|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Dzieńdobry
![]() Cytat:
Ja miałam szyjkę 3,36 i ginek powiedział, że mam "nie szaleć" i w miarę możliwości się oszczędzać Też jestem cały czas na L4, i aż drżę co mi powie w poniedziałek na wizycie![]() Cytat:
Jesteś niższa odemnie o 5 cm i przy naszym wzroście widać każdy dodatkowy kg![]() Dobrze, że przeprowadzka z głowy, teraz tylko leżeć i odpoczywać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#722 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego i uśmiechu na twarzy![]() no super, że z dzidzią wszystko dobrze, i zdrowo rośnie ![]() Cytat:
pytam z ciekawościCytat:
Ja już po drugim śniadanku i zmykam dalej do pracy. Papatki |
||||
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno drugie dziecko jest większe od pierwszego ( u mnie 3600g miał synek), no i już USG pokazuje większe wymiary względem tygodnia w którym jestem
![]() A nawet jeśli nie, to taki większy rozmiar się nie zmarnuje
|
#724 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś też wiele nie przespałam bo moja księżniczka nie mogła się ułożyć
![]() No u nas dziś też chłodniej... słoneczko świeci ale i wiaterek jest więc jest przerwa od upału okropnego
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Boże... jakigo mam durnego TŻta.
Nie wiem co mam robić, chyba muszę wrócić do rodziców... Nigdy bym nie pomyślała, że tak będzie to wszystko wyglądać...
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Dziś i pogoda nieciekawa i humorek kiepski - to nie pocieszyłyście mnie z tą szyjką... Cytat:
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() ja z pracy oczywiście sie melduje ![]() u mnie słonko tylko jakiś taki zimny wiaterek jest buuuu ja uwielbiam jak jest ciepło i nawet w ciąży na razie mi to nie przeszkadzało ![]() co do pieluch to ja kompletnie zielona jestem ale myśle ze jak zaczne w końcu sie za tym rozglądac to spoko chyba sie połapuie
|
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też dziś jakos chłodniej
A upały mi nie przeszkadzają w ciąży - poki co Nie bylam w koncu na spacerze bo poszlam spac. Lulka faktycznie kup sobie cos i sie nie męcz. A dla Twojego szalejącego synka buziak od cioci L. ja mam 166-167 cm (nigdy nie wiem na pewno ) i teraz juz ważyłam 53,7kg. Zaczynałam z wagi 47, więc już ponad 6kg przybyło. A w tamtej ciąży było tylko ok 10-11kg, więc tym razem na pewno będzie dużo więcej. I o wiele więcej rozstępow pewnie Ale lekarz mi nic nie mówiMiss.hot a czemu drugie większe? Lekarz Ci mowił? Nie słyszalam o tym nigdy Moje drugie dzieciątko póki co jest dużo mniejsze niż K. w tym samym tygodniu ciąży. No ale może dlatego że dziewczynka... Większego nie chcę Nie urodzę i już ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciociu L-maluszek caluje
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
47 kg przed ciążą? Ty chyba nic nie jadłaś w domu!!!Żebyś wiedziała - męcza mnie te hormony strasznie!! Niby nie ma paniki, ale myślalam, że będzie wszytsko w porządku z ciążą bo przecież nic nie robie, nie wymyślam, nie dźwigam tylko siedze i siedze, a tu sie zaczynają schody... Nie chce nawet myśleć, ze coś sie mogłoby stać , bo normalnie ... łzy same stają w oczach. Za 2 tyg znowu mam wizytę, przed wyjazdem nad morze. Mam nadzieję, że wyjazd nie zaszkodzi - lekarz nic nie mówił w każdym razie. To co ja mam robić? Leżeć? Tragedia |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lausanne - skoro dziś jedziesz po małego to znaczy, że nic mu nie wyszło, tak? |
|
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
agnieszka - ale masz dużą córunię lulla jak ty możesz funkcjonować bez snu? współczuję i mam nadzieję ze dziś już prześpisz noc a szaleństw nocnych u mnie nie było . Zanim skończył to ja już spałam. Mam nadzieję że dzisiaj nikt nam nie przeszkodzi
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że moja córa mieści sie w normie, nie jest aż taaaka duża
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl) czyli mieści się w 50 centylu |
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Grześ też był większy względem tygodni, ale drugi synek chyba jeszcze bardziej chce go przegonić
|
|
#735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agus to my widze tak samo z waga i wzrostemCytat:
Cytat:
licze na to ze organizm juz jest wyczerpany na tyle, ze zasne dzisiaj jak dziecko![]() Oczywiscie ze córcia miesci sie w normie, dlaczego mialaby nie? nie rozmiem?
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#737 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
złam do ginekologa rano i żałowałam ze sobie swetra nie wziełam bo troche zmarzłam ale tak to jest jak sie nie ma termometru w domu musze w koncu sie dorobic zeby wiedziec jak pozniej mala ubierac jakby cos![]() Cytat:
ja mam 165cz i juz waze 66,6KG![]() dziewczyny mozliwe jest zeby termin mi sie przesunał z 13.10 na 04.10 jakos tak mi sie wydaje ze to troche dużo 9 dni![]() z miesiaczki wychodzi ze ma 19 tyd i 4 dni a na usg wyszło ze 21 tyg i 6 dni.... mała waży 380 g to duzo czy mało bo juz sama nie wiem...
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-05-25 o 12:46 |
|||
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
o! i to jest duuży facet!!
|
|
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
|
agnyska widzę że na pierwszej stronie przy mnie napisałaś niespodzianka sprawiłaś że mam uśmiech od ucha do ucha
![]() wiecie co? kupiłam sobie lody i pisze na nich że są o smaku śmietankowo-śmietankowym |
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa tam, moj synek w 19 tyg i 1 dn ważył 311 gram, wiec to chyba nie ma jakiejkolwiek normy
|
|
|
#743 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troche sie wyluzowałam bo mysłałam ze troche za duża jest![]() Cytat:
![]() dziekuje dziewczyny teraz wrzucam na lajta ![]()
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie, niczym sie nie przejmuj, wszystko jest w jak najlepszym porzadku
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
małgosia gratuluję udanej wizyty i 100% synka a wagą się nie przejmuj bo nie przytyłaś 20kg żeby cię oper.iczać, skoro wiesz że nie przesadzasz z jedzeniem, a do tego sa to zdrowe rzeczy to nie ma co się łamaćaga gratuluję wizyty, co do szyjki to musisz sobie poleżeć, julia trzymam kciuki, żeby dzień ślubu był niezapomniany
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
mi sie waha termin miedzy 1 a 4 wrzesnia więc nie ma jakiejś przepaści strasznej czasowej
|
|
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki się rodzą wcześniej? nie wiedziałam wokół mnie same chłopaki
|
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
ejjj kobitki spokojne z tymi wagami dzieciaczków bo to sa tylko wartości przyblizone
i czesto mają sie nijak do rzeczywistości usg nie jest dokładnym pomiarem wagiu mojej kolezanki lekarz przed porodem mówił jej ze dziecko jest za małem, za mało waży itd i ze to xle nastraszył bidaczkę jak nei wiem a mała sie urodziła i miała 3300 wiec oszukało usg o prawei kilogram wiec nie ma sie co tym martwić na razie ![]() melduje ze u mnie na handelku truskaw za 6,5-7 zł ceny lecą w dół -jak miło he he |
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tez czekam tylko jak u nas ceny zaczna spadac a maja spasc i to duzo, chociaz nie wiem czy ja pogrzesze cierpliwoscia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

a cały czas jestem na L4 i się oszczędzam... Jakie Wy macie długości szyjki???
Ja miałam szyjkę 3,36 i ginek powiedział, że mam "nie szaleć" i w miarę możliwości się oszczędzać
Też jestem cały czas na L4, i aż drżę co mi powie w poniedziałek na wizycie
Jesteś niższa odemnie o 5 cm i przy naszym wzroście widać każdy dodatkowy kg

.
Nie wiem co mam robić, chyba muszę wrócić do rodziców... 

Nie bylam w koncu na spacerze bo poszlam spac. Lulka faktycznie kup sobie cos i sie nie męcz. A dla Twojego szalejącego synka buziak od cioci L.
Ty chyba nic nie jadłaś w domu!!!

licze na to ze organizm juz jest wyczerpany na tyle, ze zasne dzisiaj jak dziecko