mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 10:18   #3541
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Hej
Nadrobiłam wszystko, odpowiem i biorę się za pisanie, bo wzięłam z pracy trochę papierowej robory, chce ulżyć trochę dziewczynom bo muszą robić za mnie, a są tak kochane że nie mam serca żeby one wszystko robiły i puki mogę to popracuję troche w domku

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Magolina, to mało miałaś usg w szpitalu robionych!
Seona w szpitalu leżałam od wtorku od 13tej do czwartku do 10ej czyli jedno usg w zupełności wystarczyło tym bardziej że w poniedziałek miałam usg robione u swojego gina na wizycie.

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Goldika a może Ty byś sie wreszcie postawiła co? Rozumiem rodzina i to że zawsze staramy sie nie stawiać sprawy na ostrzu noża... ale z tego co piszesz (nie po raz pierwszy), to Twoja mama i babcia to wyjatkowo toksyczne osobowosci. Nie mozesz pozwalać im na takie zachowania względem Ciebie, bo to odbija sie nie tylko na Tobie, ale tez na Twoim bobasie. Ty przez nie płaczesz, a one zapewne nawet nie zdaja sobie sprawy jakie są dla Ciebie przykre. Weź porozmawiaj z nimi i powiedz co Ci sie nie podoba. Może coś do nich dotrze. A jesli nie, to mama faktycznie powinna się wyprowadzić, bo jawnie Cie wykorzystuje i zatruwa negatywnymi fluidami.
Popieram w 100% tak samo jak i to co napisała później rojku.
goldi Ty masz być kiedys dobrym terapeutą, wiem, że obcym ludziom łatwiej jest coś przetłumaczyć i doradzić niż samej sobie ale matka wykańcza Cie psychicznie i kiedys jej się to nie daj Boże uda. Ile można żyć w takiej labilności emocjonalnej?? raz o byle co na Ciebie krzyczy i cię wyzywa by za chwilę się z Tobą godzić. Ona ma problem ze sobą, bo to nie jest Twoja wina. Ja jak czytam to, co piszesz to aż mnie skręca i kawy pić nie muszę bo mi sie ciśnienie podnosi, bo to nie jest normalne żeby matka tak traktowała córke w ciąży.
Jakbyś przeczytała swoje posty w taki sposób, jakbyś czytała wypowiedzi kogoś obcego, to zobaczyłabyś jak bardzo matka Tobą manipuluje.
Musisz walczyć o siebie i swoja rodzinę już teraz, bo jak urodzisz dziecko, przyjdą ciężkie chwile, zmęczenie i zwątpienie aTż nie będzie a ze strony matki będziesz słyszała tylko oskarżenia, że nie potrafisz zająć się dzieckiem itp., itd, to naprawdę kochana możesz tego psychicznie nie wytrzymać.
Trzymam kciuki żebyś znalazła w sobie siłę o to, żeby powalczyć z matką, bo skoro ona nie ma względem Ciebie żadnych skrupułów, to tym bardzie Ty ich mieć nie powinnaś - a wiesz dlaczego? bo za chwilę Ty będziesz matką i najważniejsze powinno być dla Ciebie dobro Twojego dziecka, a niestety rodzice rzeczą naturalna muszą zejśc na drugi plan. Ściskam Cie mocno

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny uwaga chwalę się :brzyda l:

To jest Mój 13 tydzień

Załącznik 3977682
Myszeczko brzusio śliczny ja jestem w 24 tyg i nawet połowy Twojego nie mam, a wydawało mi się że już mam duży
A co do pulsowania brzuszka to przedwczoraj to zauważyłam dosłownie w rytm bicia serca pulsuje mi brzuszek pokazywałam nawet Tżtowi, był zachwycony

Cytat:
Napisane przez anna1177 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki...

Chciałabym do was dołączyć... Obecnie jesteśmy w 15 tygodniu termin porodu mamy pomiędzy 11.11.2011 a 20.11.2011 ale chyba bliżej 11.11. . Jak narazie jest wszystko ok, nawet żadnych objawów nie mam jedynie tylko rosnący brzuch... Najbliższą wizytę mam 26 maja i już nie mogę się na nią doczekać.

Pozdrawiam i obiecuję często do was zaglądać.
Witamy witamy

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Zmieniając temat, jutro proszę o 18:30 zacząć trzymać za nas kciuki, bo jedziemy robić badanie przezierności karkowej. Na razie się nie denerwuję. Mam ogromną nadzieję, że będzie wszystko w porządku.
Buziaki dla wszystkich i miłych snów.
za wizytę. Wszystko będzie ok
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:26   #3542
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Domi7ks Mieszkanko ma aż 102 metry kw + 98 metrów kw tarasu na samej górze. Mieszkanie jest jednopoziomowe, wielkie, z każdego pokoju wyjście na taras. Dlatego tak mi go szkoda. Jak sobie pomyślę jak walczyliśmy o kredyt na niego ... ehhh... ale zdrowie TŻ najważniejsze
Świetne
My kupilismy ale nasze nie-wymarzone , bo malutkie dwa pokoiki. Ale za jakiś czas chcemy zmienic na wieksze albo mały domek. Zobaczymy jak bedziemy stać finansowo.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:37   #3543
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika no normalnie jak czytam o Twojej mamie i babci to się denerwuję, jakby to o mnie chodziło. Wiesz ja to powiem Ci tak: Ty Twój mąż i dziecko jesteście teraz w Twoim życiu najważniejsze, bo tworzycie rodzinę. I Twoim i męża zadaniem jest dbać przede wszystkim właśnie o Waszą rodzinę, Wasz trójkę i niestety trzeba przegryźć czasem też to, że może się zdarzyć tak, że będziesz tą Waszą rodzinę musiała BRONIĆ przed osobami, które są w Twoim życiu ważne, albo raczej były, bo teraz muszą zejść na dalszy plan. Wiem, że to ciężkie, ale myślę, że jako ludzie właściwie zaczynający tworzenie rodziny musimy dać sobie z tym radę. Ja po sobie i po mężu widzę, że to jest ciężkie, bo to są ludzie, którzy przez te grubych parę lat byli dla nas najważniejsi, ale teraz zostali brzydko mówiąc zdegradowani na ten drugi plan. Nie wiem, czy dobrze oddam w słowach, to co czuję i co bym chciałą przekazać. Wiem, że z mężem właśnie tez zaczynamy wchodzić na tą ścieżkę tworzenia nowej rodziny i musimy podobny problem przegryźć. Ja to sobie poukładałam w głowie tak, jak napisałam. Chciałabym Ci jakoś pomóc, ale wiem, że za każdym toksycznym związkiem międzyludzkim idzie duży problem: jak zrobić, żeby nie zatracić siebie, żeby móc oddychać, a sprowadza się to po prostu do oddalenia od takiej osoby.
Ech ale się opisałam...

Zmieniając temat, jutro proszę o 18:30 zacząć trzymać za nas kciuki, bo jedziemy robić badanie przezierności karkowej. Na razie się nie denerwuję. Mam ogromną nadzieję, że będzie wszystko w porządku.
Buziaki dla wszystkich i miłych snów.

Rojku to dzis obie mamy wizyty

Ja mam o 13stej wizyte z USG już sie nie mogę doczekać tej wizyty

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej
Nadrobiłam wszystko, odpowiem i biorę się za pisanie, bo wzięłam z pracy trochę papierowej robory, chce ulżyć trochę dziewczynom bo muszą robić za mnie, a są tak kochane że nie mam serca żeby one wszystko robiły i puki mogę to popracuję troche w domku

Seona w szpitalu leżałam od wtorku od 13tej do czwartku do 10ej czyli jedno usg w zupełności wystarczyło tym bardziej że w poniedziałek miałam usg robione u swojego gina na wizycie.

Popieram w 100% tak samo jak i to co napisała później rojku.
goldi Ty masz być kiedys dobrym terapeutą, wiem, że obcym ludziom łatwiej jest coś przetłumaczyć i doradzić niż samej sobie ale matka wykańcza Cie psychicznie i kiedys jej się to nie daj Boże uda. Ile można żyć w takiej labilności emocjonalnej?? raz o byle co na Ciebie krzyczy i cię wyzywa by za chwilę się z Tobą godzić. Ona ma problem ze sobą, bo to nie jest Twoja wina. Ja jak czytam to, co piszesz to aż mnie skręca i kawy pić nie muszę bo mi sie ciśnienie podnosi, bo to nie jest normalne żeby matka tak traktowała córke w ciąży.
Jakbyś przeczytała swoje posty w taki sposób, jakbyś czytała wypowiedzi kogoś obcego, to zobaczyłabyś jak bardzo matka Tobą manipuluje.
Musisz walczyć o siebie i swoja rodzinę już teraz, bo jak urodzisz dziecko, przyjdą ciężkie chwile, zmęczenie i zwątpienie aTż nie będzie a ze strony matki będziesz słyszała tylko oskarżenia, że nie potrafisz zająć się dzieckiem itp., itd, to naprawdę kochana możesz tego psychicznie nie wytrzymać.
Trzymam kciuki żebyś znalazła w sobie siłę o to, żeby powalczyć z matką, bo skoro ona nie ma względem Ciebie żadnych skrupułów, to tym bardzie Ty ich mieć nie powinnaś - a wiesz dlaczego? bo za chwilę Ty będziesz matką i najważniejsze powinno być dla Ciebie dobro Twojego dziecka, a niestety rodzice rzeczą naturalna muszą zejśc na drugi plan. Ściskam Cie mocno

Myszeczko brzusio śliczny ja jestem w 24 tyg i nawet połowy Twojego nie mam, a wydawało mi się że już mam duży
A co do pulsowania brzuszka to przedwczoraj to zauważyłam dosłownie w rytm bicia serca pulsuje mi brzuszek pokazywałam nawet Tżtowi, był zachwycony

Witamy witamy

za wizytę. Wszystko będzie ok

Świetna to jest sprawa bo zawsze można sobie sprawdzić jak maluszkowi bije serduszko hihiii .

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Rano taką ładną pogodę za oknem miałam słonko, a teraz chmury naszły i zimno.
Mam do Was dwa pytania:

1. Jak tam Wasze przytulanki z TŻ - bo ja się boje że coś się stanie i na razie sobie odpuściliśmy.

2 . Po jakim czasie ZUS wypłaca pensję?

U nas przytulanek brak.
Czekamy do II trymestru bo jakoś też sie boję że cos sie stanie albo coś, tz już jest tak wyposzczony że ma już dosc hihiii

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
A co to przytulanki? Serio słabo pamiętam Libido poniżej zera i strach jak u Ciebie. Liczę, że jak skończę I trymestr to i sytuacja się zmieni.
A na drugie pytanie nie odpowiem, bo dopiero w czerwcu dostanę 1 wypłatę z zusu.

Goldika Podpisuję się czterema łapkami pod tym wszystkim co pisały dziewczyny.

KKKasiKKK zazdroszczę wyjazdu

Anna1177 witaj

Myszeczka ale masz duży brzuszek Też już taki chce
A odnośnie, tego "oddychania brzucha" to wiesz co, ja jak leżę zrelaksowana to też widzę takie oddychanie brzucha, tyle, że ja tak miałam już przed ciążą. Często się śmiałam że mam serce w brzuchu a nie w piersi.

Przytulanki tzn sexik

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:38   #3544
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
użyczam jej tego laptopa bo... bo w sumie chyba głupia jestem ona ma TYLE kasy, że mogłaby sobie kupić. To samo jest z torebkami... mówi: potrzebuję nowej torebki... ale nie kupiłam to wiem, że Ty (w sensie ja) kupisz jakąś nową to BĘDZIEMY mieć". Nie mam nic przeciwko pożyczaniu ale branie i potem trzymanie tego u siebie nie jest fair. A ja głupia czasami latam i szukam.
Co do wywalenia jej na teks, że miejsca potrzebujemy to nie przejdzie. To mieszkanie ma 4 pokoje i 100m kwadratowych. Więc miejsca nam nie brakuje.
Ona też jest zła bo dobrze żyję już z ojcem. Ostatnie 4lata ciągle nastawiała mnie przeciwko niemu i nawet jej się udało. Dopiero niedawno przeprosiłam ojca za to jak go traktowałam bo ona sytuację z rozwodem przedstawiła tak, że niby to on spieprzył to małżeństwo.... a oczywiście to ona 2lata prowadziła "podwójne życie". Ojciec mi tego nigdy nie powiedział bo twierdził, że nie chciał żebym matkę miała za <wypikane>. Dopiero 10miesięcy temu sprawa wyszła na jaw
Mam posraną rodzinę
Woooow to nieźle pobalowałaś. Ja bym chyba nie dała rady. A teraz w domu siedzisz i możesz odespać czy do pracy się szykujesz?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
oj nie przejmuj się tak samo jest z malinami i herbatą malinową. Nic nie bedzie

Fajnie
My mamy wesele w przyszłą sobotę i się straaasznie nie moge doczekać, bo to nasi fajni znajomi MImo, że wesele bez dzieci to nasza córcia jest zaproszona i idzie z nami, ale wieczorem moja mama ją weźmie
maliny można, sok malinowy też ale naparu z liści malin NIE WOLNO w ciąży

życze udanej zabawy w sobotę na weselichu z własnego doświadczenia dobrze, żebyś już od piątku dużo leżała i odpoczywała a w środku imprezy najlepiej się zdrzemnąĆ godzinkę- a potem pląsaĆ jak nimfa

Cytat:
Domi7ks Mieszkanko ma aż 102 metry kw + 98 metrów kw tarasu na samej górze. Mieszkanie jest jednopoziomowe, wielkie, z każdego pokoju wyjście na taras. Dlatego tak mi go szkoda. Jak sobie pomyślę jak walczyliśmy o kredyt na niego ... ehhh... ale zdrowie TŻ najważniejsze
łał mieszkanie już widziałam oczami wyobraźni i wcale się nie dziwię, że jest wam go szkoda cuuuudowne, no tak najlepiej wynająĆ, a może stolica Wam się nie spodoba i wrócicie na stare" śmieci"

anna1177
witaj, na pewno będziesz się dobrze tutaj czuła zapraszam do lektury, bo piszemy jak perszingi

właśnie na ddtvn mówią o jodzie, a pare dni temu rozmawialiśmy o wyjeździe nad morze oo i w 12t.c. dziecko wytwarza własną tarczycę... mamuśki jedziemy nad morze!

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-23 o 10:42
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:40   #3545
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Przytulanki tzn sexik

Gosiaczkowi chodzilo o to, że juz nawet nie pamieta co to słowo znaczy

Trzymam kciuki za wizyte, zdaj relacje później

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
maliny można, sok malinowy też ale naparu z liści malin NIE WOLNO w ciąży

życze udanej zabawy w sobotę na weselichu z własnego doświadczenia dobrze, żebyś już od piątku dużo leżała i odpoczywała a w środku imprezy najlepiej się zdrzemnąĆ godzinkę- a potem pląsaĆ jak nimfa
Ciezko bedzie się zdrzemnąć pewnie, bo warunków brak no i córa z nami idzie a on to demonek mały jest a w piątek napewno będe odpoczywała, dzięki za rady

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 10:56   #3546
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiaczkowi chodzilo o to, że juz nawet nie pamieta co to słowo znaczy

Trzymam kciuki za wizyte, zdaj relacje później

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Ciezko bedzie się zdrzemnąć pewnie, bo warunków brak no i córa z nami idzie a on to demonek mały jest a w piątek napewno będe odpoczywała, dzięki za rady

Mój móżg już nie funkcjonuje
Już jestem jedną noga u gina

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-23, 11:00   #3547
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Wybaczamy
Spokojnie, musi być dobrze innego scenariusza nie ma
Stary 2011-05-23, 11:06   #3548
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

a no tak mała pewnie będzie dokazywała, tyle słodyczy i napojów kolorowych będzie miała dookoła
3mam kciuki za udaną imprezę

Cytat:
daj znaĆ po wizycie, bo i my się nie możemy doczekaĆ relacji
ja mam w środę

p.s. a propos wyjazdu nad morze, to mi teraz przyszło do głowy, ze przecież tam wędzone ryby królują- a wędzonki w ciąży chyba jeśĆ nie można? noż cholercia, a tak uwielbiam takie wędzarnie nad brzegiem morza... a jak to jest z tym łososie w plastrach w foliowych opakowaniach w sklepach(te norweskie chyba)- też nei mozna? :/

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-23 o 11:08
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:23   #3549
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Wybaczamy
Spokojnie, musi być dobrze innego scenariusza nie ma

Dziękuję

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
a no tak mała pewnie będzie dokazywała, tyle słodyczy i napojów kolorowych będzie miała dookoła
3mam kciuki za udaną imprezę

daj znaĆ po wizycie, bo i my się nie możemy doczekaĆ relacji
ja mam w środę

p.s. a propos wyjazdu nad morze, to mi teraz przyszło do głowy, ze przecież tam wędzone ryby królują- a wędzonki w ciąży chyba jeśĆ nie można? noż cholercia, a tak uwielbiam takie wędzarnie nad brzegiem morza... a jak to jest z tym łososie w plastrach w foliowych opakowaniach w sklepach(te norweskie chyba)- też nei mozna? :/

Oczywiście że dam
Może foto mi da jak poproszę ładnie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-23, 11:24   #3550
sozaa
Rozeznanie

Goldinka, musisz jakoś rozwiązać problem z matką, wydaje mi się, że będzie coraz gorzej. A jak urodzi sie dziecko, to wtedy matka może dac Ci popalić. Ona jest toksyczna, tak jak ta kwoka z "placu Zbawiciela", widzialaś do czego doprowadzila swoja synową? Dobrze, że masz oparcie w TŻ, ale on tez może kiedys nie wytrzymaś i wtedy sytuacja może stać sie naprawdę zła.
Pomyśl o przyszłości, ona bedzie Cie krytykowała za opiekę nad dzieckiem, brrrr.... Skoro nawet Twoj ojciec mówi, że z nia cos nie tak, to niech się wyniesie do swojej mamy! Mi sie wydaje, że ona jest o Ciebie zazdrosna i zachowuje sie jak mała dziewczynka, a po urodzeniu sie maluszka, to już wogóle nie bedziesz miala dla niej czasu i ona sie za to zemści.
Jesteś młoda, szkoda Twoich nerwów i zycia na takie sprawy.
I jeszcze jedno, Twoj tata ma świętą rację, rodzice kochaja dzieci bezwarunkowo, a dzieci maja później przelać tę miłość na swoje dzieci. Oczywiście Rodzicom nalezy się szacunek i zapewnienie opieki w razie choroby, ale sniadania do łózka to już przesada!

Wiecie co dziewczyny, ja tak sobie myślę, co ja w tej ciązy dotychczas robila, czego nie powinnam, albo powinnam się obawiać: herbata malinowa - czesto, przytulanki - czesto (intensywne), jacuzzi - zdarzyło się jak pojechalam na basen w 9 tygodniu, napoje gazowane - alez mam na nie parcie, piję rzadko, ale wczesniej nie piłam ich prawie wcale, odpoczynek - brak - pracuję, nie oszczędzam sie, bo nie potrafię! Teraz czeka mnie wykańczanie mieszkania i pewnie sama będe chciala tam sporo rzeczy zrobić....
Możecie mnie nazwać wyrodna matka, ale moja lekarka powiedziala, że skoro to wszystko robie i czuje się dobrze, a ciąża przebiega prawidłowo, to nie powinnam zbytnio zmieniac mojego trybu zycia, choc ona widzialaby mnie odpoczywajacą częściej :p
A ja, czekam na ten przypływ energii, co to niby ma być w II trymestrze!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 11:42   #3551
basiula19
Zadomowienie

Witam mamusie wreszcie i ja się dorwałam do truskawekwidzę, że zaczynają tanieć 13 zł/kg w warzywniaku to chyba krajowe są....w środę wizyta u lekarza ciekawe co mi powie....pozdrowionka
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:10   #3552
kami5
Raczkowanie

Witam. Miałam dzisiaj nieprzespaną noc. Moja mała ciągle ma podwyższoną temperaturę. Wczoraj jeszcze wymiotowała i nic nie chce jeść. Byłam z nią u lekarza i ma jakąś infekcję, zaczerwienione gardło ( pewnie boli i dlatego nie je), katar.
A w nocy na dodatek miała sen że zaczęłam plamić. Mam nadzieję że to znaczy, że ktoś do nas wpadnie z wizytą tzn krewni
Od rana mam też dziwne bóle brzucha, myślę jednak że to jelita. Chciałabym już zobaczyć jak się ma moje nowe dzieckątko w brzuchu a tu tyle czekania.

Co do przytulanek, to ja niby mogę ale się boję. Na szczęście u mnie libido tylko czasami jest wyżej.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:16   #3553
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam mamusie wreszcie i ja się dorwałam do truskawekwidzę, że zaczynają tanieć 13 zł/kg w warzywniaku to chyba krajowe są...
Właśnie ja dziś też kupiłam po 12zł/kg i zjadam coś takiego
Nie chcecie wiedzieć jakie pyszne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20110523_001.jpg (123,2 KB, 45 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:25   #3554
Myszeczka86
Zakorzenienie

Spadam laseczki szykować sie do gina. Proszę o kciuki

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-23, 12:29   #3555
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Ojaaaa...zazdroszcze metrow!!! Moje mieszkanko ma 52 metry plus 1 taras 7m na 1,50 a z drugiej strony balkon mniejszy...i ja siebie uwazalam za szesciare z tymi metrami na zewnatrz...Ale tez planuje w przyszlosci zrobic wypad na wiekszy metraz. Te kupilismy nowe, tez wsadzilismy przez ostatni rok duzo serca i pracy w nie ,ale ja lubie zmieniac miejsce zamieszkania
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za wizyte!

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Goldinka, musisz jakoś rozwiązać problem z matką, wydaje mi się, że będzie coraz gorzej. A jak urodzi sie dziecko, to wtedy matka może dac Ci popalić. Ona jest toksyczna, tak jak ta kwoka z "placu Zbawiciela", widzialaś do czego doprowadzila swoja synową? Dobrze, że masz oparcie w TŻ, ale on tez może kiedys nie wytrzymaś i wtedy sytuacja może stać sie naprawdę zła.
Pomyśl o przyszłości, ona bedzie Cie krytykowała za opiekę nad dzieckiem, brrrr.... Skoro nawet Twoj ojciec mówi, że z nia cos nie tak, to niech się wyniesie do swojej mamy! Mi sie wydaje, że ona jest o Ciebie zazdrosna i zachowuje sie jak mała dziewczynka, a po urodzeniu sie maluszka, to już wogóle nie bedziesz miala dla niej czasu i ona sie za to zemści.
Jesteś młoda, szkoda Twoich nerwów i zycia na takie sprawy.
I jeszcze jedno, Twoj tata ma świętą rację, rodzice kochaja dzieci bezwarunkowo, a dzieci maja później przelać tę miłość na swoje dzieci. Oczywiście Rodzicom nalezy się szacunek i zapewnienie opieki w razie choroby, ale sniadania do łózka to już przesada!

Wiecie co dziewczyny, ja tak sobie myślę, co ja w tej ciązy dotychczas robila, czego nie powinnam, albo powinnam się obawiać: herbata malinowa - czesto, przytulanki - czesto (intensywne), jacuzzi - zdarzyło się jak pojechalam na basen w 9 tygodniu, napoje gazowane - alez mam na nie parcie, piję rzadko, ale wczesniej nie piłam ich prawie wcale, odpoczynek - brak - pracuję, nie oszczędzam sie, bo nie potrafię! Teraz czeka mnie wykańczanie mieszkania i pewnie sama będe chciala tam sporo rzeczy zrobić....
Możecie mnie nazwać wyrodna matka, ale moja lekarka powiedziala, że skoro to wszystko robie i czuje się dobrze, a ciąża przebiega prawidłowo, to nie powinnam zbytnio zmieniac mojego trybu zycia, choc ona widzialaby mnie odpoczywajacą częściej :p
A ja, czekam na ten przypływ energii, co to niby ma być w II trymestrze!
Zgadzam sie w stu procentach!!! Az strach pomyslec co to bedzie jak sie dzidzius urodzi. JEszcze gotowa bedzie zabrac ci dziecko wmawiajac, ze ona sie nim lepiej zajmie a tys podla matka!

a jesli chodzi o rzeczy ''zakazane'', to ja uwazam, ze kazdy organizm powie kiedy nalezy sie zatrzymac Ja w pierwszej ciazy tez pracowalam i sie nie oszczedzalam- bo taka odczuwalam potrzebe,a do kazdegoobiadu musialam wypic puszke coca-coli, gdzie ja nieciepie gazowanych napojow Poprostu nalezy sluchac swojego orgaznimu i intuicji

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Witam mamusie wreszcie i ja się dorwałam do truskawekwidzę, że zaczynają tanieć 13 zł/kg w warzywniaku to chyba krajowe są....w środę wizyta u lekarza ciekawe co mi powie....pozdrowionka
Ja sie objadlam truskawkami ostatnie dwa dni, az mi bokami wychodza Wiec tydzien przerwy pewnie sobie zrobie hehe

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Witam. Miałam dzisiaj nieprzespaną noc. Moja mała ciągle ma podwyższoną temperaturę. Wczoraj jeszcze wymiotowała i nic nie chce jeść. Byłam z nią u lekarza i ma jakąś infekcję, zaczerwienione gardło ( pewnie boli i dlatego nie je), katar.
Biedne malenstwo mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje MMoj Filip jest w jakims dziwnym etapie rozwoju i chodiz z wywalonym jezorem i lize wszystko co popadnie, wlasnie oblizal mi reke.... chyba ma za czesty kontakt z naszym psem hehe.

No dobra, ruszam sie do roboty, choc mi sie nie chce jak nie wiem, ale musze wstawic rosol i ogarnoac troche. Rano poszlam do sklepu i juz sie czuje spelniona w dzisiejszych obowiazkach heheh...a spac mi sie chce baaaaardzo
Stary 2011-05-23, 12:30   #3556
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Spadam laseczki szykować sie do gina. Proszę o kciuki

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-05-23, 12:30   #3557
muffinka90
Zakorzenienie

Joamic chyba cie zamorduje za takie foty az slinka leci
Ale pocieszam sie, ze przed chwila zjadlam wielkiego, pysznego, swiezutkiego paczusia...mmmm.... Az zaluje, ze nie kupilam jeszcze wiekszego, jak mi moja pani z budki radzila

Dziewczyny wizytujace, trzymam kciuki

Co do przytulanek, to jakiegos stracha nie mam (oczywiscie nie swirujemy jak kiedys) ale w takie upaly ograniczam troche, bo szybko robia mi sie niefajne podraznienia.

Sozaa na te wszystkie ograniczenia trzeba patrzec z rozsadkiem, ja tez nie zmienilam nie wiadomo jak swojego zycia, co prawda staram sie nie dzwigac nic ciezkiego, ale poza tym, to chyba tylko kulinarnie rewolucje mam moj gin stwierdzil, ze jak wszytsko ze mna i dzidzia w porzadku, to mam cieszyc sie ciaza, bo to nie choroba i w domu zamykac sie nie musze Czego i wam zycze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-23 o 12:33
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 12:35   #3558
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Joamic chyba cie zamorduje za takie foty az slinka leci
Ale pocieszam sie, ze przed chwila zjadlam wielkiego, pysznego, swiezutkiego paczusia...mmmm...
Pączusia też dziś rano jadłam TŻ mi kupił.
A wczoraj mój TŻ pierwszy raz rozmawiał z brzuszkiem i pytał się jakimi zabawkami będą się bawić

Stary 2011-05-23, 12:50   #3559
kami5
Raczkowanie

ggoraa widzę że mamy dzieci w podobnym wieku . Moja jest z 30 marca
Stary 2011-05-23, 13:01   #3560
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
ggoraa widzę że mamy dzieci w podobnym wieku . Moja jest z 30 marca
No to obydwie mamy przeboje z buntem dwulatka Chociaz Filipcio nie przechodzi go az tak drastycznie ( obym nie wywolala wilka z lasu)

No,ale musze sie pochwalic, ze dzis jest 4 dzien bez smoczka i jestem baaaardzo dumna z mojego synka, bo wcale nie teskni i nie szuka...gorzej bedzie jak pojedziemy na dzialke i dorwie tego pieska, ktory rzekomo zjald jego smoczka heheh

A malutka dzidzia od rana nie pozwala mi o sobie zapomniec i daje mi mocne kopniaki po wnetrznosciach

Zabieram sie zaraz do spisu powszechnego, bo chyba wypadaloby wkoncu to zrobic, ale najpierw do sklepu po mielone, rosolek juz sie gotuje,pranie wstawione- wiec sa male postepy w mojej aktywnosci dzisiejszej hehehehe
Stary 2011-05-23, 13:36   #3561
basiula19
Zadomowienie

Ja na początku trochę świrowałam z moją ciążą odnośnie jedzenia i picia tego nie tego nie, a już wogóle broń boże coś gazowanego ale z czasem np już nie dobrze mi było od wszystkich soków i miałam kilka dni kiedy musiałam napić sie coś gazowanego a teraz dalej mi smak na niegazowane powrócił......także mi sie wydaje, że niema co świrować bo można zwariować.....a do tego jeszcze czytałam, że jak mamusia ma na coś ochotę to dzidzi tego trzeba czy jakoś tak to było
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 13:50   #3562
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cześć Mamusie

Wróciłam z rejsu statkiem i powiem wam, ze klimat na morzu śródziemnym na moją ciążę ma super wpływ jeszcze tak dobrze się nie czułam no nic teraz czas na nadrabianie wątku

buziaki
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:07   #3563
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Wróciłam z rejsu statkiem i powiem wam, ze klimat na morzu śródziemnym na moją ciążę ma super wpływ jeszcze tak dobrze się nie czułam no nic teraz czas na nadrabianie wątku

buziaki
O matko, jak ja ci zazdroszcze kobitooo... A ty siedz czlowieku w bloku, ehh..

Masz jakies fotki? Chociaz bym popatrzyla na taka wode...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 14:14   #3564
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny Ja już po wizycie.

Jestem mega zadowolona.
Widziałam maluszka jak machał rączkami , i wogóle sobie pływał
Serduszko slicznie biło.
Maluszek tak świetnie rosnie że juz według USG ma 13t 1 d a według Om 12t 2 d superowa sprawa taka jestem szczęśliwa. Zdjęcia wprawdzie nie mam ale wystarczyło mi że widziałam maluszka

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-23, 14:21   #3565
Messuah

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
O matko, jak ja ci zazdroszcze kobitooo... A ty siedz czlowieku w bloku, ehh..

Masz jakies fotki? Chociaz bym popatrzyla na taka wode...

Spróbuje coś wcisnąć a resj był Włochy Chorwacja Grecja przepiękna wycieczka aż mi się nie chciało wracać
klimat idealny na moją ciążę jak miałam mega mdłości przed wyjazdem tak jak pojechałam to nic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0129.jpg (41,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0522.jpg (41,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0476.jpg (43,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-05-23, 14:22   #3566
Messuah

Cytat:

Jestem mega zadowolona.
Serduszko slicznie biło.
Maluszek tak świetnie rosnie że juz według USG ma 13t 1 d a według Om 12t 2 d superowa sprawa taka jestem szczęśliwa. Zdjęcia wprawdzie nie mam ale wystarczyło mi że widziałam maluszka
Super
a ja dopiero za tydzien w poniedzialek ide na usg juz nie moge sie doczekac
Stary 2011-05-23, 14:24   #3567
rojku
Rozeznanie

Gratulacje Myszeczka! Cieszę się z Tobą i jednocześnie już o niczym innym nie myśle, tylko o tym, czy wszystko będzie w porzadku.
Oj ja już się nie mogę doczekać. Mój kosmita ostatnio był parę dni w tył, a dziś niby mam być w 12t1d, zobaczymy, czy coś nadrobił, bo mamusia z jedzeniem sporo nadrobiła
Stary 2011-05-23, 14:26   #3568
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Myszeczka! Cieszę się z Tobą i jednocześnie już o niczym innym nie myśle, tylko o tym, czy wszystko będzie w porzadku.
Oj ja już się nie mogę doczekać. Mój kosmita ostatnio był parę dni w tył, a dziś niby mam być w 12t1d, zobaczymy, czy coś nadrobił, bo mamusia z jedzeniem sporo nadrobiła

Rojku to ty jeden dzień za Mną jestes ???
Fajnie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-23, 14:54   #3569
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:

Jestem mega zadowolona.
Serduszko slicznie biło.
Moje gratulacje! Ciesze sie, ze tydzien zaczal sie od pomyslnych wiesci

Cytat:
Spróbuje coś wcisnąć a resj był Włochy Chorwacja Grecja przepiękna wycieczka aż mi się nie chciało wracać
klimat idealny na moją ciążę jak miałam mega mdłości przed wyjazdem tak jak pojechałam to nic
Zazdroszcze!!!! Piekne widoki
Stary 2011-05-23, 15:00   #3570
kami5
Raczkowanie

Cytat:
ale miałaś frajdę. kiedy ja coś takiego doświadczę
mam mało dni urlopu w roku i zawszę muszę wybierać: Polska i rodzina czy jakaś wycieczka. i zawsze pada na Pl.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości