|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35491 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
Cytat:
ale lokasy gęste! Się powinnam schować ze swoimi cieniasami usunę i wrzucę na następnej stronie może ![]() Nie wiem dlaczego mi postów nie połączyło
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-05-26 o 20:24 |
|
|
|
|
#35492 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Aniu, dziękuję, ale wczoraj pisałam jak bardzo podobają mi się Twoje włosy ze strony 153
. Wyglądają rewelacyjnie, tak samo jak te, które wstawiłaś teraz. Są przepiękne. Pamiętam pierwsze zdjęcie Twoich włosów. Były prawie proste, a teraz cudne!
|
|
|
|
#35493 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wszystkie lokasy są piękne i już! Fakt, poprawa u mnie ogromna, nie do uwierzenia po prostu, no i jest coraz lepiej
|
|
|
|
|
#35494 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Aniu, jest rewelacyjnie. Włosy się błyszczą, wyglądają na zdrowe i pięknie się kręcą.
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Wolno mi idzie czytanie, nie mogę się przestawić po morskiej przygodzie ![]() Piękne, regularne, błyszczące loki Pomysłowe opakowanie, świetny pomysł ![]() Bardzo mi się podoba Siwe? znam ten ból niestety. Gdyby nie to, nawet nie spojrzałabym na farbę
|
|
|
|
#35495 |
|
Raczkowanie
|
tu jakby widzę że ci się po wyschnięciu jakby bardziej naprostowały? ja mam odwrotnie, jak mokre to grom wie co
, a jak wyschną to nabierają objętości i lepszy skręt, jak to z tym jest?Zrobiłam sobie dziś wcierko-psikadło pomocnik na wypadanie-3 torebki pokrzywy zaparzonej - około 2 łyżek żelu aloesowego (krauterhof) - 1ml. rycyny -13 kropel optigen plus (troszkę pewnie w żelu jest konserwantu) To w butelce 150ml Będę psikać skalp i wcierać to palcami, nie wiem tylko czy tych składników odpowiednia ilość, i czy nie lepiej na wacik i wcierać, a jak wy wcieracie ???
♥♥♥Nie lubią nas za wady, nienawidzą za zalety ♥♥♥ Edytowane przez blackeye79 Czas edycji: 2011-05-26 o 23:37 |
|
|
|
#35496 |
|
Zakorzenienie
|
*Basia* wlosy w deche!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
|
#35497 |
|
Zakorzenienie
|
Ania śliczne
jędrne takie ![]() Tylko pół słowem: spotkałam dzisiaj dziewczę z takim pięknym skrętem 3 b/c. Bardzo śliczne loczki, skomplementowałam oczywiście bardzo ![]() Ja dzisiaj nie pofalowana (supełek) I chęć trwałej we mnie kiełkuje... (wiem zło, aczkolwiek głównie dla biednego skalpu zło, więc przetrzymam, eh...) I fazę mam na rudy. Ale mi przejdzie jak się wyśpię Jakby nie brać - popielate piegi najlepiej grają z popielatym blondem z miodowym połyskiem
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-05-27 o 01:53 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#35498 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
przetrwały noc i tak wyglądają, jestem z nich dumna. Gdy wyschną to skręt jest w porządku Cytat:
Jaka trwała, jaka trwała a piegi to ja |
||
|
|
|
#35499 | |
|
Raczkowanie
|
DMkAnia
Cytat:
|
|
#35500 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe wlasnie mi sie powtarzalnosc skonczyla a przynajmniej mam takie wrazenie, dzisiejszy efekt
![]()
|
#35501 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-05-27 o 12:24 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#35502 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Świetne! A farbowałaś w końcu 2 kolorami henny ja miałaś w planie? Jak oceniasz efekty na odrostach? Cytat:
|
||
|
|
|
#35503 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
po prawie tygodniu nadal jest ciemno, siwków nie widać. Odrosty będą się jednak bardzo odznaczać, więc tak już się chyba bawić nie będę...zamierzam nakładać tylko Ciemny Brąz Rybiorek, Ty za każdym razem hennujesz całość czy tylko odrosty? Bo nie kojarzę jakoś
|
|
|
|
|
#35504 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
troszkę pozmieniałam, ale fajna kompilacja się zrobiła.Cytat:
ke? Są przecież bardzo pomocne.Cytat:
O! To są w upragnionym kolorze Cytat:
Często też okazuje się, że najlepiej pasują kosmetyki do prostowania Cytat:
jakie cudowne loki...Cytat:
![]() Ja też chcę tak dużo włosów Szczególnie na 1. zdjęciu to widać. Wyglądają coraz piękniej.---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
W sumie mogłaś dać mniej konserwanta, ale cóż. Już jest Mam buteleczkę z aplikatorem do wcierek, więc niewiele dostaje się na włosy. Aplikowałam też psikaczem, ale włosy miałam mokre Jednak Ty sama musisz opracować najlepszy dla siebie sposób wcierania.Cytat:
Cytat:
Cytat:
co nie oznacza, ze nie są piękne A może znów kot był na włosach?
|
|
#35505 |
|
Raczkowanie
|
hej Lokaski
![]() po użyciu kawy jakoś nie zauważyłam znacznej różnicy... Jednak mam pytanie czy ten szampon będzie okej by umyć nim moje włoski? Link: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...i-cytryna.html . Z góry dziękuję
|
#35506 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-05-27 o 12:20 |
|||||
|
|
|
#35507 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
A ile razy już używałaś płukanki z kawy?
Cytat:
Może to już reakcja na jej brak? Nie żeby było źle, bo jest super. Po prostu jest inaczej. Cytat:
Dziś we Wro boska pogoda. Wilgotność spadła do 82 procent, dzięki czemu włosy się uniosły, PR 14 stopni - to jesteśmy na granicy. Włoski zadowolone po wczorajszej Urtekram aloesowej, KCKT i KCCC Na dodatek weekend za 2 godziny i kapkę... Same przyjemności
|
|
#35508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole wlosy jakie sa teraz - niby lekkie ale troszke obciazone, jak uzywalam odzywke bs to mialam az za ciezkie loki, owszem zbijaly sie w grube pukle ale nie czulam sie dobrze, domyslalam sie ze to przez Aloe Fix bo taki naladowany plus odzywka (te co mam bs sa bardzo nawilzajace) i dlatego eksperymentowalam z innymi zelami z Curl Junkie ale niestety pozostale juz tak fajnie nie dzialaja (poza tym mam cienkie wlosy co by sie zgadzalo z teoria Lorraine - takie wlosy wymagaja splukania calej odzywki i dopiero dawanie zelu) Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#35509 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie jest ich wcale tak dużo, tylko się dobrze kamuflują dziękuję Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#35510 | |
|
Zakorzenienie
|
jak u wiekszosci kreconowlosych Europejek, mam tak samo kochana
Cytat:
![]() u mnie pomogly proteiny, 2 razy tygodniowo mala dawka i 2 razy w tygodniu wieksza (jak wypada 4 razy mycie w tygodniu bo jak trzy to raz mala dawka i 2 wieksza), przy takim ukladzie skret sie nie traci (kolor bardzo wolno sie wyplukuje, tak samo bylo jak nie uzywalam protein, wiec moze przy hennowaniu jest inaczej niz przy farbach chemicznych )
|
|
#35511 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe moja pielęgnacja wygląda następująco:
Stosuję olej kokosowy myję odżywką Hergon/ raz w miesiącu szampon Babydream odżywka d/s Wax lub Kallos lyb Garnier odżywka b/s Joanna z miodem Nivea do utrwalenia |
|
|
|
#35512 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Ciekawostka z tymi proteinami, bo po hennowaniu zalecają ich unikać przez jakieś 2 tygodnie ![]() Będę musiała zainwestować w jakieś lepsze kosmetyki do włosów, nawilżacze, etc. w sierpniu z USA przylatuje moja rodzina i tak myślę czy nie poprosić o małe zakupy
|
|
|
|
|
#35513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale polecam (jesli moga Ci kupic na CurlMart albo bezposrednio z Curl Junkie) - Curl Fix - odzywka / maska proteinowa, mozna uzywac jako maski na 15 min (ja zawsze siedze godzine z nia, raz w tygodniu) albo jako odzywka bs (ale mnie w ogole nie sluzy juz jakakolwiek bs ale probowalam Curl Fixa tak zastosowac jednak ze wzgledu na dzialanie wole go jako maske)druga fajna (choc ma pq-7 ) to Strengthening Conditioner z keratyna (ale jest jej nie za duzo) no i trzecia Repair Me! gdzie keratyna jest druga albo trzecia w skladzie przewinelo mi sie troche amerykanskich kosmetykow w lazience ale te moge z czystym sumieniem polecic, naprawde po nich widac roznice, co wazne nie raz czy dwa, po kazdym myciu jesli wlosy nie sa mocno zniszczone to te kosmetyki sa bardzo wydajne, wiekszosc ma 12 oz i mnie to wystarczy na okolo 24 mycia, teoretycznie 1.5 miesiaca ale czasami mi sie zdarza umyc jeden dzien pod drugim (jak chce w sobote na wieczor na wyjscie miec extra fryz a mylam w piatek) wiec mam takie 12 oz miesiac wyjatek to: - Curl Fix bo ma tylko 8 oz i kiedys starczyl mi na 4 razy (mialam bardzo zniszczone wlosy i chlonely go strasznie), teraz starcza na ok 10 razy - Rehab Moisture 8oz - maska bezproteinowa super nawilzajaca, podobnie jak wyzej ze zuzyciem - Hibiscus&Banana Deep Treatment - maska z odrobina protein, podobnie jak wyzej ze zuzyciem coz, nie bede ukrywac jestem fanem Curl Junkie :rolley es:zapomnialam dodac - wszystko z Curl Junkie pachnie przepieknie
|
|
#35514 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
mam nadzieję tylko, że nie będzie problemu żeby przywieźli to do PL dobra lokasy, uciekam z pracy i rozpoczynam weekend. Niestety pogoda ma się pogorszyć...jakiś deszcz i chłodno czy coś...zobaczymy. Oczywiście postaram się być na bieżąco aaa, przyjemności życzę!
|
|
|
|
|
#35515 |
|
Raczkowanie
|
DMkAnia i *Basia* śliczne włoski
A ja wczoraj umyłam włoski i pozwoliłam im wyschnąć bez dotykania i ugniatania. Ku mojemu zdziwieniu poskręcały się w sprężynki |
|
|
|
#35516 |
|
Przyczajenie
|
Dzień doberek, melduje się nowa pokręcona
No, może nie taka nowa, bo poczytuję sobie Wasze forum i uczę się od Was od jakiegoś czasu. Rety, dlaczego nie trafiłam tutaj wcześniej? Nie straszyłabym świata fryzurą chochoła... Ale lepiej późno niż wcale. Dzięki Wam rzuciłam szampon i szczotkę do włosów, i gorącą suszarkę . Po raz pierwszy od kilkunastu lat mogę myć włosy co drugi dzień, a nie codziennie. I od kilku miesięcy zdarza mi się (niekiedy) słyszeć miłe słowa pod adresem moich włosów - rzecz niespotykana od lat. Mam Wam za co dziękować, drogie lokasy. Dziękuję najuprzejmiej! ![]() Na dowód zmian załączam zdjęcia przed i po. Włosy mam takie, jakie widać: kręcą się różnie, a jedyne, co można o nich powiedzieć na pewno, to to, że są cienkie i delikatne. Pozdrowienia! 13 |
|
|
|
#35517 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno nie pokaze zdjecia moich wlosow z samego rana bo by mnie zbanowali
|
|
#35518 |
|
Zadomowienie
|
trzynastka13, jaka zmiana
Chciałabym taką zauważyć kiedyś też u siebie, ale nie wiem czy się doczekam ![]() W sumie to dziś jakoś ładnie ułożyły mi się włoski i chciałam wam zrobić zdjęcie, ale wcześniej nie miałam czasu, a teraz nie mam aparatu. A chciałam się też was tak na szybko spytać, gdzie mogę dostać olek kokosowy o taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-hair-oil.html dostanę go gdzieś w jakimś sklepie czy tylko w internecie? Bo już tyle szukałam i nigdzie nie ma
|
|
#35519 | |
|
Zakorzenienie
|
Super zmiana
Gratulacje Cytat:
trening -> spięte włosy -> po falach
|
|
|
|
|
#35520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

. Dodam jedno zdjęcie, na którym moje włosy wyglądają dość dobrze jak na tamtejsze warunki. Normalnie byłabym średnio zadowolona. Jednak stosowałam minimalną pielęgnację. Szybki mycie Sanosanem, jeszcze szybsze nałożenie Alterry morelowej, joanna z miodem i żel ziaja nuno. Suszenie dyfuzorem, tylko tyle żeby nie iść z całkiem mokrymi spać, ale rano i tak bywały wilgotne jeszcze.
ale lokasy gęste! Się powinnam schować ze swoimi cieniasami
usunę i wrzucę na następnej stronie może

wszystkie lokasy są piękne
i już! Fakt, poprawa u mnie ogromna, nie do uwierzenia po prostu, no i jest coraz lepiej

i sprzed chwili dosłownie
pomocnik na wypadanie

a piegi to ja 
nie jest ich wcale tak dużo, tylko się dobrze kamuflują
w sierpniu z USA przylatuje moja rodzina i tak myślę czy nie poprosić o małe zakupy