|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Ja też polecam zestaw Hippa +linomag
![]() Hipp pięknie pachnie i w szpitalu nim Filipa kąpały i tak już zostało. Na drugim miejscu jest u mnie Nivea, ale wydaje mi się że jest mniej wydajna i bardziej się pieni.. Cytat:
![]() Shira a czy ja też mogłabym się podpiąć pod Twoją listę zakupową Sab Simplex? ![]()
![]() |
#3812 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
[QUOTE=beata_1988;27113050]byłoby super
![]() ![]() My Beatki musimy się trzymać razem hi hi ![]() Shirko i ja tez bym bardzo chciała ten specyfik, gdybyś kupowała, weź i dla mnie, proszę. Mogłabyś wysłać jedną przesyłką do mnie i do Beatki, bo widzę, że ona tez chętna. Pamiętam mój mały brat miał kolki do 6 miesiąca życia. Ile wypróbowanych kropli, herbat - na nic. Więc taka rzecz może się przydać w apteczce, oj taak. [QUOTE=nerola;27113371 Facet chce przyjechać i kupić od nas busa ![]() A za te kasę T. już znalazł auto 7 osobowe ![]() ![]() ![]() Co za radość I wszyscy sie już pomieścimy i jedno wolne miejsce zostanie. Póki co nie możemy nigdzie się wszyscy wybrać. Zobaczymy w sobotę czy facet przyjedzie[/QUOTE] O to super, oby się sprzedał ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja siędzę w notatkach, ale pustka w głowie ![]() Coś bym zjadła...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Szykuję się powoli do wyjścia z pracy,bo na 15.15 mam okulistę znowu. No i ma ocenić te moje oczy całe krwawe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() A ile on by kosztował?
![]() |
#3814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jest w niej wszystko co znajduje się na zdjęciach +kaftanki-brak załączonego zdjęcia - mogę wysłać na maila+ gratis czapeczki i skarpetki To narazie wystarczy ![]() Ciekawe w jakim stanie to przyjdzie czy sie bedzie do czegos nadawac ale na zdjeciach nie wyglada zle
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-25 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | |
Zakorzenienie
|
zartowałam
![]() no ale: tfu tfu tfu --->> przez lewe ramię poleciało ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-25 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3817 |
Raczkowanie
|
iustyna1 tak czułam, że to dobry wybór
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak się zastanawiam, jak będę zakładała sprawę o zwrot kosztów na dzidzie w okresie ciąży to czy sąd uzna również np. potwierdzenie wpłaty np. za wózek? Nie stać mnie na nowy itd.. sądzę, że uzna. Co o tym myślicie? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zadomowienie
|
ja jem obiad ziemniaczki w talarkach jajeczko sadzone plus ogorek i pomidor ze smietanka i musze cos stwierdzic JESTEM UZALEZNIONA OD WIZAZU
![]() ![]()
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-25 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Zakorzenienie
|
zupełnie tak samo jak ja.. i w kwestii notatek i ssania w żołądku
![]()
![]() |
#3820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest lekki, zwrotny, nawet na rolkach z małym w wózku jeździliśmy, tzn. Tż, bo ja to tylko próbowałam utrzymać równowagę i się nie przewrócić ![]() Jedno co to nie we wszystkie drzwi się mieści bo ma szeroki rozstaw kół i na dłuższą metę małemu kubełkowe siedzenie nie odpowiadało. Około roku kupiliśmy spacerówkę rozkładaną na płasko.
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 |
Zakorzenienie
|
u mnie niewiele to daje. i tak swieci w oczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój normalnie wieczorem czeka na pościelenie wyrka i od razu mi na poduszkę wskakuje. Od spania pod kołdrą już go odzwyczaiłam... Pośpi aż się zgrzeje i potem już nam w nogach śpi na kołderce ![]() ![]() Dzięki Patik! Cytat:
![]() ![]() Właśnie z miasta wróciłam, kolezanka wypatrzyła siedzisko i matę edukacyjną na szmatach, ale mi się nie spodobały... Więc kupiłam truskawki ![]() Zaraz zabieram się za prysznic, strzyżenie itp... Jak mi się nie chce.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Ide sobie gdzies ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3825 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() Byłam coś mamie kupić na Dzień Matki, a że z kasą krucho to kupiłam jej róże w doniczce w sumie zawsze chciała. kindzia polecam CI udać się do prawnika, w praktycznie każdym mieście są darmowe porady prawne. Ja tak zrobiłam, wszystko mi wytłumaczył i napisał pozew. Co do zwrotów kosztu wyprawki to mi mówił, że zazwyczaj sąd nie potrzebuje rachunków, ale jak sobie zbieram to też jest ok. Za wózek np. nie mam żadnego bo kupowałam od kumpeli. Nerolka kciuki za auto ![]() iustyna zostań z nami ![]() Spotkałam koleżanke w sklepie i powiedziała, że mam duży brzuszek, ale to dlatego że szczupła jestem i tak wygląda. I powiedziałam, że do porodu najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Ona sama teraz drugiego Bobaska urodziła ![]()
#3826 |
Zakorzenienie
|
A co tu tak cicho? wszystkie pewnie poleciały obiadek jeść
![]() ja siedze nad moją praca mgr ![]() ech ciężko idzie..
![]() |
#3827 |
Zadomowienie
|
Nerola, tylko pozazdrościć takiej figury- w ogóle nie widać, że rodziłaś.
![]() Carmela, Sarunia jest przeurocza. ![]() Pieleszka trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę. ![]() Shira, jeśli można to ja bym też się pisała na ten Sab Simplex. ![]() Vaniliova, super ,że po wizycie wszystko ok z maluszkiem. ![]() Beata, trzymam za Was kciuki, żebyście jak najszybciej mogli się przenieść na swoje i cieszyć się urządzaniem kącika dla Julki. ![]() Byłam dzisiaj w biedronce i udało mi się kupić zestaw kosmetyczny płatków patyczków, szczotkę do butelek, sztućce i miseczkę. Z tymi sztućcami i miseczką trochę wybiegłam naprzód, ale nie mogłam się oprzeć. ![]() Nadal zastanawiam się nad tą dadą, podobnie jak niektóre dziewczyny kupiłam jedną paczkę pampers newborn a później może bym spróbowała z tymi biedronkowymi. ![]() Tylko czy to nie ryzyko kupić dwie paczki pieluch, później się może okazać, że odparzają tyłek i co zrobić z taką ilością? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę o kciuki bo za chwilę jadę do gina .... i jak zawsze się stresuję
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | |
Zadomowienie
|
ja tez sie nudze a oliewczka1985 to dzis chyba na szkole rodzenia idzie??
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To nie jestem sama. Wszystko już zrobiłam - obiad się gotuje, pranie zrobione i powieszone, mieszkanie ogarnięte. Chyba tele włączę i się pogapię, bo coś słabo dziś piszemy, nie ma co czytać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Zakorzenienie
|
cicho cicho..
zjadałam obiad, posprzątałam pobojowisko w kuchni po gotowaniu, godzina same wiecie która, a ja a z nauką nadal w lesie! i jak mam iść na egzamin w piątek? (sory, dwa..) Nerola daj trochę swojej dobrej organizacji czasu pracy ![]() aaa i wczoraj na spotkaniu się zastanawiałyśmy, czy jak się rodzi łożysko to też na silnym bolącym skurczu? Wiecie co, wcz na wątku mam maj-czerwcowych przeczytałam, że jedna z nich miała łyżeczkowanie na żywca bo sprawa pilna macica się nie obkurczała, krwotok czy cuś.. a nie można było ściągnąc anestezjologa.. i przywiązali ją do łóżka. To jest chyba pikuś w porównaniu do porodu. Kręgosłup mnie boli, dosyć mocno. ![]() słoneczko ![]() karoline chcesz za mnie się pouczyć? a ja się ponudzę i pogapię w tele.. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-25 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Zadomowienie
|
ja szperam po allegro
![]()
#3834 |
Zadomowienie
|
Słoneczko,
![]() Parik, oj tam się będziesz uczyć... Nasze kciuki cuda zdziałają ![]() A ja po kompleksowym goleniu, kutwa jak ciężko z tym lusterkiem nawet.... ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Oglądałam zdjęcia w klubie ze spotkania! Super! Wyglądałyscie jak sekta ciężarówek na wyżerce ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Dobra, zbieram się na wizytę. Paaa! |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
nawet nie próbuje nadrabiac bo widziałam ile stron:P my od rana jeździmy... zaszalałam bo nakupiłam kwiatów za 350zł
![]() ![]() Kolejna wiadomość - kupilismy garnitur dla tż ![]() ![]() W realu Dzidziusia nie było ![]() ![]() ![]() Jedziemy po ziemie do kwiatów, wskoczymy do biedronki i natury po kosmetyki dla Lilki ![]() I nie denerwujcie sie bo po lekarzu jedziemy na grilla do teściów bo siostra tż ma bierzmowanie dziś. Lecem buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...625167484.html
wybralam wanienke i powiedzcie moze byc dla chlopca czerwona?? biorac pod uwage ze lazienka kremowo czerwona ![]() no nie wytrzymam http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...623515927.html ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-25 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
Wbrew pozorom te wiaderka są podobno bardzo dobre. Z tego co czytałam w necie
![]()
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A samo opróżnianie za pomocą Fridy mieliśmy przy pierwszym katarku, ale nie pamiętam kiedy to było.
![]() |
#3840 |
Wtajemniczenie
|
Cześć,
Niestety mam zaległości na forum już od soboty i chyba nie uda mi się już tego nadrobić. W niedzielę nie czułam ruchów małego i pojechałam na izbę przyjęć. Lekarz zrobił mi usg i powiedział, że serce dziecka bije, ale się ono nie rusza i kieruje mnie do szpitala na patologię ciąży. Myślałam, że umrę ze strachu. Na oddziale podłączyli mi ktg i okazało się, że mały spał - wyszedł bardzo ładny zapis. Zostawiono mnie na obserwację do poniedziałku. W poniedziałek zrobili mi różne badania - byłam u okulisty na badaniu dna oka, 7 razy ktg, usg, badania z krwi i mocz, wymaz z pochwy. Wszystko wyszło ok. Mały śpioch tylko napędził mi stracha. W poniedziałek na obchodzie lekarz powiedział mi, że zostawia mnie na obserwację do wtorku także zostałam. Wczoraj rano na obchodzie znów powiedział mi, że zostawia mnie do dzisiaj żeby minęły 3 doby, bo wtedy mają refundację z nfz, a tak za moje badania musi płacić szpital - wkurzyłam się porządnie i wyszłam wczoraj popołudniu na własne żądanie. Najważniejsze z małym wszystko ok ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.