|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() diatoma staram się tak robic i chociaż przez wczorajszy dzień mała walczyła z rulonikami,to jak ją połozyłam wieczorem spac przestała i juz nie obracała główki. Kto wie,może szybko załapie,o co kaman? ![]() ![]() traicionera podgrzewasz wodę na mleko w mikrofali??? Nie odważyłabym się! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Wtajemniczenie
|
Harrods ja Cię podziwiam za to karmienie, a co do mleczka, to nawet jak miałam pełne piersi i cieknące, to mały za nim opróżnił pierś to mijało pół godziny i znowu był głodny
![]() ![]() Cytat:
![]() a mój obudził się o 5, zjadł i poszedłby spać, ale nawalił w pieluchę i musiałam go przebrać i się rozbudził i od 5 nie śpi i wcale nawet nie ma zamiaru usnąć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę sobie czytałam nt mikrofal, wiec nie wierze w te różne mity ich dotyczące. Mikrofale nie osiada w wodzie, nie zmienia tez jej struktury, Jedynym realnym zagrożeniem mogłoby byc zjawisko cieczy przegrzanej, ale tego się nie obawiam, bo wstawiam na krotko no i zawsze sprawdzam temperaturę . "“Mimo iż mikrofalówki ogrzewają żywność bardzo szybko, nie zaleca się ich do ogrzewania butelek z pokarmem dla niemowląt” - stwierdzono w raporcie. Taka butelka może być zimna w dotyku, podczas gdy płyn w środku może być tak gorący, że może poparzyć dziecko. Poza tym zwiększenie objętości płynu w naczyniu zamkniętym, takim jak butelka niemowlęca, grozi wybuchem. “Ogrzewanie butelki w mikrofalówce wywołuje pewne zmiany w mleku. W mieszankach dla dzieci może to być strata pewnych witamin. W mleku odciągniętym z piersi matki zniszczeniu ulegają niektóre jego właściwości ochronne”. I dalej raport mówił: “Podgrzewanie butelki poprzez trzymanie jej pod kranem lub umieszczenie w misce z ciepłą wodą, a następnie sprawdzenie temperatury mleka na nadgarstku zwykle zajmuje kilka minut więcej, ale jest znacznie bezpieczniejsze”." tutaj jest cytat, z ktorego wynika, ze ogrzewanie samej wody i sprawdzenie [otem jej temperatury eliminuje jakiekolwiek straty wynikające z użycia mikrofali.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-24 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
u nas dziś cudowna noc! jedna pobudka o 3 i potem od 7 juz zabawa ![]() Cytat:
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja mala sama sie przewraca z brzucha na plecki, podnosi glowke i olozna mowi, ze dobrze ![]() a wg skoku rozwojoiwego jest jak 8 tygodniowy niemowlak-tzn silne dziecko ![]() wazy 3913g przez miesiac przybrala 933g ![]() czarna zazzdroszcze ci tego gaworzenia, czekam z niecierpliwoscia za nowymi umiejetnosciami mojej cory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | ||
Wtajemniczenie
|
sliczna
![]() Cytat:
Cytat:
Harrods ja tez nie moge juz z tymi butlami dlatego caly czas proboje czy wyjdzie ??? po cichu licze ze tak choc szanse maleja z dnia na dzien |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 | |||
Zadomowienie
|
dobry
![]() ![]() ego ego, patrycja wysłałam ![]() Cytat:
![]() no nie to już jakaś plaga ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() buziaki dla przystojniaka Leonka
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-24 o 08:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem, mi chodziło bardziej o czas pomiędzy tym, jak dziecko zacznie sygnalizować, ze jest głodne, a podaniem mu jedzenia. Butli mam 5, wiec je raz dziennie oporządzam (raz mąż), a wodę gotuje w czajniku elektrycznym (nie mam gazu w domu) i trwa to chwile.
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
porażka z tym mlekiem nutramigen - mały wymiotuje albo ulewa ( nie jest to jak serek tylko wygląda jak mleko- to chyba ulewanie) - na NAN H.A. nie ulewał nigdy - do tego jest w ciągu dnia marudny bo jest ciągle głodny - zaczęłam mu zagęszczac co którąś porcję nutritionem
![]() kurdę- gdybym wiedziała, że można to bym mu mleko kozie z woda rozcieńczyla i dała... ale podobno nie można. A od kiedy jest ta promocja w biedronce na dziecięce art.? bo bym po lovele skoczyła - a akurat nie ma daty przy proszku od kiedy.....
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze się o wszystkie wątpliwości wypytuje pediatry na wizycie po prostu bardzo ładnie przybrała, a to od wagi urodzeniowej czy od spadku? ![]() Cytat:
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-24 o 08:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
kasiapruszkow no kotek ulubiony ale mam zablokowany w nim dźwięk bo jest straszny sama się wystraszyłam.
harrods ja zawsze mam przegtowaną wode gotową w butli jak przestygnie to podgrzewam w podgrzewaczu. Na noc to przed spaniem gotuje wode, wlewam do butli i chowie w termoopakowaniu, trzymie super po 4h jest woda jeszcze ciepła wręcz idealna do przygotowania mleczka. traicionera ja to przy przewijaku muszę wyginać się w łuk bo inaczej mam skopaną ranę na brzuchu ![]() w imieniu Natalki dziękuje za komplementy. Czy Wasze dzieciaczki potrafią utrzymać już coś w rączce? Bo nie wiem czy powoli nie powinna chwytać. dzisiaj mnie Natalka zawołała że już wstała ![]() ![]() Mirabilka od jutro jest cała gazetka aaaa dziewczyny w aptece Dbam o Zdrowie jest Espumisan za 16 z groszami na necie. Opłaca się bo normalnie płaciłam 22zł, zamówiła sobie na zapas Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-05-24 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tylko do zdjęcia tak grzecznie zapozowala ![]() fajnie tak, jak cie córeczka zawołała ![]() moja chwyta na razie tylko moje włosy ![]()
![]() |
#4815 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do wagi, to mój przybiera średnio 400g tygodniowo ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zadomowienie
|
mirabilka gazetka jest od jutra więc może lovela też będzie od jutra
a o to mój szkrab kochany - na macie, z kąpieli i wypadu na wieś
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-25 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
wanilia och,Boziu...ona cudna jest! Małe śliczności Ci rośnie
![]() agus87 oj doczekasz się,doczekasz ![]() Wy tak tu piszecie o postępach związanych z podnoszeniem główki,a u nas klapa. Maja nie cierpi leżec na brzuchu,a głowy prawie wcale nie podnosi. Jestem zdziwiona,bo jak trzymam ją w pozycji pionowej,to główkę trzyma prosto,wrez odgina się! Dzisiaj jak ją położyłam,to nawet nie przewróciła jej na druga stronę... ![]()
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja także podgrzewam w mikrofali ![]() co w tym dziwnego?
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fabianek nie opędzi się od konkurentów ![]() czarna- a podnosi ci główkę, jak ja próbujesz tak do siadu za ramionka podnosić?
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-24 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zadomowienie
|
kochane dziękuje w imieniu Naduni za komplementy
![]() Cytat:
![]() ![]() Iza wysłałam już ![]()
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-24 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() o jeju jaka śliczniutka ![]() Cytat:
![]() spadam bo mały się budzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ego ego, mój też się o 5 obudził... w sumie to trwa już któryś dzień, pobudka o 5-5.30 i płacz...masakra |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Wtajemniczenie
|
wanilia ale słodzinka
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Wtajemniczenie
|
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na problemy z brzuszkiem,albo leki?Moja córa strasznie się męczy przy robieniu kupki i płacze,albo gdy ma gazy i nie może bączka puścić
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja pisałam mgr o recyklingu tworzyw sztucznych ![]() moja tez nie cierpi leżeć na brzuszku ![]() ![]() wanilko masz w domku prawdziwa księżniczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do pieluszek to ja nie "dotykam" gwizdka w sensie, ze jak sie ulozy tak lezy, a zazwyczaj lezy "glowa" w dol ![]() Ze spaniem na szczescie od samego pczatku nie mialam problemu, bo Mateo byl juz "ustawiony" na dzien i noc. Jak byl malutki to spal 24h z przerwami a szame i wc, a teraz czesciej urzeduje na macie, a w nocy ladnie spi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do kolczykow to jestem jak najbardziej za tym, zeby przekluwac uszka w jak najmlodszym wieku, bo maluch szybko zapomina i szybciej sie wszystko goi. Cytat:
![]() No dobra forum nadrobione. Jak sie wkurzylam to przysiadlam i lacznie nadrobilam 70 str. Nie odzywalam sie, bo wyjazd coraz blizej i juz zaczynam sie czesciowo pakowac, wysylam paczki z ciuszkami do rodzicow, zeby w samochodzie bylo jak najwiecej miejsca, pogoda super, wiec tez z malym caly dzien na dworzu. Z malym wszystko ok, zostala nam kontrolna wizyta bioderek i szczepienie, ale kupilam polecane przez Niutke plastry znieczulajace,wiec mam nadzieje, ze tym razem obejdzie sie bez krzyku. Kryzys kupkowy mamy za soba, wykrecanie jeszcze jest ,ale juz nie takie mocne, wiec wszystko sie samo normuje. Po wizycie u neurologa Mateusz sam zaczal spac na prawej stronie i ta glowka zaczyna nabierac rownych ksztaltow. Jesli chodzi o system to nam sam sie w sumie wypracowal. Zaczynamy od 6 rano i zazywczaj do 7-8 jest zabawa, 1h -2h snu i znowu zabawa, ok 12-13 spacer i znowu sen zazwyczaj 1hi pozniej ogladamy swiat, wracamy ok 16-17 karmienie o 18 kapiel i ok 19 lulu. Staram sie trzymac takiego planu dnia, ale wiadomo czasem cos nie wyjdzie i wtedy zazwyczaj Mateusz zamiast spac to urzeduje. Ostatnio bylismy u znajomych i zebralismy sie przed 19, maly nie wykazywal oznak zmeczenie, ale tylko wlozylam go do wozka i padl. No i dylemat, bo dziecko wymeczone, a tu tzreba wykapac i wsadzic do lozeczka. No i sie nam wybudzil i pozniej bylo trudno go uspic. No, ale nie moze byc wciaz idealnie, bo bysmy nie wiedzieli, ze dziecko jest hehe. Ogolnie to Mateusz odkryl sile wlasnych nozek i teraz gdzie tylko siega to kopie.Nie raz nie widac dziecka w lozeczku, bo sie z niego zrobil maly wedrowniczek, tylko z boku czasem takie wystrzeliwane w gore stopki ![]() No, ale jak sie ma synek nie zmieniac skoro juz ma 3 miesiace i 5 dni ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4829 |
Wtajemniczenie
|
ja podaje na łyżeczce espumisan jak męczy się tak poważnie, a z gazami to ma zawsze rano problem o stałej porze, też pręży się na całego i dopiero po dłuższej chwili słychać "jej ulgę".
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak możesz to prześlij mi na e-mail Tracy Hogg, wysłałam Ci e-mail na pv Moja Anastazja też nie lubi za bardzo leżeć na brzuszku, rączki się prostują, ale głowa się podnosi i obraca bo utrzymuje się na brzuchu a nie na rękach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.