|
|
#241 |
|
BAN stały
|
Dot.: :(
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Kogo?
Nie Ty dziecko spłodziłaś, nie Ty będziesz je wychowywać, łożyć na nie, więc czemu chciałabyś o nim decydować? Cytat:
Jakim znowu "rozwiniętym wszystkim"? Normalnie powiało mundrościami z plebanii
|
|
|
|
|
|
#243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to już świadczy o matce,że na pierwszym miejscu stawia siebie. a Tobie jest obojętne czy kogoś lepiej urodzić czy zabić Cytat:
nie nie tylko w internecie na żywo też bym się tego nie popierała ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
raczej tych którzy są za aborcją niby czemu innych bo się z Tobą nie zgadzają?
|
||||
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pogrubione to już bez komentarza. Już tak nie wynoś na ołtarze kobiet, są normalnymi ludźmi, jak i mężczyźni, ale lepiej dorobić sobie ideologię do wszystkiego. |
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja nie. Zreszta: kara, konsekwencja, na jedno wychodzi. Dlaczego Ty każesz innym ponosić "konsekwencje", których mogą i chcą uniknąć? Pytam po raz kolejny, dlaczego tak bardzo chciałabyś wchodzić innym ludziom w życie z buciorami i narzucać im tak ważna, intymna sprawę, jak posiadanie potomstwa? |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#247 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
trzeba bylo sie liczyc z konsekwencjami. porownanie nie calkiem odpowiednie, ale wskazuje tylko to, ze nie cudza sprawa w tym czy ktos sie pilnowal czy nie. juz i tak kobiety swoje przejda- jedne zdecyduja sie urodzic, a drugie przejda aborcje, ktora tez moze szkody zostawic. tylko nie piszcie znow o uszczerbkach na zdrowiu, bo akurat w to ze sie troszczycie o zdrowie kobiet zdolnych do aborcji nie uwierze
|
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Odsyłam jak ktoś wyżej, do KK (kodeksu karnego, żeby nie było).
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przestań sie posługiwać tandetna demagogia, zabić i zabić. Usunięcie płodu w poczatkowym etapie ciąży dla wielu ludzi (i dla Kodeksu karnego) nie jest zabójstwem.
Dla Ciebie owszem, może być. I dlatego aborcji nie wykonasz. Proste. Cytat:
Cytat:
To ciekawa jestem niezmiernie, w jakiś to sposób pomagasz już tym nadal niechcianym, ale narodzonym dzieciom.... ![]() Na żywo też bys nie popierala, piszesz. Rozumiem, że ten brak poparcia wyrazałabyś własnie poprzez pomoc dzieciom narodzonym i niechcianym, a nie przez darcie się w ramach protestu na jakiejś ulicy? |
||
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aborcja -nawet ta mechaniczna ,niesie za sobą ryzyko dokladnie takie jak łyzeczkowanie jamy macicy przy innych zbiegach ginekologiczych. Bezpłodnośc pojawia się bardzo rzadko -jesli juz to w efekcie zrostów ,które bardzo cżęsto mozna usunąć ,np.metodą laparaskopową. I coś jeszcze : cykl trwa 4 tygodnie. Zapoldnienie nastepuje przecietnie ok 2 tygodnia. Jesli okres spozni sie o tydzien ,to dla kobiety miesiaczkującej regularnie i wspolzyjacej jest juz sygnał chocby do zrobienia testu. To 5 tydzień. Nawet gdyby czekała na okres 2 tygodnie,to dowie sie o ciazy w 6 tygodniu. Zarodek zaczyna być płodem po skonczonym 8 tygodniu. Do tego czasu mozliwa jest aborcja farmakologiczna. Tansza i łatwiej dostępna.
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- tak samo jak Ty
|
|
|
|
|
|
#255 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dla ciebie aborcja to zabojstwo, a dla mnie nie, no i co? to ty chcesz kogos usmiercac. widzisz, jednym bys chciala dawac zycie, innym odbierac i co jeszcze..... ![]() Lepiej zeby ludzi bylo mniej, a zylo im sie lepiej. Niz byly ich tlumy a walali sie po ulicach i zyli w biedzie Edytowane przez NiebieskaInezka Czas edycji: 2011-05-28 o 16:38 |
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
No jasne, że tak.
Przeżyć całe zycie bez miłości, często będąc ofiara przemocy, odrzucenia, poniżenia. Super perspektywa. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam tylko, że wg mnie dobrze, że aborcja jest nielegalna i że osoby, które nie liczą się z konsekwencjami są wg mnie po prostu nieodpowiedzialnie i nie myslą w tej kwestii akurat. Zycie jest takie, ze są pewne skutki pewnych działań i denerwuje mnie strasznie, jak zwolennicy aborcji wykrzykują, że aborcja powinna być legalna i że niezlegalizowanie to niewolnictwo. Nie ma niewolnictwa, chcesz zyc w kraju w ktorym jest legalna aborcja - wyprowadź się, albo zrób to nielegalnie, proste. Ale nikt nie musi wmawiac, ze nielegalizowanie aborcji to zło i ze prawica i kosciol to to czy tamto. Sama do kosciola nie chodze, w Boga nie wierze, za prawica nie jestem, ale jakos nie widze, żeby oni zatajali jakies informacje o antykoncepcji albo wprowadzali zakazy uzywania jej, a ja od podstawowki mialam zajecia z wychowania seksualnego i wiedziałam troche o antykoncepcji mimo, ze wtedy nie było mi to do niczego potrzebne. Takze nie sądzę, aby w tym kraju to antykoncepcja była tematem tabu.
Truth has no path. Truth is living, and therefore, changing. It has no resting place, no form, no organized institution, no philosophy. Edytowane przez whitechocolateraspberry Czas edycji: 2011-05-28 o 16:41 |
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Tak?
A czego ja nie rozumiem? Bo Ty nie umiesz pojąc, że nie masz prawa dokonywać wyborów za innych ludzi, narzucać im, czy mają dziecko urodzić, oddawac do domu dziecka, wymagać od nich poświęceń, bo to jest ich zycie, a nie Twoje. Twoja etyka nie jest jedyną słuszna i najwyższą. |
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Pomyśl, poczytaj, poobserwuj to się dowiesz, nie chciałam tu pisać kolejnego referatu. Widzę, że jesteś bardzo niekulturalną osobą i nie masz klasy. Po pierwsze nie dyskutowałam z Tobą, a po drugie Ja wyraziłam swoją opinię i nic Ci do tego. Teraz ja chyba idąc w Twoje ślady powinnam wyśmiać zdanie innych ludzi bo to główny Wasz sposób (ludzi takich jak Ty) na pokazanie swoich racji i obniżenie wartości opinii innych osób. Naprawdę biedne jest takie zachowanie. Na pewno nie słuchałabym rad osoby, która tyle sobą reprezentuje co Ty tą wypowiedzią. A i to samo co napisałam tyczy się którejś wizażanki na dole. Naprawdę nie interesuję mnie Wasze zdanie o mnie ani o moich poglądach. Autorka napisała post, ja jej odpisałam, proste. Poskaczcie trochę po innych osobach jak to lubicie, ja mam trochę ważniejsze rzeczy do robienia. Dobrej zabawy
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka szlachetna osoba z "inną wrażliwością" nie ograniczy sie przecież tylko do wypisywania w necie protestów przeciwko aborcji, ale autentycznie pomoże tym narodzonym, ale nadal niechcianym przez nikogo? Bo przecież pisać "nie dla aborcji" to żadna sztuka, każdy tak potrafi i wątpliwe, zeby Pan Bóg w niebie punkty za to przyznawał. Ale zapewnić dzieciom z bidula dobry dom, to juz jakoś często specjalnie chętnych nie ma, zwłaszcza na te starsze dzieci, nierzadko po dramatycznych przejściach. |
|
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest śmieszne, a nawet gorzej, co piszesz. Cytat:
Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2011-05-28 o 16:48 |
||
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale inni zaadoptują, nie wiesz...? |
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
narzucać bo ja nie jestem za aborcją a Ty tak to narzucam. Ok niech będzie trzeba było nie zabierać się do pewnych czynności jeśli nie umie się ponieść konsekwencji. W tej sytuacjii bo kariera...egoistyczne moim zdaniem ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
NA TE PYTANIE MASZ ODPOWIEDZI W POWYŻSZYCH POSTACH
|
||
|
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego dokonywania wyborów, również moge powiedzieć 'nie masz prawa dokonywac wyborow za innych ludzi, nie masz prawa zabronic im zabijac albo krasc, to ich zycie i ich wybor, oni maja prawo sami o tym decydowac czy tego chca czy nie i czy chca liczyc sie z konsekwencjami, nie masz prawa zakazywac komus znecac sie nad zwierzetami, to jego zycie jak chce to moze to robic, nie masz prawa, oceniac ludzi, ktorzy zyja w bigamii, w koncu w innych krajach jest to dopuszczalne, wiec czemu ktos nie moze tak zyc'... sorry prawa moze nie mam, ale ma mi sie prawo to nie podobac i mam prawo to oceniac tak jak ja uwazam za słuszne.
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze też, że Ty dużo sobą reprezentujesz. W końcu mówisz w necie NIE dla aborcji, właząc tym samym z butami w wybory innych ludzi. To naprawdę wielki wysiłek i spełnienie obowiązku każdego katolika (jak sama napisałaś), punkty w niebie już przyznano, humor i poczucie moralności też poprawione, niechciane dzieci dalej mogą się rodzic, odbębnione
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-05-28 o 16:55 |
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Cytowanie wypowiedzi, a pokazanie niskiego poziomu cytując ją to dwie różne rzeczy. That's all.
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo to szlachetne, naprawdę. whitechocolateraspberry Złodzieje wpływają na mnie bezpośrednio, bo mogą okraść też mnie, a to, czy pani X usunie ciąże, nie. To jest chyba jakaś różnica. |
|
|
|
|
|
#270 |
|
BAN stały
|
Ty moze nie- nie wiem. ale zaraz kazda napisze, ze tylko wyraza swoje zdanie i nikt nikomu niczego nie narzuca... To jakim cudem aborcja jest zakazana w tym kraju? Kto nam to narzucil niby? Wlasnie ludzie, ktorzy nie daja innym prawa wyboru.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

ci ktorym to dziecko chcesz oddac tez go nie splodzili
najlepiej tych ktorzy chca wszystkimi rozporzadzac

niby czemu innych bo się z Tobą nie zgadzają?
trzeba bylo sie liczyc z konsekwencjami. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)