|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Jeszcze raz dzięki za wsparcie
Niestety życie różne scenariusze nam pisze, mamtylko nadzieje że będzie lepiej.
|
|
#1592 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
Mimo wszystko dzieki za opinie ![]() Cytat:
Cytat:
Powiedzcie Kochane jak to jest...Mam nadzieje ze mi przejdzie taki szal slubny...Bo od 3 dni nie robie nic poza tym ze obmyslam slub i ogladam wszystko co mozliwe w necie Jak tak dalej pojdzie to mnie wyrzuca ze studiow
|
|
#1593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może trochę ochłoniesz ale taki szał będzie dopiero miał górę od nowego roku... bo to już będzie za kilka miesięcy...dlatego jest też to forum żeby sobie pogadać o takich rzeczach wygadać sie...bo TŻ już nie będzie mógł słuchać jak non stop o tym samym gadamy (tak jest u mnie) tzn rozmawiamy o ślubie i weselu ale wiecie jak to baby zawsze chca miec juz wszystko załatwione itd a faceci to mają zawsze czas....![]()
|
|
#1594 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie z gadaniem jest tak, że na początku mówiłam wszystkim o wszystkim, co udało nam się załatwiać itd. i łatwo zauważyć, kto jest tym zainteresowany, a kto nie... Bo w sumie nawet czasem jak ktoś nam bardzo dobrze życzy, to nie znaczy, że muszą go interesować szczegóły i ja to rozumiem. Obecnie opowiadamy o naszych planach ślubno-weselnych dopiero wtedy, kiedy się nas o nie pyta i myślę, że tak jest lepiej, bo wtedy rzeczywiście warto strzępić język na opowiadanie ![]() Dla mnie wygląda trochę jak pierze, trochę jak futro Myślę, że pasowałaby do zimowego ślubu, ale ogólnie mi się raczej nie podoba.Cytat:
![]() kicia chyba już przymierza ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
My planowaliśmy od zaręczyn, które były w lutym 2010, więc mieliśmy sporo czasu na ochłonięcie A ochłonęliśmy dopiero po kilku miesiącach. A teraz to już właściwie coraz bliżej do tych wszystkich "późniejszych" załatwiań, typu zaproszenia, suknia, garniak, dekoracje, obrączki, więc trudno powiedzieć, jak to będzie u Ciebie
|
|
#1595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() Poza tym są przecież skupy złota, więc w razie czego zawsze można je spieniężyć ![]() Cytat:
![]() Ja czegoś takiego nie rozumiem. Jeśli ktoś jest moim przyjacielem to ciesze się jego szczęściem. I razem z nim przeżywam istotne dla niego wydarzenia, rzeczy. Cytat:
Przepraszam za ironię, nie mogłam się powstrzymać. Ale z Twojej wypowiedzi dokładnie wynika na jakim poziomie intelektualnym jest Twoja koleżanka ![]() Cytat:
Ja to w ogóle jestem taka, że uwielbiam słuchać opowiadań o przygotowaniach koleżanek, przyjaciółek - co mają załatwione, nad czym się zastanawiają itd (nawet jak nie byłam zaręczona).Ale mam też świadomość, że nie każdy to lubi (z różnych względów). i dopiero jak ktoś zapyta i wykazuje zainteresowanie to mu mówię co i jak
Edytowane przez tusia_m Czas edycji: 2011-05-25 o 13:22 |
|||
|
|
|
#1596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ![]() Cytat:
Niewiele czasu zostalo...O matko nie pisz mi tak )Mam nadzieje ze to mi przejdzie szybko i ochlone. Aha wlasnie zauwazylam ze duzo ludzi pisze na zaproszniach ze nie chca kwaitow tylko np.wino albo kupon totolotka. Ja chcialabym zeby przeznaczyli te pieniadze na rzecz organizacji charytatywnej tylko nie wiem jak to od strony organizacyjnej ugrysc.Bo co jesli zdecydowalabym sie na wplaty na konto to co goscie beda przynosci dowod wplaty? Stanie z puszka wydaje mi sie malo eleganckie. A dwie koperty?Tez jakies malo eleganckie
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
suknia lekka się wydaje mimo tych falbanek. Ładna Nedda suknia nie jest zbyt rewelacyjna wg mojego gustu za taką cenę jak podała nena
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Moje Drogie!
Wreszcie wróciłam do internetowego świata jak na razie koniec wszelkich delegacji <jupiii> ![]() Weszłam najpierw na poprzednią część, patrzę hmmm coś stare wpisy, a tu proszę tyle tego jest i kolejna część Ciekawa jestem ile tych części nam wyjdzie do naszego szczęśliwego Dnia
|
|
#1599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa pod adresem sukni. Mam nadzieję, że jak w końcu zdecyduję się ją zmierzyć, to będzie ta jedyna
Magdzia0108 - w wątku Żonki 2011 natrafiłam na dziewczynę, która miała tą suknię i jak na nią patrzyłam, to też odniosłam wrażenie, że suknia jest bardzo lekka. Chatka - ślub i wesele organizujemy w Hrubieszowie. Wiem, że jest wątek Lubelskich i Zamojskich PM, ale większość to dziewczyny z okolic Lublina lub Zamościa - jeszcze nie spotkałam kogoś z "moich" okolic. Na razie zaczęłam się udzielać na wątku ogólnopolskim i zdecydowanie muszę trochę Was nadrobić, aby się połapać kto, gdzie, kiedy i jak
|
|
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nigdzie się nie wybieraj jesteś już u nas !!menippe no nareszcie !! gdzieś ty się podziewała?
26.11.2011 19.05.2012 ![]() Edytowane przez kindziulindzia Czas edycji: 2011-05-25 o 14:04 |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=gosza_m;27116088]
Tusia nie przepraszaj, ja tak samo do tego podchodzę. Teraz wśród rodziny i najbliższych znajomych dominuje hasło- nie wkurzaj mnie, bo Cię z FB usunę!!!!! leże i kwiczę ![]() ![]()
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jeszcze jedna sobota i będziemy wam zwalniać wątek Majowych PM mam nadzieję że w końcu się pojawicie
|
|
|
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
Hej Kobietki,
ja tez ślubuję w przyszłym roku, pozwolicie ,że będę podglądała ten wątek mamy już termin na sierpień przyszłego roku, od kilku dni chodzę i się cały czas uśmiecham, nie mogę doczekać się dalszych przygotowań i całej reszty. widzę ,że niektóre z was już maja prawie wszytko zaplanowane albo przynajmniej macie pomysły ja ciągle szukam inspiracji. martwi mnie na razie jedna rzecz... do przyszłego roku jeszcze tyle czasu
|
|
|
|
#1605 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mamy tu chyba najbardziej pozytywną gromadkę, jaką się dało stworzyć i myślę, że będzie Ci z nami dobrze ![]() Ja niestety też nie znam okolic Hrubieszowa, ale bardzo możliwe, że jeszcze tu taką spotkasz ze swojego rejonu - mamy cały wachlarz regionów, od morza do gór, plus oczywiście PMki chwilowo lub stale zagramaniczne ![]() Cytat:
Myślę, że przy obecnym tempie, to tak ze 40 części do listopada roztrzaskamy ![]() W ogóle to proponuję, żebyśmy do końca wszystkich ślubów 2012 wytrwały na naszym wątku i nie zakładały żonkowego, a wszystkie, czy już ochajtane, czy jeszcze nie, udzielały się tutaj - natomiast żonkowy założyłybyśmy, jak już wszystkie by się chajtnęły. Byłaby to taka pełna kontynuacja i żadna nie czułaby się opuszczona. Co Wy na to? Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Rozumiem, że wymyśliliście, jaki chcecie termin, ale czy rozglądaliście się za salami już? Bo w wielu salach może już nie być tego terminu, który chcecie, szczególnie, jeśli to sierpień - warto więc JUŻ zacząć przygotowania W naszej sali np. już na 2012 zostało chyba 3 czy 4 terminy na sezon - a przez sezon oni rozumieją kwiecień-październik
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1606 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hejka Laseczki!!!!
Ale tu tłoczno od rana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też chcę coś takiego!!!! I zdecydowanie też chcę by zabawy na weselu pełniły rolę przerywników tańca...a nie były wszystkie w jednym ciągu, bo to rzeczywiście z czasem nudzi... Cytat:
Nie mogę się napatrzeć na CIEBIE w niej!!!! ![]() Cytat:
. Podczas gdy drugi zameczek (także przepiękny) jest bardziej w stanie ruin... ponoć do końca grudnia tego roku mają potrwać prace remontowe..., ale czy ja wiem czy w grudniu się skończą? A co jak jednak potrwają do lutego, marca czy nawet kwietnia 2012??? Wiadomo, jak to zawsze bywa, coś się opóźnia, coś się przeciąga....A później jeszcze by się okazało, że nie spodoba się Nam ich wyremontowanie/wystrój...i co ja bym biedna zrobiła na 5miesięcy przed ustaloną datą ślubu?!?!?! Przecież wszystko wszędzie byłoby już dawno pozajmowane... Nie chcieliśmy więc z TŻ czekać na tę jedną wielką niewiadomą i się stresować. Podpisaliśmy więc umowę tam, gdzie wszystko jest już dawno pewne. Pod tym względem poleciłabym Ci jednak tą Arkadię. No i nie da się ukryć- jest przepiękna. Ale te 3 róże tak mi się spodobały (przynajmniej ta prezentacja komputerowa), że się zaczęłam zastanawiać nad podobnym wystrojem mieszkania, jak zaprezentowana recepcja Czy wiesz kiedy się tam planuje skończyć te wszystkie prace remontowe/budowlane???? Zawsze bierz pod uwagę ewentualne opóźnienia, więc jeśli planują koniec na lipiec-Ty myśl sierpień/wrzesień i czy będziesz miała wystarczająco dużo czasu by jednak jeszcze zmienić na coś innego w razie problemów. Sama oszczędność, którą wyliczyłaś, jest piorunująca!!!! I zależałoby mi na tych różach....dlatego dokładnie bym ich tam musiała o wszystko wypytać..... Jedno jest pewne- niezależnie do tego, które miejsce wybierzesz, jedno i drugie prezentuje się cudownie!!!! 3mam kciuki! Cytat:
Kolejna wrześniowa PMka, jak miło Cytat:
zgodzi się na odkupienie od Was całości złota, w sytuacji, w której waga obrączek będzie mniejsza od tej waszego złota, to odejmie to od robocizny |
||||||
|
|
|
#1607 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję załatwionych ważnych spraw Super tą stronkę z sukniami wyczaiłaś! Nr 20 bardzo ładny, ale też 38 baaaaardzo ciekawy Cytat:
Cytat:
Normalnie czuję, jakbym tłamsiła, dusiła w sobie te wszystkie pozytywne emocje i ogromną radość związaną ze ślubem i weselem...... ehhh ciężko tak ![]() Cytat:
No, to niewdzięcznica i tyle. Niedojrzała w dodatku! Idealne porównanie do poziomu z podstawówki i pożyczaniu kredek ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Ja też już pędzę, bo czas się zbierać do pracki .... ehhh.... Jak dobrze, że to już środa
|
|||||
|
|
|
#1608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wróciłam z pracy i wiecie co zrobiłam!!! wracając koło 13.40 zaszłam do Demi ;p bo myślałam że spotkam kicię ale jej nie było ale ja chora jestem co?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czy po nicku mogę wnioskować że masz jagoda na imię?? bo jeśli tak to będzie nas dwie jagodowe panny młode
|
|
#1609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jajkiem to dla mnie szczerze mówiąc też żadna frajda, szczególnie jak facet obcy ![]() Cytat:
Lub druga odmiana: siedzą na krzesłach- plecami do siebie i w rękach trzymają tabliczki (raczej kartonowe, bo papier zbyt miękki), a na kartach napisane z jednej strony ON z drugiej: JA - u PMki, i ONA/JA u młodego. Prowadzący czyta pytania np "Kto bardziej kocha teściową" itd, a młodzi pokazują odpowiedzi Innych zabaw na razie nie szukałam ![]() Nadrobiłam tylko trochę i idę się znowu uczyć, wpadnę do was wieczorem
|
|
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niby tyle czasu ale zobaczysz jak ten czas szybko zleci....juz koniec maja juz zaraz czerwiec no i zaraz bedzie polowa czerwca itd...
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkie PM-ki
Siedze pije kawe, przeglądam co się dzieje na forum i WŁAŚNIE zalałam kawą dokumenty po które jechaliśmy z tz do miasta przeszło 100 km stąd ! Takze powinnam się z Wami pożegnać, bo jak wróci to mnie zabije ! A tak po za tym to zastanawiamy się nad zmianą sali, teściu niby cos fajnego jeszcze znalazł. Cena jest nieco wyższa, ale sale mamy do dyspozycji na 3 dni i jest wiecej pokoi gościnnych
|
|
|
|
#1612 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie wytrzymałam i przeczytałam wszystko
![]() Cytat:
Cytat:
Goszu a Twoja historia też niezła Cytat:
. Zgasimy wszystkie po ostatnim ślubie![]() A co powiecie na to, żeby linki do naszych relacji po ślubie i weselu umieścić na początku wątku(1/2 lub 3 post) ? Żeby każdy znalazł i mógł przeczytać nawet gdy zagląda do nas rzadko i nie nadrabia wszystkiego? Ja np z chęcią poczytałabym relacje PMek2011, to się tak pięknie czyta , ale relacje im gdzieś poginęły między postami, a cały wątek śledzić mi trochę głupio
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-05-25 o 15:35 |
|||
|
|
|
#1613 | |
|
Rozeznanie
|
Do mojego wielkiego dnia jeszcze 479 dni teraz sobie przypomniałam jak liczylam kiedys to było 507dni...ja się chyba zaczekam
ja to w ogóle nie mogę się doczekać listopada/grudnia jak bedziemy leciec do Polski jak polecimy na swieta to nawet chyba te świeta nie będa mi w głowie bo będę załatwiać sprawy związane z weselem,ślubem suknia.....aaah....mam nadzieje że bedzie fajnie i wszystko po mojej myśli bo koniec świata nastanie...![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
hi hi hi...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale chcemy zwykłe klasyczne, tylko musimy pomyśleć czy z rodowanego złota czy innego. Ale obrączki to coś na cały życie,w przeciwieństwie do sukienki czy innych rzeczy |
|||
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem za
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Chatka ja jestem za!!!!!!!!!!!!!! pewnie będę jedną z pierwszych, ale co później będę robiła, jak nie Was wspierała. I te emocje związane z czytaniem relacji
A później pierwsze ciąże, porody... szok!![]() Cytat:
tylko znowu któraś będzie musiała się tym zająć.
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam termin ślubu, rezerwacje w kościele, umowę z salą weselną i orkiestrę. Co dalej?? Kamerzysta, fotograf? nie mam pojęcia za co i kiedy się brać...eh.
termin ślubu to 8.09.2012 |
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My jutro jedziemy spotkac się z fotografem,może w końcu załatwimy :P |
|
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem za tym, żeby się nie rozpraszać na forum z kilkoma wątkami, tylko ciągnąc do ostatniej PMki wątek główny ślubny, a potem jakieś linki do relacji ślubnych(najlepiej jak jedna z was powiedziała, że na początku wątku) i po wszystkiemu zrobimy wątek żonkowy
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny, czekam na Kicie i czekam, i chyba wróce dopiero wieczorem, zatem pa! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

Mimo wszystko dzieki za opinie 
przykro mi strasznie, ale z drugiej strony lepiej jak takie rzeczy wychodzą za wczasu, niż cały czas żyć w nieświadomości. Teraz już wiesz, że nie zasługuje na miano Twojej przyjaciółki.
za załatwienie tych wszystkich spraw. a sukienka bardzo ładna.
może trochę ochłoniesz ale taki szał będzie dopiero miał górę od nowego roku...

ale oczywicie wszystko się rozwiązało i wróciło do normy.
No, to niewdzięcznica i tyle. Niedojrzała w dodatku! Idealne porównanie do poziomu z podstawówki i pożyczaniu kredek
, ale relacje im gdzieś poginęły między postami, a cały wątek śledzić mi trochę głupio