|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Cytat:
![]() Zrezygnowałam, bo cena była za wysoka ![]() Cytat:
Chyba i mnie dopadła deprecha, Wy przynajmniej macie piękną pogodę w Polsce, u mnie znowu leje, 12 stopni...buuuuuu ![]() Uciekam do pracy, miłego dzionka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za mila pogawedke ![]()
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ciągu dnia czasem drugą słabszą też wypijam... Idę na leżak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie tez mam niskie 100/60 zwykle jak mierzy polozna, a to pewnie podniesione jest jeszcze ![]() deszczowa pogoda i na moja psychike destrukcyjnie wplywa, to trzymam za jakis mily akcent ktory rozwieje chmury ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 | |
Zadomowienie
|
w koncu nie dowiedzialam sie ile moja znajoma chce za Sab Simplex bo powiedziala ze da mi je gartis
![]() fajnie ![]() a teraz zbieram sie w koncu, bo czeka mnie dzis wizyta w urzedzie - zaplata za przylaczenie do kanalizacji i musze zebrac informacje jakie dokumenty sa potrzebne do rejestracji domu zmykam, bede pozniej ![]() aha, taka ze mnie gospodyni, ze nie upilnowalam i ktoras z kur zezarla jajko ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
dlatego tez napisalam ze pewnie u poloznej to ciut podniesione jest, wlasnie przez ten syndrom fartucha, plus dodatkowo ekscytacje przed wizyta i podejrzenie malucha na usg ![]()
![]() |
#3730 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wow! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ślicznotka ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za opinię o materacu, po wypłacie zamówię ![]() A Twój brzuch jest do pozazdroszczenia!!! Jestem w szoku!!! Cytat:
![]() CarmelaSoprano, na tym drugim zdjęciu mała Sara chyba się uśmiecha! ![]() pieleszka ![]() ![]() ![]() ![]() No właśnie - gdzie jest Zanka? Moniczka, widzisz jak szybko leci, bynajmniej dla mnie - tak z boku. karolinee1983Bo widzisz sa mohery i mohery! Mnie też dwie babcie ostatnio przepuściły ![]() Ja na bank kupię ten termometr. Ona zaczęła zakupy od badziewiaków za kilkanaście zł i tylko wymieniała w aptece, bo nie działały. Wiec zainwestowała w droższy - wyglądła identycznie jak ten z lidla poza marką i jest zadowolona, przy 2 dzieciaków do teraz używa. No i 100 zł nie trzeba wydać Ja też jeszcze bez rozstępów, ale jakoś nie wierzę, że sie nie pojawią... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 |
Zadomowienie
|
wodaqua Wlasnie tak z boku to szybciej leci ale wazne ze pol czasu tesknotowego za nami teraz bedzie z gorki oj już sie nie moge doczekac kiedy mezulek wroci zgwalce go chyba i zacałuje
![]() ![]() ![]()
#3733 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
![]() U nas dzisiaj 15 st jest więc fajny chłodek ![]() ![]() Właśnie o zanke wczoraj miałam już pytać gdzie się podziewa ? ![]() jacieeee nie oddam Czesia ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie od wczoraj pierś pobolewa jedna raz na jakiś czas może to oznaka że gotowe do ssania ? ![]() ![]() Wózek śliczny. Taki błękitny kolor mi się marzył. Nerolka też chcę być taka płaska ![]()
#3734 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę Pieleszka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Padnięta jestem, niewyspana, w nocy okna trzeba było pozamykać bo wiatr się zerwał. Miałam sadzić kwiatki najpierw, ale muszę z 1,5 godz czkeać az tz skończy przy samochodzie grzebać i łaskawie pójdzie mi po ziemię ![]() ![]() Wieczorem wcz dopadł mnie strach, ze w piątek 34 tc a ja sobie nic nie robię, nie kończę wyprawki, torby nie pakuję..Szkoła i sesja mnie stresuje, chyba najpierw chciałabym to podomykać a potem na spokojnie zająć się dzieciowymi sprawami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. No właśnie cena tego termometru jest kusząca, bo wszystkie inne z tego typu to minimum 100 zl wlaśnie ![]() 3. Kciuki za wizytę oczywiście zaciskam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja nie mogę wyrka poscielić, bo mi się kot w kołdrę wpierdzieli i słodko śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale słodziak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wybaczcie, że tak z doskoku, ale wczoraj byliśmy cały dzień nad wodą i dziś chyba też tak będzie dziewczyny mam już 10 propozycji tytułu kolejnej części dlatego ogłaszam Propozycję wysyłajcie do mnie dziś do wieczora, jak wrócę to od razu założę ankietę
gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze i życzę miłego dnia ![]() aha dziś zaczynamy 34.t.c. ![]()
#3739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3741 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ale zaczal mi sie dzien...cala noc nie spalam-nie moglam zasnac a jak juz zanselam to i tak co 5 min sie budzilam.masakra ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! nerolka zazdroszcze!!! taki brzusio po porodzie? ![]() ![]() carmela sliczna Sara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3743 |
BAN stały
|
Dzień dobry po czynnosciach pielęgnacyjnych Izulki i bandy
![]() Ja przez Was w samouwielbienie wpadnę!!! Muszę chyba T. na głos czytać by wiedział jaki skarb ma w domu ![]() Ja nic nie robie z brzuchem.Jak wiecie nawet nie kremowałam bo nie mogłam(skurcze) a i lenistwo dominowało.Taka widać moja uroda. Ale kazdej z Was,z naszego watku życzę tak szybkiego powrotu do formy. I jeszcze raz dziekuję!!!! ![]() ![]() Da Karo nie mam wagi a sama chętnie bym się dowiedziała ile ważę ![]() A gdzie najbliżej można kupić to to Sim...na kolki?Ja też chcę.Bo jak nas dopadną wieczorem to marne szanse na przetrwanie. Co do rozstępów to chyba wiem jak to działa-w ciąży brzus jest napięty i niekiedy nie widać rozstępu a jak brzuś zejdzie,to ten rozstęp się uwidacznia bo skóra wiotczeje i jest to wgłębienie.Moze się mylę ale nie mam z tym problemu. Wiecie jak miło widzieć swoją p....i golić się patrząc ![]() Nie,no jasne,ze nie wiecie,to tak Wam tylko mówię ![]() I nadal trzymam kciuki za wizyty. ![]() ![]() Mocno,mocno. Brunetko daj znać jak wyniki. Czekam na relacje. Carmelko ależ Sarunia pyzata ![]() I Zanki i Angel nie ma ![]() Macie do Nich nr tel.? Czekam na położną.Wieczorkiem jadę do stomatologa. Powiedzcie mi gdzie mogę kupić barwniki do ciast? T. wczoraj był w Intermarche i nie znalazł. |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze jakby mi udawał jaki to on biedny miś to bym chyba spałowała na wstepie ![]() Wodaqua ![]() a ile kosztuje ten termometr w Lidlu? bo chyba przegapiłam gazetkę ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() to się mężuś ucieszy z pewnością z takiego powitania ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zadomowienie
|
Zazdraszczam
![]() Coś koło 40 paru złotych... Nie pamiętam dokładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już mojej nie widzę od jakiegoś czasu i zostaje tylko lusterko ![]() a barwniki to na all ale wiem że zależy Ci na czasie, ja widziałam w takim sklepie - kwiaciarni gdzie babeczka ma też różne dekoracje do tortów - opłatki dekorowane, różyczki, całe wielkie ozdoby na torty, kwiatki, listki itp i barwniki spozywcze tez miała różne kolory po 3zł za fiolkę. Poszukaj w sklepie z dekoracjami weselnymi różnego typu - tam najprędzej znajdziesz ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-25 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Wtajemniczenie
|
wodaqua
![]() a ja właśnie zrobiłam sobie chwilę przerwy od pracy i idę sobie zrobić herbatkę, no i będę tyrać dalej... u nas zimno jakoś- niby słońce świeci, ale jednak chłodno... |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pisałam Beatko, więc sami nie wiemy do końca jak to wyjdzie. Mi w sumie wszystko jedno, a teraz już mam taki miesiąc, że nie bardzo wiem, czy damy radę z przeprowadzką, wszystkimi meblami itp... Chociaż bardzo bym chciała, tylko nie wiem po prostu czy zdążymy... Cytat:
![]() Cytat:
Ahh tam musi byc pięknie ![]() Cytat:
![]() A Sara ( mój Igor, gdyby nie był Igorem, byłby Sarą własnie ![]() ![]() Cytat:
![]() A ,,życzliwymi" koleżankami się nie przejmuj, w ogóle nie rozumiem takiego myślenia, jak można rozliczać kogoś z ilości dzieci... ![]() Są zazdrosne i tyle. Mam nadzieję, że dziś już samopoczucie jest lepsze! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerola Twój brzuszek...CUDO! Wróciłaś do formy chyba godzinę po porodzie ![]() I oczywiście dzień dobry kochane! Mi noc nawet minęła ok, wstałam o 9, co mi się rzadko zdarza, kilka razy w nocy ,,trzasnęło" mi spojenie i ból nieziemski, ale przyzwyczaiłam się już. Dziś planuję siedzieć nad notatkami i się uczyć...a ile z tego wyjdzie - zobaczymy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Zadomowienie
|
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty już zaciśnięte
![]() Witam prawie z rana ![]() ![]() Wczoraj wieczorem tylko trochę nadrobiłam, bo strasznie zmęczona byłam. Ale zakupy już mogę uznać za zakończone ![]() ![]() ![]()
#3750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko to bedzie juz prawie 9 miesiac to mam nadzieje ze doktorek nie zabroni seksiku ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.