Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 20:58   #901
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Cytryny wciskać się nie powinno bo zmienia wynik badania.
poważnie? :/
mi lekarz sam powiedział, żeby wzięła sobie cytrynę dla znośniejszego wypicia.

A w większości widzę, że macie przepisane 75g, ja dostałam 50g, wybieram się w poniedziałek. W razie jakby miał mi wyjść zły wynik nie odmawiam sobie i wcinam to na co mam ochotę a przede wszystkim truskawy normalnie przeszłam na dietę truskawkową

Natka co się okazało z kompem? Odzyskałaś dokumenty?

Lulla gdzie zgubiłaś avka? Normalnie byłam pewna, że czytam Lausanne i takie zdziwko, że to jednak Ty

widzieliśmy dziś 1szy raz z mężem jak się małe wypina na zewnątrz - masakra, normalnie archiwum X

dziewczyny czy któraś się zastanawia nad wózkiem tako jumper GT? Mamy okazję odkupić od koleżanki za połowę ceny, używany od września (więc niewiele) może mi go polecicie albo odradzicie

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-05-25 o 20:59
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:04   #902
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
To ja sie łącze z Toba w outsiderowaniu, bo mam same ubranka dla maluszka i nic wiecej
nie no ubranka to już coś hehe a ja nie mam ani jednego - nic... ale oczywiście - outsiderujemy się razem
ja zaraz poszukam jakiejś listy co i ile muszę kupić, bo wogóle nie orientuję się w temacie ubranek dla noworodków...

gratuluję kopniaczków... pamiętam jak ja ich wyczekiwałam i jaką radochę miałam z tych pierwszych "wyraźnych"... a teraz już na porządku dziennym są kopniaki, nawet teraz jem jogurcik a mały kopie że aż się brzuś trzęsie a ostatnio w nocy jak mnie poboksował, normalnie mały kickboxer mi rosnie
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:04   #903
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
poważnie? :/
mi lekarz sam powiedział, żeby wzięła sobie cytrynę dla znośniejszego wypicia.

A w większości widzę, że macie przepisane 75g, ja dostałam 50g, wybieram się w poniedziałek. W razie jakby miał mi wyjść zły wynik nie odmawiam sobie i wcinam to na co mam ochotę a przede wszystkim truskawy normalnie przeszłam na dietę truskawkową

Lulla gdzie zgubiłaś avka? Normalnie byłam pewna, że czytam Lausanne i takie zdziwko, że to jednak Ty

widzieliśmy dziś 1szy raz z mężem jak się małe wypina na zewnątrz - masakra, normalnie archiwum X

dziewczyny czy któraś się zastanawia nad wózkiem tako jumper GT? Mamy okazję odkupić od koleżanki za połowę ceny, używany od września (więc niewiele) może mi go polecicie albo odradzicie

Hej Mooooonik to tylko ja, czas na zmiany
Stary 2011-05-25, 21:07   #904
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

moonik ja się kompletnie nie orientuję w wózkach i az się boję jak przyjdzie nam coś wybierać... Ale jest specjalny wątek o zakupie wózków poszukaj tam na pewno są opinie mam, które go uzywały
Lula no właśnie ja też Cię na początku pomyliłam z lausanne. Co się stało z Twoim avkiem? Będzie jakiś nowy? Bo tak głupio jak tak pousto
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:11   #905
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
nie no ubranka to już coś hehe a ja nie mam ani jednego - nic... ale oczywiście - outsiderujemy się razem
ja zaraz poszukam jakiejś listy co i ile muszę kupić, bo wogóle nie orientuję się w temacie ubranek dla noworodków...

gratuluję kopniaczków... pamiętam jak ja ich wyczekiwałam i jaką radochę miałam z tych pierwszych "wyraźnych"... a teraz już na porządku dziennym są kopniaki, nawet teraz jem jogurcik a mały kopie że aż się brzuś trzęsie a ostatnio w nocy jak mnie poboksował, normalnie mały kickboxer mi rosnie
Lajty, ja mam praktycznie wszytskie ubranka od tesciowej ja obiecalam sobie ze skseruje liste rzezy dla maluszka ktora przygotowaly dziewczyny i bede sobie odhaczala co mam a czego nie

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
moonik ja się kompletnie nie orientuję w wózkach i az się boję jak przyjdzie nam coś wybierać... Ale jest specjalny wątek o zakupie wózków poszukaj tam na pewno są opinie mam, które go uzywały
Lula no właśnie ja też Cię na początku pomyliłam z lausanne. Co się stało z Twoim avkiem? Będzie jakiś nowy? Bo tak głupio jak tak pousto

Ja tez jeszcze nie mam wozka, za duzo tego jest bedzie nowy, bedzie
Stary 2011-05-25, 21:15   #906
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mooooonik to tylko ja, czas na zmiany
każdemu czasem potrzeba takich

Cytat:
tak, właśnie będę przeglądać z tego co się zorientowałam to ma chyba wszystko to, na czym mi zależy

odnośnie wyprawki dla malucha ja mam 5-pak bodziaków z długim i jedno body z krótkim a co najlepsze wszystkie niby w jednym rozmiarze, ale ten z krótkim wyglada na dwa razy większy

Julitka

Stary 2011-05-25, 21:19   #907
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
wiecie co? kupiłam sobie lody i pisze na nich że są o smaku śmietankowo-śmietankowym jadłyście takie
one są pyyyyyyszne
ja bym z chęcią zjadła lody ale już sobie daruje, bo jutro krzywa cukrowa ... a dzisiaj jadłam już lody i ciastka i prażynki

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
melduje ze u mnie na handelku truskaw za 6,5-7 zł ceny lecą w dół -jak miło he he
oj miło miło

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ale się dziś do czuję. Głowa mnie boli, niedobrze, jakaś słabość ogólna. A wydawałoby się, że to upał źle działa...
Nic nie mam nadrobione i w ogóle jestem do tyłu Niech mnie ktoś dobije.
Lepiej mnie dobijcie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

Nawet jeśli skurcze sa skurczami to nie wywołała ich praca ale sprzątanie. Jestem strasznym pedantem - odkurzałam dwa razy dziennie, myłam podłogi, okna itd (nowe mieszkanie, nowe mebelki, wszystko śliczne i pachnące - jak tu nie dbać). Przesadziłam wiem ale troszkę czuję się winna bo lekko zmusiłam męża na dziecko i nie chcę zrzucić na niego wszystkich obowiązków - a w brudzie nie będę żyć
jeżeli trzeba to niech tz robi ile może,a czego nei może to trudno - od odrobiny nieładu w mieszkaniu jeszcze nikt nie umarł. Nie przesadzaj, błagam jeżeli pracy nie chcesz odpuścić to chociaż miej na tyle rozsądku żeby odpuścić sprzątanie

i znowu nie zacytowało mi wszystkich postów tóre chciałam normalnie takie coś na K mnie zaraz weźmie

w ogóle to mam zły dzień, na pocieszenie kupiłam spodenki dla Niuni śliczne rozpinane w kroku i śliczniaczek
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:20   #908
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

A ciuszki kupujecie na 56 czy na 62? I nadal się nie dowiedziałam w co zamierzacie ubierać dzidziusia gdy będziecie szły na dwór
Stary 2011-05-25, 21:22   #909
lullaby_ml
Zakorzenienie

A w ogole jutro bedzie 22 tydzien czyli wejde juz w 23
Stary 2011-05-25, 21:23   #910
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Gosia...absolutnie ci nie życzę, ale jakbyś dostała skurczy albo zaczęła plamić to też byś nie poszła na L4 i nie wzieła luteiny czy nospy bo lekarze konowały i nie umieją pomóc?

Póki jest dobrze to jest dobrze, i można pracować a nawet sie powinno ale czasem życie strasznie zmienia priorytety :/

sorry, ale jakoś zle na mnie działają takie teksty że dawniej to kobiety w polu rodziły i szły dalej kopać ziemniaki. Dawniej nie ratowano wcześniaków, nie podtrzymywano wczesnych ciąż a już o diagnostyce i leczeniu niepłodności nie wspomnę. I ludzie którzy dziś dzieci mają dawniej byli "bezpłodni" i amen.
Nie wiem ile tu dziewczyn miało problemy bo nie wszystkie pisały, ale na pewno kilka oprócz mnie wogóle nie byłoby w ciąży albo nie miałoby szans donosic bo właśnie skurcze, krwiaki i skracająca się szyjka gdyby nie lekarze.
Cytat:
Amen.
Widocznie jesteśmy z podobnej gliny, bo na mnie te keksty też działają drażniąco.

Zmykam tymczasem
to i ja sie pod tym podpisze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:27   #911
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
A ciuszki kupujecie na 56 czy na 62? I nadal się nie dowiedziałam w co zamierzacie ubierać dzidziusia gdy będziecie szły na dwór

W śpioszki, bodziaki, kaftanik, czapeczke, cicikowa puchowa narzute i chyba to wszystko tzn ja bym tak ubrala maluszka na jesien
Stary 2011-05-25, 21:28   #912
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
W śpioszki, bodziaki, kaftanik, czapeczke, cicikowa puchowa narzute i chyba to wszystko tzn ja bym tak ubrala maluszka na jesien
a ja bym dodała jeszcze jakąś fajną bluze, sweterek itd a i jeszcze jakies fajne spodnie
Stary 2011-05-25, 21:29   #913
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
to i ja sie pod tym podpisze

A ja poraz kolejny sie z tym zgodze
Stary 2011-05-25, 21:30   #914
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam kilka na 56 a teraz już kupuje 62 i co nieco 68.

Wiesz to zależy jaka będzie pogoda, ogólnie to jakieś spodenki i kurteczka tak myśle. A tak w ogóle to sie nie znam wiec będe ubierała na czuja albo szukała w necie porad
Stary 2011-05-25, 21:30   #915
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a ja bym dodała jeszcze jakąś fajną bluze, sweterek itd a i jeszcze jakies fajne spodnie

Wiedzialam ze czegos mi brakowalo bede wyrodna matka?
Stary 2011-05-25, 21:31   #916
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny aaaaa poczułam pierwsze nieśmiałe ruchyleżę sobie na plecach i oglądam tv i trzymam ręce na brzuszku u czuję takie delikatneale super w końcu się doczekałam

A teraz lecę szykować mężowi kolację, bo wraca do domku z remontu naszego mieszkanka buziaki
Gratki Mój maluch już coraz częściej się rusza, wczoraj po wypiciu glukozy zaczął mi się kręcić w brzuchu
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:34   #917
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A ja poraz kolejny sie z tym zgodze
nie ma to jak jednomyslność

w sumie jak juz tak piszemy ze kobity rodziły w polu itd witaminy im nie potrzebne itd to po co w ogóle chodzić do lekarza-kiedyś nie chozili, po co oglądac dziecko przez usg -kiedyś nas nikt nie podglądał.....idąc tą ściezką jeszcze wiele rzecy mozna by było wypisać-każdy robi jak uwaza

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ja mam kilka na 56 a teraz już kupuje 62 i co nieco 68.

Wiesz to zależy jaka będzie pogoda, ogólnie to jakieś spodenki i kurteczka tak myśle. A tak w ogóle to sie nie znam wiec będe ubierała na czuja albo szukała w necie porad
no ja tez na czuja a jak_

Cytat:
Wiedzialam ze czegos mi brakowalo bede wyrodna matka?
oj tam oj tam, ja po prostu dookoła siebie w rodzinie , znajomych wiedze dzieciątka i widze jak są poubierane wiec podpatruje
mój mąż i tak stwierdził ze w domu bedziemy dziecko trzymać bez ubrania bo tak dzieci lubią i po co go męczyc a jeszcze powiedziałą ze jakby co i ze jak bedzie widział ze mu /jej zimno to zapakujemy w krowe
Stary 2011-05-25, 21:36   #918
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
co to cicikowa puchowa narzuta

Julitka

Stary 2011-05-25, 21:36   #919
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

O ja Kochane ja uciekam bo mnie taki głód wilczy złapał że szok! No właśnie i te bluzy z kapturkami to mam zamiar ubierać jak będziemy szli na spacerek a nie w domku Bo już myslałam, ze zrobiłam niepotrzebny zakup
Stary 2011-05-25, 21:42   #920
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma to jak jednomyslność

w sumie jak juz tak piszemy ze kobity rodziły w polu itd witaminy im nie potrzebne itd to po co w ogóle chodzić do lekarza-kiedyś nie chozili, po co oglądac dziecko przez usg -kiedyś nas nikt nie podglądał.....idąc tą ściezką jeszcze wiele rzecy mozna by było wypisać-każdy robi jak uwaza

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

no ja tez na czuja a jak_

oj tam oj tam, ja po prostu dookoła siebie w rodzinie , znajomych wiedze dzieciątka i widze jak są poubierane wiec podpatruje
mój mąż i tak stwierdził ze w domu bedziemy dziecko trzymać bez ubrania bo tak dzieci lubią i po co go męczyc a jeszcze powiedziałą ze jakby co i ze jak bedzie widział ze mu /jej zimno to zapakujemy w krowe
No tak, ale idac dalej tym tropem skoro kobity wczesniej mogly sie normalnie meczyc i robic wszystko to skad tyle zgonow noworodkow? a poza tym teraz zyjemy w troche innych czasach i o ile te kobity byly zdrowe i nie mialy tyle stresu o tyle my zyjemy w czasach wyscigu szczurow. A witaminy-no coz, trzeba brac i uzupelniac niedobory jak i tez trzeba brac zeby zapobiegac albo pomagac..ciezki i dlugi temat; a w ogole to ciesze sie ze nie pracujemy w polu

Sie poplulam rzeczywiscie, nie bedziemy meczyc bo po co
Stary 2011-05-25, 21:44   #921
danika
Zakorzenienie

dobranoc dziewczyny uciekam spac, a najpierw jeszcze do wanienki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:45   #922
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczyny ide sie kąpielkowac i byc moze postaram sie zasnac z moim skarbkiem w brzuszku, o ile nie zacznie mi urzadzac znowu dżamprezy conocnej w razie gdyby mnie juz nie bylo to zycze dobrej nocy i slodkich senkow
Stary 2011-05-25, 21:46   #923
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale idac dalej tym tropem skoro kobity wczesniej mogly sie normalnie meczyc i robic wszystko to skad tyle zgonow noworodkow? a poza tym teraz zyjemy w troche innych czasach i o ile te kobity byly zdrowe i nie mialy tyle stresu o tyle my zyjemy w czasach wyscigu szczurow. A witaminy-no coz, trzeba brac i uzupelniac niedobory jak i tez trzeba brac zeby zapobiegac albo pomagac..ciezki i dlugi temat; a w ogole to ciesze sie ze nie pracujemy w polu

Sie poplulam rzeczywiscie, nie bedziemy meczyc bo po co
to co napisałas powyżej tez chciałam napisać ale wiedziałam ze mnie uzupełnisz

co do pomysłów mojego meża to pare jeszcze ma
ostatnio oglądalismy monitory oddechu no i sie zastanawialismy , no ale mój mąż i na to ma sposób , powiedział ze jak sie urodzi dziecko to nie bedziemy spać potem sie poprawił i powiedział ze bedziemy spać na zmiane po 6 godzin i bedziemy pilnowac maluszka, ciekawe tylko jak on chce to zrobić ja ja bede karmic
Stary 2011-05-25, 21:51   #924
acelinka
Zakorzenienie

Asik pożyczysz mu cyca

Ja zmykam do wanny i spać, lepiej żeby ten dzień się już skończył ...

Dobranoc
Stary 2011-05-25, 21:53   #925
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
No to gratuluję profesjonalnego osprzętowania

Cytat:
czyli nie wszystko przesądzone, po dwóch tyg się okaże czy insulina czy dieta. Ale grunt to pozytywne myśleeniea Ty takie masz więc zuch dziewczyna z Ciebie
Dokładnie tak jak napisałaś Nastawienie musi takie być bo inaczej bym się wykończyła psychicznie, teraz sporo rzeczy na raz wali mi się na głowę więc wolę mojego maleństwa nie stresować

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mi też zapisano nie robiąc badań. Ten lek Ci i tak nie zaszkodzi. jest przypisywany zapobiegawczo, bardzo, bardzo często . Luteina czy Duphaston?
Miałam podobnie Po wypadku na tydzień dostałam luteinę.

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
A lekarz z tego co piszesz faktycznie na konowała wygląda. Oni jak nie wiedzą jak pomóc to od razu leki przepisują i L4 - teraz taka moda. Dawniej kobiety pracowały normalnie i dzieci rodzily i witamin i innych nie brały, a teraz tylko nas szprycują.
To nie jest argument że dawniej cośtam... mamy inne czasy, inne organizmy Ciąża to nie choroba to fakt ale jeśli coś się dzieje to mam to olać bo kiedyś kobiety tak robiły?

Cytat:
Widzę, że mamy dziś dzień w stylu "always look on the bright side of life"
Trzeba Aguś, trzeba

Cytat:
dziewczyny aaaaa poczułam pierwsze nieśmiałe ruchyleżę sobie na plecach i oglądam tv i trzymam ręce na brzuszku u czuję takie delikatneale super w końcu się doczekałam

A teraz lecę szykować mężowi kolację, bo wraca do domku z remontu naszego mieszkanka buziaki
klask i:

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Tak Zapomniałam się pochwalić, nawet za darmo zrobił to kolega mojego brata

Cytat:
A w ogole jutro bedzie 22 tydzien czyli wejde juz w 23

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:05   #926
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Karla, skurcze jak najbardziej mogą być wynikiem przeciążenia fizycznego i psychicznego, a wydaje mi się, że to co robisz teraz wcale nie pomaga w ich opanowaniu. Rozumiem obowiązkowość, rozumiem chęć utrzymania czystości, ale nie za cenę zdrowo przebiegającej ciąży.
Nic nie piszesz o szyjce, a te skurcze mogą powodować jej skrócenie i otwarcie, a to jest bezpośrednim zagrożeniem dla dziecka. O ile dobrze pamiętam, jesteś w 20 tygodniu ciąży, zdajesz sobie pewnie sprawę czym grozi poród na tym etapie ciąży (czy raczej poronienie, bo to właśnie zakończenie ciąży do 22 tygodnia).
Przepraszam za ten ton, ale widzę, że trudno Ci zachować umiar, zwolnić. Postaraj się choć przez te dwa tygodnie do planowanego L4 odpuścić trochę obowiązki domowe, skoro pracować chcesz nadal, mimo zaleceń lekarza. Organizm daje Ci zdecydowane znaki, że tempo jest za duże.
I jeszcze jedno, skoro na bóle pomagała Ci nospa, to zdecydowanie były/są to skurcze, bo nospa właśnie niweluje skurcze mięśni gładkich. Rozciąganie nie objawia się skurczami.
Życzę Ci jak najlepiej, dlatego to piszę i mam nadzieję, że uda się spokojnie dotrwać do 40 tygodnia
Agnysko - mogę tylko powiedzieć - AMEN pod Twoją wypowiedzią naprawdę napisałaś bardzo mądrze!

Karla - masz racje, nie rozumiem Cię i nie zrozumiem! Jak praca i to w Twoim stanie moze być ważniejsza od maluszka?? Ja miałam straszne wyrzuty sumienia jak poszłam w 8 tc na L4 (wtedy w pracy wszyscy byli chorzy i przychodzili do pracy z gorączką, bałam sie że się zaraze itd.) i teraz mam problemy z szyją - a co np. by było gdybym pracowała do tej pory? NAwet myśleć nie chce... Dlategow ybacz, ale Twoje zachowanie i postawa strszanie mnie jakoś zdenerwowała

Cytat:
dla takiego maluszka? mi raczej sie nie przyda. Przez pierwsze 3-4 miesiace to tylko bodziaki pajace itp. a nie bluzy z kapturem
a czemu niby dla maluszka nie moze być bluza z kapturem?? My nie rodzimy latem, ale jesienią....

Dlatego caroline wg mnie bardzo fajny zakup

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Gosia...absolutnie ci nie życzę, ale jakbyś dostała skurczy albo zaczęła plamić to też byś nie poszła na L4 i nie wzieła luteiny czy nospy bo lekarze konowały i nie umieją pomóc?

Póki jest dobrze to jest dobrze, i można pracować a nawet sie powinno ale czasem życie strasznie zmienia priorytety :/

sorry, ale jakoś zle na mnie działają takie teksty że dawniej to kobiety w polu rodziły i szły dalej kopać ziemniaki. Dawniej nie ratowano wcześniaków, nie podtrzymywano wczesnych ciąż a już o diagnostyce i leczeniu niepłodności nie wspomnę. I ludzie którzy dziś dzieci mają dawniej byli "bezpłodni" i amen.
Nie wiem ile tu dziewczyn miało problemy bo nie wszystkie pisały, ale na pewno kilka oprócz mnie wogóle nie byłoby w ciąży albo nie miałoby szans donosic bo właśnie skurcze, krwiaki i skracająca się szyjka gdyby nie lekarze.
kolejna bardzo mądra mama, brawo kochana !!

Martusiaaa21 - gratuluję ruchów

A GDZIE MOJA SISTER?? CAŁY DZIEŃ JEJ NIE BYŁO??? Buuuuu <pewnie z K.>

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:34   #927
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Agnysko - mogę tylko powiedzieć - AMEN pod Twoją wypowiedzią naprawdę napisałaś bardzo mądrze!

Karla - masz racje, nie rozumiem Cię i nie zrozumiem! Jak praca i to w Twoim stanie moze być ważniejsza od maluszka?? Ja miałam straszne wyrzuty sumienia jak poszłam w 8 tc na L4 (wtedy w pracy wszyscy byli chorzy i przychodzili do pracy z gorączką, bałam sie że się zaraze itd.) i teraz mam problemy z szyją - a co np. by było gdybym pracowała do tej pory? NAwet myśleć nie chce... Dlategow ybacz, ale Twoje zachowanie i postawa strszanie mnie jakoś zdenerwowała

a czemu niby dla maluszka nie moze być bluza z kapturem?? My nie rodzimy latem, ale jesienią....

Dlatego caroline wg mnie bardzo fajny zakup

kolejna bardzo mądra mama, brawo kochana !!

Martusiaaa21 - gratuluję ruchów

A GDZIE MOJA SISTER?? CAŁY DZIEŃ JEJ NIE BYŁO??? Buuuuu <pewnie z K.>
Dostałam kopa w sumienie... jutro i w piątek home office, od poniedziałku L4, a co piątek pani sprzątająca... damy radę... aaa zapomniałam jeszcze o diecie truskawkowej na poprawę humoru

Tak piszecie w co bedziecie ubierać dzieci... ja to się zastanawiam jak ja w ogóle ubiorę malucha nie łamiąc mu rączek i nóżek!!!?? W rodzinie do tej pory nie było małych dzieci. Jak mi dali 3M bratanka do ubrania (bluza na suwak) to spanikowałam

Martusiaaa21 - dzisiaj pierwsze plum plum za kilka dni kopniaczki i małe kochane Archiwum X. Gratuluje!!

aa2 - monitor oddechu super sprawa - pozwala spokojniej spać (wiem z opowieści znajomych mam). Nowy jest dość drogi... może ktoś ze znajomych ma używany w dobrym stanie i chce sprzedać? Ja wymęczyłam szwagierkę i mi pożyczy

P.S. Przyznaje sie - nie potrafie robic wielocytowania. Widzialam w poprzednim temacie instrukcje ale zaginela... ktory przycisk wcisnac na samym koncu, jak juz mam zaznaczone wiadomosci? Jakas tepa jestem
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:39   #928
agnyska81
Zakorzenienie

Ale zimno na dworze, już do 9 stopni spadła temperatura.

Cytat:
Na 56 planowałam nie kupować, ale jak mi kuzynka powiedziała, że na dziecka które miało przy urodzeniu 56 cm właśnie, ubierała jeszcze przez jakiś czas ciuszki tego rozmiaru, to jednak coś tam kupiłam

Cytat:
mój mąż i tak stwierdził ze w domu bedziemy dziecko trzymać bez ubrania bo tak dzieci lubią i po co go męczyc
Hehe, według tego artykułu (tak w ogóle polecam, bo na początek fajny jest, jak ktoś nic nie wie, jak ja), to musiałabyś mieć w domu bardzo ciepło

Karla, bardzo dobry plan Wielocytowanie - albo przy ostatnim zaznaczonym poście klikasz :cytuj: albo na samym końcu pod wszystkimi postami "odpowiedz".

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-25 o 22:42
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:42   #929
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
oj kobitko szalejesz dziś na tym allegroale pewnie trzeba już powoli kompletować, żeby na koniec nie zostało wszystko

ah Cotka tak mi sie spodobały te czapeczki, że właśnie zamówiłam sobie takiemam nadzieję, że nie masz nic przeciwkoale są słodziutkie
O. pewnie, że mam za złe. Zwracaj je szybko !
Fajnie , że się podobały i cieszę się że nasze maluszki będą miały takie same

Cytat:
A przypomniało mi sie, że i ja odmówiłam L4 jak mi na początku kwietnie chciała gin przepisać. Nie wiem czy mnie sprawdzała ale 2 razy pytała czy na pewno nie chcę. Wszystkie wyniki miałam w normie, byłam dokładnie przebadana, a wypisac chciała mi tylko dla tego, ze powiedziałam, ze o godzinie 21.00 juz mi sie nic nie chce i ide spać A wszystko dla tego ze to był koniec 3 miesiaca i do kompletu przesilenie wiosenne i kiepska pogoda w warszawie, a ja niestety na zmiany pogody reaguje sennością. Na nastepnej wizycie tłumaczyła sie, że większość dziewczyn, które do niej przychodza, to juz od 1 wizyty wołają o L4, witaminy i inne leki, a jak im nie przepisze to potem sie okazuje że "witaminki" lykały na własna rekę i dobre wyniki im sie pogarszają, bo organizm dostaje za duzo niektórych zwiazków i nie daje rady ich przetrawiać ani wydalać z moczem
A co w tym dziwnego?
Nie rozumiem trochę. Jak dla mnie to bardzo rozsądne wziąć wolne w pierwszych tygodniach ciąży czy kolejnych i uważam, że lekarze fajnie robią dając taką możliwość kobiecie. Przecież to nie jest jakieś dziwactwo z ich strony tylko życzliwość dla mam które z oczywistych powodów męczą się szybciej i muszą odpoczywać.
Cytat:
Jak narazie ja mojego ubieram w skórę, sadełko i maciczkę
Wydaje mi się że takie wdzianko jak na razie na długo mu wystarczy na dworze więc nie myślę co dalej

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:54   #930
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Dostałam kopa w sumienie... jutro i w piątek home office, od poniedziałku L4, a co piątek pani sprzątająca... damy radę... aaa zapomniałam jeszcze o diecie truskawkowej na poprawę humoru

P.S. Przyznaje sie - nie potrafie robic wielocytowania. Widzialam w poprzednim temacie instrukcje ale zaginela... ktory przycisk wcisnac na samym koncu, jak juz mam zaznaczone wiadomosci? Jakas tepa jestem
I bardzo dobrze postąpiłaś. Jesteśmy z Ciebie dumne Zobaczysz, to Ci tylko wyjdzie na lepsze

A co do wielocytowania, jak już masz zaznaczone wiadomości klikasz albo normalnie 'odpowiedz', albo ja czasem klikam przycisk 'cytuj' przy ostatnim poscie przy ktorym bylo zaznaczone wielocytowanie
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości