Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 14:08   #331
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Przez książki? Wątpię. Też mam bardzo dużo książek w sypialni, a tam póki co, będzie spał dzidziuś. Może chodzi o kurz zbierający się na nich. Ale ja w to nie wierzę.

Kurcze mam wyrzuty sumienia- pizza mała, dwa lody pod rząd, rogal z czekoladą i dwie szklanki coli (chociaż unikam gazowanego na co dzień). I to wszystko w ciągu 15 minut.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:09   #332
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ?!
Czy opłaca się kupować poduszkę do karmienia?
Kupiłam sobie ten kupon i chce zaszaleć
Ja wykarmilam dwoje bez poduszki, wiec uwazam, ze to gadzet...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Przyniosłam wiatrak z piwnicy. Matko jak mi dobrze

Ja mam przeciag w domu i tez mi dobrze, nawet dalam rade wyprasowac ciuchy w tym upale, ale nie wiem jak dam rade isc po dziewczyny...

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Dziewczsyny a jakie prześcieradła kupujecie ?? Ja się nie mogłam zdecydowac i wzięłam jedno z frote a drugie z jerseyu i mam zamiar testować które lepsze Ale moze doświadczone mamuśki coś doradzą

Mi bez roznicy, czy z jerseyu, czy frotte, aczkolwiek dla nas preferuje jersey, bo sie nie kruszy jak frotka.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to jest dobry pomysł na pierwsze dni.. przecież co jakiś czas na obchodzie sprawdzają jak się goi krocze więc trzebaby te spodenki ściągać.
ale potem ja też śmigałam w dresikach i koszulce a nie piżamie (bo spedziłam w szpitalu 10dni..) bo nie wyobrażałam sobie tak całe dnie w piżamie gnić
Wydaje mi sie, ze Wodaqua bedzie miec cc, a po cc nie sprawdzaja krocza, tylko rane na brzuchu.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ale mam pakowania . Dopiero przy segregowaniu i praniu wychodzi ile nam się rzeczy przez te lata uzbierało. Idę walczyć dalej...

Jak Ty sie biedna zabierzesz do samolotu? A maz leci teraz z Toba, czy dojedzie pozniej?

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
tych frotkowych nie trzeba prasowac
Ja zadnych przescieradel nie prasuje...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Chciałam Was nadrobić...ale nie mam siły.

Napiszę tylko, że płaczę od rana...łazienka spie......ona. Pani umyła płytki 3 razy i najprawdopodobniej są zniszczone. Facet jak kładł fugę to nie doczyścił, płytki zmatowiały i wyglądają tragicznie.
Nie wiem czy coś się da z tym jeszcze zrobić. Mam dość

Moze nie wszystko stracone? Z doswiadczenia wiem, ze po kladzeniu plytek, nie wystarczy jedno mycie, wiec moze daj im czas?

Zjadlam zurek, chwila odpoczynku i smigam po dziewczyny. Po poludniu ide na fitness, nie wiem czy dam rade po 2 tygodniowej przerwie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:21   #333
zanetaa88
Zakorzenienie

Zmalowana Ja się nauczyłam w ciąży ograniczać napoje gazowane, kiedyś nie tolerowałam wody niegazowanej a teraz ją uwielbiam!
Po gazowanym czuję się wzdęta..

Marina nie martw się ja dwa dni pod rząd zjadłam 2 całe czekolady papierki chowałam przed moim D

AGa właśnie doszłam do wniosku, że poczekam z tym szaleństwem i kupon ważny jest do listopada, więc wykorzystam go ewentualnie na różne bezpieczeństwa aby dzidzia nie wchodziła w półki itd.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:23   #334
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jak Ty sie biedna zabierzesz do samolotu? A maz leci teraz z Toba, czy dojedzie pozniej?
Wysyłamy wszystko kurierem. Dobrze, ze chociaż pudeł z pracy naznosiłam, bo nie wiem w co bym się spakowała. Do samolotu biorę tylko podręczny, lecę sama więc nie ma sensu, żebym się uganiała z nadanym. Mąż przylatuje w lipcu na tydzień, a potem przed porodem 3 tygodnie i wtedy podejmiemy decyzję co dalej, choć i tak pewnie zostaniemy w PL na stałe.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:35   #335
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Da Karo no to faktycznie dobry pomysl z kurierem.

Zaneta ale sa osoby, ktore sobie chwala poduszki do karmienia, ja tylko napisalam jak to jest z mojego punktu widzenia.

Marina ja niemalze taki jadlospis mialam przez ostatnie 2 tyg na wakacjach, co niestety widoczne jest na mojej wadze. Niestety. A Ty jestes chudzinka, wiec mozesz sobie pozwolic.

Moj bebzol ubrany (28tc i 99 cm):

(Przepraszam, ze na lezaco, ale w kompie mam dobra pozycje, a zalaczylo sie zle)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6217.jpg (124,4 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2011-05-31 o 14:40
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:47   #336
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
iustyna,a całuj jestem szczepiona

A Ci chciałam dobrze zrobić .

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:48   #337
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie. Gość który kładł płytki nie doczyścił z nich fugi i się wżarła. Są matowe, zamiast błyszczących. podobno ocet może pomóc, ale ja mam już dość
wiesz jest trochę środków na rynku do czyszczenia takich rzeczy np.:
http://www.elazienki.com/preparat-cz...t-p-11984.html

poczytaj opinie , może coś pomoże
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:50   #338
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam rogala do karmienia ale tylko dlatego że moja mamuśka go kupiła w lumpku za całe 4 zł A tak to nie wiem czy bym kupowała nowego
Ja mam takiego dużego rogala do karmienia i używam go teraz do spania - ratuje mój kręgosłup i biodra.
Stary 2011-05-31, 14:50   #339
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Nie, nie. Gość który kładł płytki nie doczyścił z nich fugi i się wżarła. Są matowe, zamiast błyszczących. podobno ocet może pomóc, ale ja mam już dość
kurcze to sprobój czego sie da
a gosciowi juz zaplacone?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Przez książki? Wątpię. Też mam bardzo dużo książek w sypialni, a tam póki co, będzie spał dzidziuś. Może chodzi o kurz zbierający się na nich. Ale ja w to nie wierzę.

Kurcze mam wyrzuty sumienia- pizza mała, dwa lody pod rząd, rogal z czekoladą i dwie szklanki coli (chociaż unikam gazowanego na co dzień). I to wszystko w ciągu 15 minut.
mniam mniam smaczna przekaska

a ja mam ochote na sernik na zimno albo tort truskawkowy z galaretka na gorze...................

a u mnie dzis francuska zupa - krem warzywny
a na drugie nie wiem

Czekam na łózeczko dziś kurier ma przywieźć

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-31 o 14:52
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:51   #340
meszsares
Zadomowienie

kurcze, zalatwilam milion spraw i glowa mnie rozbolala
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Monia ja też zawsze marzyłam o gromadce dzieci. I tylko jeden kolega podzielał mój pogląd (sam ma w tej chwili już troje), bo reszta się krzywiła: "w dzisiejszych czasach?" Teraz tylko mówię, że co najmniej dwójka. Zobaczymy, jak nam wyjdzie.
Ja tez bym chciala trojeczke moze cos z tego kiedys wyjdzie..

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A ile masz Bierdonek w swoim mieście? U mnie jest ich chyba z 10 tą moją na osiedlu nie dawno otworzyli i mało kiedy co znika
Jesteś ze śląska, jak Ja więc może wysłanie paczki nie będzie aż takie tragiczne, choć kurcze to są kg duże
Kochana, mi bardziej chodzi o to, ze takie paczki sa ciezkie, musialabys to nosic, jechac na poczte czy specjalnie wzywac kuriera-no jednym slowem za duzo bys miala z tym zachodu. Ale dziekuje Ci bardzo, naprawde Poczekamy do nastepnej promocji U nas w g-cach biedron jak psow, ale tez i ludzi w nich kupujacych masa..
Blondynkapoznan-jak sie w jednej biedronie pytalam, czy bedzie jeszcze dostawa, bo promocja do 7.06 to powiedziala, ze juz NIE

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja tak zrobiłam - poprałam, nawet poprasowałam i ułożyłam w szufladzie. W żadne worki się bawić nie będę, bez przesady...
ja to dopiero od was dowiedzialam sie, ze sa jakies worki prozniowe
poprzednio wypralam, wyprasowalam i w szafe. Teraz tez tak zrobie, ale tak ze 3 tyg przed tp.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A dziś idę zwiedzac oddział położniczy w szpitalu, w którym będę rodzic. zobaczę co mnie czeka. mam nadzieję, że nie trafie na jakieś hardcorowe akcje.
napewno nie trafisz, bo jak beda jakies porody to Cie tam nie wpuszcza. Zycze wiec, zeby porodowka byla pusta

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
Czyli w styczniu 2012 można wykorzystać urlop wypoczynkowy za 2011 i odrazu za 2012 i dopiero potem myk na wychowawczy?
oczywiscie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No dziewczyny, ale z Was pesymistki Człowiek się cieszy, że wszystko ok, a Wy nawet w tym widzicie najgorsze
eee nie przesadzaj, my tylko opowiedzialysmy swoje historie - dot. tematu, ktory poruszylas - w koncu na tym watku dzielimy sie nimi wszystkie bez przerwy. nie chcialysmy zburzyc twojej radosci z komplementu. przeciez jestes dorosla i wiesz, ze kazda ciaza i kazdy porod jest inny - twoja szyjka moze bedzie bardziej "kumata" i zareaguje poprawnie a kto wie - moze nawet urodzisz szybko, w jakies 5h??? (to przyklad na moj nadmiar optymizmu hehe)

Cytat:
Napiszę tylko, że płaczę od rana...łazienka spie......ona. Pani umyła płytki 3 razy i najprawdopodobniej są zniszczone. Facet jak kładł fugę to nie doczyścił, płytki zmatowiały i wyglądają tragicznie.
cholera niefajnie..

AgaGuernsey - ja to Cie podziwiam, ja Ty dajesz rade z dwojka dzieci, w ciazy, fitness.. i widac, ze ze wszystkim sobie dobrze radzisz
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:51   #341
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tak sobie myślę, że jak mi zostanie 20 dni to zacznę się kochać po 3 razy dziennie i podłogi szorować na kolanach, żeby szybciej urodzić
Mi również chodzi taki plan po głowie

Cytat:

Na pewno czymś zejdzie! Nie denerwuj się

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Chudzinka jesteś, nawet nie odczujesz

AgaGuernsey zgrabny brzuszek

Pokój pomalowany Jest piękny. Jeszcze muszę pojechać do Leroy Merlin po klosz, doniczkę, lamki itd i w ogóle będzie ślicznie

Dominik chyba ćwiczy aerobik, bo mój brzuch skacze a ja razem z nim
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:53   #342
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczsyny a jakie prześcieradła kupujecie ??
Ja mam 3 prześcieradła z frotte z gumką, ale to jest taka cienka frotka - po 1 zł/sztuka wygotowałam je i wyglądają super. Mam też bawełniane kolorowe bez gumki ze dwa.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:

:/ trzeba spróbować to naprawić, a pana fachowca znaleźć i pociągnąć do odpowiedzialności... albo się nauczy fugi kłaść, albo niech sobie zacznie kupować OC... i płacić podatki przy okazji, bo zapewne nie podpisuje umów i nie rozlicza się z dochodów - po kilku wpadkach zacznie.
Stary 2011-05-31, 14:57   #343
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja kupiam baweniane, bo jakoś nie lubie sama spać na frotte, niby dzieciak nie śpi bezpośrednio, no ale ja nie lubie i to jedyny argument

Shirko doszły mi kropelki dziękuje słońce

Zaraz się zbieram po wyniki do labu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 14:59   #344
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Pokój pomalowany Jest piękny. Jeszcze muszę pojechać do Leroy Merlin po klosz, doniczkę, lamki itd i w ogóle będzie ślicznie

Dominik chyba ćwiczy aerobik, bo mój brzuch skacze a ja razem z nim
to może poczekaj na otwarcie LM gliwice 2 przy auchanie , pewnie będą jakies promocje na otwarcie (jeśli się nie myle to 3 czerwca ma byc )
Stary 2011-05-31, 14:59   #345
agulaaabar
Zakorzenienie

NADROBIŁAM

LadyInBlack za maluszka, na pewno wszystko będzie dobrze! Kiedy idziesz na ta kontrolna wizyte? Brumek ma racje, wg mnie tętno wcale nie jest strasznie niskie tylko mieści się pięknie w normach!

Co do kosmetyków, to moim skromnym zdaniem im mniej tym lepiej.... póki nie będę musiała to na pewno nie będę stosować jakiś aptecznych specyfików – bo i po co.... do kąpania jakiś płyn, sudocrem w razie odparzeń już mam kupiony, balsamować dzidziusia będę jak będzie miała strasznie suchą skórę, krem do buźki i coś do pupy jeszcze musze kupićJ

Margaret myslę, że nikt nie uznał, czasami czytam ten wątek mam do 23 r.ż., dziewczyny w miarę równym wieku i podobnych sytuacjach. wątek istnieje już daaawno tylko teraz powstał nowy bo zalozycielka się nie udziela i nie można nic pozmieniać na liście, która już dawno nieaktualna itd.

Agadus 100 lat 100lat wszystkiego najlepszego

Moniczka super te ubranka ta bluza z misiami słodka J nie wiem czy doczytałaś, ale pisałam Ci że siedziałyśmy razem na wątku PMek 2010 J

Brunetka no to faktycznie super, że ktoś znalazł ten telefon i zadzwonił – rzadko się to dziś zdarza J

Lilka czyli już z górki masakra... to kilka z nas już na wylocie... Ty do porodu, Marina do porodu...pózniej chyba Ania.... to teraz poleci

Iustyna ja lubie prasować to gdzie się mam zgłosić ?

Blondynka a co z Jeremim? dlaczego odpadło? Już doczytałam

Zaneta widze, że „Język” to jak biblia u Ciebie zarażasz :P chyba zacznę czytać w pdf

Dziubek :brawo: za wczorajszą wizyte J

CrazyMachine skierowanie do porodu? o co chodzi? gratki za wizyte

Brumek gratki za wizyte :brawo:

Uwielbiam ruchy malej, ale wczoraj przesadziła.... chodzimy po galerii a tu za chwile noga pod żebrami wystaje, ja w krzyk, z bólu mnie zgięło w pół i ani kroka zrobić, ani się wyprostować.... ból taki że myslalam że mi skóra pęknie – masakra jakaś...nawet jak po żebrach mnie kopie to tak nie boli jak to wczoraj...ludzie patrzyli jakbym zaczynała rodzić

Poza tym snilo mi się, że mała już jest na świecie, ubierałam ją na przewijaku i przy budzeniu nie mogłam się polapać co mi się w brzuchu rusza, skoro Lilka już na świecie

Podgrzewacz do butelek – gdybym nie miała to raczej bym nie kupiła. A mam praktycznie nowy od siostry – używali go tylko jak jeździli do polski samochodem i podgrzewali mleko dla malej w trasieale czy go użyje to nie wiem

Ludzkie opinie dotyczące imion mnie denerwują jak mało co!! Nasze typy dla synka to Igor, Tymon i Kajetan – sa po prostu cudne! My póki co nie mówimy nikomu o Lilce, bo szkoda nerwów, powiedzieliśmy babci tż to stwierdziła że Lidia było by ładniej i ona tak będzie do małej mowić...

Youyou też jestem takiego zdanie, jak dziecko już będzie na świecie to też rzeczy w workach trzymać? a wiadomo że nie używa się wszystkich codziennie.... ja mam zamiar po praniu i prasowaniu ułożyc w komodzie i niech czekają – ale to tak początkiem lipca dopiero

Sweet dobrze że tak się skończyło.... a z tej waszej babki to paskudny babsztyl....

Moniczka ja zrezygnowałam z długiej sukienki.... przede wszystkim dlatego ze gorzej bym się czuła wyglądając jak wielki namiot niż pokazując grube nogi – co w ciąży jest normalne...

Jacieee jest jeden sposób na nabłyszczenie płytek, ale to bardziej w kuchni się stosuje niż w łazience – jak już je doczyścisz z tej fugi to na szmatkę troszeczkę oleju jadalnego i wcierasz w płytki – zyskują wyraźniejszy kolor i połysk.

Miałam Was pytać o koszulę do porodu ale już doczytałam, że może być np. t-shirt J

Kupiłam 2 koszule do szpitala takie jak chciałam – krótkie na szeleczkach, później wrzuce zdjęcie

Masakra, nadrabiam Was od 12!! bez przerwy, za to macie wypracowanie jeszcze klub mi został.....

Własnie! Już wiem o co miałam pytać... co myslicie o tym Nivea, bo widziałam go w biedronce za chyba 14zł - 500ml. nadaje się dla bobasa?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niveababy_szamponiplyn.jpg (13,2 KB, 12 załadowań)

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:04   #346
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja kupiam baweniane, bo jakoś nie lubie sama spać na frotte, niby dzieciak nie śpi bezpośrednio, no ale ja nie lubie i to jedyny argument

ja tak samo jak nie lubie spac na frotte jakos malo przyjemne sa .........

mam jedno od mamy takie z gumka
bo maz sie upieral
ze wygodne ze to ze tamto
ale dla mnei za szorstkie

ja na gumce wogole nie kupuje

mam dwa bawelniane babcia mi obszyla

podzielilam jedno duze na pol

i bede mialam flanelkowe z 2-3 bo mam duzy kawalek fllaneli w domu wiec zaniose do obszycia

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-31 o 15:05
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:06   #347
mamad1
Zadomowienie

Znowu mi przyszło na maila. Kiedyś już zamieszczałam link, ale gdyby ktoś przeoczył, to wrzucam jeszcze raz:
http://www.bebilon.com.pl/Program-Be...Twoja-Historia
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:16   #348
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Kochana, mi bardziej chodzi o to, ze takie paczki sa ciezkie, musialabys to nosic, jechac na poczte czy specjalnie wzywac kuriera-no jednym slowem za duzo bys miala z tym zachodu. Ale dziekuje Ci bardzo, naprawde Poczekamy do nastepnej promocji U nas w g-cach biedron jak psow, ale tez i ludzi w nich kupujacych masa..
Blondynkapoznan-jak sie w jednej biedronie pytalam, czy bedzie jeszcze dostawa, bo promocja do 7.06 to powiedziala, ze juz NIE
Jeżeli o mnie chodzie, problemu nie widzę.Kurier przyjeżdża codziennie do mnie do sklepu, podrzuciłabym tylko tam pampersy i jedzie do Ciebie, a pocztę mam blisko. Jak chcesz kochana

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Co do kosmetyków, to moim skromnym zdaniem im mniej tym lepiej.... póki nie będę musiała to na pewno nie będę stosować jakiś aptecznych specyfików – bo i po co.... do kąpania jakiś płyn, sudocrem w razie odparzeń już mam kupiony, balsamować dzidziusia będę jak będzie miała strasznie suchą skórę, krem do buźki i coś do pupy jeszcze musze kupićJ

Zaneta widze, że „Język” to jak biblia u Ciebie zarażasz :P chyba zacznę czytać w pdf
JA też uważam im mniej tym lepiej
Wiesz co nie jestem zwolenniczką rad ksiażkowych, ale Trecy tak mnie wkręciła że nie umiałam się opamiętać, a jak jeszcze czytałam kilka wskazówek mężowi i on je popierał to dopiero jak narkotyk

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 15:44   #349
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
shira paczuszka dotarła.Dziękuje Kochana przyznaję się bez bicia że kaski jeszcze nie wpłaciłam.Postram się to zrobić dzisiaj ale jest tak duszno że szczerze mówiąc nie chce mi się wychodzić z domu.I jeszcze wózek targać
kochana spokojnie nigdzie nie wychodź w taki upał jeszcze mi padniesz po drodze i będę mieć ciężarówkę na sumieniu

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

nie wiem czy doczytałaś ale do mnie też dotarla przesyłka dziękuję jesteś kochana
tak tak wiem doczytałam super!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień doberek
byłam już u mamy, potem z mężem na kopalni na stołówce wzięliśmy sobie obiad na wynos i teraz już jestem w domu- sama
mąż z Filipem i teściami pojechali nad wodę, niestety ja nie dałam rady, tak mi dziś gorąco że aż słabo
wolałam zostać w domu
leży przede mną mały wentylatorek ale daje radę i mi tak błogo
do tego piję zimną oranżadę

dziś kończymy 34.t.c.
super jeszcze troszkę

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
J

super fajnie! i trzymam za wyniki!!

sygine,iustyna,margaret82 ,Natka dziękuję za kciuki!!

więc już wróciłam z wizyty wszytko ok miałam dziś robioną bakteriologię na te całe paciorkowce gronkowce itd serducho biło jak dzwon jak ciśnienie jak zwykle niskie za miesiąc przybrałam kilo i lekarz mnie pochwalił że ładnie tyję (hmmm ja tam w tym nic ładnego nie widzę ale przynajmniej on się cieszy hihihihi) ale miał na myśli że nie jestem o 25 kg do przodu itd moja szyjka też trzyma ładnie następna wizyta 21 czerwca tydzień prze tp:brzy dal: nie kazał robić nowej mofrfologi ani moczu bo mówił że ładnie się wyprostowałam z wynikami i nie będzie mnie męczył

Brumku ja tam też optymistka jak przyjdzie czas to już mały szyjkę mi tak skopie że ta nie będzie miała wyjścia i się otworzy hihihihih

kurde sukienka ta pierwsza jest urocza kto to pisał moniczka???jezuuu skleroza ciążowa

a właśnie jeszcze odnośnie sab simplex dziś poleciały do Patik, Carmelka, i słodkiego Aniołka kaska jeszcze wpłyneła od marzenki_s i Nerolki (kochana czy ty wiesz ile to jest 18,25?????:pa la: ojjjj ciężko z matmą u ciebie) jeszcze mi zostały w kolejce iwonaP i iustyna ale musicie poczekać na nową dostawę bo wykupiliśmy z mężem dwie apteki hahahahahaha
Stary 2011-05-31, 16:01   #350
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
[/B]więc już wróciłam z wizyty wszytko ok miałam dziś robioną bakteriologię na te całe paciorkowce gronkowce itd serducho biło jak dzwon jak ciśnienie jak zwykle niskie za miesiąc przybrałam kilo i lekarz mnie pochwalił że ładnie tyję (hmmm ja tam w tym nic ładnego nie widzę ale przynajmniej on się cieszy hihihihi) ale miał na myśli że nie jestem o 25 kg do przodu itd moja szyjka też trzyma ładnie następna wizyta 21 czerwca tydzień prze tp:brzy dal: nie kazał robić nowej mofrfologi ani moczu bo mówił że ładnie się wyprostowałam z wynikami i nie będzie mnie męczył
za wizytę czujesz już presję czasu słysząc, że ta kolejna będzie ostatnią wizytą ??

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-05-31 o 16:03
Stary 2011-05-31, 16:02   #351
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
kwięc już wróciłam z wizyty wszytko ok miałam dziś robioną bakteriologię na te całe paciorkowce gronkowce itd serducho biło jak dzwon jak ciśnienie jak zwykle niskie za miesiąc przybrałam kilo i lekarz mnie pochwalił że ładnie tyję (hmmm ja tam w tym nic ładnego nie widzę ale przynajmniej on się cieszy hihihihi) ale miał na myśli że nie jestem o 25 kg do przodu itd moja szyjka też trzyma ładnie następna wizyta 21 czerwca tydzień prze tp:brzy dal: nie kazał robić nowej mofrfologi ani moczu bo mówił że ładnie się wyprostowałam z wynikami i nie będzie mnie męczył

Brumku ja tam też optymistka jak przyjdzie czas to już mały szyjkę mi tak skopie że ta nie będzie miała wyjścia i się otworzy hihihihih

kurde sukienka ta pierwsza jest urocza kto to pisał moniczka???jezuuu skleroza ciążowa

a właśnie jeszcze odnośnie sab simplex dziś poleciały do Patik, Carmelka, i słodkiego Aniołka kaska jeszcze wpłyneła od marzenki_s i Nerolki (kochana czy ty wiesz ile to jest 18,25?????:pa la: ojjjj ciężko z matmą u ciebie) jeszcze mi zostały w kolejce iwonaP i iustyna ale musicie poczekać na nową dostawę bo wykupiliśmy z mężem dwie apteki hahahahahaha
Brawa za wizytę i dobre wyniki . A ja proszę najpierw o dane do przelewu zanim paczuszka zostanie wysłana. I jakby co, to się nie spieszy bo na razie nie planuję się rozsypać .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:08   #352
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
za wizytę czujesz już presję czasu słysząc, że ta kolejna będzie ostatnią wizytą ??
no troszkę mi gały wywaliło nawet zapytałam czy nie co dwa tygodnie wizyta a on że wszystko jest dobrze czuję ruchy maluszka a kaska się przyda na pampersy no co racja to racja że jakbym miała jakieś schizy to dzwonić mam serio fajnego gina

zmalowana
u nas burza podesłać ci jakiegoś grzmota??

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2011-05-31 o 16:09
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:09   #353
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

K**a mać

Odebrałam wyniki. Czułam, ze rosną :

Aspat 56 (1-38)
Alat 88 (1-41)
Fosfataza alkaliczna 305 (98-279)

Dzwoniłam do ginki, ale ma wyłączony telefon. Spróbuje jeszcze później.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:09   #354
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
to może poczekaj na otwarcie LM gliwice 2 przy auchanie , pewnie będą jakies promocje na otwarcie (jeśli się nie myle to 3 czerwca ma byc )
Już go otwierają :O Podajde tu koło mnie zobaczyć najpierw czy w ogóle maja co mnie interesuje

Cytat:
więc już wróciłam z wizyty wszytko ok miałam dziś robioną bakteriologię na te całe paciorkowce gronkowce itd serducho biło jak dzwon jak ciśnienie jak zwykle niskie za miesiąc przybrałam kilo i lekarz mnie pochwalił że ładnie tyję (hmmm ja tam w tym nic ładnego nie widzę ale przynajmniej on się cieszy hihihihi) ale miał na myśli że nie jestem o 25 kg do przodu itd moja szyjka też trzyma ładnie następna wizyta 21 czerwca tydzień prze tp:brzy dal: nie kazał robić nowej mofrfologi ani moczu bo mówił że ładnie się wyprostowałam z wynikami i nie będzie mnie męczył
za wizytę
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:10   #355
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

Ja ✂✂✂✂✂✂✂e co za facet.jaie masz plytki?? u nas nie doszlo do tego bo moj maz zna sie na rzeczy i nie odchodzil od fachowcow.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
wiesz pierwszy możliwy termin porodu może być w tym tygodniu ciąży co urodził się Filip, zakładając tą wersję zostało mi 2 tygodnie, równie dobrze mogę i do połowy lipca nie urodzić, ale ten pierwszy możliwy termin mnie powoli przeraża
stresuję się ostatnio hehe
młody wyszedł w 36.t.c. to już 16. czerwca mogłabym się rozpakować

Ale ja trzymam kciukasy zebys urodzila w terminie a nie przed

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:15   #356
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Da Karo no to faktycznie dobry pomysl z kurierem.

Zaneta ale sa osoby, ktore sobie chwala poduszki do karmienia, ja tylko napisalam jak to jest z mojego punktu widzenia.

Marina ja niemalze taki jadlospis mialam przez ostatnie 2 tyg na wakacjach, co niestety widoczne jest na mojej wadze. Niestety. A Ty jestes chudzinka, wiec mozesz sobie pozwolic.

Moj bebzol ubrany (28tc i 99 cm):

(Przepraszam, ze na lezaco, ale w kompie mam dobra pozycje, a zalaczylo sie zle)
Śliczny

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
NADROBIŁAM

LadyInBlack za maluszka, na pewno wszystko będzie dobrze! Kiedy idziesz na ta kontrolna wizyte? Brumek ma racje, wg mnie tętno wcale nie jest strasznie niskie tylko mieści się pięknie w normach!

Margaret myslę, że nikt nie uznał, czasami czytam ten wątek mam do 23 r.ż., dziewczyny w miarę równym wieku i podobnych sytuacjach. wątek istnieje już daaawno tylko teraz powstał nowy bo zalozycielka się nie udziela i nie można nic pozmieniać na liście, która już dawno nieaktualna itd.

Agadus 100 lat 100lat wszystkiego najlepszego

Moniczka super te ubranka ta bluza z misiami słodka J nie wiem czy doczytałaś, ale pisałam Ci że siedziałyśmy razem na wątku PMek 2010 J

Brunetka no to faktycznie super, że ktoś znalazł ten telefon i zadzwonił – rzadko się to dziś zdarza J

Lilka czyli już z górki masakra... to kilka z nas już na wylocie... Ty do porodu, Marina do porodu...pózniej chyba Ania.... to teraz poleci

Iustyna ja lubie prasować to gdzie się mam zgłosić ?

Blondynka a co z Jeremim? dlaczego odpadło? Już doczytałam

Dziubek :brawo: za wczorajszą wizyte J

CrazyMachine skierowanie do porodu? o co chodzi? gratki za wizyte

Brumek gratki za wizyte :brawo:

Uwielbiam ruchy malej, ale wczoraj przesadziła.... chodzimy po galerii a tu za chwile noga pod żebrami wystaje, ja w krzyk, z bólu mnie zgięło w pół i ani kroka zrobić, ani się wyprostować.... ból taki że myslalam że mi skóra pęknie – masakra jakaś...nawet jak po żebrach mnie kopie to tak nie boli jak to wczoraj...ludzie patrzyli jakbym zaczynała rodzić

Poza tym snilo mi się, że mała już jest na świecie, ubierałam ją na przewijaku i przy budzeniu nie mogłam się polapać co mi się w brzuchu rusza, skoro Lilka już na świecie

Podgrzewacz do butelek – gdybym nie miała to raczej bym nie kupiła. A mam praktycznie nowy od siostry – używali go tylko jak jeździli do polski samochodem i podgrzewali mleko dla malej w trasieale czy go użyje to nie wiem

Ludzkie opinie dotyczące imion mnie denerwują jak mało co!! Nasze typy dla synka to Igor, Tymon i Kajetan – sa po prostu cudne! My póki co nie mówimy nikomu o Lilce, bo szkoda nerwów, powiedzieliśmy babci tż to stwierdziła że Lidia było by ładniej i ona tak będzie do małej mowić...

Youyou też jestem takiego zdanie, jak dziecko już będzie na świecie to też rzeczy w workach trzymać? a wiadomo że nie używa się wszystkich codziennie.... ja mam zamiar po praniu i prasowaniu ułożyc w komodzie i niech czekają – ale to tak początkiem lipca dopiero

Sweet dobrze że tak się skończyło.... a z tej waszej babki to paskudny babsztyl....

Moniczka ja zrezygnowałam z długiej sukienki.... przede wszystkim dlatego ze gorzej bym się czuła wyglądając jak wielki namiot niż pokazując grube nogi – co w ciąży jest normalne...

Jacieee jest jeden sposób na nabłyszczenie płytek, ale to bardziej w kuchni się stosuje niż w łazience – jak już je doczyścisz z tej fugi to na szmatkę troszeczkę oleju jadalnego i wcierasz w płytki – zyskują wyraźniejszy kolor i połysk.

Miałam Was pytać o koszulę do porodu ale już doczytałam, że może być np. t-shirt J

Kupiłam 2 koszule do szpitala takie jak chciałam – krótkie na szeleczkach, później wrzuce zdjęcie

Masakra, nadrabiam Was od 12!! bez przerwy, za to macie wypracowanie jeszcze klub mi został.....

Własnie! Już wiem o co miałam pytać... co myslicie o tym Nivea, bo widziałam go w biedronce za chyba 14zł - 500ml. nadaje się dla bobasa?

Nie doczytałam ale jesli tak to witaj ponownie milo tak kogos spotkac

Stary 2011-05-31, 16:15   #357
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=Scio;27226513]Ja kupiam baweniane, bo jakoś nie lubie sama spać na frotte, niby dzieciak nie śpi bezpośrednio, no ale ja nie lubie i to jedyny argument :
Ja tez nie przepadam za frote , Bo po praniu jak peeling.

A tak wogole witam , nie odzywalam sie ale poczytywalam , brak weny.
Samopoczucie ok , tez mi sie wiecznie chce spac, spie do 10 I to budzik mnie budzi , nawet dzis mi sasiad koszacy trawe nie przeszkadzal.
Ja juz po obiadku , fasolka szparafowa, no a teraz borowki z jogurtem
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:15   #358
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

Ale ja trzymam kciukasy zebys urodzila w terminie a nie przed
ale ja nie chcę w terminie, ja nie dam rady tyle się turlać, ja mam małe dziecko już do opieki i nikt mi nie pomaga więc ja fizycznie nie wyrabiam już
chcę do 36.tc. donosić i urodzić, serio

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-31, 16:16   #359
moniczka2123
Zadomowienie

Dzwonil o 15.30 pan kurier wiezie przesylke czytaj wanienke i juz malo jaja nie zniose tak czekam

Stary 2011-05-31, 16:17   #360
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dzwonil o 15.30 pan kurier wiezie przesylke czytaj wanienke i juz malo jaja nie zniose tak czekam
ja wanienkę mam po Filipie, którą z kolei on dostał od swojej kuzynki, jest jak nowa, leży u moich rodziców, mąż ją przywiezie ale jak mała sie urodzi

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości