|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Hej laseczki
ja dziś już z domu piszę, bo od dziś leniuchujeCytat:
nie ma to jak funkcjonalny prezent a torcik i imprezka będzie dodatkiem superCytat:
![]() Cytat:
i oby reszta dnia była już lepsza![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko uważaj na siebieA ja idę pranie powiesić, bo taka piękna pogoda i lecę do pracy zanieść zwolnienie i się pochwalić synusiem
|
|||||
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
ja nie wiem co z dniem dzisiejszym zrobić, jakoś nie mam weny na nic, czytałabym tylko i czytała, tylko to mnie usypia
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
lula - poszłabym za radą Asi i napisała do tej laski ![]() Małgosiu - jak chce Ci się spać, to śpij... Ja przed chwilą wstałam, biorę notatki i znów idę leżeć do łożka - tylko ja bardziej muszę niż chce leżeć.... ![]() Lausanne - wszytskiego naj dla K. Martusia - wypoczywaj, a co!! L4 to bardzo mądra rzecz, szczególnie jak nigdy się go nie brało
|
|
|
|
#1804 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A z tatą się ułoży.Cytat:
![]() Cytat:
. A chińszczyzna . Coś mnie nosi ostatnio na polędwiczki w sosie ostrygowym. Mogłaby być ewentualnie kaczka po tonkińsku![]() :s lina:Cytat:
za badanie i egzamin.Aguś dorzucę od siebie trzy grosze. Miałam taką komodę z wanienką. Nie polecam. Po pierwsze wanienka jest nieduża i wystarczy na krótko, bo zaraz będziesz obijać sobie łokcie. Poza tym po kąpieli trzeba maluszka przenieść na przewijak, żeby osuszyć, nakremować, ubrać itd. No i tu druga osoba niezbędna, bo jak wyciągnąć maluszka z wanny, szybko opuścić przewijak, podłożyć ręcznik i jeszcze na dodatek nie ochłodzić dzidziusia? I to wszystko dwiema rękami? Ja szybko zdemontowałam przewijak i leżał na łóżku z ręczniczkiem. Poza tym komoda jest odsłonięta i niestety kurz leci na wszystko, co tylko tam dasz. I jeszcze jedna upierdliwość, trzeba latać z wiaderkiem, żeby spuścić wodę z wanienki. IMHO klasyczna wanienka (położona np.: na ławie) i przewijak na łóżeczku sprawdzą się chyba lepiej. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie ![]() Cytat:
Ja jeszcze się obracam z boku na bok bez większych problemów, chyba, że mam pełen pęcherz, to wtedy boli i ciężko mi wstać, ale za to z zejście łóżka robi się komiczne. Najpierw nogi na dół, potem łapię się ławy (specjalnie ustawiłam ją przy łóżku) i ciągnę całą resztę, żeby niepotrzebnie nie napinać brzucha .Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
.Życzę miłej reszty dnia Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. i doszłam Kochana od wczoraj do takich samych wniosków |
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, kupię sobie za parę dni telefon z internetem i będę może z Wami częściej wieczorkami
. Małż dłubie przy tarasie (drzewo już się robi i trzeba przygotować bloczki pod konstrukcję) a komp stacjonarny stoi w pokoju młodych, więc same rozumiecie, że wieczorem nie mam możliwości . A poza tym wieczorami patrzę tylko w stronę łóżka, bo pomalutku kość ogonowa daje znać o sobie . Specjalnie wybiorę taki, żeby mi sie dobrze pisało na wizażu, a co![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() 2. Dokładnie tak |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje, jestescie kochane wszystkie napisalam do niej przed chwila, niepoważna jakas, ciekawe co mi odpisze
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
A jak dzidziuś urośnie i stanie się bardzo ruchliwy, to przenosisz taki przewijak na łóżko i tam go przebierasz. Przynajmniej jak zleci to niedaleko, parę cm
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Muszę kończyć, bo już mnie
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Caltea - dzięki za rady
ja też spadam na łóżko - uczyć się..... |
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna jestes z tym tylem, wspolczuje
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
A Ja się poczułam jak dziecko i zrobiło Mi się bardzo miło, mama zadzwoniła i zaprasza Mnie i narzeczonego na lody z okazji dnia dziecka =))) he he. Ona jest kochana =)))
|
|
|
|
#1813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wcale nie lepiej... wpadam tylko na chwilę bo nic mi się nie chce
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznoto Ty Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka |
||||
|
|
|
#1814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za lepsze samopoczucie
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet jak na chwilkę się położe to mnie odrazu ciągnie w pipie![]() Służy mi albo siedzenie albo stanie. wiem marudze wam, ale poprostu mnie rwie i rwie i rwie, za tydzień mam wizytę u gina dopiero.. ciekawe czy można coś na to zaradzić Ja wy znosicie to ciepło ? Bo mi się spać tylko chce cały czas
|
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosiu to tylko zły sen
i oby reszta dnia była już lepsza![]() Martusia poprawiłam sobie nastrój sukienką i truskawkami
|
#1817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a te co nie mogą leżeć to może jakaś pozycja półsiedząca ??![]() Małgosiu czy mogę prosić o zaproszenie do klubu? ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-01 o 13:58 |
||
|
|
|
#1818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Głównie chodzi o szkołę, za dużo teraz wszystkiego naraz no i ani babcia ani rodzice nie pamiętali, że dzisiaj dzień dziecka
Nie chodzi o prezenty ale o głupie "wszystkiego naj" W końcu jestem ich dzieckiem co nie?
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym dzien sie jeszcze nie skonczyl, moze maja dla Ciebie niespodzianke a dzieckiem sie jest cale zycie
|
|
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Ja dostałam pare prezentow juz :P ale myslalam, ze juz mnie ominie to swieto
|
|
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znajdziesz podobną na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale pyszności lody, mam ochote na lody ... ale do sklepu mi się nie chce iść ![]() Cytat:
zdrówka dla K
|
|||||
|
|
|
#1824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() proszę mi właśnie zależało na przwijaku ale nie chciałam zadnych innych bajerów bo moim zdaniem są zbędne no i szukałam koloru który by mi sie spodobał i znalazłam napisz później który kolorek Ci się spodobał ![]() Cytat:
![]() ja upatrzałam sobie póki co fajną komode na allegro, ma taką wysokość że powinna się nadać na przewijak i na połozenie wanienki nawet ![]() ej no a Synuś jaki korzystny jutro kochana zlaiczysz ten egzamin i humorek wróci, zobaczysz ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie dla zasady ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- A w ogole chcialam powiedziec ze moje najdroższe na świecie dziecko tak mnie kopie ze momentami az boli kochany syneczek rozpoznaje nas po glosie jak do niego mowimy bo zaczyna fikac w brzuszku i daje znak ze tez tu z nami jest chociaz w środku tak chcialam sie tylko pochwalic
|
|
#1826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się ogromnie z ruchów dzidziusia, jak się przekeca i robi mi się brzuch kwadratowy i tego staram się trzymać, i pocieszać że już mniej niż wiecej do narodzin ![]() Cytat:
Miłe to miłe aj bardzo
|
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane czy możecie mi wytłumaczyć jak się zakłada suwaczek?? bo trochę poszperałam, ale nie mogę znaleźć wyjaśnienia
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki..
Jak długo z Wami nie pisze to pozniej jakos sie wkrecic nie moge i tylko podczytuje.... Pamietacie ze chorowalam... ![]() Nie dałam rady wykurowac sie domowymi sposobami przez tydzien wiec dzis wybralam sie do lekarza i dostalam antybiotyk Zapalenie gardła , boli mnie bardzo do tego mam katar przez który nie moge oddychac i w nocy spie na siedzaco.. No to se pojeczalam............... .. ![]() Za tydzien lecimy do Włoch (na 2 tyg. Mam nadzieje ze sie wykuruje do tego czasu.. Poza tym Alan tez juz cos smarka ![]() i mam nadzieje ze go nie zaraziłam......... nastka...........Nie martw sie szkola.... ![]() Lausanne... mam nadzieje ze małemu szybko przejdzie choróbsko i wyleza zębolki.. Ide jesc truskawy
|
|
|
|
#1829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niunia reguje an głaskanie, na rączke tatusia, na melodyjke z pozytywki Cytat:
i na stronce już wszystko łądnie będzie napisane i wyjaśnione potem na wizażu dajesz w ustawieniach "edytuj podpis" i tam wklejasz kod suwaczka który Ci wyskoczy po zgenerowaniu go ot i tyle ![]() A ja sie Wam jeszcze nie pochwaliłam, jaki ten "mój" Wojtasek jest kochany. Dzisiaj na dzień dobry mnie wyściskał, dał buziaka i powiedział ze tęsknił (nie byłam u niego 2 tygodnie), potem w ciagu dnia ciagle chodził i sie tulał, głaskał brzusio ... udawał ze robi zdjęcia brzuszka telefonem telefon i mówi "odsłoń brzuszek zrobimy zdjęcia Natalce" |
|||
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam na chwilę, by życzyć -Wszystkiego Dobrego Z Okazji Dnia Dziecka, wszystkim dzieciom w środku i na zewnątrz
![]() U mnie bez zmian na lepsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

ja dziś już z domu piszę, bo od dziś leniuchuje

i nie zobaczycie wielbłądziej żyrafy
. A teraz znowu Dzień Dziecka, czyli kolejna impreza i kolejny powód do świętowania (prezenty, pizza, lody, YCD - szaleństwo na całego

. Coś mnie nosi ostatnio na polędwiczki w sosie ostrygowym. Mogłaby być ewentualnie kaczka po tonkińsku
za badanie i egzamin.
.
(taaaa jak mgła jej nei widziec skoro ją wycofała, a oprócz mojej było jesczez pare innych i nei zmienia to faktu ze jak swetr miałby nawet pójśc z 1 zeta to musiałaby sprzedać)
Bo raz małz musiał pojechac do Szczecina i wraca w piątek - jeja jak dobrze ze konczy ta pracę!!! - a dwa ja mam chyba rwę kulszową. W prawym pośladku