|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
cotynato witam =)))
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
dzień dobry
![]() ale ładna pogoda...a jutro ma byc zimno i brzydko normalne - każdy weekend się pitoli pogoda. Teraz do pracy i za 6 godzin zaczynamy weekendzik
|
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
A Ja weekend spędzam w domu, a mam mega ochotę gdzieś pojechać i się powygłupiać =/ narzeczonego namówię na łażenie po sklepach może =))) he he
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Wizaż stał się Moim uzależnieniem =/// =) mam dużo pracy, a i tak co chwila tutaj zaglądam =))) |
|
|
|
#1054 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mmmm ale się wyspałam dzisiaj
AneczkaJ gratulacje zakupu W takich kolorach jak na zdjęciu kupiliście?![]() Cytat:
I raczej nie ma związku z pogodą także sama już nie wiem. Dobrze, że w poniedziałek wizyta![]() Cytat:
Na szczęście nie czuję się tak codziennie![]() Cytat:
Dzisiaj lepiej, dziękuję![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
Jest przewaga chłopców nad dziewczynkami =)))
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Ja ciśnienie miałam zawsze strasznie niskie, a teraz jak bada Mnie pielęgniarka to mam idealne =))) jednak ciąża dobrze Mi służy =))) he he |
|
|
|
#1058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A u nas w nocy padało, teraz niebo zachmurzone i chłodno jest. A my wieczorem idziemy na koncert Perfectu. Będą grać w naszym mieście z okazji dni miasta. Byle tylko nie padało
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zadomowienie
|
Z samego rana pojechałam oddać krew- na morfologie i w kolejce do laboratorium wystałam się ponad 2 h.
Juz mi było słabo z głodu, nie byłam przygotowana jak emerytki, które przyszły ze składanymi krzesełkami turystycznymi. Ale dzięki temu przeczytałam książke"Mama i tata to my" Pauliny Smaszcz-Kurzajewskiej. Ponoć to jakiś hit Empiku. Ja pożyczyłam w bibliotece. Ładny miłam polew z niejPiękna pogoda za oknem, jak skończy mi się pranie lecę na spacer, może złapię coś słonka, kupiłam sobie nowe "Zwierciadło" to akurat poczytam, pochodzę i dotlenię się. Ale ponoć w weekend pogoda ma się zepsuć- jak zawsze, tydzień piękny a w weekend leje-wściec się można
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-05-27 o 11:16 |
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
nadal nie ma mojej sister??? uuu podejrzana sprawa ![]() Cytat:
Ja dziś musze podskoczyć do mojego gina, bo źle wypisał mi L4 to zapytam o krążek - bo wolałabym mieć coś takiego niż sie przejmować...
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=DzastaW;27147772]Jest przewaga chłopców nad dziewczynkami =)))
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Tak, u mnie tez na 100% chłopak. W końcu dziewczyny beda mialy w kim wybierac . U mnie w Łodzi aktualnie na jednego mezczyzne przypadaja 4 kobiety, cos czuje, ze to sie zmienia i moj mały mezczyzna bedzie sie musial bardziej starac hihi.
|
|
|
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Nie było mnie dość długo, mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie i nie zostałam skreślona z listy ![]() ![]() Jakoś nie miałam kiedy pisać, jak jest ładna pogoda to jestem na działce u mamy, w wolnych chwilach robie papierki dla firmy, a jak już bym mogła do Was wpaść do małż siedzi na lapku i tak w koło , także będę rzadziej do was wpadać, ale postaram się jak najczęściej![]() i w ogóle nasz lapek się popsuł, dobrze że mamcia nam swojego pozyczyła ![]() Powiem wam że przeczytałam parę stron ale więcej nie dam rady, Gratuluję dziewczyny udanych wizyt kolejnych chłopaków i dziewczynek ![]() Co do wyprawki to my z ubranek na 56, 62 mamy już wszystko, kaftaniki, śpioszki, pólśpiochy, body z kr i dł rekawem, 2 rożki, kocyki, zestaw do wyjścia ze szpitala, śpiworek do spania i trochę różnych ubranek z allegro, zostało trochę drobiazgów. mamy już też łóżeczko z całą wyprawką do niego i wózek już też kupiony. Także już te większe zakupy zrobione Dobra kończe bo się za bardzo naprodukowałam i nie będę przynudzać. Postaram sie jeszcze dziś odezwać. Buziaki dla Mamusiek
|
#1063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tobie gratuluje ze juz te wazniejsze rzeczy masz kupione ![]() co do wózka ja dalej zastanawiam sie nad kolorem a gdzie tam kupno reszty tezn nie mam tylko pare ubranek ale i tak musze jeszcze dokupic musze sobie liste wydrukowac i pomalutku zaczac kompletowac ta wyprawke bo połowa ciazy mineła tak szybko wiec pewnie ta druga tez mi tak zleci
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Witam !!
Ja tez dzien zaczełam od sprzatania chociaz dalej gadrdlo boli... No ale ja sie bardziej mecze i czuje sie bardziej chora jak leze ![]() Takze postanowilam sie dzis troche poruszac i jakos tak mi lepiej ![]() Pewnie znowu wieczorem padne... U nas słoneczko ale tylko 14 stopni, po południu tez ma padac... ![]() Ide zaraz gotowac obiadek dla moich chłopakow ![]() Miłego dzionka !!! |
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
minio - kochana, to my tu daleko w tyle za Tobą z zakupami!!
Co prawda ubranka tez mam w komplecie na 56, 62 i sporo nawet na 68, ale z "grubszych" zakupów nic ![]() aaa.... nie wiem jak u Was, ale u mnie w TESCO znów są wyprzedaże na dziecięcym do 01/06. Sweterki, bluzeczki, spodnie - ceny do 20 zł. a 2 x body można kupić za 10 zł gatunkowo ciuszki świete, polecam---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- siostra - widze Cię !!!
|
|
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem kochana, nadrabiam dzielnie
![]() Ty mi sie o dzidziusia nie bój, są gorsze rzeczy niż skracajaca się szyjka, a Twoja wcale nie jest taka krótka Wszystko będzie okey na 100% ja Ci to obiecuję ![]() Czytalam nawet na wizażu jak dziewczyny opowiadały o przypadkach gdzie szyjka miała i 0,5cm, dziewczyna leżała - to oczywiste - ale suma sumarum urodziła po terminie Nasze córy będą jeszcze razem rozrabiać, nie sądzisz chyba że nie przyjadę poznać Ameli osobiście![]() Mamuśki moje pozostałe, Was też całuję, ale co mialam pisać to mi wyleciało totalnie z głowy bo nadrabialam, nadrabiałam a na koniec poprztykalam się z mężem i ze złości zapomniałam co miałam pisać Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-05-27 o 13:02 |
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Tusia, agnieszka jakoś nie miałam w planie tak szybko kupować łóżeczka i wózka ale akurat takie promocje sie natrafiły to kupiliśmy. Poźniej bym sobie pluła w brodę że nie kupiłam a tak mam juz z glowy. Wózek w kolorze niebieskim, łózeczko takie jak chcialam drewniane, z szufladą i funkcją kołyski z materacykiem za 175 zł
a wyprawka do łózeczka kolorze jasnosielonym w misie. Już sie nie mogę doczekać kiedy łózeczko będzie stało gotowe, bo wózek na razie stoi u siorki w Warszawie![]() agnieszka nie martw się, nic nie zapeszysz bo na perno będzie wszystko dobrze W poniedziałek będziemy świętować 2 rocznicę ślubu , może macie jakieś propozycje?
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne - trzymam za słowo
minio - 175 zł za łóżeczko z funk. kołyski, wow! Wcale nie dziwie Ci sie, ze kupiłaś! A nowe czy używane? |
|
|
|
#1069 |
|
Zadomowienie
|
A Ja nadal nic nie mam dla dziecka, nawet jednego ubranka =/ ale wczoraj prosiłam (miałam głupawkę że prosiłam na kolanach) narzeczonego by odrazu po ślubie pokupować rzeczy i się zgodził =))) a później nie mogłam wstać i pękaliśmy obydwoje ze śmiechu, aż tata przyszedł z drugiego pokoju i gdy Nas zobaczył i się dowiedział o co chodzi, to zaczął się śmiać =))) ostatnio robię za domowego głupka =))) he he. Wkurza Mnie że siedząc w wannie nie jestem w stanie ogolić już zabardzo nóg, bo brzuch przeszkadza =///
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rocznica ślubu - hmm cięża sprawa! Ja swojemu nie mam już pomysłow na swieta, urodziny, a gdzie tu dopiero rocznica ślubu. Może jakiś fajny portfel ?? (mój sobie ostatnio zażyczył nowy stad ta propozycja )
|
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
A Ja się wkurzyłam bo dzisiaj Obama przylatuje, a mam mieszkanie przy Żwirki i Wigury, akurat tam gdzie będzie przejeżdżał =/// zawsze jak ktoś przylatuje ważniejszy, to policja przejeżdża na sygnale co jest bardzo denerwujące (w dodatku mieszkam na parterze, z metr od ulicy) =///
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z portfelem to fajny pomysł, ale tz ma nowy, więc ten pomysł odpada, za miesiąc ma urodzinki i kurcze znowu będzie problem z prezentem, a mąż jest bardzo praktyczny i takie woli prezenty
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
minio - a może jakieś ładne spinki do koszuli, albo jakąś koszulę, perfumy?
|
|
|
|
#1074 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Cytat:
![]() ja już po wizycie, od ostatniego razu (3tygodnie temu) przytyłam 100g za to mała rośnie ma 800g (26tydzień i 3d) i ma się dobrze, nawet język nam pokazała
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zadomowienie
|
agniesia zapomniałam napisać, że lóżeczko uzywane od znajomych ale w bardzo dobrym stanie, prawie jak nowe, sprawdzałam w necie nowe takie z materacykiem to kosztuje od 400 zł w górę, takze udalo nam się
a co do prezentów to koszula fajny pomysł, ale ja pracuję w firmie w której szyjemy koszule dzięcięce i często dla meża przynoszę i ma już ich pełno, a perfumki kupię na urodziny, ehh dla faceta to cięzko coś wybraće Ale dzięki bardzo za propozycję
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że pamiętamy, a na liście się znajdujesz ![]() Bo my siedzimy na forum, a Minio robi zakupy ![]() Widzę, że masz dziś jakieś złe myśli, ale mam nadzieję, że wizyta u lekarza Cię uspokoi Cytat:
![]() Mieliśmy jechać odwiedzić obie mamuśki (mieszkają niedaleko siebie), ale pogoda niepewna, a poza tym moja mama kaszle i kicha i zabroniła mi się zbliżać. No to nie pojechaliśmy nigdzie.
|
|
#1078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tym prezentem to będziesz miała cięzki orzech do zgryzienia.. do lekarza ide tylko poprawić L4, wizyta 05/06, ale może coś się dowiem... a humorek fakt - do dup** |
||
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka Takie kupiłam łóżeczko ,http://allegro.pl/4b-klups-radek-kol...632922829.html
ale nie powiem Ci jak z funkcjonalnością kołyski, bo jeszcze go nie złożyliśmy, ale znajomi bardzo zachwalalii bardzo łatwo się blokuje Agnyska dzięki za pamięć
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie z rana
). Miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.

normalne - każdy weekend się pitoli pogoda. 
Poza tym będąc w poczekalni słyszałam bijące serducho dziecka pewnej dziewczyny, cudowna rzecz
).. Nie mogę się oswoić z tą myślą że nie będzie Nicoli
Cały czas mówiłam do brzuszka per 'ona' i teraz ciężko będzie mi się przestawić, bo tak bardzo marzyłam o córeczce.. Jak tylko zobaczyłam małego, stojącego siusiaka od razu łzy mi zaczęły napływać do oczu, to był dla mnie koniec marzeń o dziewczynce. Teraz potrzebuję czasu, który przyzwyczai mnie do tej myśli, że noszę w sobie synka. Tż chyba też się trochę zawiódł bo oboje chcieliśmy córę.. ale jak to pani doktor powiedziała "sam wiedział co robił"
Idę się teraz położyć na tv, bo te 3h w poczekalni mnie wykończyły 

I raczej nie ma związku z pogodą także sama już nie wiem. Dobrze, że w poniedziałek wizyta
Na szczęście nie czuję się tak codziennie

Juz mi było słabo z głodu, nie byłam przygotowana jak emerytki, które przyszły ze składanymi krzesełkami turystycznymi. Ale dzięki temu przeczytałam książke"Mama i tata to my" Pauliny Smaszcz-Kurzajewskiej. Ponoć to jakiś hit Empiku. Ja pożyczyłam w bibliotece. Ładny miłam polew z niej

, może macie jakieś propozycje?