Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1187 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 16:36   #35581
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Miss Transept - jestem chyba odosobniona, ale u mnie różnica jest widoczna od razu jeśli coś mi służy i dopóki włosy mają zróżnicowaną "dietę" to ciągle pozytywnie reagują na dany olej, miód czy proteiny. Nie mam zniszczonych włosów więc nietrudno o znośny efekt.
Zwłaszcza efekt po kuracji proteinowej, pierwszy raz ostatnio potrzebowałam kilku razy.
Cytat:
Chodzi mi u o nawilżenie, bo leciutką poprawę skrętu i mniejsze obciążenie włosów widzę już po pierwszym dobrym potraktowaniu czupryny
Raczej natłuszczenie? Zniszczonym przyda się płaszczyk ochronny

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-05-30 o 16:39
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 17:47   #35582
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

No, natłuszczenie, nawilżenie, ogólną poprawę gładkości włosa po olejowaniu, odżywkowaniu itd. Przepraszam za nieścisłości ale jestem na razie całkiem zielona

Chciałabym żeby moje włosy miały w sobie więcej życia, o. Mam nadzieję że nie będę musiała czekac na to na przykład pół roku, bo zwariuję chyba chociaż z tego co widzę warto się przemęczyc bez pozornego poprawiania stanu włosów dla takich efektów końcowych

Chyba po prostu właśnie mam kryzys spowodowany ujrzeniem prawdziwej kondycji własnej czupryny i histeryzuję, jak zwykle

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 17:55   #35583
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
No, natłuszczenie, nawilżenie, ogólną poprawę gładkości włosa po olejowaniu, odżywkowaniu itd. Przepraszam za nieścisłości ale jestem na razie całkiem zielona
Też nie jestem precyzyjna właściwie Szeroko pojęte nawilżanie ujęłabym jako 3 ważne etapy:
-wchłanianie się wody - gliceryna, miód, aloes; również rozchylone łuski ułatwiają transport wody, niestety w obie strony
-wiązanie wody - miód, aloes, kwasy mlekowy, salicylowy, mocznik
-zapobiegarnie ucieczki wody - oleje/ bogate odżywki zwłaszcza b/s
W wielkim skrócie oczywiście
Cytat:
Chciałabym żeby moje włosy miały w sobie więcej życia, o. Mam nadzieję że nie będę musiała czekac na to na przykład pół roku, bo zwariuję chyba chociaż z tego co widzę warto się przemęczyc bez pozornego poprawiania stanu włosów dla takich efektów końcowych
Już sama napisałaś że widzisz różnicę w skręcie. Takich postępów będzie dużo na każdym kroku

Stary 2011-05-30, 18:25   #35584
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Właśnie o te wszystkie etapy mi chodziło jak użyłam bardzo ogólnego określenia "nawilżanie".

Wiem, wiem, zmiany są, będą kolejne, a ja jak już mówiłam histeryzuję, chciałabym wszystko od razu i chyba mam za dużo wolnego czasu, że się tak tym przejmuję.

Cierpliwości, cierpliwości...! a z tym u mnie ciężko

Stary 2011-05-30, 19:41   #35585
rude loki
Raczkowanie

melduję się również w nowej części. mało się udzielam, ale podczytuję regularnie

Cytat:
Ile może potrwac widoczna poprawa stanu włosów po przejściu na prawdziwe odżywanie ? Chocby minimalna widoczna poprawa...
Cytat:
Mam nadzieję że nie będę musiała czekac na to na przykład pół roku, bo zwariuję chyba chociaż z tego co widzę warto się przemęczyc bez pozornego poprawiania stanu włosów dla takich efektów końcowych
trzeba się niestety uzbroić w cierpliwość. kilka miesięcy wydaje się wiecznością, ale z drugiej strony jak się już nabierze jako takiej wprawy, to już się nie liczy dni i samo jakoś leci. u mnie na początku były przypływy euforii mieszane z dołami emocjonalnymi na tle włosów (kiedy one wreszcie będą się ukłądać?! ). forum zakręcone bardzo dużo daje, szczególnie jak się napatrzysz na zdjęcia dziewczyn, które już stosują odpowiednią pielęgnację dłuższy czas. plus zawsze ktoś podniesie na duchu i można liczyć na mnóstwo dobrych rad

ja mam obecnie dołek włosowy. jest strasznie gorąco, włosy tak oklapnięte nie były po czapce zimą odkładam na razie na bok odżywkę b/s, serum z silikonami, z którym ostatnio trochę eksperymentowałam, olejowanie. zobaczymy co wyjdzie jutro. stopniowo planuję dodawać proteiny, ale po trochu i do spłukania, bo się puchu boję.

Cytat:
rozumiem cię bardzo dobrze
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 19:46   #35586
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie o te wszystkie etapy mi chodziło jak użyłam bardzo ogólnego określenia "nawilżanie".

Wiem, wiem, zmiany są, będą kolejne, a ja jak już mówiłam histeryzuję, chciałabym wszystko od razu i chyba mam za dużo wolnego czasu, że się tak tym przejmuję.

mam to samo, chcialabym odrazu wlosy z reklamy no ale niestety . Chcialam sie przywitac, od dawna podczytuje watek, mozna??
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 00:08   #35587
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Siebie poprawiam - jeśli się wypowiadam powinnam być bardziej precyzyjna Walka ze "skrótami myślowymi"
Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
mam to samo, chcialabym odrazu wlosy z reklamy no ale niestety . Chcialam sie przywitac, od dawna podczytuje watek, mozna??
Powitać
W ramach wpisowego zdjęcia proszę

Stary 2011-05-31, 09:27   #35588
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
biedactwo

Cytat:
Mydlnica łatwiej dostępna, działania spodziewam się tego samego
Wierzę, zdarza mi się włosy podpinać tylko po to żeby skalp szybciej sechł / lepiej oddychał...
Na tę chwilę mam szampon z mydlnicą Fitomedu i musi wystarczyć.
Cytat:
Teraz też nie wiem czy nie wrócę króciutka od fryzjera (w czw)
Fryzjer w czwartek i dopiero teraz mówisz?!

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Właśnie, dziś nie użyję odżywki b/s i zobaczymy. Wczoraj był żel lniany, który u mnie genialnie trzyma skręt. Widocznie coś nie przypasowało
Czy włosy bardzo Ci się puszyły? Sprawdziłaś pogodę?

Cytat:
Ile może potrwac widoczna poprawa stanu włosów po przejściu na prawdziwe odżywanie ? Chocby minimalna widoczna poprawa...
Zależy od stopnia wysuszenia/zniszczeń oraz tego, czego będziesz używać.
Widoczna poprawa jest tuż po kryzysie - jakiś miesiąc, dwa po zmianie pielęgnacji. Jednak to tylko orientacyjna cezura.
Cytat:
To znaczy wiem że u każdego jest inaczej, ale jak to było u was? Długo trzeba było czekac na rezultat?
2 miesiące.

Cytat:
Polemizowałabym, czy to nieścisłości. Dla mnie "nawilżanie" to worek pełny innych pojęć, taki wytrych.
Cytat:
Chyba po prostu właśnie mam kryzys spowodowany ujrzeniem prawdziwej kondycji własnej czupryny i histeryzuję, jak zwykle
zobaczysz, będzie lepiej. Ale... gdzie są zdjęcia Twoich obecnych włosów? Zrób, pokaż. Sama dzięki temu szybciej dostrzeżesz zmianę.

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
ja mam obecnie dołek włosowy. jest strasznie gorąco, włosy tak oklapnięte nie były po czapce zimą
Witaj w klubie Moje włosy tez nie znoszą tej pogody ZIMO WRÓĆ!

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Można Witaj. I pokaż się

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:06   #35589
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
zobaczysz, będzie lepiej. Ale... gdzie są zdjęcia Twoich obecnych włosów? Zrób, pokaż. Sama dzięki temu szybciej dostrzeżesz zmianę.
Już wstawiam.

Na szczęście dzisiaj po całonocnym olejowaniu włosy wyglądają dużo lepiej, nie mam już stogu siana na głowie

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14408 zdjęcia wczorajszej katastrofy na szczęście nie posiadam

Mogłybyście pomóc mi zidentyfikowac mój skręt na chwilę obecną? Bo mam z tym niejaki problem.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez rude loki
ja mam obecnie dołek włosowy. jest strasznie gorąco, włosy tak oklapnięte nie były po czapce zimą

Witaj w klubie Moje włosy tez nie znoszą tej pogody ZIMO WRÓĆ!
Lato jest straszne, moje włosy źle reagują i na temperaturę i na słońce i na wiatr, a do tego się pocę więc są ciągle tłuste i przyklapnięte
Szczerze mówiąc nie sądziłam że jest więcej osób które uważają że zima jest łatwiejsza dla włosów

Stary 2011-05-31, 10:29   #35590
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Czy włosy bardzo Ci się puszyły? Sprawdziłaś pogodę?
Właściwie to nie mam problemu z puchem ostatnio (pogodę sprawdzam ) dziś też jestem zadowolona. Wczoraj karmiłam włosy tylko proteinami, potem sporo żelu nałożyłam. Może są trochę przyklapnięte, ale nie jest tak tragicznie

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:40   #35591
Eloe77

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14408 zdjęcia wczorajszej katastrofy na szczęście nie posiadam
Tam zaraz katastrofy. Na zdjęciach nie jest tak źle, jak opisujesz.
Cytat:
Mogłybyście pomóc mi zidentyfikowac mój skręt na chwilę obecną? Bo mam z tym niejaki problem.
Na chwilę obecną masz fale i za krótkie włosy. Oceniłabym na 2b, ale jeśli je zapuścisz i będziesz dalej pielęgnować, to jest szansa na więcej.
Dlatego kwalifikację weź wyłącznie jako wyjściową, ale nie ostateczną.
Cytat:
Lato jest straszne, moje włosy źle reagują i na temperaturę i na słońce i na wiatr, a do tego się pocę więc są ciągle tłuste i przyklapnięte
Podobnie jest u mnie. Na dodatek nie mogę niczym ich zabezpieczyć
Cytat:
Szczerze mówiąc nie sądziłam że jest więcej osób które uważają że zima jest łatwiejsza dla włosów
Dla moich jest Na dodatek ja kocham zimę, a ta pogoda przyprawia mnie o zawrót głowy (dosłownie i w przenośni).
Jeszcze pół roku...

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Właściwie to nie mam problemu z puchem ostatnio (pogodę sprawdzam ) dziś też jestem zadowolona. Wczoraj karmiłam włosy tylko proteinami, potem sporo żelu nałożyłam. Może są trochę przyklapnięte, ale nie jest tak tragicznie
Pytałam o puch, bo u mnie tak sie zaczyna podróż do rozprostowania albo - nawet lepiej - powstania ogólnej szczoty Robi się takie coś. Loki nie oddzielają się, ale od nasady zaczynają tworzyć płaską całość
Cóż, za kurację proteinową

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-31, 10:45   #35592
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Na chwilę obecną masz fale i za krótkie włosy. Oceniłabym na 2b, ale jeśli je zapuścisz i będziesz dalej pielęgnować, to jest szansa na więcej.
Dlatego kwalifikację weź wyłącznie jako wyjściową, ale nie ostateczną.
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło. oczywiście włosy zamierzam zapuścic, a właściwie już dłuższy czas zapuszczam bo mniej więcej rok temu byłam na zapałkę (przymusowo, po dredach, nie wiem jak mogłam sobie to zrobic)

Cytat:
Podobnie jest u mnie. Na dodatek nie mogę niczym ich zabezpieczyć
dokładnie, co by z nimi nie robic, w lecie i tak nic nie da

Cytat:
Dla moich jest Na dodatek ja kocham zimę, a ta pogoda przyprawia mnie o zawrót głowy (dosłownie i w przenośni).
Jeszcze pół roku...
Też uwielbiam zimę, śnieg i wszystko co z tym związane (no może poza mokrymi butami ), a w lecie mogłabym leżec i umierac przez cały dzień. A jak jest 30 stopni tak jak dzisiaj, to już w ogóle koniec.

A i w ogóle to dziękuję wszystkim za cierpliwośc do moich wczorajszych jęków

Stary 2011-05-31, 10:49   #35593
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

Na tę chwilę mam szampon z mydlnicą Fitomedu i musi wystarczyć.
Będę kusić - całkowity brak chemii to jednak całkowity brak chemii Na Dozie za 3zł
Cytat:
Fryzjer w czwartek i dopiero teraz mówisz?!
W sensie pojutrze. A pisałam coś wcześniej ;P
Gratka na gruponie, jak to ujęli "profesjonalna kompleksowa usługa" :P czyli maseczka silikonowa i cięcie. Trzeba mi zmiany, a jak mi się fryzjerka nie spodoba zawsze mogę poprosić same końce
Cytat:
Po mojemu określiłabym jako pierdzielnik, w pozytywnym sensie Włoski masz raczej sztywne czy miękkie?

Stary 2011-05-31, 11:42   #35594
NothingElse
Rozeznanie

Dzien dobryy
mam do Was ogromna prosbe. posiadam wlosy dlugie,chyba krecone. generalnie,kiedy bylam mala byly proste jak druty a w okresie dojrzewania im sie cos podzialo i sa jakie sa
wiec na poczatku myte byly zwyklym szamponem,juz nie pamietam jakim.pewnie cos w stylu pantene,timotei itp (2008)
ale z racji tego ze zawsze marzyl mi sie platynowy blond to zaczelam kombinowac z farbami:najczesciej szampony koloryzujace,raz uzylam w domu sama rozjasniacza(o zgrozo..),poznie j trwale farby.wszystko to w odcieniu blond-jasny blond.ale nigdy nie osiagnelam takiego efektu jak chcialam.wiec w koncu rozjasnilam wlosy profesjonalnie-zrobilam pasemka u fryzjera. kolor byl przepiekny,fryzjerka wyprostowala wlosy a ja bylam przeszczesliwa.do momentu kiedy umylam wlosy w domu i przyszlo sciagnac recznik z glowy.. (aha,zapomnialam dodac,ze zazwyczaj prostuje grzywke,zeby to jakos wygladalo wszystko.) wiec po tych nieszczesnych pasemkach przeroznymi odzywkami probowalam odratowac to sianko ktore mialam na glowie..ale poprawa byla..w zasadzie jej nie bylo.wiec przeczytalam wizazowe forum i postanowilam dzialac inaczej.
pozbylam sie silikonow,wiec obecnie moja pielegnacja wyglada tak:myje wlosy (w zasadzie skalp) szamponem babydream tym oto https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...el.html&next=1 ,splukuje i nakladam od gory emulsje glorii, a na reszte dlugosci maske tej samej firmy. i to trzymam kilka minut,po splukaniu i lekkim osuszeniu nakladam odzywke nivei ta oto https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ja.html&next=1 tylko ze bez splukiwania.
i teraz chcialabym zapytac czy ja dobrze robie? bo juz nie wiem czy jest poprawa czy ja ja chce widziec.wlosy sa jakby bardziej miekkie i na pewno zdecydowanie mniej sie przetluszczaja.odstawilam tez prostownice calkiem.
dodaje zdjecia(obawiam sie ze ten polysk to wina lampy blyskowej,ale innych nie mam)

1 i 2-poczatki,zero farbowania prostowania, drugie zrobione latem-wlosy rozjasnione sloncem -2008
3-az wstyd pokazywac po stosowaniu szamponow koloryzujacych-2009
4-tez 2009,wyprostowane z przodu
5-grudzien 2010 zdjecie ze swiat,wiec pianka we wlosach,lakier itp
6,7,8 -dzisiaj-w trakcie stosowania pseudomyciaodzywka
wiem,ze potrzeba im ciecia,ale to juz inna historia..
przepraszam za tak dlugi post,nie bijcie ktos cos moze mi doradzic w kwestii pielegnacji? na wszystkie pytania odpowiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg marzec 2008.jpg (44,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sierpien 2008.jpg (51,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lipiec 2009 2.jpg (66,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wrzesien 2009.jpg (56,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grudzien 2010.jpg (50,3 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011.jpg (70,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011 2.jpg (56,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011 3.jpg (58,9 KB, 73 załadowań)
Stary 2011-05-31, 12:17   #35595
Eloe77

Cytat:
Dziękuję, właśnie o to mi chodziło.

Cytat:
oczywiście włosy zamierzam zapuścic, a właściwie już dłuższy czas zapuszczam bo mniej więcej rok temu byłam na zapałkę (przymusowo, po dredach, nie wiem jak mogłam sobie to zrobic)
- w kwestii deredów
- w kwestii szybkości porostu włosów
- w tej samej kwestii, bo zazdroszczę
Cytat:
dokładnie, co by z nimi nie robic, w lecie i tak nic nie da
Można spiąć I ja to dziś zrobię przed wyjściem z pracy, bo tutaj mam klimę Dziś musiałam ja włączyć, bo nie idzie wytrzymać
Cytat:
Będę kusić - całkowity brak chemii to jednak całkowity brak chemii Na Dozie za 3zł
:tasaczek Kusicielko!
Cytat:
W sensie pojutrze. A pisałam coś wcześniej ;P
Gratka na gruponie, jak to ujęli "profesjonalna kompleksowa usługa" :P czyli maseczka silikonowa i cięcie. Trzeba mi zmiany, a jak mi się fryzjerka nie spodoba zawsze mogę poprosić same końce
ach,t o o ten Groupon chodzi! To pamiętam, ale nie sądziłam, ze to już.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

NothingElse toś podziałała Świetnie, że zaprzestałaś eksperymentów i odstawiłaś prostownicę, bo fale zapowiadają się rewelacyjne Zatem nie "chyba kręcone" a kręcone masz włosy.
Czym pozbyłaś się silikonów (ten BD za słaby jest do oczyszczania)?
Stosujesz Glorię, ale nie jest konieczne mycie całych włosów szamponem. Zerknij do FAQ i spróbuj zrobić OMO - zmocz, nałóż emulsję Glorii na długość, a skalp i włosy przy skórze umyj szamponem. Spłucz dokładnie całość, nałóż maskę Gloria.
Cytat:
i to trzymam kilka minut,po splukaniu i lekkim osuszeniu nakladam odzywke nivei ta oto https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ja.html&next=1 tylko ze bez splukiwania
Na pewno ta Nivea? Nie zma żadnej Nivei bez spłukiwania. Jedynie balsam , ale jego nie nazwałabym odżywką.
Co do innych rad - przyda Ci się więcej kosmetyków. Szeroki wybór w blogu Małgosi - link w 1. poście wątku.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-31, 12:54   #35596
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Na pewno ta Nivea? Nie zma żadnej Nivei bez spłukiwania. Jedynie balsam , ale jego nie nazwałabym odżywką.
Może chodzi o stosowanie tej odzywki, tyle że bez spłukiwania jej z włosów.

Cytat:
Włoski masz raczej sztywne czy miękkie?
Hm, w dotyku miękkie, ale jeśli chodzi o budowę pojedynczego włosa to grube i dośc ciężko układalne (hm, chyba właśnie zostałam słowotwórcą )

Stary 2011-05-31, 13:12   #35597
Eloe77

Cytat:
Może chodzi o stosowanie tej odzywki, tyle że bez spłukiwania jej z włosów.
Może być, tyle że ta wersja została wycofana z produkcji i praktycznie nie da się jej kupić, a nowa wersja jest już z silikonem. Trzeba ustalić, o jaką konkretnie chodzi.
Cytat:
(hm, chyba właśnie zostałam słowotwórcą )
A może cudotwórczynią

Gorąco

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-05-31 o 13:18
Stary 2011-05-31, 13:54   #35598
AjriszMarta
Zakorzenienie

NothingElse - witaj Po pierwsze nie widzę aż tak strasznie zniszczonych włosów Jest nad czym pracować
Samo mycie jest kwestią mocno indywidualną, ale warto żebyś spróbowała tych wszystkich sposobów typu OMO itd.
Brakuje mi tu głębokiego odżywiania i protein. Maski możesz spróbować robić sama, dając do odżywki (Glorie się nadają) oleje i np miód. Olejowanie samo w sobie też jest ważne.
Proteiny w tej chwili chyba najłatwiej nabyć na Mazidłach itd ?
Różowa odżywka Artiste jest niezła ale nikt jej dawno nie spotkał ;]
Cytat:
Hm, w dotyku miękkie, ale jeśli chodzi o budowę pojedynczego włosa to grube i dośc ciężko układalne (hm, chyba właśnie zostałam słowotwórcą )
Ciekawie sformułowane Czyli sprawdź czy nie jesteś Wavy wg tej typologii?

Stary 2011-05-31, 14:59   #35599
Eloe77

Dla ciekawskich nieco o porowatości.
Mnie się to trochę rozjeżdża (mało szczegółów), ale poczytać warto

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-31, 15:03   #35600
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dla ciekawskich nieco o porowatości.
Mnie się to trochę rozjeżdża (mało szczegółów), ale poczytać warto
kto sie zabierze za tlumaczenie? (ja dzisiaj ciezko pracuje)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:23   #35601
NothingElse
Rozeznanie

Cytat:

- w kwestii deredów
- w kwestii szybkości porostu włosów
- w tej samej kwestii, bo zazdroszczę
Można spiąć I ja to dziś zrobię przed wyjściem z pracy, bo tutaj mam klimę Dziś musiałam ja włączyć, bo nie idzie wytrzymać
:tasaczek Kusicielko!
ach,t o o ten Groupon chodzi! To pamiętam, ale nie sądziłam, ze to już.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

NothingElse toś podziałała Świetnie, że zaprzestałaś eksperymentów i odstawiłaś prostownicę, bo fale zapowiadają się rewelacyjne Zatem nie "chyba kręcone" a kręcone masz włosy.
Czym pozbyłaś się silikonów (ten BD za słaby jest do oczyszczania)?
Stosujesz Glorię, ale nie jest konieczne mycie całych włosów szamponem. Zerknij do FAQ i spróbuj zrobić OMO - zmocz, nałóż emulsję Glorii na długość, a skalp i włosy przy skórze umyj szamponem. Spłucz dokładnie całość, nałóż maskę Gloria.
Co do innych rad - przyda Ci się więcej kosmetyków. Szeroki wybór w blogu Małgosi - link w 1. poście wątku.
Cytat:
Może być, tyle że ta wersja została wycofana z produkcji i praktycznie nie da się jej kupić, a nowa wersja jest już z silikonem. Trzeba ustalić, o jaką konkretnie chodzi.
A może cudotwórczynią

Gorąco
Cytat:
NothingElse - witaj Po pierwsze nie widzę aż tak strasznie zniszczonych włosów Jest nad czym pracować
Samo mycie jest kwestią mocno indywidualną, ale warto żebyś spróbowała tych wszystkich sposobów typu OMO itd.
Brakuje mi tu głębokiego odżywiania i protein. Maski możesz spróbować robić sama, dając do odżywki (Glorie się nadają) oleje i np miód. Olejowanie samo w sobie też jest ważne.
Proteiny w tej chwili chyba najłatwiej nabyć na Mazidłach itd ?
Różowa odżywka Artiste jest niezła ale nikt jej dawno nie spotkał ;]

dziekuje bardzo za odzew poki co jestem kompletnie zielona w temacie pielegnacji kreconych wlosow.zaczelam sie tym niedawno interesowac

co do odzywki to wlasnie mam ta stara wersje,sama nie wierzylam,ale kupilam przypadkiem w sklepie w mojej malej miescinie nie wiem jakim cudem i ja wlasnie stosuje bez splukiwania

proteiny mowicie?mazidla? dla mnie to czarna magia,ale mam teraz duuzo czasu wiec mam nadzieje,ze wszystko ogarne
Stary 2011-05-31, 16:43   #35602
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Pytałam o puch, bo u mnie tak sie zaczyna podróż do rozprostowania albo - nawet lepiej - powstania ogólnej szczoty Robi się takie coś. Loki nie oddzielają się, ale od nasady zaczynają tworzyć płaską całość
Cóż, za kurację proteinową
Takie coś, tylko gorsze (za sprawą mocniejszego skrętu i większej ilości) to ja mam cały czas

I również umieram z powodu gorąca i z utęsknieniem czekam na zimę.

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:33   #35603
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
kto sie zabierze za tlumaczenie? (ja dzisiaj ciezko pracuje)
Przetłumaczyłam ufff
Ale czy moge ci przeslac na priva do sprawdzenia?
Co prawda mieszkam w UK, ale jak przychodzi do tlumaczenia to mi słow polskich brakuje

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:46   #35604
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Przetłumaczyłam ufff
Ale czy moge ci przeslac na priva do sprawdzenia?
Co prawda mieszkam w UK, ale jak przychodzi do tlumaczenia to mi słow polskich brakuje
dawaj, sprawdze rano (ale najpierw zatwierdz przyjazn bo inaczej nie wyslesz nic)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:00   #35605
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dawaj, sprawdze rano (ale najpierw zatwierdz przyjazn bo inaczej nie wyslesz nic)
Właśnie...próbowałam kiedyś napisać do Ciebie PW i się nie dało...teraz już wiem dlaczego
A w załączniku foto sprzed chwili (TŻ jednak nie potrafi zdjęć robić ehh). Minęła doba od mycia (jednak moje włoski kochają proteiny i psikadło wodno-keratynowe działa także).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2831.jpg (230,2 KB, 89 załadowań)

Stary 2011-05-31, 21:09   #35606
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie...próbowałam kiedyś napisać do Ciebie PW i się nie dało...teraz już wiem dlaczego
A w załączniku foto sprzed chwili (TŻ jednak nie potrafi zdjęć robić ehh). Minęła doba od mycia (jednak moje włoski kochają proteiny i psikadło wodno-keratynowe działa także).
Ale wy macie śliczne włosy, jak któraś z was wstawi to nie mogę się napatrzeć
Co prawda zdjęcie masz chyba z fleszem, więc sztuczne nabłyszczenie jest, ale domyślam się, że na żywo są równie ładne

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-31, 21:10   #35607
marika161
Raczkowanie

Eloe77 nie sądziłam, że od gorąca skóra głowy może być podrażniona. Ale odkąd zrobiło się gorąco mam to samo
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:16   #35608
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Co prawda zdjęcie masz chyba z fleszem, więc sztuczne nabłyszczenie jest, ale domyślam się, że na żywo są równie ładne
Dziękuję
Tak, z fleszem...niestety bez fotki nie wychodziły :/ za ciemno już jest. Błyszczą się oczywiście same z siebie także henna w tym jeszcze pomogła

Stary 2011-05-31, 21:25   #35609
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
Tak, z fleszem...niestety bez fotki nie wychodziły :/ za ciemno już jest. Błyszczą się oczywiście same z siebie także henna w tym jeszcze pomogła
Kusi mnie ta henna strasznie ale niee, muszę mieć swoje naturalne jak najdłużej, tak chyba będzie lepiej
Hmm, może i ja jakieś fotki swoich lokasów wrzucę

Pracuję nad sobą
Stary 2011-05-31, 21:28   #35610
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Mam to samo, patrzę, patrzę i się napatrzec nie mogę! Czemu od patrzenia na te kręciołki włosy się nie kręcą bardziej? No czemu?

Cytat:
Jestem zdecydowanie wavy, zastanawiało mnie tylko czy z tej skali trzystopniowej to ja mam 2a, 2b czy może jeszcze co innego i czy w ogóle to moje coś podchodzi pod kręcenie się

Cytat:
Kusi mnie ta henna strasznie
Mnie też, ale postanowiłam że jak już zaczęłam je lepiej pielęgnowac to najpierw je odbuduję zanim im znowu zrobię kuku... Mam nadzieję że jakoś przetrwam w zdrowiu psychicznym parę miesięcy bez farbowania

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-05-31 o 21:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości