|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Hej
![]() Nadrobiłam wszystko, odpowiem i biorę się za pisanie, bo wzięłam z pracy trochę papierowej robory, chce ulżyć trochę dziewczynom bo muszą robić za mnie, a są tak kochane że nie mam serca żeby one wszystko robiły i puki mogę to popracuję troche w domku Seona w szpitalu leżałam od wtorku od 13tej do czwartku do 10ej czyli jedno usg w zupełności wystarczyło Cytat:
goldi Ty masz być kiedys dobrym terapeutą, wiem, że obcym ludziom łatwiej jest coś przetłumaczyć i doradzić niż samej sobie ale matka wykańcza Cie psychicznie i kiedys jej się to nie daj Boże uda. Ile można żyć w takiej labilności emocjonalnej?? raz o byle co na Ciebie krzyczy i cię wyzywa by za chwilę się z Tobą godzić. Ona ma problem ze sobą, bo to nie jest Twoja wina. Ja jak czytam to, co piszesz to aż mnie skręca i kawy pić nie muszę bo mi sie ciśnienie podnosi , bo to nie jest normalne żeby matka tak traktowała córke w ciąży.Jakbyś przeczytała swoje posty w taki sposób, jakbyś czytała wypowiedzi kogoś obcego, to zobaczyłabyś jak bardzo matka Tobą manipuluje. Musisz walczyć o siebie i swoja rodzinę już teraz, bo jak urodzisz dziecko, przyjdą ciężkie chwile, zmęczenie i zwątpienie aTż nie będzie a ze strony matki będziesz słyszała tylko oskarżenia, że nie potrafisz zająć się dzieckiem itp., itd, to naprawdę kochana możesz tego psychicznie nie wytrzymać. Trzymam kciuki żebyś znalazła w sobie siłę o to, żeby powalczyć z matką, bo skoro ona nie ma względem Ciebie żadnych skrupułów, to tym bardzie Ty ich mieć nie powinnaś - a wiesz dlaczego? bo za chwilę Ty będziesz matką i najważniejsze powinno być dla Ciebie dobro Twojego dziecka, a niestety rodzice rzeczą naturalna muszą zejśc na drugi plan. Ściskam Cie mocno Cytat:
![]() A co do pulsowania brzuszka to przedwczoraj to zauważyłam Cytat:
Cytat:
za wizytę. Wszystko będzie ok |
||||
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupilismy ale nasze nie-wymarzone , bo malutkie dwa pokoiki. Ale za jakiś czas chcemy zmienic na wieksze albo mały domek. Zobaczymy jak bedziemy stać finansowo.
|
|
|
|
|
#3543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rojku to dzis obie mamy wizyty ![]() Ja mam o 13stej wizyte z USG ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Świetna to jest sprawa bo zawsze można sobie sprawdzić jak maluszkowi bije serduszko hihiii . ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
U nas przytulanek brak. Czekamy do II trymestru bo jakoś też sie boję że cos sie stanie albo coś, tz już jest tak wyposzczony że ma już dosc hihiii ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Przytulanki tzn sexik ![]()
|
|
|
#3544 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
życze udanej zabawy w sobotę na weselichu ![]() Cytat:
cuuuudowne, no tak najlepiej wynająĆ, a może stolica Wam się nie spodoba i wrócicie na stare" śmieci"![]() anna1177 witaj, na pewno będziesz się dobrze tutaj czuła zapraszam do lektury, bo piszemy jak perszingi ![]() właśnie na ddtvn mówią o jodzie, a pare dni temu rozmawialiśmy o wyjeździe nad morze oo i w 12t.c. dziecko wytwarza własną tarczycę... mamuśki jedziemy nad morze!
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-23 o 10:42 |
|||
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczkowi chodzilo o to, że juz nawet nie pamieta co to słowo znaczy ![]() Trzymam kciuki za wizyte, zdaj relacje później ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
a w piątek napewno będe odpoczywała, dzięki za rady
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój móżg już nie funkcjonuje Już jestem jedną noga u gina
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
Wybaczamy
![]() Spokojnie, musi być dobrze innego scenariusza nie ma
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki za udaną imprezę daj znaĆ po wizycie, bo i my się nie możemy doczekaĆ relacji ja mam w środę p.s. a propos wyjazdu nad morze, to mi teraz przyszło do głowy, ze przecież tam wędzone ryby królują- a wędzonki w ciąży chyba jeśĆ nie można? noż cholercia, a tak uwielbiam takie wędzarnie nad brzegiem morza... a jak to jest z tym łososie w plastrach w foliowych opakowaniach w sklepach(te norweskie chyba)- też nei mozna? :/ Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-23 o 11:08 |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Oczywiście że dam ![]() Może foto mi da jak poproszę ładnie ![]()
|
|
|
#3550 |
|
Rozeznanie
|
Goldinka, musisz jakoś rozwiązać problem z matką, wydaje mi się, że będzie coraz gorzej. A jak urodzi sie dziecko, to wtedy matka może dac Ci popalić. Ona jest toksyczna, tak jak ta kwoka z "placu Zbawiciela", widzialaś do czego doprowadzila swoja synową? Dobrze, że masz oparcie w TŻ, ale on tez może kiedys nie wytrzymaś i wtedy sytuacja może stać sie naprawdę zła.
Pomyśl o przyszłości, ona bedzie Cie krytykowała za opiekę nad dzieckiem, brrrr.... Skoro nawet Twoj ojciec mówi, że z nia cos nie tak, to niech się wyniesie do swojej mamy! Mi sie wydaje, że ona jest o Ciebie zazdrosna i zachowuje sie jak mała dziewczynka, a po urodzeniu sie maluszka, to już wogóle nie bedziesz miala dla niej czasu i ona sie za to zemści. Jesteś młoda, szkoda Twoich nerwów i zycia na takie sprawy. I jeszcze jedno, Twoj tata ma świętą rację, rodzice kochaja dzieci bezwarunkowo, a dzieci maja później przelać tę miłość na swoje dzieci. Oczywiście Rodzicom nalezy się szacunek i zapewnienie opieki w razie choroby, ale sniadania do łózka to już przesada! Wiecie co dziewczyny, ja tak sobie myślę, co ja w tej ciązy dotychczas robila, czego nie powinnam, albo powinnam się obawiać: herbata malinowa - czesto, przytulanki - czesto (intensywne), jacuzzi - zdarzyło się jak pojechalam na basen w 9 tygodniu, napoje gazowane - alez mam na nie parcie, piję rzadko, ale wczesniej nie piłam ich prawie wcale, odpoczynek - brak - pracuję, nie oszczędzam sie, bo nie potrafię! Teraz czeka mnie wykańczanie mieszkania i pewnie sama będe chciala tam sporo rzeczy zrobić.... Możecie mnie nazwać wyrodna matka, ale moja lekarka powiedziala, że skoro to wszystko robie i czuje się dobrze, a ciąża przebiega prawidłowo, to nie powinnam zbytnio zmieniac mojego trybu zycia, choc ona widzialaby mnie odpoczywajacą częściej :p A ja, czekam na ten przypływ energii, co to niby ma być w II trymestrze! |
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() wreszcie i ja się dorwałam do truskawek![]() ![]() widzę, że zaczynają tanieć 13 zł/kg w warzywniaku to chyba krajowe są ....w środę wizyta u lekarza ciekawe co mi powie....pozdrowionka
|
|
|
|
#3552 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Miałam dzisiaj nieprzespaną noc. Moja mała ciągle ma podwyższoną temperaturę. Wczoraj jeszcze wymiotowała i nic nie chce jeść. Byłam z nią u lekarza i ma jakąś infekcję, zaczerwienione gardło ( pewnie boli i dlatego nie je), katar.
A w nocy na dodatek miała sen że zaczęłam plamić. Mam nadzieję że to znaczy, że ktoś do nas wpadnie z wizytą tzn krewni Od rana mam też dziwne bóle brzucha, myślę jednak że to jelita. Chciałabym już zobaczyć jak się ma moje nowe dzieckątko w brzuchu a tu tyle czekania. Co do przytulanek, to ja niby mogę ale się boję. Na szczęście u mnie libido tylko czasami jest wyżej. |
|
|
|
#3553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie chcecie wiedzieć jakie pyszne ![]()
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam laseczki szykować sie do gina. Proszę o kciuki
![]() ![]()
|
|
#3555 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam mocno kciuki za wizyte! Cytat:
a jesli chodzi o rzeczy ''zakazane'', to ja uwazam, ze kazdy organizm powie kiedy nalezy sie zatrzymac Ja w pierwszej ciazy tez pracowalam i sie nie oszczedzalam- bo taka odczuwalam potrzebe,a do kazdegoobiadu musialam wypic puszke coca-coli, gdzie ja nieciepie gazowanych napojow Poprostu nalezy sluchac swojego orgaznimu i intuicji![]() Cytat:
Wiec tydzien przerwy pewnie sobie zrobie heheCytat:
mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje MMoj Filip jest w jakims dziwnym etapie rozwoju i chodiz z wywalonym jezorem i lize wszystko co popadnie, wlasnie oblizal mi reke.... chyba ma za czesty kontakt z naszym psem hehe.No dobra, ruszam sie do roboty, choc mi sie nie chce jak nie wiem, ale musze wstawic rosol i ogarnoac troche. Rano poszlam do sklepu i juz sie czuje spelniona w dzisiejszych obowiazkach heheh...a spac mi sie chce baaaaardzo
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic chyba cie zamorduje za takie foty
az slinka leci![]() Ale pocieszam sie, ze przed chwila zjadlam wielkiego, pysznego, swiezutkiego paczusia...mmmm.... Az zaluje, ze nie kupilam jeszcze wiekszego, jak mi moja pani z budki radzila ![]() Dziewczyny wizytujace, trzymam kciuki ![]() Co do przytulanek, to jakiegos stracha nie mam (oczywiscie nie swirujemy jak kiedys) ale w takie upaly ograniczam troche, bo szybko robia mi sie niefajne podraznienia. Sozaa na te wszystkie ograniczenia trzeba patrzec z rozsadkiem, ja tez nie zmienilam nie wiadomo jak swojego zycia, co prawda staram sie nie dzwigac nic ciezkiego, ale poza tym, to chyba tylko kulinarnie rewolucje mam moj gin stwierdzil, ze jak wszytsko ze mna i dzidzia w porzadku, to mam cieszyc sie ciaza, bo to nie choroba i w domu zamykac sie nie musze Czego i wam zyczeEdytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-23 o 12:33 |
|
|
|
#3558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wczoraj mój TŻ pierwszy raz rozmawiał z brzuszkiem i pytał się jakimi zabawkami będą się bawić ![]()
|
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
ggoraa widzę że mamy dzieci w podobnym wieku . Moja jest z 30 marca
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
No to obydwie mamy przeboje z buntem dwulatka
Chociaz Filipcio nie przechodzi go az tak drastycznie ( obym nie wywolala wilka z lasu )No,ale musze sie pochwalic, ze dzis jest 4 dzien bez smoczka i jestem baaaardzo dumna z mojego synka, bo wcale nie teskni i nie szuka ...gorzej bedzie jak pojedziemy na dzialke i dorwie tego pieska, ktory rzekomo zjald jego smoczka heheh![]() A malutka dzidzia od rana nie pozwala mi o sobie zapomniec i daje mi mocne kopniaki po wnetrznosciach ![]() Zabieram sie zaraz do spisu powszechnego, bo chyba wypadaloby wkoncu to zrobic, ale najpierw do sklepu po mielone, rosolek juz sie gotuje,pranie wstawione- wiec sa male postepy w mojej aktywnosci dzisiejszej hehehehe
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
Ja na początku trochę świrowałam z moją ciążą odnośnie jedzenia i picia tego nie tego nie, a już wogóle broń boże coś gazowanego ale z czasem np już nie dobrze mi było od wszystkich soków i miałam kilka dni kiedy musiałam napić sie coś gazowanego a teraz dalej mi smak na niegazowane powrócił......także mi sie wydaje, że niema co świrować bo można zwariować.....a do tego jeszcze czytałam, że jak mamusia ma na coś ochotę to dzidzi tego trzeba czy jakoś tak to było
|
|
|
|
#3562 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć Mamusie
Wróciłam z rejsu statkiem i powiem wam, ze klimat na morzu śródziemnym na moją ciążę ma super wpływ jeszcze tak dobrze się nie czułam no nic teraz czas na nadrabianie wątkubuziaki |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakies fotki? Chociaz bym popatrzyla na taka wode... |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ja już po wizycie.
Jestem mega zadowolona. Widziałam maluszka jak machał rączkami , i wogóle sobie pływał Serduszko slicznie biło. Maluszek tak świetnie rosnie że juz według USG ma 13t 1 d a według Om 12t 2 d superowa sprawa taka jestem szczęśliwa. Zdjęcia wprawdzie nie mam ale wystarczyło mi że widziałam maluszka
|
|
#3565 | |
|
|
Cytat:
aż mi się nie chciało wracać ![]() klimat idealny na moją ciążę jak miałam mega mdłości przed wyjazdem tak jak pojechałam to nic
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
|
Cytat:
a ja dopiero za tydzien w poniedzialek ide na usg juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje Myszeczka! Cieszę się z Tobą i jednocześnie już o niczym innym nie myśle, tylko o tym, czy wszystko będzie w porzadku.
Oj ja już się nie mogę doczekać. Mój kosmita ostatnio był parę dni w tył, a dziś niby mam być w 12t1d, zobaczymy, czy coś nadrobił, bo mamusia z jedzeniem sporo nadrobiła
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rojku to ty jeden dzień za Mną jestes ??? Fajnie
|
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze!!!! Piekne widoki
|
|
#3570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam mało dni urlopu w roku i zawszę muszę wybierać: Polska i rodzina czy jakaś wycieczka. i zawsze pada na Pl. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

, bo to nie jest normalne żeby matka tak traktowała córke w ciąży.

za wizytę. Wszystko będzie ok

Podpisuję się czterema łapkami pod tym wszystkim co pisały dziewczyny.

tak samo jest z malinami i herbatą malinową. Nic nie bedzie 

mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje