Rozstanie z facetem, cz. XVIII - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 20:14   #2581
solideja
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
nie dorósł teraz a skąd wie co będzie za 5lat, 10, 15, 20 ? moze się wszystko znienic i moze załowac swojej deycjzi, a praw do dziecka zawsze ojca mozna pozbawić.
a skąd wie ile pozyją jej rodzice jaką będą mieli sytuacje finansową za X lat? nie zapominajmu ze przed nia KILKANASCIE lat wychowywania dziecka nie mozna sie kierować tym co teraz ten czhłopak robi i mysli,,, wiem nic nie robi i nie mysli

kieruje sie przykładem mojej kuzynki miała DOKŁADNIE to samo,. jednak wpisala dane ojca w akcie urodzenia, mówiła ze mały jak dorosnei sam zadecyduje do kogo będze sie zwracał tato i czy będzie chciał mieć kontakt z bioligocznym, alimenty dostaje mimo iz zyją osobno.
Nie mam czasu Was dzisiaj czytać, ale chciałabym się tu wtrącić. Howdoi według mnie dobrze robisz chcąc wpisać ojca nn, jeśli Ciebie i rodziców stać. Pomijam już wszystkie uprzykrzenia życia jakie może Ci uczynić 'ojciec' Twojego dziecka (wyjazd zagranicę, decydowanie o szkole, leczeniu, nawet wyrobienie paszportu!) to tatusiowi może nagle odbić po 10 latach i spróbuje Tobie odebrać prawa rodzicielskie i dziecko. Takie sprawy się zdarzają, ot nawet ze zwykłej głupoty i zawiści. Dlatego przemyśl porządnie konsekwencje wpisania nazwiska dziecka - może to się za Wami długo ciągnąć, a dziecku można wiele wytłumaczyć, może znać swojego biologicznego ojca jeśli będzie chciało i tyle w temacie. Żadne alimenty nie są warte świętego spokoju.
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:18   #2582
AguŚ87
Zakorzenienie

Ja tam się cieszyłam kiedy miałąm sądownie przyznane alimenty, same z mamą byśmy nie podołały, nawet z pomocą dziadków. to były kiepskie lata, kazdy grosz sie przydał nawet te 400zł alimentów wtedy top było dla nas b.duzo.
Stary 2011-05-24, 20:19   #2583
alka132
Zadomowienie

GG do alka132

niech mnie ktoś kopnie w tyłek.
słucham na zmianę Adele i Dąbrowskiej, nawet nie płaczę, ale łażę taka "nieogarnięta".
Cały wczorajszy dzień jadłam popijając herbatką przeczyszczającą, dzisiaj tak samo... zawsze jak coś się dzieje z nim to mam kompulsy a tak już sobie ładnie radzę, nie chcę tego zaprzepaścić:/
najchętniej pojechałabym jutro do niego... ale mam cały czas słowa Malli w głowie o związku bez związku... no i że muszę pokazać jaja. Ale ja ich nie mam, nie jestem chyba aż tak silna jak mi się to wydaje
alka132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:23   #2584
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Yuuka Pokaż wiadomość
I nadszedł ten dzień. Wróciliśmy do siebie.
Dziwnie się czuję, taka radość a z drugiej strony malutki strach.
A on? Oj dziewczyny jakbyście go zobaczyły
Jak wariat! Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Będę wpadać do was żeby nie zrobić się "mientka"
Malla i Elve będziecie mnie ściągać na ziemie.
OK, pisz jak coś
Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
a do mnie nowy napisał ze go zlewam ze cos tam ze własnie widzi jaka mam olewke coś tam haaa widać boli boli, niech widzi co on mi robił . z racji iż dorwał mnie na gg odpisalam mu sory mam tyle na głowie ze w ogole zapomniałam. a ten jaki wku***. i zakonczyłam na tym rozmowe. robię to samo co on mi kiedyś dokładnei to samo.
I co, nie żałujesz, że nie pisałaś?
Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
ehhhh a już myślałm, że mnie któraś pochwali!!! za utrzymanie równowagi psychicznej po spotkaniu bliskiego stopnia z eksem. powiem wam, że tym co mówił udowodnił mi, ze on nie jest tym człowiekiem w którym się zakochałam!!! normalnie taki dzieciak... on się chyba uwstecznił - myślałm ze rozmawiam z 15-sto latkiem a nie dorosłym facetem. żenada!!! obcy facet
Ja Cię pochwalę
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Od niedzieli zero kontaktu. I nawet bardzo mi to nie ciąży. Chyba bardziej męczy "dlaczego", ale może w końcu nasze wieczne zapewnienia i próby urwania kontaktu będą urzeczywistione, a nie odległymi planami. Tak czy inaczej chyba już nawet nie tęsknię...
Urywaj kontakt, urywaj... Ja dziś rano dostałam smsa, że będzie do mnie pisał i muszę to zaakceptować. Nie wytrzymał 24 godzin bez kontaktu. Bałam się, że będzie mi mieszał w głowie, więc w ramach robienia kroku do przodu zmieniliśmy ze Słodziakiem status na FB i teraz jestem zajęta
Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Moi faceci wszyscy byli jednak w podobnym typie (poza pierwszym chłopakiem, ale kiedy to było ): bruneci z wielkimi nosami .
oooo ja też lubię takich Ale jeszcze nie miałam...
Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
A ja dostałam propozycję następnego spotkania... Co prawda na razie bez konkretnego terminu, ale...

Cytat:
Napisane przez alka132 Pokaż wiadomość
Cały wczorajszy dzień jadłam popijając herbatką przeczyszczającą, dzisiaj tak samo... zawsze jak coś się dzieje z nim to mam kompulsy a tak już sobie ładnie radzę, nie chcę tego zaprzepaścić:/
Po Zakalcu ważyłam 37 kilo... Już nadrabiam Niejedzenie i niespanie to moja reakcja na problemy. Nie warto. Ale o tym wiesz.
Cytat:
najchętniej pojechałabym jutro do niego... ale mam cały czas słowa Malli w głowie o związku bez związku... no i że muszę pokazać jaja. Ale ja ich nie mam, nie jestem chyba aż tak silna jak mi się to wydaje
Masz, tylko jeszcze ich nie wyciągnęłaś na wierzch.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-05-24 o 20:28
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:32   #2585
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
OK, pisz jak coś

Po Zakalcu ważyłam 37 kilo... Już nadrabiam Niejedzenie i niespanie to moja reakcja na problemy. Nie warto. Ale o tym wiesz.
Oczywiście będę pisać

37 kilo? Bożeeeee! Niemożliwe! Toż to patyczek z Ciebie był !
Też schudłam ale tylko parę kilo..
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:34   #2586
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Urywaj kontakt, urywaj... Ja dziś rano dostałam smsa, że będzie do mnie pisał i muszę to zaakceptować. Nie wytrzymał 24 godzin bez kontaktu. Bałam się, że będzie mi mieszał w głowie, więc w ramach robienia kroku do przodu zmieniliśmy ze Słodziakiem status na FB i teraz jestem zajęta
Malla gratuluję! Przystojniak z tego Twojego Słodziaka

Cytat:
słucham na zmianę Adele i Dąbrowskiej, nawet nie płaczę, ale łażę taka "nieogarnięta".
Oj Alka, Alka widzę, że wiele wspólnego mamy ze sobą Widzę, że jesteś z Poznania... może jakaś kawka kiedyś?
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:35   #2587
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Yuuka Pokaż wiadomość
37 kilo? Bożeeeee! Niemożliwe! Toż to patyczek z Ciebie był !
Też schudłam ale tylko parę kilo..
Ale mam tylko 153 cm wzrostu
Zakalec jak mnie zobaczył nago, to mu łzy poleciały.
Cytat:
Malla gratuluję! Przystojniak z tego Twojego Słodziaka
Wszystkie gratulują, a żadna nie lubi
Nawet rano dostałam PW, czy to kolejny żart, tak jak z żoną :P
Słodki jest, wygląda zupełnie inaczej niż na zdjęciach

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2011-05-24 o 20:39 Powód: a jednak lubią :D
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:36   #2588
Dearlie
Zakorzenienie

A ja od rozstania z eksem schudłam 11,5 kg ... 4kg w pierwszych tygodniach, a reszta to dieta + dalszy stres, który sprawia, że jem mniej
Stary 2011-05-24, 20:38   #2589
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A ja od rozstania z eksem schudłam 11,5 kg ... 4kg w pierwszych tygodniach, a reszta to dieta + dalszy stres, który sprawia, że jem mniej
Nie wiem, z czego tyle zrzucasz...
Stary 2011-05-24, 20:39   #2590
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Już lubię Na zdjęciu wygląda bardzo młodo jak na swój wiek W jego oczach jest coś bardzo pozytywnego... takie ciepło... dobro... sama nie wiem jak to nazwac
Stary 2011-05-24, 20:41   #2591
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Już lubię
No
Nie było mi łatwo się na to zdecydować...
Cytat:
Na zdjęciu wygląda bardzo młodo jak na swój wiek W jego oczach jest coś bardzo pozytywnego... takie ciepło... dobro... sama nie wiem jak to nazwac
Och, ach, rumienię się
Ma tyle lat, co ja. Obstawiamy, kiedy nas po raz pierwszy potraktują jak nieletnich
Stary 2011-05-24, 20:42   #2592
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, z czego tyle zrzucasz...
Oj wierz mi, że sadełka to ja sporo miałam dlatego mam głównie zdjęcia twarzy bardzo roztyłam się, gdy zamieszkałam z eksem... zaczęliśmy gotowac sobie niezłe obiadki, jedliśmy okropnie wielkie śniadania i do tego mnóstwo, mnóstwo świństw typu chipsy. On po rozstaniu też zabrał się za siebie i schudł... ponad 20kg!
Stary 2011-05-24, 20:43   #2593
Malla
Nie depcze krokusów

Dearlie - ale Ty masz śliczną buzię...
Stary 2011-05-24, 20:43   #2594
alka132
Zadomowienie

GG do alka132

Malla, nie dziwię się. Bo nawet przy 153 wzrostu ta waga jest przerażająco niska!

Ja mam na tym tle straszne problemy, ale psycholog stwierdził, że to nie zabrało się u mnie samo z siebie tylko jest bardzo powiązane właśnie z tą chorą sytuacją, w której się znajduję. I rzeczywiście, zaczęłam to obserwować i widzę pewne schematy, ale coś nie mogę tych napadów zredukować do zera :/ ale.. jutro też jest nowy dzień i tak jest znacznie lepiej.

Dearlie, a wiesz że właśnie miałam szukać wątku wizażanek z Poznania i zorientować się czy się spotykają? myślę, że można jakoś to zorganizować. pisz na priv jak masz coś konkretnego na myśli
alka132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:45   #2595
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
No
Nie było mi łatwo się na to zdecydować...

Och, ach, rumienię się
Ma tyle lat, co ja. Obstawiamy, kiedy nas po raz pierwszy potraktują jak nieletnich
Malla ja mocno trzymam za Was kciuki! Przegapiłam tutaj moment, w którym go poznawałaś, więc nie wiem co i jak, ale z całego serce życzę Ci szczęścia przy jego boku No i mam wielką, ale to wielką nadzieję, że ten związek pomoże pozbyc Ci się Zakalca raz na zawsze, bo sama wiem jak to ciężko życ z kimś tak obok, razem, ale osobno.

Hehe widzę, że nie tylko ja mam problemy z pokazywaniem dowodu
Stary 2011-05-24, 20:49   #2596
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Malla ja mocno trzymam za Was kciuki! Przegapiłam tutaj moment, w którym go poznawałaś, więc nie wiem co i jak, ale z całego serce życzę Ci szczęścia przy jego boku No i mam wielką, ale to wielką nadzieję, że ten związek pomoże pozbyc Ci się Zakalca raz na zawsze, bo sama wiem jak to ciężko życ z kimś tak obok, razem, ale osobno.
Dzięki Jak nie wyjdzie, to nie. Ale może przynajmniej pozbędę się Zakalca.
Poznałam go na Sympatii, na którą się zapisałam z desperacji.
Stary 2011-05-24, 20:49   #2597
LetMeBeYourFantasy_
Rozeznanie

Totalnie zgadzam się z tym, ze związki oprate na przyjaźni, te prawie idealne, nie dają rady...
U mnie z eksem było zero zazdrości, wychodziliśmy osobno na imprezy bez problemu, zero ogaraniczania i jak widac to nie zdało egzaminu...
I też czulam, że to ja nosze spodnie w tym związku. Ba, nawet znajomi to mówili. Nie czułam się przy nim kruchą kobietką, albo bardzo rzadko...
Brakowało mi jakiejś więzi między nami, cos wlaśnie, tak jak piszecie, co by wyróżniało go z pośród innych bliskich mi osób.
LetMeBeYourFantasy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:50   #2598
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Dearlie, a wiesz że właśnie miałam szukać wątku wizażanek z Poznania i zorientować się czy się spotykają? myślę, że można jakoś to zorganizować. pisz na priv jak masz coś konkretnego na myśli
Alka ja nie jestem z Poznania, ale często bywam w tym mieście, bo mieszkałam tam przez wiele lat Poza tym mój eks jest z Poznania Tak raz w miesiącu jeżdżę po towar do hurtowni w Poznaniu, co jakiś czas jeżdżę odwiedzic przyjaciółki, więc jak tylko będzie najbliższa okazja to możemy się spotkac i "na żywca" pokopac się po tyłkach... chociaż boję się, żeby przy naszych charakterach nie zamieniło się to w wieczór wylewania łez

Cytat:
Dearlie - ale Ty masz śliczną buzię...
Oj tak... jak mi photoshop pomoże
Stary 2011-05-24, 20:53   #2599
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Jak nie wyjdzie, to nie. Ale może przynajmniej pozbędę się Zakalca.
No coś Ty! Można tam na takie ciacha trafic? Ja też mam tam konto, ale nie wykupiłam jeszcze abonamentu, więc nawet jak ktoś do mnie napisze to nie mam jak odpisac Chyba będę musiała to zrobic
Stary 2011-05-24, 20:56   #2600
Duszek2
Raczkowanie

Cytat:
Ale mam tylko 153 cm wzrostu
Zakalec jak mnie zobaczył nago, to mu łzy poleciały.

Ja też juz jakaś chwilke "lubie to"
No no no rzeczywiście słodziak heh
Oby było tak samo słodko!!
Duszek2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:02   #2601
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Malla, a ja już straciłam nadzieję, że można w sieci trafić na porządnego faceta. Dobrze, że się nie okazał jakimś zbokiem ( hmmm, w sumie tego to nie wiem ) Albo psychopatą jakimś.
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:07   #2602
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
tak a propos Dąbrowskiej... jej kawałek Musisz wierzyć był kiedys moim światełkiem w tunelu. Tekst w każdym razie jest świetny. Poza tym, wiara się opłaciła

Connff, jak będziesz miała 3o parę lat na karku, to też Ci się optyka zmieni. ujrzysz wszystko w innym świetle także cierpliwości.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:27   #2603
adi89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez howdoi Pokaż wiadomość

Chciałabym tylko aby dziecko czuło się kochane, szczęśliwe i aby miało ojca na pełen etat.

Ostatnio powiedział, że nigdzie nie idzie bo nie chce mnie widzieć... I spotkamy się za miesiąc bądź dwa... Nie chcę w ogóle go widzieć.

A ja myślałam ze to tylko moj ex taki s✂✂✂✂**
3 lata temu zaszłam w ciaze, moj chlopak zwiał jak tylko sie dowiedział urodziłam dziecko i nagle olśniło go że je kocha. przeszło po 3 miesiacach kiedy zaczął sypiac z moja przyjaciołką.
Powiem Ci jedynie: MNIEJ NERWÓW - szkodzisz dziecku. I tak nie masz wpływu na to czy koles zachowa sie jak człowiek czy nie. Ciesz sie ciążą, uśmiechaj, słuchaj wesołej muzyki. Jak dziecko sie urodzi od razu dasz sprawe do sądu o uznanie, ograniczenie praw rodzicielskich, i alimenty na SIEBIE (przysługują Ci 3 miesiące za okres połogu) i dziecko oraz zwrot kosztów wyprawki (zbieraj na wszystko faktury na osobe fizyczna, w sadzie rachunki sie nie licza). I nie ma sie co unosic dumą, pampersy z nieba nie spadną. Wiem co mowie bo przeszłam to wszystko. A teraz mam 2,5 letniego brzdąca który jest całym światem dla mnie i mojego nowego partnera. Uszy do góry i pogłaszcz od nas brzuszek
Stary 2011-05-24, 21:44   #2604
howdoi
Zadomowienie

Cytat:

ja uwielbiam piosenki Adele !
w szczególności :
- someone like u ;
- make u feel my love.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez adi89 Pokaż wiadomość
A ja myślałam ze to tylko moj ex taki s✂✂✂✂**
3 lata temu zaszłam w ciaze, moj chlopak zwiał jak tylko sie dowiedział urodziłam dziecko i nagle olśniło go że je kocha. przeszło po 3 miesiacach kiedy zaczął sypiac z moja przyjaciołką.
Powiem Ci jedynie: MNIEJ NERWÓW - szkodzisz dziecku. I tak nie masz wpływu na to czy koles zachowa sie jak człowiek czy nie. Ciesz sie ciążą, uśmiechaj, słuchaj wesołej muzyki. Jak dziecko sie urodzi od razu dasz sprawe do sądu o uznanie, ograniczenie praw rodzicielskich, i alimenty na SIEBIE (przysługują Ci 3 miesiące za okres połogu) i dziecko oraz zwrot kosztów wyprawki (zbieraj na wszystko faktury na osobe fizyczna, w sadzie rachunki sie nie licza). I nie ma sie co unosic dumą, pampersy z nieba nie spadną. Wiem co mowie bo przeszłam to wszystko. A teraz mam 2,5 letniego brzdąca który jest całym światem dla mnie i mojego nowego partnera. Uszy do góry i pogłaszcz od nas brzuszek

dzięki za dobre słowo

Wiedz, że każda kłótnia nim kończy się strasznymi bólami brzucha i wymiotami... Niekiedy nie mam sił kompletnie na nic.

Miałaś podczas ciąży mocne bóle brzucha ?
howdoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:48   #2605
adi89
Przyczajenie

Po każdym kontakcie z ex Dlatego jak w 4mc ciazy wyladowałam na podtrzymaniu to tych kontaktow zaprzestałam. Zmieniłam numer zeby nie wydzwanial z wyzwiskami, zablokowałam go na nk i gadu. Zero kontaktu sprawiło że poczułam sie lepiej i ułożyłam sobie życie.
Stary 2011-05-24, 21:52   #2606
AguŚ87
Zakorzenienie

mam dosyć

nowy przylazł i moja mama go wpusciłą ten mi jakies farmazony wyznania, powiedzialam mu wszystko co myslałam bylam wręcz niemiła a ten daj buzi no chory powiedzialam ze nie i ma sie bujac ze ja wygladam na glupią ? ze mnie wkur*** ostatnio i nie mam zamiaru się wiecej denerwować kochaniutki milutki przepraszał

nie no ja juz wymiękam ! ! ! ! !
Stary 2011-05-24, 21:53   #2607
howdoi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adi89 Pokaż wiadomość
Po każdym kontakcie z ex Dlatego jak w 4mc ciazy wyladowałam na podtrzymaniu to tych kontaktow zaprzestałam. Zmieniłam numer zeby nie wydzwanial z wyzwiskami, zablokowałam go na nk i gadu. Zero kontaktu sprawiło że poczułam sie lepiej i ułożyłam sobie życie.

Twoja sytuacja jest bardzo podobna do mojej... ;/

Na prawde każda nasza rozmowa kończy się mega kłótnią, wyzwiskami z jego strony przez co łatwo doprowadza mnie to do łez i mocnych bólach brzucha... niekiedy strasznie zwijam się z bólu...
I to jest najgorsze, nie chcę zaszkodzić dziecku.
Stary 2011-05-24, 21:57   #2608
adi89
Przyczajenie

Cytat:
zdiwiłabyś się ile dziewczyn jest w takiej sytuacji. zapraszam tu:

http://www.babyboom.pl/forum/samotni...index1638.html

dziewczyny na pewno Ci pomogą, dostaniesz tam mega wsparcie. ja przeszłam przez to wszystko właśnie mogąc wygadac sie komus kto mnie rozumie. powodzenia
Stary 2011-05-24, 21:57   #2609
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Na prawde każda nasza rozmowa kończy się mega kłótnią, wyzwiskami z jego strony przez co łatwo doprowadza mnie to do łez i mocnych bólach brzucha... niekiedy strasznie zwijam się z bólu...
I to jest najgorsze, nie chcę zaszkodzić dziecku.
Nie spotykaj się z nim. Po co się stresować???? Po co kłótnie? Urwij kontakt dla dobra maleństwa plizzzzzzzzzzzzzzzzzz
Stary 2011-05-24, 22:00   #2610
howdoi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie spotykaj się z nim. Po co się stresować???? Po co kłótnie? Urwij kontakt dla dobra maleństwa plizzzzzzzzzzzzzzzzzz

znowu się zaczyna... popłakałam się...

Niekiedy już mnie to przerasta jak on mnie traktuje, lepiej chyba się postępuje ze szmatą do podłogi... A ja nie mam sił się kłócić, bronić... Jestem wyczerpana psychicznie lecz staram się żyć, mam przynajmniej dla kogo.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości