:( - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 16:53   #271
anuanusia
Zadomowienie

Dot.: :(

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
No widzisz! Czyli jednak nie chciałabyś! No proszę. To wytłumacz takiemu dziecku, że może zjawi się ktoś w przeciągu 18 lat, kto je przygarnie. No wytłumacz. Ale że musi być bardzo cierpliwe i kilka lat w przytułku, bez miłości, czułości przetrwać.
To jest śmieszne, a nawet gorzej, co piszesz.

A przestań, forum jest otwarte i każdy może zacytować Twoją odpowiedź, więc daruj sobie pojazdy o braku klasy.
A KTO BY CHCIAŁ??? MIEĆ COŚ GORSZEGO NIŻ MIEĆ COŚ LEPSZEGO . NIE WIEDZIAŁAŚ,ŻE KAŻDY WOLAŁBY COŚ LEPSZEGO?
nie chce mi się już wam odpisywać
Jestem za ochroną życia...ale Ty i tak tego nie pojmiesz....
za to lepsza śmierć ...moja koleżanka tam się wychowała i jakoś nigdy jej aż takiej biednej nie widziałam
anuanusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 16:53   #272
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vatis Pokaż wiadomość
Cytowanie wypowiedzi, a pokazanie niskiego poziomu cytując ją to dwie różne rzeczy. That's all.
To co tutaj jeszcze robisz, obcujac z ludźmi o niskim poziomie? Swój wysoki starasz się pokazac czy jak
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 16:54   #273
anuanusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiebieskaInezka Pokaż wiadomość
Ty moze nie- nie wiem. ale zaraz kazda napisze, ze tylko wyraza swoje zdanie i nikt nikomu niczego nie narzuca... To jakim cudem aborcja jest zakazana w tym kraju? Kto nam to narzucil niby? Wlasnie ludzie, ktorzy nie daja innym prawa wyboru.
najlepiej żeby prawa w ogóle nie było i wszyscy się pozabijali
Stary 2011-05-28, 16:54   #274
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuanusia Pokaż wiadomość
A KTO BY CHCIAŁ??? MIEĆ COŚ GORSZEGO NIŻ MIEĆ COŚ LEPSZEGO . NIE WIEDZIAŁAŚ,ŻE KAŻDY WOLAŁBY COŚ LEPSZEGO?
nie chce mi się już wam odpisywać
Jestem za ochroną życia...ale Ty i tak tego nie pojmiesz....
za to lepsza śmierć ...moja koleżanka tam się wychowała i jakoś nigdy jej aż takiej biednej nie widziałam
Nie pisz Caps Lock.
No to chroń, chroń to narodzone życie jakoś aktywnie, a nie za monitorem. Mnóstwo dzieciaków i kobiet na to czeka, m.in te, które urodziły, a nie chciały.
A zdania o koleżance nie skomentuję, nie chcę kolejnego karniaka w tym wątku zarobić.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 16:55   #275
NiebieskaInezka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Złodzieje wpływają na mnie bezpośrednio, bo mogą okraść też mnie, a to, czy pani X usunie ciąże, nie. To jest chyba jakaś różnica.
sto punktow
NiebieskaInezka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 16:56   #276
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się nie ma lepszego argumentu, to zawsze lepiej popaść w absurd, prawda?
Stary 2011-05-28, 16:56   #277
vatis
Raczkowanie

GG do vatis

Włażąc z butami w życie innych ludzi? Nie w większym stopniu niż Ty raczej. Nie zamknęłam jej w piwnicy do 9 miesiąca i nie kazałam urodzić. To Ty możesz swoją opinię wyrazić, a ja nie? A i wyprzedzając kolejne pytanie, że Ty też wyraziłaś tylko swoją opinię, mogę powiedzieć, że nie chodzi mi o wyrażenie opinii, a sposób w jaki się to robi. Powiedziałabym coś o inteligencji, ale nie chcę nikogo obrażać (posługuję się delikatną sugestią w taki sam sposób jak Wy więc chyba nie możecie się przyczepić. Męczące jesteście. Buźka
Remember us and all we used to be

Próbuję się zmieniać ))
vatis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 16:57   #278
anuanusia
Zadomowienie

Cytat:
Czyli rozumiem, że już po narodzeniu masz to gdzieś, byle się urodziło, potem może przez 18 lat garować w bidulu, bo tam ma "możliwości".
Bardzo to szlachetne, naprawdę.
Nie odbieram mu możliwości życia przynajmniej.
tez już chyba pisałam nie wszycy są tam 18 lat. Po drugie chyba ludzie żyją dłużej niż 18 lat. O reszcie życia samo zadecyduje.
NAPEWNO 100 RAZY LEPSZE NIŻ TWOJE.za to Twoje jakie łatwe i ujmujące najprostsze wyjście bo nie dorosłam do nie których czynności to najlepiej je wykonać i zniknąc
Stary 2011-05-28, 16:58   #279
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy wolałby mieć coś lepszego, ale niektorych skazałabyś na zycie w bidulu, a co tam, nie Twoja sprawa.

Cytat:
Masz chyba bardzo niewiele lat i taka tez wiedze z WOSu...
Stary 2011-05-28, 16:59   #280
anuanusia
Zadomowienie

Cytat:
Jak się nie ma lepszego argumentu, to zawsze lepiej popaść w absurd, prawda?
też nie zamierzam komentować Twoich postów
Stary 2011-05-28, 16:59   #281
NiebieskaInezka
BAN stały

Cytat:
widze, ze idolem jest Kononowicz "niech nie bedzie niczego"?
Mi chodzi w tym przypadku o cos innego. Niech bedzie mozliwosc wyboru. Jakos w krajach gdzie aborcja jest legalna jeszcze sie wszyscy nie powybijali

Ja chyba ogolnie zaproponuje wejscie nowej ustawy nakazujacej kazdej kobiecie urodzic minimum 2ke dzieci. Jak nie chce to niech nie odchowuje,ale urodzic musi A czemu takie prawo? Bo tak mi sie zachcialo. No i przeciez kobieta, ktora by poprzestala na jednym dziecku to moim zdaniem egoistka
Stary 2011-05-28, 17:00   #282
anuanusia
Zadomowienie

Cytat:
Każdy wolałby mieć coś lepszego, ale niektorych skazałabyś na zycie w bidulu, a co tam, nie Twoja sprawa.
juz na to odpisałam
Cytat:
Masz chyba bardzo niewiele lat i taka tez wiedze z WOSu...
może lat mniej niż Ty ale nie powiem czego więcej
Stary 2011-05-28, 17:01   #283
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Cytat:
Czyli rozumiem, że już po narodzeniu masz to gdzieś, byle się urodziło, potem może przez 18 lat garować w bidulu, bo tam ma "możliwości".
Bardzo to szlachetne, naprawdę.

whitechocolateraspberry
Złodzieje wpływają na mnie bezpośrednio, bo mogą okraść też mnie, a to, czy pani X usunie ciąże, nie. To jest chyba jakaś różnica.
Ale tu chodziło o samo prawo do decydowania za innych ludzi co mają robić a co nie zresztą - nawet przyjmijmy złodziei w innych krajach, którzy mi nie zagrażają mam uważać, że to ich życie i ich wybór jest ok bo mi krzywdy nie robią?
I nikt nie powiedział, że zycie w bidulu jest wspaniałe, myślę, że predmówczyniom chodziło o to, że życie w bidulu jest lepsze niż w ogóle brak życia. Bo jednak bidul daje jakieś możliwosci, a jak nie masz życia, nie masz nic.
I dalej nie rozumiem tego 'wchodzenia w buty' innych ludzi. Czy tutaj ktoś w jakikolwiek sposób zmusza do donoszenia ciąży? Moje zdanie jest takie, że ludzie powinni się zabezpieczać i trochę myśleć co robią i nie byłoby aż takiego problemu. A nie potem miec pretensje do swiata, ze nie mysleli, a aborcja jest nielegalna i co oni maja począć.
Każdy ma prawo być za aborcja lub przeciw zlegalizowaniu aborcji. A to, że ja jestem przeciw, że mnie się to nie podoba, nie oznacza, że zmuszam innych ludzi do takich i takich wyborów, oni mogą sobie usuwać, a ja mam prawo uważać to za głupotę i ich winę a nie państwa.
Stary 2011-05-28, 17:04   #284
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vatis Pokaż wiadomość
Buźka
Buźka
Humor rozumiem poprawiony, ksiądz proboszcz też by pochwalił, a że dzieci w domach dziecka nadal pełno, dzieci gwałcone przez zapijaczonego ojca i kolegów nadal się rodzą, dzieci głodne po kraju nadal chodzą, dzieci brudne, śmierdzące, bez perspektyw nadal na świat przychodzą, ale zawsze to miło protestować przeciwko aborcji. W internecie, oczywiście, bo kto by tam realnie pomóc do bidula, rodziny patologicznej wielodzietnej czy świetlicy poszedł.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
może lat mniej niż Ty ale nie powiem czego więcej
Tak, tak, masz więcej dobrego serduszka niż ja, bo w necie na forum przeciwko aborcji żwawo protestujesz
Stary 2011-05-28, 17:04   #285
dawidowskasia
Zakorzenienie

Jezu ludzie, przestańcie się kłócić. Nie można podawać argumentów?

Według mnie to zabójstwo usuwać powyżej 3 miesiąca, kiedy staje się płodem.
Problem w tym,że to też ciało matki i ona decyduje czy chce tak zrobić czy nie.

Przede wszystkim należy zapobiegać, jeśli się nie uda to należy szybko się zorientować a nie w 5miesiącu zachrzaniać do lekarza. Troszkę rozsądku.
I tak jak jestem w stanie zrozumiec kobietę, która nie chce mieć dzieci (choć można oddać, wiele par czeka. )tak nie rozumiem lekkomyślności w czekaniu do rozwiązania bo jak coś to usunę

A w tym bidulu też nie ma takiej tragedii. Nie przesadzajmy. Miałam 2 koleżanki stamtąd. Są bardzo szczęśliwe, mają założone rodziny. Są większe tragedie np rodzina alkoholików.

Mnie sumienie nie interesuje. W końcu kościół zabrania antykoncepcji (tak!tak jest) ale jeżeli ktoś się zdecyduje na usunięcie to niech to będzie wtedy kiedy jest to rzeczywiście z medycznego punktu widzenia zlep komórek.

Równie dobrze można się nad plemnikami zastanawiać wszak to też mogli być ludzie

Swoją drogą po ciązy też mogą wystąpić komplikacje zdrowotne, depresja, cukrzyca itp

Dodam, z moich obserwacji,że rzeczywiście nie znam kobiety, która urodziła i tego żałuję oraz takiej co żałuje,że usunęła. Niestety żadna z nich nie jest w stanie przeżyć możliwości obu decyzji więc nie może się wypowiedzieć co by było gdyby....
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 17:09   #286
NiebieskaInezka
BAN stały

Cytat:
Buźka
Humor rozumiem poprawiony, ksiądz proboszcz też by pochwalił, a że dzieci w domach dziecka nadal pełno (...)
Tylko ze ani ona ani ksiadz probosz by na swoje barki takiego ciezaru nie wzial i nie nakarmil tych dzieci w potrzebie. tylko by odsylali do roznych instytucji, tak jak tutaj- urodz i oddaj (ale byle nie mi) Tlumaczac sobie, ze no przeciez i tak najwazniejsze, ze zyje. A juz "jak zyje" to nie ich sprawa. Surwiwal.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Według mnie to zabójstwo usuwać powyżej 3 miesiąca, kiedy staje się płodem.
Problem w tym,że to też ciało matki i ona decyduje czy chce tak zrobić czy nie.

Przede wszystkim należy zapobiegać, jeśli się nie uda to należy szybko się zorientować a nie w 5miesiącu zachrzaniać do lekarza.

W końcu kościół zabrania antykoncepcji (tak!tak jest) ale jeżeli ktoś się zdecyduje na usunięcie to niech to będzie wtedy kiedy jest to rzeczywiście z medycznego punktu widzenia zlep komórek.

Równie dobrze można się nad plemnikami zastanawiać wszak to też mogli być ludzie

Swoją drogą po ciązy też mogą wystąpić komplikacje zdrowotne, depresja, cukrzyca itp
Co prawda rzadko sie zgadzamy, ale pod tym sie podpisuje
Stary 2011-05-28, 17:11   #287
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ze ani ona ani ksiadz probosz by na swoje barki takiego ciezaru nie wzial i nie nakarmil tych dzieci w potrzebie. tylko by odsylali do roznych instytucji, tak jak tutaj- urodz i oddaj (ale byle nie mi) Tlumaczac sobie, ze no przeciez i tak najwazniejsze, ze zyje. A juz "jak zyje" to nie ich sprawa. Surwiwal.
skoro tyle par czeka na dzieci to tu tkwi problem. Wystarczy przepisy zmienić
Swoją drogą nie wiem czemu tak naskoczyłyście na whitechoclaterasperry, ona też ma prawo zdanie swoje wyrazić

Tak czy inaczej autorka sama decyzje podejmie, nikt za nią zycia nie przeżyje.
Stary 2011-05-28, 17:13   #288
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whitechocolateraspberry Pokaż wiadomość
Ale tu chodziło o samo prawo do decydowania za innych ludzi co mają robić a co nie zresztą - nawet przyjmijmy złodziei w innych krajach, którzy mi nie zagrażają mam uważać, że to ich życie i ich wybór jest ok bo mi krzywdy nie robią?
I nikt nie powiedział, że zycie w bidulu jest wspaniałe, myślę, że predmówczyniom chodziło o to, że życie w bidulu jest lepsze niż w ogóle brak życia. Bo jednak bidul daje jakieś możliwosci, a jak nie masz życia, nie masz nic.
I dalej nie rozumiem tego 'wchodzenia w buty' innych ludzi. Czy tutaj ktoś w jakikolwiek sposób zmusza do donoszenia ciąży? Moje zdanie jest takie, że ludzie powinni się zabezpieczać i trochę myśleć co robią i nie byłoby aż takiego problemu. A nie potem miec pretensje do swiata, ze nie mysleli, a aborcja jest nielegalna i co oni maja począć.
Każdy ma prawo być za aborcja lub przeciw zlegalizowaniu aborcji. A to, że ja jestem przeciw, że mnie się to nie podoba, nie oznacza, że zmuszam innych ludzi do takich i takich wyborów, oni mogą sobie usuwać, a ja mam prawo uważać to za głupotę i ich winę a nie państwa.
Bardzo mądry post
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 17:17   #289
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odbieram mu możliwości życia przynajmniej.
tez już chyba pisałam nie wszycy są tam 18 lat. Po drugie chyba ludzie żyją dłużej niż 18 lat. O reszcie życia samo zadecyduje.
NAPEWNO 100 RAZY LEPSZE NIŻ TWOJE.za to Twoje jakie łatwe i ujmujące najprostsze wyjście bo nie dorosłam do nie których czynności to najlepiej je wykonać i zniknąc
Możliwości życia? Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ten "człowiek" (nazewnictwo ku Twojej uciesze) nigdy tego żalu nie odczuje, gdyż go nie ma i nie było.
Tak wielce popieracie swoją tezę wyrzutami sumienia po aborcji. A o wyrzutach sumienia po porzuceniu dziecka to już nie pamiętacie? Fascynujące, naprawdę.
I myślisz, jak mu się wiedzie, jakie teraz jest i czy znalazło rodzinę.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Nie masz nic. A właściwie NIE MA NIC, bo nie ma tego kogoś, kto miałby to życie mieć.
Stary 2011-05-28, 17:20   #290
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
nie bo to nie ja je spłodziłam
A może kogoś innego powinni tak uśmiercić....
Ok, zobacz... Rodzę dziecko, oddaję je (dajesz mi takie prawo). Ty go nie weźmiesz bo to nie ty je spłodziłaś. Pani Krysia spod piątki też nie, no bo nie ona je spłodziła. Więc co z tym dzieckiem? Oddam je wilkom? Przecież one też go nie spłodziły.

I to twoje "poparłabym". Ona się ciebie pyta JAK byś poparła. Działałabyś czy darła się w pochodzie?

Rany boskie, w moim wieku jesteś a wiedza o życiu taka, o taka maleńka

201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 17:25   #291
NiebieskaInezka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
skoro tyle par czeka na dzieci to tu tkwi problem. Wystarczy przepisy zmienić
Swoją drogą nie wiem czemu tak naskoczyłyście na whitechoclaterasperry, ona też ma prawo zdanie swoje wyrazić

Tak czy inaczej autorka sama decyzje podejmie, nikt za nią zycia nie przeżyje.
Tylko roznica polega na tym, ze my jestesmy za tym zeby kazdy mial wybor, a ona niby tylko wyraza swoje zdanie, ale jest to juz zdanie o tym jak ona chcialaby rozporzadzic cudzym zyciem i jakimi "konsekwencjami" go obarczyc. Potem tacy ludzie wychodza na ulice i strajkuja przeciwko aborcji mimo ze ona ich absolutnie nie dotyczy. Byl np kiedys w Polsce jakis prom z zagranicy na ktorym dokonywano aborcji i co? I polacy sie zbiegli i go chcieli przegonic, zamiast dac innym wolny wybor.

Gdy kobieta kobiecie nie chce przyznac prawa wybory to mnie dziwi, a gdy jeszcze w takich strajkach biora udzial faceci, ktorzy nigdy nie rodzili i rodzic nie beda, to to juz jest glupota

Nie dziw sie tez ze ja np jestem oburzona w tej dyskusji, bo niestety aborcja jest tu zakazana, wiec ktos juz zdecydowal za nas.
Stary 2011-05-28, 17:29   #292
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiebieskaInezka;27172461[COLOR=Silver

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------[/COLOR]
Co prawda rzadko sie zgadzamy, ale pod tym sie podpisuje

To prawda
Stary 2011-05-28, 17:43   #293
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ok, zobacz... Rodzę dziecko, oddaję je (dajesz mi takie prawo). Ty go nie weźmiesz bo to nie ty je spłodziłaś. Pani Krysia spod piątki też nie, no bo nie ona je spłodziła. Więc co z tym dzieckiem? Oddam je wilkom? Przecież one też go nie spłodziły.
Jest wiele rodzin, które nie mogą mieć dzieci, a chciałyby mieć i mogą to dziecko wziąć. Nie jest powiedziane, że nikt tego dziecka nie weźmie, tylko, że nikt kto go nie spłodził, nie ma takiego obowiązku, a to różnica, bo zapewne byłoby wielu chętnych na to dziecko.
Niby tutaj tak walczycie o wolność, a krytykujecie każdego, kto ma inne zdanie na jakiś temat. Ja miałabym wyrzuty sumienia i po aborcji i po oddaniu dziecka, ale jestem w stanie zrozumieć, że ktoś inny by nie miał, nienawidzi dzieci, nie chce ich mieć. Co nie zmienia faktu, że uważam tą osobę za nieodpowiedzialną, bo dopuściła do ciąży, a można było baaardzo łatwo temu zapobiec. A nie robić dzieci i mieć pretensje do kraju, że taki zły i zabrania pozbywać się konsekwencji.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Tylko roznica polega na tym, ze my jestesmy za tym zeby kazdy mial wybor, a ona niby tylko wyraza swoje zdanie, ale jest to juz zdanie o tym jak ona chcialaby rozporzadzic cudzym zyciem i jakimi "konsekwencjami" go obarczyc. Potem tacy ludzie wychodza na ulice i strajkuja przeciwko aborcji mimo ze ona ich absolutnie nie dotyczy. Byl np kiedys w Polsce jakis prom z zagranicy na ktorym dokonywano aborcji i co? I polacy sie zbiegli i go chcieli przegonic, zamiast dac innym wolny wybor.

Gdy kobieta kobiecie nie chce przyznac prawa wybory to mnie dziwi, a gdy jeszcze w takich strajkach biora udzial faceci, ktorzy nigdy nie rodzili i rodzic nie beda, to to juz jest glupota

Nie dziw sie tez ze ja np jestem oburzona w tej dyskusji, bo niestety aborcja jest tu zakazana, wiec ktos juz zdecydowal za nas.
Ty chyba nie czytasz albo totalnie nie rozumiesz
Jak pisałam już wiele razy nikomu niczego nie zabraniam, nie zmuszam, nie szantażuję nikogo, żadnej kobiecie oczu nie wydrapię za to, że się dziecka pozbyła, nikomu tego 'prawa' nie odbiorę bo jest to nierealne.
Co nie oznacza, że nie mam prawa uważać takiej osoby za nieodpowiedzialną i nie potrafiącą zapobiegać konsekwencjom swoich czynów, osobe, ktora nie myśli co robi w niektórych sytuacjach.
Nie jest tajemnica ze seks bez zabezpieczenia grozi ciążą. Każdy o tym wie. Jeśli ktoś chce zapobiec, uważam, że powinien myśleć, starać sie dowiedzieć jak najwięcej o antykoncepcji, stosować ją, dołożyć wszelkich staran, aby ryzyko było jak najmniejsze, czytać ulotki i wiedzieć co się robi, a jeśli ktoś nie chce miec nigdy dzieci, może się nawet wysterylizować. To chyba lepsze rozwiązanie, zamiast paplac, jakim niewolnictwem jest nielegalizowanie aborcji i jaka to powinna byc legalna, żeby za przeproszeniem ludzie niedoedukowani i nieodpowiedzialni mieli jak usunac ciaze, bo nie potrafią myslec wcześniej.

Ciekawe w jaki sposób twoim zdaniem rozporządzam cudzym zyciem? Może mi to uswiadomisz, bo ja jakoś nie czuję, abym naprawde miała wpływ na czyjes życie wyrazając swoje zdanie o aborcji?

Edytowane przez whitechocolateraspberry
Czas edycji: 2011-05-28 o 17:45
whitechocolateraspberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 17:51   #294
NiebieskaInezka
BAN stały

Cytat:
Ciekawe w jaki sposób twoim zdaniem rozporządzam cudzym zyciem? Może mi to uswiadomisz, bo ja jakoś nie czuję, abym naprawde miała wpływ na czyjes życie wyrazając swoje zdanie o aborcji?
Kto nie rozumie, ten nie rozumie i nie mow mi ze to ja. Napisalam, ze nalezysz do osob, ktore sa przeciwne aborcji i to nie tylko w swoim przypadku ale tez innych, zupelnie ci obcych osob. Potem takie osoby narzucaja nam swoje poglady, na co dowodem jest chocby obowiazujacy zakaz aborcji. I nie napisalam, ze to konkretnie TY masz wplyw na czyjes zycie, ale wlasnie ludzie o takich pogladach, ktorzy niby tylko wyrazaja wlasne zdanie, a schodza sie na protesty dot.aborcji, ktora guzik ich powinna obchodzic, skoro sami nigdy sie do niej nie posuna.
Stary 2011-05-28, 18:07   #295
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

A czemu nie powinna obchodzic?
Kryminaliści i złodzieje też nie powinni mnie obchodzić, bo nie ja decyduje o czyims zyciu?
W ogóle może nie powinno mnie na świecie obchodzić nic poza czubkiem mojego nosa i nie powinnam wtrącać się w kompletnie nic?
A przeciwna aborcji jestem dlatego, bo uważam, że ludzie powinni mysleć co robią, a nie pozbywac sie problemu i już. Jestem pewna, że gdyby aborcja była legalna wiele osób więcej by sie jej poddawało. I antykoncepcja już nie byłaby taka potrzebna.
Równie dobrze można by było zlegalizować nieumyslne powodowanie smierci, bo przecież skoro kogos zabiłam niechcący np. przejezdzając na czerwonym swietle, przez własną chwile głupoty i nieuwagi, to czemu mam ponosic konsekwencje jak tego nie chciałam?

Nie uważam, aby ludzie, którzy są przeciwni aborcji wchodzili z butami w czyjeś życie. Zawsze ktos kto jest 'za' może wyjechać do innego kraju i usunąć. A że musi się trochę natrudzic - trudno, trzeba było myśleć wcześniej a nie po fakcie. I jestem przeciw, bo uważam, że zalegalizowanie aborcji dopiero wydobyłoby z ludzi tą głupotę i nieodpowiedzialność zwłaszcza w tych którzy mają kasę.
Jeśli osoba, która totalnie nie miałaby warunkow do wychowania dziecka, albo zrobiłaby je po pijaku na imprezie chciałaby usunac dziecko, nie zabraniałabym jej, ale rownoczesnie nikt by mi nie zabronił uwazac takiej osoby za skrajnie nieodpowiedzialną.
Stary 2011-05-28, 18:17   #296
NiebieskaInezka
BAN stały

Cytat:
Kryminaliści i złodzieje też nie powinni mnie obchodzić, bo nie ja decyduje o czyims zyciu?
i o czym ta dyskusja z osoba, dla ktorej zarodek to juz czlowiek. kolezanka wyzej poslala madry czteroczlonowy obrazek. zobacz, bo warto. A nawiasem mowiac to zastanawia mnie czy kury tez by jaj od innych kur bronily mowiac ze to zabojstwo gdyby oczywiscie mowic umialy
Cytat:
W ogóle może nie powinno mnie na świecie obchodzić nic poza czubkiem mojego nosa i nie powinnam wtrącać się w kompletnie nic?
na pewno nie powinnas obcym ludziom zagladac w majtki,a raczej w co innego znacznie glebiej... :/
Cytat:
A przeciwna aborcji jestem dlatego, bo uważam, że ludzie powinni mysleć co robią, a nie pozbywac sie problemu i już. Jestem pewna, że gdyby aborcja była legalna wiele osób więcej by sie jej poddawało. I antykoncepcja już nie byłaby taka potrzebna.
coz za dziecinne podejscie. bzdury gadasz jesli myslisz ze wiekszosc kobiet wolalaby usunac ciaze niz brac tabletki anty
Cytat:
Równie dobrze można by było zlegalizować nieumyslne powodowanie smierci
znowu "smierc", "zabojstwo" etc.... zero nowych i sensownych argumentow ktore by mnie przekonaly

Cytat:
Nie uważam, aby ludzie, którzy są przeciwni aborcji wchodzili z butami w czyjeś życie. Zawsze ktos kto jest 'za' może wyjechać do innego kraju i usunąć.
skoro taka osoba musi wyjechac do innego kraju to tym samym sama powteirdzilas ze jednak ludzie przeciwni aborcji w nasze zycie z buciorami weszli

Cytat:
Jeśli osoba, która totalnie nie miałaby warunkow do wychowania dziecka, albo zrobiłaby je po pijaku na imprezie chciałaby usunac dziecko, nie zabraniałabym jej
no to juz wiem kiedy dla ciebie 'zabojstwo' jest dozwolone
Stary 2011-05-28, 18:23   #297
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Równie dobrze można by było zlegalizować nieumyslne powodowanie smierci, bo przecież skoro kogos zabiłam niechcący np. przejezdzając na czerwonym swietle, przez własną chwile głupoty i nieuwagi, to czemu mam ponosic konsekwencje jak tego nie chciałam?

Nie uważam, aby ludzie, którzy są przeciwni aborcji wchodzili z butami w czyjeś życie. Zawsze ktos kto jest 'za' może wyjechać do innego kraju i usunąć. A że musi się trochę natrudzic - trudno, trzeba było myśleć wcześniej a nie po fakcie. I jestem przeciw, bo uważam, że zalegalizowanie aborcji dopiero wydobyłoby z ludzi tą głupotę i nieodpowiedzialność zwłaszcza w tych którzy mają kasę.
Jeśli osoba, która totalnie nie miałaby warunkow do wychowania dziecka, albo zrobiłaby je po pijaku na imprezie chciałaby usunac dziecko, nie zabraniałabym jej, ale rownoczesnie nikt by mi nie zabronił uwazac takiej osoby za skrajnie nieodpowiedzialną.
A dlaczego nie można pozbywać się problemu, jeśli jest ku temu sposobność? Żeby robić z siebie męczennika i nie pozbywać się problemu w imię czego? Bohaterstwa na siłę?

Jak to antykoncepcja nie byłaby już tak potrzebna, o czym Ty w ogóle piszesz? Czyli według Ciebie w krajach, gdzie jest ona legalna, antykoncepcja nie jest już aż tak potrzebna? Na czym opierasz takie stwierdzenia? Na własnych domysłach?

Dla mnie to jest hipokryzja "Zawsze ktos kto jest 'za' może wyjechać do innego kraju i usunąć". Czyli wtedy już Cię to nie obchodzi, bo nie dzieje się tam, gdzie Ty jesteś?
Stary 2011-05-28, 18:34   #298
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się. Jestem przeciw legalizacji aborcji, bo to pójście na łatwiznę. Nie twierdzę,żebym tego nie zrobiła bo nie wiem, ale wiedziałabym,że to w pewnym sensie zabójstwo (nie obchodzą mnie kodeksy bo na całym świecie są różne przepisy a jednak swój rozum trzeba mieć)

Przede wszystkim trzeba się zabezpieczać. Gorzej jeśli metoda zawiedzie (nie każdy może brać tabletki) wtedy trzeba sie jak najszybciej udać do lekarza, nie można nikogo zmusić do urodzenia dziecka)

Poza tym co nas obchodzi jakie są ustawy. Przecież kobieta która chce usunąć ciąże ma milion możliwości.

A skoro dentysta nie jest refundowany to nie rozumiem czemu aborcja miałaby być
Jeszcze jedno: kobieta nie odpowiada karnie za poddanie się aborcji a to znaczy,że ma wolną rękę. Fakt, musi zapłacić, ale wielu z nas ubezpieczonych musi

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
A dlaczego nie można pozbywać się problemu, jeśli jest ku temu sposobność? Żeby robić z siebie męczennika i nie pozbywać się problemu w imię czego? Bohaterstwa na siłę?

Jak to antykoncepcja nie byłaby już tak potrzebna, o czym Ty w ogóle piszesz? Czyli według Ciebie w krajach, gdzie jest ona legalna, antykoncepcja nie jest już aż tak potrzebna? Na czym opierasz takie stwierdzenia? Na własnych domysłach?

Dla mnie to jest hipokryzja "Zawsze ktos kto jest 'za' może wyjechać do innego kraju i usunąć". Czyli wtedy już Cię to nie obchodzi, bo nie dzieje się tam, gdzie Ty jesteś?
Można się pozbyć roblemu, ale zrozummy ludzi, ktorzy tak nie myślą. Czują,że powinni się sprzeciwić.

Tak, to prawda z antykoncepcją. Za komuny wiele osób się nie zabezpieczało "bo można usunąć"

Poza tym nie trzeba narzekać na państwo, jeśli kobieta ma możliwość usunąć niechcianą ciąże
Stary 2011-05-28, 18:36   #299
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

NiebieskaInezka - To co napisałaś powyzej tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, że chyba kompletnie nie rozumiesz co czytasz. NIGDY zabójstwo nie jest dozwolone, nigdy tak samo nikomu nie zabraniałabym usuwać ciąży, czy byłaby to osoba po pijaku robiaca dziecko na imprezie, czy taka, która po prostu nie chce mieć dzieci, czy też taka, która nie ma pieniedzy, To jej wybór, mogłabym przedstawic własne zdanie, nikomu bym niczego nie zabroniła, co nie zmienia faktu, że nie popieram takiego czynu.

I nie twierdze, że wolałyby usunac ciaze niz brać tabletki, tylko, że już tak bardzo nie martwiłyby się o konsekwencje, skoro można by się ich było pozbyć.

Nigdzie nie napisałam, że zarodek to juz czlowiek, jak gdzies to wyczytalas, to znaczy, że czytać nie umiesz. Napisałam, że tak samo jak mają prawo obchodzic mnie kryminalisci i złodzieje, pomimo, że mi krzywdy nie zrobili, tak samo może mnie obchodzić problem aborcji. To, że ty nie dajesz mi prawa do tego, aby mnie to obchodziło, to juz twój problem.

Pomijając to wszystko, nikt z nas nie jest bogiem, nikt nie jest geniuszem, żeby wiedzieć w którym dokładnie momencie rozpoczyna się życie, żeby wiedzieć o co chodzi w tym świecie, na jakiej zasadzie opiera się ludzkie zycie. Nikt nie wie, czy to ma jakiś sens czy jest to tylko wytwór procesów chemicznych i ewolucji, który popada w nicość po zabiciu i już go nie ma. Po prostu i w tym momencie, usuwając nawet zlepek komórek, nie masz pojęcia, czy po prostu usuwasz zlepek komórek i nie działasz na niczyją szkodę, bo ten zlepek nic nie czuje, czy nie odbierasz czemuś życia, nie przyczyniasz się do tego, że to coś nie będzie miało szansy zaistnieć, bo to jednak już zostało poczęte i jakiś poczatek życia to jest, jakby na to nie patrzeć.
Także bez sensu wypowiadać się na temat, czy to jest tylko nic nieznaczący zlepek komórek, który nic nie czuje, czy jest to już początek życia, które przez aborcję, że się tak wyraże zapadnie w nicosc.

Edytowane przez whitechocolateraspberry
Czas edycji: 2011-05-28 o 18:43
whitechocolateraspberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 18:39   #300
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
To co napisałaś powyzej tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, że chyba kompletnie nie rozumiesz co czytasz. NIGDY zabójstwo nie jest dozwolone, nigdy tak samo nikomu nie zabraniałabym usuwać ciąży, czy byłaby to osoba po pijaku robiaca dziecko na imprezie, czy taka, która po prostu nie chce mieć dzieci, czy też taka, która nie ma pieniedzy, To jej wybór, mogłabym przedstawic własne zdanie, nikomu bym niczego nie zabroniła, co nie zmienia faktu, że nie popieram takiego czynu.

I nie twierdze, że wolałyby usunac ciaze niz brać tabletki, tylko, że już tak bardzo nie martwiłyby się o konsekwencje, skoro można by się ich było pozbyć.

Nigdzie nie napisałam, że zarodek to juz czlowiek, jak gdzies to wyczytalas, to znaczy, że czytać nie umiesz. Napisałam, że tak samo jak mają prawo obchodzic mnie kryminalisci i złodzieje, pomimo, że mi krzywdy nie zrobili, tak samo może mnie obchodzić problem aborcji. To, że ty nie dajesz mi prawa do tego, aby mnie to obchodziło, to juz twój problem.

Pomijając to wszystko, nikt z nas nie jest bogiem, nikt nie jest geniuszem, żeby wiedzieć w którym dokładnie momencie rozpoczyna się życie, żeby wiedzieć o co chodzi w tym świecie, na jakiej zasadzie opiera się ludzkie zycie. Nikt nie wie, czy to ma jakiś sens czy jest to tylko wytwór procesów chemicznych i ewolucji, który popada w nicość po zabiciu i już go nie ma. Po prostu i w tym momencie, usuwając nawet zlepek komórek, nie masz pojęcia, czy po prostu usuwasz zlepek komórek i nie działasz na niczyją szkodę, bo ten zlepek nic nie czuje, czy nie odbierasz czemuś życia, nie przyczyniasz się do tego, że to coś nie będzie miało szansy zaistnieć, bo to jednak już zostało poczęte i jakiś poczatek życia to jest, jakby na to nie patrzeć.
Także bez sensu wypowiadać się na temat, czy to jest tylko nic nieznaczący zlepek komórek, który nic nie czuje, czy jest to już początek życia, które przez aborcję, że się tak wyraże zapadnie w nicosc.
To było do mnie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości