|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Cotynato gratuluję dużego chłoptasia Aga ja wierzę że będzie dobrze i szyjka nie będzie się skracać Natka , trzymam kciuki za kartę
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
jak dla mnie może być i chłopaczek
tylko tych sukienek szkoda ale najwyżej którejś odstąpie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja widziałam ostatnio taki w lumpku i nie wzięłam, sama nie wiem dlaczego ![]() Kochane ja już wklejałam linka ![]() Ale proszę jeszcze raz ![]() http://moda.allegro.pl/mini-mode-sli...594868126.html sukenusia jest super, mięciutki ten jeans jak bawełna szkoda że na 56 bo nie wykorzystam jej za bardzo, no ale trudno ![]() to jeszcze Wam pokaże spodenki jakie upolowałam w lumpku (one tylko wyglądają na takie duuuuże )
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-26 o 20:39 |
||
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie cały dzień dziś mnie męczą mdłości, już nie wiem jak sobie radzić, bo chce mi się jeść, ale zaraz potem chce mi się wymiotować ![]() Może jutro przejdzie ![]() aaaa i przypomniało mi się mój syn jak mamusia lubi jeżdzić samochodem, od jakiegoś tygodnia zauważyłam że kiedy jadę samochodem, zawsze kopię
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosiu, genialny pomysł z tym allegro
![]() Natalka też rajdowiec -lubi jeździć
|
|
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma przygotowań prawie w ogóle. Menu nie wybrane, we wszystkich sukienkach wyglądam jak totalna rozpacz dzisiaj też przymierzałam i załamka.Aleeee wróciłam z ikei z tą białą szawką na którą zachorowałam. Na przewijak się nie nadaje, ale na ciuszki małego będzie w sam raz |
||
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że chociaż szafka jest ![]() Nooo mi chyba też sie nie długo przyda taka szafka, dopiero chwilkę siedzę na all, ale już mam dwie paki co mi pasują strasznie kolorystycznie aa i cieszę się że nie mam dziewczynki to dopiero można oczopląsu dostać od ubranek
|
|
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za gratulacje w imieniu swoim i synka
Tż już się przestawił, ja jeszcze uronię łzę jak patrzę na jego małą siostrę, no ale cóż.. Kocham i kochać nie przestanę, mówię do niego jak do chłopca, jeszcze tylko kwestia rozczarowania musi minąć i bd ok ![]() Cotko gratuluję takiego gigancika! ![]() Bruma gratuluję kolejnego synka W tym roku chyba taki mamy układ gwiazd, czy coś, że większość chłopaczków |
|
|
|
#1028 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() własnie wróciłam z basenu byłam z mamą i ciotką - fajnie było, ale teraz strasznie śpiąca się zrobiłam...szybko nadrabiam i ide spać ![]() Cytat:
wiesz, jeszcze bym to zrozumiała jakbys faktycznie od testu poszła na L4 to mogliby pomyśleć, że ich olałaś, ale tak? niestety to standard u naszych pracodawców ![]() Cytat:
super, że wszystko ok Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kolejny kawaler do wzięcia ![]() Cytat:
ale szczuplak z ciebie ![]() Cytat:
albo ją po prostu przygniatam i kopie żeby sobie miejsce zrobić ![]() Patisia tobie też gratuluje synka ![]() Aga moja ginka nidgy mi nie mówi jaką długą mam szyjkę...tylko zbada i mówi, ze jest dobrze mam nadzieje, że u ciebie tez bedzie w porządku jak wiecej poleżysz parę dni |
||||||||
|
|
|
#1029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dla dziewczynek to aż za dużo![]() Cytat:
też muszę zacząć na basen chodzić, bo nawet mój gin mi dzisiaj zalecał pływanie
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kręgosłup mnie boli trochę po tym pływaniu - chyba z wrażenia, ze go w końcu wyprostowałam po tym siedzeniu w pracy tyle godzin ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- uciekam spać....i soczewki z oczu zdjąć bo dawno nie nosiłam o odwykłam. juz mnie wkurzają chociaż dopiero po pracy założyłam :/ dobranoc, słodkich snów
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Apropo wagi!
Waga u lekarza dzisiaj pokazała mi 53,2kg , gdzie w domu było 52,2kg (wczoraj) po obiedzie.. W każdym razie- utyłam i bardzo się z tego cieszę, bo wiem że mój maluch się rozwija A tż chcąc mnie dzisiaj wkurzyć przywitał mnie tekstem: Ale ty jesteś już gruba czy coś takiego A potem stwierdził, że... chodzę jak kaczuszka!
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo albo brzydko różowe, albo jakieś falbianiaste na szczęście można wybrać coś fajnistego gdybym się lubowała w różowych, cukierkowych i flbianiastych ubrankach byłoby dużo łatwiej ![]() a dla chłopców widuje właśnie super ciuszki to chyba zawsze jest tak na odwrót Ja miałam zacząć chodzić na basen z tż, ale jakoś nam nie wychodzi ![]() Zmykam się pluskać i spać dobranoc
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś Wam muszę wkleić, wzięłam to z wątku młodych mamusi w którym jestem, znalazła to gdzieś jedna z przyszłych mam, polecam na poprawę humoru!
Ja miałam cesarkę . Sam zabieg to wyglądał jak na pikniku miałam znieczulenie w kręgosłup. Zaczęło sie od tego,że mieli mi wbić igłę w kręgosłup , te co miały to wiedzą ,że zrobienie pozycji embrionalnej z mega dużym brzuchem to nielada wyczyn. Leże tak skulona i czekam na mega ból bo zaraz mi maja wbić ta cholerna igłę tak sie spięłam , tak napięłam ,że błoga cisze przebił mój mega bąk. Zrobiło mi sie głupio , wiec szybko wypaliłam przepraszam za mojego pierdziocha ( za cholerę nie wiem dlaczego tak to ujęłam) anestezjolog tak zaczął sie śmiać ,ze potrzebował kilku minut na uspokojenie i potem całą operacje mówił mi pierdzioszkowa . Po zabiegu przewieźli mnie na sale , zaraz po mnie przyjechała moja w spół lokatorka tez po cesarce. ja zobaczyła mnie roześmianą po zabiegu tez zdecydowała się na kucie w kręgosłup. Leżymy tak sobie czekamy na dzieci i mówię do niej czy czuje już nogi bo jak czuje to trzeba nimi kręcić.A ona do mnie ze łzami w oczach ,że ona nie czuje stup tylko takie zimno straszliwe,tak jakby miała metalowe nogi i przeraźliwie ciężkie,że na pewno jej uszkodzili kręgosłup. Zaczęła ryczeć, ja wystrachana, ona przerażona , jej mąż blady poleciał po lekarza. Wpada lekarz i cały sztab bo ona mówi ,ze paraliż ja czeka lekarz podnosi kołdrę aby obejrzeć nogi a tam na stopach olbrzymia metalowa taca z instrumentami po jej cesarce. Tak zaczęłyśmy sie śmiać ,że ja myślałam ,że mi szwy pójdą. lekarzowi sie głupio zrobiło i wyleciał na korytarz drzeć sie na pielęgniarki za ta tace. A tak na koniec dodam ,że po cesarce ciągle ktoś cię ogląda a to jeden lekarz a to za chwile przylatuje drugi po 2 dniach jak widziałyśmy ,że ktos wchodzi w fartuchu to dzieci do "kuwetek " my a łóżko i kiecki w górę. No i wpada facet w fartuchu białym więc my na łózio ,sukienki w górę co trzeba na wierzchu i czekamy na oglądanie a ten nagle do nas : ja przepraszam, ja z kuchni po talerze ze śniadania przyszedłem Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-26 o 21:59 |
|
|
|
#1034 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() Podobno śpiwory dla niemowląt są lepsze niż zwykła kołdra, bo się dzieciaki nie wykopują i nie mają szansy poddusić. Brumie i Patiisi gratuluję chłopaków! |
|
|
|
|
#1035 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kobitki mam niskie ciśnienie (tak ok 90/50) i wysokie tętno (powyżej 90), ma któraś też tak? Bo fatalnie się czuję
Muszę sobie chyba listę pytań do gina napisać![]() Poza tym jest nadzieja z tą moją cukrzycą ![]() Dziękuję dziewczynki Cytat:
Co do seksu to ja nawet ochoty nie mam więc ten problem odpada Będzie ok Cytat:
Gratulacje klas ki:Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja wróciłam niedawno od mamci i zjadłam pierwsze kilka truskawek z ogródeczka mniam pyszne były i do tego tata mi zerwał kalarepę kochani są![]() A i jeszcze od dzieciątka z rąk tatusia dostałam czekoladki na Dzień Mamy kochanydobra zmykam spać dobrej nocki mamusie |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W Europie Zachodniej w wielu krajach samego macierzyńskiego kobiety mają ponad rok i jakoś pracodawcy tam sobie dają z tym radę... Co do zakupów dla maluszka to zrobiliśmy własnie pierwszy poważniejszy zakup . tzn. fotelik samochodowy Maxi-Cosi Cabriofix. Trafiła się dobra promocja w sklepie, więc trzeba było skorzystać. Podobno nie należy fotelików kupować używanych, jeśli się nie ma pewności że dany egzemplarz nie brał udziału w kolizji. My nie mamy nikogo wśród znajomych kto chciałby odsprzedać, więc kupiliśmy nowy, bo do tych z Allegro nie mam zaufania.
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki !!!!
Ja znowu chora... Mam juz dosc tej pogody tutaj- leje ,wieje i zimno i jak tu sie nie przeziebic... Znowu gardł mnie boli i dzis to prawie głosu nie mialam Nie moge sie doczekac tego 8 czerwca i wylotu do ciepełka ![]() A teraz ide nadrabiac.. |
|
|
|
#1039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tę faktycznie już widziałam.To ja mam coś w tym stylu. Tylko przeważnie ciśnienie wyższe, czasem tylko spada (zauważyłam to w upały), ale za to tętno praktycznie zawsze powyżej 100. Rzeczywiście, samopoczucie przy tym kiepskie, dyszę przy siedzeniu bez ruchu, a jak się ruszę, to mi serce chce wyskoczyć. Wspomnę o tym lekarzowi na środowej wizycie. Wcześniej miałam takie tętno wysokie dwa-trzy razy i jak mu o tym powiedziałam, to kazał dalej monitorować czy się nie powtarza.
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam troszke ale przyznam sie ze nie wszystko bo nie mam mocy...
Po pierwsze to gratuluje udanych wizyt Pattisia i Bruma ..Gratuluje małych męzczyzn Cotka.. No Twoj mały to naprawde duży ![]() Natka... To ja dalej trzymam kciuki ![]() Co do niskiego cisnienia to chyba normalne ze człowiek sie od niego zle czuje.. Proponuje wiecej ruchu , szczególnie spacerowanie , chociaz wiem ze sie nie chce przy takim cisnieniu..... W kazdym badz razie na pewno lepiej jest miec za niskie niz za wysokie A co do tętna to sie nie znam Małgosia..... bedzie dobrze kochana ...zobaczysz i nie czytaj durnego neta ![]() I co do zakupow dla dzidziolka toja tez jeszcze nic nie kupiłam... ![]() Musze poogladac to co mam po Alanie i tez zrobic sobie liste co brakuje i zaczac powoli cos kompletowac... Chociaz jakos tak mi sie wydaje ze jeszcze kupe czasu zostało ![]() i moje kochane mamusie... Wszystkiego naj naj... Za rok juz kazda z nas ten dzien spedzi ze swoim dzieciatkiem... ![]() A teraz juz spadam bo jestem spiaca... Dobranoc |
|
|
|
#1041 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() następnym razem wezme nie będe już taki gupolek szkoda mi bardzo ze nie wzięłam tamtego śpiworka bo kosztował 8 zł a był jak nowy jakieś zaćmienie miałam Cytat:
![]() suuuper że są efekty, bardzo się cieszę Cytat:
![]() słodko a mój tż nakazła Natalce złożyć mamie życzonka kopniakami ![]() Cytat:
i na pewno bezpieczny ![]() Cytat:
uważaj na siebie kochana 8 czerwca niedługo ![]() Cytat:
ja już mam syndrom mamuśki i mało kiedy kupuje coś sobie A mam zapotrzebowanie na jakąś bluzke na krótki rękaw albo na ramiączkach, bo tylko w dwie się mieszcze wczoraj mierzyłam kilka ale wyglądałam we wszystkich przekomicznie Dzisiaj już pątek! .... Hej kobity, nie spać ![]() nie mam z kim popisać więc ide posprzątać troche a co - sprzątanko z rana jak śmietana
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-27 o 06:59 |
||||||
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
witam z rańca
pojawiłam się tylko przywitać4 dni temu źle sobie stanełam i boli mnie stopa(wygląda to tak jakbym uszkodziła węzły chłonne)obkładałam serwatką, ale nie moge stanąć całym ciężarem ciała na tą noge bo przeszywa i promienieje na całą stope ból.Miała któraś z Was tak?? miłego dnia ![]() acelinko-sprzatanie z rana jest najlepsze, też miałam ambitne plany wstania o 5-ej i malowania okien ale lenistwo mnie wzieło :P
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-05-27 o 07:03 |
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Jak ja uwielbiam piątki ![]() Acelinka szacuneczek za sprzątanie o tej godzinie ![]() A nam dziś z rana zrobili w pracy ćwiczenia ewakuacyjne, nawet sprawnie nam poszło, 4 minuty i 120 osób było na zewnątrz ![]() Miłego dzionka
|
|
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wpadłam sie przywitac
![]() u mnie słońce na razie ale na necie pisze ze ma padac-no cóz zobaczymy-mam nadzieje ze nie bo kurcze nie wiem w co sie ubrać he he ![]() miłego dnia |
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
hahah to mi też się już włączył
Cytat:
|
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym sprzątaniem to tak naprawde sie wystraszyłam bo mama coś mi wczoraj napomknęła że wpadnie niezłe ćwiczonko z rana ![]() Cytat:
a jutro to ma być 30 stopni ... podobno ![]() posprzątane, została sypialnia ale to chyba po pracy ... albo jutro kurde fajne takie sprzątanie z rana, porobione i teraz właściwie bym miała cały dzień do dyspozycji, no ale trzeba iść do pracy
|
||
|
|
|
#1047 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakos tak mi sie wiecej rzeczy od chłopców podoba moze dlatego ze od poczatku ciazy kazdy mi wmawiał ze chłopak bedzie i tylko takie ciuszki ogladałam![]() a tu niespodzianka mała dziewczynka w moim brzuszku siedzi
|
|
|
#1048 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje poprawy z ta cukrzyca oby tak dalej Cytat:
zeby szybko przeziebienie przeszłou mnie ciepło i ja durna ubrałam sobie długie spodnie bo wczoraj zapowiadali burze i rano tak mi sie wydawało ze troszke zachmurzone niebo ech musze ten termometr kupic wkoncu bo oszaleje
|
|
|
#1049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

wiesz, jeszcze bym to zrozumiała jakbys faktycznie od testu poszła na L4 to mogliby pomyśleć, że ich olałaś, ale tak? 

Wizyta bardzo udana, maluszek zdrowo rośnie i się rozwija
, gdzie w domu było 52,2kg (wczoraj) po obiedzie.. W każdym razie- utyłam i bardzo się z tego cieszę, bo wiem że mój maluch się rozwija 

klas ki:
uważaj na siebie kochana