|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Świat pokazywany dzieciom jest taki śliczny, nic, tylko kwiatki, słoneczko, ptaszki, zwierzątka, miłość w gondoli i muzyka.
A potem okazuje się, że świat jest brzydki i robaczywy, kwiatki zwiędnięte, a niedźwiadki zjadają małe dziewczynki na śniadanie . Ze wszystkim sobie poradzę.., ale sama się nie przytulę . pogadajmy o rzeczach realnych: o wódce, fajkach, czekoladzie, kawie, chu.jowym dniu, wkur.wiających sąsiadach a nie o jakiś miłościach, miłostkach i innych pierdołach . 'Ciało pamięta przelotny dotyk, parę godzin bycia z kimś zostaje na lata. Zapach włosów, potu, wilgotności, przypływa znikąd w środku dnia. (..) W inżynierii nazywa się to pamięcią plastyczną materiału, w chemii pamięcią substratu. W życiu - tęsknotą .' Czas pędzi jak dziwki na pigułach . ![]() Co Ty w Nim widzisz ? - Głębie w Jego oczach, słodycz w Jego ustach, ciepło w Jego dłoniach.. . Ale jeśli chcesz, możesz odejść, a ja i tak cię nie zapomnę, pamiętam wszystkich, którzy odeszli . Jest zsyntetyzowaną kompilacją wszystkich cech, które uważam za po✂✂✂ane . LUBIĘ OSOBY, KTÓRYM MOGĘ POWIEDZIEĆ: 'PAMIĘTASZ'? . kiedyś tam. zaświeci słońce . ludzie są naiwni, widzą uśmiech i myślą że tak jest naprawdę . Humor jest potrzebny do życia jak papier toaletowy w lesie iglastym. ![]() Wiesz czemu zima jest piękna? Prowokuje przytulanie przypomnij sobie, że świat jest placem zabaw, a Ty jesteś tylko dzieckiem . Posłuchaj, jak mi prędko bije twoje serce.. . ''Życie to ciągłe czekanie.. Na dorosłość, na miłość, na autobus, na ulubiony serial, na szczęście, na wakacje, na przyjaciela, aż w końcu na śmierć .'' Nawet jeśli świat jest chujowy, to my jesteśmy za✂✂✂iści i to się liczy . ![]() ''I obiecuję, że jak umrę, to ✂✂✂✂a żadna Twoja noc nie będzie spokojna .''
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Martyś, częściej chcę Ciebie z takimi cudami *
Bądźmy nierozłączni jak 'cześć' i 'co tam'. ![]() .. zaciągnięcia papierosem jakby pomagały, kolejne łyki wódki ogłuszały myśli, sen ukoił.. Z Tobą mam ochotę wierzyć, że coś jednak trwa wiecznie. Nigdy nie masz pewności, że nie mówisz 'do widzenia' ostatni raz.. Twoi koledzy świętując z Tobą wolność, jednocześnie zastanawiają się, jak mogłeś mnie zostawić, i pod jakim względem uważasz, że będzie Ci teraz lepiej. A kiedy uśmiechniesz się do mnie i Twoje spojrzenie powie mi wszystko, usłyszysz ode mnie jedynie: "Szkoda, że nic dwa razy się nie zdarza, prawda?" Gdybyś mógł cofnąć czas, od którego momentu chciałbyś zacząć żyć? .. Usiądź kiedyś wygodnie w fotelu, albo się połóż, jak wolisz, przypomnij sobie wszystkie moje słowa, odtwórz na nowo wszystkie czyny.. i zrozum co czuję, zrozum, zanim ucieknę, zanim już mnie nie będzie, żeby to potwierdzić. Gdybyś wiedział ile łez nabłyszczało te oczy, kochałbyś je jeszcze bardziej? Zatęsknij i przyjdź, chętnie się uśmiechnę. Dziś? Dziś nienawidzę Cię z całych sił, ale spytaj jutro. Patrzysz na nią i jesteś pewien, że gdyby miała wybrać jedno miejsce, które jest jakby dla niej stworzone.. wybrałaby parkiet.
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
✂✂✂ać życie. ✂✂✂ać miłość.
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
" jedynym celem każdej rzeczy traktowanej z osobna jest odwrócenie naszej uwagi od istnienia jakiejś całości.życia nie tworzy przypadek lecz kierunek w którym się patrzy. kto gwałci się lenistwem ten życia nie pokocha. duma narzędziem gaszenia uczuć. tylko rozproszona całkowicie uwaga, jest w stanie skupić się na wszystkim. "
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
lov ya- słońce bierz ile tylko zapragniesz
![]() Cytat:
" Wstałam dziś wcześniej, by trochę pomyśleć, potęsknić Tak trudno patrzeć jak z naszej miłości zostaje tylko popiół Kimkolwiek był, dla mnie był wręcz niezbędnym do pewnego momentu życia człowiem Z ust delikatnie zlizuję resztki Twojego smaku Nie zasłużył na to, żeby wiedzieć, że go kocham Rozstawali się już wiele razy. Za każdym razem wydawało jej się, że teraz to już na pewno na zawsze. Poznała wszystkie drogi prowadzące do Jego domu, on znalazł tę jedną, którą od niej odszedł" Mało nas tu !!!! wracać dziewczyny
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
spójrz na mnie,
Edytowane przez cornflower_ Czas edycji: 2011-05-30 o 10:14 |
|
|
|
#3097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
_changime - w takim razie niezmiernie mi miło, cudowna moja ; * Toogether93 - oczywiście że pamiętamy! i okradamy ; * ___________________ " wishes kept in a bottle never come true. just like words not spoken but kept in the heart. be brave. tell him, how You feel. życzenia trzymane w butelce nigdy się nie spełnią. dokładnie jak słowa nie powiedziane, ale trzymane w sercu.. Bądź odważna. powiedz mu co czujesz. You can’t die if you never lived. Nie możesz umrzeć jeśli nigdy nie żyłeś. dance, like it’s the last night of Your life. tańcz, jakby była to ostatnia noc w Twoim życiu. There are two kinds of secrets: those we keep from others and the ones hide from ourselves. Istnieją dwa rodzaje sekretów: takie które trzymamy z dala od innych i takie, które chowamy przed samymi sobą. Sometimes the girl who’s always been there for everyone else, needs someone to be there for her.. Czasami dziewczyna która zawsze była dla innych, potrzebuje kogoś kto będzie dla niej.. "
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
poprostuAsiss dziękuję.
_______
Bóg zapamięta mój roz✂✂✂✂✂✂✂ na świecie przez długi czas, i mimo pobytu w tzw piekle, będzie mnie wspominał! Dziękuje za anielskie uśmiechy, dzięki którym chętnie wstawałam z łóżka. Dziękuję za najpiękniejsze pożegnanie jakie widziałam. Gdyby był to film, oskara miałbyś gwarantowanego, niestety w rzeczywistości nie dostaniesz wynagrodzenia za moje cierpienie. Powoli paruje ta miłość ze mnie. Uwierz - obojętność smakuje dużo gorzej niż nienawiść. Siedziałam tak na dywanie i przy dźwiękach wydobywających się z membrany, wyliczałam z którego oka teraz popłynie łza. Nasze splecione palce zawsze dodawały mi sił do dalszego działania, ale teraz moja dłoń jest całkiem pusta i zero we mnie motywacji. Faktem jest, że co noc z tęsknoty wyrywam włosy. Wskakuj pod mój kocyk, jest miejsce. Niby go nie kochasz, ale każdą kartkę w pamiętniku zapiszesz jego imieniem. Wiatr rozwiewał pukiel włosów i za wszelką cenę starał się wysuszyć te łzy z mojego policzka. Rajstopy znów puściły mi oczko, a od facetów tak trudno je dostać. Ile razy nadmiar szczęścia pobudzał cie do normalnie niemoralnego czynu? Ile razy chciałaś wyjść z domu z najlepszym kumplem i początkowy na✂✂✂ać się trunkiem 'od✂✂✂✂✂✂✂ić coś'. Puścić muzykę z komórki na całe regulator i kiwając się do ukochanego reggae rzucić komuś kamieniem w dach? A Ile razy chciałaś po prostu zamknąć się w swoim pokoju, bez nikogo obok i nawet sama poduszka drażniła cie swoją obecnością. Na siebie zła byłaś o mokre policzki i rozmazany makijaż. Miałaś ochotę zranić siebie samą, aby tylko przemóc się i nie wysłać tego cholernego esemesa. |
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
z innej bajki, CaMa, keendy, Ola - dobrze, że jesteście ♥
czasem iść w cholerę znaczy tyle samo co niezwłocznie zatopić się w czyichś ramionach. nigdy nie będziesz zbyt dobry, to ten urok, którego nikt nie rozumie. trzynasty tom szczęścia, wers szesnasty : gdy poziom szczęścia opada przez mężczyznę idź do baru i się upij. jaki stan jest po tym gdy wszystko inne umarło? - jeszcze raz to samo - w barze ma tylko dwa znaczenia : chcesz się nachlać lub mężczyzna/ kobieta Cię zranił/a. Czy to się nie pokrywa? to nie tak, że nie zależy mi. boję się po prostu po raz drugi przegrać z prochami. miała w oczach miliony gwiazd, przegrałam z nimi moje były zwyczajnie zielone z domieszką żółci w środku. gdy mnie nie zobaczysz nie ma szans, że o mnie pomyślisz. to przykre. - och, to miłe, ale wyzbyłam się uczuć. nie potrafię, może sąsiadka obok. lubisz przecież lecieć po koleżankach i je przelatywać.
|
#3100 |
|
Raczkowanie
|
lubię te momenty
kiedy idziemy wszyscy razem kiedy strach rozcieńczam w śmiechu 'Najpierw chcieliśmy być - się nie udało. Zatem później postanowiliśmy odejść - to też nam nie wyszło. A teraz stoimy gdzieś pomiędzy i z braku pomysłu co dalej, bawimy się w uczucia.. ' Najlepszą rzeczą w zdjęciach jest to , że nigdy się nie zmieniają. Nawet jeśli ludzie, którzy na nich są się zmienili Jeśli wariaci są wiele warci, to my jesteśmy ✂✂✂✂a bezcenni. ![]() i ten Twój opis z buziakiem, który tak bardzo mnie irytuje. Chciałabym wiedzieć co myślisz, gdy mijamy się bez słowa. 'Powiedz jak mam ufać sobie , kiedy sens życia umarł w Tobie .' |
|
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
z innej bajki meeeeeeeega
![]() "czy jesteś może czyjąś modlitwą? jest coś w twoich oczach, co nadaje im wspaniałości. zatrzymaj mnie i skradnij mój oddech jak szmaragdy z gór przyciągają mnie do nieba. nigdy nie zglebię ich do końca"
|
#3102 |
|
Raczkowanie
|
Byłabym piękniejsza przy Tobie,
byłbyś przystojniejszy przy mnie. Widzę w Twoich oczach żal i zastanawia mnie co zobaczyłabym, gdybyś dowiedział się ile szans straciłeś. Nie patrz teraz na mnie, nie czas na smutne spojrzenia. Nigdy nie przypuszczałam ile uczuć zamkniętych może być w jednym słowie "cześć". Boimy się dać sobie szansę, lecz nie chcemy o sobie zapomnieć. Więc udajemy, że znamy się tylko z widzenia. Nie umiem już nawet udawać, że nie dostrzegam Cię w tłumie.
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
b u z i a k i " pociąg w jedną stronę nigdy nie wraca, zły kierunek na jednokierunkowym torze... wyłączyłeś mnie za naciśnięciem guzika i udawałeś, że nic nie znaczę większość naszych błędów jest bardziej wybaczalna, niż środki, którymi staramy się je ukryć nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach "
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Konto usunięte
|
'Everyone can smile with you. But I can cry with you.'
/każdy potrafi uśmiechać sie z tobą. ale ja potrafie płakać z tobą/ I'm not your toy! /nie jestem twoją zabawką/ 'I'm 100% single like my boyfriend.' / jestem 100% singielką, jak mój chłopak/ wieki mnie tu nie było ![]() Edytowane przez d2e46fae7a8bd3e7aa12085ac3bd7c19be148b8a_5f21ff727c733 Czas edycji: 2011-05-30 o 21:26 |
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
♥♥♥
___ Broken pieces of A barely breathing story Where there once was love Now there's only me And the lonely... potłuczone kawałki ledwie oddychającej historii gdzie kiedyś zdarzyła się miłość a teraz jestem tylko ja i samotność... And who do you think you are Running around leaving scars Collecting your jar of hearts and tearing love apart. You're gonna catch a cold from the ice inside your soul So don't come back for me I myślisz, że kim Ty jesteś ? Biegasz dookoła zostawiając blizny, kolekcjonując swój słoik serc i rozszarpując miłość. Przeziębisz się od lodu ze środka twojej duszy. Więc nie wracaj po mnie. I'm the ghost of a girl That I want to be most I'm the shell of a girl That I used to know well Jestem duchem dziewczyny, którą tak bardzo chcę być Jestem odłamkiem dziewczyny, którą kiedyś tak dobrze znałam And I keep waiting For you to take me You keep waiting To say what we have Iwciąż czekam byś mnie zechciał a ty wciąż czekasz by określić to, co między nami jest |
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
Będę krzyczeć w świetle dnia, jak bardzo mi nie zależy. Powiem Ci, żebyś nie wracał. Później położę się w łóżku, przykryję kołdrą i będę spokojnie tliła nadzieję, że jeszcze będziesz. ♥ Zbyt długo czekałeś, wiem. ♥ Nie wiem czy Cię kocham, lubię, szanuję. Nie wiem czy jesteś ważny. Do cholery, czy muszę tłumaczyć się z tego, że chcę byś po prostu tu był? ♥ W ilu życiorysach zapisałeś swój akt? ♥ Bywa, że nic nie wygląda tak, jak wyglądało w naszej głowie. Kiedy nasze oczekiwania przerosły rzeczywistość, nie pozostaje nic innego jak pozostać przy wyobrażeniach.
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Boję się po raz kolejny przegrać z własnymi myślami,
Boję się rozumu ale chyba jeszcze bardziej serca, to ono boli najdłużej i nigdy się nie goi. Ale Ty tak naprawdę mnie nie znasz, Reagujesz śmiechem na moje łzy, Nie rozumiesz co to znaczy leczyć duszę. Bo karzesz mi być smutną gdy chce mi się śmiać I cieszyć mordę gdy wali mi się świat. Przepraszam za to że za często płacze I za rzadko się śmieje.. - To boli. -Mam to w dupie. -Ale ja Cie kocham. -Ja Ciebie też.
|
#3109 | ||
|
Zakorzenienie
|
NieodkrytaxD dziękuję. ;*
BananowaDelma dobrze mieć Cię tutaj znów Cytat:
Ola, jesteś moim mistrzem ! kocham Cię nad życie, znów się popłakałam. Cytat:
'kiedy z oczu płyną zły, kiedy nie mówimy nic, kiedy boli z całych sił... kiedy mamy gorszy czas, kiedy czujesz, że tak masz, może wtedy.. kogoś brak '
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
Prawdziwie kocha tylko ten, kto może być obok ukochanej osoby nie wypowiadając żadnych słów.
Przed laty mu to obiecała. Ze jeszcze kiedyś będzie szczęśliwa. A kochać potrafiła naprawdę pięknie. Trochę jak dziecko, trochę jak...wariatka, całą sobą, całym sercem, najkrótszą myślą, najdłuższą chwila, największą ciszą, tak bez opamiętania, bez wstydu, bez zakłamania. Zapragnęła znowu poczuć takie dni, poczuć ciepło każdego słowa, gestu, radość, która z nią zasypia nocą i budzi się o świcie. Umieram, by zrozumieć, że wciąż jestem wśród żywych. 'Słowa są jak ostrze noża. Z jednej strony takie ostre, a z drugiej zwyczajnie tępe.' Możesz przeżyć życie spokojnie i szczęśliwie lub prawdziwie i boleśnie. Co noc walczę. Nie zwyciężam.
|
#3111 |
|
Przyczajenie
|
"nie wiem czy cię pragnę czy tęsknię za twoim ciałem czy jesteś jedyną miłością mego istnienia czy tęsknię za wyobrażeniem czy realną postacią może kiedy mnie dotkniesz kiedy przytulisz lęk obudzę się i rzeczywistość zapuka do bram królestwa duszy"
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
"Kolejny raz proszę Cię o ostatnią szansę..."
|
#3113 |
|
Rozeznanie
|
okradłam - z innej bajki
You gave me all your love, and all I gave you was goodbye Dałeś mi całą swoją miłość, a jedyne co ja ci dałam to pożegnanie. Pewnie tylko bezmyślnię marzę. Ale jeśli spróbowalibyśmy pokochać się na nowo, pokochałabym cię właściwie. złamane serce, podpuchnięte oczy, brak przytomności. Skutki uboczne nieszczęśliwej miłości. Czemu nie uczą nas jak sobie radzić gdy stracimy już wszystko co miało dla nas jakieś znaczenie? Nadal mam nadzieję, że kiedyś będę mogła oddychać bez Ciebie. Rozpętałam wojnę o miłość i przegrałam. Nigdy nie przestałam Cię kochac, to ty przestałeś w nas wierzyć. I think I'm in love, and I'm not handle it. Myślę, że się zakochałam i sobie z tym nie radzę. Proszę, nie patrz na mnie tak, jakbyś chciał bym była Twoim światem. Nie mogę nim być. And when you look at me, I'm speechless.
Kiedy na mnie patrzysz, nie wiem co powiedzieć.
Edytowane przez avocadowa Czas edycji: 2011-05-31 o 10:02 |
|
|
|
#3114 |
|
Przyczajenie
|
Przyjaciele często okazują się wrogami a obojętni nagle wyciągają pomocną dłoń.
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
Heyy
przypomniałam sobie o Was
![]()
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
I w życiu jakby piękniej,
bo jesteś dla mnie, a ja dla ciebie. To wspaniałe, że dla kogoś znaczysz więcej niż jego ulubiona muzyka. Kochanie, niech na zawsze będzie tak pięknie.
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
lov ya - bierz słońce
Niepoprawna romantyczka obdarzyła uczuciem frajera.
Nie mów, że mnie lubisz. Albo mnie kochasz albo spie*dalaj. Dał jej pierścionek i powiedział, że w dniu w którym przestanie Go kochać po prostu ma go zdjąć, Nie chciał słyszeć tych słów, Wolał co dzień wypatrywać go na Jej dłoni. Szkoda, że tupnięcie nóżką i popłakanie się nie jest już czynnikiem podstawowym w osiągnięciu celu. A gdyby za bezradność dawali pieniądze, miałabym je*bany pałac. Nie chciał widzieć łez, których był powodem. Nie chciał widzieć bólu, który zadał.
|
#3118 |
|
Raczkowanie
|
avocadowa - okradaj
innym rytmem dziś gra muzyka naszych serc . Imię : seks, nazwisko : pieniądze, pseudonim : miłość . Milosc jest jak swieca – dmuchasz, chuchasz i gasnie. -demotywatory ''Każdy nowy dzień zaczyna się głęboka nocą, nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie gaś nigdy światła nadziei .'' Bywają takie dni,kiedy uśmiecham się nawet do ściany. spójrz, bo spojrzenia rodzą wspomnienia. . ''Dziś między wdechem, a wydechem. Między uderzeniem, a bólem. Między jednym, a drugim, w ułamkach sekund - odnajduję szczęście . '' Moim zdaniem są trzy etapy w życiu : narodziny , śmierć i miłość . |
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
" lubię siłę czerni i nieużywania słów
wszystkiego co niezmienne w nicości za oknem gdy budzą się mgły. jestem taki jak mój wokół świat... mój pijany dom, a w nim ja i od lat... więc, czy to zło starczy już na ten cud? " myslovitz
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
♥
chciałabym byś kiedyś tęsknił za mną nawet, gdy będę blisko, chociaż troszkę, tak na zapas, na próbę, tak jak to będzie gdy odejdę. bo odejdę. ♥ Do pisania pożegnań jesteś idealny. ♥ Czy potrzebujemy czegoś innego? Nie wystarczy nam nienawiść? ♥ Wiesz mam zasadnicze problemy z kwestią "odchodzę, ale możemy zostać przyjaciółmi".
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

kocham Cię nad życie, znów się popłakałam.