|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#35581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Miss Transept - jestem chyba odosobniona, ale u mnie różnica jest widoczna od razu jeśli coś mi służy i dopóki włosy mają zróżnicowaną "dietę" to ciągle pozytywnie reagują na dany olej, miód czy proteiny. Nie mam zniszczonych włosów więc nietrudno o znośny efekt.
Zwłaszcza efekt po kuracji proteinowej, pierwszy raz ostatnio potrzebowałam kilku razy. Cytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-05-30 o 16:39 |
|
|
|
|
#35582 |
|
Zadomowienie
|
No, natłuszczenie, nawilżenie, ogólną poprawę gładkości włosa po olejowaniu, odżywkowaniu itd. Przepraszam za nieścisłości ale jestem na razie całkiem zielona
![]() Chciałabym żeby moje włosy miały w sobie więcej życia, o. Mam nadzieję że nie będę musiała czekac na to na przykład pół roku, bo zwariuję chyba chociaż z tego co widzę warto się przemęczyc bez pozornego poprawiania stanu włosów dla takich efektów końcowych![]() Chyba po prostu właśnie mam kryzys spowodowany ujrzeniem prawdziwej kondycji własnej czupryny i histeryzuję, jak zwykle
|
#35583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szeroko pojęte nawilżanie ujęłabym jako 3 ważne etapy:-wchłanianie się wody - gliceryna, miód, aloes; również rozchylone łuski ułatwiają transport wody, niestety w obie strony -wiązanie wody - miód, aloes, kwasy mlekowy, salicylowy, mocznik -zapobiegarnie ucieczki wody - oleje/ bogate odżywki zwłaszcza b/s W wielkim skrócie oczywiście ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#35584 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie o te wszystkie etapy mi chodziło jak użyłam bardzo ogólnego określenia "nawilżanie".
Wiem, wiem, zmiany są, będą kolejne, a ja jak już mówiłam histeryzuję, chciałabym wszystko od razu i chyba mam za dużo wolnego czasu, że się tak tym przejmuję. ![]() Cierpliwości, cierpliwości...! a z tym u mnie ciężko
|
#35585 | ||
|
Raczkowanie
|
melduję się również w nowej części. mało się udzielam, ale podczytuję regularnie
![]() Cytat:
Cytat:
). forum zakręcone bardzo dużo daje, szczególnie jak się napatrzysz na zdjęcia dziewczyn, które już stosują odpowiednią pielęgnację dłuższy czas. plus zawsze ktoś podniesie na duchu i można liczyć na mnóstwo dobrych rad ja mam obecnie dołek włosowy. jest strasznie gorąco, włosy tak oklapnięte nie były po czapce zimą odkładam na razie na bok odżywkę b/s, serum z silikonami, z którym ostatnio trochę eksperymentowałam, olejowanie. zobaczymy co wyjdzie jutro. stopniowo planuję dodawać proteiny, ale po trochu i do spłukania, bo się puchu boję.rozumiem cię bardzo dobrze
|
||
|
|
|
#35586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Walka ze "skrótami myślowymi" ![]() Cytat:
![]() W ramach wpisowego zdjęcia proszę
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#35588 | |||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widoczna poprawa jest tuż po kryzysie - jakiś miesiąc, dwa po zmianie pielęgnacji. Jednak to tylko orientacyjna cezura. Cytat:
Cytat:
Cytat:
zobaczysz, będzie lepiej. Ale... gdzie są zdjęcia Twoich obecnych włosów? Zrób, pokaż. Sama dzięki temu szybciej dostrzeżesz zmianę.Cytat:
Moje włosy tez nie znoszą tej pogody ZIMO WRÓĆ! Cytat:
Witaj. I pokaż się
|
|
#35589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście dzisiaj po całonocnym olejowaniu włosy wyglądają dużo lepiej, nie mam już stogu siana na głowie https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14408 zdjęcia wczorajszej katastrofy na szczęście nie posiadam ![]() Mogłybyście pomóc mi zidentyfikowac mój skręt na chwilę obecną? Bo mam z tym niejaki problem. Cytat:
Szczerze mówiąc nie sądziłam że jest więcej osób które uważają że zima jest łatwiejsza dla włosów
|
|
#35590 |
|
Strażnik Wizażu
|
Właściwie to nie mam problemu z puchem ostatnio (pogodę sprawdzam
dziś też jestem zadowolona. Wczoraj karmiłam włosy tylko proteinami, potem sporo żelu nałożyłam. Może są trochę przyklapnięte, ale nie jest tak tragicznie
|
|
|
|
#35591 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego kwalifikację weź wyłącznie jako wyjściową, ale nie ostateczną. Cytat:
Cytat:
Na dodatek ja kocham zimę, a ta pogoda przyprawia mnie o zawrót głowy (dosłownie i w przenośni).Jeszcze pół roku... ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Robi się takie coś. Loki nie oddzielają się, ale od nasady zaczynają tworzyć płaską całość Cóż, za kurację proteinową
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#35592 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście włosy zamierzam zapuścic, a właściwie już dłuższy czas zapuszczam bo mniej więcej rok temu byłam na zapałkę (przymusowo, po dredach, nie wiem jak mogłam sobie to zrobic) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A i w ogóle to dziękuję wszystkim za cierpliwośc do moich wczorajszych jęków
|
|
#35593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Będę kusić - całkowity brak chemii to jednak całkowity brak chemii
Na Dozie za 3złCytat:
Gratka na gruponie, jak to ujęli "profesjonalna kompleksowa usługa" :P czyli maseczka silikonowa i cięcie. Trzeba mi zmiany, a jak mi się fryzjerka nie spodoba zawsze mogę poprosić same końce ![]() Cytat:
Włoski masz raczej sztywne czy miękkie?
|
||
|
|
|
#35594 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobryy
mam do Was ogromna prosbe. posiadam wlosy dlugie,chyba krecone. generalnie,kiedy bylam mala byly proste jak druty a w okresie dojrzewania im sie cos podzialo i sa jakie sa ![]() wiec na poczatku myte byly zwyklym szamponem,juz nie pamietam jakim.pewnie cos w stylu pantene,timotei itp (2008) ale z racji tego ze zawsze marzyl mi sie platynowy blond to zaczelam kombinowac z farbami:najczesciej szampony koloryzujace,raz uzylam w domu sama rozjasniacza(o zgrozo.. ),poznie j trwale farby.wszystko to w odcieniu blond-jasny blond.ale nigdy nie osiagnelam takiego efektu jak chcialam.wiec w koncu rozjasnilam wlosy profesjonalnie-zrobilam pasemka u fryzjera. kolor byl przepiekny,fryzjerka wyprostowala wlosy a ja bylam przeszczesliwa.do momentu kiedy umylam wlosy w domu i przyszlo sciagnac recznik z glowy..pozbylam sie silikonow,wiec obecnie moja pielegnacja wyglada tak:myje wlosy (w zasadzie skalp) szamponem babydream tym oto https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...el.html&next=1 ,splukuje i nakladam od gory emulsje glorii, a na reszte dlugosci maske tej samej firmy. i to trzymam kilka minut,po splukaniu i lekkim osuszeniu nakladam odzywke nivei ta oto https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ja.html&next=1 tylko ze bez splukiwania. i teraz chcialabym zapytac czy ja dobrze robie? bo juz nie wiem czy jest poprawa czy ja ja chce widziec.wlosy sa jakby bardziej miekkie i na pewno zdecydowanie mniej sie przetluszczaja.odstawilam tez prostownice calkiem. dodaje zdjecia(obawiam sie ze ten polysk to wina lampy blyskowej,ale innych nie mam) ![]() 1 i 2-poczatki,zero farbowania prostowania, drugie zrobione latem-wlosy rozjasnione sloncem -2008 3-az wstyd pokazywac po stosowaniu szamponow koloryzujacych-20094-tez 2009,wyprostowane z przodu 5-grudzien 2010 zdjecie ze swiat,wiec pianka we wlosach,lakier itp 6,7,8 -dzisiaj-w trakcie stosowania pseudomyciaodzywka ![]() wiem,ze potrzeba im ciecia,ale to juz inna historia.. przepraszam za tak dlugi post,nie bijcie ktos cos moze mi doradzic w kwestii pielegnacji? na wszystkie pytania odpowiem
|
|
#35595 | |||||
|
|
Cytat:
- w kwestii deredów - w kwestii szybkości porostu włosów - w tej samej kwestii, bo zazdroszczę ![]() Cytat:
I ja to dziś zrobię przed wyjściem z pracy, bo tutaj mam klimę Dziś musiałam ja włączyć, bo nie idzie wytrzymać ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- NothingElse toś podziałała Świetnie, że zaprzestałaś eksperymentów i odstawiłaś prostownicę, bo fale zapowiadają się rewelacyjne Zatem nie "chyba kręcone" a kręcone masz włosy.Czym pozbyłaś się silikonów (ten BD za słaby jest do oczyszczania)? Stosujesz Glorię, ale nie jest konieczne mycie całych włosów szamponem. Zerknij do FAQ i spróbuj zrobić OMO - zmocz, nałóż emulsję Glorii na długość, a skalp i włosy przy skórze umyj szamponem. Spłucz dokładnie całość, nałóż maskę Gloria. Cytat:
Na pewno ta Nivea? Nie zma żadnej Nivei bez spłukiwania. Jedynie balsam , ale jego nie nazwałabym odżywką.Co do innych rad - przyda Ci się więcej kosmetyków. Szeroki wybór w blogu Małgosi - link w 1. poście wątku.
|
|
#35596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#35597 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gorąco
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-05-31 o 13:18 |
||
|
|
|
#35598 | |
|
Zakorzenienie
|
NothingElse - witaj
Po pierwsze nie widzę aż tak strasznie zniszczonych włosów Jest nad czym pracować ![]() Samo mycie jest kwestią mocno indywidualną, ale warto żebyś spróbowała tych wszystkich sposobów typu OMO itd. Brakuje mi tu głębokiego odżywiania i protein. Maski możesz spróbować robić sama, dając do odżywki (Glorie się nadają) oleje i np miód. Olejowanie samo w sobie też jest ważne. Proteiny w tej chwili chyba najłatwiej nabyć na Mazidłach itd ? Różowa odżywka Artiste jest niezła ale nikt jej dawno nie spotkał ;] Cytat:
Czyli sprawdź czy nie jesteś Wavy wg tej typologii?
|
|
|
|
|
#35599 |
|
|
Dla ciekawskich nieco o porowatości.
Mnie się to trochę rozjeżdża (mało szczegółów), ale poczytać warto
|
|
#35600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#35601 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
poki co jestem kompletnie zielona w temacie pielegnacji kreconych wlosow.zaczelam sie tym niedawno interesowac ![]() co do odzywki to wlasnie mam ta stara wersje,sama nie wierzylam,ale kupilam przypadkiem w sklepie w mojej malej miescinie nie wiem jakim cudem i ja wlasnie stosuje bez splukiwaniaproteiny mowicie?mazidla? dla mnie to czarna magia,ale mam teraz duuzo czasu wiec mam nadzieje,ze wszystko ogarne
|
|
|
#35602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I również umieram z powodu gorąca i z utęsknieniem czekam na zimę.
|
|
|
#35603 |
|
Raczkowanie
|
Przetłumaczyłam ufff
Ale czy moge ci przeslac na priva do sprawdzenia? Co prawda mieszkam w UK, ale jak przychodzi do tlumaczenia to mi słow polskich brakuje
|
#35604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#35605 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() A w załączniku foto sprzed chwili (TŻ jednak nie potrafi zdjęć robić ehh). Minęła doba od mycia (jednak moje włoski kochają proteiny i psikadło wodno-keratynowe działa także).
|
|
|
|
|
#35606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda zdjęcie masz chyba z fleszem, więc sztuczne nabłyszczenie jest, ale domyślam się, że na żywo są równie ładne
|
|
|
#35607 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 nie sądziłam, że od gorąca skóra głowy może być podrażniona. Ale odkąd zrobiło się gorąco mam to samo
|
|
|
|
#35608 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Tak, z fleszem...niestety bez fotki nie wychodziły :/ za ciemno już jest. Błyszczą się oczywiście same z siebie także henna w tym jeszcze pomogła |
|
|
|
|
#35609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale niee, muszę mieć swoje naturalne jak najdłużej, tak chyba będzie lepiej Hmm, może i ja jakieś fotki swoich lokasów wrzucę
|
|
|
#35610 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czemu od patrzenia na te kręciołki włosy się nie kręcą bardziej? No czemu? Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-05-31 o 21:30 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

chociaż z tego co widzę warto się przemęczyc bez pozornego poprawiania stanu włosów dla takich efektów końcowych

a z tym u mnie ciężko
odkładam na razie na bok odżywkę b/s, serum z silikonami, z którym ostatnio trochę eksperymentowałam, olejowanie. zobaczymy co wyjdzie jutro. stopniowo planuję dodawać proteiny, ale po trochu i do spłukania, bo się puchu boję.
Walka ze "skrótami myślowymi" 

biedactwo
ZIMO WRÓĆ!
dziś też jestem zadowolona. Wczoraj karmiłam włosy tylko proteinami, potem sporo żelu nałożyłam. Może są trochę przyklapnięte, ale nie jest tak tragicznie
za kurację proteinową 

)
Czemu od patrzenia na te kręciołki włosy się nie kręcą bardziej? No czemu?