Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 10:17   #1291
gerda
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

witajcie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Haha a nie pokazywałam wam jeszcze mojego wielkoludka
Co prawda w wersji z pępowiną na nosie nie prezentuje się wyjątkowo powalająco, ale widać mały uśmieszek (?) , chwilę wcześniej widzieliśmy na usg jak sobie pomlaskiwał więc chyba truskawki które jadłam przed wizytą mu smakowały
Generalnie to mało co widać przez tą pępowinę, ale i tak nie mogę się oprzeć żeby nie pokazać mojej miłości
cudne zdjęcie

Aiszka
gratuluję chłopczyka mam nadzieje, że z szyjką bedzie wszytko ok

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:24   #1292
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Hejka niedzielnie

Teściowa mi przyniosła truskawki, więc zjadłam sobie chlebka z truskawkami na śniadankommm było pyszne

Dziś się lenię, bo mężuś pojechał dalej remontować nasze mieszkanko, a ja tam zbędna jestem, może wyjdę z pieskiem na spacer

Miłego dzionka laski
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:47   #1293
agnyska81
Zakorzenienie

Tak niekulturalnie, wczoraj się nawet nie pożegnałam na dobranoc

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A jak sprawdzasz twardość? Bo nie powinno się sprawdzać na stojąco tylko na siedząco a najlepiej na leżąco - ostatnio właśnie szukałam info na ten temat
Jak rano się budzę, to orientuję się już na leżąco, a w ciągu dnia jak coś poczuję to sprawdzam niezależnie od pozycji, czasem stoję, czasem siedzę. A czemu nie na stojąco?
Zauważyłam jeszcze, że przy tym długotrwałym skurczu mam napięte też mięśnie brzucha, całe aż pod piersi praktycznie, ten pas na środku (przy czym "napięte" = "twarde jak kamień"). W ogóle coraz bardziej dochodzę do wniosku, że mam jakąś dziwną budowę chyba, ale to musiałabym Wam zdjęcia i filmiki podesłać

Gratuluję 27 tygodnia A na uczelni to dziwne macie porządki, aż się zza lapka wkurzyłam, że Ty musisz ponosić konsekwencje ich burdelu

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
W ogóle to dzis dzien miezenia i wazenia sobie zrobiłam
W pasie mam 103 cm (zaczełam 20 tydzien) - co to bedzie na koniec ciazy
W cycach tez mam 103 a pod cycami 87...
Normalnie słonik jak ta lala..
To u mnie podobnie Wczoraj analizowałam moje zapiski w kalendarzu i odkryłam, że przez równo 2 miesiące przybyło mi w pasie 10 cm
Piersi nie mierzyłam, ale ostatnio coś się odpompowały i jakieś takie smętne są

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
o!!!!! jestem dziś pierwsza?
Indygo, kopę lat

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:50   #1294
DzastaW
Zadomowienie

A Ja zmykam do wanny, a później do sklepu =) miłej niedzieli =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:10   #1295
KarlaNobody
Zadomowienie

A ja dopiero wstałam

Zaraz na sniadanko i brak planów na resztę dnia

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:12   #1296
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
witam mamuski,

wczorajsza wizyta sie udala, dzidzius zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu no i bedzie SYNEK. takie mialam przeczucie od samego poczatku ale ostatnio to napalilam sie na dziewczynke. maz szczesliwy, ja rowniez i dziadkowie tez

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:34   #1297
AgnesD
Rozeznanie

Hello dziewczynki

witam niedzielnie, mój tż w szkole a ja sie opierdzielam

widziałyście reklamę Lidla - termometr dla dzidzioli naszych, mierzy temp wody, pokarmu no i naszych dzieci. Jutro lecę i kupuję
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:48   #1298
KarlaNobody
Zadomowienie

A ja slyszalam, ze te termometry nie sa dobre... że łapią często też temperature otoczenia a nie np dziecka itp...

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:54   #1299
lausanne
Wtajemniczenie

cześć

zamiast kupic ten rowerek zaczęłam szperac i sie doszperałam kłopotów - bo teraz nie wiem który mam kupić Są dwa takie same praktycznie, tej samej firmy, tylko pierwszy (ten który pokazywalam) jest mniejszy, na wiek 9+ a drugi jest większy 15+
Konradek 12 czerwca konczy właśnie 15 misięcy ale czasem te miesiące na zabawkach są podane na wyrost. Nie chciałabym żeby rower był za mały ale też nie może byc za duży, bo zanim dorosnie to skonczy się lato i nie pojeździ No i co robic teraz jak myslicie???? na zywo nie widzialam żadnego, został mi co najwyzej Rampers albo BabyFant, bo inne sklepy dzieciowe i markety juz obleciałam

Lula co to za wielki dzien bo chyba cos mi umknęło?
Agnyska masz napięte mięśnie brzuszka bo możę nawet nieświadomie się spinasz i denerwujesz. Stąd cały brzuch jest twardy i bolesny. Jak mnie złapał skurcz pierwszy raz (kilka tygodni temu) to tak się zdenerwowałam że cały brzuch zrobił się twardy prawie na godzinę. W tym czasie skurcz na pewno puścił bo skurcze nie trwaja długo. A ból odczuwałam.
Super to opisała Kellysss, w szkole rodzenia też o tym będą mówić - skurcz porodowy lub ten przygotowujący to jest taka "fala" - nie zaczyna się nagle, kobieta doskonale czuje że skurcz idzie. Bol jest chwilkę mniejszy, potem większy, większy, większy, osiąga szczyt i opada. W szkole rodzenia uczą oddychać podczas skurczu (co mozna sobie w dupkę wsadzić podczas porodu no ale...) - mnie uczyli oddychać przeponą najpierw powoli wdech -wydech, potem coraz szybciej, szybciej, szybciej aż skurcz zacznie opadac - wtedy wracamy powoli do normalnego tempa oddechu. Przy skurczach przepowiadających się sprawdza Przy porodzie wg mnie juz nie

Edytowane przez lausanne
Czas edycji: 2011-05-29 o 11:57
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:58   #1300
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

kellysss - b. dziękuje za wyjaśnienia pierwsza ciąża i jestem zielona w tych tematch co i jak ...

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

hhaah mam takie samo wrażenie zamiast rosnąć, one maleją

Dziś w kościele ledwo wytrzymałam, duszno i gorąco.... Mąż posprzątał cały dom i gotuje obiad, bo ja mam odpoczywać. A już mnie kręgosłup boli od leżenia... Jak przyjdzie mi leżeć do porodu to nie wiem jak ja dam radę. Zawsze miałam problem z bólem kręgosłupa, a teraz w ciąży to jeszcze gorzej. A najbardziej boli jak długo leżę....
Dziś ma przyjechać do mnie kuzynka i przywieść mi po swojej małej Zuzi huśtawki itp. Ale fajnie

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

siostra - jeśli K. jest wzrostem podobny do rówieśników to wzięłabym 15+

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 12:00   #1301
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki

widziałyście reklamę Lidla - termometr dla dzidzioli naszych, mierzy temp wody, pokarmu no i naszych dzieci. Jutro lecę i kupuję
Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
A ja slyszalam, ze te termometry nie sa dobre... że łapią często też temperature otoczenia a nie np dziecka itp...
Ja też już tę ulotkę dorwałam i jutro lecę kupić ten termometr. U mojej mamy na oddziale stosuje się takie termometry i są OK

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witajcie
hhaah mam takie samo wrażenie zamiast rosnąć, one maleją
Widzę, że nie jestem sama Zastanawiam się czy biust zwiodczał - zmalał... czy w stosunku do brzusia zdaje się mniejszy... sama nie wiem...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 12:12   #1302
lausanne
Wtajemniczenie

Aga jak leżysz na boku też? Leż póki możesz i nie marudkaj:cmok : Ja tez leże jeśli Cię to pocieszy. Bo po południu juz będzie Konradek i to nie będzie takie proste
a piersi moze są małe z powodów optycznych bo brzuszek je wyprzedził

K. jest wyższy niż rówieśnicy, jest w 90 centylu jeśli chodzi o wzrost. Więc moze masz rację
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 12:17   #1303
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lausanne -na boku też boli i jeszcze pisze mi sie mega niewygodnie na lapsie 1 reką... a jeśli K. jes większy to ja brałabym ten większy, ale nie sugeruj się mną bo ja jeszcze nie mam doświadczenia

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 12:45   #1304
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
Właśnie, mamy, do mierzenia temperatury dziecka jaki termometr jest najlepszy?

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Agnyska masz napięte mięśnie brzuszka bo możę nawet nieświadomie się spinasz i denerwujesz. Stąd cały brzuch jest twardy i bolesny. Jak mnie złapał skurcz pierwszy raz (kilka tygodni temu) to tak się zdenerwowałam że cały brzuch zrobił się twardy prawie na godzinę. W tym czasie skurcz na pewno puścił bo skurcze nie trwaja długo. A ból odczuwałam.
Super to opisała Kellysss, w szkole rodzenia też o tym będą mówić - skurcz porodowy lub ten przygotowujący to jest taka "fala" - nie zaczyna się nagle, kobieta doskonale czuje że skurcz idzie. Bol jest chwilkę mniejszy, potem większy, większy, większy, osiąga szczyt i opada. W szkole rodzenia uczą oddychać podczas skurczu (co mozna sobie w dupkę wsadzić podczas porodu no ale...) - mnie uczyli oddychać przeponą najpierw powoli wdech -wydech, potem coraz szybciej, szybciej, szybciej aż skurcz zacznie opadac - wtedy wracamy powoli do normalnego tempa oddechu. Przy skurczach przepowiadających się sprawdza Przy porodzie wg mnie juz nie
Eee, to ja już nie wiem co ja mam, ale to co opisujesz zdarzało się raczej wcześniej (skurcz narastający i puszczający) i pojedyncze epizody.
Teraz to całkiem co innego.
Teraz to bardziej mam uczucie ciężkości, kamienia, napięcia, ale takiego stałego, niepuszczającego. Jak wtedy dotknę brzucha, to jest on twardy i na dole ("kula" - macica) i te mięśnie brzucha z wierzchu. Tak jakbym podczas ćwiczeń napinała wszystkie mięśnie brzucha, tylko że to długo trwa i męczące jest, nawet oddycha się wtedy trudniej.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
A już mnie kręgosłup boli od leżenia...
Hmm, jak leżę i wizażuję jedną ręką, to też mnie kręgosłup boli Ale jak tak leżysz na boku, jeszcze sobie coś podłożysz między nogi/pod brzuch (jak tam wygodniej) to też boli? Z którym odcinkiem kręgosłupa masz problemy?
Na mój lędźwiowy leżenie na boku robi dobrze. Od czasu do czasu poleżę też na wznak, ale tylko z podkurczonymi nogami i fajnie odpoczywam leżąc.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
K. jest wyższy niż rówieśnicy, jest w 90 centylu jeśli chodzi o wzrost. Więc moze masz rację
No to może rzeczywiście ten większy rowerek?
To fajnie, że K. już dziś wraca

Stary 2011-05-29, 12:54   #1305
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
witam mamuski,
wczorajsza wizyta sie udala, dzidzius zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu no i bedzie SYNEK. takie mialam przeczucie od samego poczatku ale ostatnio to napalilam sie na dziewczynke. maz szczesliwy, ja rowniez i dziadkowie tez
SUPER!!!! Gratuluję chłopczyka

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
aż muszę się pochwalić... a co
kupiłam łóżeczko
a teraz doczytam co tam u Was
To wrzuć zdjęcie tego łózeczka

Cytat:
To u mnie podobnie Wczoraj analizowałam moje zapiski w kalendarzu i odkryłam, że przez równo 2 miesiące przybyło mi w pasie 10 cm
No ja właśnie też zauważyłam, że przez ostatni tydzień rozmiękły się jakoś dziwnie i trochę oklapły ale od wczoraj znowu zaczęły twardnąć no i urosły teraz mam 70 E a to dopiero połowa

Tak w ogóle to właśnie wczoraj zakupiłam nowy biustonosz i jak weszłam do sklepu i poprosiłam o 70D to sprzedawczyni zmierzyła mnie wzrokiem i powiedziała, że chyba za duży będzie...ale jak przymierzyłam to sama powiedziała,....że uuuuu za mały!!! No i takim właśnie sposobem jest już 70 E

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-05-29 o 13:04
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 12:54   #1306
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak rano się budzę, to orientuję się już na leżąco, a w ciągu dnia jak coś poczuję to sprawdzam niezależnie od pozycji, czasem stoję, czasem siedzę. A czemu nie na stojąco?
Zauważyłam jeszcze, że przy tym długotrwałym skurczu mam napięte też mięśnie brzucha, całe aż pod piersi praktycznie, ten pas na środku (przy czym "napięte" = "twarde jak kamień"). W ogóle coraz bardziej dochodzę do wniosku, że mam jakąś dziwną budowę chyba, ale to musiałabym Wam zdjęcia i filmiki podesłać

Gratuluję 27 tygodnia A na uczelni to dziwne macie porządki, aż się zza lapka wkurzyłam, że Ty musisz ponosić konsekwencje ich burdelu
Coś tam pisało, że brzuch na stojąco sprawia wrażenie twardego ale to właśnie z powodu grawitacji Spróbuję Ci to znaleźć Co do takich skurczy to się nie znam, a kiedy masz wizytę?

Dziękuję Też się wczoraj wkurzyłam, ale na szczęście jeden kłopot z głowy i już dzisiaj staram się nie myśleć o tym

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:24   #1307
Ellabailasola
Raczkowanie

Witam mamusie

Melduje sie po dluuugiej przerwie na "nowym" watku
Stress, stres, stres...
...ciezko bedzie was nadrobic, ale sprobuje!

U was tez pewnie brzuszki coraz wieksze i maluszki boksuja coraz mocniej niesamowite! ...

Milej niedzieli
Ellabailasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:28   #1308
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Coś tam pisało, że brzuch na stojąco sprawia wrażenie twardego ale to właśnie z powodu grawitacji Spróbuję Ci to znaleźć Co do takich skurczy to się nie znam, a kiedy masz wizytę?
W środę

Stary 2011-05-29, 13:35   #1309
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
W środę
To daj znać co Ci ginek powiedział na te skurcze
Ja idę jutro i jakoś mam lekkiego stresa co z tą moją szyjką

Cisza na tym naszym wątku, że aż dziwnie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:45   #1310
archinta
Zakorzenienie

Czeeeeeeeee

wróciliśmy z wiochy- miło było, jednak obowiązki wzywają
Cytat:
Eee, to ja już nie wiem co ja mam, ale to co opisujesz zdarzało się raczej wcześniej (skurcz narastający i puszczający) i pojedyncze epizody.
Teraz to całkiem co innego.
Teraz to bardziej mam uczucie ciężkości, kamienia, napięcia, ale takiego stałego, niepuszczającego. Jak wtedy dotknę brzucha, to jest on twardy i na dole ("kula" - macica) i te mięśnie brzucha z wierzchu. Tak jakbym podczas ćwiczeń napinała wszystkie mięśnie brzucha, tylko że to długo trwa i męczące jest, nawet oddycha się wtedy trudniej.
Agnyś- ja o tym pisze już chyba od dobrych 2 m-cy W zasadzie codziennie po południu mam taki twardy, stawiający się brzuch, że aż stanik mnie gniecie, spodnie czy cokolwiek mam na sobie. Mam takie wrażenia jakby ktoś dodatkowo napompował mnie od środka, a mija dopiero po odpoczynku- i to takim kilkugodzinnym- czyli tak naprawdę jak wrócę z pracy kładę się plackiem i dopiero na drugi dzień znów mam luz w brzuszku. Ginesce zgłaszałam- ale na usg wszystko ok. Szyjka tez długa. Jedyne co, to się ciągle mnie wypytuje czy na L4 nie chce iść... Daję sobie jeszcze 2 tyg i zmykam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 13:55   #1311
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Hallo haloo
Ja pierwsze ruchy zaczęłam czuć (chyba) w 17 tyg. To było takie dziwne bulgotanie Potem już z górki, mocniej i mocniej... Teraz 24 tydz. i potrafie leżeć w bezruchu godzinę i przyglądać się jak mały szaleje.
Każda kobieta może odczuwać w innym tygodniu ruchy więc w 19 tyg. nie ma powodów do obaw Na każdą przyjdzie pora ;-)

Dziewczyny, czy któraś z Was była przezibiona? Właśnie dopadło mnie jakieś choróbsko. Byłam u lekarza i póki co kazała brać tylko naturalne leki... Pije syrop z cebuli, nagardło do ssania isla classic, łykam rutinoscorbin, czosnek, miod itd. Jednak męczy mnie mokry kaszel i się stresuję bo wyczytałam, że może prowadzić do przedwczesnych skurczów... Kurde i tak żle i tak nie dobrze (leki złe, bez lekow też nie dobrze....)
A na dodatek piekna pogoda, a my w domu :-(
Stary 2011-05-29, 14:08   #1312
archinta
Zakorzenienie

cheakyrockchick- gratuluję synka

Jakiś taki zmaskulinizowany nasz wąteczek

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Tak, TŻ tak sie wystraszyl ze chcial mnie zabrac do lekarza, polozylam sie i jakos po 10 min ten ostry skurcz zmienil sie w taki jakby bol okresowy z prawej strony; uparlam sie ze pojdziemy na krotki spacer bo to dobrze robi dzidzi i szlismy powolutu i juz mnie nie boli, maluszek sie rusza i kopie wiec kamiec spadl mi z serca; b rzadko mam takie skurcze, musialam dzisiaj zbyt gwaltownie wstac albo sie ruszyc; musimy wszystkie na siebie uwazac, w koncu to juz ponad polowa ciazy..ale juz jest wszystko dobrze, wlasnie sie bawie z synkiem bo mnie okopuje
Ojojoj!!!
Mi raz zdarzyła się taki ostry ból- jakby prąd mi przebiegł przez brzuch- kocica coś rozrabiała i się zerwałam- i od razu padłam na wyrko ze szklanką w oczach. Gineska mówiła,ze to więzadła najprawdopodobniej- mnie akurat zabolało tak z boku brzucha w kierunku do pachwiny.
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
moje małe kopie jak szalone, a pręzy się i przeciąga - zgodnie z opisem w suwaczku w mojej macicy jest sala gimnastyczna hihi
Zazdroszczę sali gimnastycznej- moje dziecię to takie nieśmiałe w tych kopniaczkach

cotka
byłaś w tych sklepach co Ci lullka znalazła sukienki??? Jestem ciekawa czy coś wybrałaś bo bardzo fajnie się prezentowały na fotach
Stary 2011-05-29, 14:08   #1313
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Czeeeeeeeee

wróciliśmy z wiochy- miło było, jednak obowiązki wzywają

Agnyś- ja o tym pisze już chyba od dobrych 2 m-cy W zasadzie codziennie po południu mam taki twardy, stawiający się brzuch, że aż stanik mnie gniecie, spodnie czy cokolwiek mam na sobie. Mam takie wrażenia jakby ktoś dodatkowo napompował mnie od środka, a mija dopiero po odpoczynku- i to takim kilkugodzinnym- czyli tak naprawdę jak wrócę z pracy kładę się plackiem i dopiero na drugi dzień znów mam luz w brzuszku. Ginesce zgłaszałam- ale na usg wszystko ok. Szyjka tez długa. Jedyne co, to się ciągle mnie wypytuje czy na L4 nie chce iść... Daję sobie jeszcze 2 tyg i zmykam
Hej archinta
Ja od wtorku na L4. Odpuściłm sobie pracę bo okazało się, że skróciła mi się szyjka macicy o 12mm .... Gin kazał wypoczywać, wypoczywać i jeszcze raz leżec. Zdziwiona byłam bo czułam się świetnie, mogłam góry przenosić, a tu masz...
Na dodatek nabawiłam się przeziębiania. Też dawałam sobie czas do końca czerwca a tu masz...
Pewnie tym L4 skresliłam się u pracodawcy, ale Balonik jest ważniejszy...

Nie forsuj sie w pracy bo ten Twój napięty brzuszek, to pewnie wynik zmęczenia (ja miałam podobnie: cała spuchnięta jak wracałam z pracy)...Oszczędzaj się ile możesz, korzystaj z przywilejów, a jak się nie da i masz możliwość, to odpuść i idź na L4
Stary 2011-05-29, 14:16   #1314
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Hej archinta
Ja od wtorku na L4. Odpuściłm sobie pracę bo okazało się, że skróciła mi się szyjka macicy o 12mm .... Gin kazał wypoczywać, wypoczywać i jeszcze raz leżec. Zdziwiona byłam bo czułam się świetnie, mogłam góry przenosić, a tu masz...
Na dodatek nabawiłam się przeziębiania. Też dawałam sobie czas do końca czerwca a tu masz...
Pewnie tym L4 skresliłam się u pracodawcy, ale Balonik jest ważniejszy...

Nie forsuj sie w pracy bo ten Twój napięty brzuszek, to pewnie wynik zmęczenia (ja miałam podobnie: cała spuchnięta jak wracałam z pracy)...Oszczędzaj się ile możesz, korzystaj z przywilejów, a jak się nie da i masz możliwość, to odpuść i idź na L4
No niestety te napiecie to ewidentnie z emocji, stresów- staram się oszczędzać ile mogę- teraz wprowadzam nowa osobę by poprowadziła mój dział jak mnie nie będzie. Ale tak jak pisałam - 2 tyg i sajonara

A ja na przeziębienie piłam polecany tu przez dziewczyny syropek PRENALENAL. Co prawda mnie nie męczyły żadne kaszle, a jedynie ból gardła.
zdrówka kochana
Stary 2011-05-29, 14:18   #1315
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki

Ja biorę wanienkę z Kubusiem puchatkiem i wmontowanym termometrem, więc nie lecę a dla dziecka kupię ten na podczerwień bo strasznie koleżanka chwaliła.

Cytat:
cheakyrockchick- gratuluję synka

Jakiś taki zmaskulinizowany nasz wąteczek

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Ojojoj!!!
Mi raz zdarzyła się taki ostry ból- jakby prąd mi przebiegł przez brzuch- kocica coś rozrabiała i się zerwałam- i od razu padłam na wyrko ze szklanką w oczach. Gineska mówiła,ze to więzadła najprawdopodobniej- mnie akurat zabolało tak z boku brzucha w kierunku do pachwiny.

Zazdroszczę sali gimnastycznej- moje dziecię to takie nieśmiałe w tych kopniaczkach

cotka
byłaś w tych sklepach co Ci lullka znalazła sukienki??? Jestem ciekawa czy coś wybrałaś bo bardzo fajnie się prezentowały na fotach
Nie byłam. Wątpię aby w niedziele było czynne. Za to znowu obeszłam kilka sieciówek i kupiłam klasyczną sukienkę najprostszą brudny róż w reserved. Najwyżej oddam jak znajdę coś lepszego. Nie podoba mi się, ale wolę to niż na golasa

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:22   #1316
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie byłam. Wątpię aby w niedziele było czynne. Za to znowu obeszłam kilka sieciówek i kupiłam klasyczną sukienkę najprostszą brudny róż w reserved. Najwyżej oddam jak znajdę coś lepszego. Nie podoba mi się, ale wolę to niż na golasa
Poka

Swoją droga na golaska zrobiłabyś niezapomniane wrażenie
Stary 2011-05-29, 14:34   #1317
cotynato
Zakorzenienie

Teraz ją przymierzyłam i ona jest jednak za prosta.
Pasuje chyba na jakąś rodzinną uroczystość, ale sukienka na ślub powinna być raczej bardziej na wypasie. A w te na wypasie się nie mieszczę
Normalnie mam ochotę to odwołać nie mam już sił przymierzać tych sukienek które w większości są okrutne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0439.jpg (40,0 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0441.jpg (39,7 KB, 54 załadowań)

Wymianka.
Stary 2011-05-29, 14:36   #1318
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry
wróciłam

.....taaaaaaaaaaaaaaaaaa nawet nie zauważyłyście ze mnie nie było!!!

gratuluje następnym laseczka poznania płci i poprosze od razu o kciuki na 6 abym i ja stała sie nastepna która wystapi z anonimowych dzidziusiów

cotka pokaz kiecuche

ja za chwile wkleje wam ta co juz doszła hehe w sumie sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ze zamówiłam rozm M bo jakas taka duża mi sie wydaje, a z drugiej strony to przeciez jeszcze urosnę i ma starczyć do końca ciaży wiec chyba tak ma byc no i ma regulacje wiec może tez dlatego mam wrazenie zew duża
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:43   #1319
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz ją przymierzyłam i ona jest jednak za prosta.
Pasuje chyba na jakąś rodzinną uroczystość, ale sukienka na ślub powinna być raczej bardziej na wypasie. A w te na wypasie się nie mieszczę
Normalnie mam ochotę to odwołać nie mam już sił przymierzać tych sukienek które w większości są okrutne.
Wiesz- ja akurat lubię prostotę- można wtedy poszaleć z dodatkami, fryzurą, kwiatkami etc- i nie wygląda się na przebraną osobę tylko ładnie ubraną
Ale jak się masz źle czuć to szukaj dalej.
Tak w ogóle ciągle piszesz,ze potrzebujesz ciuchów XL- jak Ty się zmieściłaś w taki krój??? ja bym udźców za cholerę nie wcisnęła
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień dobry
wróciłam

.....taaaaaaaaaaaaaaaaaa nawet nie zauważyłyście ze mnie nie było!!!

gratuluje następnym laseczka poznania płci i poprosze od razu o kciuki na 6 abym i ja stała sie nastepna która wystapi z anonimowych dzidziusiów

cotka pokaz kiecuche

ja za chwile wkleje wam ta co juz doszła hehe w sumie sama nie wiem czy dobrze zrobiłam ze zamówiłam rozm M bo jakas taka duża mi sie wydaje, a z drugiej strony to przeciez jeszcze urosnę i ma starczyć do końca ciaży wiec chyba tak ma byc no i ma regulacje wiec może tez dlatego mam wrazenie zew duża
już trzymam

No właśnie jak tam Twoja kiecka????
Stary 2011-05-29, 14:47   #1320
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz- ja akurat lubię prostotę- można wtedy poszaleć z dodatkami, fryzurą, kwiatkami etc- i nie wygląda się na przebraną osobę tylko ładnie ubraną
Ale jak się masz źle czuć to szukaj dalej.
Tak w ogóle ciągle piszesz,ze potrzebujesz ciuchów XL- jak Ty się zmieściłaś w taki krój??? ja bym udźców za cholerę nie wcisnęła

już trzymam

No właśnie jak tam Twoja kiecka????
Mi się ona podoba, ale właśnie na wyjście pt. jestem gościem a nie na wyjście gdzie to ja mam swoje święto i mam lśnić. Ta sukienka to 42. W h&m przymierzałam 44 i były ok. Ale wszystkie dziwnie leżą więc pewnie nigdy nie będę zadowolona.
Hahha ty byś się nie wcisnęła ? Chyba w 34

Ale powiedźcie tak szczerze, za prosta?

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-29 o 14:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości