mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 15:05   #3571
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Spróbuje coś wcisnąć a resj był Włochy Chorwacja Grecja przepiękna wycieczka aż mi się nie chciało wracać
klimat idealny na moją ciążę jak miałam mega mdłości przed wyjazdem tak jak pojechałam to nic
Ale śliczne widoczki Zazdroszczę Jak wrócę do domu to wkleję fotki z Kasprowego Jakiś cudem dałam się namówić TŻ żeby tak wjechać Ale widoki niesamowite. Aż dech zapiera

Myszeczka gratulacje

Hmmmm... za godzinę do domu a ja muszę wymyśleć gdzie by tu podjechać, żeby znaleźć truskawki

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:19   #3572
rojku
Rozeznanie

Myszeczka, faktycznie na to wychodzi Jeden dzień za Tobą jestem
Stary 2011-05-23, 15:23   #3573
anna1177
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Ja już po wizycie.

Jestem mega zadowolona.
Widziałam maluszka jak machał rączkami , i wogóle sobie pływał
Serduszko slicznie biło.
Maluszek tak świetnie rosnie że juz według USG ma 13t 1 d a według Om 12t 2 d superowa sprawa taka jestem szczęśliwa. Zdjęcia wprawdzie nie mam ale wystarczyło mi że widziałam maluszka
super, u mnie też maleństwo nadrobiło ponad tydzień pomiędzy jedym a drugim usg, już niemogę się doczekać czwartkowej wizyty, ale niewiem czy będe miała to szczęście popatrzeć na maleństwo bo chyba nie na każdej wizycie robią usg...

Mam małe pytanko do was kiedy można wypatrzec płec maleństwa (w którym tygodniu?)

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Cześć Mamusie

Wróciłam z rejsu statkiem i powiem wam, ze klimat na morzu śródziemnym na moją ciążę ma super wpływ jeszcze tak dobrze się nie czułam no nic teraz czas na nadrabianie wątku

buziaki
Jejku jak ci zazdroszczę.... My mieliśmy zarezerwowany wyjazd do Tunezji na dwa tygodnie, ale zrezygnowaliśmy bo baliśmy się ryzyka... Ojejku nawet nie pomyślałam że gdybyśmy nie zrezygnowali bo bym prawie walizki miała spakowane bo wyjazd był na 25 maja...

Uciekam obiad robić bo mąż niedługo z pracy wraca, a czytając wczoraj wasze poprzednie posty narobiłyście mi ochoty ma młode ziemniaczki i mizerię...

Pozdrawiam

Edytowane przez anna1177
Czas edycji: 2011-05-23 o 15:25
anna1177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 15:38   #3574
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:

Jestem mega zadowolona.
Serduszko slicznie biło.
Maluszek tak świetnie rosnie że juz według USG ma 13t 1 d a według Om 12t 2 d superowa sprawa taka jestem szczęśliwa. Zdjęcia wprawdzie nie mam ale wystarczyło mi że widziałam maluszka
Gratuluje dobrych wiesci

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Gratulacje Myszeczka! Cieszę się z Tobą i jednocześnie już o niczym innym nie myśle, tylko o tym, czy wszystko będzie w porzadku.
Oj ja już się nie mogę doczekać. Mój kosmita ostatnio był parę dni w tył, a dziś niby mam być w 12t1d, zobaczymy, czy coś nadrobił, bo mamusia z jedzeniem sporo nadrobiła
Rojku nie martw sie, usg podaje wielkosc z przyblizeniem +/-7dni, wiec moze byc spora rozbierznosc. Mi ostatnio wyszlo sporo za malo, o czym powiedzialam ginowi i jak sprobowal drugi raz, bo maluszek glowke inaczej ulozyl, to juz wyszlo kilka dni do przodu. Z tym ze wlasnie mi wtedy powiedzial gin o tych niescislosciach(nie wiedzialam, ze sa tak duze) i faktycznie na wdruku bylo, czego wczesniej nie doczytalam.

Cytat:
Napisane przez anna1177 Pokaż wiadomość

Mam małe pytanko do was kiedy można wypatrzec płec maleństwa (w którym tygodniu?)

Pozdrawiam
Duzo zalezy od sprzetu i... dziecka. Moja kuzynka ma trojke maluchow, u srodkowego synka dowiedziala sie najwczesniej, bo juz w 14tc i do konca sie spradzilo. Z kolei siostra mojej mamy dopiero w 9 miesiacu, bo zawsze tylkiem sie maly odwracal. Ale najlepsza koleznka, do dnia porodu byla swiecie przekonana, ze syn, a urodzila sie cora
Takze zostaje nam liczyc na dobra wole naszych maluszkow Moje male sie nia niestety ostatnio nie wykazalo i musze teraz na polowkowe czekac

Messuah cudowne widoki, nie dziwie sie, ze nie chcialo sie wracac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-23 o 15:44
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:26   #3575
Seona
Zakorzenienie

Magolina, to dobrze, że nie długo Cię trzymali w szpitalu. To ja też miałam 1 usg na 3 dni, wychodziło mi, że 2 razy w tyg.

Myszeczka,
gratuluję wizyty!!! Moje dziecko na usg nie rusza się za bardzo, ale najważniejsze, że serduszko biło.

Kami, Ggora
, ja też mam prawie 2-latkę w domu. Za niecały m-c skończy 2 latka. Ggora, gratuluję odsmoczkowania. U mnie to tragedia... Ona chyba nigdy nie oduczy się Do spania musi być.

Idziemy zaraz na spacer znowu. Ja truskawki kupiłam dzisiaj za 12 zł, tzn. 20 dkg. Zjadłyśmy na ławce Polewałyśmy wodą i do buzi

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:00   #3576
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Mamusie

Wróciłam z rejsu statkiem i powiem wam, ze klimat na morzu śródziemnym na moją ciążę ma super wpływ jeszcze tak dobrze się nie czułam no nic teraz czas na nadrabianie wątku

buziaki
łał fotki super, organizm wie co dobre, pewnie dlatego mdłości się skończyły

Cytat:

Jestem mega zadowolona.
Serduszko slicznie biło.
cieszę się bardzo... ale i tak wiedziałyśmy ze wszystko będzie w porządalu byczuś ci rośnie, w dobrych warunkach to co ma nie rosnąĆ syn?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:28   #3577
Ona231
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Cześć mamuśki...
Chciałabym do was dołączyć... Obecnie jesteśmy w 15 tygodniu termin porodu mamy pomiędzy 11.11.2011 a 20.11.2011 ale chyba bliżej 11.11. . Jak narazie jest wszystko ok, nawet żadnych objawów nie mam jedynie tylko rosnący brzuch... Najbliższą wizytę mam 26 maja i już nie mogę się na nią doczekać.
Pozdrawiam i obiecuję często do was zaglądać.
Ten pierwszy termin to taki jak mój Także witam

Cytat:
Zmieniając temat, jutro proszę o 18:30 zacząć trzymać za nas kciuki, bo jedziemy robić badanie przezierności karkowej. Na razie się nie denerwuję. Mam ogromną nadzieję, że będzie wszystko w porządku.
Buziaki dla wszystkich i miłych snów.
Rojku na pewno będzie wszystko dobrze, też się denerwowałam a nie było po co. Także spokojnie, ale kciuki czy tak potrzymam

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ona231, to Ty też z Podkarpacia? Ale fajnie. W końcu na Podkarpaciu wyż demograficzny, widać na naszym wątku

Dygotka8, ja w poprzedniej ciąży pierwszą rzecz kupiłam ok. 7 m-ca. Wogóle tym się nie zajmowałam. Owszem przeglądałam, żeby wiedzieć co to jest body, czym się różnią pajace od spiochów (nigdy nie miałam wcześniej kontaktu z dzieckiem), ale nie czułam potrzeby kupowania tak wcześnie.

A co do porodu rodzinnego to kilka moich znajomych położnych (m.in. żona moja kuzyna i kuzyn () studiują położnictwo) to oni są przeciwni. Głównie ze względów higienicznych. Bo w czasie porodu taki zdenerwowany tata wychodzi co chwila z porodówki na cygarka, nie zawsze zdejmuje ochraniacze lub wchodzi w brudnych i później dziwią się ludzie, że w szpitalu gronkowce i inne choroby.
Tak też z tych stron Ale nie sądzę żeby niż nam groził przynajmniej z tego co zauważam na ulicach

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
p.s. a propos wyjazdu nad morze, to mi teraz przyszło do głowy, ze przecież tam wędzone ryby królują- a wędzonki w ciąży chyba jeśĆ nie można? noż cholercia, a tak uwielbiam takie wędzarnie nad brzegiem morza... a jak to jest z tym łososie w plastrach w foliowych opakowaniach w sklepach(te norweskie chyba)- też nei mozna?
Można, można tylko tuńczyka za wiele nie powinno się A łososiem się zajadam, nie może tylko sushi bo to surowa ryba

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Właśnie ja dziś też kupiłam po 12zł/kg i zjadam coś takiego
Nie chcecie wiedzieć jakie pyszne
Swoje w takiej samej postaci zjadłam ale chętnie się poczęstuję

Cytat:
Spróbuje coś wcisnąć a resj był Włochy Chorwacja Grecja przepiękna wycieczka aż mi się nie chciało wracać
klimat idealny na moją ciążę jak miałam mega mdłości przed wyjazdem tak jak pojechałam to nic
Trochę zazdroszczę, bo Chorwację bardzo lubię I widoki są cudne.

Goldika nie napiszę nic więcej po za tym co dziewczyny już pisały. Szkoda tylko Twoich nerwów i takiego napięcia niepotrzebnego

Myszeczka86 to wizyty gratuluję. Najważniejsze, że jest dobrze wszystko

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:29
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:01   #3578
ela3010
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny.

Ja po pracy odpoczywam, po 3 dawkach antybiotyku czułam się dziś o wiele lepiej, całe szczęście.

Magolino Ty jesteś w 24 tc?????, tak przeczytałam w Twoim poście i nie wiem czy się nie pomyliłam w czytaniu

Anna witaj, ja mam termin identycznie jak Ty, w grupie siła

Truskawek nadal nie jadłam

GGora widzę że sposób na psa ze smoczkiem zadziałał, więc gratulacje

Kkasik mieszkanie macie przepiękne, widzę je w wyobraźni, ale wrzuciłabyś jakąś fotę tarasu, popatrzyłabym sobie bo kocham tarasy

Messuah cudowny musiał być ten rejs, tylko pozazdrościć

Buziatki
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:14   #3579
marli
Raczkowanie

Kochane co do ryb wędzonych, to ja czytałam, że nie powinno się ich jeść, nad czym ubolewam bo zawsze zjadałam ich najwiecej własnie w takiej postaci. Tu macie link do artykułu o rybach w ciąży jakby, któraś była zainteresowana: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35712.html

Co do witamin to ja żadnych nie biorę. Mój lekarz powiedział że zestawy witamin dla cięzarnych to tylko marketing firm farmaceutycznych i jesli mam ochote wesprzeć jakos firmę to proszę bardzo, ale On nie zaleca Biore więc tylko magnez przeciw skurczom, kwas foliowy i duphaston na podtrzymanie
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:31   #3580
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane mamusie

Dziewczyny ale mała daje mi kopniaki dzisiaj na śniadaniu to aż podskoczyłam na siedzeniu tak mnie kopnęła a wszyscy się pytali co mi się stało Ona uwielbia pory jedzenia bo na obiedzie też mi się dostało
Jeszcze tylko 13 dni roboczych i upragnione macierzyńskie kiedy to

Magolina 24 tydz ej coś przed nami ukrywasz

a może ja sie pochwalę dzisiejszym brzuszkiem nie wem czy coś się zmienił mój brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1064.jpg (86,7 KB, 77 załadowań)
Stary 2011-05-23, 18:40   #3581
goldika
Zakorzenienie

tak tylko na szybkiego wpadłam
gratuluję udanych wizyt!

Aniu brzuszek rośnie widzę a ośmielę się skomentować Twój biust... jak dla mnie jest bardzo zgrabny i ani trochę nie obwisły! Więc tamten babsztyl jest głupi i tyle mam do powiedzenia

Lecę na spacer

goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:48   #3582
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
tak tylko na szybkiego wpadłam
gratuluję udanych wizyt!

Aniu brzuszek rośnie widzę a ośmielę się skomentować Twój biust... jak dla mnie jest bardzo zgrabny i ani trochę nie obwisły! Więc tamten babsztyl jest głupi i tyle mam do powiedzenia

Lecę na spacer

Ja już trochę popadłam w kompleksy przez te piersi a dzisiaj ten babsztyl jeszcze na bezczelnego się pytała czy byłam w sklepie kupić jakiś nowy lepszy stanik miała ochotę ją udusić
Albo druga ja mówię jej że byłam w sobotę u lekarza a ona na to po cholerę chodzę do lekarza tracę tylko pieniądze(jeszcze się pytała ile zapłaciłam) i że powinnam to przeznaczyć na dzidzię a nie na lekarza. Byłam dwa tygodnie wcześniej w szpitalu i powiedzieli że wszystko ok to po co denerwowac małą cały czas (nie mówiłam nikomu o plamieniu i bardzo dobrze)

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-23 o 18:54
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:57   #3583
marli
Raczkowanie

Ania "bębenek" uroczy

A temu babsku od biustu mam nadzieję, ze coś uszczypliwego odpowiedziałaś? Bo twój biust prezentuje się również atrakcyjnie
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:02   #3584
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Ania "bębenek" uroczy

A temu babsku od biustu mam nadzieję, ze coś uszczypliwego odpowiedziałaś? Bo twój biust prezentuje się również atrakcyjnie
Nikomu nie życzę pracować z polakami na obczyźnie nie mówię że wszyscy są źli ale prawie
Ja jestem za dobra bo nie odpyskowałam a powinnam od razu później na siebie sie wkurzałam o to
Stary 2011-05-23, 19:11   #3585
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mamusie

Dziewczyny ale mała daje mi kopniaki dzisiaj na śniadaniu to aż podskoczyłam na siedzeniu tak mnie kopnęła a wszyscy się pytali co mi się stało Ona uwielbia pory jedzenia bo na obiedzie też mi się dostało

a może ja sie pochwalę dzisiejszym brzuszkiem nie wem czy coś się zmienił mój brzuszek

boooooooooooooooooooooski brzusio

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:12   #3586
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane co do ryb wędzonych, to ja czytałam, że nie powinno się ich jeść, nad czym ubolewam bo zawsze zjadałam ich najwiecej własnie w takiej postaci. Tu macie link do artykułu o rybach w ciąży jakby, któraś była zainteresowana: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35712.html

Co do witamin to ja żadnych nie biorę. Mój lekarz powiedział że zestawy witamin dla cięzarnych to tylko marketing firm farmaceutycznych i jesli mam ochote wesprzeć jakos firmę to proszę bardzo, ale On nie zaleca Biore więc tylko magnez przeciw skurczom, kwas foliowy i duphaston na podtrzymanie
Jesli chodzi o wedzone ryby, to ja tez nie jem, bo rozne swinstewka moga w nich byc. A tak uwielbiam lososia wedzonego...

Cytat:
Witajcie kochane mamusie

Jaki fajny juz kiedy ja sie tak rozrosne...
P.S. Gdzie te obwisle cycki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-23, 19:19   #3587
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Myszeczka super, że dzidzia rośnie
Ania pokaźny brzuszek Zazdroszczę
Messuah ja też chcę na wakacje
Stary 2011-05-23, 19:20   #3588
ania21_21
Zadomowienie

muffinka też bym chciała wiedzieć, no ale uszczypliwość (złośliwość) ludzka nie zna granic
Stary 2011-05-23, 19:25   #3589
muffinka90
Zakorzenienie

No widzisz Aniu, tacy sa Polacy za granica, zamist sie wspierac, to tylko zeby swojego zgnoic, nawet jak im nic to nie da.
wiem, ze nie ma co uogolniac, ale to jest baaardzo czesto spotykane niestety. Pracowalam w Niemczech i swoje widzialam, moi rodzice w Anglii i tez swoje przez Polusow przecierpieli... ale co zrobisz, tylko olac, bo nerwow szkoda...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-23, 19:26   #3590
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
muffinka też bym chciała wiedzieć, no ale uszczypliwość (złośliwość) ludzka nie zna granic
Aniu a Ty nie masz się czym przejmować tylko głupim gadaniem. Bardzo fajnie wyglądasz a resztę czasem lepiej pominąć milczeniem.
No widzisz nawet od razu specjalistkę od ciąży masz, po co Ci lekarz
Stary 2011-05-23, 19:31   #3591
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Aniu a Ty nie masz się czym przejmować tylko głupim gadaniem. Bardzo fajnie wyglądasz a resztę czasem lepiej pominąć milczeniem.
No widzisz nawet od razu specjalistkę od ciąży masz, po co Ci lekarz
Ale się uśmiałam
Jejuś jakbym słuchała specjalistek to bym albo zwariowała albo poroniła bo cały czas mnie obrażają albo czegoś się czepiają rozumiecie że nie pasowały im moje spodnie od dresów nie wiem dlaczego normalne dresy ale już "coś" miały nie tak co im nie pasowało
Stary 2011-05-23, 19:35   #3592
Ona231
Zadomowienie

Aniu tym bardziej nie warto tego do siebie brać, podejrzewam, że Ci zazdroszczą. A najłatwiej dogryźć w taki sposób.

Nic na to nie poradzisz, zostaje tylko odliczanie do urlopu, wtedy sobie odpoczniesz
Stary 2011-05-23, 19:38   #3593
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Aniu tym bardziej nie warto tego do siebie brać, podejrzewam, że Ci zazdroszczą. A najłatwiej dogryźć w taki sposób.

Nic na to nie poradzisz, zostaje tylko odliczanie do urlopu, wtedy sobie odpoczniesz
ja już odliczam godziny i minuty
Stary 2011-05-23, 19:44   #3594
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:

Tottie wpisać ci chłopca w liście czy dopiero jak potwierdzisz jeszcze raz? Kurczę ja też mam sklerozę bo wcześniej miałam cię o to zapytać
W piątek idę na badania, jesli lekarz jeszcze raz potwierdzi że to synuś to upomnę się o zapisanie tego faktu na liście

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Tottie gratulacje z okazji synka
dziękuję

Cytat:
Cześć mamuśki...

Chciałabym do was dołączyć... Obecnie jesteśmy w 15 tygodniu termin porodu mamy pomiędzy 11.11.2011 a 20.11.2011 ale chyba bliżej 11.11. . Jak narazie jest wszystko ok, nawet żadnych objawów nie mam jedynie tylko rosnący brzuch... Najbliższą wizytę mam 26 maja i już nie mogę się na nią doczekać.

Pozdrawiam i obiecuję często do was zaglądać.
Witaj Masz podobny termin do mojego... mnie lekarz też podał 11.11 gratulacje dla przyszłej mamusi

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Faktycznie, teraz juz pamietam skleroza to bardzo prawdopodobna diagnoza
hehe tak podejrzewałam

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny, ja tak sobie myślę, co ja w tej ciązy dotychczas robila, czego nie powinnam, albo powinnam się obawiać: herbata malinowa - czesto, przytulanki - czesto (intensywne), jacuzzi - zdarzyło się jak pojechalam na basen w 9 tygodniu, napoje gazowane - alez mam na nie parcie, piję rzadko, ale wczesniej nie piłam ich prawie wcale, odpoczynek - brak - pracuję, nie oszczędzam sie, bo nie potrafię! Teraz czeka mnie wykańczanie mieszkania i pewnie sama będe chciala tam sporo rzeczy zrobić....
Możecie mnie nazwać wyrodna matka, ale moja lekarka powiedziala, że skoro to wszystko robie i czuje się dobrze, a ciąża przebiega prawidłowo, to nie powinnam zbytnio zmieniac mojego trybu zycia, choc ona widzialaby mnie odpoczywajacą częściej :p
A ja, czekam na ten przypływ energii, co to niby ma być w II trymestrze!
Nic tylko pozazdrościć Ja lepiej poczułam się dopiero około 14tyg.
hmm czemu piszesz że herbaty malinowej nie wolono? ja piję duzo i herbaty malinowej i soków maliowych... i jakoś nie słyszałam że trzeba się od tego powstrzymać. Jacuzzi też nie wiem czemu niby ma być zabronione? w czym przeszkadzają bąbelki?
a od przytulanek to sama stronie... ale to ze strachu że maluszka uszkodzę :/
Hehe skoro teraz masz takiego powera to aż będzie Ci można pozazdrościć powera w drugim trymestrze

Cytat:

To podobnie jak ja
Obie usłyszałyśmy od swojego elkarza to samo
Ja biorę tylko kwas foliowy i magnez i do tego bez ograniczeń objadam się owocami
Stary 2011-05-23, 19:44   #3595
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
ja już odliczam godziny i minuty
Aniu Ty odliczasz do urlopu ja do badania
Ale dni, minuty już sobie darowałam
Stary 2011-05-23, 20:30   #3596
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

a wlasnie pochwale sie czyms pozytywnym dla odmiany!!!!
od 2dni nie sciskalam kibelka
Super!! Zazdraszczam... ja nadal klękam przed szanowną muszlą rzadziej, ale klękam... ale ogólnie mniej mnie muli

Myszeczka- fajny brzusio

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:

Wogóle to mam pytanie, czy wy też zauważyłyście jak sie brzuszek wam rusza na dole jak dzidziusiowi serduszko bije???
Najlepiej widać jak sie zmęczycie troche, ja zauważyłam to
Obseruję to, zauważyłam, ale wydaje mi się, że to aorta brzuszna...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:27   #3597
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
super, u mnie też maleństwo nadrobiło ponad tydzień pomiędzy jedym a drugim usg, już niemogę się doczekać czwartkowej wizyty, ale niewiem czy będe miała to szczęście popatrzeć na maleństwo bo chyba nie na każdej wizycie robią usg...

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Jejku jak ci zazdroszczę.... My mieliśmy zarezerwowany wyjazd do Tunezji na dwa tygodnie, ale zrezygnowaliśmy bo baliśmy się ryzyka... Ojejku nawet nie pomyślałam że gdybyśmy nie zrezygnowali bo bym prawie walizki miała spakowane bo wyjazd był na 25 maja...

Uciekam obiad robić bo mąż niedługo z pracy wraca, a czytając wczoraj wasze poprzednie posty narobiłyście mi ochoty ma młode ziemniaczki i mizerię...

Pozdrawiam

Ja przy Mojej córci tez póżno sie dowiedziałam bo albo nie miałam USG albo yło obrócone że nie chciało ujawnić i dopiero sie dowiedziałam w 24 tygodniu. A dzis nawet sie Mojego gina zapytałam to mówi że będzie podglądał ale jak sie bedzie dało ale mówi że coś koło 20 tygodnia możemy coś podpatrzeć, wszystko sie okaże w trakcie. Ja licze na synka jasna sprawa nawet na dziewczynke nie myśle imienia

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Witajcie kochane mamusie

sliczny brzuś

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:30   #3598
rojku
Rozeznanie

Dziewczynki radość mnie rozpiera
Jestem po wizycie i wszystko w porządku!!
Dzidzior ma już 67,2mm.Wg OM suwaczka jestew w 12t1d, a wg USG w 13t0d. Przezierność piękna 0,9mm, kość nosowa w porządku, szyjka macicy "mistrzostwo świata", tzn. 55mm. Kruszynka na początku się nie ruszała, ale po chwili skinęła głową jakby dzień dobry mówiła Jak się zaśmiałam to widać było jak ją to poruszyło i po tym zaczęła się przeciągać, wiercić Cud to jest. Sama się micha śmieje. Następna wizyta 20 czerwca.
23_05s.jpg
Z odliczaniem, to też już czekam na wolne! Ale będę je miała już niedługo... razem z zakończeniem roku szkolnego

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-05-23 o 21:35
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:46   #3599
basiula19
Zadomowienie

A ja dziś zrobiłam pierwszy ciążowy zakup, bo normalnie mi brzusio dzisiaj wysadziło tak, że stwierdziłam, że już czas zaopatrzeć się w garderobę ciążową........odebrałam dzisiaj spódnice od krawcowej jak ja mierzyłam w ubiegłym tygodniu była luk troszke nawet luzu w brzuszku było a dzisiaj to w sam raz boje się czy w niedziele nie będzie za ciasna. Idziemy z mężem na wielką elegancka impreze a ja nie będe miała w co się ubrać (odpukać w niemalowane)hehehehe. Ciuszki kupiłam na allegro to nie wiem czy zdążą dojść do niedzieli........o matko ale sie ojadłam frytek na kolacje genialna a potem sie dziwić, że spódnica ciasna hehehe pozdrowionka
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 21:46   #3600
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki radość mnie rozpiera
Jestem po wizycie i wszystko w porządku!!
Dzidzior ma już 67,2mm.Wg OM suwaczka jestew w 12t1d, a wg USG w 13t0d. Przezierność piękna 0,9mm, kość nosowa w porządku, szyjka macicy "mistrzostwo świata", tzn. 55mm. Kruszynka na początku się nie ruszała, ale po chwili skinęła głową jakby dzień dobry mówiła Jak się zaśmiałam to widać było jak ją to poruszyło i po tym zaczęła się przeciągać, wiercić Cud to jest. Sama się micha śmieje. Następna wizyta 20 czerwca.
Załącznik 3980192
Z odliczaniem, to też już czekam na wolne! Ale będę je miała już niedługo... razem z zakończeniem roku szkolnego

Rojku super wieści Twój maluszek goni Mojego hihiii.
Super wieści, bardzo się cieszę

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości