Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1179 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-21, 13:18   #35341
Dorcia91
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

a ja mam takie pytanie, czy ta odzywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1 nadaje się do OMO?
Jeśli tak, to kiedy jej użyć, przed myciem czy po myciu? Alterre z morelą przed czy po ?
Dziękuję

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 13:20   #35342
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Integral Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Kupiłam wczoraj balsam Mrs. Potter's z aloesem (ten) i zastanawiam się czy w myciu metodą OMO użyć go jako pierwszej czy drugiej odżywki? Jako pierwszej dotychczas używałam Isany z babassu...
Chyba większość z nas używa jej do mycia...ale po też można, podrasowaną keratyną, olejem, miodem czy czymś co włosy lubią...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 17:02   #35343
anula12099
Raczkowanie

dziewczyny ile trzeba czekać na efekty olejowania? ")
zapewne to kwestia indywidualna ale tak mniej więcej?
ja jestem po 5 razie i efektów zero (olej rycynowy)

anula12099 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 18:50   #35344
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

anula olej rycynowy jest beznadziejny. Tepy, ma okropna konsystencje. Do olejowania to migdal, kokos albo inne cuda!

Eloe, jak duzo obcielas, czy mi sie wydaje? ja dzisiaj ciachnelam, wydaje mi sie ze sporo poszlo. narazie po fryzjerze sa prawie proste, wiec dlugosc ok, ale boje sie co bedzie jak umyje mam ogromny problem z wypadaniem. Mysle ze to przez stres, gorsze odzywianie, przeprowadzka, nowa praca. mam nadzieje ze uda mi sie wszytsko unormowac. na chwile obecna obcielam sporo wlosow, zrobilam najwieksze zakupy kosmetyczne do wlosow i apteczne (kuracja vitapil, wcierki) i od nastepnego mycia zaczne.

Farmaceutka (swoja droga bardzo madra kobietka) poradzila mi, żeby walke z wypadaniem zaczac od oczyszczenia skory glowy maska z glinka. I rzeczywiscie to bardzo madre. Kupilam glinke do wlosow, nawet na opakowaniu madre rzeczy pisza! takze biore sie za oczyszczanie, regeneracje i licze na cud !
Stary 2011-05-21, 18:57   #35345
Dink
Rozeznanie

Mam do was pytanie odnośnie nakładana odżywki bez spłukiwania, ile jej nakładacie? i od jakiego miejsca? od ucha? Ja chyba daje za dużo i wtedy włosy są za bardzo obciążone
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 19:35   #35346
Gagz
Raczkowanie

Witam moje drogie panie

Bardzo przepraszam za moją nieobecność, śledziłem cały czas całe poczynania wasze więc jestem na bieżąco ale nie miałem co pisać, bo dużo szkoły ,rozstanie itp.

Za to ściąłem już prawie całe te kolorowe włosy i mam już naturalne :P wycieniowane zawsze miękkie ze skrętem różnie :P

Nie potrafie ich tylko po basenie opanować...

Właśnie zmieszałem jakąś odżywkę z oliwą bo brak funduszy na lepsze rzeczy , musiałem wziąć tą do mycia issane.
Dam znać później papapa

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 20:55   #35347
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie odnośnie nakładana odżywki bez spłukiwania, ile jej nakładacie? i od jakiego miejsca? od ucha? Ja chyba daje za dużo i wtedy włosy są za bardzo obciążone

jak na mokre ociekajace woda to 2 porcje wielkosci 5 polskich zlotych

ja na wilgotne to 1 porcja i wtedy nakladam tak jak zel - rozcieram w dloniach i wgniatam we wlosy

przy cienkich wloskach wiecej nie trzeba, choc moze to nie tak do konca, jak mialam zniszczone to nakladalam wiecej, teraz jak mam zdrowe nie ma takiej potrzeby
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-05-21 o 21:03
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-21, 22:58   #35348
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
śliczne masz te loczki, zawsze mi się takie podobały bardzo

Cytat:
Wsparcie bardzo się przyda, dziękuję
Od tego tu jesteśmy
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Dobry puszek nie jest zły
ciasny, znaczy, mały, ale własny
Cytat:
Może nie rosną jakoś strasznie powoli (1-2cm/miesiąc, chyba standard), przy krótkich włosach też inaczej to wygląda...
2 cm na miesiąc to mało?! Hm... sama wczoraj odniosłam wrażenie, że urosły mi ze 2 cm w ciągu miesiąca. W moim przypadku to naprawdę sporo. I z 4 warstw zrobiły się 3
Cytat:
musiałabym tylko je wyprostować
nawet do aktualizacji (chyba że rozczesać na mokro i zmierzyć).
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Nie, ze was opuscilam... :P Od czasu do czasu sobie was czytam moje drogie :P Zaglądam tutaj, ale nadmiar nauki niestety...
ucz się, ucz, nasza przyszła fryzjerko
Cytat:
Eloe
Cudne loczki !!

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj byłam nieobecna ale zrobiłam sobie psiladło

Ma raczej funkcję odżywczą niż stylizującą, więc nadaje sie jako odżywka b/s

Troche te oblepianie pojemnika mi nie wyszło
Wyszło A co poza tym w składzie? Czym utrwaliłaś?

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że nie jestem tutaj jedyną posiadaczką cieniasków A Wasze włoski też są takie bardzo mięciutkie, no takie ...hmm, jak mają małe dzieci ?
Zależy, ale miejscami owszem. Ciekawe, czy gdybyś zaczęła je wzmacniać keratyną, to nie zmienią się nieco.
Cytat:
Eloe staram się związywać włosy bardzo rzadko, na wf muszę, inaczej dostałabym jedynkę Jeśli już wiążę, to bardzo leciutko.
Zawsze można zrobić warkocz. Pamiętaj, że włosy się odkształcają, a w miejscu, gdzie są najczęściej wiązane, robią sie cieńsze.
Cytat:
A tak poza tym to śliczniutkie włoski

Cytat:
no właśnie, apropo związywania... Ja to mam straszny problem, mam dużo włosów i nie mogę ich sobie leciutko związać, zawsze robiłam tak, że związywałam wszystkie w kucyka (mocno) i prostowałam grzywkę, ale to było jak o nie nie dbałam, a teraz nie wiem co mam zrobić, niedługo znowu czeka mnie ćwiczenie na wf i nie mam pojęcia co zrobię
Warkocz?

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
hm.... to jest puszek? pare niesfornych wloskow zaraz nazwie puszkiem, Matka Przelozona ma sklonnosc do przesady
Jednak to jest puszek. Dziś też się pojawił i właśnie eksperymentuję. Nałożyłam sporą dawkę odżywki na suche włosy (tak jak Lorraine poleca dziewczynom z zigzacami i fractalami). Jutro rano mycie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, bo mycie będzie raczej mimum (Urtekram aloesowa - przypadkowy link, ale może się przyda).

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie, czy ta odzywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1 nadaje się do OMO?
Jeśli tak, to kiedy jej użyć, przed myciem czy po myciu? Alterre z morelą przed czy po ?
Dziękuję
Zależy od włosów. Jeśli wytrzymają ciężar moreli, to na początek Isana, a potem morela.
Zależy od tego, kiedy chcesz odżywiać - jeśli przed, to morelka pierwsza, jeśli po, to Isana pierwsza.

Cytat:
Napisane przez anula12099 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile trzeba czekać na efekty olejowania? ")
zapewne to kwestia indywidualna ale tak mniej więcej?
ja jestem po 5 razie i efektów zero (olej rycynowy)
Nadal mało.
Im bardziej zniszczone, tym dłużej czeka sie na efekty.
A masz inne oleje? Może spróbuj jeszcze oliwy z oliwek?

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
Eloe, jak duzo obcielas, czy mi sie wydaje?
Ciachałam dokłądnie miesiąc temu i poszło od 2 do niemal 10 cm. Robiłam 4 warstwy, a wczoraj Anka.d widziała tylko 3 i nieco przycięła mi spodnią (właśnie tę warstwę obcięłam najmniej). Poszło jednak sporo włosów. Płakałam nad umywalką byłam wściekła, a potem bardzo zadowolona.
Cytat:
ja dzisiaj ciachnelam, wydaje mi sie ze sporo poszlo. narazie po fryzjerze sa prawie proste, wiec dlugosc ok, ale boje sie co bedzie jak umyje mam ogromny problem z wypadaniem. Mysle ze to przez stres, gorsze odzywianie, przeprowadzka, nowa praca. mam nadzieje ze uda mi sie wszytsko unormowac. na chwile obecna obcielam sporo wlosow, zrobilam najwieksze zakupy kosmetyczne do wlosow i apteczne (kuracja vitapil, wcierki) i od nastepnego mycia zaczne.
za powodzenie włosowej misji. Będzie przyjemnie oglądać znowu Twoje włosy.
A dokąd teraz masz włosy?
Cytat:
Farmaceutka (swoja droga bardzo madra kobietka) poradzila mi, żeby walke z wypadaniem zaczac od oczyszczenia skory glowy maska z glinka. I rzeczywiscie to bardzo madre. Kupilam glinke do wlosow, nawet na opakowaniu madre rzeczy pisza! takze biore sie za oczyszczanie, regeneracje i licze na cud !
A to ciekawe! Co to za maska? Ta z Biellendy czy coś innego?

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Na mokre na całość porcję pięciozłotówki. Na suche na całość porcję 50-groszówki.
Może to nie jest wina odżywki b/s a d/s? Czego konkretnie używasz?

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Za to ściąłem już prawie całe te kolorowe włosy i mam już naturalne :P wycieniowane zawsze miękkie ze skrętem różnie :P
Będzie zdjęcie?
Cytat:
Nie potrafie ich tylko po basenie opanować...
Suszysz na basenie tamtejszą suszarką? Jesli tak, to nie opanujesz
Musisz je suszyć po wyjściu? Czego używasz po basenie?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-05-21 o 22:45
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 00:38   #35349
agatron77
Raczkowanie

Cześć Kręciołki Znów narobiłam sobie zaległości w czytaniu, bo niedoczas u mnie potworny, ale że dzisiaj przymusowo pospałam w dzień, to teraz nadrobiłam.

Eloe77, Rybiorek, nusia - macie CUDO NA GŁOWIE
marika, uwielbiam Twoje loczki. Pokaż całość - BŁAGAM
DMkAnia, Eloe77, Rybiorek, kurcze, tak poczytałam o hennie i znów mnie kusi żeby spróbować. Farbowałam tylko raz, ale już wiem, że to mało aby były efekty (szczególnie na moich siwych odrostach).
Bryzejda, kolejne piękne dzieło dla Twoich włosków
Getz, co to za rozstanie Ci się trafiło?
Bernadka, Ola, trzymamy kciuki i to NON STOP
Ajrisz, jesteś? Pokaż wygraną . Co to za konkurs, turniej, zawody...?

Aha, słuchajcie, chyba do 1.06 w SUPERPHARM jest promocja na wszystkie BIOVAXY - z kartą LIFESTYLE kosztują 11,90zł. No i maski BINGO w TESCO kosztują niecałe 8zł (stała cena), więc jeśli macie gdzies blisko te sklepy, to warto skorzystać

Moje włosy jednak zbyt krótko ścięte - górna warstwa. Dałam dzisiaj BIOVAXA do zniszczonych i tak się skręciły i podniosły, że się podłamałam ich długością, a właściwie krótkością. Pewnie będzie tak tylko po nim, bo póki co, to BIOVAX dla moich loków najlepszy - daje super skręt i bardzo ogranicza puch
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 08:02   #35350
Dink
Rozeznanie

Rybiorek i Eloe77
dziekuję za odpowiedzi. Ja używam około jednej porcji 2 zł ilość na mokre lub wilgotne włosy około jednej porcji 2 zł przy włosach trochę za ramiona raczej średnio gęstych. Nie wiem czy to przez to. Przed myciem zazwyczaj nakładam jakiś olej lub naftę i może ich po prostu nie domywam. Odżywkę do spłukiwania używam raczej lekką, aktualnie emulsja Gloria albo Isana różowa.
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 09:21   #35351
marika161
Raczkowanie

Eloe77 moje są całe takie mięciutkie. Po prostu, taka już ich uroda Mogę jedynie zadbać, aby były zdrowe Loczki dodają im nieco objętości, dlatego nigdy nie lubiłam mieć wyprostowanych, są wtedy takie smętne i przylizane

agatron77 bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje włoski

Ahhh, zapomniałam się Wam pożalić Nadal mam chyba nieco podrażnioną skórę głowy, bo zauważyłam łupież, nie dużo ale jest ;( Czyżby żel Nivea Baby był nie wystarczająco łagodny ? Muszę koniecznie kupić ten szampon z Hippa

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-22 o 09:28
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:10   #35352
nusia114
Zadomowienie

Warkocz? Hmm, na moich włosach, nie wiem... Wydaje mi się, że nie przejdzie, ale zobaczymy

Mam pytanie apropo żelu lnianego, jest napisane, że można go używać dopiero po 12 godzinach, a coś się stanie jak nałoże go po powiedzmy 5-7? Bo zapomniałam go wczoraj ugotować

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 10:38   #35353
marika161
Raczkowanie

nusia114 a dlaczego nie warkocz ? To bardzo ładne uczesanie, szczególnie jak ma się grube włosy
Stary 2011-05-22, 12:12   #35354
nusia114
Zadomowienie

Hmm, nie jestem przekonana do warkoczy u mnie... Kiedyś mama mi często robiła i nigdy nie lubiłam tego grubego warkocza, zawsze marzyłam, żeby mieć taki malutki, cieniutki jak inne dziewczyny miały ze swoich włosów
Poza tym, nie wiem czy mi pasuje No i na pewno nie zbiorę wszystkich włosów, bo są wycieniowane. Tak na prawdę to nawet ciężko mi się sobie wyobrazić z warkoczem, już pomijam to, że nie mam pojęcia jak miałabym się za niego zabrać

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-22, 12:32   #35355
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Mam pytanie apropo żelu lnianego, jest napisane, że można go używać dopiero po 12 godzinach, a coś się stanie jak nałoże go po powiedzmy 5-7? Bo zapomniałam go wczoraj ugotować
Ja zawsze zapominam ugotować wcześniej, więc używam od razu nie czekam 12h...

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 12:56   #35356
nusia114
Zadomowienie

Aa no to ja też tak zrobię

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-22, 13:40   #35357
AjriszMarta
Zakorzenienie

Ludzie! Chwilę mnie nie było a tu znowu 3 strony nadrabiania :P Witajcie z powrotem

nusia114 - też mam grube i dużo, pytaj jak coś Jest o nbiebo lepiej odkąd uprosiłam fryzkerkę żeby nie używała degażówek z wyjątkiem grzywki. Niby więcej końców a jakoś bardziej konkretne to.
Warkocz, półupięcia, wszelkie wariacje nt francuzów. Supeł na czubku głowy, marzę o loos bun ale za krótkie i nijak nie sięgają

bernadka20 -

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Gagz - witaj też chcę zdjęcie Przykro mi z powodu rozstania. Uszy do góry, czas i absorbujące zajęcie i wszystko wróci na swoje miejsce.
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Warkocz?
Wrrr
Lubię Twoje włoski
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ajrisz, jesteś? Pokaż wygraną . Co to za konkurs, turniej, zawody...?
Zawody tańca irlandzkiego solowe. Poszło mi lepiej niż mogłam przypuszczać
Btw żeby nie umrzeć z gorąca musiałam podpiąć włosy przy twarzy, akurat cały falujący "pierdzielnik", tak mi łyso było bez niego
Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Ahhh, zapomniałam się Wam pożalić Nadal mam chyba nieco podrażnioną skórę głowy, bo zauważyłam łupież, nie dużo ale jest ;( Czyżby żel Nivea Baby był nie wystarczająco łagodny ? Muszę koniecznie kupić ten szampon z Hippa
Same łuski o niczym nie świadczą. Czujesz jakieś objawy samego skalpu?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 13:44   #35358
nusia114
Zadomowienie

AjriszMarta widziałaś może moje włosy? str.159

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-22, 13:53   #35359
AjriszMarta
Zakorzenienie

Niusia - widziałam i zapomniałam, wybacz Cudowna burza loczków, przepiękna i musi Ci być ciężko cokolwiek zrobić ale próbuj, coś się na pewno da. Popatrzywszy nadal sądzę że luźny koczek jest dla Ciebie, jak i podpinanie partiami

Stary 2011-05-22, 14:01   #35360
marika161
Raczkowanie

nusia114 ahhh, nam dziewczynom ciężko dogodzić. Te z cienkimi włosami chcą mieć grube, te z grubymi chciałaby mieć ich mniej A ja się przekonuję, że cienkie włosy nie są złe
AjriszMarta witaj
Stary 2011-05-22, 14:30   #35361
blackeye79
Raczkowanie

Kupiłam dziś w lidlu oliwę z oliwek z zamiarem picia i fuuuujjjjj! obrzydliwa, gorzka,i piecze w gardło,fu fu fu, pewnie nawet córki nie namówię na jej picie postaram się jeszcze dodawać ją do odżywki, wcześniej czytałam żeby ją mieszać z odżywką i na kilka godzin na włosy, bardzo dobre nawilżanie, Rybiorek polecała, ogólnie to u mnie szopka, nadal hoduję włosy, mam bardzo dużo nowych ale znów zaczynają wypadać i to te krótkie, smutno mi, już myślałam że wypadanie zatrzymane, włosy ładnie błyszczą ale są niestety szopką, chociaż nie są zniszczone tak wyglądają, narazie nie noszę loków, po umyciu delikatnie rozczesuję i suszę chłodnym nawiewem suszarki, póżniej w kucyk i tak chodzę.
Stary 2011-05-22, 14:41   #35362
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Wyszło A co poza tym w składzie? Czym utrwaliłaś?
Zmieszalam oleje z woda za pomoca tego samego emulgatora co do odzywki uzylam. Oczywiscie fazy tluszczowej dalam minimalnie (bo to psikadlo w koncu). Nie jestem jednak zadowolona z tego emulgatora cos zle wiaze.

Powiem jednak, ze ostatnio mylam wlosy w czwartek wieczorem, nalozylam "moja" odzywke, a po umyciu psikadlo i wloski mialam do wczoraj mieciutkie i nawet nie takie tluste (jak zwykle po 2 dniach). Oczywiscie nie bylo lokow bo do pracy w piatek spielam i sie odksztalcily, ale wciaz wygladaly na swieze. Dopiero dzisiaj umylam, wlasnie sie susza

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-22, 15:31   #35363
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Niusia - widziałam i zapomniałam, wybacz Cudowna burza loczków, przepiękna i musi Ci być ciężko cokolwiek zrobić ale próbuj, coś się na pewno da. Popatrzywszy nadal sądzę że luźny koczek jest dla Ciebie, jak i podpinanie partiami
Tylko nie wiem czy mi luźny koczek czy podpinanie w ogóle pasuje Obawiam się, że nie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

A w ogóle to nałożyłam dziś na włosy maseczkę banan-jajko-oliwa i pomimo tego, że włosy takie jakby miększe, to jednak raczej się już na nią nie skuszę. Jak przyszło do zmywania to myślałam, że zwątpię... Banan w ogóle nie dał się wypłukać stałam nad tą wanną i stałam, ale i tak dobrze go nie wypłukałam Na następny raz muszę znaleźć coś lepszego

Ach no i muszę się pochwalić Mama i przyjaciółka, z którą się dawno nie widziałam od razu powiedziały, że mam inne włosy, inaczej się kręcą i ogólnie jakoś inaczej wyglądałam. Pytałam co takiego się zmieniło, to usłyszałam, że loczki mam teraz mniejsze, bardziej się kręcą, mama powiedziała, że chyba się już tak bardzo nie puszę jak wcześniej no i ogólnie jakieś ładniejsze Więc chyba jednak jakieś efekty są

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-22, 15:50   #35364
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie wiem czy mi luźny koczek czy podpinanie w ogóle pasuje Obawiam się, że nie

Najpierw spróbuj
Cytat:
Więc chyba jednak jakieś efekty są
No chyba są Dobrze że widać efekty, motywacja jest zawsze potrzebna
Na marginesie i pół żartem pozazdrościć mamy i przyjaciółki, ja usłyszałam "uczesz się wreszcie" ;P

Stary 2011-05-22, 15:52   #35365
Bryzejda
Raczkowanie

Wlasnie o kawie poczytalam i wyprobuje te plukanke w przyszlym tygodniu

A oto moje nowe dzielo
Sie gotuje (chociaz troche obciaza mi wlosy, moze bede uzywac jako odzywki)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0294.jpg (101,3 KB, 45 załadowań)

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-22, 15:55   #35366
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Ach no i muszę się pochwalić Mama i przyjaciółka, z którą się dawno nie widziałam od razu powiedziały, że mam inne włosy, inaczej się kręcą i ogólnie jakoś inaczej wyglądałam. Pytałam co takiego się zmieniło, to usłyszałam, że loczki mam teraz mniejsze, bardziej się kręcą, mama powiedziała, że chyba się już tak bardzo nie puszę jak wcześniej no i ogólnie jakieś ładniejsze Więc chyba jednak jakieś efekty są

Ja jade do Polski w sierpniu i mam nadzieje, ze tez cos podobnego uslysze

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-22, 16:09   #35367
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Najpierw spróbuj
[/COLOR][/COLOR]
No chyba są Dobrze że widać efekty, motywacja jest zawsze potrzebna
Na marginesie i pół żartem pozazdrościć mamy i przyjaciółki, ja usłyszałam "uczesz się wreszcie" ;P
No właśnie zaciekawiło mnie to jak to wyjdzie, więc spróbuję
Nie no, ja nie mogłam usłyszeć 'uczesz się', bo ja zawsze z burzą loków
Cytat:
Wlasnie o kawie poczytalam i wyprobuje te plukanke w przyszlym tygodniu

A oto moje nowe dzielo
Sie gotuje (chociaz troche obciaza mi wlosy, moze bede uzywac jako odzywki)
Moja mama też zamierza zrobić sobie płukankę z kawy, bo zaraziłam ją pielęgnacją włosów jak sama ciągle chodzę z czymś na głowie, nawet ma zamiar zużyć olejek do włosów, który jej kiedyś dałam Także sukces podwójny

A żel lniany to muszę przyznać, że już rzecz z którą się nie rozstaję szkoda tylko, że pare dni przed wypróbowaniem żelu lnianego mama kupiła mi żel, którego używałam dotychczas, a on w litrowym kuble no i teraz stoi...
Cytat:

Ja jade do Polski w sierpniu i mam nadzieje, ze tez cos podobnego uslysze
Do sierpnia mase czasu, powinno się sporo zmienić więc reakcja powinna być podobna

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-22, 18:08   #35368
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie zaciekawiło mnie to jak to wyjdzie, więc spróbuję
Pochwal się zdjęciem jak Ci się coś spodoba
Moi koledzy mieli włoski jak twoje i udawało im się coś podpiąć, w sensie niski luźny kucyk a przy twarzy jakoś zawinięte o siebie pasma. A o ile bardziej facet jest ograniczony
Cytat:
A żel lniany to muszę przyznać, że już rzecz z którą się nie rozstaję szkoda tylko, że pare dni przed wypróbowaniem żelu lnianego mama kupiła mi żel, którego używałam dotychczas, a on w litrowym kuble no i teraz stoi...
Może oba się da, zmieszaj 1 porcję i zobacz co wyszło. O ile sklepowy żel nie ma alkoholu

Stary 2011-05-22, 18:09   #35369
Bryzejda
Raczkowanie

Wiec dalam zel lniany na mokre wlosy i teraz gdy sa juz prawie suche wygladaja na dosc oblepione i obciazone. Nie podobaja mi sie Bede musiala ten zel jako odzywke trzymac i splukiwac bo nie przynosi efektow, chce miec drobniejsze loczki, a tu faloloki sie zrobily

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Stary 2011-05-22, 18:33   #35370
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec dalam zel lniany na mokre wlosy i teraz gdy sa juz prawie suche wygladaja na dosc oblepione i obciazone. Nie podobaja mi sie Bede musiala ten zel jako odzywke trzymac i splukiwac bo nie przynosi efektow, chce miec drobniejsze loczki, a tu faloloki sie zrobily
Daj temu wyschnąć i spróbuj wykruszyć/zharmonijkować czy jak tam układasz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości