|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
nadal śpi ... cycki mam pełne ... ale będzie wyżerka jak się obudzi ![]() może jak się śpi na brzuszku to głodu nie czuć bo brzuszek uciśnięty ... mam nadzieję tylko, że nie będzie w nocy sobie zabaw urzadzać
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-02 o 17:29 |
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie przyjemniej, niż wczoraj, upału też nie ma, ale lekko duszno jest. Pyzol śpi, ale zarejestrowałam cmoknięcie i kręcenie się, więc wywołałyśmy wilka z lasu
![]() ale to chyba sąsiad dziecko budzi, bo kosi trawę jakąś kosiarką z jakimś silnikiem od rakiety chyba, bo nie słyszę nawet własnych myśli
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli żyje, uffffffff
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a nie wybudzacie na papu?
skoro ta moja smerfetka prawie caly czas spi, to bym ja zaglodzila, gdybym nie obudzila.... mam tez wyrzuty sumienia, ze mala ciagle w lozeczku i ze malo ja nosze, no ale skoro spi.... andziotka, kiedy wraca Tz? traktujecie czyms cycuszki w sensie aby jako taka jedrnosc mialy potem? mam mustele regenerujaca po porodzie ale nie wiem, czy mozna na biust
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w zasadzie pije. Mamy 29 stopni w mieszkaniu ![]() Wszyscy umieramy. Zakupiliśmy nawilżacz i wiatrak i chodzimy w samej bieliźnie. Edzik w samym pampku...
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak więc delektuj się świętym spokojem. Poczytaj co przechodzi Mattal z Edzikiem gdy nie chce spać Póki się da to warto nie przyzwyczajać do noszenia.
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas najpierw Edzik spał grzecznie sam w łóżeczku, ale przez problemy brzuszkowe zaczęliśmy często go nosić i teraz już tylko BÓL PLECÓW... P.S. Załączam zdjęcie Edy - właśnie tak śpi Obok niego tż i Drań
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Wezcie nic nie mowcie, nie mam silyyyyyyyyyyyyyyy
|
|
|
|
#1509 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Moja niunia marudzila na spacerku, ja sie zestresowalam i znowu mam babybluesa...wylam pol popoludnia, a teraz Zosienka przesypia znowu pore karmienia a TZ chcialby z nia isc na spacer. Mam jakis bol istnienia, placze i placze mimo ze dobrze mi chyba idzie z mala, ale mam doslownie lzy na brodzie caly czas... nie wiem czy to normalne. Tz juz sie na mnie wkurza i wszystko co do mnie mowi mnie doprowadza do placzu. Ciagle mi sie wydaje ze cos przeciwko mnie robi, ze nie damy rady jak mama pojedzie, ze nie bedzie mu sie nic chcialo ![]() nie wiem czy to depresja czy jak...no nie wiem co mam ze soba poczac doslownie. dzisiaj na spacerku-wycieczce samochodem za miasto, jak mala plakala to ja poplakalam sie z nia pod okularami slonecznymi TZ od razu ze mala glodna. a ja nie wiedzialam co i jak i pojechalismy do domu. i ja znowu w ryk. z mala sobie radze ale brak mi pewnosci siebie i ze soba sobie nie radze![]() Cytat:
![]() ja czasem wybudzam, jak mala bardzo dlugo spi, teraz tez powinnam, ale szkoda mi jej bo nie spala cale popoludnie. oj EDIT: wybudzila sie sama nkarmilam i teraz jest na spacerze z tata a potem kapiel i spac mam nadzieje. Plakala przy karmieniu znowu bo gazy ale na szczescie 2 razy sie wreszcie odbilo! Cytat:
sama juz nie wiem jak to jest ![]() Cytat:
moja ulewa notorycznie, w nocy cala pizamka byla do prania , nosilam ja i kladlam chyba z pol godziny jak zrezygnowalam to sie ulalo oczywiscie, moja zosia w ogole nie chce odbijac, normalnei stresuje mnie to! Jakie piekne ty robisz te zdjecia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! normalnie cudaki te twoje chlopaczki! a jaki ten wiekszy duzy juz i puciaty!! moja Zosia donoszona i nei z blizniakow i mniejsza ![]() Cytat:
![]() co do odbijania to moja bardzo ulewa i az sie boje czy wystarczajaco je ![]() albo ze za duzo, niepewnosc moich zachowan mnie zabija po prostu.. a o tym co widzialas w szpitalu zapomnij, wykresl z pamieci po prostu! Cytat:
ale sa czerwone takie kurcze jak nie przejda to w poniedzialek ide do lekarza, ale nie mam gdzie bo na razie mala nie ma tego numeru jakby pesel tutejszego i wedle prawa u lekarza nie istnieje bo nadal czekamy na dokumenty ze spzitala ![]() Cytat:
co do pieluchy moja Zosia czasem straszliwie poje wieczorem i spi 4 godziny i pielucha sucha, ale jak ja tylko wybudze albo poloze na przewijaku to idzie wielki sik! A ile razy kupkaja wasze dzieciaki ? bo moja zosia max 3 razy na dobe ![]() [QUOTE=ddaaiissyy;27264834]Dziekuje Monia za odzew !! Wiesz, ja nawet na oczy wczesniej nie widziałam takiego malutkiego dzidziusia a co dopiero zajmowac sie nim No własnie w koncu dokarmiłam mała i wsunęła jedzonka przez 15 min bo płakała bardzo i żal mi dziecka było.. nie wiem tylko czy liczyc te 3h od momentu jak pierwotnie była karmiona, czyli od 12 czy od chwili kiedy jadła ostatni posiłek ? Osiwieje Nawet pod prysznic boje sie iść Własciwie pierwszy dzien kiedy jestem dzis calkiem sama i stad takie strachy. Mam nadzieje, ze mi to przejdzie i z dnia na dzien bede coraz normalniejsza bo nie chce byc matka wariatka Jeszcze raz bardzo Ci dziekuje !! uciekam sie polozyc na chwile zanim tatus wroci z mala glodna kruszynka i bedziemy kapac. jutro planuje bo upal ma byc jechac z mama do miasta na zakupy i z Zosia ofkors, bo dzisiaj TZ mial wolne bo swieto u nas a jutro idzie do pracy. z mama bedzie mi latwiej a musz ekupic sobie cos do ubrania. wiec bedzie pierwszy raz karmienie w miescie! aaaaa. dobra uciekam, caluje i tesknie! |
||||||
|
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama się w końcu budzi, ładnie przybiera więc raczej nie głodzę ![]() piersi niczym nie smaruje, a mężul wrócił w samą porę, bo zaczęłam kąpać Zosię, żeby później dać jej mleko i włączyć bajki, aby w międzyczasie lecieć wykąpać Gabrynię ... przed tym dałam jej jednego U, bo strasznie głodna była po takiej drzemce .. ale się zezłościła jak Zosia już w wannie była i w taki oto sposób siedziałam w łazience z Gabrysią na rękach kąpiąc Zosię ![]() Gabrynie sygnały ostrzegawcze zaczynały przeradzać się w krzyk i w tym momencie wszedł mężul ![]() wybawienie !!!!!!!!!!! trzeba lepszy plan opracować na następny raz
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
anula zdjęcia prześliczne cudowna
|
#1514 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Co do kupek to moi robią różne od 1 do 3 dziennie. Dziękuję lubię robić zdjęcia i czasami kombinuję żeby ładnie wychodziły Choć czasami jeszcze zamglone wychodzą, ale co tam do rodzinnego albumu moga być ![]() Mojemu Bartusiowi też się nadal ulewa, Wiktor już kilka dni nie ulał nic. Cytat:
Moi chłopcy śpią, pobawiliśmy się trochę jak wstlali z popołudniowej drzemki, pogadałam sobie do nich, pojedli i teraz znowu śpią sobie
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-02 o 20:08 |
|||
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci czasem płaczą i to jest normalne, mówić nie umieją więc muszą jakoś nam komunikować swoje potrzeby .... co do potówek od karmienia - kładź sobie pieluszkę tetrową na ramię - wtedy się obie nie spocicie ![]() moja Gabunia kupkę robiła przez jakieś półtora tygodnia - co 3 dni, teraz jest już częściej - tak raz na dzień |
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik robi kupkę 10-12 razy dziennie
![]() W zasadzie każda pielucha to kupka. Ale u nas są zielonkawe i ze śluzem. Pediatra powiedziała, że bardzo dużo śluzu... Dziś z tej okazji, że są strzeliste (rozbryzgują się po całej pieluszce) i ze śluzem dwa razy kąpaliśmy się w umywalce pod kranem
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak Zosia była mała to dużo szukałam na temat kupek, bo też miała śluz i czytałam, że śluz w kolorze kupki nie jest nieprawidłowy, dopiero jak jest tak jakby na kupce to jest niepokojący ... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- jedziemy jutro do dziadków
|
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, ja też nie wybudzam, na ogół sama się budzi, kiedy jest głodna, a wychodzi +/- co 3-4 h, więc luz
a dziś nie mogła długo zasnąć, więc jak już przysnęła mocno, to żal było budzić ![]() Anula, u nas jedna MEGA kupa dziennie. Kiedyś było 6-8 małych, a teraz jedna wielka ![]() Zosieńka piękna! A te krostki to z daleka wyglądają, jak trądzik niemowlęcy, to samo ma Hanutek ![]() Andziot, jak Wy się zabierzecie? ![]() A u nas dziś koncert wieczorny przy kąpieli. Nie wiem, co jest nie halo, że raz płacze, raz jest spokojna i zrelaksowana. Staram się trzymać taką samą temp. w łazience, woda tak jak zwykle, wkładam powolutku, gadam do Niej. A tu dziś taki ryk, jakbym Jej krzywdę robiła Tak mi Jej szkoda, zawsze potem Ją tulę, uspokajam, ale szkoda mi Jej. Niedługo łazienka będzie się Hani kojarzyła jako miejsce kaźni - tam czyszczę Jej czasami nosek [nienawidzi tego], no i te kąpiele... |
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dlatego że była po jedzonku (połowie)chociaż ja wolę karmić ją po kąpieli, bo wtedy taka pełniutka łatwiej zasypia ![]() ale jak się za wcześnie obudzi to niestety nie dotrzymuje do kąpieli bez jedzenia ... |
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie kąpię na głodniaka, je tak z 30-40 min przed kąpielą, a po ew. dojada. Sama nie wiem, Pisklaczek ma humory
|
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki.
antropia w imieniu Szymusia dziękuję .anulko buziale dla Ciebie też - powiem C i, że mnie się juz chce drugiego dzieciaczka tak kocham swojego niuńka, że az mam wrażenie że z tej miłości zaraz padnę, a chcę jeszcze kucyki (czytaj dziewczynkę ) no i wczoraj powiedziałam teściowej i TZ, że ja to moge jeszcze raz jechać na porodowke i rodzić małego, bo to cudowne go mieć.matallewar dziewczyno, nie mam dla Ciebie żadnych mądrych rad ani słó, po prostu mocno Cię ściskam i trzymam żebys miała jak najwięcej siły.eweska - sama nie wiem - może jak będzie ładna pogoda to moze w sobotę, bo w niedziele jedziemy na urodziny do mojego TZ siostrzeńca. Ale wiesz co - 11 czerwca na stadionie na zagórzu (koło Doriana) moja firma organizuje Dzień Hutnika połaczony z dniem Dziecka. Zapraszam (ja się własnie min zajmuję takimi eventami w mojej firmie ).andziotku uwielbiam precelik z cukrem na wierzchu takie kruchutkie .jeszcze szybkie pytano - dzieciątko od razu po jedzeniu można kłaść na brzuch? przecież zwróci lub uleje. a jak mi potem zaśnie, to mi szkoda go przerzucać na brzuszzek. ja myślałam, że należy kłaść w rożku malucha, ale może jak mój ma już 5tyg skończone to może pod samym kockiem? tym bardziej że bioderka ma 1b 1b .eweska - śliczne chłopaki ( a który to który bo ja przepraszam, ale nie wiem ).listopadowa jaka niuniaaaaaaa .Siaśku .andziotku ewesko ja tez zaczynam myślec, że mam chore dziecko (odpukać - ale o mój spaczony umysł tylko - mam nadzieję) Szymuś nie wybudza się na karmienie (jak był chory to sie nie wybudzał) dzisiaj w ciągu dnia jadl o 6.30 9.30, 13.00 (+mm o 14.00) 17.00, 20.00. Pociumka i śpi. zwariuje.matallewar jaka fotka anulka - mnie dzisiaj też dopałd baby blues mrtwię sie znowu o niuńka czy się najada - odstawiam mu mm, bo mi go żal jak je mm. ale teraz nie wiem czy sie najada. chcę jutro z przychodni pożyczyć na weekend wagę i sprawdzać ile je z mojej piersi. daisy - co do wagi ja mam -16, a w ciąży przytyłam +15, więc nie jest najgorzej z wagą - chyba karmienie rzeczywiście wyciąga. a co do jedzenia, ja na początku co 3 h z budzikiem w ręce wybudzałam i powiem Ci, że też nie wiem jak liczyć jak go dokarmiam np godzinę po jedzeniu. licze sobie od pierwszego karmienia i jeśli się nie wybuidza po 3h od tego czasu to mu daję jeszcze max tą 1h kiedy dokarmiałam. ale sama nie wiem czy dbrze robię. i za postawę TZta - na pewno nie znudzi się niunią jak gadżetem , ale między nami jest do du.py.anula jaki slodziakkkkkkkkkkk z niuni .mary może jest głodna po kąpieli po prostu, albo podgrzej lekko grzejnikiem w łazience. mj w wanie nie krzyczy, za to krzyczy jak go na ręcznik przekładam. jestem przemęczona. padam. musze iść sie wykąpac. karmienie chyba o 23.00 (niby po 3h), ale znając zycie nie wybudzi sie sam o 23.00 i cieżko go będzie budzić. może przetrzymam aż sam sie wybudzi? najpóźniej do 24.00? kurcze - a już było tak dobrze z tym jedzonkiem i dwie fotki .
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, za to budził sie po 3h od tego niby-karmienia i jadł.ja zwariuję przez te karmienia. autentycznie. |
|
|
|
|
#1523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
?Cytat:
fajny ![]() fotki fryzury moze jutro padam na twarz mala nie chce spac plakala popoludniu dosc duzo ale po 2 dniach nierobienia zrobila mega kupe |
||||
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygląda jak okaz zdrowia ten Twój synuś i jest śliczniutki Może warto złapać trochę więcej optymizmu i wiary w to że wszystko jest ok. Moniqac
|
|
#1525 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac ja będę pewnie każdego dnia, mam znajomych co mieszkają koło parku
Więc pójdziemy ze starszym do parku na trochę później do znajomych na ogródek ![]() Co do 11 czerwca to wpadlabym ale ja mam problem z dojazdem a na nogach na zagórze ode mnie za daleko niestety, no i problem bo nawet gdybysmy mieli jechać brat by mnie podrzucił to i tak ciężko by było bo jemu wózek do bagażnika nie wejdzie Może spotkamy się w parku jak zobaczysz tramwaj w parku to będziesz wiedziała że to ja Ten co podnosi głowę to większy Wiktor, a leżący to kruszynka Bartuś ![]() Cudnego masz synusia, musimy ich zapoznać
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie dotyczące karmienia...
Czy jak daję małemu raz na 30-45 minut, to nie za często?? Bo jemu się chyba chce pić... Wydoił całą butlę herbatki i nadal chciał do cyca... Poci się strasznie. No i jak pisałam - mamy bardzo ciepło w mieszkaniu, bo okna na zachód. Sama bym się najchętniej podłączyła na stałe pod mineralkę...
|
|
#1527 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.mam Twój tel, więc jak bym była to dam znać, no chyba że zauważę tramwaj z daleka .a Twoi są przesłodcy a Wiktorek już tak dziwga głóke? miodzio .musimy musimy ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- no własnie poleciałam obczaic a tu nie było żandej foty dryzury .---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
, ale sama pisałaś że macie mega gorąco w domu.a probowałas czystą wodę? podobno super (tylko chyba przegotowana dobra mineralka). nie wiem czy tak wcześnie można już herbatki dawać . o wmorde - wcale Ci nie pomogłam. przepraszam .
|
|||
|
|
|
#1528 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac ok
![]() Tak Wiktor już tak dzwiga głowę, i nawet potrafi ją utrzymać dość długo, Bartuś jeszcze mało co podnosi główkę, ale próbuje się dzwigać choć mu ciężko, ale przyjdzie czas że też będzie tak umiał jak Wiktor ![]() Dobra ja spadam na dzisiaj dobranoc
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Herbatkę dajemy z kopru włoskiego - niestety tą z glukozą. No i z cyca po 5 minut ssie - czyli tylko pije. Dałam mu delicol, żeby go brzuch nie bolał od nadmiaru laktozy...
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

a tak naprawdę, to mało je, kiedy jest gorąco, a nadrabia w nocy i rano. 

Póki się da to warto nie przyzwyczajać do noszenia.

Chyba ją spróbuję do łóżeczka przenieść.

żebys miała jak najwięcej siły.
.
, za to budził sie po 3h od tego niby-karmienia i jadł.
?