Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 10:36   #1621
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Ja to się jakoś wstydzę wychodzić w leginsach, bo mam manie że jestem za gruba i głupio wyglądam =/

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:38   #1622
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Dzasta, toś się biedna strachu najadła

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:41   #1623
aa2
Zakorzenienie

dzień doberek
melduje sie pracusiowoato
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:48   #1624
DzastaW
Zadomowienie

Dzisiaj mama stwierdziła że kupi Mi płacącą lalkę, by przyzwyczaić psa do dziecka w jakiś sposób =))) he he

Stary 2011-05-31, 11:33   #1625
luii
Zadomowienie

55 stron do nadrobienia przez tydzień nie ma sznas!

Wróciłam z urlopu.....francja jest cudna i zaraz wam się tu fotkami pochwalę

Ale zeby nie było za wesoło to zaraz po wylądowaniu zaczełam plamic....panika jak nie wiem.....naszczescie plamienie ustapiło a potem twardnienie brzucha.....rozmawialam z ginem.....i twardnienie na tym etapie ciąży są normalne jesli zdarzają się kilka razy w ciągu dnia, u mnie było tego z kilkanaście......
dzis próbowałam umówić sie do lekarza i oczywiście nie ma terminów musze czekać na wyznaczona wizytę w przyszłym tygodniu.

Napiszcie jeśli macie jakieś doświadczenia z twardniejącym brzuchem

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 11:43   #1626
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczęta
Wpadłam tylko się przywitać i uciekam piec pyszne ciacho czekoladowe mam nadzieję, że wyjdzie lepsze niż ostani sernik, który wylądował w koszu
Stary 2011-05-31, 12:00   #1627
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Nie dołować się przez sen, przecież to tylko sen

Aa widze to samo co u mnie , czasem przekręcanie małego, zahacza o ból, zalezy jaką tam akrobację chce wykonać ciekawa jestem ile mój skarbek waży
ja czasami mam tak realistyczny sen, że po obudzeniu mogę być zła na tż ale to wszystko przez moją zazdrość która mnie czasem dopada

Mi się ubzdurało że dzisiaj jest Dzień dziecka

Dzasta ale się musiałaś najeść strachu

Danika
szkoda że filmik taki długi bo bym Cię zmolestowała o wstawienie, swojego nie mam to bym Twój oglądała

Małgosia ja chce kawałek Twojego placka

acelinka super wyglądasz w tym komplecie, co do wrażenia że ma się goły tyłek to przecież masz tuniczkę, ja na początku też miałam takie wrażenie, ale jak patrzę jak niektórzy zakładają leginsy i normalną krótką bluzkę to dopiero robię oczy! nie mogłabym tak, czuła bym się zbyt obnażona

i chciałam napisać ze jestem umówiona na to usg (żeby sprawdzić przepływy) na wtorek za tydzień, ale niestety ten pan nie nagrywa, ale powiedział ze dostanę zdjęcia
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-05-31 o 12:02
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:22   #1628
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

mucka21 - co do tego krążka, to czytałam o nim bardzo duużo i nie słyszałam, zeby którejś dziewczynie on przeszkadzał. Poza tym moja szyjka z prawidłowych rozmiarów skróciła się bez skurczy do 2,8 kiedy siedziałam w domu i nie szalałam wcale. A teraz zacznie mi się dość intensywny czas i boję się, że znów się skróci... Poza tym nawet gdyby mnie jakoś uwierała to wole uwieranie i zdrową dzidzie niż nerwy.

angela006 - te pobolewania brzucha to na pewno od pzremęczenia, zatem odpoczywaj a nie możesz iść na L4??? Komplecik b.ładny i te kolory jakieś mniej pstrokate, może coś wybiore

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
1. Czy któraś z Was nosi soczewki? Jeśli tak to jakie i jakiej firmy ja w tamtym roku nosiłam ale takie droższe, chciałabym poszukać cosik tańszego i zastanawiam się nad 3 - miesięcznymi, dają rade czy i tak prędzej je trzeba wyrzucić?
Aha i czy podczas porodu można mieć soczewki w oczach czy nie bardzo?

2. Wklejałam Wam wczoraj te fotki - i pytanie brzmi: czy moge tak wyjśc na ulice? chodzi mi o leginsy w połączeniu z tą bluzką, kurde nadal nie jestem do nich przekonana i wydaje mi się ze mam tyłek na wierzchu
1. Ja noszę PureVision miesięczne - za 3 pary (na 3 miesiące) płacę 100zł u optyka. I ja sobie je b. chwale ale rodzić w nich to raczej nie można
2. Możesz wychodzić na ulice spokojnie!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:39   #1629
KarlaM
Raczkowanie

Ale mi dobrze na zwolnieniu... leze sobie, pieke placki, czytam Wizaz
Malenstwo tez jest chyba zadowolone- raz na kilka godzin bawimy sie w laskotanie brzuszka

Nie wyobrażam sobie, że mogłabym teraz siedzeć w tym upale w jakimś zapchanym wagonie metra (gdzie nawiazujac do waszej dyskusji nikt nie ustepuje miejsca pomimo mojego juz bardzo widocznego brzuszka). Po 4 latach ciezkiej pracy w pełni na to zasługuję.

Skurcze przeszły - wszystkie dziewczyny, które się skarżyły przez ostatnie dni powinny po prostu odpocząć. No i nospa forte, magnez plus luteina. Nawet sobie nie wyobrażacie jaka ulga!!

Dzasta szczerze współczuję i podziwiam, że potrafiłaś tak szybko się pozbierać i wrócić do nas... chociaż nie ma chyba lepszej terapii (co wiem z własnego doswiadczenia).

Zauważyłyście, że nawet krótkie wycieczki (kilkaset metrów do sklepu) stały się teraz takimi małymi maratonami? Pół godziny leżenia po powrocie gwarantowane... no ale 2 kg truskawek przyniesione. A to, że mają mniej cukru niż 2 kg cytryn to miła nowinka
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 12:55   #1630
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Malenstwo tez jest chyba zadowolone- raz na kilka godzin bawimy sie w laskotanie brzuszka

Nie wyobrażam sobie, że mogłabym teraz siedzeć w tym upale w jakimś zapchanym wagonie metra (gdzie nawiazujac do waszej dyskusji nikt nie ustepuje miejsca pomimo mojego juz bardzo widocznego brzuszka). Po 4 latach ciezkiej pracy w pełni na to zasługuję.

Skurcze przeszły - wszystkie dziewczyny, które się skarżyły przez ostatnie dni powinny po prostu odpocząć. No i nospa forte, magnez plus luteina. Nawet sobie nie wyobrażacie jaka ulga!!

Dzasta szczerze współczuję i podziwiam, że potrafiłaś tak szybko się pozbierać i wrócić do nas... chociaż nie ma chyba lepszej terapii (co wiem z własnego doswiadczenia).

Zauważyłyście, że nawet krótkie wycieczki (kilkaset metrów do sklepu) stały się teraz takimi małymi maratonami? Pół godziny leżenia po powrocie gwarantowane... no ale 2 kg truskawek przyniesione. A to, że mają mniej cukru niż 2 kg cytryn to miła nowinka
to dobrze ze skurcze przeszły ja niestety sie z nimi zmagam
nospe forte wziełam narazie 1 tebletke i czekam az zacznie działac wizyte u gina mam za tydzien dopiero wiec pytam was

magnez moge brac na wlasna reke?? i jaki bedzie najlepszy??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:05   #1631
DzastaW
Zadomowienie

KarlaM gdy dowiedziałam się co Mi było, to miałam już dobry humorek i normalnie funkcjonowałam =)

Stary 2011-05-31, 13:08   #1632
pestka78
Rozeznanie

acelinka daj mi troche

Cytat:
Kobitki mam 2 pytanka

1. Czy któraś z Was nosi soczewki? Jeśli tak to jakie i jakiej firmy ja w tamtym roku nosiłam ale takie droższe, chciałabym poszukać cosik tańszego i zastanawiam się nad 3 - miesięcznymi, dają rade czy i tak prędzej je trzeba wyrzucić?
Aha i czy podczas porodu można mieć soczewki w oczach czy nie bardzo?

2. Wklejałam Wam wczoraj te fotki - i pytanie brzmi: czy moge tak wyjśc na ulice? chodzi mi o leginsy w połączeniu z tą bluzką, kurde nadal nie jestem do nich przekonana i wydaje mi się ze mam tyłek na wierzchu
1. Ja nosiłam przez 10 lat bauscha, kupowałam 3 miesieczne, ale nosiłam dłuzej i nic sie nie działo
2. Acelinka Ty tak chcesz na dwór isc???????????????????? Dziewczyno.....hihihihihi h.... :P głupawki dostałam pozytywnej jak to przeczytałam, a na lekcji jestem

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzień doberek
melduje sie pracusiowoato
Dzien dobry Ostatni dzien w pracy???
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:11   #1633
DzastaW
Zadomowienie

W dodatku mam taki charakter że nawet jakby cały świat Mi się walił, to udaje że nic się nie dzieje i potrafię się wtedy uśmiechać

A z tymi krótkimi spacerami to prawda, Ja po przejściu parenastu metrów muszę chwilę posiedzieć by odpocząć =/ =) ostatnio dostałam głupawki jak byłam u znajomego, bo po parunastu schodkach się zatrzymywałam (a mieszka na drugim 3 piętrze, więc dłuuugo Mi zeszło dojście tam) =))) he he

Stary 2011-05-31, 13:34   #1634
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
acelinka daj mi troche

1. Ja nosiłam przez 10 lat bauscha, kupowałam 3 miesieczne, ale nosiłam dłuzej i nic sie nie działo
2. Acelinka Ty tak chcesz na dwór isc???????????????????? Dziewczyno.....hihihihihi h.... :P głupawki dostałam pozytywnej jak to przeczytałam, a na lekcji jestem

Dzien dobry Ostatni dzien w pracy???
no własnei chyba jednak nie ja tak mówie mówie ale chyba uzalezniona jestem i nei moge sie zebrac he he
no i problem z tym ze tak: 6 ide do lekarza, a teraz co mam latać po innych i mówić zeby mi do 6 tylko wypisali? i potem swojemu powiedziec zeby wypisał dalsze? nie wiem własnei jak to ugryśc
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:38   #1635
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no własnei chyba jednak nie ja tak mówie mówie ale chyba uzalezniona jestem i nei moge sie zebrac he he
no i problem z tym ze tak: 6 ide do lekarza, a teraz co mam latać po innych i mówić zeby mi do 6 tylko wypisali? i potem swojemu powiedziec zeby wypisał dalsze? nie wiem własnei jak to ugryśc
Ja własnie tak zrobie. Ide w piątek do lekarza ogólnego aby mi dał zwolnienie i moze uda mi sie wydebic skierowania na badania przy okazji
A od 13 bede miała zwolnienie od gina.
Stary 2011-05-31, 13:46   #1636
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
można brać ja biore 2x2tabletki dziennie, najlepszy z wit. B6

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 13:48   #1637
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Nie dołować się przez sen, przecież to tylko sen

Aa widze to samo co u mnie , czasem przekręcanie małego, zahacza o ból, zalezy jaką tam akrobację chce wykonać ciekawa jestem ile mój skarbek waży
Dziękuję, kupiłam maluchowi kocyk na Dzień Dziecka w Lidlu i przeszło A kiedy masz wizytę żeby się dowiedzieć?

Cytat:
Natalko kochana

lustro miałam nawet dość duże co nie zmienia faktu że zwykła ze mnie dziewczyna, nie jakaś seksi laska za którą każdy się ogląda, i dobrze

usunięcie falbanki to swietny pomysł ale to irytujące że tyle kasiury się za to daje i jeszcze trzeba zmieniać coś, przerabiać

nie wiem gdzie za dużo przytyłam, chyba w dojarkach jak dla mnie jest okej, początkowa waga 53.5 a teraz 61 dopóki nie czuje się gruba może być

to tylko sen kochana na szczęście
No to uogólnijmy: zwykła seksi laska
Ee to ważysz tylko kg więcej niż ja a ja za mało przytyłam (zaczynałam od 54kg).
Trochę irytujące ale nie ma takiego zestawu, który w 100% by mi odpowiadał

Cytat:
gratuluje ze szyjka bez zmian i jaki duży chłopak

troche sie zmartwiłam bo mi tak od wczoraj brzuch prawie cały czas twardy jak kamien i takie jakies skurcze mam zawsze jak mi stwardniał to szybko przechodzło a teraz to chyba bez no-spy juz sie nie obejdzie zobaczymy czy pomoze bo jak sie nie poprawi to do gine bede musiała predzej sie wybrac
Dziękuję A boli Cię brzuch przy tych skurczach? Mi ginek kazał magnez brać i jak by bolało to dzwonić do niego. A reszta skurczów - nieregularnych i delikatnych i takich kiedy brzuch nie jest jak kamień to normalne

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =) wczoraj miałam okropny wieczór, wylądowałam na ostrym dyżurze =( wzięłam kąpiel, położyłam się do łóżka i nagle zaczęło być Mi mega nie dobrze, za chwilę zwymiotowałam i było Mi cały czas nie dobrze oraz bolało coś w środku. Wystraszona pojechałam z narzeczonym i mamą na ostry dyżur, poczekałam z niecałą godzinkę (i zwymiotowałam z dwa razy). U lekarza się okazało po zbadaniu brzucha i zrobieniu usg, że synek się ułożył tak że naciskał Mi na jakieś narządy i to powodowało te samopoczucie. Lekarz kazał Mi kręcić biodrami, brzuchem by się inaczej ułożył i po jakimś czasie Mi przeszło. Miałam mega stracha
No to niezłą miałaś przygodę, ważne że to tylko bobas

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

Ale zeby nie było za wesoło to zaraz po wylądowaniu zaczełam plamic....panika jak nie wiem.....naszczescie plamienie ustapiło a potem twardnienie brzucha.....rozmawialam z ginem.....i twardnienie na tym etapie ciąży są normalne jesli zdarzają się kilka razy w ciągu dnia, u mnie było tego z kilkanaście......
dzis próbowałam umówić sie do lekarza i oczywiście nie ma terminów musze czekać na wyznaczona wizytę w przyszłym tygodniu.

A nie wiesz skąd to plamienie mogło być? Bo na tym etapie ciąży to dziwne. U mnie brzuch twardniał ale jak pisałam wyżej to w większości były "normalne" twardnienia, oprócz takich gdzie brzuch jest jak kamień. Pomaga magnezin i odpoczynek

Cytat:
to dobrze ze skurcze przeszły ja niestety sie z nimi zmagam
nospe forte wziełam narazie 1 tebletke i czekam az zacznie działac wizyte u gina mam za tydzien dopiero wiec pytam was

Chyba możesz, ale najlepiej zapytać swojego gina Ja mam Magnezin.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:24   #1638
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja mam zgagę masakratora. Codziennie, praktycznie po wszystkim. Szczególnie dotkliwa podczas leżenia, obracania się z boku na bok. Te które miałam wcześniej to nic przy tym co mam teraz. Rennie czasami pomaga, czasami nie, migdały i pomidory też różnie
na mnie migdały nie działają,a o pomidorach to nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a propo ciekawostek mam dwie : ponoć kobiety z gr krwi B mają szybszy poród (szybciej się robi rozwarcie), a wiecie że kg cytryn ma więcej cukru niż kg truskawek
jak pech to pech ja mam A

ale dziś u nas upał

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:25   #1639
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
1. Niestety nie odpowiem, ale teraz ja mam pytanie - czy w okularach można rodzić? Nosz, chyba mi ich nie każą ściągać Pamiętam opowieść mamy: jak rodziła zabrali jej okulary, urodziła, pokazali jej dziecko (mnie), a ona prawie nic nie widziała, dobrze że jej choć powiedzieli, że dziewczynka

2. Strój na ulicę jak najbardziej się nadaje

A co do Twojego przytycia - ja tam złogów tłuszczu nie widzę, widać że w brzuch poszło i piersi, a nie w bryczesy
1. jak najbardziej można rodzić w okularach tylko ja się boje że w przypływie emocji je uszkodze dlatego pomyślałam o soczewkach ale skoro nie wolno to będe w okularkach, nie ściągne bo chce zobaczyć dziecko a nie jego rozmazany obraz

Wszystkie kg to Niunia i dojarki no i wody i tego sie trzymajmy

Cytat:

troche sie zmartwiłam bo mi tak od wczoraj brzuch prawie cały czas twardy jak kamien i takie jakies skurcze mam zawsze jak mi stwardniał to szybko przechodzło a teraz to chyba bez no-spy juz sie nie obejdzie zobaczymy czy pomoze bo jak sie nie poprawi to do gine bede musiała predzej sie wybrac
oby się poprawiło
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =) wczoraj miałam okropny wieczór, wylądowałam na ostrym dyżurze =( wzięłam kąpiel, położyłam się do łóżka i nagle zaczęło być Mi mega nie dobrze, za chwilę zwymiotowałam i było Mi cały czas nie dobrze oraz bolało coś w środku. Wystraszona pojechałam z narzeczonym i mamą na ostry dyżur, poczekałam z niecałą godzinkę (i zwymiotowałam z dwa razy). U lekarza się okazało po zbadaniu brzucha i zrobieniu usg, że synek się ułożył tak że naciskał Mi na jakieś narządy i to powodowało te samopoczucie. Lekarz kazał Mi kręcić biodrami, brzuchem by się inaczej ułożył i po jakimś czasie Mi przeszło. Miałam mega stracha
ojej ale musiałaś się wystraszyć dobrze, że wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ad 1. Ja noszę Johnsony Oasis 2 tygodniowe, kupuje przez internet, wychodzi niezle a duzo lepiej niz u optyka (nie powiem ci ile za parę bo dawno nie zamawiałam). Ale ja nie noszę codziennie. I musze zamawiać od razu 2 paczki (12 szt) bo mam różne wady.
Miałam Baushe 3 miesieczne ale mnie drapały wiec wrociłam do Johnsonów.
A teraz w ciąży nie wysycha ci bardziej oko? bo mi okropnie, po 5-6 godz musze zdjać - podobno to normalne

U mnie w zadnym szpitalu nie mozna miec soczewek podczas porodu. - to ma zwiazek z ewentulanoscią nagłej cesarki. Ale okulary no problem, tylko przy cesarce zdejmujesz

ad2. Moim zdaniem komplecik jest super
nasza tez sie zasłaniała troche, ale film jest z całego usg, 40 minut wiec co jakis czasu pokazuje sie buziak ze slicznym noskiem najwiecej na nim widac serduszko bo najdłuzej było oglądane. No i stopy bo ,ma duze (po mamusi )
dziękuję
ja nosiłam w tamtym roku jednodniowe albo miesięczne acuvue oasys, ale one sa dosyć drogie. A jednak w słoneczne dni wygodniej mi w soczewkach i okularki słoneczne do tego
teraz to w samochodzie zakładam słoneczne na moje okulary

superancki musi być taki filmik
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:48   #1640
gerda
Zadomowienie

Cytat:
melduje się uprzejmie dziękujemy za wszystkie kciuki

moja córeczka waży 500 gramów, ma wszystkie wymiary o 2 dni mniejsze niż termin z OM - wiec jest super serduszko ma zdrowe, wszystkie paluszki u rąk i stópek i długie ręce na koniec nam fajnie pomachała łapką no i mamy filmik

a ja we srodę mam sobie podjechac po tygodniowe zwolnienie

danika
gratuluję 100% córeczki super, że rośnie zdrowo

Cytat:
Natalka jest nadal Natalką rośnie ładnie, jest klocuszkiem i waży już ponad kilogram, a dokładnie 1080 gram, mój "okruszek" wszystko ma na miejscu, piękny kręgosłupek i serduszko które tak cudnie bije Tak jak pisałam wcześniej termin najprawdopodobniej na koniec sierpnia
Ja ładnie przytyłam, podobno nawet ZA ładnie ale cóż, nie ma się co dziwić skoro ciągle jem
Krzywa cukrowa jest okej, tylko wyniki morfologii pomimo brania tabletek mam znowu gorsze, więc mam zmienione tabletki z żelazem i mam jeść dużo duuuużo czerwonego mięcha
gratuluję udanej wizyty i przeszło kilogramowego dziecięcia

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:55   #1641
danika
Zakorzenienie

Cytat:
A jednak w słoneczne dni wygodniej mi w soczewkach i okularki słoneczne do tego
teraz to w samochodzie zakładam słoneczne na moje okulary

superancki musi być taki filmik
ale duża twoja córa...wow, ponad kilo

ja sobie zrobilam u optyka ciemne korekcyjne zadowolona jestem, ale tylko do auta bo tak do chodzenia to tez wole soczewy

musze męża zasadzić zeby mi porobił jakies stop-klatki z tego filmiku bo nie mam zdjęcia buzki małej jak sie uda to wrzucę

Dzasta no to miałaś przeżycia

dziewczyny wy tak o tej wyprawce - ja mam upatrzone w ikei spiworki, ręczniki, kocyk no i łóżeczko z materacykiem trzeba sie wybrac
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:08   #1642
mucka21
Rozeznanie

a jakie planujecie kupić materacyki? Piankowe czy kokos-pianka-gryka?
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:10   #1643
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny wy tak o tej wyprawce - ja mam upatrzone w ikei spiworki, ręczniki, kocyk no i łóżeczko z materacykiem trzeba sie wybrac
Ja ostatnio ogladałam na necie łóżeczka i spodobało mi sie klups - żyrafka.... ale nie jestem na 100% pewna.... W ikei ogladałam, ale jakos nie przypadły mi do gustu.... obawiam sie ze ten klups ładny jest na necie a na żywo tez jakis toporny bedzie....
Stary 2011-05-31, 15:11   #1644
agnyska81
Zakorzenienie

Się kurde wystraszyłam, bo odebrałam dziś moje wyniki badań, a tam glukoza przekroczona. A to oni mają jakieś dziwne normy 140 nie miałam.
No i wygląda na to, że dalej mam infekcję pęcherza
Jakoś mi tak się odechciało dziś po tych wynikach...
A jeszcze depilacja mnie czeka, bo krzaki na nogach, a jutro wizyta.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:12   #1645
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Się kurde wystraszyłam, bo odebrałam dziś moje wyniki badań, a tam glukoza przekroczona. A to oni mają jakieś dziwne normy 140 nie miałam.
No i wygląda na to, że dalej mam infekcję pęcherza
Jakoś mi tak się odechciało dziś po tych wynikach...
A jeszcze depilacja mnie czeka, bo krzaki na nogach, a jutro wizyta.
robiłas glukoze przy obciążeniu? Mnie czeka w poniedziałek

Ja tez zapuszczam sie...aby depilacje zrobic... Ale ja to bardziej dla tzta niz dla gina
Stary 2011-05-31, 15:13   #1646
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

cieszę się że wyjazd udany
dobrze, że już po plamieniach niestety z twardnieniem nie pomode, bo póki co zdarzają mi się bardzo rzadko i krótko.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

1. Ja noszę PureVision miesięczne - za 3 pary (na 3 miesiące) płacę 100zł u optyka. I ja sobie je b. chwale ale rodzić w nich to raczej nie można
2. Możesz wychodzić na ulice spokojnite!!

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

żyć nie umierać
eh nawet nie mów o tych wycieczkach
Cytat:
acelinka daj mi troche

\nie ma sprawy, tylko jak to załatwić po kablach myślisz pójdzie?

co Ty w pracy robisz, niegrzeczna!

okej, może wyjde w tych leginsach

Zakupy z mamcią w tesco udane kupiłyśmy dla Niuni trójpaka bodów na długi rękaw z Kubusiem Puchatkiem i trójpaka śpiochów i mamcia kupiła mi sukienke na dzień dziecka jest śliczna- tylko dojarki na wierzchu troszku, ale cóż już mama kombinuje żeby dojarki nie wierzchu nie były i będzie super

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-31 o 15:15
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:15   #1647
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a jakie planujecie kupić materacyki? Piankowe czy kokos-pianka-gryka?
też miałam pytać w tym temacie Ja planuję kokos-pianka-gryka
Ale mam inny problem Łóżeczko jest stare więc i wymiary ma dziwne
I teraz pytanie czy lepszy leciutko za mały materac czy za duży?
Łóżeczko ma wymiar 60x115 i znalazłam materac 55x115, myślicie, że będzie ok?

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-31, 15:20   #1648
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
\nie ma sprawy, tylko jak to załatwić po kablach myślisz pójdzie?

co Ty w pracy robisz, niegrzeczna!

okej, może wyjde w tych leginsach

Zakupy z mamcią w tesco udane kupiłyśmy dla Niuni trójpaka bodów na długi rękaw z Kubusiem Puchatkiem i trójpaka śpiochów i mamcia kupiła mi sukienke na dzień dziecka jest śliczna- tylko dojarki na wierzchu troszku, ale cóż już mama kombinuje żeby dojarki nie wierzchu nie były i będzie super
hihi...chyba nie pójdzie.... a szkoda:P
pokazuj sukienke koniecznie jak juz gotowa bedzie pozazdroscimy znów

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
też miałam pytać w tym temacie Ja planuję kokos-pianka-gryka
Ale mam inny problem Łóżeczko jest stare więc i wymiary ma dziwne
I teraz pytanie czy lepszy leciutko za mały materac czy za duży?
Łóżeczko ma wymiar 60x115 i znalazłam materac 55x115, myślicie, że będzie ok?
myslę,ze lepiej za mały niz za duzy... ten chyba bedzie ok

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

A w pracy nauczam :P hihi.... ostatnie spotkanie miałam wiec tez dzieciakom pozwoliłam na internecie pobuszowac oczywiscie na dozwolonych stronach.... zgodnie z rozkładem materiału - bezpieczeństwo w sieci :P
Stary 2011-05-31, 15:26   #1649
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż ciuszki Twoją sukienkę też

Cytat:
myslę,ze lepiej za mały niz za duzy... ten chyba bedzie ok

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

A w pracy nauczam :P hihi.... ostatnie spotkanie miałam wiec tez dzieciakom pozwoliłam na internecie pobuszowac oczywiscie na dozwolonych stronach.... zgodnie z rozkładem materiału - bezpieczeństwo w sieci :P
Zmierzyłam jeszcze raz inną miarą i wyszło 110x55 Ale znalazłam taki materac 110x54 Mniejszy chyba faktycznie lepszy bo przecież na materac jeszcze dojdzie prześcieradło itp i nie chciałabym żeby się odkształcił albo coś

Takie lekcje były najlepsze

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-31, 16:10   #1650
luii
Zadomowienie

[QUOTE=19natka88;27225250]Dziękuję, kupiłam maluchowi kocyk na Dzień Dziecka w Lidlu i przeszło A kiedy masz wizytę żeby się dowiedzieć?

A nie wiesz skąd to plamienie mogło być? Bo na tym etapie ciąży to dziwne. U mnie brzuch twardniał ale jak pisałam wyżej to w większości były "normalne" twardnienia, oprócz takich gdzie brzuch jest jak kamień. Pomaga magnezin i odpoczynek

QUOTE]

Ze 3 tg temu tez miałam plamienia, byłam w szpitalu, potem u 2 lekarzy....nic specjalnego sie nie dowiedziałam poza tym ze dostałam lek na ewentualną infekcję. Teraz po plamieniach pojawił sie ten twardniejacy brzuch i dosłownie jest jak kamień, mija to po kilkunastu sekundach.....
Znalazłam tylko jeden wolny termin w polskiej klinice na jutro...... poki co kupiłam magnez.....

Jaką dawkę tego magnesu zazywacie?

No i kilka zdjątek z wakacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01722.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (24,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01723.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (40,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01727.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (31,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01732.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (56,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01726.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (30,3 KB, 32 załadowań)

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości