mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-27, 13:34   #3841
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Nic nie rozumiem jak to dostałaś średnią z ostatnich 12 miesięcy? z tego co kojarzę to Ty przecież dopiero co zaczęłaś zwolnienie lekarskie, więc to nie jest jeszcze czas na wyliczanie średniej, skoro na zwolnieniu jesteś ledwo drugi dzień. Za okres do zwolnienia przecież przysługuje Ci normalna pensja.

5 dni roboczych w tym miesiącu byłam/będę na zwolnieniu. Na zwolnieniu byłam też pod koniec kwietnia i wtedy nie dostałam 100% wypłaty z miesiąca poprzedniego. Kadry niby powiedziały, że za te dni, na które mam chorobowe wypłacają 100% ale średniej pensji z 12 miesięcy

Lecę do sklepu po coś na obiad, bo lodówka pusta

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:48   #3842
kasiowa4
Raczkowanie

Właśnie byłam w warzywniaku. Kupiłam ziemniaczki młode na obiad i truskawki na deser. I czereśnie zjadłam wszystkie sama nawet się TŻ nie przyznam

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:59   #3843
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
Właśnie byłam w warzywniaku. Kupiłam ziemniaczki młode na obiad i truskawki na deser. I czereśnie zjadłam wszystkie sama nawet się TŻ nie przyznam

Po ile u was są ziemniaczki młode i czereśnie ??
U Nas ziemniaki po 3,80 a czeresni nie widziałam jeszcze

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:03   #3844
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Gosiu, jeżeli z kadr nie dostałas takiego dokumentu (dyspozycji do oddania w ZUS-ie), to możesz takie coś zabrać z ZUS-u albo spróbować ściagnąć z ich www, chyba powinni tam mieć cos takiego. I wtedy wysyłasz/zanosisz do ZUS i masz pieniadze przesylane na konto.
A jak tego nie wypełniłam to listonosz przyniesie? Może głupie pytanie ale wydawało mi się że koleżanka z pracy dostawała normalnie przelewy z firmy, a oni z zus-u. Możliwe?
Stary 2011-05-27, 14:10   #3845
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
A jak tego nie wypełniłam to listonosz przyniesie? Może głupie pytanie ale wydawało mi się że koleżanka z pracy dostawała normalnie przelewy z firmy, a oni z zus-u. Możliwe?

Mozliwe, w niektórych firmach (szczególnie tych większych) pracodawca wypłaca ciężarnej normalnie wynagrodzenie i sam już rozlicza się z zusem (tzn. dostaje od zusu zwrot tego co Ci wypłacił). Jesli tak masz u siebie w firmie to masz najlepszą sytuację, bo nie będziesz musiała się bujać z zusem, tylko wszystko załatwi pracodawca i pensję bedziesz miała zawsze w terminie
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:23   #3846
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Upewnię się jeszcze w przyszłym tygodniu, ale wydaje mi się, że to pracodawca będzie przelewał mi wynagrodzenie. To nie jest mała firma więc pewnie dlatego. Dotąd nawet nie pomyślałam że może być inaczej, chyba że na specialne życzenie, znajomej pracodawca przeciągał wypłatę i pisała wniosek żeby Zus przelewał bezpośrednio do niej, ale to było ładnych kilka lat temu, a prawo lubi się zmieniać.
Stary 2011-05-27, 14:24   #3847
magolina
Wtajemniczenie

Uff nadrobiłam Was, pędzicie jak szalone
Ogarnęłam robote papierkową z pracy, byłam to zawieźć i miałam rozmowę z kierowniczką pytała się co ze mną będzie, bo dziewczyny są za bardzo obciążone dodatkowo moją pracą i że chciałaby kogoś przyjąć już teraz na zastępstwo. Powiedziałam jej że gin raczej na razie mnie przez te bóle brzucha do pracy nie puści i że spoko, niech kogoś szuka. Myślicie że mogę już ciągnąć zwolnienie do końca?? że gin nie będzie robił problemów?? kurczę bo boje się takiej sytuacji, że powie że mogę iśc do pracy a tam już ktoś będzie na zastępstwo choć z drugiej strony mój gin bardzo chętnie daje L4 tym bardziej jak u mnie są podstawy.

A co do ZUS to ja te pieniądze dostaję jakoś dziwnie, bo w tamtym tyg w czwartek listonosz mi przyniósł pieniądze za 5 dni maja i do tej pory nic. Nie wiem ile będe miała wynagrodzenia, ale sama kierowniczka mi mówiła że mam 100% płatne. Zobaczymy

Co do cery to ja miałam zawsze problemy a teraz buzia gładziutka za to plecy tak mnie wysypało że szok nigdy w życiu nie widziałam tylu krost i wągrów ohyda

Bóle brzucha mam nadal, na szczęście (odpukać) nie ma żadnych plamień. I codziennie po pare razy kładę się i oglądam swój brzuszek jak pulsuje w rytm bicia serduszka - polecam bo można sie uspokoić

kasik kochana nie daj się tak wykorzystywać!!!!! jestes na zwolnieniu lekarskim i masz ODPOCZYWAĆ a nie pracować i myśleć o pracy. Daj sobie z nimi spokój, dziecko najważniejsze.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:32   #3848
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc
dzis zaczelismy 20 TYDZIEN

JOAMIC za wyniki

GGORA odpoczywaj jak najwiecej,bo dupka bedzie lana

MAGOLINA ja jak sie czujesz.dobrze,ze plamienia ustaly

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:37   #3849
kami5
Raczkowanie

Witam po dłuższej przerwie. Dziś znowu byłam z córeczką u lekarza bo od niedzieli dalej nie chciała jeść. DOstała tym razem jakieś czopki i antydiotyk. Schudła mi przez te dni 1kg, a ważyła i tak nie zbyt dużo bo 12 kg.
Ja w środę wróciłam z pracy z potwornym bólem głowy i gardła. Teraz mam katar. Chorujemy we trójkę.
Na dodatek doszły mi wymioty. Tak jak w poprzedniej ciązy, wymioty ok 12 tc. Czuję się bez sił.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 15:07   #3850
muffinka90
Zakorzenienie

Witajcie mamusie

Tincia wstaw fotke a twoja niunia to widze wredotka jak moja, nie chce sie pokazac mam nadzieje, ze na polowkowym sie doczekamy

gosiaczekkk85 mam dokladnie to samo, nie wiem jak to opisac, po prostu czuje cala macice najczesciej przy siadaniu i wstawaniu (czasem az tak, ze mam wrazenie, ze moge podac jej dokladna wielkosc) Probowalam opisac to ginowi, ale tak jakos naplatalam, ze facet tylko zrobil wielkie oczy i zaprosil do badania. Wszystko ok, mowil ze to przez rozciaganie, wiec staram sie tym nie martwic specjalnie.
Klucia tez mam w pachwinach, wydaje mi sie ze to wiezadla. Czasem tez biodra mnie bola.

sozaa pokaz co kupilas

ggoraa, kkkasikkk nie przemeczac sie prosze, bo

Myszeczka86 u mnie mlode ziemniaki po 3,60, truskawki polskie za 9,90, czeresnie byly, ale male i jakies jasne wiec nawet nie spojrzalam na cene, bo mnie nie przekonaly.

kami5 zdrowka zycze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 16:17   #3851
agnieszka09
Wtajemniczenie

MUFFINKA niestety macica sie rozszerza stad te klucia,bole i dziwne odczucia.
ja mam wrazenie czasami,ze macica to mi wypadnie zaraz
i juz ciezko mi lezec na wznak...babelek robi sie co raz ciezszy

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

a gdzie Wsie laski podziewacie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 16:26   #3852
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam Was, pędzicie jak szalone
Ogarnęłam robote papierkową z pracy, byłam to zawieźć i miałam rozmowę z kierowniczką pytała się co ze mną będzie, bo dziewczyny są za bardzo obciążone dodatkowo moją pracą i że chciałaby kogoś przyjąć już teraz na zastępstwo. Powiedziałam jej że gin raczej na razie mnie przez te bóle brzucha do pracy nie puści i że spoko, niech kogoś szuka. Myślicie że mogę już ciągnąć zwolnienie do końca?? że gin nie będzie robił problemów?? kurczę bo boje się takiej sytuacji, że powie że mogę iśc do pracy a tam już ktoś będzie na zastępstwo choć z drugiej strony mój gin bardzo chętnie daje L4 tym bardziej jak u mnie są podstawy.

A co do ZUS to ja te pieniądze dostaję jakoś dziwnie, bo w tamtym tyg w czwartek listonosz mi przyniósł pieniądze za 5 dni maja i do tej pory nic. Nie wiem ile będe miała wynagrodzenia, ale sama kierowniczka mi mówiła że mam 100% płatne. Zobaczymy

Co do cery to ja miałam zawsze problemy a teraz buzia gładziutka za to plecy tak mnie wysypało że szok nigdy w życiu nie widziałam tylu krost i wągrów ohyda

Bóle brzucha mam nadal, na szczęście (odpukać) nie ma żadnych plamień. I codziennie po pare razy kładę się i oglądam swój brzuszek jak pulsuje w rytm bicia serduszka - polecam bo można sie uspokoić

kasik kochana nie daj się tak wykorzystywać!!!!! jestes na zwolnieniu lekarskim i masz ODPOCZYWAĆ a nie pracować i myśleć o pracy. Daj sobie z nimi spokój, dziecko najważniejsze.

Tez tak robię żeby się pocieszyć i nacieszyc oko jak pięknie sie buja mi tam hihiii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-27, 16:32   #3853
justi84
Raczkowanie

witajcie dziewczyny, mam nadzieję,że przyjmiecie mnie w tym wątku jestem w 9tc a termin porodu to koniec grudnia do 1.1.2012, co kalkulator to inaczej, lekarz inaczej i położna też swoją miarką inaczej obliczyła Niektóre z Was znam z innego wątku i serdecznie je pozdrawiam gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom
Mam pytanie, czy któraś z was miała już robione badanie na cytomegalie?
justi84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 16:46   #3854
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Od kiedy to 80% płacą? Ja dostaje 100%
Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
A z ilu miesięcy liczy się średnią kwotę. W lutym dostałam dość znaczną podwyżkę (500zł), no ale cały czas dostaję mniejszą kwotę na wypłątę, jakbym codziennie była w pracy. Ponoć dostaję średnią z 12 miesięcy. Tak się to liczy??
ZUS wylicza średnią z 12 m-cy(bez premii) i 100%
właśnie ja nie wypełniałam żadnych papierów( u nas kadr nie ma) i pewnie będę musiała się przejechaĆ do ZUS-u i podaĆ nr konta

U mnie to lipa trochę, bo podwyżkę dostałam później i nie nalezy mi się pełna ostatnia kwota pensji

aaa już wiem co miałam napisaĆ... jako że miała tyłozgięcie przed ciążą, to lekarz przestrzegał ze moze mnie boleĆ mocniej, bo się macica będzie prostowała. Nie odczuwałam większych bóli, w sumie to bóle o niskim natężeniu... ale wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak na parę ndi temu gin powiedział, ze mam PRZODOZGIĘCIE trzon macicy O_o że jest niegroźne, no mi szczena opadła- po pierwsze"kiedy to się stało/" a po drugie "czy na to się umiera?". Moje wątpliwości rozwieje mam nadzieję mój gin we wtorek...

jeżeli chodzi o bóle w podbrzuszu, jak sie zdenerwowałam to miałam coś takiego... a poza tym jakoś pulchniejsza(jakby więcej tłuszczyku) mam tam na dole gdzie zaczyna się trójkąt bermudzki to dziwne, bo nigdy tak nei miałam... a jeżeli chodzi o bóle w jajnikach to właśnie miałam- przez ostatni tydzień raz jeden a raz drugi, nie pokoiło mnie jakoś bardziej, ale niestety gin na usg stwierdził, ze mam JAJNIKI DROBNOPĘCHERZYKOWE, jajnik lewy z pęcherzykiem 14mm- bez znaczenia klinicznego.... to powienien byĆ nawet cytat, bo właśnie przczytałam z wyniku badania. Jeszcze o tym nie czytałam w necie, ale mam nadzieję, ze to nic poważnego ani teraz ani w przyszłości

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez justi84 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny, mam nadzieję,że przyjmiecie mnie w tym wątku jestem w 9tc a termin porodu to koniec grudnia do 1.1.2012, co kalkulator to inaczej, lekarz inaczej i położna też swoją miarką inaczej obliczyła Niektóre z Was znam z innego wątku i serdecznie je pozdrawiam gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom
witaj no pewnie, że przyjmiemy i to z wielką przyjemnością
gratuluję również Tobie

a propos cytomegalii- to nie jestem pwena, bo pierwsze wyniki wziął lekarz a ja nie pamiętam czy już na to miałam ech ta skleroza

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a jeżeli jeszcze chodzi o te pęcherzykowate jajniki- to lekarz był zdziwiony, ze zaszłam samoczynnie w ciąże i że nie miałam nieregularnych miesiączek... i w usg przed ciążą lekarze nie mówili ze mam jakies pęcherzyki w jajnikach... to mnie zmartwiło wam powiem w tajemnicy wychodizło by na to że teraz mi się zrobiły w ciąży :/
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 17:05   #3855
justi84
Raczkowanie

dziękuję za przyjęcie
pojęcia nie mam co tam masz za pęcherzyki...ja z tż długo się staraliśmy o dzidzie i w końcu nam się udało ze stymulacją, ale naprawdę o pęcherzykowatości pierwszy raz słyszę kojarzy mi się to z zespołem policystycznych jajników ale może pojęcia mylę, bo ogólnie w tym temacie nie jestem...ale na którymś badaniu powiedział mi gin że mam pęchcerzyki na jajniku ale za mało by uznać to za....policystyczne chyba właśnie- nie pamiętam już teraz dobrze.Nie martw się, może miałaś to już i skoro jesteś w ciąży to nic poważniejszego Ci nie grozi, ale najjpewniejszych informacji udzieli Ci gin, nie martw się na zapas
Jeśli miałaś cytomegalie robioną to najprawdopodobniej razem z toksoplazmozą. Mi cytomegalia wyszła dodatnia i chciałam się dowiedzieć czy może którejś z was też.
Stary 2011-05-27, 17:28   #3856
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie kochane mamusie

Witam serdecznie nowe mamusie

Przepraszam że sie nie odzywałam wczoraj oczywiście czytałam ale nie miałam siły się nawet odezwać jakaś byłam nie do życia jakaś zmęczona bym cały czas teraz spała dzisiaj tż nie mógł mnie do pracy dobudzić

Zaraz wpiszę nowe mamusie i poprawię datę porodu tylko już nie pamiętam kto mi pisał muszę się wrócić parę stron w tył ja i moja skleroza

Co do cery ja dostałam strasznych plam na dekolcie nie siedziałam na słońcu ani się nie opalałam nie wiem skąd to

Też mam kłucie brzucha często a nieraz jak wstanę aż mnie ciągnie ale to norma już się przyzwyczaiłam

Justi84 witaj jak będziesz miała dokładny termin to napisz bo nie wiem jaki wpisać na listę napisz też coś o sobie żebyśmy mogli cię lepiej poznać

nika zmieniłam już termin

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-27 o 17:38
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 17:40   #3857
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Byłam dzisiaj na badaniach wszystko ok tylko zastanawia mnie jedno w moczu mam nieliczne bakterie i liczne pasma sluzu, nabłonki płaskie nieliczne nic wiecej nie pisze, co to oznacza ?
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 17:50   #3858
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję za przyjęcie
pojęcia nie mam co tam masz za pęcherzyki...ja z tż długo się staraliśmy o dzidzie i w końcu nam się udało ze stymulacją, ale naprawdę o pęcherzykowatości pierwszy raz słyszę kojarzy mi się to z zespołem policystycznych jajników ale może pojęcia mylę, bo ogólnie w tym temacie nie jestem...ale na którymś badaniu powiedział mi gin że mam pęchcerzyki na jajniku ale za mało by uznać to za....policystyczne chyba właśnie- nie pamiętam już teraz dobrze.Nie martw się, może miałaś to już i skoro jesteś w ciąży to nic poważniejszego Ci nie grozi, ale najjpewniejszych informacji udzieli Ci gin, nie martw się na zapas
Jeśli miałaś cytomegalie robioną to najprawdopodobniej razem z toksoplazmozą. Mi cytomegalia wyszła dodatnia i chciałam się dowiedzieć czy może którejś z was też.
w takim razie miałam i toxo i cyto ujemne- bo wiem , ze wyniki miałam dobre
ja z koleji nie spotkałam się z dodatnią cytomegalią mam nadzieję, ze to nic poważnego, a co mówi gin na to?

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

nika zmieniłam już termin
thx fajnie, ze jesteś

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na badaniach wszystko ok tylko zastanawia mnie jedno w moczu mam nieliczne bakterie i liczne pasma sluzu, nabłonki płaskie nieliczne nic wiecej nie pisze, co to oznacza ?
ja miałam przeboje z pobieraniem próbki moczu... mozliwe że był źle pobrany mocz, np. nie ze srodkowego strumienia, albo bez podmycia się rano, albo niejałowy pojemnik... a jeżeli z tego co pisze było wszystko lege artis, to pewnie lekarz zaleci jeśĆ i piĆ żurawinę, albo nawet Urinal(tez żurawina ale w wieszym stężeniu) w kapsułkach... gdzieś czytałam, ze ciężarnym lekarz zalecił właśnie to +picie wody z sokiem z cytryny zeby zakwasiĆ mocz... bo wynik badania moze świadczyĆ o niewielkim zapaleniu pęcherza moczowego

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-27 o 17:51
Stary 2011-05-27, 17:57   #3859
ania21_21
Zadomowienie

zgadzam się z niką ja biorę Urinal który gin mi zalecił i mam go odstawić niedługo już także się nie martw
Stary 2011-05-27, 18:01   #3860
justi84
Raczkowanie

ania21_21 w karcie ciąży mam wpisany 01.01.2012 r. ale lekarz wyznaczył mi wcześniej 28.12.2011 r. teraz podaje wszystkim datę wpisaną przez położną To moja pierwsza ciąża. Z tżtem jesteśmy ponad rok małżeństwem, ale o dzidzie staraliśmy się już wcześniej bez rezultatów. Po licznych wizytach u lekarza, badaniach i zabiegach w szpitalu w końcu udało się dzięki stymulacji farmakologicznej po pierwszym cyklu no jestem w 9tc póki co dzidzia się dobrze rozwija, wczoraj przez chwilkę słyszałam serduszko i widziałam ruch na usg wyniki mam dobre, tylko lub aż toksoplazmozę mam dodatnią ale drugi czynnik mówi że to przeciwciała tylko prawdopodobnie i cytomegalia mi wyszła dodatnia ale nie wiem co z nią, gin mnie uspokaja że możliwe że już ją przeszłam i to też tylko przeciwciała ale się wszystko wyjaśni po kolejnych badaniach około 18tc. Poza tym jestem chyba zwyczajną dziewczyną mam kochanego tżta, który pracuje (niestety) za granicą ale takie czasy, przeprowadziliśmy się do innego miasta,mam tu jeszcze niewielu znajomych i rodzinkę niby blisko ale jednak trzeba dojechać;( wkurzam się na teściów bo mają dziwne zagrania czasem... i chyba nie posiadam wystarczającego poziomu IQ żeby sobie babystrology.com zainstalować, bo wchodzę tam, wpisuję, klikam i nie wiem co dalejot cała ja
Stary 2011-05-27, 18:04   #3861
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

No własnie ja przed zajściem w ciazę prawie ponad 3 miesiace sie leczylam na zapalenie pecherza ciagle mi nawracal okropienstwo to bylo co wzielam antybiotyk i skonczylam to za 2-3 tyg znowu to samo a pilnowalam sie jak nie wiem co w koncu zaczelam dodawac prawie do wszyskiego sok z zurawiny pilam non stop (jedna butelka herbapolu byla na dwa dni) zadnej herbaty ani kawy tylko to i przeszlo ale skoro taki jest wynik to cos tam jeszcze widocznie siedzi chociaz objawow nie mam zadnych

Edytowane przez Messuah
Czas edycji: 2011-05-27 o 18:05
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:07   #3862
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
ania21_21 w karcie ciąży mam wpisany 01.01.2012 r. ale lekarz wyznaczył mi wcześniej 28.12.2011 r. teraz podaje wszystkim datę wpisaną przez położną To moja pierwsza ciąża. Z tżtem jesteśmy ponad rok małżeństwem, ale o dzidzie staraliśmy się już wcześniej bez rezultatów. Po licznych wizytach u lekarza, badaniach i zabiegach w szpitalu w końcu udało się dzięki stymulacji farmakologicznej po pierwszym cyklu no jestem w 9tc póki co dzidzia się dobrze rozwija, wczoraj przez chwilkę słyszałam serduszko i widziałam ruch na usg wyniki mam dobre, tylko lub aż toksoplazmozę mam dodatnią ale drugi czynnik mówi że to przeciwciała tylko prawdopodobnie i cytomegalia mi wyszła dodatnia ale nie wiem co z nią, gin mnie uspokaja że możliwe że już ją przeszłam i to też tylko przeciwciała ale się wszystko wyjaśni po kolejnych badaniach około 18tc. Poza tym jestem chyba zwyczajną dziewczyną mam kochanego tżta, który pracuje (niestety) za granicą ale takie czasy, przeprowadziliśmy się do innego miasta,mam tu jeszcze niewielu znajomych i rodzinkę niby blisko ale jednak trzeba dojechać;( wkurzam się na teściów bo mają dziwne zagrania czasem... i chyba nie posiadam wystarczającego poziomu IQ żeby sobie babystrology.com zainstalować, bo wchodzę tam, wpisuję, klikam i nie wiem co dalejot cała ja
Dawaj ja ci zrobię i prześlę na pw wpisać ci 28 czy 1? bo juz sama nie wiem
Jakby coś chodzi o babystrology

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-27 o 18:22
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:08   #3863
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
No własnie ja przed zajściem w ciazę prawie ponad 3 miesiace sie leczylam na zapalenie pecherza ciagle mi nawracal okropienstwo to bylo co wzielam antybiotyk i skonczylam to za 2-3 tyg znowu to samo a pilnowalam sie jak nie wiem co w koncu zaczelam dodawac prawie do wszyskiego sok z zurawiny pilam non stop (jedna butelka herbapolu byla na dwa dni) zadnej herbaty ani kawy tylko to i przeszlo ale skoro taki jest wynik to cos tam jeszcze widocznie siedzi chociaz objawow nie mam zadnych
zamiast słodkiego soku z Herbapolu żurawinowego(gdzie żurawiny jest tam mało) lepiej kupiĆ sok 100% żurawinowy 0,5l bez cukru i sobie rozcieńczaĆ i ewentualnie dosłądzaĆ czymŚ zdrowyszym
Stary 2011-05-27, 18:14   #3864
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
mi teraz lekarz na wizycie zlecił to badanie tylko, że ja jestem prawie w 18 tygodniu

ja dzisiaj znowu zakupiłam truskaweczki i dopadłam wreszcie nektarynki myślałam, że się rozpłynę przy ich jedzeniu mniam pyszności
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:28   #3865
marli
Raczkowanie

witamy nową mamę i gratulujemy

Nika o jakim ty soku żurawinowym bez cukru piszesz? bo bardzo by mnie taki interesował, bo żurawina dla mnie za słodka jest...
Stary 2011-05-27, 18:30   #3866
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
witamy nową mamę i gratulujemy

Nika o jakim ty soku żurawinowym bez cukru piszesz? bo bardzo by mnie taki interesował, bo żurawina dla mnie za słodka jest...

o taki

Żurawina 100%, sok, z owoców żurawin, 490 ml
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (9,9 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-27 o 18:33
Stary 2011-05-27, 18:36   #3867
justi84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
mi teraz lekarz na wizycie zlecił to badanie tylko, że ja jestem prawie w 18 tygodniu

ja dzisiaj znowu zakupiłam truskaweczki i dopadłam wreszcie nektarynki myślałam, że się rozpłynę przy ich jedzeniu mniam pyszności
to proszę daj znać jak Ci wyjdą te wyniki, mam nadzieję że dobrze
też dzisiaj truskaweczki wsuwałam takie z działki od babci, pyyycha
Stary 2011-05-27, 18:37   #3868
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
o taki

Żurawina 100%, sok, z owoców żurawin, 490 ml
A wiesz może gdzie taki sok można kupić? i ile mniej wiecej kosztuje?
Stary 2011-05-27, 18:47   #3869
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
to proszę daj znać jak Ci wyjdą te wyniki, mam nadzieję że dobrze
też dzisiaj truskaweczki wsuwałam takie z działki od babci, pyyycha

tylko, że ja będe robiła je dopiero w połowie czerwca ponieważ gin powiedział żebym badania robiła jak najbliżej wizyty a mam 22.06 także narazie ci nie mogę pomóc przepraszam......a toksoplazmoze miałam robioną ostatnio ale czekam na wyniki myslę, że w poniedziałek będą....
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 19:00   #3870
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja własnie mam jedną herbatke z żurawiny i sok ale ten właśnie słodki , miałam tez żurawiny ale mi nie smakowały

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości