Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 12:01   #3811
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Ja też polecam zestaw Hippa +linomag

Hipp pięknie pachnie i w szpitalu nim Filipa kąpały i tak już zostało.
Na drugim miejscu jest u mnie Nivea, ale wydaje mi się że jest mniej wydajna i bardziej się pieni..

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ja już po wizycie wszystko w porządku pozamykane tętno w porządku 1.300 na plusie i to tyle załuje że nie miąłam usg i nie wiem ile Krystianek waży
Dziękuje za trzymanie kciuków ja też trzymam za dzisiejsze wizyty

Shira a czy ja też mogłabym się podpiąć pod Twoją listę zakupową Sab Simplex?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:02   #3812
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

[QUOTE=beata_1988;27113050]byłoby super spokojnie, nie śpieszy się, jak będziesz kiedyś przy okazji mieć możliwość to bym poprosiła kochana jesteś
My Beatki musimy się trzymać razem hi hi

Shirko i ja tez bym bardzo chciała ten specyfik, gdybyś kupowała, weź i dla mnie, proszę. Mogłabyś wysłać jedną przesyłką do mnie i do Beatki, bo widzę, że ona tez chętna.
Pamiętam mój mały brat miał kolki do 6 miesiąca życia. Ile wypróbowanych kropli, herbat - na nic. Więc taka rzecz może się przydać w apteczce, oj taak.

[QUOTE=nerola;27113371
Facet chce przyjechać i kupić od nas busaI tak stoi,to po co ma rdzewieć.
A za te kasę T. już znalazł auto 7 osoboweNic nie musimy dokładaćJak jeszcze ponegocjuje cenę a znając go ponegocjuje,to zostanie na przerejestrowanie bo na to,to nie mamy
Co za radość
I wszyscy sie już pomieścimy i jedno wolne miejsce zostanie.
Póki co nie możemy nigdzie się wszyscy wybrać.
Zobaczymy w sobotę czy facet przyjedzie[/QUOTE]

O to super, oby się sprzedał !

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Nie e e to Sara była Igorkiem, póki się nie ujawniła Nawet juz wybierałam literki z allegro dla IGORA
Hehe co za zbieg okoliczności

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie co zauważyłam, że z nowych mam, które się ostatnio ujawniły tylko ja zostałam... Ale chyba mogę zostać? Fajnie tu u Was
No baa , będzie nam bardzo miło!

A ja siędzę w notatkach, ale pustka w głowie
Coś bym zjadła...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:03   #3813
brumek
Zakorzenienie

Hej hej

Szykuję się powoli do wyjścia z pracy,bo na 15.15 mam okulistę znowu. No i ma ocenić te moje oczy całe krwawe Zobaczymy co powie...

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Zgadza się, ale jak ktos wypije sobie kawke rano i to jeszcze z mleczkiem albo raz na jakiś czas to raczej nie zaszkodzi Mi ginka na samym początku mówiła żeby nie wariować i nie odstawiać wszystkiego nagle ( wiadomo alkohol i papierosy to co innego ) bo gdzieś się przeczytało że to niezdrowe.
Zaszkodzić to może, ale jak się pije hektolitry dziennie. Do dwóch filiżanek to można spokojnie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja wlasnie tez mam niskie 100/60 zwykle jak mierzy polozna, a to pewnie podniesione jest jeszcze
U mnie takie to jest całkiem wysokie Bo normalnie to 90-95 / 55 -60 Ale nigdy nie jest mi przez to słabo ani sennie.

Cytat:
co do Brumka to ja mam przeczucia, że w jej przypadku będzie podobnie jak u Nerolki-tydzień po porodzie nie będzie widać że była w ciąży i rodziła, tylko im zazdrościć
Obyś była prorokiem!!!

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Shira a czy ja też mogłabym się podpiąć pod Twoją listę zakupową Sab Simplex?
O, mnie też zaintersesowało!
A ile on by kosztował?
Stary 2011-05-25, 12:06   #3814
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
teraz to tylko zapłacic i czekać na przesyłke

ale kupiłaś, ponad 70 sztuk, to ubranek juz chyba dość...
http://allegro.pl/mega-paka-77szt-cz...625626208.html

jest w niej wszystko co znajduje się na zdjęciach +kaftanki-brak załączonego zdjęcia - mogę wysłać na maila+ gratis czapeczki i skarpetki

To narazie wystarczy
Ciekawe w jakim stanie to przyjdzie czy sie bedzie do czegos nadawac ale na zdjeciach nie wyglada zle

Edytowane przez moniczka2123
Czas edycji: 2011-05-25 o 12:13
moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:09   #3815
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Pijak sikający na wózek.OMG zabiłabym!!!

Iustyna zostań bo nie masz wyjścia
Mi z dzieckiem na ręku nie wypadało, a mężowi drzwi nie otworzył , chociaż kilka dni się dobijał . Wtedy do śmiechu to nie było.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:10   #3816
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Beatko wypluj za siebie 3 razy i to za lewe ramię
zartowałam
no ale:
tfu tfu tfu --->> przez lewe ramię poleciało

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

dobrze Beatka mówi w sklepie z dekoracjami weselymi i tego typu pierdołami.

Dobrze, wkońcu nie będziesz dla całego domu gotować, sprzątać za nich itp itd. Niech tesciówka zobaczy jaką ma synową-skarb.
no wiesz... zarumieniłam sie

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-25 o 12:26
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:17   #3817
kindzia890
Raczkowanie

iustyna1 tak czułam, że to dobry wybór oglądałam te wózki w sklepie.. kosztowały 1500 zł.. Bartkowi się podobał, bo mógł spokojnie go prowadzić niebieski też ładniusi kolor no i przede wszystkim lekki w piątek albo w sobotę mam już mieć wózek w domu. NIe mogę się już doczekać, żeby go pomacać

tak się zastanawiam, jak będę zakładała sprawę o zwrot kosztów na dzidzie w okresie ciąży to czy sąd uzna również np. potwierdzenie wpłaty np. za wózek? Nie stać mnie na nowy itd.. sądzę, że uzna. Co o tym myślicie?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 12:25   #3818
moniczka2123
Zadomowienie

ja jem obiad ziemniaczki w talarkach jajeczko sadzone plus ogorek i pomidor ze smietanka i musze cos stwierdzic JESTEM UZALEZNIONA OD WIZAZU

Czas edycji: 2011-05-25 o 12:31
Stary 2011-05-25, 12:28   #3819
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

A ja siędzę w notatkach, ale pustka w głowie
Coś bym zjadła...
zupełnie tak samo jak ja.. i w kwestii notatek i ssania w żołądku

Stary 2011-05-25, 12:28   #3820
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
iustyna1 tak czułam, że to dobry wybór oglądałam te wózki w sklepie.. kosztowały 1500 zł.. Bartkowi się podobał, bo mógł spokojnie go prowadzić niebieski też ładniusi kolor no i przede wszystkim lekki w piątek albo w sobotę mam już mieć wózek w domu. NIe mogę się już doczekać, żeby go pomacać

tak się zastanawiam, jak będę zakładała sprawę o zwrot kosztów na dzidzie w okresie ciąży to czy sąd uzna również np. potwierdzenie wpłaty np. za wózek? Nie stać mnie na nowy itd.. sądzę, że uzna. Co o tym myślicie?
Powiem nawet, że ten niebieski jest śliczny. Jak my kupowaliśmy to był tylko czerwono-czarny. Pamiętam że 3 lata temu to się ludzie na mieście za nami oglądali ze 3 kołowy i się nie przewraca. Bo mało u nas jeździło takich wózków.

Jest lekki, zwrotny, nawet na rolkach z małym w wózku jeździliśmy, tzn. Tż, bo ja to tylko próbowałam utrzymać równowagę i się nie przewrócić.

Jedno co to nie we wszystkie drzwi się mieści bo ma szeroki rozstaw kół i na dłuższą metę małemu kubełkowe siedzenie nie odpowiadało. Około roku kupiliśmy spacerówkę rozkładaną na płasko.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:29   #3821
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość

myślę że powinni uznać ale ja nie mam fachowej wiedzy w tej kwestii..

Stary 2011-05-25, 12:33   #3822
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Pytanie do doświadczonych mam czy te takie przyczepiane osłonki na szybe do auta od słońca z jakimis postaciami z bajek czy te czarne roletki cos dają ?? Czy to tylko taki "bajerancki" szmelc ??
u mnie niewiele to daje. i tak swieci w oczy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:37   #3823
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
A wózka zostawić na dole nie mogę (w piwnicy nie ma wózkarni, jest rowerownia), bo jak kiedyś zostawiłam na klatce przy drzwiach złożony w rogu to sąsiadka zadzwoniła, że jakiś żul mi go osikał. Naprawdę... wychodził tak nawalony od gościa z klatki, że stanął w rogu i się wysikał, nie patrzył czy tam coś stoi.

Jak to zobaczyłam to się poryczałam, że można być takim człowiekiem i się wysikać dziecku na wózek... Ja poszłam z dzieckiem na ręku i zrobiłam awanturę sąsiadowi a mężowi już potem nie otworzył drzwi. Wózek poszedł do czyszczenia chemicznego. A sąsiada zabrała rodzina jak się całkiem stoczył i nastał spokój.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Wodaqua jaki fajny kiciuś mój też uwielbiał spać w łóżku
Mój normalnie wieczorem czeka na pościelenie wyrka i od razu mi na poduszkę wskakuje. Od spania pod kołdrą już go odzwyczaiłam... Pośpi aż się zgrzeje i potem już nam w nogach śpi na kołderce Miłe to bardzo, ale nie wiem jak to będzie przy dziecku, bo jak już kota wpuscilam to i dziecko chyba będę musiała

Dzięki Patik!

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
No to jak już zaczęłaś, to biedy będzie Twój portfel przez Allegro

Właśnie z miasta wróciłam, kolezanka wypatrzyła siedzisko i matę edukacyjną na szmatach, ale mi się nie spodobały... Więc kupiłam truskawki Cena już fajniejsza, bo 10 zł/kg i tym sposobem przed deszczem jestem w domu.

Zaraz zabieram się za prysznic, strzyżenie itp... Jak mi się nie chce....
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:04   #3824
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Mój normalnie wieczorem czeka na pościelenie wyrka i od razu mi na poduszkę wskakuje. Od spania pod kołdrą już go odzwyczaiłam... Pośpi aż się zgrzeje i potem już nam w nogach śpi na kołderce Miłe to bardzo, ale nie wiem jak to będzie przy dziecku, bo jak już kota wpuscilam to i dziecko chyba będę musiała

Dzięki Patik!

No to jak już zaczęłaś, to biedy będzie Twój portfel przez Allegro

Właśnie z miasta wróciłam, kolezanka wypatrzyła siedzisko i matę edukacyjną na szmatach, ale mi się nie spodobały... Więc kupiłam truskawki Cena już fajniejsza, bo 10 zł/kg i tym sposobem przed deszczem jestem w domu.

Zaraz zabieram się za prysznic, strzyżenie itp... Jak mi się nie chce....
Kochana zebys wiedziala ze alegro wciaga a u nas truskawki po 6 zl kilo ale ja po 8 szt mam dziennie u siebie na krzaczkach

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ide sobie gdzies bo glowa mnie boli

Stary 2011-05-25, 13:53   #3825
Zmalowana
Zakorzenienie

Jestem
Byłam coś mamie kupić na Dzień Matki, a że z kasą krucho to kupiłam jej róże w doniczce w sumie zawsze chciała.

kindzia
polecam CI udać się do prawnika, w praktycznie każdym mieście są darmowe porady prawne. Ja tak zrobiłam, wszystko mi wytłumaczył i napisał pozew. Co do zwrotów kosztu wyprawki to mi mówił, że zazwyczaj sąd nie potrzebuje rachunków, ale jak sobie zbieram to też jest ok. Za wózek np. nie mam żadnego bo kupowałam od kumpeli.

Nerolka kciuki za auto

iustyna
zostań z nami

Spotkałam koleżanke w sklepie i powiedziała, że mam duży brzuszek, ale to dlatego że szczupła jestem i tak wygląda. I powiedziałam, że do porodu najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Ona sama teraz drugiego Bobaska urodziła

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 13:58   #3826
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

A co tu tak cicho? wszystkie pewnie poleciały obiadek jeść

ja siedze nad moją praca mgr

ech ciężko idzie..

Stary 2011-05-25, 14:08   #3827
marzena_S
Zadomowienie

Nerola, tylko pozazdrościć takiej figury- w ogóle nie widać, że rodziłaś.

Carmela, Sarunia jest przeurocza.

Pieleszka trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę.

Shira, jeśli można to ja bym też się pisała na ten Sab Simplex.

Vaniliova, super ,że po wizycie wszystko ok z maluszkiem.

Beata
, trzymam za Was kciuki, żebyście jak najszybciej mogli się przenieść na swoje i cieszyć się urządzaniem kącika dla Julki.

Byłam dzisiaj w biedronce i udało mi się kupić zestaw kosmetyczny płatków patyczków, szczotkę do butelek, sztućce i miseczkę.
Z tymi sztućcami i miseczką trochę wybiegłam naprzód, ale nie mogłam się oprzeć.
Nadal zastanawiam się nad tą dadą, podobnie jak niektóre dziewczyny kupiłam jedną paczkę pampers newborn a później może bym spróbowała z tymi biedronkowymi.
Tylko czy to nie ryzyko kupić dwie paczki pieluch, później się może okazać, że odparzają tyłek i co zrobić z taką ilością?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0758.jpg (81,7 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-05-25, 14:20   #3828
karolinee1983
Zadomowienie

Ale cisza na wątku... Nikt się nie nudzi jak ja?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:22   #3829
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dziewczyny proszę o kciuki bo za chwilę jadę do gina .... i jak zawsze się stresuję

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:24   #3830
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ale cisza na wątku... Nikt się nie nudzi jak ja?
ja tez sie nudze a oliewczka1985 to dzis chyba na szkole rodzenia idzie??

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o kciuki bo za chwilę jadę do gina .... i jak zawsze się stresuję
: kciuki: i nie martw sie bedzie ok

Stary 2011-05-25, 14:31   #3831
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Proszę bardzo kochana

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ja tez sie nudze
To nie jestem sama. Wszystko już zrobiłam - obiad się gotuje, pranie zrobione i powieszone, mieszkanie ogarnięte. Chyba tele włączę i się pogapię, bo coś słabo dziś piszemy, nie ma co czytać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:35   #3832
patik87
Zakorzenienie

cicho cicho..
zjadałam obiad, posprzątałam pobojowisko w kuchni po gotowaniu, godzina same wiecie która, a ja a z nauką nadal w lesie! i jak mam iść na egzamin w piątek? (sory, dwa..)

Nerola daj trochę swojej dobrej organizacji czasu pracy mam pytanko do Ciebie i innych mam obeznanych w temacie: kiedy pierwszy raz dziecku się nosek opróżnia? jak choruje czy robi się to regularnie od czasu do czasu?
aaa i wczoraj na spotkaniu się zastanawiałyśmy, czy jak się rodzi łożysko to też na silnym bolącym skurczu?
Wiecie co, wcz na wątku mam maj-czerwcowych przeczytałam, że jedna z nich miała łyżeczkowanie na żywca bo sprawa pilna macica się nie obkurczała, krwotok czy cuś.. a nie można było ściągnąc anestezjologa.. i przywiązali ją do łóżka. To jest chyba pikuś w porównaniu do porodu.

Kręgosłup mnie boli, dosyć mocno. za dużo ostatnio hasam, wogóle nie leżakuje, bo zawsze jest coś do zrobienia.

słoneczko

karoline chcesz za mnie się pouczyć? a ja się ponudzę i pogapię w tele..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-25 o 14:38
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:40   #3833
moniczka2123
Zadomowienie

ja szperam po allegro

Stary 2011-05-25, 14:52   #3834
wodaqua
Zadomowienie

Słoneczko, za wizytę.
Parik, oj tam się będziesz uczyć... Nasze kciuki cuda zdziałają

A ja po kompleksowym goleniu, kutwa jak ciężko z tym lusterkiem nawet....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Oglądałam zdjęcia w klubie ze spotkania! Super! Wyglądałyscie jak sekta ciężarówek na wyżerce No i strasznie grube jesteście, faktycznie strasznie!!!!

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Dobra, zbieram się na wizytę. Paaa!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:52   #3835
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Słoneczko, za wizytę.
Parik, oj tam się będziesz uczyć... Nasze kciuki cuda zdziałają

A ja po kompleksowym goleniu, kutwa jak ciężko z tym lusterkiem nawet....

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Oglądałam zdjęcia w klubie ze spotkania! Super! Wyglądałyscie jak sekta ciężarówek na wyżerce No i strasznie grube jesteście, faktycznie strasznie!!!!
wlasnie zbieram sie do tego i tez nie bedzie latwo

Stary 2011-05-25, 14:52   #3836
agulaaabar
Zakorzenienie

nawet nie próbuje nadrabiac bo widziałam ile stron:P my od rana jeździmy... zaszalałam bo nakupiłam kwiatów za 350zł balkonowe i do wejścia i na skalniak
Kolejna wiadomość - kupilismy garnitur dla tż babka nam jeszcze krawat gratis dorzuciła
W realu Dzidziusia nie było aaaha co do płynów, to różowy dzisiuś jest od 3 r. ż. a niebieska butelka jest dla noworodków czyli są i takie

Jedziemy po ziemie do kwiatów, wskoczymy do biedronki i natury po kosmetyki dla Lilki poźniej szybki prysznic i na 18.20 do gina więc prosimy o kciuki!
I nie denerwujcie sie bo po lekarzu jedziemy na grilla do teściów bo siostra tż ma bierzmowanie dziś.

Lecem buziaki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 15:03   #3837
moniczka2123
Zadomowienie

http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...625167484.html

wybralam wanienke i powiedzcie moze byc dla chlopca czerwona?? biorac pod uwage ze lazienka kremowo czerwona

no nie wytrzymam http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...623515927.html

Czas edycji: 2011-05-25 o 15:19
Stary 2011-05-25, 15:27   #3838
Zmalowana
Zakorzenienie

Wbrew pozorom te wiaderka są podobno bardzo dobre. Z tego co czytałam w necie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 15:28   #3839
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
cicho cicho..

Nerola daj trochę swojej dobrej organizacji czasu pracy mam pytanko do Ciebie i innych mam obeznanych w temacie: kiedy pierwszy raz dziecku się nosek opróżnia? jak choruje czy robi się to regularnie od czasu do czasu?
aaa i wczoraj na spotkaniu się zastanawiałyśmy, czy jak się rodzi łożysko to też na silnym bolącym skurczu?
Wiecie co, wcz na wątku mam maj-czerwcowych przeczytałam, że jedna z nich miała łyżeczkowanie na żywca bo sprawa pilna macica się nie obkurczała, krwotok czy cuś.. a nie można było ściągnąc anestezjologa.. i przywiązali ją do łóżka. To jest chyba pikuś w porównaniu do porodu.
Co do noska to Filip na początku miał tzw. sapkę niemowlęcą (mleko mu się dostawało do noska i zatykało więc ciężej mu się oddychało) i już w szpitalu musiałam mu nawilżać solą fizjologiczną.

A samo opróżnianie za pomocą Fridy mieliśmy przy pierwszym katarku, ale nie pamiętam kiedy to było.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 15:34   #3840
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć,

Niestety mam zaległości na forum już od soboty i chyba nie uda mi się już tego nadrobić.
W niedzielę nie czułam ruchów małego i pojechałam na izbę przyjęć. Lekarz zrobił mi usg i powiedział, że serce dziecka bije, ale się ono nie rusza i kieruje mnie do szpitala na patologię ciąży. Myślałam, że umrę ze strachu. Na oddziale podłączyli mi ktg i okazało się, że mały spał - wyszedł bardzo ładny zapis. Zostawiono mnie na obserwację do poniedziałku. W poniedziałek zrobili mi różne badania - byłam u okulisty na badaniu dna oka, 7 razy ktg, usg, badania z krwi i mocz, wymaz z pochwy. Wszystko wyszło ok. Mały śpioch tylko napędził mi stracha. W poniedziałek na obchodzie lekarz powiedział mi, że zostawia mnie na obserwację do wtorku także zostałam. Wczoraj rano na obchodzie znów powiedział mi, że zostawia mnie do dzisiaj żeby minęły 3 doby, bo wtedy mają refundację z nfz, a tak za moje badania musi płacić szpital - wkurzyłam się porządnie i wyszłam wczoraj popołudniu na własne żądanie. Najważniejsze z małym wszystko ok Dzisiaj daje porządne kopniaczki

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości