Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 14:48   #2791
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

hej hej
witam wszystkie trzy nowe Mamusie - fajnie, ze sie odezwalyscie!Ja przy pierwszym dziecku dlugo pracowalam i nie mialam czasu wlaczyc sie w watek, a potem juz odwagi i troszke zaluje, bo dziewczyny zalozyly klub i nie wpuszczaly "obcych" a watek publiczny zamknely takze piszcie piszcie
Babonik - to ja mam okropna blizne po CC. Ale wiem, ze mi ja wytna, wiec spoko, druga nie moze byc juz gorsza... trzymam kciuki, zeby coreczka w koncu dala pospac, to jest istna meka jak trzeba wstawac w nocy, ech...
Bella - co u Ciebie i dziewczynek?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No a moim zdaniem ma znaczenie. Bo ta strona gdzie są nóżki nie będzie przy ścianie, tylko na pokój odwrócona. I przez nią dziecko może mieć lub nie mieć widoku.
Wg mnie nie ma znaczenia.. lozeczko jest do spania, a nie obserwowania swiata, a ja bym raczej tez nie liczyla na to, ze jak sie bedzie budzic to sobie bedzie spokojnie siedziec, bawic sie i patrzec na pokoj - pierwsze co to bedzie sie domagac towarzystwa czyli jeczec albo w pozniejszym wieku wolac mama.

Cytat:
A do 6 miesiąca, jak dziecko karmisz piersią, to się niczym już nie dopaja. Żadnymi wodami ani herbatkami! WIęc butelek nie trzeba
teoratycznie tak jest, ale nie do konca. Butelki sa potrzebne chocby do odciagnietego pokarmu to raz, a dwa, ze czasem trzeba podac jakas herbatke na bolacy brzuszek itp. ja radze miec ze dwie np 125ml

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Marina a co za praca z rosyjskiego. Na jaki temat? Ja uwielbiam rosyjski. Uczyłam się go od 11roku życia.
piekny, melodyjny jezyk, tez go lubie. natomiast Ruskich nie cierpie, i w pracy i prywatnie nadepneli mi na odcisk wiec sie zrazilam

Cytat:
A wiecie że ja mam taki chytry plan, że tak od 38 tyg zacząć ostro ćwiczyć z mężem Żeby szybciej urodzić
hi hi w poprzedniej ciazy mialam taki sam -skrzetnie i codziennie realizowany! A urodzilam... w 3 tygodniu PO terminie Ale przynajmniej maz mial dosc bzykanka na caly polog

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja nie mam pokarmu cycki mam chyba takiej wielkosci jak wczesniej.Ja nie planuje karmić.
a moze pokarm pojawi sie po porodzie? z tym to nigdy nic nie wiadomo chociaz ja tez zastanawiam sie jak niby mam sobie dac rade z karmieniem niemowlecia przy rozbrykanej dwulatce bedzie sie chciala bawic, cos robic, a tu dziec na cycu...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja kupiłam jedną butelkę lovi i jedną aventu dostałam w szkole rodzenia. Tak samo jak mam zamar kupić puszke mm, bo wiele moich znajomych miało problem z karmieniem i pare razy musiało dokarmić malucha, a ze u nas zadupie wole byc przygotowana na takie wypadki.
bardzo madrze

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że po pełni więcej porodów jest
nooo tez o tym slyszalam, musze sprawdzic jak to wyglada w sierpniu

no i oczywiscie tradycyjnie trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:50   #2792
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Hej

Jest nas kilka Ja mam do tego grupę ABRh- (w laboratorium mi powiedzieli, że zaledwie 2% ludzi ją ma ), a mój mąż 0Rh+ czyli wystepuje u nas konflikt.
Dawniej był on problemem, natomiast teraz nawet przy kolejnych ciążach nie stanowi to problemu, mialam robione badanie na czynnik coombsa - czy ni produkuje przeciwciał, ale wynik wyszedł ok. Po porodzie do 72h mam dostać zastrzyk, żeby w przyszłych ciążach nie było problemu i to wszystko

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:56   #2793
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Czy jest na forum jakas mamusia Rh-? Czytalam ze ta grupa wystepuje u Europejczykow albo potomkow europejczykow i tylko u 17% populacji. Wiecie kiedy daja te zatzryki? Powiedzieli mi jeszce ze po porodzie zbadaja dziecku krew i jezeli jest Rh+, co jest mozliwe bo tata jest Rh+, to zaaplikuja mi kolejny zastrzyk
Ja mam 0Rh- najgorszego dziada ze wszystkich grup krwi i oczywiscie tez konflikt serologiczny, a jakze
po porodzie poprostu dostalam zastrzyk i tyle - w czasie ciazy tylko badanie czy wszystko gra (tzw. odczyn Coombsa) ...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:57   #2794
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Znowu mi sie słabo robi.... dziewczyny czy Wy też tak macie? zaczyna mnie to martwić...... bo dzieje się tak dzień w dzień.... czasem po dwa razy........ uderzenia gorąca, duszno i słabo............
ja wczoraj i dzis rano mialam taki powiedzmy atak duchoty. normalnie jakby mi powietrza brakło. a leżałam! wiec nie powinno byc ze np. stoje czy cos... musialam okno otworzyc i wdychac tlenu ile wlezie - jak jakas ryba wyciągnieta z wody... nie wiem co to ale zwalam na pogode - bo jak dzis nie da burzy to sie rozpłynę...

blondykna - znam ta nbezczelnosc, mnie jak jezdzilam z malym autobusem (jak mial pol roku) do zlobka to nikt nie chcial pomoc z wozkiem. w koncu musialam w nosidle nosic bo bym chyba sie zasapala... teraz wprawdzie o tyle dobrze ze staja na przejsciach dla opieszych jak ide ja-namiot i dziecko-rowerzysta

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:58   #2795
iustyna1
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny. Jako kolejna nieśmiała i podczytująca chciałabym do Was dołączyć. O ile jeszcze można . Głupio się przyznać ale czytam Was od pierwszej wiadomości zanki. Na forum jestem od 2005 roku i jakoś nie mogłam się przełamać żeby odezwać. Wasze miłe przyjęcie nowych mam chyba mnie zachęciło .

Mam już synka, który skończy w czerwcu 3 lata a teraz spodziewam się córki. Termin mam na 13 lipca ale tak jak u neroli było mała jest większa o około 2 tygodnie. Do tego od 18 tygodnia mam skurcze i zalecone leki i leżenie (przez rozwarcie wewnętrzne, które cudownie po miesiacu zniklo). Leki nadal przyjmuję ale co do leżenia ....
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 14:59   #2796
fiona003
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Jest nas kilka Ja mam do tego grupę ABRh- (w laboratorium mi powiedzieli, że zaledwie 2% ludzi ją ma ), a mój mąż 0Rh+ czyli wystepuje u nas konflikt.
Dawniej był on problemem, natomiast teraz nawet przy kolejnych ciążach nie stanowi to problemu, mialam robione badanie na czynnik coombsa - czy ni produkuje przeciwciał, ale wynik wyszedł ok. Po porodzie do 72h mam dostać zastrzyk, żeby w przyszłych ciążach nie było problemu i to wszystko
Czynnik coombsa pamitam ze czytal o tym na nszym forum ale tak jak pisalam wczesniej system leczenia w usa i Polsce troche sie rozni. mi Moja polozna nic o tym czynniku nie mowila ale zpytam sie jej jeszce raz, zreszta zapobiegawczo juz dostalam zastrzyk. A w internecie poczytalam sobie na temat tej szczepionki i kolejny stresik wiadomo skutki uboczne ale to tyczy sie wszytskich szczepionek bo zawieraja w koncu rtec.

[QUOTE=meszsares]
Ja mam 0Rh- najgorszego dziada ze wszystkich grup krwi i oczywiscie tez konflikt serologiczny, a jakze
po porodzie poprostu dostalam zastrzyk i tyle - w czasie ciazy tylko badanie czy wszystko gra (tzw. odczyn Coombsa) ... [QUOTE]
To jest nas troche. No wlasnie najgorsza krew ale fajnie sie nazywa Krolewska

http://s10.suwaczek.com/201107215165.png

Edytowane przez fiona003
Czas edycji: 2011-05-20 o 15:06
fiona003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:03   #2797
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
I pytanie do mam, które już mają dzieci - chodzi o łóżeczko. Lepiej dla dzieci (tych już starszych, które się obracają, siadają i obserwują), żeby łóżko miało szczebelki dookoła czy tylko na tych dłuszych bokach, a na przodzi i z tyłu całą deskę? Nie wiem czy się jasno wyrażam Bo zastanawiam się czy np. nie lepiej dla malucha jak wszędzie są szczebelki i on ma widok na wszytko co się dzieje. Bo takie dechy jednak ograniczają mu zasię widzenia... Macie jakieś sugestie?

Zaznaczam, że nie chodzi mi tu o żadne bezpieczeństwo, zdrowie i tp itd, tylko o to, żeby taki większy już maluch miał komfort w obserwowaniu świata. O ile to ważne w przypadku łóżeczka
wprawdzie dech nie mial ale tam gdzie głowa to byla sciana a tam gdzie nogi to mialam przybornik, wiec oba zajete i zasłaniały świat. jakoś nie narzekał (może dlatego że jeszcze nie mówił...). moje i tak wolalo wlasnie ten dłuzszy bok...

truskawki - kurcze, a u nas ceny z kosmosu - 16-23zł/ kg

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-20 o 15:05
Stary 2011-05-20, 15:07   #2798
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Jako kolejna nieśmiała i podczytująca chciałabym do Was dołączyć. O ile jeszcze można . Głupio się przyznać ale czytam Was od pierwszej wiadomości zanki. Na forum jestem od 2005 roku i jakoś nie mogłam się przełamać żeby odezwać. Wasze miłe przyjęcie nowych mam chyba mnie zachęciło .

Mam już synka, który skończy w czerwcu 3 lata a teraz spodziewam się córki. Termin mam na 13 lipca ale tak jak u neroli było mała jest większa o około 2 tygodnie. Do tego od 18 tygodnia mam skurcze i zalecone leki i leżenie (przez rozwarcie wewnętrzne, które cudownie po miesiacu zniklo). Leki nadal przyjmuję ale co do leżenia ....
Witaj u nas no to się naczekalaś, żeby się odezwać

Cytat:
Czynnik coombsa pamitam ze czytal o tym na nszym forum ale tak jak pisalam wczesniej system leczenia w usa i Polsce troche sie rozni. mi Moja polozna nic o tym czynniku nie mowila ale zpytam sie jej jeszce raz, zreszta zapobiegawczo juz dostalam zastrzyk. A w internecie poczytalam sobie na temat tej szczepionki i kolejny stresik wiadomo skutki uboczne ale to tyczy sie wszytskich szczepionek bo zawieraja w koncu rtec.
Czynnik coombsa nie jest obowiązkowy przy konflikcie, moja gin stwierdziła, że zrobimy z ciekawości Żadna szczepionka nie jest w 100% bezpieczna wiec nie ma co sobie dobierać do głowy... nie masz sie czym martwić, baaardzo dużo przyszłych rodziców ma konflikt

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-20, 15:08   #2799
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
po porodzie poprostu dostalam zastrzyk i tyle - w czasie ciazy tylko badanie czy wszystko gra (tzw. odczyn Coombsa) ...
to tak jak ja 0 rh-

fiona w Polsce dają zastrzyk w 72h po porodzie. Dodatkowo 3 razy w ciazy robiłam ten odczyn coombsa.
aha jak byłam w szpitalu to na IP pytali się czy mam wynik tego odczynu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2011-05-20 o 15:09
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:13   #2800
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Piszecie o butelkach, a skoro mam nadzieję karmić piersią, to czy będę potrzebowała butelki do wody czy jakiejś herbatki. Daje się takie rzeczy takim maluszkom w ogóle?
daje ale jak jest na samej piersi to walsciewie nie trzeba. chyba ze twoeirdzisz ze jest megasuper upal i masz malo pokarmu (jedno i drugie!) to mozna troche wody (bez glukozy!) czy soczku jak starsze. herbatki to wg mnie niepotrzebny bajer i przeżytek, ale wszystkie babcie chcialy dopajac butelki przydaja sie jak juz sie nei karmi (no ja jak mial pol roku juz dalam butle bo pora do pracy byla, musial w czyms pic)

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja z lubelskiego i pierwsze słysze

Brumek a mi wszyscy mówią, że się przepaja dziecko wodą. Ale nawet jak piersią karmisz to zakładam, że trzeba odciągać i butelka wtedy przydatna.

A co do JĘZYKA to ja też już kończę i zamierzam wrócić jak tylko mama ją przeczyta Zamierzacie wprowadzać Łatwy Plan ?
nie przepaja, to stara, bardzo stara szkola

a ja mialam Łatwy plan i trudnego ucznia do tego planu ale sie w miare udało

Stary 2011-05-20, 15:14   #2801
moniczka2123
Zadomowienie

Zanka nowy tytuł mówisz ok pomyśle
Naprawde my to mamy tempo

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:15   #2802
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

Czy jasnowidz to nie wiem, ale starszy siwy pan
Jak siwy, to na pewno jasnowidz!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Jeśli chcecie możecie już powoli myśleć nad tytułem kolejnej części
wysyłajcie znowu max. 2 propozycje tytułu i później zrobię ankietę
Rany, ale tempo! Powinni dawać na Wizażu nagrody dla najbardziej aktywnych gaduł. Na pewno byśmy wygrywały

Cytat:
teoratycznie tak jest, ale nie do konca. Butelki sa potrzebne chocby do odciagnietego pokarmu to raz, a dwa, ze czasem trzeba podac jakas herbatke na bolacy brzuszek itp. ja radze miec ze dwie np 125ml
No oczywiście - z tym się zgadza. Ale wystarczy 1-2 butelki, jak piszesz. A w tamtym komplecie o którym była mowa, było chyba 7 butelek!

Cytat:
Ja mam 0Rh- najgorszego dziada ze wszystkich grup krwi
Czyli jesteś cennym okazem!
Stary 2011-05-20, 15:15   #2803
iustyna1
Wtajemniczenie

Mało tego, to wcześniej podczytywałam wątek mamuś majowo-czerwcowych 2008 na którym udzielała się 83monia i pamiętam że jako pierwsza się rozpakowała już w kwietniu .

Co do konfliktu serologicznego to również mam z mężem. Po pierwszym porodzie nie dostałam zastrzyku bo mały odziedziczył po mnie rh-.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:19   #2804
agunia1985
Raczkowanie

Z tym przepajaniem to też słyszałam różne opinie. I tak i nie. Jak tylko powiedziałam o tym mojej mamie to od razu, że co ja opowiadam, że od samego początku dziecku trzeba wodę butelką podawać i koniecznie herbatki... Że bez herbatek to dziecku grozi odwodnienie i kolki się nie pozbędę... No, ale skąd ona już teraz wie, że będę miała problemy z pokarmem to ja nie wiem... Zrobię jak sama będę uważała za słuszne. Najwyżej się nasłucham...
agunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:19   #2805
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dziewczyny jakie kupiłyscię monitory odechu bo my musimy pomyśleć nad tym.
Stary 2011-05-20, 15:26   #2806
moniczka2123
Zadomowienie

od 18.05 do 23.05.2011

w carfurze jest promocja chusteczki nawilzane huggis 3*64 szt za jedyne 13,99

i na pieluchy pampers sleep play różne rodzaje za 29,89
i na piaskownice z dachem za 99,99
i body niemowlece za 4,99

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Ja na szczescie z konfliktem nie mam do czynienia ja mam grupę ARH+ a mężulek BRH+ pasujemy do siebie jak dwie połówki jabłka

Stary 2011-05-20, 15:26   #2807
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam Angelcare, ale nie kupowałam tylko mam po bratanicy. Ale trudno powiedzieć jak działa, bo im sie na szczęście nie przydał... Mogę tylko powiedzieć, że nie włączał się bez powodu, więc nie siał niepotrzebnej paniki
Stary 2011-05-20, 15:27   #2808
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia1985 Pokaż wiadomość
Z tym przepajaniem to też słyszałam różne opinie. I tak i nie. Jak tylko powiedziałam o tym mojej mamie to od razu, że co ja opowiadam, że od samego początku dziecku trzeba wodę butelką podawać i koniecznie herbatki... Że bez herbatek to dziecku grozi odwodnienie i kolki się nie pozbędę... No, ale skąd ona już teraz wie, że będę miała problemy z pokarmem to ja nie wiem... Zrobię jak sama będę uważała za słuszne. Najwyżej się nasłucham...
No tak, bo to poglądy sprzed 30 lat Ale to że wtedy się tak robiło nie znaczy że było to dobre. Wtedy używali też tetry i cerat, ubierali dzieci w wiązane na plecach kaftaniki i nie używali fotelików do jazdy samochodem. Ja tam wolę nie słuchać tego typu rad, że Ty się tak wychowałaś więc tak jest dobrze.
Stary 2011-05-20, 15:27   #2809
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie pomoge bo nie planuje takiego zakupu..
A jak tam dziewczynki??
wiadomo kiedy wypuszcza je??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 15:28   #2810
Bartessa
BAN stały

ja po wizycie. Lekarz zrobil mi usg i tak: mały to mały i waży jak na dzien dzisiejszy 2600 ( 33tc). Mam raczej nie planowac porodu naturalnego.
No i dostalam skierowanie na badania, no i bede za 2 tyg robic posiew z pochwy.
Z wagą jak z wagą, troche uroslam ale w normie

Wstawiam wam fotkę mojego brzucha, inaczej nie umialam pstryknąc fotki.
Wstawiam tez zdjecia mojej gęby i powiedzcie mi jak ja mam wlosy ufarbowac to jest moj naturalny kolor.

i nie przestraszcie się mnie, to bylo o 7.30 rano, nawet makijazu nie mam na tych foto

no i z malo sensacyjnych wiadomosci: moj tz zwolnil się z pracy, bo poklocil sie z szefem, ale o tym narazie nie mam ochoty myslec ani pisac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1298.jpg (188,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1310.jpg (186,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1320.jpg (185,2 KB, 42 załadowań)
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:34   #2811
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
No tak, bo to poglądy sprzed 30 lat Ale to że wtedy się tak robiło nie znaczy że było to dobre. Wtedy używali też tetry i cerat, ubierali dzieci w wiązane na plecach kaftaniki i nie używali fotelików do jazdy samochodem. Ja tam wolę nie słuchać tego typu rad, że Ty się tak wychowałaś więc tak jest dobrze.
Tata Tżta też ostatnio jak mówiliśmy o pierwszym foteliku na przewiezienie Małego ze szpitala to spanikował, że: "Nie żartujcie... Przecież takie maleństwo to tylko na rękach możecie przewozić... Przecież na fotelik to on będzie za malutki. Zrobicie mu krzywdę" To była najszczersza panika. Na szczęście jak Tż się zaczął śmiać i powiedział, że nic mu nie będzie i tak jest na pewno bezpieczniej to powiedział, że zrobicie jak chcecie, bo pewnie jesteście na bieżąco, a ja się zatrzymalem 30 lat temu... Ale śmiać mi się później z tego przerażenia chciało...
Stary 2011-05-20, 15:34   #2812
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

ja po wizycie. Lekarz zrobil mi usg i tak: mały to mały i waży jak na dzien dzisiejszy 2600 ( 33tc). Mam raczej nie planowac porodu naturalnego.

Wstawiam tez zdjecia mojej gęby i powiedzcie mi jak ja mam wlosy ufarbowac to jest moj naturalny kolor.

i nie przestraszcie się mnie, to bylo o 7.30 rano, nawet makijazu nie mam na tych foto

no i z malo sensacyjnych wiadomosci: moj tz zwolnil się z pracy, bo poklocil sie z szefem, ale o tym narazie nie mam ochoty myslec ani pisac

Trzy pytania
1.Dlaczego masz sie nie nastawiac na naturalny porod??
2.Gdzie Fota brzusia ? bo na tym pierwszym zdjeciu to kiepsko widac ale sliczny
3.Czemu chcesz farbować taki ładny kolor włosków

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-05-20 o 15:36
Stary 2011-05-20, 15:38   #2813
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam Angelcare, ale jak on działa to niestety nie wiem, bo sprawdzałam go tylko na moim mężu

Bella jak dziewczynki ????

ta pogoda źle na mnie działa Wstawiłam pranie bez proszku

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-20 o 15:40
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:39   #2814
agulaaabar
Zakorzenienie

Wylicytowałam posciel za 10zł co myslicie?

Kupie jeszcze jeden nowy komplet, z ochraniaczem, może baldachimem itd a te na zmiane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1617020893.jpg (84,6 KB, 41 załadowań)

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-20, 15:41   #2815
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

Kupie jeszcze jeden nowy komplet, z ochraniaczem, może baldachimem itd a te na zmiane
Bardzo ładna jak za ta cene ja lubie owieczki

Stary 2011-05-20, 15:41   #2816
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ehh wczoraj cały dzień sprzątałam chałupę
do tego 3 prania
dostałam takich skurczy, że już myślałam, że do szpitala pojadę
wzięłam dwie no spy i lekko się wyciszyło, ale dopiero późnym wieczorem po drugiej dawce no spy przeszło całkiem i zasnęłam
łeb mi za to od rana dziś pęka i nic mi się nie chce
i powinnas jeszcze po du*e dostac za to. teraz masz pamietac zeby sie nie przemeczac, chyba nie chcesz juz urodzic??

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Tłumaczył mi się jeszcze, że używał gum a ona tabletek.. wiec niby jak by miała zajść w ciąże? ale znając jego to tylko tak mówi, żeby mnie bardziej nie wkurzyć.. przez 7 lat będąc z nim może w sumie z 20 razy używaliśmy gumek.. ale jak on twierdzi.. "to tylko ze mną tak, z innymi nie" chciała bym to zobaczyć... nie tyle co my cierpimy(kobiety) co te małe istotki.. co ona zawiniła, że facet myślał fi*tem a nie głową? Z Bartkiem przy wyprawce pomagała mi mama. Miała wtedy taką możliwość. Teraz jej nie ma i musze wszystko kompletować sama.. wózka jednak nie będę miała bo dostał ktoś inny a zostały mi najgorsze rzeczy do kupienia.. wózek, łóżeczko, przewijak, chusta i laktator a na niego liczyć nie mogę, bo to przecież nie jego Przynajmniej z Bartkiem nie ma tego problemu.. mamy jutro jechać i mu kupić jakieś ubranie bo rośnie jak na drożdżach...
a to cham, wspolczuje Ci

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ja ze swoich praw jako ciężarna jakos nie koniecznie musze korzystac ale bylo kilka takich fajnych sytacji
Jeszcze na poczatku co dopiero brzus mi zaczynalo byc widac pan mi ustapil miejsca w busie , przed swietami skorzystalam z kasy w hipermarkecie dla ciezarnych chociaz jakis mlody facet bardzo sie na to burzyl ze jak to a ostatnio w sklepie byla kolejka i jakas babcia kolo 80 lat krzyczy na caly glos "prosze panstwa ta pania trzeba przepuscic ona bedzie miala dziecko" niestety kilka mlodszych osob od tej pani mialo inne zdanie ale pani skrytykowala ich okropnie
mi sie tez kilka razy zdarzylo ze ustąpiono mi kolejki np w aptece, albo w kolejce do lekarza, czyli jeszcze nie jest tak tragicznie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Trzy pytania
1.Dlaczego masz sie nie nastawiac na naturalny porod??
2.Gdzie Fota brzusia ? bo na tym pierwszym zdjeciu to kiepsko widac ale sliczny
3.Czemu chcesz farbować taki ładny kolor włosków
1. bo zapowiada sie duze dziecko, z uwagi na to ze w tej chwili jest duzo ponad norma i ze pierwsze dziecko mialo 4,6 jak sie urodzilo, ale to jeszcze nie jest na 100 pewne.
2. no wlasnie na pierwszym
3. no chcialabym cos zmienic w sobie
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:42   #2817
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:

Mnie się bardzo podoba Za takie pieniążki to szkoda byłoby nie korzystać. Ale ja bardzo lubię takie uniwersalne połączenie kolorystyczne, więc mogę być nieobiektywna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 15:42   #2818
sygine
Zadomowienie

Lisek, Agusia witam nowe mamusie

A mnie cholera trafi za moment. Zaczęliśmy remont pokoju Musiałam wszystkie rzeczy z wielkiej szafy wyciągnąć, a jest tego na pół pokoju i powynosiliśmy je z P. do tzw. pokoju gościnnego. Po czym teściowa wchodzi i z pretensjami, że te rzeczy nie miały być wyniesione do tego pokoju tylko do ich sypialni, bo czasem może ktoś przyjechać i gdzie ona ich ugości Nosz k*wa tu chodziło tylko o dzisiejszy i jutrzejszy dzień!!!
Więc się wku*wiłam i wszystko wnieśliśmy z powrotem do naszego pokoju Mamy teraz syf na kółkach, nie ma gdzie przejść, ale mam to w d*pie prosić się nie będę!
Stary 2011-05-20, 15:43   #2819
youyou
Zakorzenienie

kurczaki zdrzemnęłam się a tu 5 stron do nadrobienia

Marina miesiąc do porodu?? oj to przecież lada moment
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 15:48   #2820
agunia1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

Ale duży chłopczyk Już można powiedzieć, że osiągnął taką "bezpieczną" masę ciała. normalnie mogłabyś rodzić . Ale się jeszcze lepiej wstrzymajcie.
Co do koloru włosów to ja bym nie zmieniała Mają taki głęboki, ciepły kolor i sa błyszczące. Szkoda chyba troszkę... A jak chciała byś coś zmienić to może je mocniej wycieniuj. Będą się zupełnie inaczej układały, więc i zmiana będzie widoczna.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości