Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 01:19   #4801
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Aaa i zapomniałam napisać, że dzisiaj świętowaliśmy trzy miesiące Alanka
minęło jak z bicza strzelił! Ucałuj maluszka!

diatoma staram się tak robic i chociaż przez wczorajszy dzień mała walczyła z rulonikami,to jak ją połozyłam wieczorem spac przestała i juz nie obracała główki. Kto wie,może szybko załapie,o co kaman?

traicionera podgrzewasz wodę na mleko w mikrofali??? Nie odważyłabym się!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 05:16   #4802
ego_ego
Wtajemniczenie

Harrods ja Cię podziwiam za to karmienie, a co do mleczka, to nawet jak miałam pełne piersi i cieknące, to mały za nim opróżnił pierś to mijało pół godziny i znowu był głodny bo ciągle płakał i położna powiedziała, że jest ciągle głodny także wolę dawać pierś i mm, przynajmniej wiem, że jeszcze trochę tego mojego mleka pije

Cytat:
gratulacje

a mój obudził się o 5, zjadł i poszedłby spać, ale nawalił w pieluchę i musiałam go przebrać i się rozbudził i od 5 nie śpi i wcale nawet nie ma zamiaru usnąć a ja mam oczy na zapałki
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 05:53   #4803
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wanilko moje serce pęka z dumy
aaa my przecież sparowaliśmy Fabianka z Nadusią
jakieś zaręczynki trza urządzić czy cuuu
Ooo ładnie, ładnie Nadia rzuciła Leona, dla Fabiana. Leon jest niepocieszony

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 07:52   #4804
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
minęło jak z bicza strzelił! Ucałuj maluszka!

diatoma staram się tak robic i chociaż przez wczorajszy dzień mała walczyła z rulonikami,to jak ją połozyłam wieczorem spac przestała i juz nie obracała główki. Kto wie,może szybko załapie,o co kaman?

trochę sobie czytałam nt mikrofal, wiec nie wierze w te różne mity ich dotyczące. Mikrofale nie osiada w wodzie, nie zmienia tez jej struktury, Jedynym realnym zagrożeniem mogłoby byc zjawisko cieczy przegrzanej, ale tego się nie obawiam, bo wstawiam na krotko no i zawsze sprawdzam temperaturę .

"“Mimo iż mikrofalówki ogrzewają żywność bardzo szybko, nie zaleca się ich do ogrzewania butelek z pokarmem dla niemowląt” - stwierdzono w raporcie. Taka butelka może być zimna w dotyku, podczas gdy płyn w środku może być tak gorący, że może poparzyć dziecko. Poza tym zwiększenie objętości płynu w naczyniu zamkniętym, takim jak butelka niemowlęca, grozi wybuchem. “Ogrzewanie butelki w mikrofalówce wywołuje pewne zmiany w mleku. W mieszankach dla dzieci może to być strata pewnych witamin. W mleku odciągniętym z piersi matki zniszczeniu ulegają niektóre jego właściwości ochronne”. I dalej raport mówił: “Podgrzewanie butelki poprzez trzymanie jej pod kranem lub umieszczenie w misce z ciepłą wodą, a następnie sprawdzenie temperatury mleka na nadgarstku zwykle zajmuje kilka minut więcej, ale jest znacznie bezpieczniejsze”."

tutaj jest cytat, z ktorego wynika, ze ogrzewanie samej wody i sprawdzenie [otem jej temperatury eliminuje jakiekolwiek straty wynikające z użycia mikrofali.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-24 o 08:08
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:04   #4805
miamore999
Zakorzenienie

hej dziewczyny!
u nas dziś cudowna noc! jedna pobudka o 3 i potem od 7 juz zabawa

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za opinie o wkladkach laktacyjnych ja mam z cycuchami duzy problem bo ze mnie sie wrecz leje mleko ;-/ dlatego uzywam wkladek mega duzo i opakowanie 50sztuk szybko mi schodzi
Ile kosztuje te rosmanowskie??

Co do dady pieluch pamietam raz kupilam corce zeby przetestowac /5lat temu no prawie 6/ i powiedzialam,ze nigdy wiecej-one sie tak bryliły,ze szok-moze teraz sa lepsze ale moj Janek ma tak delikatna dupcie,ze teraz jak zmieniam pieluche co max 2h /nawet w nocy/ za kazdym razem sudocrem na dupcie to ma takie mega odparzenie ze szok z 3dni a tylko pampersow uzywamy ;-/ nie wiem co robic
A i czekam na lekarza ma za chwile byc-maly dzis w nocy wymiotował 2 razy, raz w dzien i nadal ma ten katar taki mega poza tym kolki tragiczne juz espunisan nie pomaga wiec niech pediatra go zobaczy
co do wkładek ja najlepiej lubię wkładki z tesco, bo te rosmanowskie mi przeciekają...
Stary 2011-05-24, 08:06   #4806
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Pewnie wszystko oki, ale warto się zapytać w kontekście wzmożonego napięcia mięśniowego, tak dla spokoju.
nie przesadzajcie z tym wzmozoionym napieciem
moja mala sama sie przewraca z brzucha na plecki, podnosi glowke i olozna mowi, ze dobrze
a wg skoku rozwojoiwego jest jak 8 tygodniowy niemowlak-tzn silne dziecko

wazy 3913g
przez miesiac przybrala 933g
czarna zazzdroszcze ci tego gaworzenia, czekam z niecierpliwoscia za nowymi umiejetnosciami mojej cory
Stary 2011-05-24, 08:07   #4807
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
A to dzisiejsza zabawa i po kąpieli
sliczna mamy taka sama mate i kotek robi furore

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Wiesz, 60g na dobę to jest bardzo dużo, mój to szaleje z wagą. Myślę, że jeśli będzie co najmniej 30g, to możesz powoli zmniejszać i obserwować jak reaguje. Możesz też np. zmniejszyć ilość w dzień, a w nocy zostawić (żeby nie budził się częściej)

Mój przybierał 30g na dobę jedząc cycka + 30ml MM i wtedy przestałam zupełnie dokarmiać
dzieki kochana sciagam i czekam na efekty ale dzis maly przespal 5h w nocy a ja mialam przerwe w sciaganiu 5h boje sie ze to bedzie zaburzalo laktacje

Cytat:
Z tym przygotowaniem MM, to zależy od systemu, ja mam zawsze pomyte przygotowane butle, przegotowana wodę, w dzień podgrzewam 15-20 sekund w mikrofali i już jest, w nocy zawsze mam jaka butle w podgrzewaczu, wiec przygotowanie mleka zajmuje mniej niż minute.
no ale trzeba wczesniej te butle pomyc, wysterylizowac i przegotowac wode
Harrods ja tez nie moge juz z tymi butlami dlatego caly czas proboje czy wyjdzie ??? po cichu licze ze tak choc szanse maleja z dnia na dzien
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:11   #4808
wanilia83
Zadomowienie

dobry Nadia już drugi dzień z rzędu wstaje rano i cała zadowolona grucha sobie do karuzeli a do tej pory jak tylko wstała to było darcie o cyca

ego ego, patrycja
wysłałam

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

Wanilko ja tego psikam tak na oko. i mimo to na dlugo mi starczylo. kupilam ostatnio kosmetyki z Hipp do kąpieli i są super.

Montii ja tez dzis wystroilam Tymka w rozowe pol spiochy
mi mama też nakupowała kosmetyków z hippa ale mam jeszcze trochę nivei i bubchena całego i to najpierw zużyje a potem wypróbuje hippa

no nie to już jakaś plaga chłopcy z marca i kwietnia będą latać w różowych ciuszkach

Cytat:

gratulujemy

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ooo ładnie, ładnie Nadia rzuciła Leona, dla Fabiana. Leon jest niepocieszony
hmmm chyba trzeba zacząć rozmowy z córą żeby nie bawiła się chłopakami nie dziwie się że nie potrafi wybrać
buziaki dla przystojniaka Leonka

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-24 o 08:13
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:14   #4809
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
sliczna mamy taka sama mate i kotek robi furore

dzieki kochana sciagam i czekam na efekty ale dzis maly przespal 5h w nocy a ja mialam przerwe w sciaganiu 5h boje sie ze to bedzie zaburzalo laktacje

Harrods ja tez nie moge juz z tymi butlami dlatego caly czas proboje czy wyjdzie ??? po cichu licze ze tak choc szanse maleja z dnia na dzien

wiem wiem, mi chodziło bardziej o czas pomiędzy tym, jak dziecko zacznie sygnalizować, ze jest głodne, a podaniem mu jedzenia.
Butli mam 5, wiec je raz dziennie oporządzam (raz mąż), a wodę gotuje w czajniku elektrycznym (nie mam gazu w domu) i trwa to chwile.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-24, 08:19   #4810
Mirabilka
Zakorzenienie

porażka z tym mlekiem nutramigen - mały wymiotuje albo ulewa ( nie jest to jak serek tylko wygląda jak mleko- to chyba ulewanie) - na NAN H.A. nie ulewał nigdy - do tego jest w ciągu dnia marudny bo jest ciągle głodny - zaczęłam mu zagęszczac co którąś porcję nutritionem

kurdę- gdybym wiedziała, że można to bym mu mleko kozie z woda rozcieńczyla i dała... ale podobno nie można.

A od kiedy jest ta promocja w biedronce na dziecięce art.? bo bym po lovele skoczyła - a akurat nie ma daty przy proszku od kiedy.....

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:27   #4811
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
krusiak ja uzywałam tych wkładek i w zasadzie byłam zadowolona- jedyny minus taki,że mają słabą przyczepnosc i wkładka nie raz latała po całym staniku,co w efekcie powodowało mokre plamy na bluzkach
trzyrazyi rozstepy nadal są i jak na razie nie widze poprawy...smaruje się oczywiście,ale czy to cokolwiek pomaga...nie wiem!? ;]
iweczka a to ci Tż... zostawił na pastwę losu :P
izabela Ty mnie nawet nie strasz tym 'pigmentem' ,bo te z wystawiałam kilka razy brzuchol do poprawy kolorytu
Castia Dzień Matki... aż mam dreszcze!
paulac witaj
gosiawolna witajcie w domku
wanilia ijaaaaaaaa,jak ja dawno nie byłam w Silesii...zazdroszcze! :P
traicionera u nas tez nizadowolenie z lezenia na brzuszku..uparta jest jak cholera!

Kurcze,Maja ma spłaszczona prawą częsc główki. To musiało sie tak skończyc,bo praktycznie cały czas spi na tej stronie. W ogóle zauważyłam,ze cały czas patrzy na prawo. Niby teraz obraca też na lewo,ale i tak ciągle stara się zmieniac ułozenie... Mała spi na pleckacj z główką obróconą na prawo... jestem trochę zdezorientowana,bo za żadne skarby nie chce lezec na boku,a juz nie mowie o leżeniu na brzuchu! Czytałam, że kształt głowki zmienia sie do roku czasu. Kurcze,tak tego pilnowałam i wkońcu gdzieś popełniłam błąd... :/

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Montii hahahahahhahaha,sikaaaaaa aaaaaam! Fabian,co ta matka z Toba zrobiła???
Ja zauwazylam to samo po lewej stronie mala wykreca glowe tylko w leo ostatnio i jak spi te na lewo...podkladam pieluszke pod poduszke no zobaczymy czy cos da i na spaniu przekrecam jej delikatnie glowke
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:28   #4812
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja mala sama sie przewraca z brzucha na plecki, podnosi glowke i olozna mowi, ze dobrze

wazy 3913g
czarna zazzdroszcze ci tego gaworzenia, czekam z niecierpliwoscia za nowymi umiejetnosciami mojej cory
położna nie jest specjalista w przypadku wzmożonego czy osłabionego napięcia, ale każdy robi, jak uważa
ja zawsze się o wszystkie wątpliwości wypytuje pediatry na wizycie po prostu
bardzo ładnie przybrała, a to od wagi urodzeniowej czy od spadku?

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
porażka z tym mlekiem nutramigen - mały wymiotuje albo ulewa ( nie jest to jak serek tylko wygląda jak mleko- to chyba ulewanie) - na NAN H.A. nie ulewał nigdy - do tego jest w ciągu dnia marudny bo jest ciągle głodny - zaczęłam mu zagęszczac co którąś porcję nutritionem

kurdę- gdybym wiedziała, że można to bym mu mleko kozie z woda rozcieńczyla i dała... ale podobno nie można.

A od kiedy jest ta promocja w biedronce na dziecięce art.? bo bym po lovele skoczyła - a akurat nie ma daty przy proszku od kiedy.....
chyba od środy, tak pisała Castia
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-05-24 o 08:29
Stary 2011-05-24, 08:28   #4813
blackrose4u
Wtajemniczenie

kasiapruszkow no kotek ulubiony ale mam zablokowany w nim dźwięk bo jest straszny sama się wystraszyłam.

harrods ja zawsze mam przegtowaną wode gotową w butli jak przestygnie to podgrzewam w podgrzewaczu. Na noc to przed spaniem gotuje wode, wlewam do butli i chowie w termoopakowaniu, trzymie super po 4h jest woda jeszcze ciepła wręcz idealna do przygotowania mleczka.

traicionera ja to przy przewijaku muszę wyginać się w łuk bo inaczej mam skopaną ranę na brzuchu

w imieniu Natalki dziękuje za komplementy.

Czy Wasze dzieciaczki potrafią utrzymać już coś w rączce? Bo nie wiem czy powoli nie powinna chwytać.

dzisiaj mnie Natalka zawołała że już wstała taki dźwięk wydała, jak przyszłam to obudzona patrzy się słodko

Mirabilka od jutro jest cała gazetka

aaaa dziewczyny w aptece Dbam o Zdrowie jest Espumisan za 16 z groszami na necie. Opłaca się bo normalnie płaciłam 22zł, zamówiła sobie na zapas

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-05-24 o 08:30
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:32   #4814
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
kasiapruszkow no kotek ulubiony ale mam zablokowany w nim dźwięk bo jest straszny sama się wystraszyłam.

harrods ja zawsze mam przegtowaną wode gotową w butli jak przestygnie to podgrzewam w podgrzewaczu. Na noc to przed spaniem gotuje wode, wlewam do butli i chowie w termoopakowaniu, trzymie super po 4h jest woda jeszcze ciepła wręcz idealna do przygotowania mleczka.

traicionera ja to przy przewijaku muszę wyginać się w łuk bo inaczej mam skopaną ranę na brzuchu

w imieniu Natalki dziękuje za komplementy.

Czy Wasze dzieciaczki potrafią utrzymać już coś w rączce? Bo nie wiem czy powoli nie powinna chwytać.

dzisiaj mnie Natalka zawołała że już wstała taki dźwięk wydała, jak przyszłam to obudzona patrzy się słodko

Mirabilka od jutro jest cała gazetka

aaaa dziewczyny w aptece Dbam o Zdrowie jest Espumisan za 16 z groszami na necie. Opłaca się bo normalnie płaciłam 22zł, zamówiła sobie na zapas

czyli tylko do zdjęcia tak grzecznie zapozowala
fajnie tak, jak cie córeczka zawołała
moja chwyta na razie tylko moje włosy
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-24, 08:32   #4815
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

wazy 3913g
Dokładnie. Mój mały też od jakiegoś czasu trzyma pięknie główkę i przekręca się na plecki i pediatra mówiła, że ok., że po prostu jest silny.

A co do wagi, to mój przybiera średnio 400g tygodniowo .

Cytat:

Ojej . Przestań się nakręcać, że szanse maleją... Mleczko bierze się z głowy i Twoje pozytywne nastawienie to podstawa sukcesu.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 08:35   #4816
wanilia83
Zadomowienie

mirabilka gazetka jest od jutra więc może lovela też będzie od jutra

a o to mój szkrab kochany - na macie, z kąpieli i wypadu na wieś

Czas edycji: 2011-05-25 o 06:20
Stary 2011-05-24, 08:41   #4817
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
to jest moja ksiezniczka z jajkami

w ogole nie mowilam wam chyba,po porodzie ubrali mi go w niebieski komplecik, wszystko fajnie i w ogole ale ciagle wymiotowal mi wodami ;/ i 2x pielegniarki go przebieraly i w koncu przynoszą mi go w rozowych spioszkach ;p
wieczorem pielegniarka bierze do kąpieli i mowi '' chodź ślicznotko, taka grzeczna dziewczynka, idziemy się kapać '' ... ciekawe jakie miala zdziwko kiedy po sciagnieciu pampersa zobaczyla siurka?!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

slodka NAdunia
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:47   #4818
87czarna
Zakorzenienie

wanilia och,Boziu...ona cudna jest! Małe śliczności Ci rośnie

agus87 oj doczekasz się,doczekasz

Wy tak tu piszecie o postępach związanych z podnoszeniem główki,a u nas klapa. Maja nie cierpi leżec na brzuchu,a głowy prawie wcale nie podnosi. Jestem zdziwiona,bo jak trzymam ją w pozycji pionowej,to główkę trzyma prosto,wrez odgina się! Dzisiaj jak ją położyłam,to nawet nie przewróciła jej na druga stronę...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 08:47   #4819
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja także podgrzewam w mikrofali
co w tym dziwnego?
Stary 2011-05-24, 08:47   #4820
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

jaka ślicznota, mała miss normalnie
Fabianek nie opędzi się od konkurentów

czarna- a podnosi ci główkę, jak ja próbujesz tak do siadu za ramionka podnosić?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Czas edycji: 2011-05-24 o 08:49
Stary 2011-05-24, 08:56   #4821
wanilia83
Zadomowienie

kochane dziękuje w imieniu Naduni za komplementy

Cytat:

Wy tak tu piszecie o postępach związanych z podnoszeniem główki,a u nas klapa. Maja nie cierpi leżec na brzuchu,a głowy prawie wcale nie podnosi. Jestem zdziwiona,bo jak trzymam ją w pozycji pionowej,to główkę trzyma prosto,wrez odgina się! Dzisiaj jak ją położyłam,to nawet nie przewróciła jej na druga stronę...
czarna u nas też główka przeważnie tylko w pionie jest trzymana, na brzuszku bardzo rzadko podnosi, jak ją podnoszę do siadu to czasami podniesie a czasami nie, może nasze córeczki potrzebują więcej czasu albo leniwe są

Iza wysłałam już

Czas edycji: 2011-05-24 o 08:58
Stary 2011-05-24, 08:59   #4822
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego ego, patrycja wysłałam

Cytat:

biedna jesteś z tym mleczkiem, mam nadzieję, ze to minie albo przepiszą Wam coś innego

Cytat:
o jeju jaka śliczniutka

Cytat:

chyba nie masz się czym martwić jak w pionie trzyma główkę, ale zapytaj lekarza
spadam bo mały się budzi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:10   #4823
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

wazy 3913g
łaaa, no zdolniacha

Cytat:

oj biedny...

Cytat:

ojej jaka ona cudna!

ego ego, mój też się o 5 obudził... w sumie to trwa już któryś dzień, pobudka o 5-5.30 i płacz...masakra

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 09:13   #4824
blackrose4u
Wtajemniczenie

wanilia ale słodzinka jak ją podnosisz do siadu?

Cytat:

u mnie to samo, jak ją mam w pionie to ok, nawet jak ją obracam na brzuch na rekę jak mi się zakrzstusi to potem podniesie główkę, ale na brzuchu jak ma dobry humor tylko

oczekujemy
Stary 2011-05-24, 09:18   #4825
coralady
Wtajemniczenie

Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na problemy z brzuszkiem,albo leki?Moja córa strasznie się męczy przy robieniu kupki i płacze,albo gdy ma gazy i nie może bączka puścić W nocy wstawałam parę razy i robiłam masaże,rowerek,nosiłam...
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:29   #4826
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia ja też jestem z Dad zadowolona W dzień używam ich a w nocy Pampersów
A co do mojego tematu pracy to brzmi "Technologie unieszkodliwiania odpadów niebezpiecznych"

to juz powazny wiek - brawo!!!

ja pisałam mgr o recyklingu tworzyw sztucznych

moja tez nie cierpi leżeć na brzuszkuale jak ja położę to tak głowę trzyma ze szok, strasznie chce jak najwyżej i zaraz się robi nerwus bo nie ma sily i koniec leżenia

wanilko masz w domku prawdziwa księżniczkę
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:29   #4827
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Hej

wszystkie dzieci śliczne

Ja ogólnie powtórzę się ale nie mam na nic czasu teraz mały na spacerze moja mama go wzięła i mam chwilę odsapu. Każdy dzień wygląda tak samo ... Mały ciągle na cycku ma teraz 3 tygodnie i 2 dni a prawdopodobnie już waży z 5 kg jutro się dowiemy bo 1 wizyta u lekarza więc ciekawa jestem ile dokładnie waży.
Niestety mam ciągle ten sam problem on by ciągle jadł i jadł . Normalnie w ciągu dnia to trzymam go przy cycku bez przerwy ... jak uśnie przy piersi to chce go odłożyć do łóżeczka to 5 min i się budzi i ryk najchętniej by był cały czas przy piersi i u mnie kolejna sprawa to mały je uleje mu się i znowu głodny mam prawdziwego głodomora i terrorystę jestem już wykończona po tych 3 tygodniach zarówno fizycznie jak i psychicznie .
czy któraś z was mam karmiących tylko piersią tez tak ma ?
czasem jestem już tak załamana że myślę by kupić mleko i go dokarmiać jeszcze mm ale nie wiem czy to go np tak nasyci że nie będzie chciał zaraz cycka .
chyba ogólnie cały czas dopada mnie depresja
szczególnie że sama jestem z małym cały czas tż w pracy wraca je obiad i kładzie się spać i w nocy jest wściekły na mnie i na małego że np za głośno płacze albo marudzi a ja wysiadam nerwowo wiem że tż zmęczony po całym dniu fizycznej pracy ale mógł by mi troszkę pomóc a tu nic
troszkę się wyżaliłam wam .
Jakby moj maz mial pretensje, ze maly nie daje mu spac to moment znalazl by sie na korytarzu.

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
nie nie karmię na dworze. wracamy do domu na papu i spowrotem

ja jestem na macierzyńskim od 12 marca i dopiero wczoraj dostałam kasę

moja codziennie pije plantex czy jakbym jej podawała też tę herbatkę to by mogło być już za dużo tych koperków, anyżków itd? kurcze u nas znowu kupy brak :/ już sama nie wiem co robić - lekarka każe czopki dawać ale ileż można?? napaliłam się, że może ta herbatka coś by pomogła
Ja na poczatku podawalam malemu herbatke koperkowa, ale po 1 nie lubil jej po 2 nie dzialala. Polecono mi Plntex i eureka tak mu sie fajnie brzusio wyregolowal, ze teraz nie ma problemow z baczkami, kupkami i nie pamietam juz co to prezenie i napinanie sie. Tylko, ze jak podaje mu Plantex to nie powinno sie poic innymi herbatkami na brzuszek, bo zacznie sie za duzo gazow wytwarzac. Natomiast wszelkie uspokajacze jak najbardziej.

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
wogole dziewczyny to jak ubieracie szkraby w taki gorac w dzien i do spania? bo jak mnie spotkaja takie upaly to ja zielona bede
Mateusz jest zimnolubny, wiec jak byly jakis czas temu upaly to po domy bodziak z krotkim rekawem, a na spacer sam rampers. Jak zawieje wiatrem to cienkie skarpetki i bardzo cieniutka czpeczka z daszkiem.
Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i jeszcze raz dzieki za wszystkie gratulacje Porody juz mamy wszystkie za soba teraz najwieksza przygoda naszego zycia rozpoczeta w pelnym skladzie

Przepraszam, ze ja jeszcze nie tak na biezaco ale same rozumiecie - dylematy swiezej mamy
i apel do mamus chlopcow!!!!

Jak do jasnej ciasnej ukladacie pieluszke, zeby maly sie nie przesikiwal????!!!!! Ja juz nie mam go w co ubierac, dzis mialam dylemat, bo po prostu co siku to zmiana ubrania - cale plecy mokre...
Jest na to jakis sposob, czy po prostu przyjdzie mi dokupic ciuszkow??

I kolejna sprawa - jak wygladal wasz pierwsze tygodnie z malenstwem, zwlaszcza w nocy?
W dzien to prawie dziecko idealne ale w nocy... Budzi sie po 2h tak okolo 24 lub 1 rano i pozniej albo wisi na cycku przez 5h i w ogole nie chce spac albo nie chce juz jesc tylko oglada swiat i marudzi - ani w lozeczku ani nawet przy mnie - choc staram sie tego unikac jak ognia - nie chce zasnac i ja juz sciany podpieram, oczy na zapalke a w gescie desperacji dalam mu smoczka, ktory czasem pomoze ale tez nie zawsze i naprrawde nie wiem o co chodzi Dlaczego mu sie tak wszystko przestawia?
Najpierw gratki
Co do pieluszek to ja nie "dotykam" gwizdka w sensie, ze jak sie ulozy tak lezy, a zazwyczaj lezy "glowa" w dol Natomiast tak jak laski napisalay, "wedrujace" siuski sa zazwyczaj wina zle zalozonego pampka. Tez mi sie czasem to zdaza i wowczac pielucha sucha, a ciuszki mokre.
Ze spaniem na szczescie od samego pczatku nie mialam problemu, bo Mateo byl juz "ustawiony" na dzien i noc. Jak byl malutki to spal 24h z przerwami
a szame i wc, a teraz czesciej urzeduje na macie, a w nocy ladnie spi.

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Może po prostu źle zakładasz pieluszkę i jest za luźno zapięta? Bo trudno mi sobie wyobrazić inny powód przesikiwania. Jakich pieluszek używasz? Czy na pewno masz dobry ich rozmiar? Nam się czasami zdarzało, że wyleciało bokiem. Ale zawsze to była wina zbyt luźnej pieluszki.
Wlansie czasem tez rozm rozm nie rowny i moze jest za luzno. Ja od poczatku uzywam Pampersow, ale mialam tez kilka probek roznych firm i np 1 Belli byla jak 3 Pampersa.

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Synek już jest zajestrowany w USC, oczywiscie byłam sama, smiesznie w metryce jest wpisany ojciec Jacka ktory ma moje nazwisko
Panie w urzedzie stwierdziły, że duzy chłopak z niego/

Wczoraj bylismy u lekarza wazy już 4 kg przybył 700 g w dwa tygodnie, szok, mój zarloczek mały

Laseczka, ale super Kacperek fotogeniczny, fajne robi minki

Montii oby to nie była jelitówka, bo Cie wymęczy.

Anessa u nas było to samo , ciagle przebierałam Synka bo był cały przesikany, jak polozna przyszła to jej powiedziałam o tym, a ona popatrzyła i stwierdziła, że pieluszka jest za luzno zapinana Teraz mocniej sciskam i nic nie moczy

Kusicie tym Marsupi, ale drogie

Doradzcie Dziewczyny co lepiej kupic małemu mate czy lezaczek?co jest bardziej przydatne?
Ja mam to i to, bo jak siedze w pokoju to malego daje na mate, natomiast lezaczki maja to do siebie, ze bez problemu mozesz przenosic z miejsca na miejsce, no i niektore sa 3w1 czyli pozniej robi sie zniego fotelik dla starszego dziecka.

Cytat:
mam nadzieje ze u Mateo Jok3r wszystko ok bo cos znow zniknela

castia super, że chrzciny się udały juz masz za soba pokaz zdjecia w czym ty wystapilas
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no właśnie jok3r odezwij się

castia pokaż pokaż kreację
Cytat:
hehehe się uśmiałam

napisz mi jak wyglądał pępuszek Tymka, pediatra kazała nam obserwować pępuszek Nadii bo wystawał ale teraz widzę że troszkę jej wklęsł

bosti dzięki muszę poszukać w okolicy czy są zabawki z lamaze bo z allegro może mi nie dojść

biedna Idalka, oby jej szybko przeszło

eirene mądrze napisane

spróbuj sobie czekolady ja jem rządek dziennie i małej nic nie ma zacznij od białej jak lubisz a potem kostkę mlecznej

no ty chyba lepiej to określiłaś

myślałam tak ok 50 zł wydać bo nie jedziemy z jakieś okazji tylko tak w odwiedziny a że ja lubię dawać prezenty to zawsze coś zaworze jak była mała to pieluchy, gryzaczki lub grzechotkę a teraz to nie wiem sama

garnuszek super mój drugi kuzyn to kupił dla syna i Bartek strasznie lubił tą zabawkę sama mam zamiar kupić ją potem Nadii

ja chciałam Nadii przebić uszka tak w wieku dwóch latek ale mąż zdecydowanie się sprzeciwił powiedział że nie będziemy kaleczyć dziecka i jak kiedyś będzie chciała sobie zrobić to niech robi a ja wiem z doświadczenia że miałam żal do rodziców że mi kolczyków nie zrobili wcześniej

kurcze lokomotywa też fajna, ja chyba wezmę garnuszek jak znajdę gdzieś w takiej cenie

widzę że u ciebie mąż ma takie samo podejście do kolczyków jak i mój

ja wczoraj wyprasowałam górę ciuszków małej a swoje wrzuciłam do szafki :P dziś kolejne pranie bo przyszły ciuszki z allegro

ahtaga
współczuje

kurcze właśnie ostatnio myślałam że Joker, niutki i blackrose dawno nie było, mam nadzieje ze u nich wszystko ok
Jestem kochane tylko ostatnio zwalilo mi sie na glowe kilka rzeczy na raz i jak juz wlazlam w zaleglosci to ciagle brakowalo czasu na nadrabianie.
Co do kolczykow to jestem jak najbardziej za tym, zeby przekluwac uszka w jak najmlodszym wieku, bo maluch szybko zapomina i szybciej sie wszystko goi.

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam! Dawno nie pisałam, ale staram się czytać.
Moja córeczka miała chrzciny 9 kwietnia, miała wtedy niecały miesiąc. Na szczęście w kościele była grzeczniutka.

Mam do Was pytanie, od tygodnia karmię Anastazję tylko mm, od wczoraj robi zieloną kupkę. Co to może świadczyć? Wspomnę, że ma problem z kupką, czasami robi codziennie, ale zdarza się też co 3-4 dni.

Wizażowych ciociom przesyłam zdjęcia Nastusi;
1. chrzciny 9 kwietnia
2 i 3. z 3 maja
Widze, ze masz ten sam lezaczko-hustawke co ja. Tylko ja sie boje jeszcze malego sadzac na tym, bo ten lezaczek jest gleboki i Mateusz starsznie wygiety w nim jest. Moze to przez to, ze jest bardzo drobniutki. Fajnie by bylo juz go tam wkladac, bo mialby zajecie chlopak

No dobra forum nadrobione. Jak sie wkurzylam to przysiadlam i lacznie nadrobilam 70 str. Nie odzywalam sie, bo wyjazd coraz blizej i juz zaczynam sie czesciowo pakowac, wysylam paczki z ciuszkami do rodzicow, zeby w samochodzie bylo jak najwiecej miejsca, pogoda super, wiec tez z malym caly dzien na dworzu. Z malym wszystko ok, zostala nam kontrolna wizyta bioderek i szczepienie, ale kupilam polecane przez Niutke plastry znieczulajace,wiec mam nadzieje, ze tym razem obejdzie sie bez krzyku. Kryzys kupkowy mamy za soba, wykrecanie jeszcze jest ,ale juz nie takie mocne, wiec wszystko sie samo normuje. Po wizycie u neurologa Mateusz sam zaczal spac na prawej stronie i ta glowka zaczyna nabierac rownych ksztaltow. Jesli chodzi o system to nam sam sie w sumie wypracowal. Zaczynamy od 6 rano i zazywczaj do 7-8 jest zabawa, 1h -2h snu i znowu zabawa, ok 12-13 spacer i znowu sen zazwyczaj 1hi pozniej ogladamy swiat, wracamy ok 16-17 karmienie o 18 kapiel i ok 19 lulu. Staram sie trzymac takiego planu dnia, ale wiadomo czasem cos nie wyjdzie i wtedy zazwyczaj Mateusz zamiast spac to urzeduje. Ostatnio bylismy u znajomych i zebralismy sie przed 19, maly nie wykazywal oznak zmeczenie, ale tylko wlozylam go do wozka i padl. No i dylemat, bo dziecko wymeczone, a tu tzreba wykapac i wsadzic do lozeczka. No i sie nam wybudzil i pozniej bylo trudno go uspic. No, ale nie moze byc wciaz idealnie, bo bysmy nie wiedzieli, ze dziecko jest hehe. Ogolnie to Mateusz odkryl sile wlasnych nozek i teraz gdzie tylko siega to kopie.Nie raz nie widac dziecka w lozeczku, bo sie z niego zrobil maly wedrowniczek, tylko z boku czasem takie wystrzeliwane w gore stopki . Ofc gadula z niego jak nie wiem. Wystarczy podejsc do lozeczka, albo zlapac kontakt wzrokowy i juz nawijka sie zaczyna. Tak wiec pociechy mam z niego co nie miara i super mi sie dzieciaczek rozwija. Czasem ogladam zdjecia jak byl w szpitalu i pozniejsze i jest tak wielka roznica w jego wygladzie, ze szok.
No, ale jak sie ma synek nie zmieniac skoro juz ma
3 miesiace i 5 dni
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:31   #4828
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
czarna- a podnosi ci główkę, jak ja próbujesz tak do siadu za ramionka podnosić?
Moja podnosi lepek na lezaco i w pionie, a jak ja podnosze do siadu to tylko jak ma dobry humor;p

Cytat:

Mala slicznotka, wedlug mnie bardzo pasuje do Fabianka, bo ma podobny typ urody;p
Cytat:
wiem wiem, mi chodziło bardziej o czas pomiędzy tym, jak dziecko zacznie sygnalizować, ze jest głodne, a podaniem mu jedzenia.
Butli mam 5, wiec je raz dziennie oporządzam (raz mąż), a wodę gotuje w czajniku elektrycznym (nie mam gazu w domu) i trwa to chwile.
Ja mam 5-6 butli(na zewnatrz) sterilizuje raz cczasami 2 dziennie(mam sterylizator elektryczny. Wode podgrzewam w czajniku elektrycznym i wlewam do termosu. W nocy nie musze sie ppierdzielic z podgrzewaniem;P
Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
u nas dziś cudowna noc! jedna pobudka o 3 i potem od 7 juz zabawa
U nas tez ladnie Lena poszla spac jakos po 20 i wstala 4.20 zasnela 5.10 bo jej smok wypadal;p pospala do 7 i do 8 lezalysmy w lozku( ja przysypialam )

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 09:31   #4829
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na problemy z brzuszkiem,albo leki?Moja córa strasznie się męczy przy robieniu kupki i płacze,albo gdy ma gazy i nie może bączka puścić W nocy wstawałam parę razy i robiłam masaże,rowerek,nosiłam...
ja podaje na łyżeczce espumisan jak męczy się tak poważnie, a z gazami to ma zawsze rano problem o stałej porze, też pręży się na całego i dopiero po dłuższej chwili słychać "jej ulgę".

oczekujemy
Stary 2011-05-24, 09:34   #4830
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:

wanilia83 co za ślicznotka z tej twojej córeczki
Jak możesz to prześlij mi na e-mail Tracy Hogg, wysłałam Ci e-mail na pv

Moja Anastazja też nie lubi za bardzo leżeć na brzuszku, rączki się prostują, ale głowa się podnosi i obraca bo utrzymuje się na brzuchu a nie na rękach.

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości