|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
aż muszę się pochwalić... a co
![]() kupiłam łóżeczko a teraz doczytam co tam u Was
|
#1262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Ja jak narazie nie mam miejsca więc nawet lepiej. Wózek i łózko zostawiam na finisz
|
||
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
cotka a może na tak ważny dzien warto by było zainwestować w ciążową sukieneczkę? i nie płacz juz kochana, nie mysl o tym dzisiaj, odpuść. Jutro może będzie lepiej
Cytat:
kochane ja ide grac z malzem w wormsy później zajrzę jak będe miala siłę ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- cheakyrockchick zapomniałam Ci pogratulować synusia. A teraz spadam |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
takie zwykłe drewniane, z podwojną regulacją wysokości i z przesuwaną ramą z jednej strony. nie szukałam żadnej rewelacji.
Cytat:
no i gratuluję kolejnego chłopaka
|
|
#1266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale zabrzmialo, ej, mam dzisiaj wene to cos Ci znajde moze na allCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cotka - http://moda.allegro.pl/sale-mama-lic...623637083.html
|
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
współczuję ja odpukać na razie nie mam takich sensacji, ale nie potrafię sobie wyobrazić jaki to będzie ból przy porodzie... uważajcie na siebie laski!
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, TŻ tak sie wystraszyl ze chcial mnie zabrac do lekarza, polozylam sie i jakos po 10 min ten ostry skurcz zmienil sie w taki jakby bol okresowy z prawej strony; uparlam sie ze pojdziemy na krotki spacer bo to dobrze robi dzidzi i szlismy powolutu i juz mnie nie boli, maluszek sie rusza i kopie wiec kamiec spadl mi z serca; b rzadko mam takie skurcze, musialam dzisiaj zbyt gwaltownie wstac albo sie ruszyc; musimy wszystkie na siebie uwazac, w koncu to juz ponad polowa ciazy..ale juz jest wszystko dobrze, wlasnie sie bawie z synkiem bo mnie okopuje
|
|
|
#1270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też ją bardzo lubię, piękna jest ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
cotka jeszcze jedna, pewnie nie Twoj styl ale fajnie wygladaja
http://moda.allegro.pl/mama-liciousw...633358209.html ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Halllu..
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
cichutko...
pouciekały wszystkie gdzieś
|
#1273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej słonka
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie żelaza w witaminach ![]() Dziś mam dość ruchliwy dzień - pojechaliśmy do teściowej (z okazji Dnia Matki), a wcześniej zahaczyliśmy o centrum TG. Też miałam dziś dzień skurczy Właściwie już wczoraj wieczorem mnie kłuło, dziś rano to samo, a potem jak szliśmy przez miasto, to kłucia były naprawdę bardzo nieprzyjemne, aż kilka razy nie mogłam się opanować, żeby nie syknąć z bólu. Poza tym zauważyłam, że mam często przez dłuższy okres czasu twardy brzuch (zawsze rano jak wstanę, a potem w ciągu dnia, czasem trwa to godzinę czy nawet dłużej). Też zdarzqa Wam się coś w tym stylu?No i Lulla - upiekłam tego kurczaka na piwie. Jest przepyszny Dodałam jeszcze do foremki pokrojone w dużą kostkę ziemniaki ![]() Cytat:
Cytat:
Cheakyrockchick, Aiszka - gratuluje synów Aiszka - leki, jak najwięcej leżenia (ta pozycja jest wskazana, bo wtedy dziecko nie naciska na szyjke macicy i może ona sobie odpocząć) i oby się uspokoiło ![]() Cytat:
![]() Thelilah, a może na listę bym Cię wpisała?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-28 o 21:36 |
|||
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jakos dzisiaj nie mialam weny i koniec koncow go nie zrobilam, ale stawiam go za ambitny cel mojego kulinarnego resume a co do twardnienia brzucha-mam co prawda rzadko, ale mam- takie twardnienie nad ranem bardzo czesto, tak jakby maluszek wypinal cale swoje cialko i byl ulozony poziomo, takie dziwne uczucie, które po chwili puszcza.
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twardnienie (akurat mam teraz twardy brzuch) - cały napięty, gigantyczna kula (zapewne macica) i przy nacisku boli. Jakby częściej mi się to zdarza, wspomnę lekarzowi w środę, bo nie wiem czy to w normie czy już nie.
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja sie dzisiaj tez troche zeschizowalam, wiem ze skurcze sa normalne w naszym czasie ciąży i wiem ze twardnienie brzucha tez, ale powinnysmy tak czy siak pogadac o tym z lekarzem, tak w razie "w"; a ta kulka to napewno macica, przeciez to wszystko nam rosnie jeszcze.
|
|
#1277 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. sklep happy mum jest naprawde fajny tylko, ze ceny sa duze i tak jak pisala Lausanne mi tez szkody pieniazkow na takie zakupy. obecnie mamy duzo innych wydatkow zwiazanych z tarasem, domem i meblami do pokoju dziecinnego, zatem kazdy grosz sie liczy . spijcie smacznie Mamusie |
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz ide, dobranoc kochane, trzymajcie jutro za mnie kciuki, jutro wielki dzien..
![]()
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wizyty teściowej nie było szału, śmieszne są takie spotkania, rozmowy o czymkolwiek później się ponudziłą bo pojechała z nami sukienkę i koszulę wybierać i jeszcze tż ją wyrzucił na dworcu bo nie było gdzie zaparkować i biedna stała 20 min na dworcu, mój tato to przeżywa
|
|
|
|
|
#1282 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo za egzaminy i trzymam kciuki, żeby reszta poszła bezproblemowo i za obronęCytat:
mam nadzieję, że się we wtorek dowiem, bo mam wizytęCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natka dobrze, że się w miarę wyjaśniło z tą szkołą, szkoda tylko, że musiałaś się tyle nadenerwować A u nas dziś w mieście gra Pectus, mam okno otwarte i wszystko słychać
|
||||||
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słońce, sklep Mama Licious masz na ul Traugutta 132 i sa wszystkie rozmiarowki, przeslalam Ci ta zebys tylko zobaczyla co to
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też zmykam, mąż zasnął na kanapie a ja idę do wanny
Miłej nocki mamuśki
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1287 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje zdanych egzaminów Ja też mam pierwszy za sobą![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Kto wie co Ci profesorowie mają w głowach![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U niej egzamin to akurat pikuś, a teraz w zasadzie to taka ściema będzie![]() Padam na nos DobranocAa i dzisiaj mamy zakończony 26 tc czyli od jutra już 27tc
|
|||||||
|
|
|
#1288 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Ja sie nasprzatalam, naprasowałam i wykapałam malego (który poszedł spac prawie o 23 ,mam nadzieje ze pospi jutro chociaz do 9 )Teraz przydałoby sie jeszcze zebym kapiel wziela ale własnie sie zastanawiam czy nie przełozyc tego na jutro rano i chyba tak zrobie bo padam na pyszczek...W ogóle to dzis dzien miezenia i wazenia sobie zrobiłam ![]() W pasie mam 103 cm (zaczełam 20 tydzien) - co to bedzie na koniec ciazy![]() W cycach tez mam 103 Normalnie słonik jak ta lala.. Ale co mnie tam... ide po cos słodkiego Pozniej sie bedziemy odchudzac i głodzic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi lekarz mowił ze jak kłuje to tam sie rozciaga wszystko zeby było miejsce dla dzidzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tzn. czujesz to bardziej w kosciach niz w miesniach te najsilniejsze bóle okresowe to sie chowaja![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I Ty w takim momencie poszłas na spacer Nie wolno... Na spacer ze skurczami sie chodzi jak chce sie rodzic na przyspieszenie akcji ...a jak sie chce zatrzymac skurcze to do wyrka lezec Uwazaj na siebie.........
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-05-29 o 00:30 |
||||||||
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
o!!!!! jestem dziś pierwsza
?dziewczyny!!! w zyciu was nie nadrobię, trochę lapka nie miałam, trochę czasu, a tu zaraz i ta część się skończy.zaocznie gratuluję kopniaków i rozpoznanych płci wszystkim mamusiom ![]() moje małe kopie jak szalone, a pręzy się i przeciąga - zgodnie z opisem w suwaczku w mojej macicy jest sala gimnastyczna hihi ![]() a tak a na poważnie, czy któraś z was ma może problemy ciążowe z tarczycą?
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
Jaka cisza =)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

ale zabrzmialo, ej, mam dzisiaj wene to cos Ci znajde moze na all

Właściwie już wczoraj wieczorem mnie kłuło, dziś rano to samo, a potem jak szliśmy przez miasto, to kłucia były naprawdę bardzo nieprzyjemne, aż kilka razy nie mogłam się opanować, żeby nie syknąć z bólu. Poza tym zauważyłam, że mam często przez dłuższy okres czasu twardy brzuch (zawsze rano jak wstanę, a potem w ciągu dnia, czasem trwa to godzinę czy nawet dłużej). Też zdarzqa Wam się coś w tym stylu?
, zacznę więc bywać u Was po 11 czerwca, wtedy jest ostatni.
klask i:
U niej egzamin to akurat pikuś, a teraz w zasadzie to taka ściema będzie
Dobranoc