|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
A jak badał Edzika, co sprawdzał??Bo ja też zaczęłam panikować, że Pepe to ma ( mam chorą tarczycę i ponoć ryzyko jest większe ). A przy mojej kondycji psychicznej jestem już w stanie we wszystko uwierzyć |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak trzeba nosić i odbijać ???? może nam też pomoże pan neurolog ![]() a stópki Edzika wystające z chusty |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka No tak fajnie nim ruszał, rączkami, nóżkami itp.
andziot Pokazał nam, jak prawidłowo trzymać główkę, czego nie robić itp. Ciężko to opisać ![]() Przede wszystkim nas uspokoił Dobra, jem i serio idę spać, bo chłopaki wrócą ze spaceru, a ja nie zdążę się położyć.
|
|
#1384 |
|
Moderatoreska
|
No w końcu chłopcy śpią dłużej niż 15 minut, śpią już 2 godziny
Mogłam odpocząć chwilkę iść się wykąpać, zjeść w końcu. Mega burze dwie u nas przeszły, a ta druga to normalnie szok, telefony nie działały bo próbowała się dodzwonić do synka bo był na dworze na rowerze.Po 50 próbach udało się do niego dodzwonić, ale wracał już do domu, był prawie pod blokiem, jak tylko wszedł do klatki lunęło. Wiecie, że nawet nie spodziewalam się, że byle jaki katar może dzien zamienić w masakrę, nie mają jakoś bardzo dużo tej wydzieliny, nie mają bardzo zapchanych nosków bo oddychają normalnie czasami im się zatyka nochal, a tyle krzyku, nerwów że szok, zwłaszcza Wiktor się tak denerwuje, jestem przez niego i na szyi i na rękach podrapana. Już wiem co dziewczyny przechodzicie na co dzień, chodzi o marudzenie i darcie się, współczuję wam bardzo i trzymam kciuki oby szybko to minęło. |
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam trzy pytania:
1. jak to jest z usg bioderek?? to czy jest ok ocenia lekarz który je robi tak? Bo u mojego gina robi je jakiś doktor prywatnie i kosztuje 60zł. A na fundusz potrzeba skierowania? 2. Czy chodzicie do lekarza pediatry na jakieś kontrole jak dziecko nie jest chore? 3. Mała kończy dzisiaj 2 tygodnie a nadal trzyma się jej ten pępek cholerny, już mamy go dość. Maziamy go codziennie gazikami nasączonymi alkoholem a on nic ile to jeszcze może potrwać? wiecie, co...chyba jestem zła na naszą przychodnię. Mała dzisiaj kończy 2 tygodnie, w domu jesteśmy juz 1,5 tygodnia a do tej pory poza wizytą patronażową pediatry nikt nas nie odwiedził położna nie była u nas ani razu. Chyba się wybiorę w czwartek sama do ośrodka to przy okazji zważę małą, bo nawet nie wiem ile przytyła i czy przybiera prawidłowo.
|
|
#1386 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Bo dziwne że tyle czasu a położna nie zawitała, może sobie zapomnieli o Was. |
|
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
szpital zgłosił nas do ośrodka i do lekarza, ja byłam w ośrodku i poinformowali mnie o wizycie patronażowej (kiedy dokładnie przyjdzie pediatra) no i pediatra był u nas w domu, zbadał małą, zapisał w książeczce kiedy na szczepienie się zgłosić i to wszystko. Cisza jak makiem zasiał. W czwartek są u nas zdrowe dzieci to się przejadę do ośrodka. Zadzwonię najpierw jutro...i tak muszę kupić zeszyt 16 kartkowy do karty żeby mieli to przy okazji to załatwię. Mnie też to właśnie dziwi że nikt do nas nie przyszedł
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Miałam kilka podejść do forum, ale za każdym razem COŚ mi przeszkadzało. Najczęściej jednak KTOŚ - Hanka, bo dziś na własnej skórze doświadczyłam, jak to jest z marudnym, płaczącym dzieckiem. Dała dziś w kość, mało jadła, marudziła, pewnie za gorąco Jej. A przy kąpieli taki koncert, że myślałam, że będę ryczeć z Nią. Darła się, jakby Ją kroili. Tak mi Jej szkoda było, tuliłam co chwila, nosiłam, bujałam. Zasnęła na mnie, niedawno przeniosłam Ją do łóżeczka, mam nadzieję, że nocka będzie spokojna. Mimbi, wg mnie Dady są chłonne, zależy jak często się zmienia pieluchę. Natomiast może być przesikana, jak np. dziecko śpi na brzuszku długo, a pielucha bardziej na dupine naciągnięta. Listopadowa, jak miło Cię widzieć! Moje biedactwo, mam nadzieję, że te trudności miną i już tylko lepiej będzie. Dzielna jesteś Aguś, myślę, że spokojnie możesz 2-3 razy dziennie octeniseptem przecierać Matall, po pierwsze dobrze, że tego napięcia nie ma, po drugie, super, że będzie wsparcie w weekend! ![]() ja dostałam od koleżanki TAKĄ, ale nie próbowałyśmy z Hanexem jeszcze, bo ja mam wrażenie, że się ugotujemy ![]() Do neurologa dostałaś jakieś skierowanie, czy coś? Czy tak od ręki prywatnie wjazd do gabinetu? Dałabyś mi namiar na PW na tego neurologa? Nas chyba też czeka wizyta, ale najpierw pogadam z pediatra. Mam wrażenie, że Hania za dużo, za często prostuje nóżki. Tak napina, że nie można zgiąć. Układam Ją często na brzuszku, podkurczam nóżki, ale ta prostuje często. Do tego ma takie drżenie nóżek czasami, np. kiedy rano po spaniu przewijam Ją. Mazianko, Gabulek przystojniacha! MoniaK, miło Cię widzieć Anulinko, ten Aphtin lekarka Ci zaleciła? Nie wiem, czy nie lepiej nystatyną smarować, ale ona na receptę. EDIT: już Andziotek o Aphtinie pisała, sorry za powtórkę ![]() Bzyczko, 1) my jeszcze nie mieliśmy usg bioderek, teraz przypomnę pediatrze, bo coś się nam opóźnia to usg. 2) ja byłam 2 razy, raz 3 dni po wyjściu ze szpitala, takie zalecenie i tydzień potem, ważył, sprawdzał odruchy, ciemiączko, zaglądał do buzi, w pieluchę etc. Teraz idziemy za tydzień na szczepienie ![]() 3) polecam jednak porządnie wycierać spirytusem, nam po dobie stosowania spirytu odpadł, a potem pięknie się zagoił. Gaziki mogą być za słabe, ten cały Octenisept też jakaś porażka ![]() A teraz poproszę o gratulacje, uściski dłoni prezesa i wizyty w zakładach pracy! Jestem genialna i naprawdę roztropna. Dziś stwierdziłam, że skoro już dobrze się czuję, to sama pownoszę zakupy [a zrobiłam spore, sama byłam w Biedronie], nadźwigałam się nieziemsko i teraz... rwie mnie blizna i wszystko pod nią!
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Mary no u nas w domu był pediatra i robił dokładnie to o czym ty piszesz poza ważeniem i mierzeniem. Zaglądał w pieluszkę, pozginał nóżki, obmacał w bioderkach, podnosił za rączki, obejrzał główkę, zajrzał do buzi, obmacał krwiaka na główce (małej się zrobił przy porodzie). Nic nie mówił o usg bioderek ani o tym czy powinnam do przychodni przyjść i kiedy. wrrr. Zadzwonię tam jutro i się dowiem co jest grane.
|
|
#1390 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazal podwojnie pieluszkowac i za miesiac kolejna kontrola Cytat:
Cytat:
moja tez przyjezdza, ale tylkko dlatego, ze musze pracowac i tz tez, w koncu ma firme.. wiec wiem jaka to nieoceniona pomoc ![]() podrzuc prosze linka do tej hustyyyyy poogladam se ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2 - nie chodzim, bylism raz na patrronazu no i ze wzgleu na ten katar teraz kolejna wizta prz szczepionce czekamy na skierowanie z nowej przychodni 3 - nam pepek odpadl w 14 dniu po urodzeniu ale chyba jak maz wycieral po kapieli to mu pomogl ![]() a zglaszalas poloznej, ze urodzilas?? u mnie tak trzeba bylo zrobic przyjechala 2 dni po wyjsciu ze szitala jutro lub w czwartek ostatni raz przjjedzie Cytat:
u mnie idzie albo przechodzi bokiem mega burza malutka zasnela wreszcie po kapieli spala dzisiaj lacznie z 5 godzin od 8 rano widze, ze to norma
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-05-31 o 22:16 |
||||||
|
|
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, przepraszam, że znów się wcinam w watek.
![]() Jeśli któraś jest zainteresowana chustą LennyLamb -elastyczna, kolor soczysta zieleń, Pozdrawiam, |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
poziomka Lekarz nazywa się Tomasz Mazurczak i przyjmuje na Kowalczyka w przychodni Konwaliowa (podobno też w IMIDzie z NFZ, my byliśmy prywatnie za 120zł, wcześniej pracował w Centrum Damiana).
Bardzo polecam ![]() agus O tu masz: http://allegro.pl/natibaby-najwyzej-...624988368.html Idę spać, bo małe śpi. Dobranoc Ale gorąco!
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu zapodaję Pepe kołysanki
![]() Oczy ma coraz mniejsze, ale nie śpi ![]() Zdążyłam pospać godzinę z kawałkiem. |
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
A my się chustujemy.
Nie śpimy od 4. Padam na twarz. Edzik śpij Na szczęście w chuście nie płacze...
|
|
#1395 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U mnie nocka spokojna (odpukać) pobudka jak zwykle 2 i 5 i o dziwo chlopcy znowu usnęli i dopiero teraz wstali, mam nadzieję że dziś nie będzie marudnego dnia. |
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do poloznej, to ja myslalam ze nie trzeba sie zapisywac, zapisalam tylko dziecko do pediatry i myslalam ze to wystarczy a tu nic z tego ![]() dlatego polozna przyszla do nas b. pozno co do bioderek to musisz miec skierowanie od pediatry na usg, chyba ze idziesz prywatnie u pediatry bylismy 2 albo 3 razy, z czego jakby bylo ok z malym to bylibysmy tylko 1 raz, ale przez te dobieranie mleka wizyt bylo wiecej, kolejna za 2 tyg przy szczxepieniach dzisiaj jestem cieniem czlowieka ![]() wcz taki ciezki dzien byl, i do tego budzil sie w nocy co 2h, i po 3ciej w nocy zrobili mu sie wielkie oczy i tyle po spaniu ![]() cudem zasnal o 5tej i spal do 6tej!!! i tyle ![]() co du tematu chust, to sa rewelacyjne moj mlody preferuje tylko noszenie na pionowo, na zabke a nie na kolyske czytalam ze niby powinno sie wstrzymac z chustowaniem az sie nie oceni co z bioderkami, chociaz to noszenie na zabke to raczej chyba pomaga niz moglo by zaszkodzic ![]() obym sie mylila , ale mi sie kwestia bioderek u malego nie podoba agus aha, tk goraco i podwojnie pieluchowac...... biedne te dzieciaczki, ja to bym tego moje najchetniej bez pieluchy trzymala jak sa takiej goraczaki....... ide na kawe......
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie znów pół nocy nieprzespane Co do pępka to u mnie odpadł po tygodniu. Położna kazała przemywać spirytusem i na wizycie tak go wytarmosiła (ten pępek ) że odpadł. Trzeba to robić dość głęboko i dokładnie i też myślę, że spirytus najlepszy. Co do położnej to u mnie polityka jest taka, że wybiera się samemu. Po prostu zadzwoniłam do przemiłej pani i na drugi po wyjściu ze szpitala już u nas była. Siedziała chyba dwie godziny i gadałyśmy sobie, posprawdzała małego, wypełniła papiery i wsio. Za to pediatra u nas jeszcze nie był, podobno ma być w tym tygodniu. Dziewczyny, czy pieluchujecie podwójnie? Pierwsze usg bioderek było w szpitalu i chyba wszystko dobrze, bo lekarz nic nie mówił na ten temat. Czy w takim wypadku to pieluchowanie też jest potrzebne
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
hej
mój syn miał zalecone pieluszkowanie ale lekarz z naszej rodziny zasugerował nam żeby w lato go nie pieluszkować tylko kłaść na brzuszku jak najczęściej i nosić tak aby nóżki były szeroko tzn. na boku swego ciała. Tak robiliśmy z czasem ulubioną pozycją syna do spania był brzuszek a problemu z bioderkami nie było. Teraz jak synuś się urodzi to od pierwszych dni będę kładła go na brzuszku (na żabkę).
|
#1399 |
|
Zadomowienie
|
witam
u nas nocka do bani, wczoraj chyba Matusza za bardzo pochwaliłam, w nocy dał koncert od 23.30 do 2.30 i później powtórka od 5.00 do 8.00 oczy mam przekrwione jak bym z tydzień piła ![]() eweska a katarek już przeszedł? MoniaK chyba w twoim przypadku nie trzeba pieluchować, bo my mamy napisane w książeczce że jest zalecane i położna mówiła żeby od czasu do czasu jak jest w domu to mu założyć drugą pieluszkę bzyczqa mój też ma dwa tygodnie i też mu jeszcze nie odpadł ten pępuszek, ale czekam bo jutro ma znowu przyjechać położna to może coś z tym zrobi bo już mu się słabo trzyma, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie
|
#1400 |
|
Moderatoreska
|
Zosia jeszcze nie do końca przeszedł, ale jest lepiej
![]() A u mojego małża spadł śnieg http://www.snoweye.com/?resort=fr_stgervais http://www.snoweye.com/?resort=fr_cham |
|
|
|
#1401 |
|
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIECKA DLA WSZYSTKICH NASZYCH WIZAŻOWYCH MALUSZKÓW
- proszę mamy o ucałowanie dzieciaków ![]() Troche nas nie było, jakoś czas uciekał tak szybko.... Pola dziś do lekarza: usg główki, bioderek, brzuszka i wizyta u pediatry, mocz pobrany, wystarczyło dać jej butle z wodą siknęła od razu. Dziś próbowałyśmy chusty (na razie pożyczona) i małej się spodobało, ale wiązanie kołyska jej nie pasuje, najlepiej czuje się w kieszonce, mi tez w tym wygodniej było, zasnęła po 10 minutach, a ja w szoku byłam że mam dwie wolne ręce ![]() Dobra idę ją karmić, ubierać i lecimy, popołudniu zdam sprawozdanie
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Odnosnie nozek - u nas jest to samo, pokazywalam pani rehabilitantce w szpitalu i mowila, ze to jest zupelnie normalne i sie nie martwic. Ale jak Cie to niepokoi to oczywiscie idz do lekarza - tez tak macie, ze jak cokoliwiek sie dzieje z dzieckiem to od razu wisi nad wami widmo choroby i kalectwa? Bo ja to bym z kazdym chrzaknieciem leciala do doktora. Potwierdzam - Octeniseptem to se pipke psikaj, a na pepek tylko spiryt - u nas byla grozba zgnicia pepka po tym badziewiu na O, po trzech dniach spirytusu pepek sie pieknie zagoil i odpadl rowno w 2 tygodniu zycia. Cytat:
Wczoraj sie chcialam do mojego ginekologa umowic na wizyte po pologowa, nie odbieral telefonu i dostalam smsa - "Jestem na urlopie do niedzieli". No co za cudowny czlowiek, ze mi odpisal, chyba mu milosc wyznam po nastepnym badaniu ![]() Polozna przyszla dwa dni po wyjsciu ze szpitala, byla u mnie jeszcze dwa razy i sie zakumplowalysmy, dala swoj numer i kazala dzwonic w kazdej chwili, z czego oczywiscie korzystam namietnie. Do tego okazalo sie, ze jest masazystka i bedzie mi masowac zbolaly kregoslup meza. I jeszcze jej dalam numery do weterynarza i psychiatry. No coz, jak widac jestesmy juz w dosc zaawansowanej przyjazni ![]() ULITUJCIE SIE NADE MNA!!! Aha - wczoraj pierwszy raz jechalam z dzieckiem sama samochodem, nie wiedzialam jak klime ustawic i jechalysmy w 27 stopni, bo na dworzu 34, wysiadam, a tam dziecko plynie w foteliku, wiec ja rozebralam do bodziaka i klima na 24, a potem co chwile albo wyzej albo nizej, sie zestresowalam mega, zeby ona mi sie nie odwodnila (mozna sie odwodnic w pol godziny?), a na koniec jakis debil hamowal za mna z piskiem opon bo przepuszczalam ludzi na swiatlach i mialam wizje, ze zaraz we mnie rabnie, a ja wyskakuje z samochodu i biegne do niego dac mu po ryju, no co za kretyn!!! Dziecko w domu napoilam po gaziku woda z glukoza 40 ml i wydawalo sie z tego bardzo zadowolone, a potem sobie spalo spokojniutko, wiec odwodnienia nie stwierdzono. No to sobie pogadalam. Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-06-01 o 10:19 |
|||
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaoptymistka, rozumiem
dzięki za rady ![]() Zosia, muszę zobaczyć co u mnie napisali w tej książeczce (czy ja się w ogóle rozczytam?). Mój syn śpi podobnie jak Twój dzisiejszej nocy, więc łączę się w bólu ![]() Mimbi biedna, trzymaj się
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi Odbijać kazał w pozycji pionowej, dobrze podtrzymując głowę i pupę, ale nie trząść dzieckiem, tylko uginać kolana i sobą trząść, ale dziecko stabilnie musi być.
Ze zdjęciami ciężko, brakuje mi trzeciej ręki ![]() Jem śniadanie, mały w bujaczku. Sam nie chce spać
|
|
#1405 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc
wszystkiego najcudownieszego i najlepszego i mase zdrówka z okazji pierwszego świeta w zyciu naszych dzieciaczkow (hie hie hie moja ma dzis podwojne swieto bo ma miesiac) hihihi![]() Cytat:
Cytat:
a potem kapiel ululanie, i nocki przesypia(Blagam Cie Panie Boze by jej sie nei odmienilo z nocnym spaniem..) bo wczoraj np pila o 19:00 potem ja okapalam, i ululalam i spala do 24:20 potem o 4:20 karmienie i spala znowu do 7:30.. teraz juz zas zaczyna sie wiercic a zasnela hehe ok 9:00 no ale tak juz Ola ma jak sie wyspi w nocy to pierwsza czesc dnia hula , marudzi, lezy.. itp![]() i ży**ć mi sie chce juz melodyjka z karuzeli, a ola ja uwielbia..:P Cytat:
a broszke tez se tym psikalam hehe zalecenie poloznej Cytat:
i fotki Olusi na spacerku i w pozycji brzuszkowej hehe
Edytowane przez violisia Czas edycji: 2011-06-01 o 10:38 |
||||
|
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Ola sie obudzila przed 10:00 wypiła 40ml i zasneła przy tym
hehe zazwyczaj wypija 100ml -130ml.. ciekawe ile pośpi..wasze brzdace tez tak robia czasem?? pytałam położna, i powiedzila ze widocznie tak jej lepiej bo ona wie ile w danej chwili potrzebuje pokarmu.. |
|
|
|
#1407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak! moj robi tak samo!! raz potrafi wciagnac naprawde duzo, a kolejnego dnia ciumka po 40-60 co wiaze sie z tym ze sie wowczas budzi co 2h, albo wogole nie je pomiedzy posilkami
|
|
|
#1408 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie tarczycowe badałyście swoim maluszkom hormony tarczycy? Ja dostałam takie zalecenie w szpitalu (bo w ciąży i teraz biorę Euthyrox N100). Jesteśmy po badaniach (pobranie z żyły, za 3 próbą, ja z pękniętym sercem i połkniętą toną łez) i wyniki nie dobre
Pediatra dzwoniła, żebyśmy pilnie umówili się z małym do endo. Znowu znajoma tłumaczyła mi, że normy dla takich maluszków są zupełnie inne niż dla dorosłych i że jej zdaniem mamy wyniki w normie. Ja oczywiście mam stresa Bo np. TSH Julinek ma podwyższone ponad 2x ![]() Endokrynologa mamy 3 czerwca.
|
|
#1409 | |
|
Moderatoreska
|
Odpukać chłopcy śpią, ciekawe ile mam nadzieje, że nie 15 minut. Dziś troszke mniej marudni, ale jednak marudzą.
Przyszły mi w końcu parasolki do wózka więc słońce nam już nie straszne ![]() Ale dzisiaj duchota, pewnie znowu burza będzie popołudniu, a ja muszę wyjść do banku bo wczoraj byłam, ale mieli awarię systemu i nic nie działało, nie dało się wpłacić, ani wypłacić kasy. Dziś na obiad robię naleśniki z białym serem, sama nie wiem co mam już gotować a w taką duchotę jak dzisiaj to nawet jeść się nie chce, mężul mógłby trochę śniegu podesłać dla ochłody ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Ale nie martw się będzie dobrze, pójdziecie do endo to wszystko wyjaśni i prawidłowo zinterpretuje wyniki. No to pospali Wiktor już sie obudził |
|
|
|
|
#1410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Witamy Ha, wszystkie mamy ten sam kolor kalahari ![]() Witaj MoniaK U nas dziś meeeega marudzenie, nawet na rączkach jest źle, nie wiem czy głodna czy zmęczona bo i przy cycu bunt i przy butli bunt i przy lulaniu bunt, wózek be i leżaczek be ![]() No cóż ... na raty zjadła teraz 40ml mm i puściła meeega beka no ale kiedy się je w systemie dwa łyki - 3 sekundy ryku i tak cały czas to się człowieczek powietrza nałykał ![]() Wysypkę ciągle ma na buzi i troszkę na plecach więc jej zachowanie nie ma chyba związku z nabiałem. Leki nie działają, choć kto wie może bez nich byłoby jeszcze gorzej Zobaczymy czy coś nam dziś pediatra zaleci Acha, po wczorajszych szaleństwach Iga padła nam w końcu o 21 po wielu próbach odłożenia do łóżeczka na... 7 godzin więc teraz od 4 rano nadrabia
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-06-01 o 11:56 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

A jak badał Edzika, co sprawdzał??
( mam chorą tarczycę i ponoć ryzyko jest większe ). A przy mojej kondycji psychicznej jestem już w stanie we wszystko uwierzyć

Mogłam odpocząć chwilkę iść się wykąpać, zjeść w końcu. Mega burze dwie u nas przeszły, a ta druga to normalnie szok, telefony nie działały bo próbowała się dodzwonić do synka bo był na dworze na rowerze.
położna nie była u nas ani razu. Chyba się wybiorę w czwartek sama do ośrodka to przy okazji zważę małą, bo nawet nie wiem ile przytyła i czy przybiera prawidłowo.

więc teraz od 4 rano nadrabia