|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
niedlugo zacznieCi sie snic ze jest dzien weslea-rano a Ty nic nie masz załatwione, to jest dopiero koszmar ja mam taki sen prznajmniej raz na 2 tygodnie:P Cytat:
![]() Cytat:
tak jak chcielismy, zakladalismy, ze jak bedzie zajeta to na 17, na pewno nie wczesniej, bo jak juz wiekszosc dziewczyn pisala to duzo gosci by za szybko odpadlo, a tego nie chcemy i bez roznicy jak dla mnie czy 1 czy 2-dniowe wesele i tak bysmy mieli na 16![]() Cytat:
pozniej kawa, kolacja, tort, itp![]() Cytat:
odkladaj do skarbonki
|
|||||
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() A może akurat Ci podpasuje.
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero ruszamy z przygotowaniami ![]() MY = jesteśmy (mieszkamy razem) rok ja 23 lata on 31. Pokazuję co mam ![]() Ślub- 21.07.2012 (niesamowicie widziec to czarno na białym, jeszcze sie nie przwyczailam ![]() Sala - Dworek Arkadia http://www.dworekarkadia.pl/s40,galeria.html sala balowa Pierscionek - Kruk Jedyny 0,6 ct Reszta ciagle w budowie
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Nedda- Witaj
|
|
#1475 | |||
|
Rozeznanie
|
Heja dziewczynki
Nadrabiania ciąg dalszy Znów skorzystałam z groupona (pisałam Wam wcześniej o tym peelingu kawitacyjnym, dziś się umówiłam ale zabieg mam dopiero 30 czerwca - niezłe branie mają ale nic nie szkodzi - nie mam ciśnienia żeby to było "już i teraz" ;p) - tym razem kupiłam pakiecik kosmetyczny: mikrodermabrazja diamentowa + mezoterapia + henna rzęs, za jedyne 99zł! (normalna cena za ten zestaw to 285zł ponoć :/) Mam pół roku na wykorzystanie, czyli prawie do końca listopada - yeah, na taką ofertę właśnie czekałam, co by w ciągu roku przed ślubem troszkę o nią bardziej zadbać Moja trądzikowa cera nie może się doczekać takiego dopieszczania! Cytat:
Moja mami jest taka, że zawsze wszystkich chętnie wyręczała, z kuchni wyganiała jak chciałam coś pomóc albo nauczyć się gotować no i teraz (od ponad pół roku) wszystko na mojej głowie Przyjemnie, ale czasem sobie nie radzę ![]() Cytat:
Myślę, że byłoby super Tylko nie widzę ceny tych wazonów, ale bardzo mi się podobają W necie jest dużo inspiracji z nimi - można nalać wody i wstawić kwiatki, albo nalać wody wsypać kryształki/kamyczki i dopiero kwiatki ach opcji jest wiele Ja się też zastanawiam nad dekoracjami moich stołów Myślę o jakimś wysokim szklanym wazoniku, w którym pływać będzie róża/róże fioletowa czy pudroworóżowa a na powierzchni wody podrzewaczek, na około duże świece też w tej kolorystyce, do tego albo płatki róż albo też jakieś kamyczki hehe coś tam wykombinuję Póki co mam masę pomysłów i nie za bardzo wiem na co się zdecydować ^^Cytat:
|
|
#1476 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem tego, że ktoś kto "kocha" chce oglądać striptiz płci przeciwnej :/ Ja np. nie chciałabym oglądać jakiegoś wijącego się kolesia, to niesmaczne. Cieszę się, że mój TŻ też nie chce żadnej szmaty na swoim wieczorze - dobrze wie, że żadna mu tak nie zatańczy jak... ja ![]() Cytat:
Bardzo korzystna ofertka ![]() Cytat:
![]() Tenebrosa - Super to spotkanie ze stylistką Gratuluję!Cytat:
Mój Skarb to ogólnie jest taki delikatny chłopczyk, że alkohol dużo szybciej niż pozostałym facetom uderza do głowy i... od % ma "wylew uczuć" - przychodzi do mnie, patrzy się na mnie maślanymi oczami, ciągle przytula, całuje i powtarza co chwilę że mnie kocha Hehe jak to powiedziała wczoraj moja świadkowa (btw koleżanka ze studiów TŻa): "ten facet jest cały twój!"
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje.Też mnie zachwyciła na zdjęciach ale jak tam weszłam po raz pierwszy ( 600 mkw) to widziałam to jest to.Zaparło mi dech
|
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
Pierscionek i jedna z wersji sukni
![]() Jeszcze nie zdecydowałam ostatecznie
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
na ile osób robicie wesele?
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
Nedda Witaj!
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Nedda witaj
![]() Masz przepiękną sale!
|
|
|
|
#1483 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdążą spokojnie do kościoła, potem zjedza obiadek i jeśli mają jakies wieczorne sprawy w gospodarstwie to na spokojnie sobie po pierwszym tańcu mogą załatwić ![]() moja koleżanka miała o 16 i część gości ledwo zdążyła zjeść obiad i musieli lecieć do domku- nie byli nawet na pierwszym tańcu. goście i tak siedzę do późna, bo wesela kończą się ok.4 rano, a większość młodych gości siedzi nawet do 8. poprawiny zwykle trwają do 22, czasem przeciągają się do północy, wszystko zależy od gości ![]() Cytat:
Cytat:
papierochy strasznie śmierdzą, całe ubranie od razu nimi przechodzi, nie mówiąc już o włosach życze wytrwałości Cytat:
wytrwałości w nauce Cytat:
chociaż znając Tż, to On pewnie znajdzie Cytat:
Cytat:
jagodzia ślicznie zrobiłaś ten makijaż
|
|||||||
|
|
|
#1484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć robaczki
po wczorajszej dyskusji, tak mi się jakoś to okreslenie nasunęło ![]() Cytat:
Co do badań, to rodzinny moze dać skierowanie tylko na badanie tsh, trochę to mało. Najlepiej wziąć skierowanie od rodzinnego do endokrynologa i ten zleci komplet potrzebnych badań. Ale winą za wypadanie włosów niekoniecznie trzeba obarczac hormony.. aha i piękny makijaż wklełaś, widac że masz do tego smykałkę. mój codzinny make up ogranicza się ostatnio do różu i tuszu do rzęs (chyba nie umiałabym się bez niego obyć) A nie bo Kristen Stewart Ekstra, fajnie że Ci się udało ![]() Cytat:
![]() A ja właśnie wróciłam sobie z solarium,muszę trochę słonka złapać, bo wyglądam jak córka mlynarza No i przyszła mi ta szarfa pudrowa, o której jakiś czas temu pisałam, ale zdjęc dzis nie zrobię, bo Tż zabrał aparat ![]() Nedda witaj
|
||
|
|
|
#1485 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedyny minus tej sali to ze jest jeszcze druga sala i pewnie będą tam 2 wesela jednoczesnie.Ale pytałam się menagera ipowiedzial ze to absolutnie nie przeszkadza i nie mieli zadnych skarg. Cytat:
Co do tego czy jest slisko to bylam tam w szpilkach i wydaje mi się, że jest ok.Poza tym parkiet do tanca jest z jakiegos egzotycznego drewna. A suknie wlasnie taka chce Mam jeszcze jedną z kolekcji Zienia na oku ![]() Zauwazylam ze wiekszosc z Nas to lipcowe PM Dlaczego wybralyscie akurat ten termin? U mnie to byl przypadek - pierwotnie to mial byc 30 czerwca ale sala byla juz zajeta na ten termin.A ja chcialam ta i zadna inna ![]() Aha Kochane co myslicie o okraglych stolach?To jest jak narazie moj glowny powod sporu z TZ.On upiera sie przy tradycyjnych stolach bo mowi ze okragle sa jak "nadmuchany balon" i ze goscie tak sie nie bawia i nie integruja.Ja marze o okraglych ale juz sama nie wiem... nena1984 dziękuje za opinię Co do sukni jest wiele wersji ta akurat jest jedną z nich chcę żeby była bardzo skromna i przy ciele.Chociaz od kilku dni chodzi mi po glowie suknia Zienia.Aaaa Dziewczyny strasznie mi się podoba taki teledysk ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Yi05Nbe2Xuk
Edytowane przez Nedda Czas edycji: 2011-05-24 o 17:20 |
||
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
witam nowa PMke
rany dziewczyny, juz od soboty mnie przeziebienie trzyma, a dzis to juz w ogole szczyt osiagnelo glos prawie stracilam, zakatarzona chodze .. masakra
|
|
|
|
#1487 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc póki co, nie wiemy jak to będzie z godziną, ale mam nadzieję, że damy radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wytrwałości w rzucaniu!Ja też jestem łamaga, jeśli chodzi o makijaż. Nic nie potrafię wyczarować. Jak już coś probuję, to wychodzi mi koślawo i w ogóle bleee. ![]() Cytat:
Czyżbyśmy miały przewagę?Cytat:
![]() Cytat:
My też płaciliśmy 2 tyś. zaliczki za salę. Za osobę mamy 185 złociszy. Dość dużo, ale to i tak jedna z niższych cen we Wrocławiu i okolicach. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
A taka mnie mysl dziewczyny naszla .. Ile macie zamiar przeznaczyc na obraczki? Bo zaczelismy juz na nie odlkladac, ale w zasadzie nie wiemy ile :P chcemy mieszane, z bialego i zoltego zlota. Z grawerem. A ceny sa naprawde rozne. Wy macie jakis limit na ten zakup, czy to co sie Wam spodoba, to tyle zaplacicie?
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbiorczo odpowiem co do obiadu na "późniejszych" weselach : Dziękuję za wszystkie odpowiedzi a pytałam z ciekawości bo właściwie gdy ktoś ma ślub na 17 to goście obiad zdążyliby jeszcze zjeść w domu (oczywiście o ile nie jadą z daleka, ja mam wszystkich na miejscu i dlatego się odnoszę do sytuacji podobnej do mojej ) i przyjęcie mogłoby zaczynać się od kawy![]() Fajnie, że mamy takie forum, gdzie można się o różnych zwyczajach w PL dowiedzieć
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko tak na szybciutko, bo muszę obiadek gotować
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję za kciuki Teraz tylko pozostaje czekać
|
|
#1492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do 1500-2000 tys. Nie za bardzo orientuję się w cenach obrączek ale z tego co patrzylam na stronie kruka to ok 1000zl. Glupie pytanie to za jedna obraczke czy za dwie?
|
|
#1493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach no i zdrówka życzę
Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-05-24 o 17:42 |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje Czuje sie naprawde jak wrak, al gorzej juz chyba byc nie moge, wiec bedzie tylko lepiej :PZ tego co mowicie, nie chcecie przeznaczac wiecej niz 2 tys. My myslelismy o ma 3, ale tak jak mowie, nie za bardzo wiedzialam, czego oczekiwać. Wiadomo ze lepiej miec odlozone troche wiecej, zeby miec w czym wybierac, ale mam nadzieje, ze znajdziemy takie, ktore beda nam odpowiadaly i beda tansze
|
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy do przetopienia/sprzedania taką obrączkę TZ babci. Mysle, ze nawet sporo jest warta, bo jest naprawde gruba. A reszte dołozymy
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1499 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj Ty Romantyczko!!!! Plaza Ci sie marzyla, no prosze A co to za sprosne zabawy? Bo ja wlasnie chcialabym urozmaicic nieco te tance parkietowe i wrzucic jakies 3-4 zabawy, ale nie znam ![]() Cytat:
nie ma bata zeby konczyc 2-3 !!!!! ![]() Cytat:
Oj Ty!!!
|
|||
|
|
|
#1500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Obgadalam juz cala sprawe z Mama i nie zaluje swojej decyzji 14:00 jest w sam raz Ale nie powiem, przez Was rzeczywiscie zaczelam sie zastanawiac Ale mi sie geba smieje ![]() NO PROBLEMO!!!! Cytat:
witaaaamy i gratulujemy tak pieknej i dojrzalej decyzji haha Zaliczki zaplacilismy 1tys. za talerz placimy 180zl bez %%% torta i ciast. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

mam nadzieję że spokojnie....za to u mnie koszmary....materdyjo wiecie co mi się śniło....śniło mi się ze mama zorganizowała mi ślub i powiedziała mi o tym dopiero w drodze do koscioła a szlismy do koscioła normalnie ubrani....jak ona mi to powiedziala to ja jej powiedzialam ze ja chcialam slub w przyszlym roku ...wkurzyłam sie i zawróciłam do domu...a moj niby przyszły mąż który był we śnie to bardzo dawny kolega sasiad w ogóle nie wiem z jakiej paki on sie znalazł w tym śnie ..ja zapomniałam w ogóle o jego istnieniu....ja piernicze jakaś masakra normalnie takie głupoty mi się śnią...
ja mam taki sen prznajmniej raz na 2 tygodnie:P 
No i ta nieszczęsna 17:00.... Swoją drogą, ciekawe czy któraś z dziewczyn ma tak późno ślub....
Dla mnie byłoby to OK tylko wtedy, gdybyśmy planowali robić huczne 2-niowe weselisko, to wtedy OK, niech ślub będzie późno. Ale będziemy mieć 1dniowe, niech więc trwa jak najdłużej 

Tylko nie widzę ceny tych wazonów, ale bardzo mi się podobają
porażka blondynka i rozebrała się do naga była nawet bez majtek!!!
Dziękuje.Też mnie zachwyciła na zdjęciach ale jak tam weszłam po raz pierwszy ( 600 mkw) to widziałam to jest to.Zaparło mi dech

życze wytrwałości
po wczorajszej dyskusji, tak mi się jakoś to okreslenie nasunęło
. naprawdę powiem szczerze że ja ci zazdroszę jesteś ta jedna na milion 
No i przyszła mi ta szarfa pudrowa, o której jakiś czas temu pisałam, ale zdjęc dzis nie zrobię, bo Tż zabrał aparat
wytrwałości w rzucaniu!