|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dziękuję.
Taaa, ciekawe czym? Chyba całodziennym wygrzewaniem się na akwarium i trawieniem posiłków ![]() Beatko, tu masz linka: http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=8fFVMe Taki Czesio pewnie byłby fajny na krótki czas, bo faktycznie niańczyć dłużej to i ja bym nie chciała Oj właśnie za to go uwielbiam, czasami wkurza jak nabroi, ale potem miną nadrabia... Mam nadzieję, że mała nie bedzie alergiczką i będziemy mogli go zatrzymać ![]() Dzięki Pieleszka! Byłam w Biedronce i są tylko najmniejsze Dady, reszta bedzie jutro |
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
dziękuje - obadam i może kupię
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na listonosza .... może dziś w koncu przyniesie ta paczke z bobovity ktora wygrałam
w kocu wygrałam 9 maja to juz troche mineło
|
#3754 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() u nas dziś dużo chłodniej niż wczoraj a w nocy wiało jak cholera ![]() pieleszka, wodaqua trzymam kciuki za Wsze wizyty ![]() ![]() ![]() ale słodko Cytat:
tylko lepiej kupić jakies lepsze, bo my na początek kupiliśmy jakieś zwyczajne i nam co kawałek się odklejały przy byle dołku ![]() Cytat:
a szkoda bo pamiątka byłaby fajna.. Cytat:
kawka z ekspresu z dużą ilością mleka mniammmm. w domu też tak piłam , potem przerzuciłam się na mleczną Inkę, a teraz w ogóle mnie nie ciągnie do kawy
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-25 o 11:06 |
|||
|
|
|
#3755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żebyś tylko nie urodziła do tego czasu - zaczekaj jeszcze trochę ![]() Cytat:
kociaki są przekochane, Ja też się czaje na te najmnijesze Dady ale jeszcze zobacze czy nie lepiej kupić te Pampersiaki Newborn, jeszcze się zastanowię ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
youyou dzięki! Beatko, ja 1 mam właśnie Pampersa, a już 2 chciałam tą dużą pakę z Biedry |
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dzisiejszą wizytę!Ja kupiłam z bebydream newborny. Tylko jedną małą pakę, do szpitala. Potem będę kupowała juz większe, bo jak mój Igor ma już troszkę ponad 3 kg, to potem mogą być troche przyciasnawe. Beatko a jak tam teściowa się miewa? Doszła juz do siebie? Nie rezygnujecie z przeprowadzki w najbliższych dniach/tygodniach prawda?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-25 o 11:10 |
|
|
|
|
#3758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pan powiedzial jak wygralam ze paczka przyjdzie w tym miesiacu lub na poczatku nastepnego wiec w tym albo w nastepnym tygodniu powinna przyjsc
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka ja też chcę taki brzuch po porodzie
![]() Carmela śliczna buzia Saruni Mi się też wydaje jakby na tej drugiej fotce się uśmiechała A może jej się coś fajnego przyśniło ![]() Ja na początek kupiłam dwie paczki pampersów 1, bo koleżanka mi je poleciła, a później to zobaczę na co się przerzucę ![]() W ogóle to muszę skombinować jakieś pudełka na kosmetyki i rzeczy z apteki i chciałabym jakieś fajne pojemniczki na waciki i płatki kosmetyczne, ale jak na razie nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy
|
#3760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie się też zdaje, że 1 paka małych starczy, a jakby coś to już na bieżąco się dokupi... |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to te promocje w Biedronce od dziś a w Lidlu od poniedziałku 30.05, tak??
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
Tak
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teściowa nawet ok, powoli dochodzi do siebie, jeszcze trochę narzeka na stłuczenia ale już lepiej. Właśnie dzisiaj planuje pogadać z tż-tem jak tam sprawa naszej przeprowadzki bo przez ostatnie tygodnie w ogóle tego tematu nie poruszaliśmy i już się boję wczoraj nie było czasu bo był zajęty do późna a dziś mówił że ma już dość i o 20.00 się kąpie i leżymy w łóżku.Muszę mu uświadomić że za trzy-cztery tygodnie to ja moge w każdej chwili zacząć rodzić - no może tak szybko rodzić nie planuje co prawda ale może jak go trochę nastraszę to poskutkuje więc bym chciała tak max za dwa tygodnie być już na swoich nowych śmieciach żeby jeszcze mieć trochę czasu przed rozwiązaniem na uporządkowanie się na nowym miejscu no i przed najgorszymi egazminami po połowie czerwca, bo chciałabym się już na nie w spokoju uczyć tam.Dzisiaj olałam gotowanie i wczoraj powiedziałam tesciowej że niech ona coś wymyśli na obiad bo musze nad moją racą mgr popracować i nie będę mieć czasu. Bo wczoraj oczywiście sakramentalne pytanie: Co ugotujemy na obiad - tzn co ja ugotuje bo ona zawsze tak pyta, więc ja na to żeby ona tym razem coś ugotowała i tyle, niech się powoli przyzwyczaja bo tym bardziej ma okazje jak siedzi w domu na chorobowym to już ja nie mam zamiaru dzień w dzień o obiad się troszczyć, a że już śmiga po domu elegancko, obłożnie chora nie jest, więc jak nic się jej już nie dzieje to może ugotować.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-25 o 11:23 |
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
No ta Twoje teściówka to chyba czeka, że będziesz jej zachcianki obiadowe zaspokajać.
Kurcze, mam nadzieję, że się jednak przeprowadzicie niebawem! |
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3769 | ||
|
Zadomowienie
|
dobry maminki
[QUOTE=beata_1988;27109253]Nerola - dobiłaś mnie ![]() a tak z ciekawości zapytam, bo ty prawie w Czechach mieszkasz miałabyś możliwość kupić tam u siebie ten Sab Simplex? i np. przesłać? gdybyś np. dla siebie kupowała to tak przy okazji może i dla mnie udałoby się coś wykombinować... Beatko no ba jasne że mogę kupić i podesłać żaden problem kurde jestem głupia krowa mogłam dziś podejść i sprawdzić po ile dokładnie jest! a jakby Nerolka chciał to tez mogę zakupić jeeee śliczna jest a moja Hania to Krzyś i po różowych zakupach ![]() [QUOTE=pieleszka;27109580]witam się no to trzymam za Was Kolinko dzięki upolowałam sukienkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i te białe packi kupiłam sobie truskawki o "gospodorza" hihihi i przy okazji mały york mi oblizał i obwąchał całe łydy słodki był taki świrek
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/wanienki-onda-ok-b...625167444.html
Ma ktos moze ta wanienke?? bo ja mi siostra polecila
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc zgodnie z poleceniem się obijam W niedzielę wieczorem w łóżku tak mnie osłabiło jakoś że nie miałam siły ręka ani noga ruszyć, do tego niedobrze mi było trochę, czułam że mi mała na żółądek wlazła i mnie ciśnie wszędzie w środku. A w ogóle to ostatnio lepiej się czuje bo skurczy mam mniej o dziwo i brzuch mi już tak często nie twardnieje.
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3773 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Beatko za koniec tygodnia, u mnie ostatni dzień 33 tygodniaco do Brumka to ja mam przeczucia, że w jej przypadku będzie podobnie jak u Nerolki-tydzień po porodzie nie będzie widać że była w ciąży i rodziła, tylko im zazdrościć Cytat:
Jaka śliczna , i jakie wyraźne fotki!Cytat:
za Twoją wizytę za wizytę VaniliowejWitam
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie, nie śpieszy się, jak będziesz kiedyś przy okazji mieć możliwość to bym poprosiła My Beatki musimy się trzymać razem hi hi ![]() a zapytam mam które używały tego specyfiku Sab Simplex:
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-25 o 11:37 |
||
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie nic, przyjęła to bez komentarza. Zresztą spróbowałaby jakieś dyskusje robić to by usłyszała stosowną odpowiedź. Ja też mam inne obowiązki a poza tym jestem w 8 miesiącu ciąży więc muszę trochę zwolnić
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
załuje że nie miąłam usg i nie wiem ile Krystianek waży Dziękuje za trzymanie kciuków ![]() Nerola to Twój brzuszek 7 dni po porodzie ? |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3780 |
|
Zadomowienie
|
Chyba wczoraj była mowa o komarach, ja znalazłam takie specyfiki, ale opinii nie znam:
http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

w kocu wygrałam 9 maja to juz troche mineło 
kawka z ekspresu z dużą ilością mleka mniammmm. w domu też tak piłam , potem przerzuciłam się na mleczną Inkę, a teraz w ogóle mnie nie ciągnie do kawy

żebyś tylko nie urodziła do tego czasu - zaczekaj jeszcze trochę 

wczoraj nie było czasu bo był zajęty do późna a dziś mówił że ma już dość i o 20.00 się kąpie i leżymy w łóżku.
Beatko za koniec tygodnia, u mnie ostatni dzień 33 tygodnia