|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Kurcze dziewczyny nie wiem co się dzieje, ledwo wróciłam do domu i coś się dzieje - mam podniesioną temp. 37,2 i nie wiem czy to ze zmęczenia, czy od piersi, czy coś ze szwami się dzieje - bo jakoś strasznie zaczęło mnie bolec
. Cholercia
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
Ja się pochorowałam w szpitalu. Anginę miałam i zaraziłam męża. Dziś skończyłam antybiotyk brać. Zaraz 3 dni po szpitalu miałam 38 stopni gorączki i bolące gardło... Dbaj o siebie.
|
|
|
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczonka wez cos przeciwbolowego a jutro jak tak bedzie dalej skonsultuj z lekarzem.
Matal moja w samym body z krotkim i flanelowa pielucha na nogi wychodze z zalozenia jedna warstwa wiecej niz ja, czyli jesli mi by bylo ok w stroju kapielowym to ona na krotki rekaw i bez spodni.
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie, to raczej nie od piersi... Szwy najlepiej obejrzyj w lusterku. Jeśli masz opuchliznę, to możliwe, że od tego. Nie sądzę, że ze zmęczenia... Może lepiej pojechać na IP? Ja byłam dwa razy po wyjściu ze szpitala ![]() A na co zamierzacie szczepić?? Ja myślę nad 5w1 + pneumokoki i rotawirusy. 5w1, żeby mniej wkłuć było, pneumo - bo planuję małego do żłobka wysłać, a rota, bo 1 na 3 dzieci choruje, a 1 na 20 trafia do szpitala z tego powodu... Jestem zagubiona, dobrze, że mam jeszcze jakieś 3-4 tygodnie, żeby zdecydować...
|
|
|
#845 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej wam
Cytat:
Cytat:
, moze dlatego tez malej moje mleczko nie wystarcza?...). Gratuluje pierwszych sukcesow w karmieniu i wytrwalosci!!U nas coraz czesciej mm idzie w ruch, podejrzewam ze na tym sie skonczy. No coz. Karmie rano jeszcze UU i odciagam laktatorem ile sie da, ale tak to Nadia nie chce UU, krzywi sie i odpycha... No coz, najwazniejsze dla mnie to zeby nie byla glodna i zdrowo sie rozwijala .Tak do 1 m-ca chcialabym jej dawac swoje mleczko. Fajnie by bylo gdyby sie udalo .Cytat:
Moze z tego stresu ostatnio?? Pij duzo, oby wszystko sie unormowalo ![]() Cytat:
Nadia w nocy spi ladnie, nawet 5-6 godzin za jednym zamachem, a w dzien - prawie nic Chuste mamy i wczoraj uczylismy sie ja wiazac , troche sie boje wkladac mala poki nie trzyma sama glowki, ale chyba nie bedzie wyjscia, nie wyobrazam sobie funkcjonowania w dzien... A TZ w srode juz wraca do pracy. Na szczescie 31 maja przylatuje moja Mama, wiec troche bedzie lzej ogolnie.Co do szczepien to jeszcze sie nie orientowalam |
||||
|
|
|
#846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci że u mnie to raczej było odwrotnie, odniosłam wrażenie że nikomu nie zależy żeby karmić piersią .... dzieci bez problemu dostają mm, nawet jak mama nie wie, dziewczyna z łóżka obok miała dziecko dwa pokoje dalej na patologi bo miało zapalenie płuc i chciała karmić piersią więc musiały ją wołać jak mały był głodny, no i parę razy zdarzyło się że dały butelkę same, poza tym jak wypisują kobietę i dziecko leży na patologii, to matka może być z dzieckiem tylko do 22, a potem ??? nikogo nie obchodzi co dziecko dostanie do jedzenia - mm czy pierś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tylko witam
![]() tata polecial do domu, mama jest dalej i pomaga troche, mielismy dodatkowo troche gosci, ale dalej system zachowany, jjutro idziemy na kurs karmienia i wazyc mala, chcialam tylko pozdrowic ![]() dziewczonka jak milo ze jestes nie martw sie 37.2 to nie temperatura nie zamartwiaj sie na zapas![]() andziot kochana moja Zosia tez nie chce odbijac a w nocy nei zawsze mam sile ja nosic tyle, ale ulewa jej sie troche najczesciej na przewijaku uciekam bo zaraz kapiemy buziale! |
|
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
Mała wykąpana i śpi, od 14 spała raz jakieś pół godzinki a potem godzinkę i w między czasie po troszku podczas karmienia, więc może prześpi lepiej noc, zobaczymy ....
Ja z mężulkiem drinusie (ja bezalko of course) i x-factor
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyszlo jak wyszlo ![]() u nas weekend pracujaco jestem wymeczona, wyje.bana w kosmos glowa mnie boli, nie mam czasu na odpoczynek ehhhhhh tescie uz wrocili a od jutra znow praca, tylko na razie bez mojej mamy... zobaczymy jak bedzie
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a jak kładziecie spać w ta pogodę? Ja połozyłam Małą w pajacu i w rożku. Nie będzie jej zimno? w pokoju mamy 27 stopni,więc stwierdzilam ze wystarczy...A temp nie da się niestety obniżyć,bo mamy okna na stronę zachodnią i strasznie grzeje po południu. Kurde cały czas na tapecie mam problem: w co ubrać żeby było ok
|
|
|
|
#851 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
.Cytat:
Cytat:
, ale nie w zlego tego slowa znaczeniu .).super taki "jadłospis" - ja jem jalowo, jakies mam lęki. Cytat:
a jaki masz laktator? mój z TT chyba jest do du.py ... wrrrrr........ musze malemu podawac leki wymieszane z moim mlekiem, a nie dało mi sieprawie nic ściągnąć, a jak naciskam na cyca to leci co nieco.w ogóle to się poddaam z odciąganiem, przystawiam do piersi - ile wyciągnie, tyle wyciągnie - reszta mm. jestem okropna .Cytat:
a mnie w kaftanie wywiozą wkróce.dziś miał .... zielonkawo-żółtą wodnistą kupe . właściwie już się wczoraj zdarzyła wczoraj chyba ze 3 - 4 razy, potem przez całą noc ni, a o 5.00 tak go bardzo męczył brzuszek jak sie karmiliśmy, stękał, stękał, prężył się i poleciała baaaaaaaaardzo dużo takiej wlasnie wodnistej żeby tylko nie złapał (szpitale .... wrrrrrrrrrrr). pediatra kazał dawać 1/4 saszeki smecty. dałam dziś 2 razy. oby mu się unormowalo bo słyszę juz jak jadą z kaftanem po mnie .pediatra kazal jeszcze czekać, oprócz kupek, odpukać nic innego sie nie dzieje - je, ma apetty, czasem jest ospały i ciężko go wybudzić, nie ma gorączki.... poczekam, spróbuje poczekać na spokojnie.... hahaha... nie uda mi się to. a ja raz tylko spędzilam noc na odciągniu - budzilam malego co 3h na karmienie, po karmieniu ja jeszcze 30 min odciagalam, rano byłam jak zombie. nigdy więcej. Cytat:
oszaleje. Cytat:
dzisiaj wyskoczyłam w rybaczkach i ogoliłam nogi tylko tam gdzie nie bylo spodni nie zdążyłam ałych .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
o ile usg wyjdzie dobrze to szczepimy się za jakieś 2 tyg, a jak odpukać nie będzie ok, o najpierw się eczymy, potemszczepimy. masakra dziewczyny z tym oglądniem małego z każdej strony, czy nie żółty znowu, bo oczywiście wydaje mi się, że jest żółciejszy, czy nie ma gorączki - raz jest b. gorący, a za kilka doslownie minut juz chłodny, czy aby na pewno termometr dobrze działa, czy malemu zaraz sie nie zrwóci zawartość żóładka, czy się najada, czy nie leci mi znowu z wagi, czy kupy są aż takie straszne, czy nie zbyt wodniste......... jadą z kaftanem wiązanym na plecach dla mnie.... juz ich słysze .ale tak kocham mojego szkraba, że go non stop całuje .
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-05-22 o 22:24 |
|||||||||
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam okna na zachód... A teraz przeboje część kolejna... Mały nie spał od 20, o 21:30 kąpiel, a że w dzień nie spał, to zaraz po kąpieli nam zasnął. BEZ JEDZENIA. I śpi. A jadł 19:30. Więc jak się obudzi, to będzie naprawdę wściekły
|
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
moniqac, na razie mam ręczny z Medeli i jestem zadowolona. Gdyby nie ta maszyna zostałaby mi tylko butelka i mm.
Jutro chcę kupić ten: http://allegro.pl/praktyczny-laktato...623407478.html Chcę karmic moim mlekiem, jak długo się da. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#854 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nawet jak karmię to chłopcy mają zaraz mokre główki, pocą się im jest za ciepło, więc staram sie ich nie przegrzewać. |
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
anulinko - podobno medela ma jedne z lepszych (o ile położne w szpitalu mówiły o medeli i nie pomyliły mi się nazwy). ja też chce karmić moim ile się da, niestety dokarmiam mm. moze sprobuje innym ściągac, ale jestem tak zmęczona ściągniem, że ciężko mi do niego wrócić i jestem na siebie wkurzona o to
.spice - mój np dzisiaj śpi w body z krotkim rekawiem + kaftanik + śpiochy + rożek + kocyk, ale my mamy 21 w pokoju w nocy, a w dzien to ma zazwyczaj sam pajac, ewentualnie bodziak z krótkim rękawkiem pod pajacyk. ja tez ciągle nie wiem w co go ubierać. violisia - nie wiem skąd ta Twoja sentencja w podpisie, ale za każdym razem jak ją czytam mam łzy. jest cudna. czy mogę zgapić i ciut zmodyfikować? chciałanbym zakupić coś w stylu "album mojego dziecka" i mou podone coś wpisać.uciekam sie myć i za chwilę wybudzac na karmienie. dobranoc Kochane. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-05-22 o 22:45 |
|
|
|
#856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki,
Znów, zanim nadrobię mam pytanie, ile jedzą Wasze dzieci jednorazowo? My od wczoraj karmimy Iguśkę przede wszystkim butlą ( zaczęła się mocno buntować przy cycu ). Ja odciągam pokarm i mieszamy jej to z Enfamilem. Obudziła się o 4 dostała cyca ale jadła krótko i zasnęła więc poszła do łóżeczka ale po godzinie był ryk i znów głodna. Tym razem dostała mieszankę w butli, zjadła w sumie 165ml! 90ml - odbicie + 60ml - odbicie + 15ml - odbicie. I po tym ostatnim odbeknięciu zwymiotowała tak, że po prostu jak z kranu z niej poszło. Obicia kanapy do prania, ciuszki do zmiany, TŻ mokry. Na pewno nie było to ulanie bo akurat patrzyłam na nią i takie fale szły z buzi. Teraz nie wiem czy to z przejedzenia? Wczoraj gdy po 3 godzinnym śnie dostała butlę dostała 110ml i zjadła ładnie bez rewelacji. Mierzę jej temperaturę, wychodzi 38,4 ale leżała na tej stronie główki na TZ'cie więc podejrzewam, że takiej nie ma, zaraz znów sprawdzę. Policzki ma chłodne i ogólnie nie wygląda na chorą. ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Tempka już spada, jest 37,7 za 5 minut znów sprawdzę. Czy powinnam jej podać jakieś płyny po wymiotach? Mleka to chyba nie? Może wodę? Póki co leży w łóżeczku i TŻ próbuję ją uspać ale coś się nie zanosi.
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporo zjadła... Ewentualnie daj małej wodę... Ale wydaje mi się, że może lepiej nic nie dawać? Sama nie wiem...
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
eweska – przepiękne zdjęcia chłopców! ![]() My od wczoraj mamy w domu niemowlę, leci drugi miesiąc Igusi … mazianka - można zagęszczać mieszankę? Byłam pewna, że absolutnie nie, i że grozi to zaparciami. Może i u nas by taki zabieg pomógł, tym bardziej, że do 60ml mieszanki dodaję jej 50ml mojego mleka, które jest na pewno bardziej wodniste. atiz mi też dużo lepiej po wizycie u fryzjera ale kg przeszkadzają. Do zrzucenia mam jeszcze jakieś 10kg do stanu z przed ciąży a do mojej normalnej figury to jeszcze 30kg zostało ![]() moniqac widzę, że u Ciebie podobna akcja z wymiotami. Ale powiem Ci, że tak noskiem to u nas nie raz się ulało a dzisiaj to był mega wymiot, myślę że 30ml to jak nic ulała. TŻ twierdzi, że 60! ![]() anulinko ja też przerzuciłam się z ręcznego TT na elektryczny Medeli – różnica ogromna. Daj znać gdy już będziesz go miała to będę miała pytanie do Ciebie ![]() mimbi dokładnie, też z rozwagą planuję mycie zębów, siku, jedzenie. Na forum mam chwilę najczęściej wtedy gdy Iga jest na cycu i mogę pisać jedną ręką... Dziewczonka witamy Co do ubierania maluchów, Iga w te upały latała w rampersie (super ciuszek!) ew. w samym bodziaku. matall myślę, że przy 26 stopniach skarpetki nie są Edzikowi potrzebne, ja Iguście ani razu nie założyłam skarpet, raz miała tylko takie miękkie buciki króliczki ale nie było wtedy jeszcze tak ciepło. Z tym, że ona starsza i już tłuszczyku nabrała, nawet po nóżkach i rączkach widać. Musisz obserwować Małego Co do szczepień, ja podobnie jak andziotka będę szczepić Infanrixem hexa + rota wirusy i pneumokoki. Ja też jem zielonego ogórka, bez skórki oczywiście, czytałam, że można. Banana też – codziennie Acha matall, piszesz że nie nie ma poprawy po odstawieniu nabiału a dałaś Edzikowi mm? No bo w sumie tam jest laktoza. Czy kupiłaś Enfamil 0? ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Wcisnęłam Iguni 30ml wody z 3 łyżeczkami rumianku ale głodna była, rączki do buzi pakowała i marudziła więc przystawiłam ją do cyca. No i bez większych oporów pociumkała 15 min. i zasnęła. Oby chociaż godzinkę pospała ![]() A co do moich problemów z UU, no to pomijam to, że Iga ciągle wisiała na cycu, miała problemy brzuszkowe a ja nie wiedziałam czy ona głodna czy przejedzona, to dwa dni temu zaczęły się takie cyrki, że pierwszą pierś ładnie jadła a po zmianie pieluchy, przy drugiej już marudziła, strzelała z sutka, krzyczała, puszczała pierś, łapała, miała problemy z zassaniem, ogólnie nerwówka. Zmiana piersi nie pomagała, nie wiedziałam, czy jej leci za wolno czy za szybko, karmiłam w różnych pozycjach, również w takiej gdzie Iga leżała na piersi i były nerwy. Byliśmy akurat u moich rodziców i moja mama widząc te akcje, powiedziała, że mam jej dać butelkę bo to nie chodzi nawet o to, że ja się wykończę ale nie jest dobrze aby dziecko miało takie nerwy i stresy przy cucu No wiadomo, mama to mama ona zawsze pomyśli najpierw o mnie a później o wnusi ale posłuchałam jej, tym bardziej że TŻ też przy tym obstawał. Więc od soboty odciągam mleko i podajemy z mieszanką w butli. Mieszamy, bo nie udaje mi się aż tak dużo odciągnąć. Gdy piersi są pełne, to tak ze 100ml elektrycznym udaje się odciągnąć więc dzielę to na 2 i dolewam do mieszanki z mm.Oj Mała mi mruczy... lecę.
|
|
#860 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry idę spać
|
#861 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na Bocianka się skusiłam po tym jak przeczytałam jaki jest skład herbatki http://img139.imageshack.us/img139/7...labocianek.jpg Następnym razem kupię jeszcze inną herbatkę, może właśnie Humany (znalazłam na allegro http://allegro.pl/humana-herbatka-dl...627816538.html) i w aptece DOZ http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p19808-Hum..._granulat_200g ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Rozstępy też mi wyszły, na dole brzucha, po obu bokach, robię peeling co 2 dzień i 2 razy dziennie smaruję kremamy na rozstępy, ale jakoś bez większych nadziei. Znajoma napisała mi, że rozstępy trzeba pokochać bo to ordery macierzyństwa
aby kołysanką i ciepłymi słowami utulić ciebie płaczącego wtedy, kiedy całe moje ja pragnie odpocząć. Edytowane przez caffelate05 Czas edycji: 2011-05-23 o 09:09 |
|||
|
|
|
#862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za nami kolejna noc. Gorsza niż poprzednia, ale niezła ogólnie mówiąc. Pepe pił co 3 godziny, trochę były problemu z usypianiem. O 6.30 była przymusowa kąpiel , jak sprawdziłam pieluchę, to był ze.... z obu stron ( nie wiedzieć jak to zrobił ), a jak ściągnęłam pajaca, to posikał to wszystko na przewijaku, więc szybko TŻ szykował wanienkę , bo nic innego nie pozostało .Tradycyjnie już faceci śpią, a ja pompuję |
|
|
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
Igusia po przebudzeniu wsunęła 120ml mm! Płakusiała trochę na jeszcze ale boję się więcej jej dawać. Odbiło jej się ale trzymam ją cały czas na ramieniu, przysypia.
Temperatura nie spadła... 37,7 - 38,00 niby czytam, że to stan podgorączkowy i zbijać nie trzeba ale mi się dużo wydaje Mam czopki w razie czego. Dziś o 17 ma być pediatra
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mialam noc, boje sie ze mała zaczyna miec kolki, od kilku(3dni) po mleku prezy sie placze, czasem zasnie a za 15 minut budzi sie z przeraźliwym płaczem, maż wogole sie troche pochorowal, wiec mala od wczoraj tylko zemna, na rekach .. ehhh 3majcie kciuki zeby jej przeszlo, bo mi serducho peka jak ona tak plakusia.. |
|
|
|
|
#865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i często sprawdzam kark i rączki kupiłam na allegro kocyki takie bawełniane, żakardowe z dziurkami, super się sprawdzają, bo dziecko się pod nimi nie zgrzeje
|
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinka, caffe ja mam tego swinga i mam dwa różne lejki. Też tak macie? Bo nie wiem jaka jest różnica między nimi i czy w ogóle. No bo po co dwa lejki? Używam takiego jak na zdjęciu w tej aukcji: http://allegro.pl/laktator-medela-sw...620526237.html
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja...w końcu dotarłam
![]() Dziewczyny wiem, że te tematy były już pewnie poruszane milion razy na tym wątku ale nie dam rady nadrobić Dzisiaj idziemy do USC zgłosić Lilę, ze sobą trzeba mieć dowody osobiste i akt małżeństwa tak?? Do becikowego potrzeba mieć akt, zaświadczenie od gina, wniosek o becikowe i oświadczenie? I to do MOPSu zanosimy? Przychodnia...byliśmy od razu z książeczką zdrowia ale powiedzieli że musimy mieć akt urodzenia i przyjść z dzieckiem i wtedy doktor zdecyduje czy nas zechce do siebie W ogóle ze szpitala dostałam tylko książeczkę zdrowia Lilki i mój wypis.
|
|
#868 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczonka witaj
I współczuję przeżyć w szpitalu Ja w sumie też widzę jak wielki wpływ miały te pierwsze dni właśnie w szpitalu na laktację i przystawianie Julka do piersi. Eh, teraz już rozegrałabym to zupełnie inaczej.Moria wydaje mi się, że Igusia zwymiotowała wczoraj bo zjadła za dużo. My tak mieliśmy z Julciem, pił i pił i pił my szczęśliwi, że tak ładnie je i skończyło się tak, że zwymiotował na pół przedpokoju. Chyba po prostu brzuszek nie dawał rady już z taką ilością mleka. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mm ![]() u mnie pogoda sie zepsula, 19 stopni tylko, zero slonca ale pozniej kolo 12 malutka wezme na swieze powietrze z nadzieja ze zasnie, bo musze popracowac glowa mi peka 2 dzien ![]() dziewczny czy wasze dzieciaczki maja zimne nozki w dzien ? zakladacie im w dzien po domu skarpetki ?? bo o=moja jest w spiochach i bodach na dlugi rekaw a nozki ma zimne ![]() przxedstawiam wam nasza sówkę jest to mina, ktora mowi, ze mam pelna pieluche ![]() przxewaznie kuku
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-05-23 o 09:37 |
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
moria No Edzik nie ma za bardzo tłuszczyku jeszcze...
Poprawa jest. Kupka żółta, nie zielona. Ale wzdęcia ma nadal. I wątpię, że od tego, co jem, bo obecnie to: bułki, masło bez laktozy, szynka, ziemniaki, kurczak. Serio NIC więcej A wzdęcia ma ![]() mm mu nie dawałam w końcu, bo znów normalnie z UU je. A w razie w mam Enfamil 0-lac Edzik też mi marudzi przy UU, strzela z cyca i je z przerwami. Mam nadzieję, że mu trauma nie zostanie i będzie chciał cyca potem ![]() W ogóle przez to sutki mam tak zmasakrowane, że co drugie karmienie sięgam po osłonki silikonowe... Nie daję rady inaczej ![]() Jutro będzie położna i mamy wizytę u pediatry. Może coś wymyślą, bo inaczej się oboje z małym wykończymy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

. Cholercia
Czekamy na Ciebie fasolko

po których Julianek zasypia i śpi ok. 3h. Nie jest niespokojny, nie płacze, nie ssie piąstek. Pieluchy ciężkie i kupa też była więc jestem prawie pewna, że w końcu piersi produkują tyle, że się najada
, moze dlatego tez malej moje mleczko nie wystarcza?...).
.

To jest nastawienie polskich szpitali na karmienie piersią - za wszelką cenę 

, ale nie w zlego tego slowa znaczeniu
a mnie w kaftanie wywiozą wkróce.