|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Wczoraj mi gin powiedział że ból podbrzusza to powiększająca się macica i naciągające się więzadła. Mnie wczoraj tak pobolewało, ale sprawdził i wszystko jest okey.
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Brzuszek też mi się podoba bardzo. Dupka biorę długo rzeczywiście, ale lepiej dmuchać na zimne.
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko Mnie to cały brzuch bolał i to bardzo juz myślałam że będe płakać, ale wytrzymałam. Dziś narazie mnie nie boli z rana tylko, zobacze dalej jak będzie. Ja mam LUTEINE brać do 20 tygodnia.
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Mnie to tylko podbrzusze bolało. Ale ciepło na dworku. W domu pozamykałam wszystkie okna rolety zaciągnełam i mam tak fajnie chłodno
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie i brzuszki,
Ja już byłam na spacerku a teraz wyleguję się w cieniu na tarasie. Mnie też ostatnio brzuch boli ale pocieszam się tym, ze może to jednak macica rośnieA duphaston też będę brała do 20 tc, lekarz mówił, że jak brzuch będzie mnie nadal pobolewał to nawet do 26 tc można go brać. Ja po ostatnich poronieniach wśród znajomych jakaś przewrażliwiona jestem. Mi się podoba: W czerwcu pierwsze kopniaczki, na listopad/grudzień szykuja się nasze dzieciaczki. Idę jeść truskawki, bo się uśmiechają do mnie
|
#4085 |
|
Raczkowanie
|
No to i moje propozycje:
1.Mdłości już za nami, na koniec roku niecierpliwie czekamy 2.Lato przed nami, jesień jeszcze z brzuszkami a zimą nasze bobaski przywitamy No i dodaję zdjęcia mojej dzidzi, zrobiłam tak jak radziła Myszeczka aparatem zdjęcia ![]() Mnie też podbrzusze pobolewa, już mniej, ale w sobotę to dość mocno
Edytowane przez gosiaczekkk85 Czas edycji: 2011-05-31 o 11:36 |
|
|
|
#4086 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() O jednak innych wena nie opuszcza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Meshua ale może to tylko sprzęt zawiódł. Daj znać co wyszło. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze. Nikaa2 fantastyczny sen, ale przemyślenia też niczego sobie ![]() I wszystkim udanych wizyt gratuluję Gosiaczku jakie fotogeniczne maleństwo
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-31 o 11:37 |
||
|
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaraz też mykam na podwórko i będe szykowac obiadek prażonki mniam---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Pięknie wyszłedł maluszek Wogóle to juz taki fajny duzy, a niedawno takie fasoleczki siedziały
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek super zdjęcie duży ten Twój skarb jak na 12tc
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- To co robimy ten z motylkami co fajny jest mi się podoba bardzo ![]() Ale to zakładamy nowy czy piszemy do moderatora by tytuł tylko zmienił? Ja bym była za nowym to i ankietę by się dało na początek
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale może niech si dziewczyny wypowiedzą, bo zmienić wątek zawsze można
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za komplementy
![]() Tak, ponad 5000 postów to znak żeby zamknąć i otworzyć nowy z wybranym przez większość tytułem i w 1 poście spis mamusiek. Także jeszcze spokojnie możemy przez tydzień albo dwa kontynuować ten wątek. A co do prowadzenia to mamuśka która ma stały dostęp do neta i jej się po prostu chce
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
joamci to sie nie rymuje, przynajmniej mi jakos tak wiec jak cos to moze tak:
1 trymestr juz za nami , wiec rosniemy i cudne kopniaczki czujemy.
|
|
#4092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co myślicie z pomysłem, aby kiedyś przy mamach napisać jaki wózek wybrały? Bo mi strasznie tego zawsze brakowało w sąsiednich wątkach a przeszukiwanie wątku o wózkach kto ma jaki i czy jest zadowolony, masakra. A tak to jest wpisane i można do takiej osoby zapytać jak się wózek sprawuje czy jest zadowolona itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje propozycje ![]() - Zamiast sanek wózki pchamy, o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011, - Wiosna, lato, jesień z brzuchem, a na zimę już z maluchem. Listopad, grudzień 2011. - Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały. Itp ![]() Dziecko mi się pochorowało Kicha i smarka Maruda straszna biedna
|
|||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
seona ja tez uwazam ze to swietny pomysl, zawsze bedzie jakies rozeznanie.
Do mnie generalniue juz mozna przypisac X lander:P ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- i twoja 2 propozycja mi sie strasznie spodobala!
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Darusia mamy taki sam typ wózka też go kupujemy. Tylko ta kolorystyka 2011 mi jakoś się nie podoba
|
|
#4095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam ![]() Seona Twoja propozycja 1 i 2 jak dla mnie najfajniejsze do tej pory i jestem za nimi ![]() A tak poza tym gratuluje Mamusiom udanych wizyt i ładnych fotek ![]() A Ty Olusia uważaj na siebie w Niemczech z tymi zakażeniami tą paskudną bakterią |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Seona
- Zamiast sanek wózki pchamy, o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011, - Wiosna, lato, jesień z brzuchem, a na zimę już z maluchem. Listopad, grudzień 2011. - Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały. też obstawiam 2 Edytowane przez ona24 Czas edycji: 2011-05-31 o 13:18 |
|
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
A teraz ciekawostka przeciw rozstępom, słyszałyście o takim sposobie?:
"Jestem szczęśliwą przyszłą mamą i chciałam się podzielić sposobem na to, jak zapobiec rozstępom. Niedawno miałam problemy z alergią skórną i wybrałam się do dermatologa. Korzystając z tego, że jest on również specjalistą od rozstępów, zapytalam go, jak powinnam dbać o skórę, by nie powstały. Lekarz poradził mi, bym codziennie wypijała łyżeczkę tranui zjadała łyżeczkę żelatyny spożywczej. Muszę przyznać, że nie należy to do pyszności, ale za to jest skuteczne, bo dotąd nie mam rozstępów" Czy możemy w ciąży bez ograniczeń spozywać tran i żelatynę ?
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
O matko gdzie to znalazłaś. Ja bym na to nie poszła.
A dziewczyny z Mazowsza wybieracie się:http://www.motherandbaby.pl/index.php?page=11 ?
|
#4099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na te targi bym się wybrała z chęcią, ale niestety muszę wyjechać w tym okresie Edytowane przez marli Czas edycji: 2011-05-31 o 13:37 |
|
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Ja idę. Jeszcze na takich nie byłam, a też moja firma co w niej pracuje (NUK www.nuk.pl ,Świat Dziecka www.swiatdziecka.com.pl) się wystawia więc trochę pogadam z nimi bo dawno się nie widziałam
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matko co za upal
![]() Cytat:
Cytat:
chociaz 1 tez fajna![]() Tak w ogole, to powinnysmy w jednym poscie zebrac tytuly i pod spodem kazda zaglosuje, zliczy sie i wybierze, bo tak to mozna sie zaplatac Co wy na to mamuski??Seona duzo zdrowka zycze dla niuni |
||
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
Wiosna, lato, jesień z brzuchem, a na zimę już z maluchem
a może zamiast maluchem to maluszkiem ??
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
No tak tak
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Ja również podpisuję się pod tą opcją. Kurcze niby w cieniu leżę, a już się opaliłam troszkę
jakbym wiedziała że mnie tak weźnie to bym strój kąpielowy założyła, a tak to mam tysiąc pasków
|
#4107 |
|
Rozeznanie
|
Messuah, trzymam kciuki i bardzo Ci wspolczuje.
Jak dla mnie wszytskie tytuly watkow fajne, bardzo podoba mi sie takze pomysl z ankieta na imiona i lista wozkow. moze proponuje, zeby ulatwic Ani, zeby kazda osoba z watku wyslala jej prica albo maila z takimi wiadomosciami, zeby nie trzeba bylo tego lowic z kontekstu. I dac ta informacje na 1 stronie, zeby wszyscy wiedzieli, ze tak trzeba zrobic. Dzieki temu osoby, ktore np raz sie odezwaly, ale juz w ogole sie nie udzielaja/nie czytaja nie byly na liscie. To tez powinno ulatwic moderowanie watku. Co do popularnych imion, to tu jest lista z 2009 z US http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/87...2009_roku.html i z 2010 http://www.mswia.gov.pl/portal/pl/87...roku_2010.html Te najrzadsze imiona to ciekawa lektura . Jak widac, takze na watku pewne imiona wciaz sa bardzo popularne. Mi sie kiedys Julia i Maja bardzo podobaly, ale wlasnie przez ta popularnosc odpadaja. Sama mam na imie Ania i zawsze bylam jedna z kilku An, co bylo dosyc denerwujace. Nasze dziecko bedzie mialo na imie Kasia albo Jurek, niektorym sie podobaja, innym nie, ale jak dla nas optymalnie, sa to normalne imiona, ktore wszyscy znaja, ale nie jakos szczegolnie modne aktualnie, no i maja dla nas znaczenie emocjonalne, bo w naszej rodzinie takie imiona sie pojawialy w przeszlosci ![]() Ostatnio bylam w H&M oblookac ciuchy ciazowe, no i bida z nedza i drogo. Kupilam sobie za to rybaczki a la sportowe jeansy na gumce w takim tanim centrum chinskim. Polecam, jestem zadowolona i na cale lato mysle, ze starcza koszt 49 zl. Jutro rano wylatuje sluzbowo do UK i przedluzam sobie o 2 dni prywatnie, wiec sie ciesze, takie krociutkie wakacje beda, nie wiadomo czy jakies jeszcze bede miala w tym roku, bo TZ pracuje od miesiaca dopiero i nie wiadomo jak z urlopem ![]() Pozdrawiam dziewczyny i zycze nam oby to lato nie bylo upalne w tym roku. Edytowane przez Aniolina Czas edycji: 2011-05-31 o 14:45 |
|
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez jestem za tym tytulem Wiosna,lato,jesien z brzuchem/brzuszkiem,a na zime juz z maluchem/maluszkiem. brdzo mi sie podoba
|
|
|
|
#4109 |
|
Raczkowanie
|
A może coś tego typu:
"Brzuszki coraz większe mamy na nasze Maleństwa niecierpliwie czekamy" Mamusie listopad/grudzień 2011 ![]() albo "Brzuszki coraz większe mamy na pierwsze kopniaczki niecierpliwie czekamy" Mamusie listopad/grudzień 2011 ![]() Chociaż Wasze propozycje bardzo mi się podobają Najbardziej Wiosna, lato, jesień z brzuszkiem, a na zimę już z maluszkiem. Listopad, grudzień 2011. Edytowane przez kropeczka27 Czas edycji: 2011-05-31 o 14:59 |
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie zdecydowanie pory roku wygrywają nawet opis na gg taki ustawiłam ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

a nawet mniej 55,500
ale pocieszam się tym, ze może to jednak macica rośnie

Bo mi strasznie tego zawsze brakowało w sąsiednich wątkach a przeszukiwanie wątku o wózkach kto ma jaki i czy jest zadowolony, masakra. A tak to jest wpisane i można do takiej osoby zapytać jak się wózek sprawuje czy jest zadowolona itp.
bo takto byśmy dawali pomysły na temat wątku i później będzie głosowanie które najfajniejsze
Kicha i smarka

Co wy na to mamuski??