|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() ja jakoś rano póki co nie mam głoda, wczoraj a czczo byłam robić badania i spoko się czułam. Dziś mam wizytę u endokrynologa, mam nadzieje że wyniki się nie pogorszyły. Do tego przypomniałam sobie dzisiaj o rocznicy ślubu rodziców, pasuje im coś kupić, ah moja skleroza---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- aha Cotka powodzenia na ślubie, będziesz dobrze i napewno w całości będziesz się elegancko prezentować |
|
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Jestem, jestem codziennie...tylko się nie odzywam...bo ja trochę aspołeczna jestem ![]() cotka to tylko nerwy i hormonki... będziesz wyglądać pięknie i będziesz najszczęśliwszą panną młodą (tego Ci życzę z całego serca!!) A o której ślubujecie??? Bo pomyśl... wszystkie koleżanki wizażowe będą tam z Tobą myślami ![]() ![]() ...Agnysko
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1924 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki, ja od rana miałam już gości, brat z bratową wpadli na kawkę
![]() Cotka na pewno w całej okazałości będziesz wyglądać ślicznie dużo uśmiechu na twarzy i szczęścia życzę a o której ślubujecie?Cytat:
może pokażesz jakieś zdjęcia![]() Cytat:
ciekawe jak to wyjdzie w rzeczywistości![]() Cytat:
pestka początek będzie fany, bo człowiek trochę odpocznie, a później to się nie obejrzysz i dzidzia będzie z Tobą także cieszmy się wolnymi dniami póki jeszcze można
|
|
|
#1925 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy z powrotem
Znaczy ja i Halina (kotka). Ma biedaczka zapalenie pęcherza (wet mi sprawdził, poprzednio miała rok temu, a ogólnie już trzeci raz przechodzi), dostała zastrzyk i jest straszliwie na mnie teraz obrażona, za to co jej zrobiłam. No nic to, przynajmniej ja humor mam lepszy, bo wet ją obadał, wymacał i pocieszył mnie, że będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście nie całą wyprawkę, ale do 80 cm mam bardzo dużo ciuszków. Dla Benka, nie dla Wandy ![]() Cytat:
Gorzej w realu ![]() Martusia, były zdjęcia parę dni temu ).W załącznikach zakupy: dwie spódniczki bawełniane z H&M na szerokiej, bardzo rozciągliwej gumie (do tego tanie ), niebieska bluzeczka z Orsaya. Na drugiej fotce "piękna" kompozycja z torbiszcza i granatowego stanika (kupiłam jeszcze taki, tylko innego koloru - beżowy melanż z białą koronką, oba bardzo miłe w dotyku, nareszcie nic nie drapie mi sutków, a rozmiar 80 C ). Na poprawę humorku jeszcze bransoletka z masy perłowej (czy też wyparłam).
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-02 o 12:28 |
||||||
|
|
|
#1926 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bedzie pięknie.....zobaczysz Już wkleiłam wczesniej |
||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie- tym razem z pracy- mam sekundeczkę
![]() Cotuś- wszytskiego najlepszego w Waszym wielkim dniu!!!!!!!!!!!!!!!! Niczym się nie stresuj- na pewno wyglądasz śłicznie ![]() Bawcie się dobrze i upajajcie się tym, dniem |
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() ja równiaz melduje sie pracusiowo kurcze laski ja sobie nei wyobrażam ze mogłabym nie łazic do pracy![]() dzis np przyjęłam wniosek od klienta i zastanawiam sie czy go składać czy przekazać komu innemu-kurde ja lubię chyba pracować-he he ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cotka dziś ważny dzień oby wszystko poszło po twojej myśli
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, wczoraj miałam wrażenie, że mi dłonie spuchły (a przynajmniej takie dziwne uczucie miałam do tego podobne) i faktycznie, wieczorem, po odpoczynku jakby inne były, znaczy mniejsze.
A dziecko mam ułożone głową w dół i nie wiem jak ono to robi, że czuć je prawie zawsze na dole Podejrzewam, że nogami nie macha, bo czułabym gdzie indziej. Mąż mi powiedział, że na tym wczorajszym usg (bo tylko on z ginem mieli podgląd) się ruszało tak, jakby tylko zginało i prostowało kręgosłup, czyli całym tułowiem. No to chyba mnie wali z główki A propos mojego niskiego ciśnienia lekarz powiedział, że normalne. Wszystkie moje dolegliwości są normalne, cukier też, a norma na tej kartce z labu (którą mi zaznaczyli przekroczoną) to jest dla zwykłych ludzi, a nie dla ciężarnych. Bo mi powiedział, że kto normalnie w ciągu kilku miesięcy zbiera 6 litrów wody w organiźmie Toteż nic dziwnego, że różne rzeczy niestandardowe się z nami w ciąży dzieją ![]() Asiu, ja też lubiłam pracować, ale od czasu jak się tam zatrudniłam wiele się zmieniło i mi się odechciewało. Miałam takie okresy, że nie wyrabiałam nerwowo przez pracę. Brakuje mi tamtych dobrych czasów...
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-02 o 12:36 |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
ŚLAZACZKI to kiedy spotkanie???????????
Nastka, Acelinka, Antiopa Agnyska, Sonia, Tusia no i ja ![]() jakiś wstępny termin? i co w końcu Katowice? czy wolicie Gliwice? gdzie lepiej komu dojechać? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- a ja was pomęczę o ruchy , bo jestem juz w 6 miesiacu a dalej kopniaków nie czuje-zaczynam schzować, naprawde raz na jakis czas tylko jakies bulgotki i zaczynam tez podejrzewać ze sobie to wmawiam, mam 22 tydz i co i pupa! czy ktos jest na podobnym etapie i jak ja czuje raz na ruzki rok tylko burczenie/bulgotki-nie wiem nawet czy sa codziennei bo nie czuje |
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie, do 22 tyg masz czas zeby jeszczetego dobrze nie odczuwać.......moja koleżanka poczuła dopiero w 26tc a wszyscy jej już od ładnych kilku tyg mówili ze musi czuć....wczesniej tylko takie bulgotanie czuła |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie spisuję sobie wyprawkę z tych linków z pierwszej strony i się zastanawiam ile ciuszków i jakich trzeba kupić na nasze maluchy wrześniowo-październikowe? i ile w jakich rozmiarach bo tam są wypisane że wszystko w rozmiarze 62. Myślałam że będę miała z tym mniejszy problem muszę przejrzeć jeszcze inne listy wyprawkowe. przeczytałam pieluchy tetrowe w zdaniu zamiast 20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek i się zastanawiam co to takiego spotkaliśmy wczoraj "znajomą" która ma termin na sierpień (nie wiem którego) i ma ona już duży ładny okrąglutki brzusio, pytam się tż później jak mu się brzuszek podobał a on: jaki brzuszek? on nawet nie zauważył brzucha |
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy i widzisz ginek Ci wszystko wytłumaczył, więc nie denerwuj się za bardzo tymi wynikami skoro on mówi, że są w normie i rozkoszuj się ciążą![]() Cytat:
W poniedziałek masz wizytę tak? To może ginek Cię uspokoi
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam nadzieje ze mnie uspokoi bo zaczynam schizowac, dobrze ze wizyta za 3 dni bo bym inaczej zwariowała he he
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a terminowo to juz dajcie jakies propozycje mi tam obojetnie teraz mam sesje ale zawsze moge po egzaminie do was dojechac![]() nie martw sie tymi ruchami ja tez czułam mocno przez pare dni a teraz od poniedziałku dokładnie tylko takie bulgotki i to nie za czesto juz tez sie martwiłam czy wszystko okej ale to podobno normalne
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
to ja proponuje terminy od 7.06 do 10.06 tutaj jak najbardziej w tym przedziale mogę albo w przedziale od 20.06 d0 24 .06
|
|
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
lekko padłam po sprzątaniu,...ale duchota jest, dobrze, że chociaż słonce nie grzeje bo by sie nie dało żyć
![]() Cytat:
moja też zawsze ma focha po wizycie u weta ![]() a co do wyparcia to też mi się zdarza...zwłaszcza wypieram się przed TZ Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- a co do ruchów - moja tak mocniej to zaczeła kopać w 21 tyg, wczesniej tez bulgotki tylko. Każde dziecko ma swoj czas na kopniaki
|
||
|
|
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Bardzo jestem zadowolona z tych spódniczek, bo właśnie czegoś na takie ciepłe lato szukałam Cytat:
Sprzedawczyni z naszego wiejskiego sklepiku była w 8 czy 9 miesiącu ciąży, a mój mąż tego brzucha nie widział Teraz jak mi wyskoczył i ogląda go codziennie już wie, jak ciąża wygląda i zaraz na ulicy ciężarną wylooka ![]() Cytat:
![]() 2. Na wczorajszym usg dzieciak się cały czas ruszał, a ja nic nie czułam. To on musi się naprawdę mocno odpychać, prostować, czy co tam jeszcze robi, żebym to poczuła Właściwie do zeszłego tygodnia miałam tak, że tylko jak odpoczywałam, to czułam jak się rusza (głównie jak rano leżałam po przebudzeniu chwilę w łóżku, lub jak kładłam się wieczorem). Dopiero od kilku dni zauważyłam, że jest ruchliwy przez cały dzień i od czasu do czasu daje o sobie znać Ale najbardziej ruchliwy jest w nocy, tylko że wtedy to ja smacznie śpię, a mąż go czasem przyłapuje na harcach ![]() Danika, przed mężem zakupów się nie wyprę, bo był ze mną ![]() Asiu, mi miejsca pasują oba, termin też każdy - nic nie planuję w tym czasie Taka jestem niekonfliktowa
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-02 o 13:28 |
||
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde chyba się uzależniłam od wizażu i neta, bo od rana (czyt. od 11tej;P) siedzę na kompie
ale co tam, muszę trochę ponadrabiać zaległości![]() Mój mąż też ostatnio stwierdził, że wszędzie widzi i słyszy dzieciaki. A to pewnie przez to, że wcześniej poprostu nie zwracał na nie uwagi, bo go nie interesowały. A teraz jak żonka w ciąży to się mu słuch wyostrzył na początku chyba do końca nie wierzył w bejbika, ale teraz to już bardzo się interesuje, przytula do brzuszka, nasłuchuje czy kopie kochany jest no i poszukuje intensywnie w necie wózka i łóżeczka, co mnie bardzo cieszy, że się we wszystko angażuje![]() A i jeszcze chciałam powiedzieć, że wczoraj w nocy moja kuzynka urodziła synka Ignasia w dzień dziecka mały będzie miał fajną datę urodzin
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-02 o 13:37 |
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja sie do was dostosuje jak bedzie spotkanie w katowicach to po egzaminie dojade do ws bo uczelnia tez w katowicach![]() moze niech sie reszta wypowie co do terminu ![]() ja juz dzisiaj zmykam
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem jak bardzo byś już chciała, każda z nas na to czekała, ale zobacz że to już za chwilkę Cytat:
a noc to chyba standard, bo ich nie lulamy to harcują ![]() wczoraj podczas harcy moich z małżem, hm dość głośno strzeliły mi kości w miednicy, mnie to nie bolało, a mój mąż się nie źle przestraszył że coś mi zrobił
|
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co robicie dziś na obiad, bo nie mam pomysłu za bardzo?
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
luii....JA ze Śląska niestety
Wszystkie terminy, które Asiu, wymieniłaś dla mnie są ok |
|
|
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1945 |
|
KWC
|
Marta - u mnie dziś placki kurczakowe (Cycek kurzy pociachany na drobno i wybełtany z 3 jajcami, dużą kostką serka topionego i 2 łyżkami mąki z vegetą i pieprzem) Pycha!
Agnyska - najfajniejsza torba, bardzo mi się podoba Cotka - nie przejmuj się tak, ja też w dniu ślubu się zorientowałam, że nie kupiłam nic na grzbiet i w końcu poszłam z gołymi ramionami, a było wtedy ledwo 18 stopni - takie emocje, że nawet mi zimno nie było. luii - Boże, ale Ci zazdroszczę takich wakacji Wyszłam na chwilę po zakupy i znowu wydałam 30zł na tego mojego dzieciaka W ten sposób poległ mój koronny argument (stosowany od dnia ślubu do zajścia w ciążę) na rezygnację z macierzyństwa. Twierdziłam, że jestem taką egoistką, że wolę kupić coś sobie niż wydawać na dziecko |
|
|
|
#1946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i rusza się już regularnie, codziennie czuje małeg. A dziś na filmie jak brykał, chyba mu się spodobał
|
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Spray dobry pomysł z obiadkiem
na pewno skorzystam, ale nie mam cycków w domu, a do sklepu nie chce mi się iść;p dzięki![]() No i widzisz, żadna wyrodna matka z Ciebie, zamiast śniadanka wybierasz ciuszki do dzidzi
|
|
#1948 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to jakis odmieniec jestem bo nie kupiłam jeszcze anie 1 rzeczy |
||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z "pomysłu na" - jadłam ją juz w wersji makaronowej, teraz próba na ziemniakach ![]() dzwoniłam do pracy ze mam zwolnienie, kierownik ponoć wscieknięty lekko - ale mam to gdzies, niech się cieszy że wróce bo mogłabym juz w domu zostać. |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także zmykam![]() a w pracy niech się cieszą, że to tylko na "chwilę" i wracasz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Do tego przypomniałam sobie dzisiaj o rocznicy ślubu rodziców, pasuje im coś kupić, ah moja skleroza
dzis sie melduje z domku
współczuję...wiem, że to niełatwo, ale musisz myśleć pozytywnie 

haha
zupełnie się nie krępował i do tego wygololony na gładko wszędzie.....nie mogłam sie powstrzymac zeby mu zdjecie cyknąć
), dostalam pozwolenie na mały wypad na wieś do rodziców (nie będzie mnie między 11 a 18 czerwca najprawdopodobniej...a nie wiem kiedy się spotykamy????

). Na poprawę humorku jeszcze bransoletka z masy perłowej 

za zakupy