|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
ale pysznosci,ja tez dzis mailam wypasiona wyzerke szkoda,ze zdjecia nie zrobilam[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- MESUAH piekne widoki... ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- MYSZECZKO gratuluje udanej wizyty ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- a może ja sie pochwalę dzisiejszym brzuszkiem nie wem czy coś się zmienił mój brzuszek [/QUOTE]ANIU brzusio piekny i caly czas rosnie jak na drozdzach ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- ROJKU gratuluje ![]() BASIULA lla koniecznie pokaz sie w nowych ciuszkach u nas dobrze,dzis bylam na zakupach...i tez kupilam sobie dwie fajne sukienki jestem zmeczona ale zadowolona
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ANIU brzusio piekny i caly czas rosnie jak na drozdzach ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- ROJKU gratuluje ![]() BASIULA lla koniecznie pokaz sie w nowych ciuszkach u nas dobrze,dzis bylam na zakupach...i tez kupilam sobie dwie fajne sukienki jestem zmeczona ale zadowolona [/QUOTE]Oczywiście że się chwal brzuszkiem i sukienkami Ja w środe jadę na targ może też cos fajnego upoluje tzn sukienke bo bardzo chce jakąś na lato Jedną na all czaiłam ale jej nie kupiłam .
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor
co do rzeczy zakazanych ja uwazam ze stosowanie tych wszystkich bzdur jest chore, sa rzeczy ktorych nasz organizm po prostu potrzebuje, ja jestem osobą uzaleziona od pepsi io coli i w ciazy tez pije codziennie, w 1 tez pilam bo czuje taka potrzebe, jajka jem bo je strasznie lubie i sa inne rzeczy ktorych sie nie powinno a robie. Ja powtarzalam sobie ze ciaza to nie choroba, oczywiscie nie wolno nam dzwigac bo to moze niesc za soba przykre konsekwencje ale jak poniose dwie wody 5 litrowe kawalek to mi nic nie bedzie... nie mozna tez przesadzac, siedziec w necie i truc glowe tymi wszystkimi rzeczami wypisywanymi przez innych, ja pojechalam w piatek po telewizor do Konina w sobote impreza w dopmu byla i po imprezie sama zawiozlam sie na porodowke , wiedzialam ze moge sobie na to pozwolic, w tej ciazy juz jest inaczej bo jak za duzo porobie w dzien to wieczorem czuje troche brzusio i po 1 porodzie przeskoczylo mi cos w plecach i strasznie boli od porodu a teraz tym bardziej no ale nic sie na to nie poradzi...;/ kazda ciaza jest inna , kazda z nas jest inna i to co ja uwazam to to ze nie mozna przesadzac bo na uparteo to i moze o wodzie by sie cos znalazlo generalnie kazda z nas wie na co moze sobie pozwolic, lekarz tez zaleca ruch w ciazy , sa aerobiki jesli nie ma przeciwskazan super sprawa ![]() szkoda ze ja mieszkam na takim zadupiu bo z checia bym sobie pochodzila a tu lipa nic nie ma....;/ gratuluje udanych wizyt i macie super brzuszki, ja to mialam takiego flaka;/ teraz pewnie tez tak bedzie, normalnie trzasl mi sie jak galaerta nie byl taki sliczny jak wasz.... a szkoda, bo zazdroszzzzzzzzczam wam!
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia Mój narazie tez sie trzesie a to dlatego że mam skure juz dobrze rozciągnietą po Julii także na zdjęciu inaczej wygląda
.Ja juz mykam spać bo jutrodo lekarza jadę z córcią na USG brzuszka jeśli możecie to trzymajcie za Nią kciuki to się wam nią jutro pochwalę jaką mam śliczną pannice juz. Dobranoc
|
|
#3605 |
|
Wtajemniczenie
|
MYSZECZKO na dniach zrobie zdjatka i sie pochwlae
![]() Ty tez pokazesz mamnadzieje swoje lowy ubraniowe ![]() DARUSI ja tez uwazam,ze wszystko w granicach rozsadku a dzwigac niestety musze,bo dziwgam mala i juz czuje,ze coraz gorzej to znosze... dziewczyny nie czytajcie tego co DARUSIA napisala na swoj temat.klamie jest sliczna,nie wygladajaca jak osa ale zgrabna dziewczyna... a flaka to ma chyba w glowie,zrobila sie falda glupoty ... DARUSIA ja Ciebie bede bila ![]()
|
#3606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie dźwigam, jakąś większą torbę z zakupami to tak, ale jak tylko jest ktoś pomocny w pobliżu to go wykorzystuję ![]() Jeżeli chodzi o napoje gazowane, to też mam parcie w ciąży na nie (cola, fanta Co do płci, to mój Tż jeszcze przed ciążą miał przeczucie że będzie syn ![]() idę wysmarowaĆ się oliwką Babydream'a ![]() |
|
|
|
|
#3608 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kiedyś czytalam artykul o ciazy i coli - ponoc jedna szklanka coli zatrzymuje na 4 godziny wchlananie z przewodu pokarmowego do calego organizmu substancji odzywczych (wit, mineraly itp.) bejbik moze byc troszke niedozywiony pod tym wzgledem ale wiadomo kazdy organizm jest inny, natomiast cola jest wskazana w ciazy przy zatruciu pokarmowym bo zatrzymuje wchlanianie toksyn do organizmu tych ktore znajduja sie w przewodzie pokarmowym
|
|
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
najwazniejsze to nie dac sie zwariowac ograniczac, ale jak juz ktoras z Was pisala, gdyby wyeliminowac wszystko zle i niedobre zostalaby sama woda ja zmykam do pracy milego dnia dziwczyny
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#3610 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie. Juz po badaniu, jutro mam dzwonic po wyniki. Babsztyl jak zwykle niemily, no ale juz chyba przywyklam.Dobrze, ze tesciowa ze mna byla, to mi kase dala, bo pani nie miala wydac....3 zl z 20...chyba myslala, ze ja bede biegac i rozmieniac??? Az mi sie krew w zylach zatrzymala
![]() Wczoraj wylazlam z moim synkiem na spacernik i tak polazilismy z poltorej godziny, a na wieczor dostal goraczki i gila. Ogolnie to zachowuje sie normalnie, nie jest marudny jak przy chorobie,ale musialam anulowac szczepienie...dzwonilam i pani kazala odczekac 10 dni, bo ponoc panuje jakas wirusowka- jeszcze tego nam trzeba No a synek to chyba ma cos poprzestawiane- wczoraj nie spal caly dzien, z trudem zasnal o 22 i wiecie o ktorej mi zrobil pobudke???? o 5:50! MASAKRA ...no ,ale przynajmniej na badanie nie zaspalam heheheh...tylko, ze caly zeszly tydzien budzil sie o 5 rano i zasypial dopiero o 6..no i wstawalismy przez to okolo 10 -wstyd! Cytat:
Truskawki tez mam:P Tesciowa dala pol torebki sniadaniowej ![]() Ale dzis na obiad zurek Truskaweczki z kluskami moze na deser.Cytat:
Cytat:
|
|
#3611 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kobieto ja bym chciala dzwigac tyle ile ty a moja juz 13 kg wazy Cytat:
z czystym sumieniem moge powiedziec ze chcialabym aby byla troszke mniejsza:P Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- no sa wredni ludzie sa, ja pamietam jak urodzilam a mialam brzuch ogromny pod koniec i przyszla do mnie w ten sam dzien do szpitala kolezanka i tekst "a ty co? jeszcze jedno tam nosisz?" a ja na to , nie no jeszcze jedno to nie, ale ja po ciazy to mi troche zostalo ale czemu ty masz taki to nie wiem- skwitowala usmiechem bo nie wiedziala co zrobic
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() Ggora, na co szczepisz swojego 2-latka, jest jeszcze jakaś szczepionka?? Ja myślałam, że teraz już tylko bilans 2-latka mnie czeka. Byłaś już? Qrcze, to niefajnie z tym spaniem. Mojej w nocy smoczek wyjmuje i śpi od 21-7 lub 8. Próbowałam już bez smoczka jak jest bardzo padnięta, że da radę zasnąć, ale 2 godz. udręki i nie ma snu. Wystarczy, że poczuje na 1 sekundę w buzi i już oczy zamknięte i śpi. Zaraz wyciągam i śpi do rana.Ja właśnie gotuję obiad: dzisiaj pomidorowa i schabowe będą. Muszę jeszcze tylko mięso rozbić. Darusiaaaa, Agnieszka09, ja też mam problem z tym dźwiganiem i martwi mnie to strasznie. Moja już 15 kg waży i jest wysoka. A wiadomo, na huśtawkę trzeba wsadzić, na zjeżdżalnie pomóc wejść, na drabinki chce, czasem w domu na krzesło się wdrapuje, w sklepie do jeżdżących zabawek itp. I ciągle ją podnoszę. Boję się, że mi szyjka padnie tak jak w pierwszej ciąży, a wtedy nie dźwigałam nic i poleciała ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Ania, brzuszek I cyce
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
no to jest nieuknione, nic nie wymyslisz , moja tez wcieka wszedzie i z foteli i ze wszystkiego musze ja sciagac, ale wiedzialam ze bede musiala to robic decydujac sie na 2 dziecko, inaczej sie po prostu niestety nie da.
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- moja Oliwia kiedys wstala i wyplula smoczka , oddala mi i tak sie z nim pozegnalismy, teraz w ogole nie chce juz od dluzszego czasu, takze ten problem mam z glowy
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku, gratuluję udanej wizyty!!!
Do 3 cm jest norma i nie ma się co martwić. Darusiaaa, ja też liczyłam się z tym, że będę musiała ją podnieść będąc w ciąży, ale powiem Ci, że ciężko mi się ją dźwiga Jakoś jakbym miała mniej siły czy co? Wcześniej nie było tak źle. A brzucha jeszcze dużego nie mam![]() Kami, jak Twoja Córeczka? Je już coś? |
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Aniu, Kilka razy wracałam do Twojego zdjęcia, żeby zobaczyć te Twoje piersi. I wiesz co? Doszłam do wniosku, że ten babsztyl tak mówi, bo chce Cię sprowokować i zdołować! Nie daj się, na jej chamskie komentarze odpowiadaj żartem, daj jej do zrozumienia, że nie bierzesz poważnie jej głupich opinii i że nie są one dla Ciebie ważne! Jak Ci się zaytała, czy kupiłaś już stanik na swoje obwisłe piersi to ja bym powiedziała "tak, nawet trzy, całe szczęście, że udało mi sie coś znaleźć, na Twoje cycki to pewnie byłoby dużo trudniej dopasować coś sensownego i nie byłoby gwaracji, że pomoże"
Tottie, ja nie mówię, że nie można pić herbaty malinowej, kilka postów wcześniej, sama się o tym dowiedziałam, może nie odnośnie herbaty malinowej, ale jedzenia malin i innych malionopochodnych rzeczy! Ja maliny uwielbiam i nie mogę się ich doczekać! bardzo lubię nadziewać nimi ciasta! ![]() Ja wczoraj zauważyłam, że brzuch przestał się ruszać jak galaretka i stal sie trochę twardszy, tzn. juz nie jest typowym sadłem. Wydaje mi się, że wieczorem jest większy niż rano, TŻ rano zrobil zdjęcie, następna sesja wieczorem i porównamy. Niestety, codziennie odkrywam, że już pora pożegnać sie z pewną częścią mojej odzieży. Jutro jadę z mamą na zakupy, bo coraz trudniej mi się wbić w moje ubrania. Dotychczas kupiłam sobie jeden ciążowy ciuch, który nie wygląda na typowy ciążowy. No i muszę powiedziec w pracy o ciąży, ale jak to zrobić, skoro szanownej dyrekcji caly czas nie ma? Za tydzień mam USG pomiarowe, mam stes... brrr.... |
|
|
|
#3616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A bilans dwulatka to normlanie posmiewisko- zalilam sie tu dziewczynom po tej wizycie jakie mialam emocje.Zacznij od mowienia corce, ze smoczek jest beee...ja tak gadalam ze 2 tygodnie, ze cycy beee - szczegolnie jak cycy mialo albo wloska albo bylo naprawde ubabrane ...i po jakims czasie jak tylko uslyszal, to odrazu wypluwal i oddawal mi ( pewnie myslal, ze ssie brudnego smoczka sesesese) Wiesz co jeszcze pomoglo? To , ze jednego smoczka przegryzl i mu nie pasowalo z dziurka, a ja mowilam natretnie- widzisz, cycy bee![]() Ze spaniem to sie zaczelo tydzien temu- od pogrzebu... a tak to mi elegancko spal od 21 do 8/9 rano.... a w dzien godzinka snu okolo 14/15 byla . ale moze dzis jak tak nie spi o rana to wrocimy do normy. Moj klocek wazy 13 kg i tez juz czasem nie mam sil go podnosic...
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Ggora, ja już WSZYSTKIEGO próbowałam. Ona sama opowiada jaki to smoczek be, brudny, że ma ładne ząbki i popsują się i będzie musiała iść do dentysty, że przyjdzie pies i zje, że tylko dzidziusie mają smoczki, itp. itd. i to wszystko mi wyopowiada a później "mama blee (tzn. smoczek) aaaa".
Już kilka smoczków pobazgraliśmy długopisem, że nie da się umyć, że brudne, dziurę robiliśmy, cały ucinaliśmy (nie przy niej oczywiście) i to były sceny dantejskie jak to zobaczyła. Już armagedon jest przyjemniejszy niż ona gdy widzi zepsuty smoczek![]() Muszę poszukać Twój post o tym bilansie jak to wyglądało. |
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co ja mam dokladnie to samo, jeszcze po porodzie czyli juz ponad 13 miesiecy non stop bola mnie plecy, czasami tak uporczywy bol ze mam lzy w oczach, a jak ja podnoszeto tym bardziej ....masakra i tez mam wrazenie jakbym miala mniej sily?
![]() a ja wam pokaze moja córe bo jeszcze jej nie pokazywałam, no i 1 raz pokaze tez drugiego skarbunia, nie wiem czy bedzie wyraznie bo robione telefonem;/
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnialo mi sie, gadalam kiedys z kobitką w przychodnii, oduczyla corkesmoczka codziennie obcinajac gotroszke nozyczkami a na koniec wytlumaczyla ze juz sie skonczyl i razem do kosza go wywalily.
Tez jakis sposob ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- teraz doczytalam ze ucinalas, ale moze stopniowo jak utniecie jakospodziala? kurcze, ciezka sprawa....
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Jaka słodka niunia
i kolczyki już ma super Ja w czwartek na pobranie krwi idę, bo już w poniedziałek wizyta Co do truskawek to też dziś obowiązkowo makaron z truskawkami
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę znajdźcie mi na Allegro krótkie spodenki ciążowe
Ale takie krótkie, nie żadne rybaczki. Szukam i szukam i albo jestem ślepa albo nie ma |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
tylkoja nie lubie tu owocow?;D
Ja tylko gruszka jablko arbuz:P
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa wyprobuje jeszcze to stopniowo, ale czarno widze. Ona jak widzi ze cos nie tak to zaczyna sie horror. Tego spsobu nie slyszalam.
Zbieramy sie do sklepu i na plac zabaw |
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
moja kima, wstanie i idziemy do mojej mamy pocieka sobie do wieczora po ogrodach
|
|
#3625 |
|
Rozeznanie
|
ja jak byłam mała, to tez długo miałam smoczka, byłam od niego uzależniona, od smoczka i od kocyka. Pewnego dnia smoczek zniknął, akurat mój tata wyjeżdżał do warszawy i ja go prosiłam, aby kupił mi nowy. Oczywiście wrocił bez sWoczka i powiedział, że chciał kupic, ale fabryka smoczków spłonęła
Jakos to musialam przetrawić, ale ostatecznie pogodziłam sie z utratą mojego smoczka. Kilka lat później znalzlam go przy okazji wymiany mebli, był w barku Z kocykiem to spałam chyba do 10 roku życia - wstyd!
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
ale to dobre,dziecko powinno miec cos co czuje ze jest TYLKO JEGO WLASNOSCIA i wszedzie moze to wziac, moja znowu sie tak od niczego nie uzaleznila, nie ma ani kocyka, ani jakiegos misia przytulaka, ani nic.
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/take-nine-sup...625700164.html a tu masz ogólny link ![]() http://moda.allegro.pl/listing.php/s...owe&category=0 |
|
|
|
|
#3628 | ||
|
Zadomowienie
|
Ojej, normlanie mi sie przysnelo na chwile...ale juz na nogach, robie zurek,ale musze isc do sklpu bo zapomnialam o kielbasie
Cytat:
Tez mialam parcie przed 2 urodzinami, ze juz duza, ze juz nie wypada itp...ale pozniej odpuscilam.Cytat:
![]() No to sie ruszam, bo dzis gdzie usiade tam zapuszczam korzenie
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Melduję się po kilku dniach nieobecności i postaram się nadrobić watek ale sporo naskrobałyście. Nie było mnie bo walczyłam z moją magisterką, ale udało mi się na dzisiaj miałam termin oddania i zdążyłam więc dzisiaj mam dzień błogiego lenistwa Jak szłam do biura to widziałam że w sklepie obok pojawiły się truskawki i chyba się po nie wybiorę
|
#3630 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
Miałam wstawić zdjęcie tarasu, ale chyba za kilka dni, może tygodni. Na początku kwietnia kupiliśmy na taras 32 thuje. 2 z nich wczoraj wylądowało na śmietniku a kolejne 16 też jest zarażonych jakąś chorobą Boję się, że wszystkie nam poobumierają Jedni mówią, że to przędziorek, pryskamy na przędziorka, ale to nic nie daje. Do tego nawożenie i oczywiście coś na grzyby, bo taka wersja też była brana pod uwagę. Dosłownie w ciągu 2 tygodniu thuja usycha doszczętnie.Ja jeszcze w pracy siedzę. Ale chyba dziś po południu przedzwonie do mojego gin, bo kończy mi się duphaston i wtedy od razu porozmawiałabym o zwolnieniu lekarskim. W tej pracy już się nie da wytrzymać. Dziś to np. chcą ode mnie rzeczy niemożliwych i to ma być gotowe na czwartek Podczytuję Was dziewczyny odnośnie tych smoczków. Ja pamiętam, że tato mi powiedział, że taki sąsiad którego nie lubiłam przez przypadek wrzucił smoczek do pieca i nie ma I poskutkowało ... Ciekawa jestem jak z moim maleństwem mi pójdzie za kilka lat. Ale dzięki Wam to przynajmniej wiem jak się do sprawy zabierać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

[/QUOTE]
brzuszkiem i sukienkami 

jeśli możecie to trzymajcie za Nią kciuki to się wam nią jutro pochwalę jaką mam śliczną pannice juz.

nie mówię że wszyscy są źli ale prawie

Ja myślałam, że teraz już tylko bilans 2-latka mnie czeka. Byłaś już? Qrcze, to niefajnie z tym spaniem. Mojej w nocy smoczek wyjmuje i śpi od 21-7 lub 8. Próbowałam już bez smoczka jak jest bardzo padnięta, że da radę zasnąć, ale 2 godz. udręki i nie ma snu. Wystarczy, że poczuje na 1 sekundę w buzi i już oczy zamknięte i śpi. Zaraz wyciągam i śpi do rana.