Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-30, 22:04   #1591
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Przyznawać się. Kto zna sie na photoshopie i mi pomoże?
Chodzi o to że mam taką grafikę. Miałam ją trawić,ale ku rozpaczy mojego ojca, profesor nie wpuszcza mnie do kwasiarni i dobrze, ale muszę pobawić się w photoshopie, a tego akurat nie umiem

Powiedźcie mi, jak zrobić aby oddzielić te ptaszki, drzewka itp tak żeby można było bawić się samym tłem?
Umie ktoś ?

edit. nie załaduję tego durnego zdjęcia więc nieważne , idę meczyc sie dalej
Ja używam do tego "lasso"- masz 3 rodzaje- magnetic- samo pomaga złapać kontur, zwykłe- gdzie ręka nie może się trząść i takie do linii prostych.
Jak wybierzesz odpowiednie lasso to na górze zaznacz byś mogła kilka obiektów zaznaczać.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
oj łobuzie ci się należy Ale teraz odpoczywaj i jutro wrzuć na luz
dołączam do lania do lausanne
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Chyba nigdzie nie jest norma. Z ciekawosci zaczelam sie przygladac jak to jest w Hiszpanii i Maroku, podpytalam tez przyjaciolke, ktora mieszka we Wloszek i nigdzie nie ma jakichs specjalnych przywilejow dla ciezarnych typu przepuszczanie w kolejkach. Ustepuje sie jedynie miejsca w komunikacji miejskiej. Kas priorytetowych dla kobiet w ciazy tez nie ma, jedynie dla niepelnosprawnych, ewentualnie rodzicow z malymi dziecmi (wozkami).
No prosze- myślałam,ze tam bardziej cywilizacja bardziej rozwinięta
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Taaa, ostatnio jak szlismy, TŻ sie tak smial ze mnie..zapytal dlaczego tak zamiatam dziwnie stopami na prawo i lewo ja nie wiem co bedzie, ale jedno wiem napewno-bedzie masakra

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
czytam Was, ale nie mogę sie wbić w temat... Humor mam kiepskawy i czuję się kiepsko. Słabo mi ogólnie jakoś, pewnie od tego leżenia... Ide sie kąpać i spać, pa kochane
Kochana- przesyłam wszystkie najlepsze fluidy dla Was

Też zaraz mykam spać
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:06   #1592
mucka21
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
U nas to nie jest normą niestety. Swoją drogą na pewno jak będzie cię przeważało od ciężaru znajdziesz o wiele więcej chętnych do pomocy i ustępowania
Mi babka kiedyś zwalniała miejsce w tramwaju to czułam się szczerze skrępowana, tym bardziej że to stasza osoba była W sumie teraz kiedy jeszcze nie czuję potrzeby to stasznie mnie krępują takie gesty ze strony innych

Przyznawać się. Kto zna sie na photoshopie i mi pomoże?
Chodzi o to że mam taką grafikę. Miałam ją trawić,ale ku rozpaczy mojego ojca, profesor nie wpuszcza mnie do kwasiarni i dobrze, ale muszę pobawić się w photoshopie, a tego akurat nie umiem

Powiedźcie mi, jak zrobić aby oddzielić te ptaszki, drzewka itp tak żeby można było bawić się samym tłem?
Umie ktoś ?

edit. nie załaduję tego durnego zdjęcia więc nieważne , idę meczyc sie dalej
jak masz photoshopa to masz tam takie lasso magnetyczne zaznaczasz co chcesz i oddzielasz warstwy, i robisz co chcesz z tłem. ale ja za bardzo dobra nie jestem w photoshopie
Cytat:
To jakbyś mnie zobaczyła to by cię cholera wzięła bo ja od pewnego czasu nie ustępuję. I nie mówię o czasie kiedy jestem w ciąży, ale o wcześniejszym.
Może jestem burakiem, ale po sytuacjach kiedy siadałam na siedzenie a jakaś babka blokowała mnie kolanem bo ona to miejsce zobaczyła pierwsza, po babciach wbiegających do tramwaju i chwilę później prawie umierających, albo tych co wchodzą na obcasie, odfryndzlowane a ja z obolałymi nogami po całym dniu na uczelni ...a ta jedzie po cukier bo taniej na drugim końcu miasta to nie puszczam i już. Co innego jak faktycznie ktoś potrzebuje, ale większość babć przegina sądząc że to nasz obowiązek, kładąc się prawie na mnie, rzucając jakieś teksty, że w końcu to obowiązek, że niewychowani itp. A prawda jest taka, że w wielu przypadkach młoda osoba potrzbuje bardziej i ja nie oceniam Przecież nie rozpoznasz osoby z anemią, we wczesnej ciązy, w trkacie leczenia... a może właśnie dlatego siedzi.
I nawet te młode osoby przecież chorują i nie musi to być widoczne dla całego busa czy tramwaju. I chyba nie musi mieć plakietki z historią choroby, żeby ludzie pozwolili siedzieć bez komentarzy, pogradliwych spojrzeń itp.

Ale się rozpisuję ostatnio haha.
nie wzięła by mnie z Tobą cholera rozumiem że niektórzy muszą siedzieć, ale wiem że niektórzy nie muszą a z braku kultury nie ustapią miejsca. Co do "moherowych beretów" to jak mieszkałam w mieście i jeździłam MPK to zdarzały się babki które np przeszły cały autobus i stanęły koło mnie i marudziły żeby im miejsca ustąpić, tylko że po drodze do mnie miała kilka wolnych miejsc ale ona sobie upatrzyła akurat to ja nie mówię że zawsze ustępowałam, bo czasami byłam tak padnięta że marzyłam żeby chociaż chwilę posiedzieć. Ale akurat tutaj w busach międzymiastowych to bardzo rzadko można się spotkać z czymś takim jak ustąpienie miejsca i to jest przykre, że siedzi pełno rozchichotanej młodzieży a starsi ludzie muszą stać - a warunki są czasem straszne i niestety jak się nie ma samochodu to się jest skazanym na busy (nie ma już nawet autobusów) i jest masakra bo kierowcy upychają ludzi jak śledzie i w takich sytuacjach boję się żeby ktoś mnie w brzuch nie walnął albo nie przewrócił przy ostrym hamowaniu
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:07   #1593
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja tez ide sie kapielkować i postaram sie spac dobranoc maminki
Stary 2011-05-30, 22:12   #1594
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez ide sie kapielkować i postaram sie spac dobranoc maminki
tez się o to postaram
kolorowych snów

cotka- TU jest jakiś opis dotyczący zmiana tła, moze Ci się przyda
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:13   #1595
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka
Ja po dzisiejszej wizycie w całkiem niezłym humorze Szyjka bez zmian (ale mamy się powstrzymać od przytulanek), powiedziałam o twardnieniu brzucha i wyszło na to, że jeśli nie jest twardy jak kamień, nie boli i nie pojawia się to często to jest ok Troszeczkę za mało przytyłam, ale to pewnie wina diety Mały ułożył się miednicowo w sensie w poprzek brzucha - ale gin stwierdził,że jeszcze ma czas i miejsca na tyle żeby się odwrócić. No i moje dzieciątko waży już 1077gram
Aa i moja mamcia zaoferowała się, że zafunduje mi cosik takiego KLIK (brązowe paseczki) Mój tż w końcu wziął się za odnawianie łóżeczka i pod koniec tygodnia będzie gotowe
A teraz ponadrabiam
jeju jaki duży chłopak już !
Wiesz też się zastanawiałam jak się ten mój ułozył, bo go czuje i po lewej i po prawej stronie jednocześnie
Dobrze że szyjka ok
Śliczne paseczki zakochałam się

Cytat:
Pestko ja mam troszkę ciuszków, ale po czerwcowej wypłacie ruszam na zakupy A na sierpień nie czekam bo po dzisiejszej wizycie mój termin przesunął się na 26.08
wow jaka zmiana! No to to teraz loteria

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:17   #1596
mucka21
Rozeznanie

Ciekawy wątek z różnymi ciążowymi poradami
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200723

agnieszka przypominało mi się, że chciałam się Ciebie coś spytać. Pisałaś że chcesz się spytać lekarza o krązek - chciałam się spytać czy chcesz żeby Ci ten krążek założył żebyś była pewniejsza i lepiej się czuła (mniej martwiła) czy z zalecenia lekarza?
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-05-30, 22:17   #1597
eveline22
Raczkowanie

czesc kobitki,u nas dziś był upał że olaboga
w sobotę kupiliśmy wózek,większość wyprawki mamy brakuje nam jedynie łóżeczka
Stary 2011-05-30, 22:19   #1598
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
ja też zmykam...za dużo wrażen dziś było - na tym usg aż się cała spociłam z nerwów (leżąc przez 40 min w klimatyzowanym gabinecie można się spocić ) hehe
Gratuluję poznania płci

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to super cieszę się, że serduszko zdrowe

Natka dzidzia rośnie jak na drożdżach, już 1 kg waży wowi super, że szyjka się nie skraca

brawo za kolejne wpisy i dalej trzymam kciukia ile Ci jeszcze zostało egzaminów?

Ja już wcześniej pisałam, że jutro ostatni dzień w pracy. Wogóle jutro będzie super dzień, pełen emocji. Po pierwsze, że ostatni raz idę do pracy, a po drugie wieczorem wizyta i może poznamy płeć już się nie mogę doczekać
U mnie przeglądy, jutro 3 i jedno przepytywanie na które kompletnie nic nie umiem. masa tego. Oby szybko się skończyło ponieważ chcę się polenić !!
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
tez się o to postaram
kolorowych snów

cotka- TU jest jakiś opis dotyczący zmiana tła, moze Ci się przyda
O mamo, chyba tż albo tatę do tego zagonię

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:20   #1599
KarlaNobody
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
mi łóżeczka i wanienki

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:26   #1600
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja na chwilę - czyli taki nowy standardzik robię miejsce w rankingu dla bardziej ambitnych a tak serio - w takie ładne dni siedzimy głównie na zewnątrz bo mały ma wtedy więcej frajdy, a ja mniej roboty. No i stęskniłam się za nim więc nadrabiam. Czyli mamuśkuję na calego a K. jest z tej okazji przeszczęśliwy - mordkę ma roześmianą od uszka do uszka i ciągle rzuca mi się "w ramiona" czyli do nogi, bo tylko tam sięga. Jak było pochmurno mialam zecydowanie więcej czasu na forum, bo K. zajmował się tylko sobie znanymi sprawami na dywanie w saloniku. A teraz cały świat należy do niego Reasumując będzie mnie tu tymczasowo mniej ale nie martwcie się - wrócęZawsze wracam
poza tym miałam dzis intensywny dzien - ugotowałam obiad na dwa dni dla nas i zupkę - chyba na miesiąc!!! - dla małego. I to taka że łyzka w niej staje bez problemu, bo przesadziłam z hojnością - pełną garścią dawałam witaminki w postaci warzywek, ciekawe czy K. to doceni
poza tym zrobiłam deser, porządki i w ogóle wracam do żywych. Póki nie ma skurczy szalejemy, a co!
To dzisiaj bojowy dzień miałaś
Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Ale mam dzis doła, jestem zniesmaczona i zazenowana. Miałam dzisiaj duzo latania po urzedach w zwiazku ze zmiana nazwiska, meldunku po ślubie, oraz z wymiana dowodu osobistego. Na koniec dnia jeszcze poczta i odbior listu poleconego. Brzuszek nareszcie u mnie widac (23 tydz.) wiec nie ma watpliwosci ze jestem w ciazy. W dodatku mialam dosc obcisly t-shirt co dodatkowo podkreslalo moj stan. Wszędzie oczywiscie kolejki ok. 5,6 osob do okienka i w zadnym miejscu nie spotkalam sie z zyczliwoscią i propozycją podejscia do okienek bez kolejki. Większosc odwracala wzrok udajac ze nie dostrzega ciezarnej kobiety. Gdyby nie moja stanowczosc i walecznosc ( straciłam panowanie nad soba ) to stałabym w kolejkach w zaduchu i gorączce . W głowie się nie mieści !!! Poziom naszego społeczeństwa pozostawia wiele do życzenia. Szok !!!
Ja też jakoś wcześniej nie zauważałam dziewczyn w ciąży, teraz jakiś wysyp nastąpił. Ostatnio przepuściłam jakąś babkę w kolejce do wc bo już z wielkim brzuchem była. Ale ja jak na razie nie nastawiam się, że ktoś mnie przepuści, jakoś tego nie oczekuję, też chyba bym się czuła skrępowana trochę. A co do babcinek to prawda, czasami wykorzystują sytuacje, puszczają jakieś teksty w stylu braku wychowania, a same na targ czy do shopu śmigają na zakupy. jak im ciężko to mogą poprosić kogos z rodziny o podjechanie samochodem
[

Cytat:
Dziewczyny, zanim przesle link to dopowiem historie:
Ponad rok temu bylam na zakupach z kumpela i weszlysmy sobie do jednej z sieciowek; kolezanka zachwycila sie sukienka ktora wisiala akurat na wprost nas i rzeczywiscie, jak ja zobaczylam stwierdzilam ze jest sliczna, ale jakos w koncu jej nie wzielam, nie bylam do konca przekonana; pozniej oczywiscie baaaaardzo zalowalam bo sukienka w trybie natychmiastowym zostala wykupiona i nigdzie nie mozna jej bylo kupic, szukalam nawet online i znalazlam pare dni temu, wlasnie ja licytuje, myslicie ze sie nada na wesele na sierpien? bo w tej to mi bedzie mega wygodnie
sukienka nie w moim stylu i ja też z tych "nie za dużych", także mi takie nie pasują, Ale jak Ci się podoba to licytuj
Cytat:
melduje się uprzejmie dziękujemy za wszystkie kciuki

moja córeczka waży 500 gramów, ma wszystkie wymiary o 2 dni mniejsze niż termin z OM - wiec jest super serduszko ma zdrowe, wszystkie paluszki u rąk i stópek i długie ręce na koniec nam fajnie pomachała łapką no i mamy filmik

a ja we srodę mam sobie podjechac po tygodniowe zwolnienie

teraz ide czytac co tam u was
za wizytę i że córunia zdrowo rośnie
Cytat:
Taaa, ostatnio jak szlismy, TŻ sie tak smial ze mnie..zapytal dlaczego tak zamiatam dziwnie stopami na prawo i lewo ja nie wiem co bedzie, ale jedno wiem napewno-bedzie masakra

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
A jaki wózek kupiliście?
My dzisiaj przeglądaliśmy na necie trochę wózki i chyba się zdecydujemy na x-landera xa
Cytat:

U mnie przeglądy, jutro 3 i jedno przepytywanie na które kompletnie nic nie umiem. masa tego. Oby szybko się skończyło ponieważ chcę się polenić !!
Cotka to trzymam kciuki za szybkie pozdawanie wszystkiego i pełen relaksik a jak tam nerwy przed ślubem?? zdecydowana na tą sukienkę?

to ja też zmykam do łóżeczka, słodkich snów

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-05-30 o 22:31
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:31   #1601
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
mi łóżeczka i wanienki
wow... ja się nie odzywam w tej kwestii, może wymienię co mam hehe a lista będzie krótka uwaga uwaga pozycja nr 1 łóżeczko koniec listy teraz jak jestem na zwolnieniu mam nadzieję, że szybciej będzie mi szło kompletowanie wyprawki
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:32   #1602
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość

agnieszka przypominało mi się, że chciałam się Ciebie coś spytać. Pisałaś że chcesz się spytać lekarza o krązek - chciałam się spytać czy chcesz żeby Ci ten krążek założył żebyś była pewniejsza i lepiej się czuła (mniej martwiła) czy z zalecenia lekarza?
to 1 - a teraz już naprawdę ide spać !!

aaa... i dziękuje za pozytywne fluidy Kochane jesteście wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!! !

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 22:45   #1603
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
to 1 - a teraz już naprawdę ide spać !!

aaa... i dziękuje za pozytywne fluidy Kochane jesteście wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!! !
ja nie wiem czy w takim wypadku bym się zdecydowała jeżeli nie było by to konieczne, jak byłam w szpitalu była dziewczyna której założyli krążek i mówiła że jest nie wygodny bo go ciągle czuje i ma przez niego problemy z wypróżnieniem, bo podczas wypróżniania krążek się zsuwał i przez to miała jakąś "blokadę" (lęk przed wypadnięciem tego krążka) i tym samym problem z wypróżnieniem. i sama sobie ciągle musiała ten krążek poprawiać. Ale myślę że samo to że się go czuje jest pewnym dyskomfortem i jeżeli nie musiałabym go mieć to (przynajmniej ja ) chyba bym nie chciała
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-05-31, 00:08   #1604
agnyska81
Zakorzenienie

Natko, gratuluję dużego chłopaczka
A z tym chlebem to może o to chodzi, że biały rozkłada się szybko, szybko cukier skacze i szybko się potem obniża (nie wiem jednak w jakim czasie, ale może już po tej godzinie od posiłku, jak robisz pomiar, to on jest w dużej części rozłożony). Po ciemnym pieczywie cukier uwalnia się dłużej, ale nie osiąga takiego poziomu wysokiego, jak po białym. Nie ma aż takiego skoku, a potem spadku poziomu cukru.
Tak gdybam sobie, ale coś w temacie wiem, bo mój tata od lat choruje A on jest z tych, co to zdają relację ze wszystkiego, więc wiem co mu lekarz powiedział i jak mu cukier w ostatnich dniach szalał (lub nie) i jeszcze inne, całkiem nieprzydatne rzeczy

Caltea, Agnes - imiona synków dodałam

Też mam od paru dni gorsze spanie - budzę się przy przewracaniu się z boku na bok (zresztą pięknie mi w lewym biodrze strzyka), ale kurczę, myślałam, że bezsenność mi nie grozi. A tu nic nie wiadomo

W nocy Benek skopał męża po plecach Akurat tak się ułożyliśmy, że spałam za nim, lekko przytulona do jego pleców i on czuł, jak go coś boksuje (aż się przebudził) i nawet sprawdzał, czy to nie ja tak złośliwie szturcham go ręką. Ale ponoć smacznie spałam, zresztą nie wiem o niczym

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 04:55   #1605
Patiisia
Wtajemniczenie

Witam z rana U mnie szkoła i zaliczenia w szkole c.d, ale na szczęście jutro mamy wolne Poza tym ostatnio cholernie mnie boli kręgosłup, wieele bym dała za masaż

Idę zrobić sobie i synkowi jakieś śniadanie, a potem zacznę się powoli zbierać, miłego dnia wszystkim
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 07:54   #1606
angela006
Przyczajenie

Witam MAMUSIE wszystkie ,kurcze znowu dawno się nie odzywałam no ale mam masakrę w pracy tak jak kiedyś pisałam zostałam sama a jest koniec miesiąca więc robię wszystko rozliczenia,fakturowanie, zamówienia a oprócz tego swoja prace czyli kosztorysy, jestem tylko ciekawa czy ktoś to doceni że zasuwam za dwoje ale pewnie znając życie nie mam co liczyć na żadne bonusy kurcze jedno co mnie martwi że od niedzieli mam dziwne bóle brzucha takie niby kłucia, skurcze nie wiem czy to ze stresu, zmęczenia czy z innego powodu....... ale w piątek idę do lekarza więc pewnie wszystko się wyjaśni, mam nadzieję że dowiem się też co w sobie noszę. Pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie i cały czas Was staram sie podczytywać w chwilach wytchnienia))

Aha 19natka88 pokazywałaś śliczny komplet pościeli mi też marzy się coś takiego na tej stronie jest troszke tańszy więc może się skusze jeśli będzie jakiś bonus http://allegro.pl/ala-i-as-mis-posci...637175230.html

Proszę tylko nie usuwajcie mnie z forum bo ja jestem cały czas myślami z Wami))
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 08:43   #1607
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Acelinka ślicznie wyglądasz....Piękny brzusio i piersi....zazdraszczam Ci ich
Cytat:
super zakupy
[QUOTE=19natka88;27209257]
Cytat:
acelinka ślicznie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
acelinka- Ty to jesteś laska- bardzo ładnie wyglądasz w tej tuniczce
Dziękuję kochane moje ej wiecie ze ja nigdy nie byłam jakaś laska? Taka se szara myszka, chyba ciąża rzeczywiście mi służy skoro mnie tak chwalicie
Pesteczko, jak chcesz to chetnie Ci oddam troszku

Cytat:
Ja po dzisiejszej wizycie w całkiem niezłym humorze Szyjka bez zmian (ale mamy się powstrzymać od przytulanek), powiedziałam o twardnieniu brzucha i wyszło na to, że jeśli nie jest twardy jak kamień, nie boli i nie pojawia się to często to jest ok Troszeczkę za mało przytyłam, ale to pewnie wina diety Mały ułożył się miednicowo w sensie w poprzek brzucha - ale gin stwierdził,że jeszcze ma czas i miejsca na tyle żeby się odwrócić. No i moje dzieciątko waży już 1077gram
Aa i moja mamcia zaoferowała się, że zafunduje mi cosik takiego KLIK (brązowe paseczki). Mój tż w końcu wziął się za odnawianie łóżeczka i pod koniec tygodnia będzie gotowe
Cieszę się ze wszystko okej! Wielkoludek ten Twoj dzidziol tak jak mój, mogą sie zakumplować
Fajna ta pościel, tylko nie wiem po co na moskitierze ta falbanka

Cytat:
Sama byłam w szoku bo podstawową rzeczą, którą miałam odstawić to jasne pieczywo. Mogę jeść jabłka ale góra jedno dziennie Trzeba by o jakiejś kolacji pomyśleć

Pestko ja mam troszkę ciuszków, ale po czerwcowej wypłacie ruszam na zakupy. A na sierpień nie czekam bo po dzisiejszej wizycie mój termin przesunął się na 26.08
hehhe witaj w klubie mój termin też się przesunął na koniec sierpnia
A ja dzisiaj chyba podjade do tesco pooglądac ciuszki, moze coś jeszcze z promocji -30% zostało

Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...619398120.html to jest rewelacja, do 3 roku zycia, maluszek ma taki bujaczek, tam jest blokada a jak podrosnie to ma takie swoje krzeselko ja sie przymierzam zeby to kupic i nie przejmuj sie tym ze nic nie masz, u nas tez cos poleglo...i niestety zakupy dla dzidzi (łóżeczko itd) sa przesuniete, ale musimy myslec ze nam sie uda
super sa te leżaczki, myślałam już że po chrzcinach taki się kupi, albo podpowie się któreś babci co może kupić i tak będą pytać, przynajmniej moja mama pyta ... teściowa to swojej pierwszej wnuczce kupowała co popadnie i potem mała miała po dwie karuzele, bo "kochana" babcia nie wiedziała co dziecko już ma, a co nie

Cytat:
Natka nie wyskakuj przed szereg bo Cie wygonimy do mam sierpniowych...hihihihi
ej! My nigdzie z Natką nie pójdziemy!
Cytat:
to moze troszeczkę matmy? hihihi Ócz sie ócz kochana
Ja poproszę w niedziele mam egzamin z matmy dokładnie z metodologii nauczania ... uwielbiam

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ide , miałam iśc od poniedziałku ale nie wiem czy nie pójde do lekarza i nie wezme od 1
a idź od 1, bardzo dobrze robisz

Cytat:
ja na chwilę - czyli taki nowy standardzik robię miejsce w rankingu dla bardziej ambitnych a tak serio - w takie ładne dni siedzimy głównie na zewnątrz bo mały ma wtedy więcej frajdy, a ja mniej roboty. No i stęskniłam się za nim więc nadrabiam. Czyli mamuśkuję na calego a K. jest z tej okazji przeszczęśliwy - mordkę ma roześmianą od uszka do uszka i ciągle rzuca mi się "w ramiona" czyli do nogi, bo tylko tam sięga. Jak było pochmurno mialam zecydowanie więcej czasu na forum, bo K. zajmował się tylko sobie znanymi sprawami na dywanie w saloniku. A teraz cały świat należy do niego. Reasumując będzie mnie tu tymczasowo mniej ale nie martwcie się - wrócęZawsze wracam
poza tym miałam dzis intensywny dzien - ugotowałam obiad na dwa dni dla nas i zupkę - chyba na miesiąc!!! - dla małego. I to taka że łyzka w niej staje bez problemu, bo przesadziłam z hojnością - pełną garścią dawałam witaminki w postaci warzywek, ciekawe czy K. to doceni
poza tym zrobiłam deser, porządki i w ogóle wracam do żywych. Póki nie ma skurczy szalejemy, a co!
a spróbowałabyś nie wrócić to
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 09:05   #1608
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zanim przesle link to dopowiem historie:
Ponad rok temu bylam na zakupach z kumpela i weszlysmy sobie do jednej z sieciowek; kolezanka zachwycila sie sukienka ktora wisiala akurat na wprost nas i rzeczywiscie, jak ja zobaczylam stwierdzilam ze jest sliczna, ale jakos w koncu jej nie wzielam, nie bylam do konca przekonana; pozniej oczywiscie baaaaardzo zalowalam bo sukienka w trybie natychmiastowym zostala wykupiona i nigdzie nie mozna jej bylo kupic, szukalam nawet online i znalazlam pare dni temu, wlasnie ja licytuje, myslicie ze sie nada na wesele na sierpien? bo w tej to mi bedzie mega wygodnie
bardzo fajna ja sama na siebie panterek i innych zwierzęcych wzorów nie wkłądam, ale na innym mega mi się podobają a ztym paskiem to super pomysł za licytacje!

Cytat:
łał....panterka ja sie w takiej nie widze,bo jestem karakan... ale Ty pewnie bedziesz wygladała zjawiskowo ...panterka z brzuchem.
i ja karakan jestem, nie martw się

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Pestka Ty jestes karakan??????????????? to ja z domu nie powinnam wyłazić , ja Cie widziałam na fotach i piekna z Ciebie kobieta a Ty tu o jakiś karakanach piszesz
od jutra siedze w domu z papierową tytka na łbie o tak!
ej no dla mnie KARAKAN = NISKA OSOBA a nie brzydka

Cytat:

piękna mamusia a brzuszek faktycznie spory...twoja dyrektorka chyba nie należy do zbyt spstrzegawczych osób

ja przez pół usg myślałam czy moja mała nie okaże się synkiem

mnie pani kibelkowa wpuściła do wc dla niepełnosprawnych w galerii krakowskiej tak miło mi się zrobiło
dziękuję
Miła pani

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Ja już wcześniej pisałam, że jutro ostatni dzień w pracy. Wogóle jutro będzie super dzień, pełen emocji. Po pierwsze, że ostatni raz idę do pracy, a po drugie wieczorem wizyta i może poznamy płeć już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez angela006 Pokaż wiadomość

Aha 19natka88 pokazywałaś śliczny komplet pościeli mi też marzy się coś takiego na tej stronie jest troszke tańszy więc może się skusze jeśli będzie jakiś bonus http://allegro.pl/ala-i-as-mis-posci...637175230.html

śliczny komplet
tylko kurde, dlaczego one są tak drogie?

No to teraz relacja z wizyty
Natalka jest nadal Natalką rośnie ładnie, jest klocuszkiem i waży już ponad kilogram, a dokładnie 1080 gram, mój "okruszek" wszystko ma na miejscu, piękny kręgosłupek i serduszko które tak cudnie bije Tak jak pisałam wcześniej termin najprawdopodobniej na koniec sierpnia
Ja ładnie przytyłam, podobno nawet ZA ładnie ale cóż, nie ma się co dziwić skoro ciągle jem
Krzywa cukrowa jest okej, tylko wyniki morfologii pomimo brania tabletek mam znowu gorsze, więc mam zmienione tabletki z żelazem i mam jeść dużo duuuużo czerwonego mięcha

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-31 o 09:10
Stary 2011-05-31, 09:31   #1609
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka laseczki
Dzisiaj piękny i mega gorący dzionek się zapowiada-ma być 30 stopni
Cytat:
Napisane przez angela006 Pokaż wiadomość
Witam MAMUSIE wszystkie ,kurcze znowu dawno się nie odzywałam no ale mam masakrę w pracy tak jak kiedyś pisałam zostałam sama a jest koniec miesiąca więc robię wszystko rozliczenia,fakturowanie, zamówienia a oprócz tego swoja prace czyli kosztorysy, jestem tylko ciekawa czy ktoś to doceni że zasuwam za dwoje ale pewnie znając życie nie mam co liczyć na żadne bonusy kurcze jedno co mnie martwi że od niedzieli mam dziwne bóle brzucha takie niby kłucia, skurcze nie wiem czy to ze stresu, zmęczenia czy z innego powodu....... ale w piątek idę do lekarza więc pewnie wszystko się wyjaśni, mam nadzieję że dowiem się też co w sobie noszę. Pozdrawiam wszystkie mamusie serdecznie i cały czas Was staram sie podczytywać w chwilach wytchnienia))

Tylko się kochana nie przepracowuj za bardzo i dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Natalka jest nadal Natalką rośnie ładnie, jest klocuszkiem i waży już ponad kilogram, a dokładnie 1080 gram, mój "okruszek" wszystko ma na miejscu, piękny kręgosłupek i serduszko które tak cudnie bije Tak jak pisałam wcześniej termin najprawdopodobniej na koniec sierpnia
Ja ładnie przytyłam, podobno nawet ZA ładnie ale cóż, nie ma się co dziwić skoro ciągle jem
Krzywa cukrowa jest okej, tylko wyniki morfologii pomimo brania tabletek mam znowu gorsze, więc mam zmienione tabletki z żelazem i mam jeść dużo duuuużo czerwonego mięcha
brawo za wizytę, mała super rośnie i już ponad kilogramciekawe która się pierwsza rozpakuje i ile w sierpniu urodzi?

Miłego dzionka
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 09:40   #1610
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde jak ja terazmyślę to mam wrażenie że w ogóle mało kiedy widziałam ciążówki, jakoś teraz zatrzęsienie, ale to pewnie przez fakt, że sama jestem i zwracam uwagę
też to widzę, ale to przez to że sama w ciąży

Cytat:
a propo ciekawostek mam dwie : ponoć kobiety z gr krwi B mają szybszy poród (szybciej się robi rozwarcie)
też to słysałam nie ukrywam że mam cichą nadzieję że się potwierdzi

Cytat:
potwierdzam z gr krwi B - raz słyszałam od poloznej na porodowce, dwa dziewczyna ktora ze mna lezala miala gr krwi B, zaczęły jej się skurcze - jeden skurcz dokładnie na poł godziny , fakt ze bardzo mocne, KTG wskazywalo równo 100% az biedna się zwijała (ja mialam dla porownania 60% a potem te najmocniejsze około 80-85%) i po kilku takich skurczach od razu poszła na porodowkę! A ja urodziłam dopiero następnego dnia w południe
z cytryną fajnie wiedzieć
czyli się potwierdza też mam B , aniech będą mocne aly szybko

Cytat:

moja córeczka waży 500 gramów, ma wszystkie wymiary o 2 dni mniejsze niż termin z OM - wiec jest super serduszko ma zdrowe, wszystkie paluszki u rąk i stópek i długie ręce na koniec nam fajnie pomachała łapką no i mamy filmik

Niech córeczka zdrowo rośnie!

25.08.2011

Stary 2011-05-31, 09:44   #1611
agnyska81
Zakorzenienie

Hej dziewczęta

Cytat:
Dziękuję kochane moje ej wiecie ze ja nigdy nie byłam jakaś laska? Taka se szara myszka, chyba ciąża rzeczywiście mi służy skoro mnie tak chwalicie
Na pewno tak jest, bo wyglądasz kwitnąco

Cytat:
Ha! Widzę, że już zaczyna się czas, kiedy dzieciaki osiągają kilogram, fajowo Cieszę się bardzo, że Natalia ma wszystko na swoim miejscu i mam nadzieję, że ja jutro podobne wieści usłyszę.

Stary 2011-05-31, 09:46   #1612
acelinka
Zakorzenienie

Kobitki mam 2 pytanka

1. Czy któraś z Was nosi soczewki? Jeśli tak to jakie i jakiej firmy ja w tamtym roku nosiłam ale takie droższe, chciałabym poszukać cosik tańszego i zastanawiam się nad 3 - miesięcznymi, dają rade czy i tak prędzej je trzeba wyrzucić?
Aha i czy podczas porodu można mieć soczewki w oczach czy nie bardzo?

2. Wklejałam Wam wczoraj te fotki - i pytanie brzmi: czy moge tak wyjśc na ulice? chodzi mi o leginsy w połączeniu z tą bluzką, kurde nadal nie jestem do nich przekonana i wydaje mi się ze mam tyłek na wierzchu
Stary 2011-05-31, 09:59   #1613
19natka88
Zakorzenienie

Ale miałam okropne sny dzisiaj. Śniło mi się, że mój były zabrał mi dziecko Aż się zdołowana obudziłam

MalgosiaM8

Dziękujemy Mój się chyba w nocy znowu przekręcił inaczej bo aż nieprzyjemne było jak się ruszał Też się zakochałam w tych paskach Jakoś misie do mnie nie przemawiają

Niezła loteria będzie

eveline22 Pokaż wózek! Nam brakuje sporo rzeczy ale już niedługo

agnyska81 Dziękuję
Mój dziadek też choruje ale on ma już insulinę - cosik tam wiedziałam ale teraz nie wiem nic. Idę za tydzień na konsultację to się dowiem co jest nie tak Skomplikowane to wszystko

angela006 Nieciekawie masz Śliczna pościel- może tańsza bo mniejszy zestaw, u mnie jest 20cz.

Cytat:
Pesteczko, jak chcesz to chetnie Ci oddam troszku

Szara myszko czy ty przed ciążą miałaś lustro?

Cieszę się ze wszystko okej! Wielkoludek ten Twoj dzidziol tak jak mój, mogą sie zakumplować
Fajna ta pościel, tylko nie wiem po co na moskitierze ta falbanka

A no może da się tą falbankę usunąć Teściowa krawcowa to coś poradzi

hehhe witaj w klubie mój termin też się przesunął na koniec sierpnia
A ja dzisiaj chyba podjade do tesco pooglądac ciuszki, moze coś jeszcze z promocji -30% zostało

Ja mam kupon do reserved na -30% może coś wielkoludowi na dzień dziecka kupię

ej! My nigdzie z Natką nie pójdziemy!
Jesteśmy dwie to się nie damy wykurzyć

Cytat:
Oo to nawet większa(ociupinkę) twoja dziewczynka od mojego malucha A gdzie Ty niby za dużo przytyłaś?
Buraczki jeszcze są dobre na anemię

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:03   #1614
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ale miałam okropne sny dzisiaj. Śniło mi się, że mój były zabrał mi dziecko Aż się zdołowana obudziłam

MalgosiaM8
Dziękujemy Mój się chyba w nocy znowu przekręcił inaczej bo aż nieprzyjemne było jak się ruszał Też się zakochałam w tych paskach Jakoś misie do mnie nie przemawiają

Niezła loteria będzie
Nie dołować się przez sen, przecież to tylko sen

Aa widze to samo co u mnie , czasem przekręcanie małego, zahacza o ból, zalezy jaką tam akrobację chce wykonać ciekawa jestem ile mój skarbek waży

25.08.2011

Stary 2011-05-31, 10:05   #1615
acelinka
Zakorzenienie

Natalko kochana

lustro miałam nawet dość duże co nie zmienia faktu że zwykła ze mnie dziewczyna, nie jakaś seksi laska za którą każdy się ogląda, i dobrze

usunięcie falbanki to swietny pomysł ale to irytujące że tyle kasiury się za to daje i jeszcze trzeba zmieniać coś, przerabiać

nie wiem gdzie za dużo przytyłam, chyba w dojarkach jak dla mnie jest okej, początkowa waga 53.5 a teraz 61 dopóki nie czuje się gruba może być

to tylko sen kochana na szczęście

Znikam na ten upał jade z mamą do apteki a potem do tesco i mnie olśniło że dowód rejestracyjny mam do odebrania, tymczasowy był ważny do 28 maja a nie wiem czy będe umiała odrkęcić tablice rejestracyjne
Stary 2011-05-31, 10:08   #1616
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry mamunie
Stary 2011-05-31, 10:19   #1617
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

teraz ide czytac co tam u was
gratulacje fajnie ze filmik sie udał bo moja mała cały czas sie zasłaniała raczkami

Cytat:
Hejka
Aa i moja mamcia zaoferowała się, że zafunduje mi cosik takiego KLIK (brązowe paseczki) Mój tż w końcu wziął się za odnawianie łóżeczka i pod koniec tygodnia będzie gotowe
A teraz ponadrabiam
gratuluje ze szyjka bez zmian i jaki duży chłopak

troche sie zmartwiłam bo mi tak od wczoraj brzuch prawie cały czas twardy jak kamien i takie jakies skurcze mam zawsze jak mi stwardniał to szybko przechodzło a teraz to chyba bez no-spy juz sie nie obejdzie zobaczymy czy pomoze bo jak sie nie poprawi to do gine bede musiała predzej sie wybrac

Cytat:
Napisane przez KarlaNobody Pokaż wiadomość
mi łóżeczka i wanienki
a mi w sumie to wszystkiego tylko pare ubranek mam ale i tak jeszcze nie wszystko
jestem na etapie robienia listy wyprawki

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:24   #1618
agnyska81
Zakorzenienie

Dzień dobry Lulla

Cytat:
Kobitki mam 2 pytanka

1. Czy któraś z Was nosi soczewki? Jeśli tak to jakie i jakiej firmy ja w tamtym roku nosiłam ale takie droższe, chciałabym poszukać cosik tańszego i zastanawiam się nad 3 - miesięcznymi, dają rade czy i tak prędzej je trzeba wyrzucić?

2. Wklejałam Wam wczoraj te fotki - i pytanie brzmi: czy moge tak wyjśc na ulice? chodzi mi o leginsy w połączeniu z tą bluzką, kurde nadal nie jestem do nich przekonana i wydaje mi się ze mam tyłek na wierzchu
1. Niestety nie odpowiem, ale teraz ja mam pytanie - czy w okularach można rodzić? Nosz, chyba mi ich nie każą ściągać Pamiętam opowieść mamy: jak rodziła zabrali jej okulary, urodziła, pokazali jej dziecko (mnie), a ona prawie nic nie widziała, dobrze że jej choć powiedzieli, że dziewczynka

2. Strój na ulicę jak najbardziej się nadaje

A co do Twojego przytycia - ja tam złogów tłuszczu nie widzę, widać że w brzuch poszło i piersi, a nie w bryczesy

Stary 2011-05-31, 10:32   #1619
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =) wczoraj miałam okropny wieczór, wylądowałam na ostrym dyżurze =( wzięłam kąpiel, położyłam się do łóżka i nagle zaczęło być Mi mega nie dobrze, za chwilę zwymiotowałam i było Mi cały czas nie dobrze oraz bolało coś w środku. Wystraszona pojechałam z narzeczonym i mamą na ostry dyżur, poczekałam z niecałą godzinkę (i zwymiotowałam z dwa razy). U lekarza się okazało po zbadaniu brzucha i zrobieniu usg, że synek się ułożył tak że naciskał Mi na jakieś narządy i to powodowało te samopoczucie. Lekarz kazał Mi kręcić biodrami, brzuchem by się inaczej ułożył i po jakimś czasie Mi przeszło. Miałam mega stracha

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 10:35   #1620
danika
Zakorzenienie

hej melduje się z pracy własnei wcinam sniadanko

Cytat:
Kobitki mam 2 pytanka

ad 1. Ja noszę Johnsony Oasis 2 tygodniowe, kupuje przez internet, wychodzi niezle a duzo lepiej niz u optyka (nie powiem ci ile za parę bo dawno nie zamawiałam). Ale ja nie noszę codziennie. I musze zamawiać od razu 2 paczki (12 szt) bo mam różne wady.
Miałam Baushe 3 miesieczne ale mnie drapały wiec wrociłam do Johnsonów.
A teraz w ciąży nie wysycha ci bardziej oko? bo mi okropnie, po 5-6 godz musze zdjać - podobno to normalne

U mnie w zadnym szpitalu nie mozna miec soczewek podczas porodu. - to ma zwiazek z ewentulanoscią nagłej cesarki. Ale okulary no problem, tylko przy cesarce zdejmujesz

ad2. Moim zdaniem komplecik jest super

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
gratulacje fajnie ze filmik sie udał bo moja mała cały czas sie zasłaniała raczkami
nasza tez sie zasłaniała troche, ale film jest z całego usg, 40 minut wiec co jakis czasu pokazuje sie buziak ze slicznym noskiem najwiecej na nim widac serduszko bo najdłuzej było oglądane. No i stopy bo ,ma duze (po mamusi )

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-05-31 o 10:37
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości