Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 11:20   #1801
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Hej laseczki ja dziś już z domu piszę, bo od dziś leniuchuje
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Martusia postanowilismy kupic wspólny prezent bo ja w lipcu mam urodzinki i własnie przed chwilą zamówilismy sobie laptopa mamy stacjonarny komputer, ja mam lapka z pracy ale doszlismy do wniosku ze jak pójde na L4 to moga mi zabrac no i stacjonarke wywalimy i bedziemy mieć wiecej miejsca w pokoiku wiec wybralismy sobei wygode , prezencik i jest git
a i tak mu torta w piatek przywioze i jeszcze cos wymysle he eh

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cotka brawo dla tz bardzo to fajne i miłe
Asiu super prezencik sobie sprawiliście nie ma to jak funkcjonalny prezent a torcik i imprezka będzie dodatkiem super
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Kochana my wybraliśmy Baby Design Dream, tyle że z najnowszej kolekcji i jeszcze nigdzie na allegro ich nie ma jedynie u producenta i w sklepie mogą sprowadzić Pytałam u mnie to cena po żniżce 5% 305 zł łóżeczko z tej firmy jest sprawdzone i mam pewność ze jest solidne i najbardziej ruchliwe dziecko wytrzyma do 2 roku życia spokojnie albo i dłużej na dole fotka kolorku który wybraliśmy jak chcesz więcej zoabczyc to na stronce firmy
Acelinka dzięki za info, na pewno sobie przejżę ich stronkę i widzę, że ma przewijak to super
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta

Ale miałam poranek...najpierw koszmarny sen o krwawieniu i próbie dojechania do szpitala bo nie mogłam trafić, a potem nie wiem czemu wstałam i zwymiotowałam
Oby reszta dnia była lepsza... bo jutro rano test obciążenia glukozą bleeeee

Wesołego dnia kochane

Aaaaa I dla naszych dzieciaczków radosnego kopniaczkowego dnia dziecka
Małgosiu to tylko zły seni oby reszta dnia była już lepsza
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Dziewczyny, to jest nie fair, licytacja mojej sukienki miala sie skonczyc za 4 dni a jest juz kupiona pomimo tego ze laska nic nie pisala ze mozna sie dogadac na maila wczesniej, w sumie gdybym pomyslala to bym sama napisala i zaproponowala kwote..ale mi bu teraz przez to i nie zobaczycie wielbłądziej żyrafy

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
No tak. A teraz znowu Dzień Dziecka, czyli kolejna impreza i kolejny powód do świętowania (prezenty, pizza, lody, YCD - szaleństwo na całego)
No to znowu intensywny dzionek się zapowiada tylko uważaj na siebie

A ja idę pranie powiesić, bo taka piękna pogoda i lecę do pracy zanieść zwolnienie i się pochwalić synusiem
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:47   #1802
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Dziewczyny, to jest nie fair, licytacja mojej sukienki miala sie skonczyc za 4 dni a jest juz kupiona pomimo tego ze laska nic nie pisala ze mozna sie dogadac na maila wczesniej, w sumie gdybym pomyslala to bym sama napisala i zaproponowala kwote..ale mi bu teraz przez to i nie zobaczycie wielbłądziej żyrafy
Ojej może rzeczywiście zaangażujemy się tu wszsytkie i poszukamy podobnej jak nie tej samej ?

ja nie wiem co z dniem dzisiejszym zrobić, jakoś nie mam weny na nic, czytałabym tylko i czytała, tylko to mnie usypia

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:50   #1803
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie

lula - poszłabym za radą Asi i napisała do tej laski a jak to nic nie da to zaczniemy wspólne poszukiwania, zrobimy Ci ankietę i będzie git

Małgosiu - jak chce Ci się spać, to śpij... Ja przed chwilą wstałam, biorę notatki i znów idę leżeć do łożka - tylko ja bardziej muszę niż chce leżeć....

Lausanne - wszytskiego naj dla K. i wracaj szybko od tych tesciów, bo nas ostatnio zaniedbujesz i tęsssknimy

Martusia - wypoczywaj, a co!! L4 to bardzo mądra rzecz, szczególnie jak nigdy się go nie brało

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:51   #1804
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
z tatą się pokłóciłam, mąż też bo oczywiście musi mnie bronić. Kochany jest ten mój M, ale głupia atmosfera i tyle. Byłam na chwilunie u gina i pytałam się o krązek - i dup*!!! Bo gin powiedział, że to "żadne wyjście" na niewydolność szyjki i nie ma naukowych dowodów, że to coś daje.... że to raczej na podtrzymanie macicy, a nie na skracanie się szyjki i pozostaje mi tylko leżenie i unikanie pionizacji super, świetnie, za✂✂✂iście!!!
Aguś, musisz wypoczywać, nie ma wyjścia. Dasz radę, z nami. A z tatą się ułoży.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam dopiero z uczelni, czujecie?
Ale zaliczyłam przepytywanie z historii sztuki na 4+ więc jestem cała szczęśliwa.

Cytat:
Dziękuję za gratulacje.
Co do przygotowań to nie ma ich w ogóle. Dzisiaj zamówimy torcik, wybraliśmy w locie w 10 min menu, będzie chińskie , sukienka ta co jest... aktualnie siedzę cały czas przy projektach, prezentacjach , więc nie mam kiedy szukać innej w ogóle na nic nie mam czasu
Sukienka przecie fajowska, widziałam na fotach, wcale nie musisz szukać innej. A chińszczyzna. Coś mnie nosi ostatnio na polędwiczki w sosie ostrygowym. Mogłaby być ewentualnie kaczka po tonkińsku:s lina:

Cytat:
nie badał, bo wpadłam tylko na chwile poprawić L4, badanie w niedz. po egzaminie

Kochane moje - nie kupuje dzieciecych mebli, tylko takie uniwersalne, a co za tym idzie nie będe mieć komody z przewijakiem i doradźcie - czy lepsze coś takiego czy takiego w ramach rekompensaty za komode??
za badanie i egzamin.
Aguś dorzucę od siebie trzy grosze. Miałam taką komodę z wanienką. Nie polecam. Po pierwsze wanienka jest nieduża i wystarczy na krótko, bo zaraz będziesz obijać sobie łokcie. Poza tym po kąpieli trzeba maluszka przenieść na przewijak, żeby osuszyć, nakremować, ubrać itd. No i tu druga osoba niezbędna, bo jak wyciągnąć maluszka z wanny, szybko opuścić przewijak, podłożyć ręcznik i jeszcze na dodatek nie ochłodzić dzidziusia? I to wszystko dwiema rękami? Ja szybko zdemontowałam przewijak i leżał na łóżku z ręczniczkiem. Poza tym komoda jest odsłonięta i niestety kurz leci na wszystko, co tylko tam dasz. I jeszcze jedna upierdliwość, trzeba latać z wiaderkiem, żeby spuścić wodę z wanienki.
IMHO klasyczna wanienka (położona np.: na ławie) i przewijak na łóżeczku sprawdzą się chyba lepiej. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tez mam problemy ze wstawaniem Samym "brzuchem" sie nie podniose- bo tak nie fajnie się w nim robi- muszę rekami się podpierać lub za cos chwyciac Przez to budze sie w nocy- jak sie chce przewrocic na drugi bok a potem zasnac nie mogę

a propos wielbłądów w cętki...
...może Ty jednak wyluzuj z tą sukienką- gdzie takie rogi znajdziesz????????????
a cóż to za hybryda???

Ja jeszcze się obracam z boku na bok bez większych problemów, chyba, że mam pełen pęcherz, to wtedy boli i ciężko mi wstać, ale za to z zejście łóżka robi się komiczne. Najpierw nogi na dół, potem łapię się ławy (specjalnie ustawiłam ją przy łóżku) i ciągnę całą resztę, żeby niepotrzebnie nie napinać brzucha.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hejka zanim Was nadrobię to się chwalę
Będziemy mieli synka
Jak to pani ginekolog powiedziała:" jest ogonek" i ewidentnie widać, że będzie chłopiec serduszko ładnie bije, dzidzia bardzo ruchliwa i mężuś był na usg i wszystko widział i bardzo wzruszony i szczęśliwy
i zaraz byliśmy w lidlu i kupiliśmy niebieski kocyk
Fajnie już widzieć co się tam w brzuszku kryje
GRATULACJE

Cytat:
A w ogóle chciałam się pochwalić jaki mój tż kochany. Staliśmy w kolejce pierwszeństwa- dla testu, poza tym była najkrótsza i stoi za nami babka w ciąży. My wielki wózek zapakowany a ona ledwo kocyk i chusteczki, więc mój tż powiedział, żeby ją puścić no to powiedziałam żeby wskakiwała przed nas- żebyście widziały jej zakłopotanie, cała czerwona weszła przed nas I taka dumna jestem z mojego tż że ma takie pomysły
Małż faktycznie kochany

Cytat:
Dzień dobry dziewczęta

Ale miałam poranek...najpierw koszmarny sen o krwawieniu i próbie dojechania do szpitala bo nie mogłam trafić, a potem nie wiem czemu wstałam i zwymiotowałam
Oby reszta dnia była lepsza... bo jutro rano test obciążenia glukozą bleeeee

Wesołego dnia kochane

Aaaaa I dla naszych dzieciaczków radosnego kopniaczkowego dnia dziecka
Boszszsz, ależ koszmar, brrr.
Życzę miłej reszty dnia, bo poranek nie najlepszy

Cytat:

. Oj tak, znam ten ból. Licytowalam taką śliczną białą tunikę i amarantową bluzkę i co? Baba zakończyła aukcję przed czasem. Pewnie ktoś jej dał dobrą cenę za kilka rzeczy i zamknęła licytację. Wściekłam się

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was, ale nie mam chyba czasu odpisywać, bo zaraz wróci Konradek z zakupow i spadamy do teściow. Na dwa dni znowu Bo raz małz musiał pojechac do Szczecina i wraca w piątek - jeja jak dobrze ze konczy ta pracę!!! - a dwa ja mam chyba rwę kulszową. W prawym pośladku No bo jak mam pecha to mam Nie mogę za bardzo sie ruszać... Pierwsza ciąża byla totalnie bez zadnych problemów to teraz nadrabiam No a w ogóle jak nie urok to sraczka bo K. nie złapał rumienia w końcu od tego kuzyna, za to załapał sobie okropne przeziębienie, leje mu się z noska i dodatkowo rosnie mu sześć ząbków Więc mi cierpi dzieciak a ja próbuję ściągnąć mu katarek fridą to aż się zanosi z płaczu
, może M. naciska na jakiś nerw? Wypoczywaj dużo
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 11:52   #1805
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a napisała powód odwołania aukcji?
wiesz ja niedawno miałam taką sytuacje ze licytowałam sweterek i pare sekund przed zakończeniem aukcji laska wycofała wszystkie oferttyu z adnotacja ze mało atrakcyjna oferta, no i sie zgrzałam bo minimalnej ceny nie było wiec aukcja powinna byc sprzedana za cene wylicytowaną, wkurzona napisałam do allegro i do niej ze sprawe zgłosiłam, no i laska napisała ze wysle mi swetr za cene tak jak kupiłam bo niby nie widziała mojej ofetty (taaaa jak mgła jej nei widziec skoro ją wycofała, a oprócz mojej było jesczez pare innych i nei zmienia to faktu ze jak swetr miałby nawet pójśc z 1 zeta to musiałaby sprzedać)
podeslij mi linka na prv poczytam co i jak i powiem czy miała prawo wycofac
Kurcze mowisz? usunelam ale postaram sie znalezc jeszcze ta aukcje

Cytat:
cześć na szybko,

lulek przede wszystkim pisz do laski, nie masz nic do stracenia. A jakby to nic nie dało to wszystkie zaangazujemy sie w szukanie i znajdziemy identyczną Przeciez jednej nie uszyto nie?

nadrobiłam Was, ale nie mam chyba czasu odpisywać, bo zaraz wróci Konradek z zakupow i spadamy do teściow. Na dwa dni znowu Bo raz małz musiał pojechac do Szczecina i wraca w piątek - jeja jak dobrze ze konczy ta pracę!!! - a dwa ja mam chyba rwę kulszową. W prawym pośladku No bo jak mam pecha to mam Nie mogę za bardzo sie ruszać... Pierwsza ciąża byla totalnie bez zadnych problemów to teraz nadrabiam No a w ogóle jak nie urok to sraczka bo K. nie złapał rumienia w końcu od tego kuzyna, za to załapał sobie okropne przeziębienie, leje mu się z noska i dodatkowo rosnie mu sześć ząbków Więc mi cierpi dzieciak a ja próbuję ściągnąć mu katarek fridą to aż się zanosi z płaczu

caluję i nie piszcie za dużo
i wszystkiego naj z okazji dnia dziecka - dla wszystkich dzieciaczkow i dla Was też, a co. Dzieckiem ponoc jest się całe zycie
Bidulka, rwa kulszowa? trzymaj sie tam dzielnie i wpadaj czesciej

Cytat:

Asiu super prezencik sobie sprawiliście nie ma to jak funkcjonalny prezent a torcik i imprezka będzie dodatkiem super

Acelinka dzięki za info, na pewno sobie przejżę ich stronkę i widzę, że ma przewijak to super

No to znowu intensywny dzionek się zapowiada tylko uważaj na siebie

A ja idę pranie powiesić, bo taka piękna pogoda i lecę do pracy zanieść zwolnienie i się pochwalić synusiem
Szczesciara
Stary 2011-06-01, 11:55   #1806
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, musisz wypoczywać, nie ma wyjścia. Dasz radę, z nami. A z tatą się ułoży.

Aguś dorzucę od siebie trzy grosze. Miałam taką komodę z wanienką. Nie polecam. Po pierwsze wanienka jest nieduża i wystarczy na krótko, bo zaraz będziesz obijać sobie łokcie. Poza tym po kąpieli trzeba maluszka przenieść na przewijak, żeby osuszyć, nakremować, ubrać itd. No i tu druga osoba niezbędna, bo jak wyciągnąć maluszka z wanny, szybko opuścić przewijak, podłożyć ręcznik i jeszcze na dodatek nie ochłodzić dzidziusia? I to wszystko dwiema rękami? Ja szybko zdemontowałam przewijak i leżał na łóżku z ręczniczkiem. Poza tym komoda jest odsłonięta i niestety kurz leci na wszystko, co tylko tam dasz. I jeszcze jedna upierdliwość, trzeba latać z wiaderkiem, żeby spuścić wodę z wanienki.
IMHO klasyczna wanienka (położona np.: na ławie) i przewijak na łóżeczku sprawdzą się chyba lepiej. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie
1. no ale jak pisać na leżąco ??
2. i doszłam Kochana od wczoraj do takich samych wniosków czyli np. coś TAKIEGO zamocuje bez problemu na łóżeczku, tak??

Stary 2011-06-01, 12:02   #1807
Caltea
Zadomowienie

Wiecie co, kupię sobie za parę dni telefon z internetem i będę może z Wami częściej wieczorkami. Małż dłubie przy tarasie (drzewo już się robi i trzeba przygotować bloczki pod konstrukcję) a komp stacjonarny stoi w pokoju młodych, więc same rozumiecie, że wieczorem nie mam możliwości. Zamiast spać kukałyby mi na ręce o czym piszę. A poza tym wieczorami patrzę tylko w stronę łóżka, bo pomalutku kość ogonowa daje znać o sobie. Specjalnie wybiorę taki, żeby mi sie dobrze pisało na wizażu, a co

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
1. no ale jak pisać na leżąco ??
2. i doszłam Kochana od wczoraj do takich samych wniosków czyli np. coś TAKIEGO zamocuje bez problemu na łóżeczku, tak??
1. Pewnie niełatwo, ale dajesz radę
2. Dokładnie tak. Taki przewijak ma od dołu takie 4 malutkie nóżki - ograniczniki, które trzymają go na miejscu i nie ma możliwości, żebyś go zepchnęła
Stary 2011-06-01, 12:03   #1808
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

lula - poszłabym za radą Asi i napisała do tej laski a jak to nic nie da to zaczniemy wspólne poszukiwania, zrobimy Ci ankietę i będzie git

Małgosiu - jak chce Ci się spać, to śpij... Ja przed chwilą wstałam, biorę notatki i znów idę leżeć do łożka - tylko ja bardziej muszę niż chce leżeć....

Lausanne - wszytskiego naj dla K. i wracaj szybko od tych tesciów, bo nas ostatnio zaniedbujesz i tęsssknimy

Martusia - wypoczywaj, a co!! L4 to bardzo mądra rzecz, szczególnie jak nigdy się go nie brało
Hi hi.. dziekuje, jestescie kochane wszystkie napisalam do niej przed chwila, niepoważna jakas, ciekawe co mi odpisze
Stary 2011-06-01, 12:10   #1809
Caltea
Zadomowienie

A jak dzidziuś urośnie i stanie się bardzo ruchliwy, to przenosisz taki przewijak na łóżko i tam go przebierasz. Przynajmniej jak zleci to niedaleko, parę cm

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Hi hi.. dziekuje, jestescie kochane wszystkie napisalam do niej przed chwila, niepoważna jakas, ciekawe co mi odpisze
Ja machnęłam ręką, a może trzeba było walczyć? Niechby przynajmniej lekko się spociła odpisując na zarzuty

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Muszę kończyć, bo już mnie boli. To też jeden z powodów, dlaczego ostatnio tak rzadko goszczę na forum. Nie mogę siedzieć, a na leżąco nie mam szans używać kompa (Aguś, rozumiem Cię). Myślę, że po niedzieli będę już klepała na komórce. Może to nie najwygodniejsza forma korzystania z forum, ale za to umożliwia pisanie w pozycji horyzontalnej
Stary 2011-06-01, 12:18   #1810
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Caltea - dzięki za rady co doświadczona mamusia to doświadczona uciekaj wypoczywać, najważniejsze, że wiemy dlaczego cię nie ma i się nie martwimy

ja też spadam na łóżko - uczyć się.....

Stary 2011-06-01, 12:18   #1811
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
A jak dzidziuś urośnie i stanie się bardzo ruchliwy, to przenosisz taki przewijak na łóżko i tam go przebierasz. Przynajmniej jak zleci to niedaleko, parę cm

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ja machnęłam ręką, a może trzeba było walczyć? Niechby przynajmniej lekko się spociła odpisując na zarzuty

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Muszę kończyć, bo już mnie boli. To też jeden z powodów, dlaczego ostatnio tak rzadko goszczę na forum. Nie mogę siedzieć, a na leżąco nie mam szans używać kompa (Aguś, rozumiem Cię). Myślę, że po niedzieli będę już klepała na komórce. Może to nie najwygodniejsza forma korzystania z forum, ale za to umożliwia pisanie w pozycji horyzontalnej
Dokladnie biedna jestes z tym tylem, wspolczuje
Stary 2011-06-01, 12:21   #1812
DzastaW
Zadomowienie

A Ja się poczułam jak dziecko i zrobiło Mi się bardzo miło, mama zadzwoniła i zaprasza Mnie i narzeczonego na lody z okazji dnia dziecka =))) he he. Ona jest kochana =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 12:23   #1813
19natka88
Zakorzenienie

Dzisiaj wcale nie lepiej... wpadam tylko na chwilę bo nic mi się nie chce

Cytat:
Hejka zanim Was nadrobię to się chwalę
Będziemy mieli synka
Jak to pani ginekolog powiedziała:" jest ogonek" i ewidentnie widać, że będzie chłopiecserduszko ładnie bije, dzidzia bardzo ruchliwa i mężuś był na usg i wszystko widział i bardzo wzruszony i szczęśliwy
i zaraz byliśmy w lidlu i kupiliśmy niebieski kocyk
Fajnie już widzieć co się tam w brzuszku kryje
Gratulacje

Cytat:
trzymam kciuki aby jutro był lepszy dzionek i lepsze samopoczucie
dziękuję

Cytat:
A w ogóle chciałam się pochwalić jaki mój tż kochany. Staliśmy w kolejce pierwszeństwa- dla testu, poza tym była najkrótsza i stoi za nami babka w ciąży. My wielki wózek zapakowany a ona ledwo kocyk i chusteczki, więc mój tż powiedział, żeby ją puścić no to powiedziałam żeby wskakiwała przed nas- żebyście widziały jej zakłopotanie, cała czerwona weszła przed nas I taka dumna jestem z mojego tż że ma takie pomysły
Elegancko się tż zachował

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Wrzuciłam
Ślicznoto Ty

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
biometr niekrzystny (na coś trzeba zrzucić ) mam nadzieję, że dziś już jest ok
wszystko niekorzystne ostatnio

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka I mamuśkom i brzuśkom

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:20   #1814
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
cześć na szybko,

lulek przede wszystkim pisz do laski, nie masz nic do stracenia. A jakby to nic nie dało to wszystkie zaangazujemy sie w szukanie i znajdziemy identyczną Przeciez jednej nie uszyto nie?

caluję i nie piszcie za dużo
i wszystkiego naj z okazji dnia dziecka - dla wszystkich dzieciaczkow i dla Was też, a co. Dzieckiem ponoc jest się całe zycie
trzymam kciuki zeby małemu szybko przeszło przeziębienie

Cytat:

ja mam to samo jak za długo siedze to mnie wszystko boli i brzuch mi sie robi twardy masakra jakas ostatnio nawet jak za duzo pochodze to mnie wszystko rwie musze wiecej leżec i leniuchowac i dlatego tez tak tylko czasem do was zagladam

trzymam kciuki za lepsze samopoczucie i zebysmy mogły dłuzej na siedzaco wytrzymac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 13:25   #1815
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja mam to samo jak za długo siedze to mnie wszystko boli i brzuch mi sie robi twardy masakra jakas ostatnio nawet jak za duzo pochodze to mnie wszystko rwie musze wiecej leżec i leniuchowac i dlatego tez tak tylko czasem do was zagladam
to zazroszczę tego leżenia ja nawet jak na chwilkę się położe to mnie odrazu ciągnie w pipie
Służy mi albo siedzenie albo stanie.

wiem marudze wam, ale poprostu mnie rwie i rwie i rwie, za tydzień mam wizytę u gina dopiero.. ciekawe czy można coś na to zaradzić

Ja wy znosicie to ciepło ? Bo mi się spać tylko chce cały czas

25.08.2011

Stary 2011-06-01, 13:56   #1816
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Martusia poprawiłam sobie nastrój sukienką i truskawkami
Stary 2011-06-01, 13:59   #1817
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
to zazroszczę tego leżenia ja nawet jak na chwilkę się położe to mnie odrazu ciągnie w pipie

wiem marudze wam, ale poprostu mnie rwie i rwie i rwie, za tydzień mam wizytę u gina dopiero.. ciekawe czy można coś na to zaradzić

kurcze dziewczyny współczuję Wam z tymi dolegliwościami, biedne jesteście, to te co nie mogą siedzieć marsz do leżenia, a te co nie mogą leżeć to może jakaś pozycja półsiedząca??Mi jako nie przeszkadzają jeszcze te upały, mam nadzieje że damy sobie jakoś radę
Małgosiu czy mogę prosić o zaproszenie do klubu?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

pochwal się sukienką

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-01 o 13:58
Stary 2011-06-01, 14:15   #1818
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dzisiaj wcale nie lepiej... wpadam tylko na chwilę bo nic mi się nie chce

Gratulacje

dziękuję

Elegancko się tż zachował

Ślicznoto Ty

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka I mamuśkom i brzuśkom
Co sie dzieje?

Cytat:
trzymam kciuki zeby małemu szybko przeszło przeziębienie

trzymam kciuki za lepsze samopoczucie i zebysmy mogły dłuzej na siedzaco wytrzymac
Ja zaczelam miec podobnie, wystarczy gwaltowny ruch albo dluzszy spacer i jest po mnie

Cytat:

Biedna ale ja Cie rozumiem z tym leżeniem i spaniem; jescze niedawno moglam sobie leżeć na plecach, teraz nawet juz to boli bo macic i dzidzi jest wieksze i mi wszystko naciska na kregoslup, malo tego-pojawily sie u mnie problemy z oddychaniem przez to, a na boku srednio mi sie spi w ogole bo mi wszystko dretwieje szybko, pocieszam sie ze jeszcze 3 mc..aaa i jeszcze smiac mi sie chce bo zaczynam sie zachowywac jak babcia, podpieranie rekami zeby wstac i zeby sie przeworcic na bok jest na porzadku dziennym

Cytat:

Nie mow nic o sukience...
Stary 2011-06-01, 14:22   #1819
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Co sie dzieje?
Głównie chodzi o szkołę, za dużo teraz wszystkiego naraz no i ani babcia ani rodzice nie pamiętali, że dzisiaj dzień dziecka Nie chodzi o prezenty ale o głupie "wszystkiego naj" W końcu jestem ich dzieckiem co nie?

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-01, 14:26   #1820
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Głównie chodzi o szkołę, za dużo teraz wszystkiego naraz no i ani babcia ani rodzice nie pamiętali, że dzisiaj dzień dziecka Nie chodzi o prezenty ale o głupie "wszystkiego naj" W końcu jestem ich dzieckiem co nie?
Ze szkola wszystko bedzie dobrze, jutro masz ten egzamin ustny, prawda? uczysz sie ladnie? a poza tym dzien sie jeszcze nie skonczyl, moze maja dla Ciebie niespodzianke a dzieckiem sie jest cale zycie
Stary 2011-06-01, 14:44   #1821
KarlaNobody
Zadomowienie

Ja dostałam pare prezentow juz :P ale myslalam, ze juz mnie ominie to swieto

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 14:45   #1822
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ze szkola wszystko bedzie dobrze, jutro masz ten egzamin ustny, prawda? uczysz sie ladnie? a poza tym dzien sie jeszcze nie skonczyl, moze maja dla Ciebie niespodzianke a dzieckiem sie jest cale zycie
Dzięki Jutro ustny ale nawet nie wiem po co bo ocena już wpisana

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-01, 14:52   #1823
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =) dzisiaj wieczorem się pochwalę wczorajszym zakupem, bo sama nie umiem wstawić fotek i nie umiem odpiąć gondoli =/ =)))
czekamy z niecierpliwością

Cytat:

ojej nieładnie
znajdziesz podobną na pewno
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Dzisiaj składałam życzenia brzuszkowi, jak by ktoś to zobaczył to pomyślałby że jestem nienormalna =))) he he
ja też składałam i to zaraz z rana jak wstałam

Cytat:

Acelinko wyglądasz świetnie.

No tak. A teraz znowu Dzień Dziecka, czyli kolejna impreza i kolejny powód do świętowania (prezenty, pizza, lody, YCD - szaleństwo na całego)
dzię-ku-ję!
ale pyszności lody, mam ochote na lody ... ale do sklepu mi się nie chce iść

Cytat:

ojjej kochana Ty to masz "atrakcje"

zdrówka dla K
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-01, 14:53   #1824
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

niech żyje lenistwo

proszę mi właśnie zależało na przwijaku ale nie chciałam zadnych innych bajerów bo moim zdaniem są zbędne no i szukałam koloru który by mi sie spodobał i znalazłam napisz później który kolorek Ci się spodobał

Cytat:
i doszłam Kochana od wczoraj do takich samych wniosków czyli np. coś TAKIEGO zamocuje bez problemu na łóżeczku, tak??
otóż to
ja upatrzałam sobie póki co fajną komode na allegro, ma taką wysokość że powinna się nadać na przewijak i na połozenie wanienki nawet

Cytat:

ej no a Synuś jaki korzystny
jutro kochana zlaiczysz ten egzamin i humorek wróci, zobaczysz

Cytat:
ja wczoraj tak siedziałam przed kompem i siedziałam, tż wrócił z pracy to sie ledwo co podniosłam, mialam taki ciężki i napięty brzusio

Cytat:
Kochana dzionek jeszcze się nie skończył
Stary 2011-06-01, 15:06   #1825
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Jutro ustny ale nawet nie wiem po co bo ocena już wpisana

Pewnie dla zasady

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

A w ogole chcialam powiedziec ze moje najdroższe na świecie dziecko tak mnie kopie ze momentami az boli kochany syneczek rozpoznaje nas po glosie jak do niego mowimy bo zaczyna fikac w brzuszku i daje znak ze tez tu z nami jest chociaz w środku tak chcialam sie tylko pochwalic
Stary 2011-06-01, 15:55   #1826
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna ale ja Cie rozumiem z tym leżeniem i spaniem; jescze niedawno moglam sobie leżeć na plecach, teraz nawet juz to boli bo macic i dzidzi jest wieksze i mi wszystko naciska na kregoslup, malo tego-pojawily sie u mnie problemy z oddychaniem przez to, a na boku srednio mi sie spi w ogole bo mi wszystko dretwieje szybko, pocieszam sie ze jeszcze 3 mc..aaa i jeszcze smiac mi sie chce bo zaczynam sie zachowywac jak babcia, podpieranie rekami zeby wstac i zeby sie przeworcic na bok jest na porzadku dziennym...
widzę rozumiesz mnie doskonale
Cieszę się ogromnie z ruchów dzidziusia, jak się przekeca i robi mi się brzuch kwadratowy i tego staram się trzymać, i pocieszać że już mniej niż wiecej do narodzin

Cytat:
A w ogole chcialam powiedziec ze moje najdroższe na świecie dziecko tak mnie kopie ze momentami az boli kochany syneczek rozpoznaje nas po glosie jak do niego mowimy bo zaczyna fikac w brzuszku i daje znak ze tez tu z nami jest chociaz w środku tak chcialam sie tylko pochwalic
No nie też to samo zauważyłam, mój dodatkowo reaguje na głośną muzykę , ciepło / zimno no i dotyk
Miłe to miłe aj bardzo

25.08.2011

Stary 2011-06-01, 15:59   #1827
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Kochane czy możecie mi wytłumaczyć jak się zakłada suwaczek?? bo trochę poszperałam, ale nie mogę znaleźć wyjaśnienia

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-01, 16:17   #1828
kellysss
Zakorzenienie

hej brzuchatki..

Jak długo z Wami nie pisze to pozniej jakos sie wkrecic nie moge
i tylko podczytuje....

Pamietacie ze chorowalam...
Nie dałam rady wykurowac sie domowymi sposobami przez tydzien
wiec dzis wybralam sie do lekarza i dostalam antybiotyk
Zapalenie gardła , boli mnie bardzo do tego mam katar przez który
nie moge oddychac i w nocy spie na siedzaco..
No to se pojeczalam............... ..

Za tydzien lecimy do Włoch (na 2 tyg.)
Mam nadzieje ze sie wykuruje do tego czasu..

Poza tym Alan tez juz cos smarka
i mam nadzieje ze go nie zaraziłam.........

nastka...........Nie martw sie szkola....
Lausanne... mam nadzieje ze małemu szybko przejdzie choróbsko i wyleza zębolki..

Ide jesc truskawy

Stary 2011-06-01, 16:19   #1829
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
widzę rozumiesz mnie doskonale
Cieszę się ogromnie z ruchów dzidziusia, jak się przekeca i robi mi się brzuch kwadratowy i tego staram się trzymać, i pocieszać że już mniej niż wiecej do narodzin

No nie też to samo zauważyłam, mój dodatkowo reaguje na głośną muzykę , ciepło / zimno no i dotyk
Miłe to miłe aj bardzo
ja sie ciesze do brzucha jak głupia jak tylko poczuje ruchy
Niunia reguje an głaskanie, na rączke tatusia, na melodyjke z pozytywki to takie cudowne

Cytat:
Kochane czy możecie mi wytłumaczyć jak się zakłada suwaczek?? bo trochę poszperałam, ale nie mogę znaleźć wyjaśnienia
Kochana wpisujesz w googlach suwaczki i znajdujesz jakąs stronke z suwaczkami i na stronce już wszystko łądnie będzie napisane i wyjaśnione potem na wizażu dajesz w ustawieniach "edytuj podpis" i tam wklejasz kod suwaczka który Ci wyskoczy po zgenerowaniu go ot i tyle

A ja sie Wam jeszcze nie pochwaliłam, jaki ten "mój" Wojtasek jest kochany. Dzisiaj na dzień dobry mnie wyściskał, dał buziaka i powiedział ze tęsknił (nie byłam u niego 2 tygodnie), potem w ciagu dnia ciagle chodził i sie tulał, głaskał brzusio ... udawał ze robi zdjęcia brzuszka telefonem telefon i mówi "odsłoń brzuszek zrobimy zdjęcia Natalce" normalnie ja go biore do siebie i będe miała od razu dwójke, a co
Stary 2011-06-01, 16:31   #1830
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

wpadam na chwilę, by życzyć -Wszystkiego Dobrego Z Okazji Dnia Dziecka, wszystkim dzieciom w środku i na zewnątrz
U mnie bez zmian na lepsze

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości