Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 17:26   #1501
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Andziotku, to w takim razie Hanex też chory, bo jadła o 13:00, jakaś epidemia a tak naprawdę, to mało je, kiedy jest gorąco, a nadrabia w nocy i rano.
ale u nas wcale gorąco dziś nie jest

nadal śpi ...
cycki mam pełne ...
ale będzie wyżerka jak się obudzi

może jak się śpi na brzuszku to głodu nie czuć
bo brzuszek uciśnięty ...

mam nadzieję tylko, że nie będzie w nocy sobie zabaw urzadzać

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-06-02 o 17:29
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:29   #1502
mary poziomkowa
Zakorzenienie

u mnie przyjemniej, niż wczoraj, upału też nie ma, ale lekko duszno jest. Pyzol śpi, ale zarejestrowałam cmoknięcie i kręcenie się, więc wywołałyśmy wilka z lasu

ale to chyba sąsiad dziecko budzi, bo kosi trawę jakąś kosiarką z jakimś silnikiem od rakiety chyba, bo nie słyszę nawet własnych myśli

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 17:34   #1503
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie przyjemniej, niż wczoraj, upału też nie ma, ale lekko duszno jest. Pyzol śpi, ale zarejestrowałam cmoknięcie i kręcenie się, więc wywołałyśmy wilka z lasu

ale to chyba sąsiad dziecko budzi, bo kosi trawę jakąś kosiarką z jakimś silnikiem od rakiety chyba, bo nie słyszę nawet własnych myśli
moja też postękuje
czyli żyje, uffffffff

Stary 2011-06-02, 17:43   #1504
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczynki a nie wybudzacie na papu?
skoro ta moja smerfetka prawie caly czas spi, to bym ja zaglodzila, gdybym nie obudzila....
mam tez wyrzuty sumienia, ze mala ciagle w lozeczku i ze malo ja nosze, no ale skoro spi....

andziotka, kiedy wraca Tz?

traktujecie czyms cycuszki w sensie aby jako taka jedrnosc mialy potem?
mam mustele regenerujaca po porodzie ale nie wiem, czy mozna na biust

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 18:17   #1505
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Andziotku, to w takim razie Hanex też chory, bo jadła o 13:00, jakaś epidemia a tak naprawdę, to mało je, kiedy jest gorąco, a nadrabia w nocy i rano.
Edzik z kolei je co godzinę.
A w zasadzie pije.
Mamy 29 stopni w mieszkaniu
Wszyscy umieramy. Zakupiliśmy nawilżacz i wiatrak i chodzimy w samej bieliźnie. Edzik w samym pampku...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 18:37   #1506
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
b
mam tez wyrzuty sumienia, ze mala ciagle w lozeczku i ze malo ja nosze, no ale skoro spi....
jeszcze będziesz tęskniła za czasami kiedy tak słodko śpi tak więc delektuj się świętym spokojem. Poczytaj co przechodzi Mattal z Edzikiem gdy nie chce spać Póki się da to warto nie przyzwyczajać do noszenia.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:26   #1507
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
jeszcze będziesz tęskniła za czasami kiedy tak słodko śpi tak więc delektuj się świętym spokojem. Poczytaj co przechodzi Mattal z Edzikiem gdy nie chce spać Póki się da to warto nie przyzwyczajać do noszenia.
Dokładnie...
U nas najpierw Edzik spał grzecznie sam w łóżeczku, ale przez problemy brzuszkowe zaczęliśmy często go nosić i teraz już tylko BÓL PLECÓW...

P.S. Załączam zdjęcie Edy - właśnie tak śpi Obok niego tż i Drań
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Eda2.6.11.jpg (39,3 KB, 90 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-02, 19:40   #1508
mimbi
Zakorzenienie

Wezcie nic nie mowcie, nie mam silyyyyyyyyyyyyyyy
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:42   #1509
anula_81
Zakorzenienie

Hej!

Moja niunia marudzila na spacerku, ja sie zestresowalam i znowu mam babybluesa...wylam pol popoludnia, a teraz Zosienka przesypia znowu pore karmienia a TZ chcialby z nia isc na spacer.
Mam jakis bol istnienia, placze i placze mimo ze dobrze mi chyba idzie z mala, ale mam doslownie lzy na brodzie caly czas...
nie wiem czy to normalne. Tz juz sie na mnie wkurza i wszystko co do mnie mowi mnie doprowadza do placzu. Ciagle mi sie wydaje ze cos przeciwko mnie robi, ze nie damy rady jak mama pojedzie, ze nie bedzie mu sie nic chcialo
nie wiem czy to depresja czy jak...no nie wiem co mam ze soba poczac doslownie.
dzisiaj na spacerku-wycieczce samochodem za miasto, jak mala plakala to ja poplakalam sie z nia pod okularami slonecznymi TZ od razu ze mala glodna. a ja nie wiedzialam co i jak i pojechalismy do domu. i ja znowu w ryk. z mala sobie radze ale brak mi pewnosci siebie i ze soba sobie nie radze

Cytat:
skoro ta moja smerfetka prawie caly czas spi, to bym ja zaglodzila, gdybym nie obudzila....

Daisuniu kochana jak dobrze ze jestes
ja czasem wybudzam, jak mala bardzo dlugo spi, teraz tez powinnam, ale szkoda mi jej bo nie spala cale popoludnie.

oj
EDIT: wybudzila sie sama nkarmilam i teraz jest na spacerze z tata a potem kapiel i spac mam nadzieje. Plakala przy karmieniu znowu bo gazy ale na szczescie 2 razy sie wreszcie odbilo!
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ale u nas wcale gorąco dziś nie jest

nadal śpi ...
cycki mam pełne ...
ale będzie wyżerka jak się obudzi

może jak się śpi na brzuszku to głodu nie czuć
bo brzuszek uciśnięty ...

mam nadzieję tylko, że nie będzie w nocy sobie zabaw urzadzać
ja wyczytalam w pierwszym roku zyycia dziecka ze to wcale nie jest tak, ze im krocej spi w dzien tym lepiej w nocy, podobno wrecz przeciwnie. Wyspane i wypoczete dziecko za dnia, spi lepiej w nocy.

sama juz nie wiem jak to jest

Cytat:
Andziot, dzięki Jeśli chodzi o organizację Zosi i Gabi, to proponuję nabyć dodatkową parę

Ddaaiissyy, Hanka też czasem ulewa, jednak wolę, żeby porządnie odbiła Na początku, kiedy miałam problem z poruszaniem, a co za tym idzie noszeniem dziecka, to kładłam na boczek i czekałam, aż uleje. Co do sytuacji w szpitalu... to była wyjątkowa akcja. Wywal to z pamięci.

Gratuluję kg na minus
Mary jestes!!!!
moja ulewa notorycznie, w nocy cala pizamka byla do prania , nosilam ja i kladlam chyba z pol godziny jak zrezygnowalam to sie ulalo oczywiscie, moja zosia w ogole nie chce odbijac, normalnei stresuje mnie to!
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moje cudaczki
Reszta fot w albumie
Jakie piekne ty robisz te zdjecia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! normalnie cudaki te twoje chlopaczki! a jaki ten wiekszy duzy juz i puciaty!! moja Zosia donoszona i nei z blizniakow i mniejsza

Cytat:
o rany, mary !!
jak mi to pieknie, łopatologicznie wytłumaczyłas !!

Z tym odbijaniem powiedziała mi połozna, ze jesli po karmieniu Gabik lezy sobie na tym rogaliku do karmienia chwilkę i uleje sie jej w miedzyczasie to nie musze juz jej odbijac.
Cholera zly przyklad wyniosłam ze szpitala, gdzie dziudzius z chorymi płuckami własnie podczas odbijania sie zakrztusił, zaczął siniec, dusic i biegiem ratowały go połozne... i dlatego tak tego sie panicznie boję.
To ja dzis Gabika tez na brzusio położe
Juz dzięki Andziotkowi, mała lezy dzis na pleckach

Miała wpasc na odchowalnie zanim padnie ze zmeczenia... widocznie padła
kochana my tez sie cieszymy ze i ty tu jestes
co do odbijania to moja bardzo ulewa i az sie boje czy wystarczajaco je
albo ze za duzo, niepewnosc moich zachowan mnie zabija po prostu..
a o tym co widzialas w szpitalu zapomnij, wykresl z pamieci po prostu!
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
bylismy z mala u lekarza
wysypka sie pogorszyla na buzi
okazalo sie, ze to jakas wysypka
narazie mam Elocom ze sterydami i neomycyne na odlezyny na uszku
od tego ropieje

jak sie buzia mocno pogorszy
to to skaza bialkowa
zobaczymy
mnam nadzieje, ze do niedzieli sie buzia poleprzy

bede wieczorem
buziaki
oj oj, moja tez ma tony krostek na twarzy i w glowie nawet ma troche, podejrzewam potowki bo tam ma gdzie lezy mi na rece w czasie karmienia.
ale sa czerwone takie kurcze jak nie przejda to w poniedzialek ide do lekarza, ale nie mam gdzie bo na razie mala nie ma tego numeru jakby pesel tutejszego i wedle prawa u lekarza nie istnieje bo nadal czekamy na dokumenty ze spzitala

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Wiesz co, w sumie to trudno powiedzieć, bo pomarudziła po jedzeniu, pokrzyczała przy dopijaniu butli a później na rączkach też mi marudziła jak zwykle. Pochodziłam z nią po tarasie trochę, usiadłam na kanapie i już się kręciła, wierciła, wypinała pupę więc znów wsadziłam ją do huśtawki i od razu spokój a teraz znowu śpi!

Tak się zastanawiam ile ona może w takiej huśtawce leżeć, niby jest od 1 dnia narodzin przy takim ustawieniu najbardziej na płasko ale i tak ma plecki lekko podniesione. Nie tak jak w foteliku samochodowym ale jednak na płasko to ona zdecydowanie nie leży Chyba ją spróbuję do łóżeczka przenieść.

Pieluchę jeszcze raz sprawdziłam i na pewno sik był ale lekkość tej pieluszki mocno mnie zaskoczyła, zobaczymy jak przy kolejnym przewijaniu będzie.
kochana moja zosia usnela ostatnio w lezaczku bujaczku i zasnela tez na godzinke, nie mialam serca jej przenosic do lozeczka, mysle ze bez przesady nic sie nei stanie, w koncu w foteliku samochodowym tez jezdzi i musi prawda?
co do pieluchy moja Zosia czasem straszliwie poje wieczorem i spi 4 godziny i pielucha sucha, ale jak ja tylko wybudze albo poloze na przewijaku to idzie wielki sik!

A ile razy kupkaja wasze dzieciaki
?

bo moja zosia max 3 razy na dobe

[QUOTE=ddaaiissyy;27264834]Dziekuje Monia za odzew !!
Wiesz, ja nawet na oczy wczesniej nie widziałam takiego malutkiego dzidziusia a co dopiero zajmowac sie nim
No własnie w koncu dokarmiłam mała i wsunęła jedzonka przez 15 min bo płakała bardzo i żal mi dziecka było..
nie wiem tylko czy liczyc te 3h od momentu jak pierwotnie była karmiona, czyli od 12 czy od chwili kiedy jadła ostatni posiłek ?
Osiwieje
Nawet pod prysznic boje sie iść Jaka ja głupia...
Własciwie pierwszy dzien kiedy jestem dzis calkiem sama i stad takie strachy. Mam nadzieje, ze mi to przejdzie i z dnia na dzien bede coraz normalniejsza bo nie chce byc matka wariatka
Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje !!

uciekam sie polozyc na chwile zanim tatus wroci z mala glodna kruszynka i bedziemy kapac.

jutro planuje bo upal ma byc jechac z mama do miasta na zakupy i z Zosia ofkors, bo dzisiaj TZ mial wolne bo swieto u nas a jutro idzie do pracy. z mama bedzie mi latwiej a musz ekupic sobie cos do ubrania. wiec bedzie pierwszy raz karmienie w miescie! aaaaa.

dobra uciekam, caluje i tesknie!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:48   #1510
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Wezcie nic nie mowcie, nie mam silyyyyyyyyyyyyyyy
Co się stanęło
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:53   #1511
anula_81
Zakorzenienie

wklejam zdjecia
1.jpg 3.jpg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (126,6 KB, 55 załadowań)

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:53   #1512
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wybudzam,
sama się w końcu budzi,
ładnie przybiera więc raczej nie głodzę

piersi niczym nie smaruje,

a mężul wrócił w samą porę,
bo zaczęłam kąpać Zosię, żeby później dać jej mleko i włączyć bajki,
aby w międzyczasie lecieć wykąpać Gabrynię ...
przed tym dałam jej jednego U, bo strasznie głodna była po takiej drzemce ..
ale się zezłościła jak Zosia już w wannie była
i w taki oto sposób siedziałam w łazience z Gabrysią na rękach kąpiąc Zosię
Gabrynie sygnały ostrzegawcze zaczynały przeradzać się w krzyk
i w tym momencie wszedł mężul
wybawienie !!!!!!!!!!!

trzeba lepszy plan opracować na następny raz

Stary 2011-06-02, 20:05   #1513
mamaoptymistka
Zadomowienie

anula zdjęcia prześliczne cudowna ,
Stary 2011-06-02, 20:06   #1514
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dokładnie...
U nas najpierw Edzik spał grzecznie sam w łóżeczku, ale przez problemy brzuszkowe zaczęliśmy często go nosić i teraz już tylko BÓL PLECÓW...

P.S. Załączam zdjęcie Edy - właśnie tak śpi Obok niego tż i Drań
Aniołeczek

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej!

Moja niunia marudzila na spacerku, ja sie zestresowalam i znowu mam babybluesa...wylam pol popoludnia, a teraz Zosienka przesypia znowu pore karmienia a TZ chcialby z nia isc na spacer.
Mam jakis bol istnienia, placze i placze mimo ze dobrze mi chyba idzie z mala, ale mam doslownie lzy na brodzie caly czas...
nie wiem czy to normalne. Tz juz sie na mnie wkurza i wszystko co do mnie mowi mnie doprowadza do placzu. Ciagle mi sie wydaje ze cos przeciwko mnie robi, ze nie damy rady jak mama pojedzie, ze nie bedzie mu sie nic chcialo
dzisiaj na spacerku-wycieczce samochodem za miasto, jak mala plakala to ja poplakalam sie z nia pod okularami slonecznymi TZ od razu ze mala glodna. a ja nie wiedzialam co i jak i pojechalismy do domu. i ja znowu w ryk. z mala sobie radze ale brak mi pewnosci siebie i ze soba sobie nie radze

Daisuniu kochana jak dobrze ze jestes
ja czasem wybudzam, jak mala bardzo dlugo spi, teraz tez powinnam, ale szkoda mi jej bo nie spala cale popoludnie.

oj
EDIT: wybudzila sie sama nkarmilam i teraz jest na spacerze z tata a potem kapiel i spac mam nadzieje. Plakala przy karmieniu znowu bo gazy ale na szczescie 2 razy sie wreszcie odbilo!

ja wyczytalam w pierwszym roku zyycia dziecka ze to wcale nie jest tak, ze im krocej spi w dzien tym lepiej w nocy, podobno wrecz przeciwnie. Wyspane i wypoczete dziecko za dnia, spi lepiej w nocy.

sama juz nie wiem jak to jest

Mary jestes!!!!
moja ulewa notorycznie, w nocy cala pizamka byla do prania , nosilam ja i kladlam chyba z pol godziny jak zrezygnowalam to sie ulalo oczywiscie, moja zosia w ogole nie chce odbijac, normalnei stresuje mnie to!

Jakie piekne ty robisz te zdjecia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! normalnie cudaki te twoje chlopaczki! a jaki ten wiekszy duzy juz i puciaty!! moja Zosia donoszona i nei z blizniakow i mniejsza

kochana my tez sie cieszymy ze i ty tu jestes
co do odbijania to moja bardzo ulewa i az sie boje czy wystarczajaco je
albo ze za duzo, niepewnosc moich zachowan mnie zabija po prostu..
a o tym co widzialas w szpitalu zapomnij, wykresl z pamieci po prostu!

oj oj, moja tez ma tony krostek na twarzy i w glowie nawet ma troche, podejrzewam potowki bo tam ma gdzie lezy mi na rece w czasie karmienia.
ale sa czerwone takie kurcze jak nie przejda to w poniedzialek ide do lekarza, ale nie mam gdzie bo na razie mala nie ma tego numeru jakby pesel tutejszego i wedle prawa u lekarza nie istnieje bo nadal czekamy na dokumenty ze spzitala

kochana moja zosia usnela ostatnio w lezaczku bujaczku i zasnela tez na godzinke, nie mialam serca jej przenosic do lozeczka, mysle ze bez przesady nic sie nei stanie, w koncu w foteliku samochodowym tez jezdzi i musi prawda?
co do pieluchy moja Zosia czasem straszliwie poje wieczorem i spi 4 godziny i pielucha sucha, ale jak ja tylko wybudze albo poloze na przewijaku to idzie wielki sik!

?

Kochana jesteś najlepszą mama na świecie, dajesz sobie doskonale radę, kto jak kto, ale mama zawsze najlepsza. Dbasz o swojego aniołeczka, kochasz z całego serducha, krzywdy nie dasz jej zrobić.
Co do kupek to moi robią różne od 1 do 3 dziennie.
Dziękuję lubię robić zdjęcia i czasami kombinuję żeby ładnie wychodziły Choć czasami jeszcze zamglone wychodzą, ale co tam do rodzinnego albumu moga być
Mojemu Bartusiowi też się nadal ulewa, Wiktor już kilka dni nie ulał nic.

Cytat:
cudowności

Moi chłopcy śpią, pobawiliśmy się trochę jak wstlali z popołudniowej drzemki, pogadałam sobie do nich, pojedli i teraz znowu śpią sobie

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-06-02 o 20:08
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 20:17   #1515
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

?

anulku nie pisz takich rzeczy, bo ja jestem pewna, że cudownie sobie radzisz z Zosią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzieci czasem płaczą i to jest normalne, mówić nie umieją więc muszą jakoś nam komunikować swoje potrzeby ....

co do potówek od karmienia - kładź sobie pieluszkę tetrową na ramię - wtedy się obie nie spocicie

moja Gabunia kupkę robiła przez jakieś półtora tygodnia - co 3 dni,
teraz jest już częściej - tak raz na dzień

Stary 2011-06-02, 20:36   #1516
matallewar
Zakorzenienie

Edzik robi kupkę 10-12 razy dziennie
W zasadzie każda pielucha to kupka.

Ale u nas są zielonkawe i ze śluzem. Pediatra powiedziała, że bardzo dużo śluzu...
Dziś z tej okazji, że są strzeliste (rozbryzgują się po całej pieluszce) i ze śluzem dwa razy kąpaliśmy się w umywalce pod kranem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-02, 21:11   #1517
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Edzik robi kupkę 10-12 razy dziennie
W zasadzie każda pielucha to kupka.

Ale u nas są zielonkawe i ze śluzem. Pediatra powiedziała, że bardzo dużo śluzu...
Dziś z tej okazji, że są strzeliste (rozbryzgują się po całej pieluszce) i ze śluzem dwa razy kąpaliśmy się w umywalce pod kranem
Gabryni też są rozbryzgane po caaaaałej pieluszce

jak Zosia była mała to dużo szukałam na temat kupek, bo też miała śluz i czytałam, że śluz w kolorze kupki nie jest nieprawidłowy, dopiero jak jest tak jakby na kupce to jest niepokojący ...

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

jedziemy jutro do dziadków

Stary 2011-06-02, 21:22   #1518
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, ja też nie wybudzam, na ogół sama się budzi, kiedy jest głodna, a wychodzi +/- co 3-4 h, więc luz a dziś nie mogła długo zasnąć, więc jak już przysnęła mocno, to żal było budzić

Anula, u nas jedna MEGA kupa dziennie. Kiedyś było 6-8 małych, a teraz jedna wielka

Zosieńka piękna!

A te krostki to z daleka wyglądają, jak trądzik niemowlęcy, to samo ma Hanutek

Andziot, jak Wy się zabierzecie?

A u nas dziś koncert wieczorny przy kąpieli. Nie wiem, co jest nie halo, że raz płacze, raz jest spokojna i zrelaksowana. Staram się trzymać taką samą temp. w łazience, woda tak jak zwykle, wkładam powolutku, gadam do Niej. A tu dziś taki ryk, jakbym Jej krzywdę robiła Tak mi Jej szkoda, zawsze potem Ją tulę, uspokajam, ale szkoda mi Jej. Niedługo łazienka będzie się Hani kojarzyła jako miejsce kaźni - tam czyszczę Jej czasami nosek [nienawidzi tego], no i te kąpiele...

vege!
Stary 2011-06-02, 21:42   #1519
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

A u nas dziś koncert wieczorny przy kąpieli. Nie wiem, co jest nie halo, że raz płacze, raz jest spokojna i zrelaksowana. Staram się trzymać taką samą temp. w łazience, woda tak jak zwykle, wkładam powolutku, gadam do Niej. A tu dziś taki ryk, jakbym Jej krzywdę robiła Tak mi Jej szkoda, zawsze potem Ją tulę, uspokajam, ale szkoda mi Jej. Niedługo łazienka będzie się Hani kojarzyła jako miejsce kaźni - tam czyszczę Jej czasami nosek [nienawidzi tego], no i te kąpiele...
za to u nas dziś ryku nie było wcale przy kąpieli,
a to dlatego że była po jedzonku (połowie)
chociaż ja wolę karmić ją po kąpieli, bo wtedy taka pełniutka łatwiej zasypia
ale jak się za wcześnie obudzi to niestety nie dotrzymuje do kąpieli bez jedzenia ...

Stary 2011-06-02, 21:50   #1520
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ja też nie kąpię na głodniaka, je tak z 30-40 min przed kąpielą, a po ew. dojada. Sama nie wiem, Pisklaczek ma humory

vege!
Stary 2011-06-02, 21:59   #1521
moniqac
Zadomowienie

cześć dziewczynki.

antropia w imieniu Szymusia dziękuję .

anulko buziale dla Ciebie też - powiem C i, że mnie się juz chce drugiego dzieciaczka tak kocham swojego niuńka, że az mam wrażenie że z tej miłości zaraz padnę, a chcę jeszcze kucyki (czytaj dziewczynkę ) no i wczoraj powiedziałam teściowej i TZ, że ja to moge jeszcze raz jechać na porodowke i rodzić małego, bo to cudowne go mieć.

matallewar dziewczyno, nie mam dla Ciebie żadnych mądrych rad ani słó, po prostu mocno Cię ściskam i trzymam żebys miała jak najwięcej siły.

eweska - sama nie wiem - może jak będzie ładna pogoda to moze w sobotę, bo w niedziele jedziemy na urodziny do mojego TZ siostrzeńca. Ale wiesz co - 11 czerwca na stadionie na zagórzu (koło Doriana) moja firma organizuje Dzień Hutnika połaczony z dniem Dziecka. Zapraszam (ja się własnie min zajmuję takimi eventami w mojej firmie ).

andziotku uwielbiam precelik z cukrem na wierzchu takie kruchutkie i dziękuje co do info nt oczka i wogóle .

jeszcze szybkie pytano - dzieciątko od razu po jedzeniu można kłaść na brzuch? przecież zwróci lub uleje. a jak mi potem zaśnie, to mi szkoda go przerzucać na brzuszzek.

ja myślałam, że należy kłaść w rożku malucha, ale może jak mój ma już 5tyg skończone to może pod samym kockiem? tym bardziej że bioderka ma 1b 1b .

eweska - śliczne chłopaki ( a który to który bo ja przepraszam, ale nie wiem ).

listopadowa jaka niuniaaaaaaa .

Siaśku .

andziotku ewesko ja tez zaczynam myślec, że mam chore dziecko (odpukać - ale o mój spaczony umysł tylko - mam nadzieję) Szymuś nie wybudza się na karmienie (jak był chory to sie nie wybudzał) dzisiaj w ciągu dnia jadl o 6.30 9.30, 13.00 (+mm o 14.00) 17.00, 20.00. Pociumka i śpi. zwariuje.

matallewar jaka fotka .

anulka - mnie dzisiaj też dopałd baby blues i na dodatek jestem pól przytomna, przez brak snu w nocy, w dzień chodze jak zombie, jak się zdrzemnę 30 min w ciągu dnia to dalej jestem śnięta, no i nie będe przecież ciągle spała jak mały śpi bo domem trzeba te z się zająć.

mrtwię sie znowu o niuńka czy się najada - odstawiam mu mm, bo mi go żal jak je mm. ale teraz nie wiem czy sie najada. chcę jutro z przychodni pożyczyć na weekend wagę i sprawdzać ile je z mojej piersi.

daisy - co do wagi ja mam -16, a w ciąży przytyłam +15, więc nie jest najgorzej z wagą - chyba karmienie rzeczywiście wyciąga.
a co do jedzenia, ja na początku co 3 h z budzikiem w ręce wybudzałam i powiem Ci, że też nie wiem jak liczyć jak go dokarmiam np godzinę po jedzeniu. licze sobie od pierwszego karmienia i jeśli się nie wybuidza po 3h od tego czasu to mu daję jeszcze max tą 1h kiedy dokarmiałam.

ale sama nie wiem czy dbrze robię.

i za postawę TZta - na pewno nie znudzi się niunią jak gadżetem , mój mnie rozczarowuje, ale nie chce o tym pisac bo sie znowu rycze. syna kocha i zeżarłby , ale między nami jest do du.py.

anula jaki slodziakkkkkkkkkkk z niuni .

mary może jest głodna po kąpieli po prostu, albo podgrzej lekko grzejnikiem w łazience. mj w wanie nie krzyczy, za to krzyczy jak go na ręcznik przekładam.

jestem przemęczona. padam. musze iść sie wykąpac. karmienie chyba o 23.00 (niby po 3h), ale znając zycie nie wybudzi sie sam o 23.00 i cieżko go będzie budzić. może przetrzymam aż sam sie wybudzi? najpóźniej do 24.00? kurcze - a już było tak dobrze z tym jedzonkiem .

i dwie fotki .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0038.jpg (101,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0047.jpg (106,0 KB, 53 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:05   #1522
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
za to u nas dziś ryku nie było wcale przy kąpieli,
a to dlatego że była po jedzonku (połowie)
chociaż ja wolę karmić ją po kąpieli, bo wtedy taka pełniutka łatwiej zasypia
ale jak się za wcześnie obudzi to niestety nie dotrzymuje do kąpieli bez jedzenia ...
mój po kąpieli ma różnie - czasem je i je i je, a czasm ma taki stan, że pociumka 5 min i śpi i nie ma szans go wybudzić - chyba go woda rozleniwia , za to budził sie po 3h od tego niby-karmienia i jadł.

ja zwariuję przez te karmienia. autentycznie.

Stary 2011-06-02, 22:10   #1523
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot, dzięki Jeśli chodzi o organizację Zosi i Gabi, to proponuję nabyć dodatkową parę rąk na All A tak poważnie, to nie mam pomysłu. Chyba najpierw ogarnęłabym całkowicie Gabi, a potem Zosiaka. Szacun, że ogarniasz!

Andziot, Ewesko, ja wpierniczam biszkopty z Biedrony Po wyjściu ze szpitala jadłam ich kilka dziennie, żeby nie opaść z sił, bo prawie nic nie jadłam. Teraz robię paczkę dziennie, jak mam w szafce

Agus, Elocom pewnie szybko pomoże Czekam na fotki, laseczko

Olliwko, ja dokarmiam MM, chciałam dopajać wodą i ciągle próbuję, ale Hania robi minę "coś mi się nie zgadza" i pluje

Ddaaiissyy, Hanka też czasem ulewa, jednak wolę, żeby porządnie odbiła Na początku, kiedy miałam problem z poruszaniem, a co za tym idzie noszeniem dziecka, to kładłam na boczek i czekałam, aż uleje. Co do sytuacji w szpitalu... to była wyjątkowa akcja. Wywal to z pamięci.

Gratuluję kg na minus
oby oby
Cytat:
Nie, nie zwykłe herbatniki takie kwadratowe z 12% masła Uwielbiam je i jak się dosiądę do nich to nie ma zmiłuj się

Trzymam kciuki oby przeszło i nie była to skaza

Witaj w domku Ja dopajam wodą lub herbatka koperkową jak jest taka potrzeba.

Cytat:
od razu Elocom
z grubej rury ta Wasza lekarka zapodała !!!!
i to na twarz ???

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

wcale bym się nie zdziwiła jakbyś naprawdę czytała w myślach
a co, taki zly ?

Cytat:
ale ma oćyy
fajny

fotki fryzury moze jutro
padam na twarz
mala nie chce spac
plakala popoludniu dosc duzo
ale po 2 dniach nierobienia
zrobila mega kupe
Stary 2011-06-02, 22:18   #1524
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
mrtwię sie znowu o niuńka czy się najada - odstawiam mu mm, bo mi go żal jak je mm. ale teraz nie wiem czy sie najada. chcę jutro z przychodni pożyczyć na weekend wagę i sprawdzać ile je z mojej piersi..
Jak śpi, nie płacze i jest spokojny to na pewno się najada. Tą wagą to możesz sobie dodatkowego stresu dostarczyć.

Wygląda jak okaz zdrowia ten Twój synuś i jest śliczniutki
Może warto złapać trochę więcej optymizmu i wiary w to że wszystko jest ok. Moniqac
Stary 2011-06-02, 22:23   #1525
eweska
Moderatoreska

Moniqac ja będę pewnie każdego dnia, mam znajomych co mieszkają koło parku Więc pójdziemy ze starszym do parku na trochę później do znajomych na ogródek
Co do 11 czerwca to wpadlabym ale ja mam problem z dojazdem a na nogach na zagórze ode mnie za daleko niestety, no i problem bo nawet gdybysmy mieli jechać brat by mnie podrzucił to i tak ciężko by było bo jemu wózek do bagażnika nie wejdzie
Może spotkamy się w parku jak zobaczysz tramwaj w parku to będziesz wiedziała że to ja

Ten co podnosi głowę to większy Wiktor, a leżący to kruszynka Bartuś

Cudnego masz synusia, musimy ich zapoznać
Stary 2011-06-02, 22:47   #1526
matallewar
Zakorzenienie

A ja mam pytanie dotyczące karmienia...

Czy jak daję małemu raz na 30-45 minut, to nie za często??
Bo jemu się chyba chce pić... Wydoił całą butlę herbatki i nadal chciał do cyca... Poci się strasznie. No i jak pisałam - mamy bardzo ciepło w mieszkaniu, bo okna na zachód. Sama bym się najchętniej podłączyła na stałe pod mineralkę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-02, 22:55   #1527
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Jak śpi, nie płacze i jest spokojny to na pewno się najada. Tą wagą to możesz sobie dodatkowego stresu dostarczyć.

Wygląda jak okaz zdrowia ten Twój synuś i jest śliczniutki
Może warto złapać trochę więcej optymizmu i wiary w to że wszystko jest ok. Moniqac
może masz racje - co do optymizmu to na pewno by mi sie przydał.

Cytat:
Moniqac ja będę pewnie każdego dnia, mam znajomych co mieszkają koło parku Więc pójdziemy ze starszym do parku na trochę później do znajomych na ogródek
Co do 11 czerwca to wpadlabym ale ja mam problem z dojazdem a na nogach na zagórze ode mnie za daleko niestety, no i problem bo nawet gdybysmy mieli jechać brat by mnie podrzucił to i tak ciężko by było bo jemu wózek do bagażnika nie wejdzie
Może spotkamy się w parku jak zobaczysz tramwaj w parku to będziesz wiedziała że to ja

Ten co podnosi głowę to większy Wiktor, a leżący to kruszynka Bartuś

Cudnego masz synusia, musimy ich zapoznać
no tak - zapomniałam o logistyce z takim wózkiem i bliźniakami .
mam Twój tel, więc jak bym była to dam znać, no chyba że zauważę tramwaj z daleka .

a Twoi są przesłodcy a Wiktorek już tak dziwga głóke? miodzio .
musimy musimy .

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
fotki fryzury moze jutro
no własnie poleciałam obczaic a tu nie było żandej foty dryzury .

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
A ja mam pytanie dotyczące karmienia...

Czy jak daję małemu raz na 30-45 minut, to nie za często??
Bo jemu się chyba chce pić... Wydoił całą butlę herbatki i nadal chciał do cyca... Poci się strasznie. No i jak pisałam - mamy bardzo ciepło w mieszkaniu, bo okna na zachód. Sama bym się najchętniej podłączyła na stałe pod mineralkę...
jeśli jest spragniony to trzeba chyba dawać - ja niestety nie jestem specjalistką i sama się zastanawiam jak rozpoznać kiedy dziecku chce wody, a kiedy cyca , ale sama pisałaś że macie mega gorąco w domu.

a probowałas czystą wodę? podobno super (tylko chyba przegotowana dobra mineralka). nie wiem czy tak wcześnie można już herbatki dawać . o wmorde - wcale Ci nie pomogłam. przepraszam .

Stary 2011-06-02, 23:10   #1528
eweska
Moderatoreska

Moniqac ok
Tak Wiktor już tak dzwiga głowę, i nawet potrafi ją utrzymać dość długo, Bartuś jeszcze mało co podnosi główkę, ale próbuje się dzwigać choć mu ciężko, ale przyjdzie czas że też będzie tak umiał jak Wiktor

Dobra ja spadam na dzisiaj dobranoc
Stary 2011-06-02, 23:13   #1529
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

mam Twój tel, więc jak bym była to dam znać, no chyba że zauważę tramwaj z daleka .

musimy musimy .

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

jeśli jest spragniony to trzeba chyba dawać - ja niestety nie jestem specjalistką i sama się zastanawiam jak rozpoznać kiedy dziecku chce wody, a kiedy cyca , ale sama pisałaś że macie mega gorąco w domu.

a probowałas czystą wodę? podobno super (tylko chyba przegotowana dobra mineralka). nie wiem czy tak wcześnie można już herbatki dawać . o wmorde - wcale Ci nie pomogłam. przepraszam .
Wody nie chce pić.
Herbatkę dajemy z kopru włoskiego - niestety tą z glukozą.
No i z cyca po 5 minut ssie - czyli tylko pije.
Dałam mu delicol, żeby go brzuch nie bolał od nadmiaru laktozy...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-06-02, 23:20   #1530
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

musimy musimy .

jutroo

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości