Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 09:39   #961
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Cotka, foch Pisałaś, że co niektóre nie nadrabiają wątku, a ja pytam grzecznie o sprawę rurową, a Ty nic na to

Asiu, to też nie było na serio A tak na serio, nie wiem co będę robić, żeby mieć w łazience 29 stopni, żeby dziecko wykąpać I jak potem będziemy tam wchodzić. Mi w takich temperaturach ciśnienie spada i słabo się robi, hehe.
O kochana, widziałam, ale nie wiem w sumie czemu nie odpisałam. Chyba dlatego, że nie byłam pewna czy chodzi może o mojej rury wodne - a inne mi na myśl nie przychodziły
Jeżeli chodzi o te wodne to już jest ok Wykąpałam się , więc ewentualne rozdrażnienia są z innych przyczyn A swoją drogą jakaś masakra z tym jest , bo ostatnio my zalaliśmy sąsiadkę przez to a dzień później sąsiadka wyżej nas

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:43   #962
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Wszystkiego najlepszego mamuśki

anuska_s
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Hej mamusie, wszystkiego dobrego

Czy któraś z Was ma może problem z twardnieniem brzuszka? Od kilku dni podczas leżenia, a właściwie jak zmieniam pozycję leżenia z boku na plecy, twardnieje mi brzuch. Przez kilkanaście sekund jest jak kamień, a potem odpuszcza. Myślicie, że warto się tym przejmować, czy to normalne? Nic mnie wtedy nie boli, tylko nieprzyjemnie się napina
Mi też się tak robi czasami Może to po prostu mięśnie tak reagują na zmianę pozycji? Jeśli nie boli to narazie bym to obserwowała a na wizycie powiedziała ginowi oczywiście

KarlaNobody za badanie i egzamin

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Wszytkiego naj mamuśki

Piszecie o tym badaniu na glukoze a mój gin mi nie dał ani żadnego skierowania ani nic nie mówił o tym. I co teraz ???? Następną wizytę mam 7 czerwca więc pewnie poczekam i zapytam. Ostatnio jak zapytałam o toksoplamozę czy powtórzyć bo 1 trym wyszła negatywna - to mi powiedział, że niema sensu a po co się stresować
To badanie ma szeroki termin na zrobienie więc może jeszcze Cię skieruje. A co do toxo to dziwne, ja bym się bardziej stresowała nie wiedząc czy się w od ostatniego badania nie zaraziłam Też miałam pierwsze negatywne, powtórzyłam raz i pewnie jeszcze raz będę robić.

UWAGA: suwaczki ze strony ślub-wesele rozsiewają wirusy, więc jak któraś ma to radzę usunąć

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:46
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:11   #963
tusia872
Zadomowienie

całkiem zapomniałam wam złozyc życzeń

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUŚKI

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:32   #964
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was i składam życzenia przyszłym mamusiom =) Ja dzisiaj mam okropny dzień, nie wyspałam się, mam robotników za oknem którzy skuwają jezdnię w nocy =/

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Co taka cisza tutaj? =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:35   #965
KarlaM
Raczkowanie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANE!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i egzaminy. Wieczorem świętujemy??
Na poprawe humoru - "A ja wole moja mame"

http://www.youtube.com/watch?v=Lz3QyYqRAjk
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:43   #966
19natka88
Zakorzenienie

A ja też proszę o mocne kciuki bo jadę na uczelnię wyjaśniać moją sprawę z nieobecnością na egzaminie, na którym byłam i zdałam Oby kobita miała dobry humor

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:44   #967
DzastaW
Zadomowienie

natka trzymam kciuki

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:52   #968
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A ja też proszę o mocne kciuki bo jadę na uczelnię wyjaśniać moją sprawę z nieobecnością na egzaminie, na którym byłam i zdałam Oby kobita miała dobry humor
mocne kciuki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-05-26, 10:56   #969
mucka21
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego mamiszcze

Trzymam kciuki za egzaminy, wizyty, badania i za Ciebie Natka

Mój dzień nie zaczął się najlepiej bo siostra znów mnie zdenerwowała, ale potem jak sprawdziłam pocztę okazało się że wygrałam zestaw zapachowych saszetek Pachnąca Szafa i podwójne zaproszenie do pizzahut
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:18   #970
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja tylko na chwile bo mam awarie neta i mi tak muli ze szok, wchodzilam na wizaz 30 min chcialam tylko wam
Życzyć wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy i milego dzionka

A ja sie odezwe pozniej jak sie uda
Stary 2011-05-26, 11:59   #971
gerda
Zadomowienie

Woitajcie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
w
ale jestem zła... byłam dzisiaj pooglądać wózki... masakra jakaś... ja nie wiem jak go wybiorę... myślałam, że to łatwiejszy zakup a sie okazuje, że jednak nie... Wy juz macie wozidła? czym się kierować przy zakupie?

spoko, spoko ja się na wózkach nie znam, do tego jakoś żaden mi w oko nie wpadł, więc jesteśmy obie w lesie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny aaaaa poczułam pierwsze nieśmiałe ruchyleżę sobie na plecach i oglądam tv i trzymam ręce na brzuszku u czuję takie delikatneale super w końcu się doczekałam
gratuluje pierwszych ruchów
rozumie, że remont idzie sprawnie?

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
Ja lece zaraz na to cudowne badanie cukrzycy.... pozniej egzamin więc też pojawię się nieco później
za glukoze i za 5.0 na egzaminie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość

-
wizyta wiec prosze o kciukasy a na końcu trzeba mauśke odwiedzić...no i wieczór będzie hehe intensywny dzien dzisiaj

lece sie szykować. Buziaczki mamuśki

Miłego dzionka
za udaną wizytę

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
mam nadzieje, że wszystko się wyjaśni swoją drogą to oni powinni posprzątać bu,rdel w papierach , a nie Ciebie tym męczyć

kciukasy, za to żeby pani dr miała dobry dzień

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:13   #972
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Idę na egzamin i wizytę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:20   #973
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Idę na egzamin i wizytę
No to kciuki

ale mi hałasuje od wczoraj w brzuchu , takie bulgotki, maly kopie swoją droga, ale usmiecham się sama do siebie jak słyszę takie bulgotanie, pykanie, w jelitach najpewniej, ale takiego czego jeszcze nie miałam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:26   #974
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Idę na egzamin i wizytę
no to kciuki trzymam , powodzonka

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

a swoją droga Malgosiu dziś konczymy 25 tydzien i jutro zaczynamy 26
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:26   #975
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

Jak mija dzień mamy?? Mi dziś pan na uczelni złożył życzenia z okazji Dnia Matki - szczena mi opadła!!! Bo jakoś nie czuję się taką mamą na 100% pomimo tego, że maluszek już "jest".

Karla - b. mądra decyzja, brawo

Natka, cotka i wszystkim innym maminkom przesyłam pozytywne fluidy i trzymam kciuki za egzaminy, wizyty!!

powinnam leżeć, a dziś już zaliczyłam miasto ale musiałam... Kupiłam sobie za to truskawki i już pochłonęłam naleśniki z truskawkami mniammmm.... !!!

mała rano mnie tak skopała, że szok!!! Ale jak zawołałam męża - to cisza. Po kim ona taka złośliwa to nie wiem

a co do zwolnień - to chyba Sharifa pisała, że L4 sa wykorzystywane i pracodawcy niechętnie "patrzą" na cieżarne. Ok, ale przeciez i tak pracodawca nie płaci wynagrodzenia kobiecie w ciąży tylko ZUS chorobowe. I strasznie mnie irytuje takie mówienie, że ciaza to nie choroba, a lekarze to zło najgorsze.... Owszem, ciąża to moze i nie "choroba", ale niektóre z dziewczyn wiedzą, jak trudno zajśc w ciąże, a potem ją donosić do końca! To, że niektórzy sobie bagatelizują pewne sprawy i praca jest ważniejsza niż dziecko i jego zdrowie, nie znaczy, że inni tym samym wykorzystują L4. Nie można tak uogólniać sprawy....

a gdzie sa wszyscy? Gdzie moja sister?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-05-26 o 12:35
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:40   #976
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
a swoją droga Malgosiu dziś konczymy 25 tydzien i jutro zaczynamy 26
wiem wiem

swoją drogą trzymam się suwaczka bo tak łatwiej, ale termin porodu przesynął mi się na 7.09, ale tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo

25.08.2011

Stary 2011-05-26, 12:45   #977
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
wiem wiem

swoją drogą trzymam się suwaczka bo tak łatwiej, ale termin porodu przesynął mi się na 7.09, ale tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo
mi sie przesunął na 4 września, ale jak na razie trzymam się też suwaczka
w praktyce i tak wyjdzie pewnie inaczej
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-05-26, 12:45   #978
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
wiem wiem

tez sie trzymam suwaczka a z USG wyszło ze malutka jest 9 dni starsza

Stary 2011-05-26, 12:56   #979
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie przesunął na 4 września, ale jak na razie trzymam się też suwaczka
w praktyce i tak wyjdzie pewnie inaczej
dokładnie, mój mąż się cieszy że jeszcze tylko jeden dzień sie przesunie i będą jego urodziny a jak dwa to rocznica ślubu

25.08.2011

Stary 2011-05-26, 13:18   #980
acelinka
Zakorzenienie

uff .. żyje glukoza przepaskudnie slodka ale da się wypić pani w laboratorium bardzo fajnie pobierała krew więc nie jestem nawet zbytnio uszkodzona, tylko trzy nałe kropeczki mam

teraz jestem z mamą u babci a zaraz po domku może uda mi sie po drodze buty kupic, ot prezencik na dzień mamy bym miała
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mam toa ale da sieo samo tez mi twardnieje brzuch i macica ale tak jak pisze Małgosia to niby normalne bo pytałam gina wczoraj

ja jeszcze zauwazyłam ze jak mam taka twarda macice i sie schylam albo siadam to mnie jakos tak boli (tak jakby przed okresem taki skurcz nie wiem jak to opisac)
też tak macie
właśnie ja jak wstaje za szybko albo sie schylam to czasami czuej taką jakby guleczke z dołu brzucha ... takied ziwne uczucie ale po chwili mija
Cytat:

Cytat:
Idę na egzamin i wizytę
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:46   #981
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
ja melduje sie pracowo
pół dnia spedzonae poza biurem i az normalnie nic sie nei chce-zdezorganizowali mi cały dzień pracy

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witajcie

Jak mija dzień mamy?? Mi dziś pan na uczelni złożył życzenia z okazji Dnia Matki - szczena mi opadła!!! Bo jakoś nie czuję się taką mamą na 100% pomimo tego, że maluszek już "jest".

Karla - b. mądra decyzja, brawo

Natka, cotka i wszystkim innym maminkom przesyłam pozytywne fluidy i trzymam kciuki za egzaminy, wizyty!!

powinnam leżeć, a dziś już zaliczyłam miasto ale musiałam... Kupiłam sobie za to truskawki i już pochłonęłam naleśniki z truskawkami mniammmm.... !!!

mała rano mnie tak skopała, że szok!!! Ale jak zawołałam męża - to cisza. Po kim ona taka złośliwa to nie wiem

a co do zwolnień - to chyba Sharifa pisała, że L4 sa wykorzystywane i pracodawcy niechętnie "patrzą" na cieżarne. Ok, ale przeciez i tak pracodawca nie płaci wynagrodzenia kobiecie w ciąży tylko ZUS chorobowe. I strasznie mnie irytuje takie mówienie, że ciaza to nie choroba, a lekarze to zło najgorsze.... Owszem, ciąża to moze i nie "choroba", ale niektóre z dziewczyn wiedzą, jak trudno zajśc w ciąże, a potem ją donosić do końca! To, że niektórzy sobie bagatelizują pewne sprawy i praca jest ważniejsza niż dziecko i jego zdrowie, nie znaczy, że inni tym samym wykorzystują L4. Nie można tak uogólniać sprawy....

a gdzie sa wszyscy? Gdzie moja sister?
no i bardzo mądre słowa, dodam jeszcze ze szkoda tylko ze mówi sie na cieżarne ze leca na zwolnienie ale ni e mówi sie o pracodawcach i warunkach w jakich musimy pracować, stres , wykorzystywanie itd takiech przykjładów można podac tysiąć, skoro kobieta wie ze w pracy ma tak czy siak wcale sie nei dziwie ze korzysta z L4, moze by tak zaczac mówic o tych wszystkich którrzy biora lewe L4 nie bedąc w ciąży i tez siedza po pół roku w domu? nie ma co wrzucac wszystkiego do jednego wora!!!
ja akurat jestem z tych pracujących, starałam sie , pracowałam i co mam z tego jedno wielkie nic, stres, niewygodne warunki itd no ale mi zależało a dziś sie dowiedziałam ze najprawdopodobniej i tak nie dadzą mi umowy na dłuzej..........szkoda ze nikt nie docenił tego ze pracowałam mimo ze czasem było mi xle -no ale to jest Polska i nasi pracodawcy(wspaniali, wyrozumiali i niby szanujacy to jak kobieta w ciąży pracuje!)
trzeba brac pod uwage rózne rzeczy przy wypowiadaniu sie na dany temat a nie uogólniac, ja mimoo ze pracuje bo w sumei chce rozumiem ze inni od pierwszych tyg ida na L4-ich prawo , ich decyzja.
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:47   #982
Patiisia
Wtajemniczenie

Cześć Wam, ja już po Nasiedziałam się w tej poradni jak nie wiem, od 9:40 do jakoś 12:40 bo wtedy weszłam do gabinetu.. Pani doktor nie mierzyła malucha, tylko główkę, serducho bije, brzuch ładnie rośnie, waga w porządku, glukoza też, ale mam za mało krwinek czerwonych, i dostałam jakieś tam lekarstwo na to Mam pytanie, czy wino czerwone, pite raz na jakiś czas też może pomóc przy tym problemie? Kojarzy mi się że kiedyś coś takiego słyszałam, i nie jestem pewna Poza tym będąc w poczekalni słyszałam bijące serducho dziecka pewnej dziewczyny, cudowna rzecz

A i jeszcze jedno.. będzie chłopczyk

No cóż.. najważniejsze że dzidzia jest zdrowa, dostałam nawet dwa zdjęcia pisiorka (choć w chwili obecnej nie wiem po co ).. Nie mogę się oswoić z tą myślą że nie będzie Nicoli Cały czas mówiłam do brzuszka per 'ona' i teraz ciężko będzie mi się przestawić, bo tak bardzo marzyłam o córeczce.. Jak tylko zobaczyłam małego, stojącego siusiaka od razu łzy mi zaczęły napływać do oczu, to był dla mnie koniec marzeń o dziewczynce. Teraz potrzebuję czasu, który przyzwyczai mnie do tej myśli, że noszę w sobie synka. Tż chyba też się trochę zawiódł bo oboje chcieliśmy córę.. ale jak to pani doktor powiedziała "sam wiedział co robił" Idę się teraz położyć na tv, bo te 3h w poczekalni mnie wykończyły Buziaki

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:00
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:52   #983
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

no i bardzo mądre słowa, dodam jeszcze ze szkoda tylko ze mówi sie na cieżarne ze leca na zwolnienie ale ni e mówi sie o pracodawcach i warunkach w jakich musimy pracować, stres , wykorzystywanie itd takiech przykjładów można podac tysiąć, skoro kobieta wie ze w pracy ma tak czy siak wcale sie nei dziwie ze korzysta z L4, moze by tak zaczac mówic o tych wszystkich którrzy biora lewe L4 nie bedąc w ciąży i tez siedza po pół roku w domu? nie ma co wrzucac wszystkiego do jednego wora!!!
ja akurat jestem z tych pracujących, starałam sie , pracowałam i co mam z tego jedno wielkie nic, stres, niewygodne warunki itd no ale mi zależało a dziś sie dowiedziałam ze najprawdopodobniej i tak nie dadzą mi umowy na dłuzej..........szkoda ze nikt nie docenił tego ze pracowałam mimo ze czasem było mi xle -no ale to jest Polska i nasi pracodawcy(wspaniali, wyrozumiali i niby szanujacy to jak kobieta w ciąży pracuje!)
trzeba brac pod uwage rózne rzeczy przy wypowiadaniu sie na dany temat a nie uogólniac, ja mimoo ze pracuje bo w sumei chce rozumiem ze inni od pierwszych tyg ida na L4-ich prawo , ich decyzja.
jestem za i popieram. Ja co prawda siedze na L4 od 2 miesiąca i moim zdaniem b.dobrze- pracowałam w sklepie spożywczym i nie jest łatwo w ciąży, koleżanka chciala się wykazać i nie poszła od razu na L4 to jej premie jeszcze zabrali i nie dość, że się starasz to jeszcze cie tak docenią. A no i pewnie żadnej z nas umowy nie przedłużą
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2011-05-26, 13:53   #984
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Hejka! Wpadłam tylko na chwilkę. Przyszła do mnie paczka z allegro z ciuszkami i powiem wam, że jestem średnio zadowolona... Jakoś tak na fotkach śpioszki i pajace wyglądały ładniej no ale cóż fakt faktem, ze był tanie. niektóre rozmiary mam wrażenie, ze są zaniżone no ale to dopiero wyjdzie w trakcie użytkowania. No nic trudno nie można mieć wszystkiego Wiadomo, ze za jakośc się płaci. Ważne, że ubranka są z miłej w dotyku bawełny i polskie.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:57   #985
Patiisia
Wtajemniczenie

za wszystkie dzisiejsze wizyty, wyjaśniane sprawy itp.

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:04
Stary 2011-05-26, 14:05   #986
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie, mój mąż się cieszy że jeszcze tylko jeden dzień sie przesunie i będą jego urodziny a jak dwa to rocznica ślubu
u mnie jak by sie z tego nowego terminu (04/10) przesunelo sie o jeden dzien to akurat w urodzinki męża

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
jestem za i popieram. Ja co prawda siedze na L4 od 2 miesiąca i moim zdaniem b.dobrze- pracowałam w sklepie spożywczym i nie jest łatwo w ciąży, koleżanka chciala się wykazać i nie poszła od razu na L4 to jej premie jeszcze zabrali i nie dość, że się starasz to jeszcze cie tak docenią. A no i pewnie żadnej z nas umowy nie przedłużą
też popieram
nie dziwie sie dziewczyna ze siedza na L-4 bo przewaznie w polsce pracodawcy ciężarne traktuja ta samo jak innych pracowników, a wiadomo kobieta ciezarna nie powinna dzwigac ciezkich rzeczy itp. jakby pracodawcy dawali nam lepsze warunki pracy w tym ważnym dla nas okresie to pewnie wiekszosc z nas pracowałaby do konca a tak to uważam ze po co sie przemeczac i narazac na niepotrzebne stresy

Stary 2011-05-26, 14:09   #987
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

ja akurat jestem z tych pracujących, starałam sie , pracowałam i co mam z tego jedno wielkie nic, stres, niewygodne warunki itd no ale mi zależało a dziś sie dowiedziałam ze najprawdopodobniej i tak nie dadzą mi umowy na dłuzej
uuuu szkoda ..... a do kiedy masz umowę?

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
.
uu nieładnie tak usuwaś posty, gratuluję faceta przekonasz się do chłopaka, zresztą pierwsze dziecko to nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka byle było zdrowe!!

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A ja nadal martwie się tą szyjką.... wizyte mam 5/06 przed wyjazdem... niby lekarz nie kazał panikować, ale na necie jak czytam to masakra! Wiem, wiem, że nie powinnam się dołowac i czytać bo to jeszcze gorzej, ale co zrobić? Człowiek i tak sie martwi i tak. A to dopiero 25 tc od jutra się zacznie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:09   #988
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
uu nieładnie tak usuwaś posty, gratuluję faceta przekonasz się do chłopaka, zresztą pierwsze dziecko to nie ważne czy chłopczyk czy dziewczynka byle było zdrowe!!
Już poprawiłam, połączyłam 2 posty w jeden a tamten uzupełniłam
Stary 2011-05-26, 14:18   #989
tusia872
Zadomowienie

AA2 wydaje mi sie ze kobiety ciezarnej nie moga zwolnic ale nie jestem pewna jak to jest z konczaca sie umowa
teraz sobie troszke poczytałam i jesli to umowa o prace to musza ci ja przedłuzyc do terminu porodu!!! nieważne ze ci sie konczy bo to jest ochrona kobiet w ciaży

Patiisia gratuluje chłopczyka ważne że mały zdrowy

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
A ja nadal martwie się tą szyjką.... wizyte mam 5/06 przed wyjazdem... niby lekarz nie kazał panikować, ale na necie jak czytam to masakra! Wiem, wiem, że nie powinnam się dołowac i czytać bo to jeszcze gorzej, ale co zrobić? Człowiek i tak sie martwi i tak. A to dopiero 25 tc od jutra się zacznie
nie martw się jak lekaż kazał nie panikowac to nie czytaj na necie bo pewnie niepotrzebnie sie stresujesz
wiem wiem łatwo napisac a trudniej wykonac ale trzymam kciuki za was

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:16
Stary 2011-05-26, 14:21   #990
mooonik
Zakorzenienie

W tym dniu wszystkim mamom życzę na początek bezbolesnego porodu, a potem radości z każdej chwili przebywania z naszymi maluszkami

Cytat:
Tak Zapomniałam się pochwalić, nawet za darmo zrobił to kolega mojego brata
to super powodzenia w dziekanacie, mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli

Anuska, Cotynato za wizytę

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
tako to dobre wózki jumper też jest okej, więc jak macie okazje i wózek się Wam podoba to bierzcie
w połowie jestem przekonana do niego, chcę tylko na żywo obmacać jeszcze i myślę, że się zdecydujemy

Cytat:

miło ze strony pana

Cytat:
nasze też takie złośliwe wczoraj 1szy raz się dało mężowi podpatrzeć

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości