|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Jak to robiłaś, mi powiedz? Przeczytałam ten JĘZYK i tam Trecy nie raz mówiła o smoczku, ale dosłownie na chwilę aby sobie dzieciątko possało i koniec, nie wkładać mu do buzi ponownie jak mu wypadnie.Smoczek dawała wtedy kiedy np dziecko było najedzone,przebrane a coś majaczyło... I zastanawiam się czy go w ogóle kupić, bo jeżeli go kupię to pewnie po niego szybko sięgnę, dla uspokojenia siebie tak naprawdę, a jeżeli nie będę miała go w pobliżu to nie pomyślę nawet aby dać dziecku smoczek... I mam dylemat ![]() Trzeba być przy tym cholernie cierpliwym,co? |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc na noc najlepiej przygotować sobie przegotowaną wodę + odmierzyć potrzebną ilość miarek mm. I w nocy żeby uzyskać odpowiednio ciepłą wodę to gotujesz szybko w czajniku wrzątek i dolewasz do tej przegotowanej, wsypujesz mleczko i gotowe ![]() Podgrzewacz w nocy niepotrzebny
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-30 o 18:07 |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za zdobycze i za nowy tydzien a brzunio śliczniusi
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U góry niestety nie mamy aneksu kuchennego, a mieszkam z teściami i nie chciałam tak latać po kuchni w nocy, w sumie to by były sporadyczne sytuacje, bo pewnie Ja już odruchowo będę wstawała w nocy żeby dać cyca, ale nawet jak Ja pójdę w miasto to mąż zawsze będzie miał pod ręką moje mleko i je podgrzeje raz dwa... Sama nie wiem co mam zrobić
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaa teraz doczytałam że on ma TWOJE mleko podgrzewać
![]() To tym bardziej szybciej będzie jak w czajniku zagotuje gorącej wody, wrzuci butelkę z Twoim mlekiem i mleczko szybko zrobi się ciepłe. Podgrzewacz działa wolniej.. Przecież nie musisz korzystać od razu a aneksu kuchennego - czajnik elektryczny sobie przyniesiesz na górę + jakiś większy kubek czy garnuszek i bez schodzenia na dół szybko podgrzejesz Cytat:
![]() ale nie wzięłam go do szpitala, potem jakoś zapomniałam o nim i jak mi się przypomniało to stwierdziłam że po co mam mu go wpychać? słyszałam że potem ciężko odstawić, zresztą mi jakoś dziwnie wyglądają takie roczne czy starsze dzieciaki ze smoczkiem w buzi darowaliśmy więc sobie i teraz nawet nie planuję kupować dla Lilki
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-30 o 18:16 |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - albo (ja nie mam czajnika elektrycznego) gotujesz wode i wlewasz do termosu. taka woda mozesz albo rozrobic MM albo wlac np. do kubka, w kubek butla z twoim mlekiem z piersi i szybko powinna byc ok. z reszta - moje dziecko pijalo mleko o temp. pokojowej - czyli starczylo wyjac z lodowki i chwilke pod woda trzymac ciepła lecącą z kuchni z kranu...
no i pomyslalam o mleku i mnie mrowia piersi... znowu bede zalana... myslalam ze w ciazy tego miec nie bede, ze dopiero jak urodze... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-30 o 18:16 |
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
ale mi goraco i duszno
![]() Zjadła bym jagód
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Youyou i monia i tak zrobię ! Chciałam czajnik na górę, ale mąż się uparł że to nie ma sensu, bo mamy barek z alkoholami i będzie brzydko wyglądało, ale powiem mu że taki garnek i dla kogoś na herbatę czy kawę będzie plus raz dwa podgrzejemy wodę wsadzimy mleko z butelką i będzie genał jak z podgrzewaczem
Dobrze, że jest takie forum ![]() Youyou to Ja też zapominam o smoczku mam nadzieję, nie kupuję żeby mnie nie korcił, jeżeli okaże się nie zbędny to wtedy dopiero go kupię.Wykreślam podgrzewacz z listy ![]() Zostaje: *wanienka *proszek do prania BIEL + płyn to co jest w Biedronie * 2 koszule dla mnie + papcie *termo-opakowanie do butelki * ewentualnie nowa torba do wózka, bo tam mi się nie podoba * i rzeczy w aptece to takie tam drobiazgi |
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
63 dni do porodu
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Monia a mi nic nie leci, totalnie nic...Koleżanka opowiadała, że jak sie kapała i czuła ciepło to mleko jej tryskało na wszystkie strony
Moniczka mi 60 dni zostało
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Kolina Makobratek najlepsze życzenia dla Was i Waszych mężusiów
Lady Słoneczko będzie dobrze kochane Dziubek Sweetangel dobrze że wróciłyście Lilka dasz rade Bella dziewczynki daja rade Zaneta śliczny brzuszek |
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
przestało mi się podobać i reakcja otoczenia była dziwna.
Cytat:
ja podgrzewacza nie kupuje tak samo sterylizatora. smoka kupię bo może będzie potrzebny.Olivier nie używał wogóle. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-30 o 18:35 |
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety otoczenie potrafi skutecznie obrzydzić imię
Ja drugi raz nie powiedziałabym nikomu jak dziecku damy na imię
|
#104 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff znalazłam Was nie było mnie pół dnia wchodze teraz a tu tu wątek zamknięty czego tak ?? czyżbyście się chciały kogoś pozbyć??
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Zanka wklejała link do nowego forum |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
włączyłam wizaż, miałam już napisać że nietypowo bo tylko cztery strony napisałyście, po czym patrzę że 4 bo wątek zamknięty, a w nowym drugie tyle Shira, paczuszkę dostałam, dziękuję brunetka, jacieee :brawa: za wizytę! Babonik, kochana jak plecy? zmalowana, nie jesteś 6ta w kolejce, tylko na równi z nami czwarta - wystraszyłam Cię? ![]() kupiłam sobie dziś w lumpku koszulę do porodu - taką jak zalecają - krótki rękawek, rozpinana z przodu za kilka groszy to nie będzie mi żal wyrzucić jeśli się wybrudzi ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- W Biedronce arbuz po 1,97 był W ogóle nic poza owocami mnie nie ciągnie ostatnio, właśnie pół kilo truskawek wsunęłam
|
|
#107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Monia, ja jeszcze nie jestem psychicznie na poród gotowa, ale masz rację, nie wiadomo komu kiedy poród pisany .
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
A ja złapałam dołka
nie radze sobie z tesknota za mężulkiem chce mi sie do niego poprostu przytulic...czuc sie bezpiecznie... poprostu byc przy im tak bardzo doskwiera mi jego brak... siedze i rycze nic mi sie nie chce nawet jesc chyba wpadam w depresje rozstaniowa ;( najchetniej poszła bym spac i przespala te 26 dni... JA BEZ NIEGO NIE WYTRZYMA TYLE DNI
|
#110 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
słodko to musi wyglądać... Cytat:
za wizytę. Remonty, przeprowadzka, pakowanie itp, ale do porodu dacie radę, pomyśl jak będzie cudownie jak się wprowadzicie do nowego, czyściutkiego domku. Jednak wzięłaś panią do sprzątania, to dobrze, i ona cenę ma ustalić?Cytat:
Właśnie kupiłam dzisiaj paczkę MM w razie w, i miałam Was pytać jak się przygotowuje takie mleko. Bo na opakowaniu jest napisane żeby zagotować wodę, dodać odpowiednią ilość mleka i wystudzić, a to chyba zbyt długo trwa? a jakby tak wlać zimnej przegotowanej wody albo mineralnej i to podgrzać w garnuszku z wodą to też będzie dobrze? zielona jestem. Cytat:
Zaczęłam czytać język niemowląt, chyba 3 razy będę musiała to zrobic aby zacząć się stosować do jej rad ![]() Witam w nowym wątku tak wogóle. |
||||||
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam: shirka nie wiem czy teraz moja kolejka bedzie, napisz mi na pw namiary to przelew zrobię, i dam adres do siebie
Słoneczko doczytałam dopiero niedobre wieści po wizycie. Miejmy nadzieję, że kolejny raz się nie wysikało, a jeśli nawet wymaga to wizyty w warszawie t tylko po to aby wykluczyć ewentualne wady-zobaczysz, dobrze będzie, nie smutaj Zostały mi udka na których gotowałam rosół. Chcę zrobić potrawkę z kurczaka, czyli udka na mniejsze kawałeczki potraktować, zalać wodą, gotować z przyprawami i sos z mąki i śmietany? HELP Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-30 o 19:00 |
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa brzmi przerażająco
![]()
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
zobaczcie jakie ladne kupilabym ale to dla chlopca bardziej
http://allegro.pl/buty-buciki-pantof...629367604.html |
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
patik jak masz już udka ugotowane to najpierw zrób sobie ten sosik na kostce drobiowej i dorzuć do niego mięsko
Ja jeszcze robię tak, że zamiast wody odlewam trochę rosołu i na tym robię
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-30 o 19:02 |
|
|
|
#116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc mam 13 worków za całe 10 zł, ale niestety nie wiem jeszcze jakiej jakości ![]() A za 10 zł kupowałam prędzej pojedyncze sztuki w rossmanie I te się dosyć sprawdzają, chociaż powietrze niestety ciut nachodzi do nich ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
No i Lilka oczywiści za was Wytrzymasz jeszcze trochę na pewno, bo motywację masz solidną
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-05-30 o 19:15 |
||
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, jutro rano pojedziemy i ma podać cenę. Jeśli się dogadamy to zacznie sprzątanie, a jeśli nie to będę szukać dalej. Najśmieszniejsze jest to, że okazało się że to prawie moja sąsiadka.
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
wstawiłam nowe fotki na znak że jestem realna hehe później wstawię z brzuszkiem jak na razie są to zdjęcia z córcią
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jestes ładna i córcie masz sliczna nie to co ja gruby paskuda
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie smutaj. TŻ za niedługo wróci i będziecie znów razem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

tylko jakoś sobie nie wyobrażam latanie na dół i gotowanie wody aż mleko się podgrzeje, jakie macie rady?

Ja drugi raz nie powiedziałabym nikomu jak dziecku damy na imię 
W ogóle nic poza owocami mnie nie ciągnie ostatnio, właśnie pół kilo truskawek wsunęłam 
tak bardzo doskwiera mi jego brak... siedze i rycze
Podał adres gdzie można go odebrać 
za was