|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Zazdroszczę Jak wrócę do domu to wkleję fotki z Kasprowego Jakiś cudem dałam się namówić TŻ żeby tak wjechać Ale widoki niesamowite. Aż dech zapiera ![]() Myszeczka gratulacje ![]() Hmmmm... za godzinę do domu a ja muszę wymyśleć gdzie by tu podjechać, żeby znaleźć truskawki ![]()
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Myszeczka, faktycznie na to wychodzi
Jeden dzień za Tobą jestem
|
|
#3573 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam małe pytanko do was kiedy można wypatrzec płec maleństwa (w którym tygodniu?) ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Uciekam obiad robić bo mąż niedługo z pracy wraca, a czytając wczoraj wasze poprzednie posty narobiłyście mi ochoty ma młode ziemniaczki i mizerię... Pozdrawiam Edytowane przez anna1177 Czas edycji: 2011-05-23 o 15:25 |
||
|
|
|
#3574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takze zostaje nam liczyc na dobra wole naszych maluszkow Moje male sie nia niestety ostatnio nie wykazalo i musze teraz na polowkowe czekac![]() Messuah cudowne widoki, nie dziwie sie, ze nie chcialo sie wracac
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-23 o 15:44 |
|||
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Magolina, to dobrze, że nie długo Cię trzymali w szpitalu. To ja też miałam 1 usg na 3 dni, wychodziło mi, że 2 razy w tyg.
Myszeczka, gratuluję wizyty!!! Moje dziecko na usg nie rusza się za bardzo, ale najważniejsze, że serduszko biło . Kami, Ggora, ja też mam prawie 2-latkę w domu. Za niecały m-c skończy 2 latka. Ggora, gratuluję odsmoczkowania. U mnie to tragedia... Ona chyba nigdy nie oduczy się Do spania musi być. Idziemy zaraz na spacer znowu. Ja truskawki kupiłam dzisiaj za 12 zł, tzn. 20 dkg. Zjadłyśmy na ławce Polewałyśmy wodą i do buzi
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
byczuś ci rośnie, w dobrych warunkach to co ma nie rosnąĆ syn?
|
||
|
|
|
#3577 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Także witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nie sądzę żeby niż nam groził przynajmniej z tego co zauważam na ulicach ![]() Cytat:
A łososiem się zajadam, nie może tylko sushi bo to surowa ryba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I widoki są cudne. Goldika nie napiszę nic więcej po za tym co dziewczyny już pisały. Szkoda tylko Twoich nerwów i takiego napięcia niepotrzebnego ![]() Myszeczka86 to wizyty gratuluję. Najważniejsze, że jest dobrze wszystko
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-23 o 17:29 |
||||||
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny.
Ja po pracy odpoczywam, po 3 dawkach antybiotyku czułam się dziś o wiele lepiej, całe szczęście. Magolino Ty jesteś w 24 tc?????, tak przeczytałam w Twoim poście i nie wiem czy się nie pomyliłam w czytaniu ![]() Anna witaj, ja mam termin identycznie jak Ty, w grupie siła Truskawek nadal nie jadłam ![]() GGora widzę że sposób na psa ze smoczkiem zadziałał, więc gratulacje ![]() Kkasik mieszkanie macie przepiękne, widzę je w wyobraźni, ale wrzuciłabyś jakąś fotę tarasu, popatrzyłabym sobie bo kocham tarasy Messuah cudowny musiał być ten rejs, tylko pozazdrościć Buziatki |
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Kochane co do ryb wędzonych, to ja czytałam, że nie powinno się ich jeść, nad czym ubolewam bo zawsze zjadałam ich najwiecej własnie w takiej postaci. Tu macie link do artykułu o rybach w ciąży jakby, któraś była zainteresowana: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35712.html
Co do witamin to ja żadnych nie biorę. Mój lekarz powiedział że zestawy witamin dla cięzarnych to tylko marketing firm farmaceutycznych i jesli mam ochote wesprzeć jakos firmę to proszę bardzo, ale On nie zaleca Biore więc tylko magnez przeciw skurczom, kwas foliowy i duphaston na podtrzymanie
|
|
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamusie
Dziewczyny ale mała daje mi kopniaki dzisiaj na śniadaniu to aż podskoczyłam na siedzeniu tak mnie kopnęła a wszyscy się pytali co mi się stało Ona uwielbia pory jedzenia bo na obiedzie też mi się dostało![]() Jeszcze tylko 13 dni roboczych i upragnione macierzyńskie kiedy to ![]() Magolina 24 tydz ej coś przed nami ukrywasz![]() a może ja sie pochwalę dzisiejszym brzuszkiem nie wem czy coś się zmienił mój brzuszek
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
tak tylko na szybkiego wpadłam
![]() gratuluję udanych wizyt! Aniu brzuszek rośnie widzę a ośmielę się skomentować Twój biust... jak dla mnie jest bardzo zgrabny i ani trochę nie obwisły! Więc tamten babsztyl jest głupi i tyle mam do powiedzenia![]() Lecę na spacer ![]() |
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miała ochotę ją udusić![]() Albo druga ja mówię jej że byłam w sobotę u lekarza a ona na to po cholerę chodzę do lekarza tracę tylko pieniądze(jeszcze się pytała ile zapłaciłam (nie mówiłam nikomu o plamieniu i bardzo dobrze)
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-23 o 18:54 |
|
|
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Ania "bębenek" uroczy
![]() A temu babsku od biustu mam nadzieję, ze coś uszczypliwego odpowiedziałaś? Bo twój biust prezentuje się również atrakcyjnie
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mówię że wszyscy są źli ale prawie Ja jestem za dobra bo nie odpyskowałam a powinnam od razu później na siebie sie wkurzałam o to |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boooooooooooooooooooooski brzusio
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
P.S. Gdzie te obwisle cycki
|
||
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Myszeczka super, że dzidzia rośnie
![]() Ania pokaźny brzuszek ![]() Messuah ja też chcę na wakacje
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
muffinka też bym chciała wiedzieć, no ale uszczypliwość (złośliwość) ludzka nie zna granic
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz Aniu, tacy sa Polacy za granica, zamist sie wspierac, to tylko zeby swojego zgnoic, nawet jak im nic to nie da.
wiem, ze nie ma co uogolniac, ale to jest baaardzo czesto spotykane niestety. Pracowalam w Niemczech i swoje widzialam, moi rodzice w Anglii i tez swoje przez Polusow przecierpieli... ale co zrobisz, tylko olac, bo nerwow szkoda... |
|
|
|
#3590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No widzisz nawet od razu specjalistkę od ciąży masz, po co Ci lekarz
|
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejuś jakbym słuchała specjalistek to bym albo zwariowała albo poroniła bo cały czas mnie obrażają albo czegoś się czepiają rozumiecie że nie pasowały im moje spodnie od dresów nie wiem dlaczego normalne dresy ale już "coś" miały nie tak co im nie pasowało
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zadomowienie
|
Aniu tym bardziej nie warto tego do siebie brać, podejrzewam, że Ci zazdroszczą. A najłatwiej dogryźć w taki sposób.
Nic na to nie poradzisz, zostaje tylko odliczanie do urlopu, wtedy sobie odpoczniesz
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
gratulacje dla przyszłej mamusi ![]() Cytat:
Cytat:
Ja lepiej poczułam się dopiero około 14tyg.hmm czemu piszesz że herbaty malinowej nie wolono? ja piję duzo i herbaty malinowej i soków maliowych... i jakoś nie słyszałam że trzeba się od tego powstrzymać. Jacuzzi też nie wiem czemu niby ma być zabronione? w czym przeszkadzają bąbelki? a od przytulanek to sama stronie... ale to ze strachu że maluszka uszkodzę :/ Hehe skoro teraz masz takiego powera to aż będzie Ci można pozazdrościć powera w drugim trymestrze ![]() Cytat:
![]() Obie usłyszałyśmy od swojego elkarza to samo Ja biorę tylko kwas foliowy i magnez i do tego bez ograniczeń objadam się owocami
|
|
|
#3595 |
|
Zadomowienie
|
Aniu Ty odliczasz do urlopu ja do badania
Ale dni, minuty już sobie darowałam
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzadziej, ale klękam... ale ogólnie mniej mnie muli ![]() Myszeczka- fajny brzusio ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Obseruję to, zauważyłam, ale wydaje mi się, że to aorta brzuszna...
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przy Mojej córci tez póżno sie dowiedziałam bo albo nie miałam USG albo yło obrócone że nie chciało ujawnić i dopiero sie dowiedziałam w 24 tygodniu. A dzis nawet sie Mojego gina zapytałam to mówi że będzie podglądał ale jak sie bedzie dało ale mówi że coś koło 20 tygodnia możemy coś podpatrzeć, wszystko sie okaże w trakcie. Ja licze na synka jasna sprawa nawet na dziewczynke nie myśle imienia ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
sliczny brzuś
|
|
|
#3598 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki radość mnie rozpiera
Jestem po wizycie i wszystko w porządku!! Dzidzior ma już 67,2mm.Wg OM suwaczka jestew w 12t1d, a wg USG w 13t0d. Przezierność piękna 0,9mm, kość nosowa w porządku, szyjka macicy "mistrzostwo świata", tzn. 55mm. Kruszynka na początku się nie ruszała, ale po chwili skinęła głową jakby dzień dobry mówiła Cud to jest. Sama się micha śmieje. Następna wizyta 20 czerwca.23_05s.jpg Z odliczaniem, to też już czekam na wolne! Ale będę je miała już niedługo... razem z zakończeniem roku szkolnego
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2011-05-23 o 21:35 |
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś zrobiłam pierwszy ciążowy zakup, bo normalnie mi brzusio dzisiaj wysadziło tak, że stwierdziłam, że już czas zaopatrzeć się w garderobę ciążową........odebrałam dzisiaj spódnice od krawcowej jak ja mierzyłam w ubiegłym tygodniu była luk troszke nawet luzu w brzuszku było a dzisiaj to w sam raz boje się czy w niedziele nie będzie za ciasna. Idziemy z mężem na wielką elegancka impreze a ja nie będe miała w co się ubrać (odpukać w niemalowane)hehehehe. Ciuszki kupiłam na allegro to nie wiem czy zdążą dojść do niedzieli........o matko ale sie ojadłam frytek na kolacje genialna a potem sie dziwić, że spódnica ciasna hehehe pozdrowionka
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rojku super wieści Twój maluszek goni Mojego hihiii. Super wieści, bardzo się cieszę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

aż mi się nie chciało wracać 

Do spania musi być. 

nie mówię że wszyscy są źli ale prawie