|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
a ja mam takie pytanie, czy ta odzywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ng.html&next=1 nadaje się do OMO?
Jeśli tak, to kiedy jej użyć, przed myciem czy po myciu? Alterre z morelą przed czy po ? Dziękuję |
|
|
|
#35342 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35343 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ile trzeba czekać na efekty olejowania? ")
zapewne to kwestia indywidualna ale tak mniej więcej? ![]() ![]() ![]() ja jestem po 5 razie i efektów zero (olej rycynowy)
|
#35344 |
|
Zakorzenienie
|
anula olej rycynowy jest beznadziejny. Tepy, ma okropna konsystencje. Do olejowania to migdal, kokos albo inne cuda!
Eloe, jak duzo obcielas, czy mi sie wydaje? ja dzisiaj ciachnelam, wydaje mi sie ze sporo poszlo. narazie po fryzjerze sa prawie proste, wiec dlugosc ok, ale boje sie co bedzie jak umyje mam ogromny problem z wypadaniem. Mysle ze to przez stres, gorsze odzywianie, przeprowadzka, nowa praca. mam nadzieje ze uda mi sie wszytsko unormowac. na chwile obecna obcielam sporo wlosow, zrobilam najwieksze zakupy kosmetyczne do wlosow i apteczne (kuracja vitapil, wcierki) i od nastepnego mycia zaczne.Farmaceutka (swoja droga bardzo madra kobietka) poradzila mi, żeby walke z wypadaniem zaczac od oczyszczenia skory glowy maska z glinka. I rzeczywiscie to bardzo madre. Kupilam glinke do wlosow, nawet na opakowaniu madre rzeczy pisza! takze biore sie za oczyszczanie, regeneracje i licze na cud !
|
#35345 |
|
Rozeznanie
|
Mam do was pytanie odnośnie nakładana odżywki bez spłukiwania, ile jej nakładacie? i od jakiego miejsca? od ucha? Ja chyba daje za dużo i wtedy włosy są za bardzo obciążone
|
|
|
|
#35346 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje drogie panie
![]() Bardzo przepraszam za moją nieobecność, śledziłem cały czas całe poczynania wasze więc jestem na bieżąco ale nie miałem co pisać, bo dużo szkoły ,rozstanie itp. Za to ściąłem już prawie całe te kolorowe włosy i mam już naturalne :P wycieniowane zawsze miękkie ze skrętem różnie :P Nie potrafie ich tylko po basenie opanować... ![]() Właśnie zmieszałem jakąś odżywkę z oliwą bo brak funduszy na lepsze rzeczy , musiałem wziąć tą do mycia issane. Dam znać później papapa
|
#35347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na mokre ociekajace woda to 2 porcje wielkosci 5 polskich zlotych ja na wilgotne to 1 porcja i wtedy nakladam tak jak zel - rozcieram w dloniach i wgniatam we wlosy przy cienkich wloskach wiecej nie trzeba, choc moze to nie tak do konca, jak mialam zniszczone to nakladalam wiecej, teraz jak mam zdrowe nie ma takiej potrzeby
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-05-21 o 21:03 |
|
|
|
|
#35348 | ||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
![]() Cytat:
![]() ciasny, znaczy, mały, ale własny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet do aktualizacji (chyba że rozczesać na mokro i zmierzyć).Cytat:
ucz się, ucz, nasza przyszła fryzjerko Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jednak to jest puszek. Dziś też się pojawił i właśnie eksperymentuję. Nałożyłam sporą dawkę odżywki na suche włosy (tak jak Lorraine poleca dziewczynom z zigzacami i fractalami). Jutro rano mycie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, bo mycie będzie raczej mimum (Urtekram aloesowa - przypadkowy link, ale może się przyda).Cytat:
Zależy od tego, kiedy chcesz odżywiać - jeśli przed, to morelka pierwsza, jeśli po, to Isana pierwsza. Cytat:
Im bardziej zniszczone, tym dłużej czeka sie na efekty. A masz inne oleje? Może spróbuj jeszcze oliwy z oliwek? Ciachałam dokłądnie miesiąc temu i poszło od 2 do niemal 10 cm. Robiłam 4 warstwy, a wczoraj Anka.d widziała tylko 3 i nieco przycięła mi spodnią (właśnie tę warstwę obcięłam najmniej). Poszło jednak sporo włosów. Płakałam nad umywalką byłam wściekła, a potem bardzo zadowolona.Cytat:
za powodzenie włosowej misji. Będzie przyjemnie oglądać znowu Twoje włosy.A dokąd teraz masz włosy? Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Może to nie jest wina odżywki b/s a d/s? Czego konkretnie używasz? Cytat:
Cytat:
Musisz je suszyć po wyjściu? Czego używasz po basenie?
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-21 o 22:45 |
||||||||||||||||||
|
|
|
#35349 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kręciołki
Eloe77, Rybiorek, nusia - macie CUDO NA GŁOWIE marika, uwielbiam Twoje loczki. Pokaż całość - BŁAGAM ![]() DMkAnia, Eloe77, Rybiorek, kurcze, tak poczytałam o hennie i znów mnie kusi żeby spróbować. Farbowałam tylko raz, ale już wiem, że to mało aby były efekty (szczególnie na moich siwych odrostach). Bryzejda, kolejne piękne dzieło dla Twoich włosków ![]() Getz, co to za rozstanie Ci się trafiło? Bernadka, Ola, trzymamy kciuki i to NON STOP Ajrisz, jesteś? Pokaż wygraną . Co to za konkurs, turniej, zawody...?Aha, słuchajcie, chyba do 1.06 w SUPERPHARM jest promocja na wszystkie BIOVAXY - z kartą LIFESTYLE kosztują 11,90zł. No i maski BINGO w TESCO kosztują niecałe 8zł (stała cena), więc jeśli macie gdzies blisko te sklepy, to warto skorzystać ![]() Moje włosy jednak zbyt krótko ścięte - górna warstwa. Dałam dzisiaj BIOVAXA do zniszczonych i tak się skręciły i podniosły, że się podłamałam ich długością, a właściwie krótkością. Pewnie będzie tak tylko po nim, bo póki co, to BIOVAX dla moich loków najlepszy - daje super skręt i bardzo ogranicza puch |
|
|
|
#35350 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorek i Eloe77
dziekuję za odpowiedzi. Ja używam około jednej porcji 2 zł ilość na mokre lub wilgotne włosy około jednej porcji 2 zł przy włosach trochę za ramiona raczej średnio gęstych. Nie wiem czy to przez to. Przed myciem zazwyczaj nakładam jakiś olej lub naftę i może ich po prostu nie domywam. Odżywkę do spłukiwania używam raczej lekką, aktualnie emulsja Gloria albo Isana różowa. |
|
|
|
#35351 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 moje są całe takie mięciutkie. Po prostu, taka już ich uroda
Mogę jedynie zadbać, aby były zdrowe agatron77 bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje włoski ![]() Ahhh, zapomniałam się Wam pożalić Nadal mam chyba nieco podrażnioną skórę głowy, bo zauważyłam łupież, nie dużo ale jest ;( Czyżby żel Nivea Baby był nie wystarczająco łagodny ? Muszę koniecznie kupić ten szampon z Hippa
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-22 o 09:28 |
|
|
|
#35352 |
|
Zadomowienie
|
Warkocz? Hmm, na moich włosach, nie wiem... Wydaje mi się, że nie przejdzie, ale zobaczymy
![]() Mam pytanie apropo żelu lnianego, jest napisane, że można go używać dopiero po 12 godzinach, a coś się stanie jak nałoże go po powiedzmy 5-7? Bo zapomniałam go wczoraj ugotować
|
|
#35353 |
|
Raczkowanie
|
nusia114 a dlaczego nie warkocz ? To bardzo ładne uczesanie, szczególnie jak ma się grube włosy
|
|
|
|
#35354 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, nie jestem przekonana do warkoczy u mnie... Kiedyś mama mi często robiła i nigdy nie lubiłam tego grubego warkocza, zawsze marzyłam, żeby mieć taki malutki, cieniutki jak inne dziewczyny miały ze swoich włosów
![]() Poza tym, nie wiem czy mi pasuje No i na pewno nie zbiorę wszystkich włosów, bo są wycieniowane. Tak na prawdę to nawet ciężko mi się sobie wyobrazić z warkoczem, już pomijam to, że nie mam pojęcia jak miałabym się za niego zabrać
|
|
#35355 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie czekam 12h...
|
|
|
|
|
#35356 |
|
Zadomowienie
|
Aa no to ja też tak zrobię
|
|
#35357 | |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie! Chwilę mnie nie było a tu znowu 3 strony nadrabiania :P Witajcie z powrotem
![]() nusia114 - też mam grube i dużo, pytaj jak coś Jest o nbiebo lepiej odkąd uprosiłam fryzkerkę żeby nie używała degażówek z wyjątkiem grzywki. Niby więcej końców a jakoś bardziej konkretne to.Warkocz, półupięcia, wszelkie wariacje nt francuzów. Supeł na czubku głowy, marzę o loos bun ale za krótkie i nijak nie sięgają ![]() bernadka20 - ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Gagz - witaj też chcę zdjęcie Przykro mi z powodu rozstania. Uszy do góry, czas i absorbujące zajęcie i wszystko wróci na swoje miejsce.Wrrr ![]() Lubię Twoje włoski ![]() Cytat:
![]() Btw żeby nie umrzeć z gorąca musiałam podpiąć włosy przy twarzy, akurat cały falujący "pierdzielnik", tak mi łyso było bez niego ![]() Same łuski o niczym nie świadczą. Czujesz jakieś objawy samego skalpu? |
|
|
|
|
#35358 |
|
Zadomowienie
|
AjriszMarta widziałaś może moje włosy?
|
|
#35359 |
|
Zakorzenienie
|
Niusia - widziałam i zapomniałam, wybacz
Cudowna burza loczków, przepiękna i musi Ci być ciężko cokolwiek zrobić ale próbuj, coś się na pewno da. Popatrzywszy nadal sądzę że luźny koczek jest dla Ciebie, jak i podpinanie partiami
|
|
|
|
#35360 |
|
Raczkowanie
|
nusia114 ahhh, nam dziewczynom ciężko dogodzić. Te z cienkimi włosami chcą mieć grube, te z grubymi chciałaby mieć ich mniej
AjriszMarta witaj |
|
|
|
#35361 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam dziś w lidlu oliwę z oliwek z zamiarem picia i fuuuujjjjj! obrzydliwa, gorzka,i piecze w gardło,fu fu fu, pewnie nawet córki nie namówię na jej picie
, nadal hoduję włosy, mam bardzo dużo nowych ale znów zaczynają wypadać i to te krótkie, smutno mi, już myślałam że wypadanie zatrzymane, włosy ładnie błyszczą ale są niestety szopką, chociaż nie są zniszczone tak wyglądają, narazie nie noszę loków, po umyciu delikatnie rozczesuję i suszę chłodnym nawiewem suszarki, póżniej w kucyk i tak chodzę.
|
#35362 |
|
Raczkowanie
|
Zmieszalam oleje z woda za pomoca tego samego emulgatora co do odzywki uzylam. Oczywiscie fazy tluszczowej dalam minimalnie (bo to psikadlo w koncu
). Nie jestem jednak zadowolona z tego emulgatora cos zle wiaze.Powiem jednak, ze ostatnio mylam wlosy w czwartek wieczorem, nalozylam "moja" odzywke, a po umyciu psikadlo i wloski mialam do wczoraj mieciutkie i nawet nie takie tluste (jak zwykle po 2 dniach ). Oczywiscie nie bylo lokow bo do pracy w piatek spielam i sie odksztalcily, ale wciaz wygladaly na swieze. Dopiero dzisiaj umylam, wlasnie sie susza
|
#35363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obawiam się, że nie---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- A w ogóle to nałożyłam dziś na włosy maseczkę banan-jajko-oliwa i pomimo tego, że włosy takie jakby miększe, to jednak raczej się już na nią nie skuszę. Jak przyszło do zmywania to myślałam, że zwątpię... Banan w ogóle nie dał się wypłukać Na następny raz muszę znaleźć coś lepszego ![]() Ach no i muszę się pochwalić Mama i przyjaciółka, z którą się dawno nie widziałam od razu powiedziały, że mam inne włosy, inaczej się kręcą i ogólnie jakoś inaczej wyglądałam. Pytałam co takiego się zmieniło, to usłyszałam, że loczki mam teraz mniejsze, bardziej się kręcą, mama powiedziała, że chyba się już tak bardzo nie puszę jak wcześniej no i ogólnie jakieś ładniejsze Więc chyba jednak jakieś efekty są
|
|
|
#35364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw spróbuj Cytat:
Dobrze że widać efekty, motywacja jest zawsze potrzebna ![]() Na marginesie i pół żartem pozazdrościć mamy i przyjaciółki, ja usłyszałam "uczesz się wreszcie" ;P |
||
|
|
|
#35365 |
|
Raczkowanie
|
Wlasnie o kawie poczytalam i wyprobuje te plukanke w przyszlym tygodniu
A oto moje nowe dzielo ![]() Sie gotuje (chociaz troche obciaza mi wlosy, moze bede uzywac jako odzywki)
|
#35366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jade do Polski w sierpniu i mam nadzieje, ze tez cos podobnego uslysze
|
|
#35367 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no, ja nie mogłam usłyszeć 'uczesz się', bo ja zawsze z burzą loków Cytat:
Także sukces podwójny ![]() A żel lniany to muszę przyznać, że już rzecz z którą się nie rozstaję no i teraz stoi... Cytat:
|
|
|
#35368 | |
|
Zakorzenienie
|
Pochwal się zdjęciem jak Ci się coś spodoba
![]() Moi koledzy mieli włoski jak twoje i udawało im się coś podpiąć, w sensie niski luźny kucyk a przy twarzy jakoś zawinięte o siebie pasma. A o ile bardziej facet jest ograniczony ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#35369 |
|
Raczkowanie
|
Wiec dalam zel lniany na mokre wlosy i teraz gdy sa juz prawie suche wygladaja na dosc oblepione i obciazone. Nie podobaja mi sie
|
#35370 |
|
Zakorzenienie
|
Daj temu wyschnąć i spróbuj wykruszyć/zharmonijkować czy jak tam układasz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Jako pierwszej dotychczas używałam Isany z babassu...

mam ogromny problem z wypadaniem. Mysle ze to przez stres, gorsze odzywianie, przeprowadzka, nowa praca. mam nadzieje ze uda mi sie wszytsko unormowac. na chwile obecna obcielam sporo wlosow, zrobilam najwieksze zakupy kosmetyczne do wlosow i apteczne (kuracja vitapil, wcierki) i od nastepnego mycia zaczne.
!

nawet do aktualizacji (chyba że rozczesać na mokro i zmierzyć).
ucz się, ucz, nasza przyszła fryzjerko 
Jeśli już wiążę, to bardzo leciutko.

byłam wściekła, a potem bardzo zadowolona.