|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
poważnie? :/
mi lekarz sam powiedział, żeby wzięła sobie cytrynę dla znośniejszego wypicia. A w większości widzę, że macie przepisane 75g, ja dostałam 50g, wybieram się w poniedziałek. W razie jakby miał mi wyjść zły wynik nie odmawiam sobie i wcinam to na co mam ochotę a przede wszystkim truskawy ![]() Natka co się okazało z kompem? Odzyskałaś dokumenty? Lulla gdzie zgubiłaś avka? Normalnie byłam pewna, że czytam Lausanne i takie zdziwko, że to jednak Ty ![]() widzieliśmy dziś 1szy raz z mężem jak się małe wypina na zewnątrz - masakra, normalnie archiwum X ![]() dziewczyny czy któraś się zastanawia nad wózkiem tako jumper GT? Mamy okazję odkupić od koleżanki za połowę ceny, używany od września (więc niewiele) może mi go polecicie albo odradzicie
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-05-25 o 20:59 |
|
|
|
#902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() ja zaraz poszukam jakiejś listy co i ile muszę kupić, bo wogóle nie orientuję się w temacie ubranek dla noworodków... gratuluję kopniaczków... pamiętam jak ja ich wyczekiwałam i jaką radochę miałam z tych pierwszych "wyraźnych"... a teraz już na porządku dziennym są kopniaki, nawet teraz jem jogurcik a mały kopie że aż się brzuś trzęsie a ostatnio w nocy jak mnie poboksował, normalnie mały kickboxer mi rosnie
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Mooooonik ![]()
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
moonik ja się kompletnie nie orientuję w wózkach i az się boję jak przyjdzie nam coś wybierać... Ale jest specjalny wątek o zakupie wózków poszukaj tam na pewno są opinie mam, które go uzywały
![]() Lula no właśnie ja też Cię na początku pomyliłam z lausanne. Co się stało z Twoim avkiem? Będzie jakiś nowy? Bo tak głupio jak tak pousto
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja obiecalam sobie ze skseruje liste rzezy dla maluszka ktora przygotowaly dziewczyny i bede sobie odhaczala co mam a czego nie![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Ja tez jeszcze nie mam wozka, za duzo tego jest bedzie nowy, bedzie
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
każdemu czasem potrzeba takich
Cytat:
z tego co się zorientowałam to ma chyba wszystko to, na czym mi zależy odnośnie wyprawki dla malucha ja mam 5-pak bodziaków z długim i jedno body z krótkim a co najlepsze wszystkie niby w jednym rozmiarze, ale ten z krótkim wyglada na dwa razy większy
|
|
#907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one są pyyyyyyszne ![]() ja bym z chęcią zjadła lody ale już sobie daruje, bo jutro krzywa cukrowa ... a dzisiaj jadłam już lody i ciastka i prażynki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i znowu nie zacytowało mi wszystkich postów tóre chciałam w ogóle to mam zły dzień, na pocieszenie kupiłam spodenki dla Niuni śliczne rozpinane w kroku i śliczniaczek
|
||||
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
A ciuszki kupujecie na 56 czy na 62? I nadal się nie dowiedziałam w co zamierzacie ubierać dzidziusia gdy będziecie szły na dwór
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole jutro bedzie 22 tydzien czyli wejde juz w 23
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W śpioszki, bodziaki, kaftanik, czapeczke, cicikowa puchowa narzute i chyba to wszystko tzn ja bym tak ubrala maluszka na jesien
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz to zależy jaka będzie pogoda, ogólnie to jakieś spodenki i kurteczka tak myśle. A tak w ogóle to sie nie znam wiec będe ubierała na czuja albo szukała w necie porad
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedzialam ze czegos mi brakowalo
|
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój maluch już coraz częściej się rusza, wczoraj po wypiciu glukozy zaczął mi się kręcić w brzuchu
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma to jak jednomyslność![]() w sumie jak juz tak piszemy ze kobity rodziły w polu itd witaminy im nie potrzebne itd to po co w ogóle chodzić do lekarza-kiedyś nie chozili, po co oglądac dziecko przez usg -kiedyś nas nikt nie podglądał.....idąc tą ściezką jeszcze wiele rzecy mozna by było wypisać-każdy robi jak uwaza ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
_oj tam oj tam, ja po prostu dookoła siebie w rodzinie , znajomych wiedze dzieciątka i widze jak są poubierane wiec podpatruje ![]() mój mąż i tak stwierdził ze w domu bedziemy dziecko trzymać bez ubrania a jeszcze powiedziałą ze jakby co i ze jak bedzie widział ze mu /jej zimno to zapakujemy w krowe
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
O ja Kochane ja uciekam bo mnie taki głód wilczy złapał że szok! No właśnie i te bluzy z kapturkami to mam zamiar ubierać jak będziemy szli na spacerek a nie w domku
Bo już myslałam, ze zrobiłam niepotrzebny zakup
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sie poplulam
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc dziewczyny
uciekam spac, a najpierw jeszcze do wanienki
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ide sie kąpielkowac i byc moze postaram sie zasnac z moim skarbkiem w brzuszku, o ile nie zacznie mi urzadzac znowu dżamprezy conocnej
w razie gdyby mnie juz nie bylo to zycze dobrej nocy i slodkich senkow
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pomysłów mojego meża to pare jeszcze ma ostatnio oglądalismy monitory oddechu no i sie zastanawialismy , no ale mój mąż i na to ma sposób , powiedział ze jak sie urodzi dziecko to nie bedziemy spać |
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Asik pożyczysz mu cyca
![]() Ja zmykam do wanny i spać, lepiej żeby ten dzień się już skończył ... Dobranoc
|
|
|
|
#925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ciąża to nie choroba to fakt ale jeśli coś się dzieje to mam to olać bo kiedyś kobiety tak robiły?Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Tak Zapomniałam się pochwalić, nawet za darmo zrobił to kolega mojego brata![]()
|
|||||
|
|
|
#926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę napisałaś bardzo mądrze!Karla - masz racje, nie rozumiem Cię i nie zrozumiem! Jak praca i to w Twoim stanie moze być ważniejsza od maluszka?? Ja miałam straszne wyrzuty sumienia jak poszłam w 8 tc na L4 (wtedy w pracy wszyscy byli chorzy i przychodzili do pracy z gorączką, bałam sie że się zaraze itd.) i teraz mam problemy z szyją - a co np. by było gdybym pracowała do tej pory? NAwet myśleć nie chce... Dlategow ybacz, ale Twoje zachowanie i postawa strszanie mnie jakoś zdenerwowałaCytat:
My nie rodzimy latem, ale jesienią.... Dlatego caroline wg mnie bardzo fajny zakup Cytat:
![]() Martusiaaa21 - gratuluję ruchów A GDZIE MOJA SISTER?? CAŁY DZIEŃ JEJ NIE BYŁO??? Buuuuu <pewnie z K.> |
|||
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak piszecie w co bedziecie ubierać dzieci... ja to się zastanawiam jak ja w ogóle ubiorę malucha nie łamiąc mu rączek i nóżek!!!?? W rodzinie do tej pory nie było małych dzieci. Jak mi dali 3M bratanka do ubrania (bluza na suwak) to spanikowałam ![]() Martusiaaa21 - dzisiaj pierwsze plum plum za kilka dni kopniaczki i małe kochane Archiwum X. Gratuluje!! aa2 - monitor oddechu super sprawa - pozwala spokojniej spać (wiem z opowieści znajomych mam). Nowy jest dość drogi... może ktoś ze znajomych ma używany w dobrym stanie i chce sprzedać? Ja wymęczyłam szwagierkę i mi pożyczy P.S. Przyznaje sie - nie potrafie robic wielocytowania. Widzialam w poprzednim temacie instrukcje ale zaginela... ktory przycisk wcisnac na samym koncu, jak juz mam zaznaczone wiadomosci? Jakas tepa jestem |
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale zimno na dworze, już do 9 stopni spadła temperatura.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karla, bardzo dobry plan Wielocytowanie - albo przy ostatnim zaznaczonym poście klikasz :cytuj: albo na samym końcu pod wszystkimi postami "odpowiedz".
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-25 o 22:42 |
||
|
|
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie , że się podobały i cieszę się że nasze maluszki będą miały takie same Cytat:
Nie rozumiem trochę. Jak dla mnie to bardzo rozsądne wziąć wolne w pierwszych tygodniach ciąży czy kolejnych i uważam, że lekarze fajnie robią dając taką możliwość kobiecie. Przecież to nie jest jakieś dziwactwo z ich strony tylko życzliwość dla mam które z oczywistych powodów męczą się szybciej i muszą odpoczywać. Cytat:
Wydaje mi się że takie wdzianko jak na razie na długo mu wystarczy na dworze więc nie myślę co dalej
|
|||
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczysz, to Ci tylko wyjdzie na lepsze A co do wielocytowania, jak już masz zaznaczone wiadomości klikasz albo normalnie 'odpowiedz', albo ja czasem klikam przycisk 'cytuj' przy ostatnim poscie przy ktorym bylo zaznaczone wielocytowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

a przede wszystkim truskawy 

bedzie nowy, bedzie
one są pyyyyyyszne
Niech mnie ktoś dobije.

Mój maluch już coraz częściej się rusza, wczoraj po wypiciu glukozy zaczął mi się kręcić w brzuchu 
klask i:
Ja miałam straszne wyrzuty sumienia jak poszłam w 8 tc na L4 (wtedy w pracy wszyscy byli chorzy i przychodzili do pracy z gorączką, bałam sie że się zaraze itd.) i teraz mam problemy z szyją - a co np. by było gdybym pracowała do tej pory? NAwet myśleć nie chce... Dlategow ybacz, ale Twoje zachowanie i postawa strszanie mnie jakoś zdenerwowała