Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 21:48   #691
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochane ja zeby monitorowac wage i wiedzieć na pewno dokładnie ile waże zawsze waże sie rano no i na tej samej wadze i wszystko mi sie zgadza
Najlepiej tak robić

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Ja odkąd jest ciepło mam mniejszy apetyt i zmuszam się, żeby jeść. Za to non stop piję wodę.

Ja się ważę u gina przed wejściem na samolot więc jestem tylko w koszulce.
O to ja mam podobnie z jedzeniem Jak w koszulce to może być większa różnica na wadze

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Kupiłam wreszcie ten adapter do pasów Clippasafe. Konstrukcja tego czegoś banalna i śmiem wątpić czy w razie (tfu tfu) kolizji te rzepy na pasy zdołają się utrzymać. W każdym razie założyłam i jeżdżę.
Oby nigdy nie było potrzebne sprawdzenie, cz to faktycznie dobrze trzyma

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:51   #692
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

hej kobitki

ja tylko na chwilkę przywitać się i zmykam, bo nóżki odmawiają posłuszeństwa i idę leżakować w wannie...

nawet mi nie mówcie o ogarnianiu, bo mi też zostały w sumie 3miesiące, a jeszcze nic dla dzidziola nie mam, nie licząc karuzelki fisher price'a do łózeczka, ale co to za zakup
a jak pomyślę o łózeczku, wózku, ubrankach i tych wszystkich gadzetach to... czas się wziąć solidnie za zakupy

co do wagi to aż się przeraziłam, ze tak mało ważycie... szok... ja się lepiej nie odzywam, bo mam już 8 na plusie, a za każdym razem jak wchodzę na wagę to mam o taką minę a ostatnio już nie wchodzę, bo tylko się stresuję, a na co mi to i nie jem więcej niż kiedyś, tylko się mniej ruszam, bo nawet jeśli chcę coś zrobić to tż nie pozwala... jedyny ruch jaki mam to w pracy, spacerków nie liczę...

i takie pytanie, też macie problemy z plecami? bo ja czasem już nie wytrzymuję, ochnaście razy zmieniam pozycję to siedzę to leżę i nic. w sumie nie ma dnia żeby mnie nie bolały a ostatnio nawet noga mnie boli... eh pomarudziłam

a dzisiaj się dowiedziałam, że jak na 6miesiąc to mam mały brzuch hehe a mi się wydaje, ze jest ogromny. ale to chyba u mnie norma, bo w 5 miesiącu zobaczyła mnie koleżanka i jak jej powiedziałam o ciąży to się zdziwiła i tu cytat: ooo dzidziuś będzie? a nic nie widać
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:53   #693
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza - mała rośnie, ok. 600 g, tylko martwie się szyją, bo mam długość 2,8 a cały czas jestem na L4 i się oszczędzam... Jakie Wy macie długości szyjki???

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:05   #694
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mi sie tam juz nic nie zgadza, nie chce sie wiecej juz wazyc bo zwariuje

No bywa

Spray gdzies Ty byla? to Ty tez chudzinka widze
Podczytuję wątek, ale jakoś nie mam weny na regularne udzielanie się, z resztą piszecie tak szybko, że nie nadążam z odczytywaniem
Rzeczywiście jestem drobna, ale sadełka trochę mam, tu i tam

Przy okazji, jak już się zabrałam za pisanie - jak tam u Was z kupowaniem pieluch? My mamy 3x90 Huggies Newborn i Pampers Premium 2 1x72. Nie wiem czy jeszcze kupować??

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

thelilah dlaczego spacerów nie liczysz? Spacery w ciąży to sport idealny!!
A co do bólu krzyża - mnie też doskwiera coraz częściej i nawet w nocy mnie męćzy.

agnieszka 0605 - duże to Twoje dziecko jak na koniec 24tc!!
U mnie długość szyjki to było ok. 4cm.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:05   #695
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Przy okazji, jak już się zabrałam za pisanie - jak tam u Was z kupowaniem pieluch? My mamy 3x90 Huggies Newborn i Pampers Premium 2 1x72. Nie wiem czy jeszcze kupować??
to niezla jesteś.
Ja nie palnuje na razie takich zakupow bo wszedzie jest tego pełno. Kupie dobrą tetrę jak trafię i coś do szpitala. Resztę kupi mąż albo mama jak będę rodzić.

mnie kręgosłup nie boli.
Jak sie dowiedziałam o ciąży to kupiłam sobie do pracy wygodne krzesło i nie kosztowało wiele
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-24 o 22:07
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:08   #696
aa2
Zakorzenienie

Agi super ze ok a z szyjką ni epomoge bo niestety mi tylko na ostatniej wizycie powiedziłał ze jest ok wiec jak ok to dobrze, wole zeby mi długosci nie podawali bo pewnie poczytałabym neta i od razu coś soboie wkreciła hi hi a mów8ił coś u ciebie ze jest za mała?

Spray o matko tyle juz masz pieluch? ja nic oprócz tetrowych od mojej sis ale to po jej córach i raczej z dwie zostawie a reszte wywale bo one biała a ja chce takie z misiami

kochane gadałam włąśnie z koleżanką która mi napisała ze w 20 tyg juz miała ok10-11 kig na plusie, ma około 168 cm wzrostu i lekarka nic jej nie mówiła ze za szybko przybiera
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:21   #697
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Agi super ze ok a z szyjką ni epomoge bo niestety mi tylko na ostatniej wizycie powiedziłał ze jest ok wiec jak ok to dobrze, wole zeby mi długosci nie podawali bo pewnie poczytałabym neta i od razu coś soboie wkreciła hi hi a mów8ił coś u ciebie ze jest za mała?
no powiedział, że nie sieje paniki, ale musi mnie monitorwować częściej i że mam się oszczędzać... ale jak mogę się oszczędzać bardziej jak siedze cały czas w domu??? Mam długość 2,8, a podobno czerwona lampka zapala się od 2,5 <przynajmniej tak mi gin powiedział>

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:25   #698
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
hej kobitki

ja tylko na chwilkę przywitać się i zmykam, bo nóżki odmawiają posłuszeństwa i idę leżakować w wannie...

nawet mi nie mówcie o ogarnianiu, bo mi też zostały w sumie 3miesiące, a jeszcze nic dla dzidziola nie mam, nie licząc karuzelki fisher price'a do łózeczka, ale co to za zakup
a jak pomyślę o łózeczku, wózku, ubrankach i tych wszystkich gadzetach to... czas się wziąć solidnie za zakupy

co do wagi to aż się przeraziłam, ze tak mało ważycie... szok... ja się lepiej nie odzywam, bo mam już 8 na plusie, a za każdym razem jak wchodzę na wagę to mam o taką minę a ostatnio już nie wchodzę, bo tylko się stresuję, a na co mi to i nie jem więcej niż kiedyś, tylko się mniej ruszam, bo nawet jeśli chcę coś zrobić to tż nie pozwala... jedyny ruch jaki mam to w pracy, spacerków nie liczę...

i takie pytanie, też macie problemy z plecami? bo ja czasem już nie wytrzymuję, ochnaście razy zmieniam pozycję to siedzę to leżę i nic. w sumie nie ma dnia żeby mnie nie bolały a ostatnio nawet noga mnie boli... eh pomarudziłam

a dzisiaj się dowiedziałam, że jak na 6miesiąc to mam mały brzuch hehe a mi się wydaje, ze jest ogromny. ale to chyba u mnie norma, bo w 5 miesiącu zobaczyła mnie koleżanka i jak jej powiedziałam o ciąży to się zdziwiła i tu cytat: ooo dzidziuś będzie? a nic nie widać
Plecy mnie ostatnio okropnie bolą ,dzisiaj nie mogłam wytrzymać tych 2 godzin na poczekalni, myślałam że oszaleję

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza - mała rośnie, ok. 600 g, tylko martwie się szyją, bo mam długość 2,8 a cały czas jestem na L4 i się oszczędzam... Jakie Wy macie długości szyjki???
Ja ci nie pomogę bo nie wiem ile moja szyjka ma długości.. a co do córci to duża już

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
To ile wy macie wzrostu? pytam z ciekawosci
Ja mam 157cm Będę takim małym, pulchnym karzełkiem z brzuchem jakbym połknęła parę arbuzów
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:39   #699
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Agula no to super ze rosnie jak na drożdżach moja ma chyba ok 4 cm, ale za tydz mam wizyte to sie zapytam czy to bez zmian czy nie, gin ostatnio mnie tylko szybko zbadala dowcipnie i powiedziala ze wazne zeby szyjka byla twarda

Cytat:

Spray o matko tyle juz masz pieluch? ja nic oprócz tetrowych od mojej sis ale to po jej córach i raczej z dwie zostawie a reszte wywale bo one biała a ja chce takie z misiami

kochane gadałam włąśnie z koleżanką która mi napisała ze w 20 tyg juz miała ok10-11 kig na plusie, ma około 168 cm wzrostu i lekarka nic jej nie mówiła ze za szybko przybiera
Teraz mnie pocieszylas

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
no powiedział, że nie sieje paniki, ale musi mnie monitorwować częściej i że mam się oszczędzać... ale jak mogę się oszczędzać bardziej jak siedze cały czas w domu??? Mam długość 2,8, a podobno czerwona lampka zapala się od 2,5 <przynajmniej tak mi gin powiedział>

Słońce oszczedzac sie czyli tez nie denerwowac, a pewnie masz jakis stres i w miare mozliwosci po prostu sie tylko obijaj bez sprzatania, bedzie dobrze, niczym sie nie schizuj

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
hej kobitki

Ja jak narazie mam same ubranka i tez musze sie ostro zabrac za noworodkowe zakupy bo to 3 mc jeszcze
Stary 2011-05-24, 22:45   #700
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ja je znoszę fatalnie chociaż zawsze byłam ciepłolubna. Dyszę jak jakiś pies Husky na pustyni

Kupiłam wreszcie ten adapter do pasów Clippasafe. Konstrukcja tego czegoś banalna i śmiem wątpić czy w razie (tfu tfu) kolizji te rzepy na pasy zdołają się utrzymać. W każdym razie założyłam i jeżdżę.
Ja wcześniej tez byłam baaardzo ciepłolubna a teraz marzę o ochłodzeniu Ja zapinam normalnie pasy. Jedynie dolny obniżam pod brzuszek. W piątek mieliśmy kolizję i gdyby nie zapięte pasy poleciałabym na przednią szybę.

Cytat:

Mnie codziennie bolą plecy mnie denerwują takie komentarze ludzi na temat wielkości brzucha. Już tak jest, ze jedne z nas mają mniejsze inne większe i nie mamy na to wpływu.
Stary 2011-05-24, 22:47   #701
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki

Wracam od gina, no i jest coś do śmiechu i nie bardzo

a więc dzidzia rośnie, szyjka ok ... synek hm znowu okazał przyrodzenie w okazałości a usg miałam może z minutę , aby sprawdzić jak tam serduszko, a tam pisiorek we wzwodzie
Lekarz mój powiedział że "mały erotoman chyba rośnie" zapytał się też czy tak się cieszę na wizyty u niego , że mały tak reaguje no myślałam że tam padnę ze śmiechu, oczywiscie wszsytko w luźnych żartach
Gadałam ponad godzine z dziewczynami przed gabinetem, jak im pokazałam zdjęcie, to mało nie pękły ze śmiechu jedna co była w 37 tyg też sobie zażyczyła taką pamiątkę od lekarza a laska wyglada świetnie, mały brzuszek, zadbana, aż jej pozazdrościłam

Gorsza rzecz to ta, że lekarz mnie zbeształ za wagę... u siebie ważyłam się w sobote , ważyłam 66,7 , dziś waga u gina pokazała 69 i jak tu powiedziec że to od chlania po 3 litry dziennie wody czy soków, spaliłam tam buraka.
Pytał się gin co jem, mówiłam że ostanie dni to non stop owoce i soki... a on że owoce to sam cukier przecież...
No i mam uważać. A ja sie nie obżeram! Jestem normalnie zła naprawdę więcej przed ciążą jadłam! Do tego o każdej porze dnia i nocy kebaby, pizze , piwo...

ryczeć mi się chce....

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

aaa i dostałam skierowanie na glukozę wkońcu
super, że z dzidzią wszystko dobrze i mały chętnie pokazuje siusiaka a wagą się nie przejmuj, każda waga inaczej pokazuje, może być tak, że teraz tyjesz więcej, a później już nie tak dużo
Cytat:
super, że mała rośnie jak na drożdżach. o szyjce też się nie wypowiadam, bo mi tez ginka nie powiedziała
Cytat:
Podczytuję wątek, ale jakoś nie mam weny na regularne udzielanie się, z resztą piszecie tak szybko, że nie nadążam z odczytywaniem
Rzeczywiście jestem drobna, ale sadełka trochę mam, tu i tam

ale już jesteście zaopatrzeni, ja jeszcze nic nie mam ale spoko mamy jeszcze czas

DObra ja zmykam do łóżeczka, bo jutro pobudka o 6tej. Dobrej nocki mamuśki
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 22:52   #702
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja tez juz spadam, Dobranoc mamusie
Stary 2011-05-24, 23:04   #703
81gosia
Zadomowienie

ja tez sobie ide

pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-05-24, 23:36   #704
KarlaNobody
Zadomowienie

ja co do pampersów to wiem, ze na pierwsze chwile koniecznie trzeba kupić newborny bo sa najlepsze. i jedna paczka wystarcza bo później już kupuje się ciut większe

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 23:48   #705
Patiisia
Wtajemniczenie

Dobranoc dziewczyny
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 06:39   #706
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
Ciekawa jaka pogoda będzie na początek wrzesnia... bo tak myśle jakie rzeczy wziąć dla maluszka heh tak się boję, że go albo za ciepło albo za lekko ubiorę :P a jeszcze 3 miesiące do porodu :P
Ja wezme tylko podstawowe ciuszki na wyjście śpioszki itd a wierzchnie to mi tż przywiezie jak będziemy wychodzić do domku wg pogody Mam nadzeję że będzie pięknie i słonecznie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Śliczne ciuszki

Wracam od gina, no i jest coś do śmiechu i nie bardzo

a więc dzidzia rośnie, szyjka ok ... synek hm znowu okazał przyrodzenie w okazałości a usg miałam może z minutę , aby sprawdzić jak tam serduszko, a tam pisiorek we wzwodzie
Lekarz mój powiedział że "mały erotoman chyba rośnie" zapytał się też czy tak się cieszę na wizyty u niego , że mały tak reaguje no myślałam że tam padnę ze śmiechu, oczywiscie wszsytko w luźnych żartach
Gadałam ponad godzine z dziewczynami przed gabinetem, jak im pokazałam zdjęcie, to mało nie pękły ze śmiechu jedna co była w 37 tyg też sobie zażyczyła taką pamiątkę od lekarza a laska wyglada świetnie, mały brzuszek, zadbana, aż jej pozazdrościłam

Gorsza rzecz to ta, że lekarz mnie zbeształ za wagę... u siebie ważyłam się w sobote , ważyłam 66,7 , dziś waga u gina pokazała 69 i jak tu powiedziec że to od chlania po 3 litry dziennie wody czy soków, spaliłam tam buraka.
Pytał się gin co jem, mówiłam że ostanie dni to non stop owoce i soki... a on że owoce to sam cukier przecież...
No i mam uważać. A ja sie nie obżeram! Jestem normalnie zła naprawdę więcej przed ciążą jadłam! Do tego o każdej porze dnia i nocy kebaby, pizze , piwo...

ryczeć mi się chce....

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

aaa i dostałam skierowanie na glukozę wkońcu
erotoman świetne to musi być
nie przejmuj sie kochana wagą, chyba ten gin po prostu jest przewrażliwiony ... Każdy tyje w swoim tempie moim zdaniem taka waga wcale nie jest alarmująca tym bardziej że wiesz jak się odżywiasz

co do podkreślonego, to Ty niby co, jakaś zaniedbana dresiara? No nie przesadzaj kochana bo wyglądasz pięknie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy też tak źle znosicie upały? Ja czuję się słabo i muszę leżeć. Dopiero koło 18 odżywam.
Mnie upały męczą - ale nigdy za nimi nie przepadałam jeśli nie miałam obok wody, jeziorka, rzeczki, morza ) Teraz do tego puchną mi nogi i działa na mnie taka pogoda usypiająco. No ale jakoś funkcjonuje, bo musze
Cytat:
Może więcej leż? Bo słyszałam, że przy skracającej sie szyjce nawet siedzenie nie wskazane będzie dobrze
ja nie mam pojęcia jak długa jest moja szyjka, może w poniedziałek się dowiem

Cytat:
Ja bym już wiecej nie kupowała, bo nie wiadomo jaka dzidzia się urodzi zawsze teraz można kupować większe już, a te mniejsze w razie potrzeby się dokupi później i już Mój tż ostatnio zażartował zebym tych najmniejszych do 4 kg nie kupowała, bo Niunia i tak będzie miała sporo ponad 4 kg bo ma geny po tatusiu
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 07:17   #707
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Mój tż ostatnio zażartował zebym tych najmniejszych do 4 kg nie kupowała, bo Niunia i tak będzie miała sporo ponad 4 kg bo ma geny po tatusiu
my oboje też ważyliśmy kolo 4gk chyba nawet powyżej tylko mnie się nie urosło dlatego moja mama jest bardzo sceptyczna co do kupowania ciuszków poniżej 62cm.. Mamy kilka sztuk tak na wszelki wypadek, ale ogólnie wszystko większe.

Właśnie przeczytałam email, ze moja koleżanka wczoraj urodziła 3,3kg i 56cm 10/10 punktów : jupi: Normalnie już sie wszyscy nie mogli doczekać tej kruszynki. Jest Anielka.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-25 o 07:25
Stary 2011-05-25, 07:28   #708
acelinka
Zakorzenienie

No właśnie Gosiu ja mam kilka ciuszków na 52 i też już więcej nie kupuje myśle ze kilka starczy, reszte kupuje od 62 jak dziecko będzie miało o centymetr duże śpiochy to przecież nic mu się nie stanie
Bratowa tż nawet małej nie założyła tych ciuszków na 56 bo jak sie urodziła to 61 miała ... wielkoludek nasz
Stary 2011-05-25, 07:42   #709
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka z rana

Miłego dzionka dziewczyny i zmykam dalej do pracy
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 07:51   #710
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość

Właśnie przeczytałam email, ze moja koleżanka wczoraj urodziła 3,3kg i 56cm 10/10 punktów : jupi: Normalnie już sie wszyscy nie mogli doczekać tej kruszynki. Jest Anielka.
Suuuper Gratulacje dla koleżanki

Ciekawa jestem bardzo która z nas pierwsza się rozpakuje
Stary 2011-05-25, 08:34   #711
archinta
Zakorzenienie

Witajcie z pracy
Dziś w końcu na miejscu, to moze uda mi sie ponadrabiać
miłego dnia dla wszystkich
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:37   #712
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu a zważyłaś sie na swojej wadze? bo może jego szwankuje? mi u gina zawsze pokazuje ok 1 kg wiecej niz w domu pewnie dlatego ze wazy mnie w ubraniu no a pozatym mówią zeby monitorowac na 1 wadze
no i 25 i 10 na plusie to ni edramat -moja kolezanka w piatym miesiacu miałą tyle juz na plusie
No własnie się zwazyłam odrazu jak przyszłam.. no i pokazała też tyle samo.
Dziś rano już waga spadła do 57.. czyli 2kg mniej!
wrrr ale wiecie mówić ginowi że się nie jje dużo, to nie za bardzo wierzy

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Słonko wszystko zależy ile masz wzrostu Ja zawsze po przyjeździe od lekarza w tym samym w czym on mnie ważył staję na swoją wagę i wiem, że wynik zawsze różni się o pół kg, czasami wagi robią sporą różnicę - sprawdzałaś może u siebie?
Już mi lepiej, ale i tak mam 160cm to przecież te kg widać i tak i tak
Zaniedbałam spacery od niedzieli, muszę dziś gdzieś się wybrać

Cytat:
Super że mała rośnie!!!!
Co do szyjki, mam nadzieję że lekarz niepotrzebnie cię nastraszył.
Zauważ że może być tak, że jeszcze przenosisz tą ciąże 2 tyg, a tu się martwimy Oczywiście Ci tego nie życzę ani żadnej z nas

Cytat:
erotoman świetne to musi być
nie przejmuj sie kochana wagą, chyba ten gin po prostu jest przewrażliwiony ... Każdy tyje w swoim tempie moim zdaniem taka waga wcale nie jest alarmująca tym bardziej że wiesz jak się odżywiasz

co do podkreślonego, to Ty niby co, jakaś zaniedbana dresiara? No nie przesadzaj kochana bo wyglądasz pięknie
Nawet mąż się śmiał z tego erotomana, i mówił że rzeczywiście te zdjęcia są rewelacyjne

Gin się przestraszył 4 kg w miesiąc.. ale dziś już ok tylko 2 w miesiac
Musiałam, dużo wody zatrzymać w organizmie

Tą dresiara mnie rozbawiłaś, humor poprawiłaś
Poprostu pozazdrościłam dziewczynie bo pięknie wyglała
Cytat:
Ciekawa jestem bardzo która z nas pierwsza się rozpakuje
Ja też

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:43   #713
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Co do pampersów to ja kupuję, tak jak w pierwszej ciąży od razu rozmiar 2 i wolę teraz kupić na zapas nawet i większe, póki są w promocji, bo różnica jest spora - teraz np w Realu są 2 Jumbopacki po 84,95, a średnio cena jest koło 100zł
Potem pewnie przerzucę się na Rossmanowe lub Dady, takie jak teraz używamy przy starszym synku

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:05   #714
Caltea
Zadomowienie

Dzień dobry. Przyszłam się tylko przywitać, bo się dzisiaj goszczę.
Aguś, doczytałam o maluszku - i o kłopotach z szyjką. Biedaku, musisz się nadal oszczędzać, nie ma innego wyjścia i jednak spróbuj nie wpadać w panikę. Może ta szyjka się zatrzyma?

Życzę miłego dnia (aż się boję jutro nadrabiania)
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:25   #715
AneczkaJ
Rozeznanie

Question Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Co do pampersów to ja kupuję, tak jak w pierwszej ciąży od razu rozmiar 2 (...)
Myślisz, że rozmiar 1 w ogóle się nie przyda? Ja kupiłam jedną paczkę Pampers Premium ale jedynki właśnie i na nich jest napisane, że są dla dzieci 2-5kg, więc chyba też powinny być ok?
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:29   #716
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Czesc mamusie.

Wreszcie po przeprowadzce. Juz prawie razpakowane wszystko. Tylko sruby od naszego lozka gdzies sie zawieruszyly.
Brzuszek rosnie. Czuje sie niezle tylko koszmarnie zmeczona. Na 28 czerwca jestem zapisana na usg w Polsce. Ale mam nadzieje, uda mi siejeszcze zalapac tutaj na usg przed wylotem, tak zebym wiedziala, ze z dzieckiem jest ok.

Gratuluje udanych wizyt. Komentarzami co do wagi sie nieprzejmujcie zwlaszcza jak wiecie ze sensownie jecie.

Udanego dnia mamusie.

Ps. Teraz juz bede czesciej.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:36   #717
julia1906
Raczkowanie

Witam ostatnio zaniedbałam czytanie watku ale zostało mi półtorej tygodnia do ślubu i mnóstwo spraw do załatwienia.

Wczoraj byłam na wizycie i z maluszkiem wszystko oki. Ja jak narazie przytyłam tylko 2 kilo a tu prawie juz 20 tydzień. Witaminki łykam i podobno jest dobrze nie ma sie co martwic.
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:38   #718
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Myślisz, że rozmiar 1 w ogóle się nie przyda? Ja kupiłam jedną paczkę Pampers Premium ale jedynki właśnie i na nich jest napisane, że są dla dzieci 2-5kg, więc chyba też powinny być ok?
Nie tego nie napisałam, po prostu wiem, że u mnie dziecko raczej powyżej 3500g się urodzi, więc wolę kupić rozmiar 2, 3-6 kg
Przy pierwszym też tak zrobiłam Dziecko szybko nabiera tłuszczyku, więc i rozmiar pieluch na początku trzeba często zmieniać

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:48   #719
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
ania przydadzą się na pewno, już kiedys pisałam żeby sie za bardzo nie sugerować podanymi kg na paczce. Mój mały mial 3550g jak się urodził i sie topił w jedynkach. Na pewno ze dwie paczki wykorzystałam... a czy więcej to już nie pamiętam

aga skracająca się szyjka jest niepokojąca. Nie piszę żeby Cię straszyć, ale ktos radzil, żebyś więcej leżała Myślę, że to bardzo mądre słowa. Oszczędzaj się jeszcze bardziej i więcej leż i będzie dobrze. Lu szyjka ma być twarda ale i dluga. Miękka szyja się skraca. Potem przy porodzie będzie sie skracać, zgładzać - jak to mowią lekarze, aż będzie totalnie zgładzona i zacznie sie robić rozwarcie. Lepiej więc żeby nam się póki co nic za bardzo nie skracało

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

jak zaraz nie wyjdę z domu to mnie szlag na miejscu trafi Lula ja upały lubię Tylko na małża zła jestem bo nigdzie mnie nie chce wziąć po pracy a samej to mi się nie chce. A ja chcę nad jezioro albo do lasu, póki i tak K. siedzi u babci. No ale cóz... nikogo na silę ciągnąc nie będę. To chociaz na spacer pójdę
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:58   #720
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ania przydadzą się na pewno, już kiedys pisałam żeby sie za bardzo nie sugerować podanymi kg na paczce. Mój mały mial 3550g jak się urodził i sie topił w jedynkach. Na pewno ze dwie paczki wykorzystałam... a czy więcej to już nie pamiętam

aga skracająca się szyjka jest niepokojąca. Nie piszę żeby Cię straszyć, ale ktos radzil, żebyś więcej leżała Myślę, że to bardzo mądre słowa. Oszczędzaj się jeszcze bardziej i więcej leż i będzie dobrze. Lu szyjka ma być twarda ale i dluga. Miękka szyja się skraca. Potem przy porodzie będzie sie skracać, zgładzać - jak to mowią lekarze, aż będzie totalnie zgładzona i zacznie sie robić rozwarcie. Lepiej więc żeby nam się póki co nic za bardzo nie skracało

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

jak zaraz nie wyjdę z domu to mnie szlag na miejscu trafi Lula ja upały lubię Tylko na małża zła jestem bo nigdzie mnie nie chce wziąć po pracy a samej to mi się nie chce. A ja chcę nad jezioro albo do lasu, póki i tak K. siedzi u babci. No ale cóz... nikogo na silę ciągnąc nie będę. To chociaz na spacer pójdę
A zobacz, czyli jesli jest twarda to i dluga, nie wiedzialam, naprawde, wiedzialam ze jedno z dwoch; ja tez uwielbialam upaly, w ogole kocham lato ale teraz jakos mi ciężej i jeszcze lapie zadyszke.. Chcialam oficjalnie powiedziec ze dzisiaj ide kupic relanium, to jest trzecia noc i nie spalam, no przepraszam spalam czujnie jakies2-3 godz, poprzedniej spalam jakies 2 godz a jeszcze poprzedniej w ogole(!) jeszcze mi wczoraj przed spaniem leciala krew z nosa ide sobie strzelic kawe bo nie ogarne, ale jedno co dobre-gdzies od 1 w nocy do 5 rano maluszek urzadzil sobie taka impreze ze czulam go po prostu wszedzie, wiercil sie, kopal i tak sobie mysle ze wczoraj bylo apogeum jego kopania bo robil to naprawde mocno, no po prostu przecudowne uczucie

A w ogole to dzien dobry i milego dzionka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości