Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 12:06   #301
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Monia, Scio, Shira

dziewczyny za kolejne tygodnie

Ja się witam w ten jakże upalny dzień. Nie zamierzam dzisiaj nawet nosa z domu wystawić . Już wyglądam jak serdelek...

Brumku i Elu super, że maluchy już takie duże i gratuluję dobrych wieści na wizytach.

Co do ruchów ja też uwielbiam wszystkie te, które nie są wbijaniem głowy czy rączek w mój pęcherz . Tak ogólnie to dziecko jest chyba spokojniejsze od mojego pierwszego. Mała teraz to tylko się przeciąga i obraca, tylko czasami kopie.

Wiecie co, przez ten upał nic mi się nie chce. Nawet specjalnie coś napisać. Podczytuję Was ale weny raczej brak.

Jedno co, to ja mogę spać. Za spanie mogli by mi płacić. Nie mam w ogóle problemu, że mi mała nie da spać bo kopie albo że mnie ktoś obudzi i nie zasnę. Tak jest codziennie - mały ok 8.00 z Tż do przedszkola, ja ich wyprawiam a potem do 11.00 śpię.

Uwielbiam spać i wcale nie uważam, że to marnowanie dnia . Poza tym jak będzie drugie to już nie pośpię. I znowu jak zombi będę funkcjonować...

Nerola jakbyś akurat nas czytała, to mogłabyś mnie zaprosić do klubu?

Pokazałabym Wam siebie i mojego łobuza . Nie chcę na ogólnym wątku umieszczać zdjęć z twarzą .
to do klubu wstaw

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:10   #302
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

A my dziś byliśmy w Ikei, i kupiliśmy 4 prześcieradła na materace i kocyk + duperelowate zabaweczki..
Które te prześcieradła (wklej linka) i w jakiej cenie?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Na pewno nie wrócę do pracy od razu po macierzyńskim - Filip będzie miał wtedy niecałe 2 latka i na przedszkole bedzie z wcześnie..

Będę więc chciała wykorzystać od razu urlop za 2012 i iść na wychowawczy..

nie denerwuje się, ja miałam paciorkowca i to jest dość powszechne i najważniejsze o nim wiedzieć. Jak wiesz to dostaniesz antybiotyk i nic się nie stanie
Czyli w styczniu 2012 można wykorzystać urlop wypoczynkowy za 2011 i odrazu za 2012 i dopiero potem myk na wychowawczy?

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Co myslicie jakbym do kosciola i na przyjecie poszla w takiej sukience?? za malo elegancka czy moze byc??

1. http://allegro.pl/expresowo-sukienki...639689357.html

2. http://allegro.pl/niesamowicie-dluga...641788218.html
In my opinion to one pasują na garden party, na wesele

Dziękuję za życzenia rocznicowe
Wczoraj mieliśmy mini grilla, byliśmy na działce posadzić cukinię, zjadłam chyba z kilo czereśni aż się bałam czy dziecku nie zaszkodzę
W rossmannie promocja na proszek bobas 17 zł/2 kg.
A jutro z mężem bierzemy się za odświeżanie materacyka do łóżeczka i pranie materiałowych części wózka. Trzeba tez z niego zrobić wózek z gondolą bo do nas trafił jako spacerówka.
Sweet Angel - uważaj na siebie i maleństwo
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:13   #303
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Zrobili mi usg synek waży już 1943 g wielkoludem to on nie jest, ale urósł 200 g w tydzień, co znaczy że IUGRU [chyba] nie ma;] Jest jakiś tydzień mniejszy niż norma przewiduje. Ale te wymiary uważam za niedokładne - niby usg 4D, a wychodzi z niego, że dziecku od ubiegłego tygodnia troszkę głowa schudła...
Super wieści
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja mam dziś wizytę o 13 30 ciekawe co tam mój doktorek powie fajnego trzymacie za nas kciuki jak się Wam przypomnij
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ?!
Czy opłaca się kupować poduszkę do karmienia?
Kupiłam sobie ten kupon i chce zaszaleć
Ja mam rogala do karmienia ale tylko dlatego że moja mamuśka go kupiła w lumpku za całe 4 zł A tak to nie wiem czy bym kupowała nowego Może teściowa by mi uszyła

Byłam na zakupach i strasznie gorąco dzisiaj. Do wieczora nie wychodze
Kupiłam sobie młoda kapustkę i zaraz bęe gotować i kotlety do niej usmażę i bedzie obiadek Do tego zupka jarzynowa
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:13   #304
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Które te prześcieradła (wklej linka) i w jakiej cenie?

Czyli w styczniu 2012 można wykorzystać urlop wypoczynkowy za 2011 i odrazu za 2012 i dopiero potem myk na wychowawczy?

In my opinion to one pasują na garden party, na wesele

Dziękuję za życzenia rocznicowe
Wczoraj mieliśmy mini grilla, byliśmy na działce posadzić cukinię, zjadłam chyba z kilo czereśni aż się bałam czy dziecku nie zaszkodzę
W rossmannie promocja na proszek bobas 17 zł/2 kg.
A jutro z mężem bierzemy się za odświeżanie materacyka do łóżeczka i pranie materiałowych części wózka. Trzeba tez z niego zrobić wózek z gondolą bo do nas trafił jako spacerówka.
Sweet Angel - uważaj na siebie i maleństwo

ja na komunie ide i to bedzie przyjecie w domu na 10 osob

Stary 2011-05-31, 12:18   #305
patik87
Zakorzenienie

moniczka jak to jest w domu na 10 osób- strojenie się nie ma sensu i kupowanie czegoś na jeden raz. Zrobisz jak zechcesz. Ja na komunii raz byłam w jeansach i eleganckiej bluzce. Jakoś nikt nie był szczególnie wystrojony.

Nie mam weny dzisiaj pisać coś, ale podczytuję.. zaraz wstawię kolejną turę prania, obiad robię, język niemowląt czytam...i dzionek zleci.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:21   #306
Zmalowana
Zakorzenienie

Przyniosłam wiatrak z piwnicy. Matko jak mi dobrze

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:21   #307
margaret82
Zadomowienie

Dziewczsyny a jakie prześcieradła kupujecie ?? Ja się nie mogłam zdecydowac i wzięłam jedno z frote a drugie z jerseyu i mam zamiar testować które lepsze Ale moze doświadczone mamuśki coś doradzą
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:26   #308
moniczka2123
Zadomowienie

ide z tad moze sie poloze

Stary 2011-05-31, 12:29   #309
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
to do klubu wstaw
Właśnie nie należę do klubu dlatego proszę Nerolę żeby mnie zaprosiła

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Przyniosłam wiatrak z piwnicy. Matko jak mi dobrze
Z nieba mi dziewczyno spadłaś. Wiatrak stoi na segmencie a ja o nim zapomniałam, normalnie Ci się należy .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:29   #310
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedź, już myślałam, że tak piszecie wszystkie i że w te worki próżniowe trzeba pakować ... W takim razie od jutra piorę!

Cytat:
Zrobili mi usg synek waży już 1943 g wielkoludem to on nie jest, ale urósł 200 g w tydzień, co znaczy że IUGRU [chyba] nie ma;] Jest jakiś tydzień mniejszy niż norma przewiduje. Ale te wymiary uważam za niedokładne - niby usg 4D, a wychodzi z niego, że dziecku od ubiegłego tygodnia troszkę głowa schudła...

Cytat:
ja mam dziś wizytę o 13 30 ciekawe co tam mój doktorek powie fajnego trzymacie za nas kciuki jak się Wam przypomnij

Moniczka mi sie wydaje, że te sukienki to takie bardziej na plaże
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:30   #311
youyou
Zakorzenienie

moniczka mi się te sukienki nie podobają, uwielbiam takie długie zwiewne letnie sukienki ale te są jakieś nie za bardzo..

Ale uważam że na komunię ciężarna spokojnie może założyć tego typu kieckę, w końcu są upały.... poz tym takie nawet gwizdy na czerwonym dywanie noszą

Cytat:
Brawo, 200g tygodniowy przyrost to bardzo ładny wzrost

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Pisałyście o garderobie szpitalnej - ja po poradzie kuzynki (też po CC) chyba zakupię spodenki 3/4 i koszulkę kopertową - kieca przydała jej się tylko 1 dzień po CC, a potem to spokojnie w spodenkach latała
Nie wiem czy to jest dobry pomysł na pierwsze dni.. przecież co jakiś czas na obchodzie sprawdzają jak się goi krocze więc trzebaby te spodenki ściągać.
ale potem ja też śmigałam w dresikach i koszulce a nie piżamie (bo spedziłam w szpitalu 10dni..) bo nie wyobrażałam sobie tak całe dnie w piżamie gnić

Cytat:
joł

trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Właśnie oglądam na Polsat Cafe program o odrzuconych przez kobiety po urodzeniu dziecka mężczyznach, mężach, chłopakach. Kobiety o których mowa, po porodzie całą swoją uwagę, czas poświęcają dzieciom, nie pozwalają dotknąć dziecka mężczyźnie, nie mówiąc już o sobie.I tak, większość szukała pocieszenia gdzieś indziej...
Chciałabym uniknąć tego błędu.
no właśnie to jest najczęstszy błąd świeżo upieczonych matek że nie dopuszczaj ojca do dziecka bo myślą że wszystko zrobią lepiej a potem się dziwią ze tatuś nie chce się dzieckiem zajmować

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
tak mi się wydaje.. (ale pewności nie mam)

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-31 o 12:37
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:33   #312
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Shira skarbie dziękuję dostałam już przesyłkę!!!!
no to się cieszę bardzo!!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Shira, gdzie jesteś???? Dotarły pieniążki na konto?????
[QUOTE=iustyna1;27223294]Monia, Scio, Shira

jestem jestem kaska właśnie została zaksięgowanadzięki za kcikaski

lecę myć podwozie i do gina sruuuuu napisze później
Stary 2011-05-31, 12:35   #313
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Siedzę w pracy jak na szpilkach i tylko czekam na godzinę 19, żeby zacząć szkołę rodzenia

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a tak serio to ta dluga i zamknieta szyjka sprawila mi duuuzo klopotu, bo nie chciala sie zgladzic ani rozwierac podczas porodu jak pan bog nakazal po dlugich meczarniach - ona zachowala urode, a ja musialam miec CC
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Brumek mam nadzieje,że ta utrzymana w pełni szyjka to nie wada. nie zrozum mnie źle,ale ja miałam zawsze taką szyjkę i lekarz też był dumny,ale tylko do czasu porodu.9 dni po terminie ona nadal była taka piękna i rodziłam w mękach.
No dziewczyny, ale z Was pesymistki Człowiek się cieszy, że wszystko ok, a Wy nawet w tym widzicie najgorsze
Ja nie ma zamiaru czarnowidzieć i na razie się po prostu cieszę, że moja ciąża w żaden sposób nie jest zagrożona

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A tak poza tym to weszłyśmy dziś w 32 tydzień, czyli ósmy miesiąc
Ja się nie mogę doczekać!

Cytat:
Ściskam kciuki, mój Aniołku

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Zostało mi równo 20 dni

Właśnie oglądam na Polsat Cafe program o odrzuconych przez kobiety po urodzeniu dziecka mężczyznach, mężach, chłopakach. Kobiety o których mowa, po porodzie całą swoją uwagę, czas poświęcają dzieciom, nie pozwalają dotknąć dziecka mężczyźnie, nie mówiąc już o sobie.I tak, większość szukała pocieszenia gdzieś indziej...
Chciałabym uniknąć tego błędu.
Tak sobie myślę, że jak mi zostanie 20 dni to zacznę się kochać po 3 razy dziennie i podłogi szorować na kolanach, żeby szybciej urodzić

A to co robią te kobiety to IMHO najgorsze co można zrobić dziecku. Tak jest zniewolić emocjonalnie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wiecie co, przez ten upał nic mi się nie chce. Nawet specjalnie coś napisać. Podczytuję Was ale weny raczej brak.
A mi upały zawsze dają zastrzyk energii Dziś po prostu jest dla mnie idealnie
Stary 2011-05-31, 12:37   #314
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
To tak samo jak ja a dzis to mam taki dzien ze jak mnie ktos podkurzyl to bym pogryzla

Lepiej niech sie nikt nie zbliza
skad ja to znam

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jaki będzie w dotyku

na opamiętanie !! My i tak się spotkamy prędzej czy później!
zanetko ty brutalu

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
rany jak jest gorąco, juz 30 stopni., uf, najchetniej to bym we wannie siedziala teraz.
noooo............masakra patelnia jak nic

Cytat:
a propo tematu mleka sztucznego który jakiś czas temu poruszałyście,żadna nie wymieniła Humany i chciałam zapytać czy któraś z Was ma już sprawdzone to mleczko???
ja bylam wychowywana na Humanie i Bebiko i mam sie dobrze
no chociaz troche pecha mam ostatnio...ale to chba nie przez mleko

najlepiej gina spytac jak to jest z tymi specyfikami teraz.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:48   #315
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to jest dobry pomysł na pierwsze dni.. przecież co jakiś czas na obchodzie sprawdzają jak się goi krocze więc trzebaby te spodenki ściągać.
ale potem ja też śmigałam w dresikach i koszulce a nie piżamie (bo spedziłam w szpitalu 10dni..) bo nie wyobrażałam sobie tak całe dnie w piżamie gnić

no właśnie to jest najczęstszy błąd świeżo upieczonych matek że nie dopuszczaj ojca do dziecka bo myślą że wszystko zrobią lepiej a potem się dziwią ze tatuś nie chce się dzieckiem zajmować
U mnie w szpitalu nawet jednorazowych gatek nie można a co dopiero spodnie. Chociaż sama sobie kupiłam 2 komplety góra i spodenki jakbym znowu na patologii miała leżeć. O takie:
http://allegro.pl/pizama-2cz-do-karm...534854366.html

i naprawdę są super. Do tego kupiłam 2 koszule nocne do karmienia używane, które wyglądają jak nówki.

Co do izolowania taty od dziecka to ja przez pierwsze 2 miesiące ani razu nie wykąpałam malucha bo się bałam. To było zadanie Tż i chyba był dumny, że w czymś był ważniejszy czy lepszy od mamy. A więź mają niesamowitą. Jedno co, to do małego nie wstawał w nocy bo ma mocny sen. Zawsze ja już dawno byłam na nogach zanim on oko otworzył.

Do dzisiaj tak jest, Tż nawet nie wie, czy dziecko się w nocy budziło czy nie.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A mi upały zawsze dają zastrzyk energii Dziś po prostu jest dla mnie idealnie
A bo Ty to jesteś taki nasz wątkowy wybryk (w żartobliwym znaczeniu, bo sama Ci zazdroszczę ). Nie dość ,że brzuszek masz malutki, figurę lepszą niż nie jedna bez ciąży, do teraz wymiotujesz, to jeszcze nie puchniesz i uwielbiasz upały.

Ja też lubię ale nie w ciąży.

Ale już się nie mogę doczekać jak Twój brzuch będzie wyglądał w 37-38 tygodniu. Jak pojedziesz na porodówkę to Cię za symulantkę wezmą i odeślą .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:02   #316
83monia
Zakorzenienie

brumek - z twoim brzuchem tylko zeby cie na gastrologię nie odesłali, bo wyglądasz jak ofiara grochówki, fasolowej i kapusty a nie ciężarna ale energii zazraszczam, bo ja jak jest wyzej niż 25 stopni to flaczeję - fizycznie i psychicznie

ide truskawli jesc. jem codziennie prawie 1 kg, mam nadzieje ze nie dobije siebie (wysypka) i dziecka (alergia?),ale mam ochote na owoce, najlepiej kwaśne lub mocno soczyste (arbuz, czereśnie, wiśnie...). a potem może trochę pokimam. jak tylko wstaje to mnie od razu ten brzuch ciagnie. a dziś jade po dziecko to musze sie trzymać - wymyślił sobie ze nad morze pojedziemy. no, sie zobaczy, bo coś dziś wietrznie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:10   #317
DaKaro
Zadomowienie

Ale mam pakowania . Dopiero przy segregowaniu i praniu wychodzi ile nam się rzeczy przez te lata uzbierało. Idę walczyć dalej...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:13   #318
agni82
Zadomowienie

Makrobratek, o takie:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30122255

pakowane po dwie sztuki, bawełniane.miłe w dotyku.i nie drogie. my płaciliśmy 7.49 funtów za paczkę (2 w środku)
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:17   #319
zanka205
Zakorzenienie

dzień doberek
byłam już u mamy, potem z mężem na kopalni na stołówce wzięliśmy sobie obiad na wynos i teraz już jestem w domu- sama
mąż z Filipem i teściami pojechali nad wodę, niestety ja nie dałam rady, tak mi dziś gorąco że aż słabo
wolałam zostać w domu
leży przede mną mały wentylatorek ale daje radę i mi tak błogo
do tego piję zimną oranżadę

dziś kończymy 34.t.c.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:21   #320
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dziewczsyny a jakie prześcieradła kupujecie ?? Ja się nie mogłam zdecydowac i wzięłam jedno z frote a drugie z jerseyu i mam zamiar testować które lepsze Ale moze doświadczone mamuśki coś doradzą
tych frotkowych nie trzeba prasowac

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Makrobratek, o takie:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30122255

pakowane po dwie sztuki, bawełniane.miłe w dotyku.i nie drogie. my płaciliśmy 7.49 funtów za paczkę (2 w środku)
ja tez je mam (zielone) PAKOWANE PO 2SZTUKI ZA 30ZŁ
bardzo miłe w dotyku

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:23   #321
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień doberek
byłam już u mamy, potem z mężem na kopalni na stołówce wzięliśmy sobie obiad na wynos i teraz już jestem w domu- sama
mąż z Filipem i teściami pojechali nad wodę, niestety ja nie dałam rady, tak mi dziś gorąco że aż słabo
wolałam zostać w domu
leży przede mną mały wentylatorek ale daje radę i mi tak błogo
do tego piję zimną oranżadę

dziś kończymy 34.t.c.
zostalo ci 6 tygodni

Stary 2011-05-31, 13:29   #322
jacieeeee
Wtajemniczenie

Chciałam Was nadrobić...ale nie mam siły.

Napiszę tylko, że płaczę od rana...łazienka spie......ona. Pani umyła płytki 3 razy i najprawdopodobniej są zniszczone. Facet jak kładł fugę to nie doczyścił, płytki zmatowiały i wyglądają tragicznie.
Nie wiem czy coś się da z tym jeszcze zrobić. Mam dość

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:30   #323
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
zostalo ci 6 tygodni
wiesz pierwszy możliwy termin porodu może być w tym tygodniu ciąży co urodził się Filip, zakładając tą wersję zostało mi 2 tygodnie, równie dobrze mogę i do połowy lipca nie urodzić, ale ten pierwszy możliwy termin mnie powoli przeraża
stresuję się ostatnio hehe
młody wyszedł w 36.t.c. to już 16. czerwca mogłabym się rozpakować

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:34   #324
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Napiszę tylko, że płaczę od rana...łazienka spie......ona. Pani umyła płytki 3 razy i najprawdopodobniej są zniszczone. Facet jak kładł fugę to nie doczyścił, płytki zmatowiały i wyglądają tragicznie.
ale jak to ???? to kto spieprzył sprawę??? kobita miała złe środki czyszczące??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:44   #325
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jak to ???? to kto spieprzył sprawę??? kobita miała złe środki czyszczące??
Nie, nie. Gość który kładł płytki nie doczyścił z nich fugi i się wżarła. Są matowe, zamiast błyszczących. podobno ocet może pomóc, ale ja mam już dość

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:46   #326
agni82
Zadomowienie

spokojnie jacieeee, spróbuj z tym octem.pewnie da rade
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:52   #327
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

u nas tez byla słabo doczyszczona fuga, ale szorowalismy twarda szczotka na zmiane ze szmatkami i udalo sie zeszlo wszystko, bo powchodzila w jakies mikroszparki i wygladala jak pozaciekane.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:57   #328
Zmalowana
Zakorzenienie

iustyna,a całuj jestem szczepiona

jacieee
to dodatkowa robota :/ Cytryna też dobrze bierze różne syfy

Stary 2011-05-31, 13:58   #329
mamad1
Zadomowienie

Ja też dziś cały dzień siedzę w domu. W dodatku sama, bo teściowie pojechali na działkę. Przynajmniej mam spokój. Robię trochę porządek w szafkch i pozbywam się niepotrzebnych rzeczy. Na razie trochę opornie mi to idzie, ale jestem dobrej myśli. Mam naturę chomika i wszystko bym zostawiała na wszelki wypadek, ale teraz nie mogę sobie na to pozwolić, bo jednak nie mamy na to wszystko miejsca. Jedynie z czym szalejemy, to książki. Mamy ich całe mnóstwo i ostatnio brakuje nam na nie miejsca na półkach. W dodatku ostatnio usłyszeliśmy, że przez taką ilość książek dziecku będzie duszno w pokoju

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-05-31 o 14:02
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:08   #330
Zmalowana
Zakorzenienie

Marina ja bez gazowanego nie umiem żyć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości