|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
smutno
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On w ogóle nie interesuje się dzieckiem ? |
|
|
|
|
#2614 |
|
Przyczajenie
|
czasem lepiej nie miec ojca niz miec takiego
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Wyrzuciłam go 12 kwietnia. W niedzielę odwiedził małą po raz pierwszy. Zabrał ją na GODZINĘ i w dodatku był z kolegami. Poświęcił się... Oprócz tego zadzwonił do niej 3 razy. Złotówki ani jednej do tej pory nie zobaczyłam. Pan tata od siedmiu boleści
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehhhh przykro mi... Byliście razem, macie dziecko a jak widać chyba mu na niej nie zależy... Smutne to jest... ;/ Wierzysz w fajny związek, szczęśliwe zakończenie, założenie rodziny a tu taka sytuacja, że nawet dzieckiem się nie zajmuje... swoim własnym dzieckiem ... |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem pojąć tego że człowiek którego pokochałam, z którym założyłam rodzinę okazał się takim draniem. Ślub, dziecko, firma... Zrezygnował z tego aby bzyknąć się z moją siostrą. Ale to jego wybór...To on miał ją uczyć jeździć na rowerze, pływać... Teraz ja to robię. Ale jestem szczęśliwa. Cieszę się że tak szybko dowiedziałam się jakim nic nie wartym typem jest, niż przez kolejne lata żyć w nieświadomości. On już dla mnie nie istnieje, jest tylko ojcem biologicznym mojej córki.
|
|
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak stosunki z siostrą ? Ja właśnie się boję, że jeśli pozwolę mu na bycie ojcem wszystko będę robiła sama, a on tylko od święta... |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bycia ojcem... On nim zawsze będzie. Nawet jak wpiszesz nn on może wystąpić z wnioskiem o ustalenie ojcostwa. Ale jeśli nie jesteście małżeństwem to on sam musi w urzędzie uznać dziecko. Jak tego nie zrobi będzie nn. Jestem położną więc nie raz tłumaczyłam to nie zamężnym matkom. Przemyśl to wszystko, masz jeszcze dużo czasu. Nie kontaktuj się nim. Jak będzie chciał to wie gdzie jesteś. I dużo siły życzę. I nie popelnij tego blędu co ja - bycie z facetem bo dziecko w drodze, małe itp. Teraz wiem że dawno powinnam kopnąć go w dupę, przynajmniej mojej rodziny by nie zniszczył. |
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyno, odetnij sie od tego czubka! pierwszy trymestr jest najwazniejszy, nie wolno Ci się denerwować. Zapytaj swojego gina o te bóle brzucha. Niektórzy lekarze zalecają nospę, ja miałam delikatne bóle, takie jakby menstruacyjne i mój lekarz kazał brać AsmagB-czyli magnez, który działa rozkurczowo. Pomagało.
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, nie mogę się denerwować... W poniedziałek mam wizytę u ginekologa i się wszystkiego dowiem, nie chciałam brać żadnych tabletek aby nie szkodzić bejbi
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
skoro tak świetnie sobie radzi tamlin i z pewnością zaraz howdoi przestanie się denerwować (bo musi! dzidziuś
Napisałam wczoraj do niego (o, ja głupia Dlatego zaczynam od nowa, po raz kolejny co nie oznacza że się stąd zmywam ![]() P.S. a poza tym dzięki temu wątkowi uświadomiłam sobie, że były to także facet, zapłodnić może
Edytowane przez alka132 Czas edycji: 2011-05-25 o 09:39 |
|
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzisz jak się to kończy... ;/ moja duma jest głównie urażona przez to, że działał na dwa fronty... Kłamał w żywe oczy mówiąc, że nie utrzymuje z nią kontaktu. Wybrał to co dla niego najwidoczniej było lepsze. Trudno. Już nie płaczę przez niego. Nie ma już za kim. |
|
|
|
|
#2624 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Zbokiem to ja jestem większym Cytat:
Cytat:
Czy ktoś Ci pomagał pod kątem prawnym?A Wasi rodzice jak się do niej odnoszą? Cytat:
![]() Wczoraj od Zakalca dostałam smsowe wyjaśnienie, jaka to jestem dla niego ważna i nie chce tracić kontaktu. Dziś standardowy sms na dzień dobry. Nie odpisuję.
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
no ważna, ważna, bo fajny jest niezobowiązujący dziki spontaniczny seksik, a jakże. Nie odpisuj. To droga donikąd.
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Tata nie może na nią patrzeć, gada z nią pół słówkami. Już jest trochę lepiej ale jeszcze tydzień temu płakał co chwila. Ogólnie załamany. Mama cóż. Wspólne zakupy, grill, niby jej wypomina ale brat ( a mieszka z nimi ) tego nie zauważa. Dziadek nie chce jej znać, do domu powiedział że nie wpuści.
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taka sytuacja tylko skłóca całą rodzinę ze sobą... Mama wybaczy w końcu to rodzona matka... Ale czy warto było ? |
|
|
|
|
#2628 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pisał coś o idealnym zrozumieniu i identycznym poczuciu humoru, ale wyłączyłam telefon, więc nie zacytuję.
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki nerko że w odpowiednim momencie zaczęłaś się buntować. Ale ja to jestem taki typ że i tak bym sobie sama poradziła. Bo byłoby dla kogo. Trafiłaś na nie odpowiedzialnego, egoistycznego dupka. Trudno. Życie przed Tobą i to piękne, bo za kilka miesięcy weźmiesz w ramiona swój skarb i wierz mi będziesz mu jeszcze wdzięczna za to że Ci go dał. |
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj napisał mi smsa : Jak się czujesz odpisałam po kilku godzinach lecz już nie odpisał... Nie wiem, nie mam pojęcia co on ma w głowie ... Jeszcze baaardzo dużo bym mu wygarnęła lecz i tak to nic nie da, to tak jakby ktoś rzucał grochem o ścianę, zero odezwu, jakiejkolwiek reakcji. |
|
|
|
|
#2631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co zrobili pozwoliło mi wykreślić go z mojego życia, wcześniej nie umiałam, a wiem że powinnam dawno odejść.Cytat:
|
||
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem i dzięki wam to do mnie w pełni dotarło. |
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
nic mu nie wygarniaj, już dośc kłotni, użerania sie. szkoda zdrowia. Skup sie na ciąży, na sobie. Poza tym takie wygarnianie nic nie da, wiesz o tym dobrze. Własnie zrób coś odwrotnego-zamilcz po prostu.
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak zrobię, przed chwilą skasowałam jego gg ( całe szczęście nie pamiętam nr, on wykasował mnie 2 dni temu ) i nr skasuje... Może jakimś cudem zapomnę. |
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
howdoi, lepiej postanów sobie, że mu nie odpisujesz. Jak będzie chciał naprawdę wiedzieć co jest to przyjedzie.. albo chociaż zadzwoni. A takie smsy to tylko Cię będą wyprowadzać z równowagi... bo będziesz odpisywać, to zaraz automatycznie włączasz się na tryb "wating", a na tym trybie spokoju nie zaznasz.
edit: na cuda nie licz, nie zapomnisz numeru ale będziesz trenować silną wolę z myślą o dziecku Malla, oddaj trochę tej silnej woli! Swoją drogą ciekawe czemu takie typy uwielbiają słowo "ważna". Kochać nie, ale ważna to jesteś. U mnie tak jest. Och, ach, ech, cudownie mi się z Tobą spędza czas, nigdy nie zapomnę tego co było między nami, działasz na mnie jak nikt, pijackie wyznania miłości, jesteś zaraz po rodzinie. Ale tak żeby być razem, ale gdzie tam! Bo załącza się ofiara losu i on nie może zapomnieć... Żal biedaka Edytowane przez alka132 Czas edycji: 2011-05-25 o 10:51 |
|
|
|
#2638 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Niedawno przyznał, że miał wtedy ochotę wyruchać co się rusza i rzucił mnie, bo nie chciał mnie zdradzić. Dodam, że: a) w 2 dni po zerwaniu wśród jego znajomych na NK pojawiła się panna, z którą bezskutecznie usiłował się umówić b) przez większość związku za mną wlókł się cień Eksa, z którym byłam 8 lat i który co jakiś czas się uaktywniał, że może jednak jestem Tą Jedyną - może go ta moja niepewność i niewiara w końcu zmęczyły
|
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wątpie, powiedziała mu że specjalnie kombinowałam aby zajść w ciążę... |
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
Malla- 8 lat????
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Nie umiem pojąć tego że człowiek którego pokochałam, z którym założyłam rodzinę okazał się takim draniem. Ślub, dziecko, firma... Zrezygnował z tego aby bzyknąć się z moją siostrą. Ale to jego wybór...To on miał ją uczyć jeździć na rowerze, pływać... Teraz ja to robię. Ale jestem szczęśliwa. Cieszę się że tak szybko dowiedziałam się jakim nic nie wartym typem jest, niż przez kolejne lata żyć w nieświadomości. On już dla mnie nie istnieje, jest tylko ojcem biologicznym mojej córki.

co nie oznacza że się stąd zmywam 
Dzięki nerko że w odpowiednim momencie zaczęłaś się buntować. Ale ja to jestem taki typ że i tak bym sobie sama poradziła. Bo byłoby dla kogo.