Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 20:27   #451
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

A podobno jak się gazowane pije w ciąży to potem dziecko ma zgagi (edytuję znaczy się KOLKI, a nie zgagi) Któraś laska to na spotkaniu wizażowym powiedziała jak spirta zamówiłam

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-31 o 20:29
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:29   #452
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A podobno jak się gazowane pije w ciąży to potem dziecko ma zgagi Któraś laska to na spotkaniu wizażowym powiedziała jak spirta zamówiłam

E tam ja tam pije gazowane i sie nie przejmuje

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:31   #453
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Własnie! Już wiem o co miałam pytać... co myslicie o tym Nivea, bo widziałam go w biedronce za chyba 14zł - 500ml. nadaje się dla bobasa?
[/CENTER]
ja uzywam wlasnie tego do mycia glowy juz jakis 3 rok, dla mnei rewelacja

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:43   #454
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Przez książki? Wątpię. Też mam bardzo dużo książek w sypialni, a tam póki co, będzie spał dzidziuś. Może chodzi o kurz zbierający się na nich. Ale ja w to nie wierzę.

Kurcze mam wyrzuty sumienia- pizza mała, dwa lody pod rząd, rogal z czekoladą i dwie szklanki coli (chociaż unikam gazowanego na co dzień). I to wszystko w ciągu 15 minut.
Ja dzisiaj też przeholowałam ze wszystkim. Obiad, 2 lody, kluski z truskawkami, czereśnie ( z własnego sadu -zapraszam), potem tz wyciągnął mnie na pizze, między czasie litr pepsi, sok jabłkowy..i jeszcze mam prażynki z lidla na kolację A

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
K**a mać

Odebrałam wyniki. Czułam, ze rosną :

Aspat 56 (1-38)
Alat 88 (1-41)
Fosfataza alkaliczna 305 (98-279)

Dzwoniłam do ginki, ale ma wyłączony telefon. Spróbuje jeszcze później.

Doczytałam że sprawa wyjaśniona. Leki bierz i dobrze będzie, ważne że sytuacja opanowana i do szpitala nie musisz

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ale na alegro wystawie komentarz odpoweidni... po za tym dzwonilam do faceta ze moze by mi wymienil bo kolor sie rozni a on do mnie z tekstem ze bylo sobie niebieskia wziac ham!!
A nie miał napisane na aukcji że kolory mogą się różnić od tych przedstawionych na zdjęciach? bo jak miał, to wystawianie negatywa nie bardzo, ale neutralny możesz dać.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
osz ku****,chciałam ratować męża buty które stały na balkonie i oczywiście boso na ten balkon wyszłam i jak przechodziłam potem przez łóżko jak nie pier******am na podłogę...hamowałam na szafce z tv i dekoder aż spadł na podłogę ale najgorsze że chyba sobie żebro jakoś nadwyrężyłam bo boli a mały boi się burzy chyba bo jak się zaczęły delikatne grzmoty to szalał a teraz jak napieprza to nawet się nie rusza

śmiesznie musiało wyglądać twoje lądowanie, ale nie ma się z czego śmiać, dobrze że Ty ocalałaś

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
zapomniałam - Shira, za wizytę!

i dostałam dziś wiadomość że wygrałam w konkursie z "M jak Mama" ale nie wiem co, bo nagrody wyślą dopiero na początku lipca, i pewnie wtedy się dowiem co dostanę
wow gratulacje, fajnie, ciekawe jaką nagrodę dostaniesz.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
pijecie kawę w ciąży??
nie, nigdy nie piłam kawy i nie piję mimo niskiego ciśnienia. Mój żołądek nie toleruje kawy, od razu kibelek i sraczka za przeproszeniem, poza tym śmierdzi mi..

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Shira do mnie też przesyłka dziś doszła, dziękuję bardzo kochana jesteś

zadziwia mnie właśnie to że w UK wychodzi się tak szybko...

u mnie w szpitalu też jest się z dzieckiem cały czas, mi się to bardzo podoba jakoś źle bym się czuła jakby dziecko leżało w innym pokoju..

dziewczynki poradźcie...

siedzę i robię zakupy na allegro, już trochę kupiłam i teraz pora na pościel..
chyba kupię taki komplet + rozek do tego ale nie umiem się zdecydować który wzór, mam parę typów...

który byście wybrały??
http://allegro.pl/show_item.php?item=162147 4165&msg=Aukcja+zosta%C5% 82a+dodana+do+obserwowany ch.|%0D%0AAby+przed+zako% C5%84czeniem+otrzyma%C4%8 7+e-mail+lub+wiadomo%C5%9B%C4 %87+Gadu-Gadu+z+przypomnieniem%2C% 3Cbr+%2F%3Ezmie%C5%84+ust awienia+w+zak%C5%82adce+% 3Ci%3EAllegro+%E2%80%BA+M oje+Allegro+%E2%80%BA+Moj e+zakupy+%E2%80%BA+Obserw owane+oferty%3A+%3Ca+href %3D%22%2Fmyaccount%2Fwatc h.php%22%3ETrwaj%C4%85ce% 3C%2Fa%3E.%3C%2Fi%3E

a może taka? http://allegro.pl/posciel-haftowana-...632455449.html
Ja mam wzór Dino i kremowe pieski. Tylko od innego sprzedawcy. Ale jest twarda, mimo że wyprałam nadal taka sztywna, nie wiem jak wyprasuję co będzie. W praniu nie farbuje.

Cytat:
Dzięki kochana Ja troc

he popatrzyłam na necie. No i dwa tygodnie w szpitalu byłam na diecie wątrobowej to też coś tam podpatrzyłam. Ale tam dawali mi normalnie chleb. Co do obiadów to teściowa stara się tak gotować, zebym i ja zjadła. Jakies takie cienkie zupy gotuje, nie zaprawia śmietaną, z mięsa zdejmuje skóre. I ja potem takie mięsko z wywaru sobie zjadam.
W ogóle mam strasznie dobrą teściową, strasznie się przejmuje tym moim jedzeniem, wszytsko tak podemnie ustawia (co się mojemu teściowi nie podoba, bo dla niego to jedzenie bez smaku i wyrazu - bo nie sypie veget i tego typu świństw.)
fajna teściowa

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
moniczko dopisuje jeszcze tutaj, bo wiem co to rozlaka i ja nie bylam w ciazy a popadlam w depresje a co dopiero teraz. Takze sciskam cie wirtualnie mocno,mocno

nic dziwnego, ze ciagle mam ochote na jajka Dziubku ja tez juz po antybiotykach, teraz w piatek ide na badania i zobaczymy co tam wyjdzie
gratulujre nowych tygodni i udanych wizyt.

Chyba u nas cisnienie spadlo na leb na szyje bo strasznie chce mi sie spac, a w pracy jak bylam mialam taka ochote na gofry mmmm.
Zaczelam juz 36 tydzien czyli zostalo 35 dni i wszyscy w pracy sie dziwia, ze jeszcze siedze za biurkiem. Szalona jestem a co
w nocy dopadl mnie straszny skurcz w lydce az sie poplakalam a teraz mecze sie z lady zgaga a rennie mi sie skonczyl

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

w nastepnym tygodniu w biedronce kocyk i poszewka dla dzieci za 15 zeta

Jejku za niedługo zaczniemy panikę bo będziemy się powoli na porodówki wybierać/

Kupiłam w lidlu kocyk różowy z myszką. U mnie tego do licha jeszcze było. I termometrów też, ale tego nie kupiłam.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:43   #455
brunetka2000
Zakorzenienie

Zabrałam dzisiaj od mamy ten termometr i stwierdziłam, że jestem jakaś głupia bo nie umiałam się nim posługiwać Jak to się mówi trochę techniki i człowiek się gubi No ale się zawzięłam i poszło przeczytałam całą instrukcję, poćwiczyłam na mamie i dziąła
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 20:43   #456
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja też tak myślałam, ale kuzynka doradziła, a będę leżeć w tym samym szpitalu, więc chyba się skuszę. Poza tym raczej na ranę po CC będą zaglądać aniżeli w pipkę...chyba
No niezupełnie. Będą sprawdzać tzw. 'odchody' czyli to,co jest na wkładce i badać ginekologicznie (podczas cc robi się mechanicznie rozwarcie żeby połóg był możliwy). Ranę oczywiście też będą oglądać.
Stary 2011-05-31, 20:43   #457
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
A podobno jak się gazowane pije w ciąży to potem dziecko ma zgagi (edytuję znaczy się KOLKI, a nie zgagi) Któraś laska to na spotkaniu wizażowym powiedziała jak spirta zamówiłam
to nie ja
Stary 2011-05-31, 20:45   #458
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Zobaczcie same jaka jest roznica miedzy zdjeciem na aukcji a realnym kolorem 1 zdjecie z aukcji drugie moje
To są inne kolory, tylko facet nie zobaczy większej różnicy. Ale myślę, że ostatecznie kolorystyka będzie zbliżona do wnętrza brzucha, więc nie jest tak źle

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u mnie też leje i grzmi trochę się boję burzy nie powiem, ale potrzebuję ochłody bo powietrze było już tak ciężkie, że wentylator nie mógł sobie poradzić
Aaaale zazdroszczę pożyczcie trochę tej burzy... U nas od kilku dni grzmi i nic :/ Już ledwo oddycham w tym łóżku. Bardzo pięknie dziękuję za taki tropikalny czerwiec jak się zapowiada....
Stary 2011-05-31, 20:54   #459
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
To są inne kolory, tylko facet nie zobaczy większej różnicy. Ale myślę, że ostatecznie kolorystyka będzie zbliżona do wnętrza brzucha, więc nie jest tak źle

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Aaaale zazdroszczę pożyczcie trochę tej burzy... U nas od kilku dni grzmi i nic :/ Już ledwo oddycham w tym łóżku. Bardzo pięknie dziękuję za taki tropikalny czerwiec jak się zapowiada....

Stary 2011-05-31, 20:55   #460
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam bigosik ze młodej kapusty
ja tez zrobiłam bigosik z młodej kapusty

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Meldujemy się i my z Szymonkiem w nowej części
co tak późno...

Cytat:
pijecie kawę w ciąży??
ja pije co kilka dni, rozpuszczalna.

Cytat:
E tam ja tam pije gazowane i sie nie przejmuje
ja też pije gazowane, szczególnie Fanta zimna mi smakuje ostatnio

youyou ja też kupie od tego sprzedawcy posciel, ochraniacz, 2 przescieradełka i falbanke kolor zielona kratka

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:06   #461
brunetka2000
Zakorzenienie

Nie bijcie mnie tylko!!! Wiem, że już było pisane wiele razy, ale ja dopiero teraz mam zamiar kupić kosmetyki i się zastanawiam się jakie
Czy to wystarczy:
- NIVEA BABy, Łagodny szampon i płyn do kąpieli 2w1 dla dzieci i niemowląt
-linomag
-sudocrem
-oliwka

Czy coś jeszcze???
Stary 2011-05-31, 21:06   #462
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Zobaczcie same jaka jest roznica miedzy zdjeciem na aukcji a realnym kolorem 1 zdjecie z aukcji drugie moje
Kolor faktycznie sie różni i to troche nie fer ze strony sprzedawcy bo Twoja wanienka nijak nie jest czerwona Nie chodzi o to czy dzidzia będzie się musiała pluskać w takim kolorze bo jak dziewczzyny pisały jej będzie wsztstko jedno, ale o fakt że jak sie pisze że coś jest takie to takie ma być a nie jeszcze potem chamskie odzywki jakieś Myślę że odpowiedni komenbtarz musi byc

Cytat:
Fajnie ja niestety nie chodze na sr bo meza brak ;(
U Nas nie wszystkie dziewczyny były z facetami. To nie jest wymóg żeby chodzić na SR

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
można wyjśc po 6 godzinach, ale większośc wychodzi po 12 godzinach. po cesarce w szpitalu zostaje się 2-3 dni. i widzieliśmy 3 godzinną dziewczynkę!!! malutka kichała i miała mnóstwo włosów.
Masakra 12 h po porodzie do domu Dla mnie to jakas abstrakcja

Cytat:
Zmalowana

Dodzwoniłam się. Na razie nie trzeba jeszcze do szpitala, mam brać dalej leki i powtórzyć badania w pt lub poniedziałek. Bo jeszcze nie są na masakrycznym poziomie (jak ostatnio wysłali mnie do szpitala to miałam 160)

uff
Oby wyniki się poprawiły

Cytat:
pijecie kawę w ciąży??
Ja od wielkiego dzwona się napije

Cytat:
u mnie w szpitalu też jest się z dzieckiem cały czas, mi się to bardzo podoba jakoś źle bym się czuła jakby dziecko leżało w innym pokoju..
Teraz wszedł jakis przepis który mówi że dziecko po urodzeniu ma być 2 godziny z matką

Cytat:
Ja nie wiem co to zgaga
Tylko pozazdrościć

Byliśmy w Biedronie i kupiłam sobie tą Lovelę
I stoimy do kasy i jakas kobitka z maluszkiem podeszła to jej mówimy żeby stanęła przed Nami, ale nie bardzo chciała bo mówi że ja w ciąży to nie wypada, no ale w końcu jej mówię że ona już ma dzieciątko to bardziej uprzywilejowana i niech idzie bo jak jej zacznie marudzic to będzie miała kłopot a Nasze to jeszcze w środku siedzi. A kobitka do mnie z tekstem że no tak, ale to juz chyba na dniach będe rodzić To mnie kobitka pocieszyła że taka gruba jestem a teoretycznie to jeszcze 1,5 miesiąca Nam zostało A przy okazji sie pokazujemy 33tc 2d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0066.jpg 33tc2d.jpg (77,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcia-0067.jpg (86,6 KB, 42 załadowań)
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-05-31 o 21:08
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:08   #463
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Dziewczynki dziekuje za komplementy w kierunku mojego brzucha!

Cytat:
Faktycznie roznica jest spora, no ale mysle, ze dziecku wszystko jedno jaki ona mam kolor.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
i zwiedziliśmy dzisiaj oddział położniczy.całkiem przyjemny.ładne sale. dzieciaczka będę miec cały czas przy sobie. do bólu. non stop. nikt go nie zabiera. fajne podejście mają: po urodzeniu kładą dzieciaczka na pierś matki i dzidzia ogrzewa się .ciekawostkę usłyszałam, że temperatura ciała matki dostosowuje się do potrzeb maleństwa. jeśli jest mu za gorąco, to nasz ciało się ochładza, a jak za zimno, to temperatura wzrasta. niesamowite!!!!! Położne nie zabierają dziecka- obmyja go tylko i oddają w ręczniku, żeby dalej leżał przy skórze matki. można wyjśc po 6 godzinach, ale większośc wychodzi po 12 godzinach. po cesarce w szpitalu zostaje się 2-3 dni. i widzieliśmy 3 godzinną dziewczynkę!!! malutka kichała i miała mnóstwo włosów.
Super, ze jestes zadowolona ze szpitala.

Cytat:
Dodzwoniłam się. Na razie nie trzeba jeszcze do szpitala, mam brać dalej leki i powtórzyć badania w pt lub poniedziałek. Bo jeszcze nie są na masakrycznym poziomie (jak ostatnio wysłali mnie do szpitala to miałam 160)

uff
No to kochana bierz leki, a my trzymamy kciuki, zeby wyniki sie poprawily!

Cytat:
iustyna to już nałóg żeby w komórce nawet
To tak jak u mnie. Dzis jak bylam z dziewczynami na placu zabaw, to wyniuchalam jakas siec niezabezpieczona i tez Was czytalam...

Cytat:
KRAKOWIANKI, CO ZE SPOTKANIEM?
No wlasnie?
w tym tygodniu moge w piatek, a pozniej to zazwyczaj wtorki lub czwartki, bo wtedy moj maz ma wolne, zebym ja mogla chodzic na fitness, ale jak raz nie pojde, to sie nic nie stanie.
A jak Wy macie jakies dogodne dni, to piszcie, zobacze, co sie da zrobic.

Cytat:
i dostałam dziś wiadomość że wygrałam w konkursie z "M jak Mama" ale nie wiem co, bo nagrody wyślą dopiero na początku lipca, i pewnie wtedy się dowiem co dostanę
Gratulacje!

Cytat:
pijecie kawę w ciąży??
W domu rzadko, ale uwielbiam kawy typu cappucino, latte... i jak mam okazje, to takie wlasnie pije. teraz nad morzem pilam co dzien.

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
No niezupełnie. Będą sprawdzać tzw. 'odchody' czyli to,co jest na wkładce i badać ginekologicznie (podczas cc robi się mechanicznie rozwarcie żeby połóg był możliwy). Ranę oczywiście też będą oglądać.
Mi po cc odchody sprawdzali tylko do momentu spionizowania, rozwarcia nigdy, jak juz bylam chodzaca, to tylko rane.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:08   #464
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie bijcie mnie tylko!!! Wiem, że już było pisane wiele razy, ale ja dopiero teraz mam zamiar kupić kosmetyki i się zastanawiam się jakie
Czy to wystarczy:
-linomag
-sudocrem
-oliwka

Czy coś jeszcze???
możesz jeszcze krem z filtrem do buzi.. i chyba wsio ja mam jeszcze krem do twarzy pielęgnacyjny, ale uważm teraz że to zbędne..
Stary 2011-05-31, 21:08   #465
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Zmalowana

uff
To dobrze, ze się dodzwoniłaś.
Cytat:
Super, gratulacje!
Cytat:
pijecie kawę w ciąży??
Codziennie jedną, rozpuszczalną. Nie umiem żyć bez kawy, uwielbiam zapach, smak, jestem uzależniona.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:11   #466
moniczka2123
Zadomowienie

http://www.pudelek.pl/artykul/32662/..._jest_w_ciazy/

Ona niby w 7 miesiacu a nie ma brzucha

chyba sie kapusty najadła a nie jest w ciazy

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Kolor faktycznie sie różni i to troche nie fer ze strony sprzedawcy bo Twoja wanienka nijak nie jest czerwona Nie chodzi o to czy dzidzia będzie się musiała pluskać w takim kolorze bo jak dziewczzyny pisały jej będzie wsztstko jedno, ale o fakt że jak sie pisze że coś jest takie to takie ma być a nie jeszcze potem chamskie odzywki jakieś Myślę że odpowiedni komenbtarz musi byc

U Nas nie wszystkie dziewczyny były z facetami. To nie jest wymóg żeby chodzić na SR

Masakra 12 h po porodzie do domu Dla mnie to jakas abstrakcja

Oby wyniki się poprawiły

Ja od wielkiego dzwona się napije

Teraz wszedł jakis przepis który mówi że dziecko po urodzeniu ma być 2 godziny z matką

Tylko pozazdrościć

I stoimy do kasy i jakas kobitka z maluszkiem podeszła to jej mówimy żeby stanęła przed Nami, ale nie bardzo chciała bo mówi że ja w ciąży to nie wypada, no ale w końcu jej mówię że ona już ma dzieciątko to bardziej uprzywilejowana i niech idzie bo jak jej zacznie marudzic to będzie miała kłopot a Nasze to jeszcze w środku siedzi. A kobitka do mnie z tekstem że no tak, ale to juz chyba na dniach będe rodzić To mnie kobitka pocieszyła że taka gruba jestem a teoretycznie to jeszcze 1,5 miesiąca Nam zostało A przy okazji sie pokazujemy 33tc 2d

śliczny brzunio

Stary 2011-05-31, 21:12   #467
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Ciekawe co by powiedziala, gdyby mnie zobaczyla i moj brzuch, bo ten Twoj to bardzo zgrabny i wcale na koncowke nie wyglada!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:12   #468
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ja mam wzór Dino i kremowe piesi. Tylko od innego sprzedawcy. Ale jest twarda, mimo że wyprałam nadal taka sztywna, nie wiem jak wyprasuję co będzie. W praniu nie farbuje.
.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

youyou ja też kupie od tego sprzedawcy posciel, ochraniacz, 2 przescieradełka i falbanke kolor zielona kratka

patik to co nie polecasz tych pościeli? wyglądają mi na porządne...

Carmela ja własnie chciałam kupić komplet pościeli z ochraniaczem+rożek w ten sam wzór+ falbankę
zastanawiam się jeszcze nad takim ręczniczkiem u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/baby-raj-okrycie-k...631803504.html
i torbą na pampersy
http://allegro.pl/torba-na-pampersy-i1633535670.html
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:14   #469
DaKaro
Zadomowienie

Margaret ale masz brzusio, duży i kształtny, ale sama chyba niewiele przytyłaś.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:15   #470
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A ja syna kąpie i podczytuje was na komórce. Nic mi się nie chce. Ciekawe jak tam Monia i przedszkole dla Artura. Też jej coś nie widać. Pewnie na placu z małym jest a miała się oszczędzać
z przedszkolem jeszcze nie wiem bo babka nie dzwonila do mnie a ja nie chce byc namolna. jutro zadzwonie. a nie bylam na placu zabaw - pojechalam nad morze z dzieciem w miescie taka duchota ze sie wytrzymac nie da a tam troche chlodniej. polezalam na kocyku, dzieć sie taplał w mikro kałuzy samodzielnie zrobionej dzis maz nie mogl jechac po dziecia bo do dentysty wiec moja kolej. dlatego nie bijcie, oszczedzam sie - serio!

Stary 2011-05-31, 21:17   #471
margaret82
Zadomowienie

Ja i mój brzuszek dziękujemy za komplementy
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Margaret ale masz brzusio, duży i kształtny, ale sama chyba niewiele przytyłaś.
Mam 15kg na plusie to chyba całkiem sporo
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:21   #472
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Czy to wystarczy:
-linomag
-sudocrem
-oliwka

Czy coś jeszcze???
Ja bym dorzuciła jeszcze jakiś krem z filtrem. Sama mam tyle samo (tylko żel inny) i zamiast oliwki balsamik.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Dzięki dziewczyny za wsparcie jesteście kochane Fajnie ze jest takie miejsce gdzie można się wyżalić i usłyszeć jakieś dobre słowo

Margaret super brzucholek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:21   #473
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak sie karmi piersia a nie jak sie jest w ciazy

Stary 2011-05-31, 21:23   #474
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
patik to co nie polecasz tych pościeli? wyglądają mi na porządne...

Carmela ja własnie chciałam kupić komplet pościeli z ochraniaczem+rożek w ten sam wzór+ falbankę
zastanawiam się jeszcze nad takim ręczniczkiem u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/baby-raj-okrycie-k...631803504.html
i torbą na pampersy
http://allegro.pl/torba-na-pampersy-i1633535670.html

youyou ja mam tylko te same wzory, a jak pisałam zamawiałam u innego sprzedawcy, może ten "Twój" ma troszkę lepsze materiały. Wg mnie jest za sztywna, ale wzór bardzo ładnie wygląda, soczyste kolory i w pralce nie farbowała.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:

ja też tyle
Stary 2011-05-31, 21:27   #475
moniczka2123
Zadomowienie

Eh chce mi sie do mężulka przytulic dać buziaczka ....

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:

Ja 9

Stary 2011-05-31, 21:30   #476
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to wystarczy:
-linomag
-sudocrem
-oliwka

Czy coś jeszcze???
ja mam jeszcze puder (alantan), bo przy potówkach dobrze nam sie sprawdzał. poza tym to tylko apteczne rzeczy mam jeszzcze ktore licze jako kosmetyki (gencjana, masc majerankowa, krem z wit A)

Stary 2011-05-31, 21:37   #477
Vaniliova11
Zadomowienie

U nas burza była dwa razy
Shira za wizyte
Agaguernsey fajny brzuszek fotka na leżąco bo napewno zmęczona już byłaś
Dziubek Ty uważaj kochana na siebie
Scio mam nadzieje że wyniki szybko sie poprawią
Margaret śliczny okrąglutki brzuś jak mnie ludzie widzą to też myślą że zaraz rodzić będę
Moniczka jutro wstawie fotke tej mojej sukienki
Jacieee ja bym takiego fachowca normalnie udusiła za rok czeka nas poważny remont i normalnie aż sie boje tych "fachowców"
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 21:59   #478
moniczka2123
Zadomowienie

ale tu cisza

Stary 2011-05-31, 22:02   #479
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
ale tu cisza
a watek przegląda 26 osób

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 22:02   #480
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu cisza
Wszystkie oglądają dr Housa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości