|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
5 dni roboczych w tym miesiącu byłam/będę na zwolnieniu. Na zwolnieniu byłam też pod koniec kwietnia i wtedy nie dostałam 100% wypłaty z miesiąca poprzedniego. Kadry niby powiedziały, że za te dni, na które mam chorobowe wypłacają 100% ale średniej pensji z 12 miesięcy ![]() Lecę do sklepu po coś na obiad, bo lodówka pusta
|
|
#3842 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie byłam w warzywniaku. Kupiłam ziemniaczki młode na obiad i truskawki na deser. I czereśnie
zjadłam wszystkie sama nawet się TŻ nie przyznam
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ile u was są ziemniaczki młode i czereśnie ?? U Nas ziemniaki po 3,80 a czeresni nie widziałam jeszcze
|
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
A jak tego nie wypełniłam to listonosz przyniesie? Może głupie pytanie ale wydawało mi się że koleżanka z pracy dostawała normalnie przelewy z firmy, a oni z zus-u. Możliwe?
|
|
#3845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mozliwe, w niektórych firmach (szczególnie tych większych) pracodawca wypłaca ciężarnej normalnie wynagrodzenie i sam już rozlicza się z zusem (tzn. dostaje od zusu zwrot tego co Ci wypłacił). Jesli tak masz u siebie w firmie to masz najlepszą sytuację, bo nie będziesz musiała się bujać z zusem, tylko wszystko załatwi pracodawca i pensję bedziesz miała zawsze w terminie |
|
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
Upewnię się jeszcze w przyszłym tygodniu, ale wydaje mi się, że to pracodawca będzie przelewał mi wynagrodzenie. To nie jest mała firma więc pewnie dlatego. Dotąd nawet nie pomyślałam że może być inaczej, chyba że na specialne życzenie, znajomej pracodawca przeciągał wypłatę i pisała wniosek żeby Zus przelewał bezpośrednio do niej, ale to było ładnych kilka lat temu, a prawo lubi się zmieniać.
|
|
#3847 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff nadrobiłam Was, pędzicie jak szalone
![]() Ogarnęłam robote papierkową z pracy, byłam to zawieźć i miałam rozmowę z kierowniczką pytała się co ze mną będzie, bo dziewczyny są za bardzo obciążone dodatkowo moją pracą i że chciałaby kogoś przyjąć już teraz na zastępstwo. Powiedziałam jej że gin raczej na razie mnie przez te bóle brzucha do pracy nie puści i że spoko, niech kogoś szuka. Myślicie że mogę już ciągnąć zwolnienie do końca?? że gin nie będzie robił problemów?? kurczę bo boje się takiej sytuacji, że powie że mogę iśc do pracy a tam już ktoś będzie na zastępstwo choć z drugiej strony mój gin bardzo chętnie daje L4 tym bardziej jak u mnie są podstawy.A co do ZUS to ja te pieniądze dostaję jakoś dziwnie, bo w tamtym tyg w czwartek listonosz mi przyniósł pieniądze za 5 dni maja i do tej pory nic. Nie wiem ile będe miała wynagrodzenia, ale sama kierowniczka mi mówiła że mam 100% płatne. Zobaczymy![]() Co do cery to ja miałam zawsze problemy a teraz buzia gładziutka za to plecy tak mnie wysypało że szok nigdy w życiu nie widziałam tylu krost i wągrów ohyda![]() Bóle brzucha mam nadal, na szczęście (odpukać) nie ma żadnych plamień. I codziennie po pare razy kładę się i oglądam swój brzuszek jak pulsuje w rytm bicia serduszka - polecam bo można sie uspokoić kasik kochana nie daj się tak wykorzystywać!!!!! jestes na zwolnieniu lekarskim i masz ODPOCZYWAĆ a nie pracować i myśleć o pracy. Daj sobie z nimi spokój, dziecko najważniejsze |
|
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
dzis zaczelismy 20 TYDZIEN JOAMIC za wynikiGGORA odpoczywaj jak najwiecej,bo dupka bedzie lana ![]() MAGOLINA ja jak sie czujesz.dobrze,ze plamienia ustaly
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej przerwie. Dziś znowu byłam z córeczką u lekarza bo od niedzieli dalej nie chciała jeść. DOstała tym razem jakieś czopki i antydiotyk. Schudła mi przez te dni 1kg, a ważyła i tak nie zbyt dużo bo 12 kg.
Ja w środę wróciłam z pracy z potwornym bólem głowy i gardła. Teraz mam katar. Chorujemy we trójkę. Na dodatek doszły mi wymioty . Tak jak w poprzedniej ciązy, wymioty ok 12 tc. Czuję się bez sił.
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Tincia wstaw fotke ![]() gosiaczekkk85 mam dokladnie to samo, nie wiem jak to opisac, po prostu czuje cala macice najczesciej przy siadaniu i wstawaniu (czasem az tak, ze mam wrazenie, ze moge podac jej dokladna wielkosc) Probowalam opisac to ginowi, ale tak jakos naplatalam, ze facet tylko zrobil wielkie oczy i zaprosil do badania. Wszystko ok, mowil ze to przez rozciaganie, wiec staram sie tym nie martwic specjalnie. Klucia tez mam w pachwinach, wydaje mi sie ze to wiezadla. Czasem tez biodra mnie bola. sozaa pokaz co kupilas ![]() ggoraa, kkkasikkk nie przemeczac sie prosze, bo Myszeczka86 u mnie mlode ziemniaki po 3,60, truskawki polskie za 9,90, czeresnie byly, ale male i jakies jasne wiec nawet nie spojrzalam na cene, bo mnie nie przekonaly. kami5 zdrowka zycze |
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
MUFFINKA niestety macica sie rozszerza stad te klucia,bole i dziwne odczucia.
ja mam wrazenie czasami,ze macica to mi wypadnie zaraz ![]() i juz ciezko mi lezec na wznak...babelek robi sie co raz ciezszy ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- a gdzie Wsie laski podziewacie
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak robię żeby się pocieszyć i nacieszyc oko jak pięknie sie buja mi tam hihiii
|
|
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny, mam nadzieję,że przyjmiecie mnie w tym wątku
jestem w 9tc a termin porodu to koniec grudnia do 1.1.2012, co kalkulator to inaczej, lekarz inaczej i położna też swoją miarką inaczej obliczyła Niektóre z Was znam z innego wątku i serdecznie je pozdrawiam gratuluje wszystkim przyszłym mamusiom Mam pytanie, czy któraś z was miała już robione badanie na cytomegalie? |
|
|
|
#3854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie ja nie wypełniałam żadnych papierów( u nas kadr nie ma) i pewnie będę musiała się przejechaĆ do ZUS-u i podaĆ nr konta U mnie to lipa trochę, bo podwyżkę dostałam później i nie nalezy mi się pełna ostatnia kwota pensji ![]() aaa już wiem co miałam napisaĆ... jako że miała tyłozgięcie przed ciążą, to lekarz przestrzegał ze moze mnie boleĆ mocniej, bo się macica będzie prostowała. Nie odczuwałam większych bóli, w sumie to bóle o niskim natężeniu... ale wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak na parę ndi temu gin powiedział, ze mam PRZODOZGIĘCIE trzon macicy O_o że jest niegroźne, no mi szczena opadła- po pierwsze"kiedy to się stało/" a po drugie "czy na to się umiera?". Moje wątpliwości rozwieje mam nadzieję mój gin we wtorek... jeżeli chodzi o bóle w podbrzuszu, jak sie zdenerwowałam to miałam coś takiego... a poza tym jakoś pulchniejsza(jakby więcej tłuszczyku) mam tam na dole gdzie zaczyna się trójkąt bermudzki ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
gratuluję również Tobie a propos cytomegalii- to nie jestem pwena, bo pierwsze wyniki wziął lekarz a ja nie pamiętam czy już na to miałam ech ta skleroza---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- a jeżeli jeszcze chodzi o te pęcherzykowate jajniki- to lekarz był zdziwiony, ze zaszłam samoczynnie w ciąże i że nie miałam nieregularnych miesiączek... i w usg przed ciążą lekarze nie mówili ze mam jakies pęcherzyki w jajnikach... to mnie zmartwiło wam powiem w tajemnicy wychodizło by na to że teraz mi się zrobiły w ciąży :/
|
||
|
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za przyjęcie
![]() pojęcia nie mam co tam masz za pęcherzyki...ja z tż długo się staraliśmy o dzidzie i w końcu nam się udało ze stymulacją, ale naprawdę o pęcherzykowatości pierwszy raz słyszę kojarzy mi się to z zespołem policystycznych jajników ale może pojęcia mylę, bo ogólnie w tym temacie nie jestem...ale na którymś badaniu powiedział mi gin że mam pęchcerzyki na jajniku ale za mało by uznać to za....policystyczne chyba właśnie- nie pamiętam już teraz dobrze.Nie martw się, może miałaś to już i skoro jesteś w ciąży to nic poważniejszego Ci nie grozi, ale najjpewniejszych informacji udzieli Ci gin, nie martw się na zapas ![]() Jeśli miałaś cytomegalie robioną to najprawdopodobniej razem z toksoplazmozą. Mi cytomegalia wyszła dodatnia i chciałam się dowiedzieć czy może którejś z was też. |
|
|
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane mamusie
Witam serdecznie nowe mamusie Przepraszam że sie nie odzywałam wczoraj oczywiście czytałam ale nie miałam siły się nawet odezwać jakaś byłam nie do życia jakaś zmęczona bym cały czas teraz spała dzisiaj tż nie mógł mnie do pracy dobudzić![]() Zaraz wpiszę nowe mamusie i poprawię datę porodu tylko już nie pamiętam kto mi pisał muszę się wrócić parę stron w tył Co do cery ja dostałam strasznych plam na dekolcie Też mam kłucie brzucha często a nieraz jak wstanę aż mnie ciągnie ale to norma już się przyzwyczaiłam ![]() Justi84 witaj ![]() nika zmieniłam już termin
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-27 o 17:38 |
|
|
|
#3857 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Byłam dzisiaj na badaniach wszystko ok tylko zastanawia mnie jedno w moczu mam nieliczne bakterie i liczne pasma sluzu, nabłonki płaskie nieliczne nic wiecej nie pisze, co to oznacza ?
|
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z koleji nie spotkałam się z dodatnią cytomegalią thx ja miałam przeboje z pobieraniem próbki moczu... mozliwe że był źle pobrany mocz, np. nie ze srodkowego strumienia, albo bez podmycia się rano, albo niejałowy pojemnik... a jeżeli z tego co pisze było wszystko lege artis, to pewnie lekarz zaleci jeśĆ i piĆ żurawinę, albo nawet Urinal(tez żurawina ale w wieszym stężeniu) w kapsułkach... gdzieś czytałam, ze ciężarnym lekarz zalecił właśnie to +picie wody z sokiem z cytryny zeby zakwasiĆ mocz... bo wynik badania moze świadczyĆ o niewielkim zapaleniu pęcherza moczowego Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-27 o 17:51 |
|
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
zgadzam się z niką ja biorę Urinal który gin mi zalecił i mam go odstawić niedługo już
także się nie martw
|
|
|
|
#3860 |
|
Raczkowanie
|
ania21_21 w karcie ciąży mam wpisany 01.01.2012 r. ale lekarz wyznaczył mi wcześniej 28.12.2011 r. teraz podaje wszystkim datę wpisaną przez położną
To moja pierwsza ciąża. Z tżtem jesteśmy ponad rok małżeństwem, ale o dzidzie staraliśmy się już wcześniej bez rezultatów. Po licznych wizytach u lekarza, badaniach i zabiegach w szpitalu w końcu udało się dzięki stymulacji farmakologicznej po pierwszym cyklu no jestem w 9tc póki co dzidzia się dobrze rozwija, wczoraj przez chwilkę słyszałam serduszko i widziałam ruch na usg wyniki mam dobre, tylko lub aż toksoplazmozę mam dodatnią ale drugi czynnik mówi że to przeciwciała tylko prawdopodobnie i cytomegalia mi wyszła dodatnia ale nie wiem co z nią, gin mnie uspokaja że możliwe że już ją przeszłam i to też tylko przeciwciała ale się wszystko wyjaśni po kolejnych badaniach około 18tc. Poza tym jestem chyba zwyczajną dziewczyną mam kochanego tżta, który pracuje (niestety) za granicą ale takie czasy, przeprowadziliśmy się do innego miasta,mam tu jeszcze niewielu znajomych i rodzinkę niby blisko ale jednak trzeba dojechać;( wkurzam się na teściów bo mają dziwne zagrania czasem... i chyba nie posiadam wystarczającego poziomu IQ żeby sobie babystrology.com zainstalować, bo wchodzę tam, wpisuję, klikam i nie wiem co dalej ot cała ja
|
|
|
|
#3861 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
No własnie ja przed zajściem w ciazę prawie ponad 3 miesiace sie leczylam na zapalenie pecherza ciagle mi nawracal
zadnej herbaty ani kawy tylko to i przeszlo ale skoro taki jest wynik to cos tam jeszcze widocznie siedzi chociaz objawow nie mam zadnych
Edytowane przez Messuah Czas edycji: 2011-05-27 o 18:05 |
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakby coś chodzi o babystrology
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-27 o 18:22 |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiaj znowu zakupiłam truskaweczki i dopadłam wreszcie nektarynki myślałam, że się rozpłynę przy ich jedzeniu mniam pyszności
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Raczkowanie
|
witamy nową mamę i gratulujemy
Nika o jakim ty soku żurawinowym bez cukru piszesz? bo bardzo by mnie taki interesował, bo żurawina dla mnie za słodka jest... |
|
|
|
#3866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o taki Żurawina 100%, sok, z owoców żurawin, 490 ml Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-27 o 18:33 |
|
|
|
|
#3867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() też dzisiaj truskaweczki wsuwałam takie z działki od babci, pyyycha ![]() |
|
|
|
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko, że ja będe robiła je dopiero w połowie czerwca ponieważ gin powiedział żebym badania robiła jak najbliżej wizyty a mam 22.06 także narazie ci nie mogę pomóc przepraszam......a toksoplazmoze miałam robioną ostatnio ale czekam na wyniki myslę, że w poniedziałek będą.... |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Ja własnie mam jedną herbatke z żurawiny i sok ale ten właśnie słodki , miałam tez żurawiny ale mi nie smakowały
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

nawet się TŻ nie przyznam

i do tej pory nic. Nie wiem ile będe miała wynagrodzenia, ale sama kierowniczka mi mówiła że mam 100% płatne. Zobaczymy

za wyniki

wychodizło by na to że teraz mi się zrobiły w ciąży :/