|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Nerola to nie żaden baby blues, wcale Ci się nie dziwię, że nie masz najlepszego nastroju. Powiem Ci, że w tej sytuacji ja na swoje imieniny kupiłabym sobie jakiś ciuch albo kosmetyk albo coś innego przyjemnego (skoro facet może piwo, to dlaczego Ty masz dbac o wszystkich, w dodatku z takiej okazji). Jaki był do tej pory skuteczny sposób na Twojego męża? Trzeba tu zastosować jakieś zdecydowane środki, żebyś mogła wreszcie odpocząć i przestać się martwić, że wszystko na Twojej głowie
|
|
#1112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jednego dnia sterczy że przez bluzkę widać, a drugiego dnia wklęsly... zależy czy Lilka go z łokcia potraktuje![]() Cytat:
Z perfecta mama mam jeszcze krem na rozstępy - smarowałam się raz jak kupiłam bo ja z tych leniwych, krem do twarzy - rewelka! Cytat:
I Tą Twoją nieproszoną deprechę zaraz wykurzymy, bo na ta imprezę jej nikt nie zapraszał ![]() A tak na poważnie.... kochana masz tu z nami siedzieć i doradzać! brzuch masz nadal pod nosem z tym że zawartość już skutecznie woła o jedzenie ![]() Mąż się zachowuje jak ostatni burak... ale to chyba u tego gatunku normalne, bo "po co Ci mop za 70zł, jakbyś nie mogła sobie szmaty i miotły za 15zł kupić" ale chodzić po czyściutkich podłogach to heej! ![]() A za to hasło z mlekiem to ma od nas w łeb! miło by mu było jakbyś mu powiedziała, że tak w sumie to jakbyś miała spermę to Ci nie jest po nic więcej potrzebny, bo tyle jego wkładu w dziecko, reszta Twoja... aaa szkoda nerwów ![]() Uśmiech, uśmiech i jeszcze raz uśmiech! i ja jestem jak najbardziej za Twoją kandydaturą na dyżurującą tylko chyba wykasowałaś nr![]() Siedzę sobie na środku kuchni z lapkiem i podziwiam jak mąż salon maluje
|
|||
|
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrob mu zdjercie pokaz nam
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Nie:P bo bez koszulki maluje
zwłaszcza niektórych wyposzczonych kusić nie będę
|
|
|
|
#1115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bez koszulki mowisz no to faktycznie lepiej nie pokazuj bo ja wyposzczona
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1117 |
|
BAN stały
|
Osz Wy moje Skarby Kochane
To to baby blues czy jednak nie(jak to pogonić)?Wolałabym chyba tak bo bardzo obawiam sie powrotu nerwicy a juz zaczynały sie objawy:mdłosci,słabość,zm ęczenie i ten ryk. Teraz Pan sknera obkleja dom styropianem(odleżał w stodole od listopada). I wytłumaczcie mu,ze kupując w miesiacu mopa nie oszczędzamy bo to zwykłe sznurki,to tak jak z proszkami(już mu udowodniłam)-jak kupimy tani czyt.najtańszy-to ciuchy mamy do wymiany albo drugi raz prane a pożadny proszek jest zwykle skoncentrowany i na dłuzej starcza i ciuchy doprane. Ale wojna była ze 4 lata. A..i jeszcze mnie wkurzył bo zalatana biegam,sprzątam,karmie,pr zewijam a spytał czy mu reklamy zrobie.Oczywiście,ze zrobie bo to dla naszego dobra,to siedziałam do 1 w nocy,jemu kazałam podciać mi tylko kawałki ale...poszedł spac. W nocy ja wstaję,rano z dziećmi ja...dobrze,ze chociaż rano myje naczynia. A dziś jak wróciłam od stomatologa,to nawet odkurzone było,umyte podłogi(sznurówkami) i obiad zrobiony ![]() Tylko Iza u niego płacze ![]() Elu ja nie potrafię sobie czegoś kupić. Juz od dawna nie potrafie.Jedynie jak już sezon przyjdzie,to wymieniam garderobę za 1 zł. bo drożej się nie opłaca. Ale wtedy najlepiej coś starego sprzedać by kupić inny ciuch. Zawsze za imieninowe,urodzinowe pieniadze kupuję jedzenie,opony,chemię do domu.... Nr tel zaraz wstawie ponownie do Klubu ![]() I faktycznie-jakby nikt mnie nie kochał,nie lubił Dzięki!!!!!!!!! I ja Wam chętnie jak wiecie doradzę,poradzę,odradzę,p ocieszę.....
|
|
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się tak zastanawiam, czy Twój T. czasem w tak głupi sposób nie odreagowuje tego czasu, co Ty byłaś w szpitalu i tego całego Waszego stresu (o kasę, o dzieci, o dom, o Ciebie)? Może wiesz, jak wróciłaś i zobaczył, że sobie świetnie radzisz i trzymasz rękę na pulsie to on sobie odpuścił, bo przecież jesteś Ty? Nic go nie tłumaczy (oprócz tego, że jest mężczyzną ). Faceci czasami a nawet często nie myślą. I nawet jak się im powie o co nam chodzi to i tak nie rozumieją albo co gorsza BAGATELIZUJĄ. I odzywaj się bo pusto tu bez Ciebie
|
|
|
#1119 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłabym sernika z brzoskwiniami Ja wczoraj kupiłam blaszki, ale na chleb ![]() Te puree marchewkowe z czym jesz? Zaszalałaś z tymi zakupami ! Cytat:
![]() Za kotkę trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
a Ty pewnie mówisz o makaronie?! przykro mi...Cytat:
Cytat:
Dopiero dzisiaj zakupiłam papcie i koszulę. Na dniach wezmę się za pranie i się spakuję![]() Cytat:
Śliczny! aż zazdroszczę Wam, że macie taki pokoik dla małej Eleganckiii Cytat:
Będę chciała mało kołysać itd. i mam nadzieję że mi się uda!Cytat:
że co ?!KOchana lanie dostaniesz szkoda, że nie chce porozmawiać na spokojnie...3mam kciuki aby dojrzał do rozmowy i żeby wszystko się ułożyło!Z tym mlekiem to przesadził.. ![]() Youyou Wszystkiego najlepszego kochana Jesteście niesamowite!! Tyle napisane ![]() Ale nadrobiłam ![]() Ja od 7 na nogach, rozmowa kwalifikacyjna w Krk mam nadzieję, że będzie udana, jutro się dowiemy ![]() Poszłam w miasto kupić sobie sukienkę, ale nic nie ma zmieściłam się tylko w piżamę za to kupiłam sobie kolejną różyczkę-broszkę które uwielbiam i baleriny czarne zwykłe.Byliśmy w Ikei, jak ktoś ma ten bon za 20zł to można je łączyć !! Ja miałam je 3 i Pani je skasowała na jednym paragonie!! Kupiłam ten pokrowiec na przewijak, mąż wybrał żabkę bo powiedział, że córcia będzie jego żabcią Padnięta jestem
|
||||||||
|
|
|
#1120 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Sliczny brzuszek i piekne akrobacje dzieciaczek wyprawia! Cytat:
Cytat:
Ja sie nad tym zastanawialam, ale czuje, ze nie mialabym poparcia w mezu i rodzinie... no i nie wiem, czy jest sens, bo to ostatni nasz dzieciaczek... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, a dobrze sie mierzycie? Naprawde Wam sie tak bardzo obwod pod piersiami powieksza? ooo widze, ze Ania wkleila kalkulator, pamietajcie, ze pod biustem mierzy sie bardzo ciasno. Cytat:
Cytat:
Kochana jak mozesz sie dolowac, ze my tu mamy inne problemy od Twoich...przeciez wiesz, ze sa tu tez mamusie, ktore maja dzieci, moze Twoje problemy nie sa dla nas takie swieze, ale na pewno cos pamietamy. Zreszta wkrotce dolacza di Ciebie inne rozpakowane. (Swoja droga Wy bedziecie miec juz 2-miesieczne dzieciaki, a ja dopiero bede sie rozpakowywac). W sprawie meza: nastepnym razem po klotni zachowuj sie jak on, usiadz przed TV i olej wszystko. |
||||||||
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu zawsze się wygadasz my pocieszymy a potem rewanż ![]() ![]() ![]() ![]() może trzeba Go do pionu ustawić i zakuma że musi pomagać bo od tego jest
|
|
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Do usług, jakby co to służę podpowiedziami
Cytat:
Wiesz co, dopóki ja sie nie zmierzyłam to też wypływały, tyle że...to były zwykłe 75b kupione za 10 zł, z warstwą wszytej gąbki...a jak kupiłam wreszcie coś w odpowiednim rozmiarze to tamte z przyjemnością spaliłam, zastanawiając się jak ja je mogłam nosić..... jakby każda zamiast wielocytować, dopisywała post pod postem, to byśmy wątek w tydzień zamykały YouYou, spóźnione ale serdeczne - STO LAT!!!! Nerolka, trzymaj się kochana! Ehhh...faceci Cytat:
No właśnie...niestety. Jak to mówią, "mężczyzna rozwija się do 3 roku życia, potem już tylko rośnie... "
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co jak dzisiaj takie zwierzenia to powiem Wam, że ciesze się, że jestem sama. Dotarło do mnie jak mocno by mnie Dawca unieszczęśliwiał. Pewne rzeczy ignorowałam bo myślałam że to przejdzie, ale doszło do tego że obrażał się nawet o to jak ubrałam się inaczej niż on chciał. Nie mówiąc o zazdrości gdzie zrobił mi nawet scenę na środku sklepu bo podobno ktoś na mnie spojrzał. Dobrze wyszło
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nerolka, tak ja dziewczyny pisały - facet to facet i oni często wielu rzeczy nie rozumieją tak po prostu - mój mi na szczęście nie wtrąca się w sprawy prowadzenia domu ale w kwestii większych zakupów to często komentuje "po co Ci to?" bo jemu się wydaję że na przykład bez wielu rzeczy dałoby się żyć. U nas też cięzkawo z kasą, teraz trochę odbiliśmy się bo w nowej pracy dobrze mu idzie, nie musi prosić o każdy grosz szefa, wypłata na cza i zarobki nie najgorsze. Ale wiem że z facetami jest tak że nie musza wszystkiego widzieć i wiedzieć, i np. już Julce kupiłam sporo rzeczy o których tż nie wie nawet że kupiłam- bo on by najchętniej czekał jak się mała urodzi i na ostatnia chwilę wszystko. Jak sam zobaczy po porodzie że nie będzie głowy do zakupów mieć ani on ani ja to doceni że ja o wszytsko zadbałam przed porodem póki jeszcze "na chodzie jestem" Ostatnio staram sie więcej stękać, i marudzić że mi ciężko i niewygodnie żeby jak najszybciej przeprowadzkę przefosrować. cały czas powtarzam że mogę urodzić nawet pod koniec czerwca więc czasu niewiele zostało i że chcę jeszcze tam się ogarnąć na nowym miejscu i nie popuszczę na pewno i 12 czerwca będę już "na nowym". Faceta trzeba sposobem bo inaczej to zgłupieć można i nerwy stracić.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-02 o 20:00 |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze ci samej bedzie lepiej wiec sama napewno nie zostaniesz
|
|
#1128 |
|
BAN stały
|
No ANIOŁY NIE KOBIETY!!!!!
Macie rację,znów macie racje-tylko ja to wdrożyć w moje zycie? I wiesz Iustyna?Zgadzam sie. Święte słowa! Tak to chyba dział-ja się wszystkim zajmę,to po co ona ma się wysilać? Ale na razie milczę,choć mam na końcu języka i mogę niebawem wypluć-że od tego jest by nam byt zapewnic i na zarcie zarobić,skoro ja sprzątam,piorę,zajmuję się dziećmi. Póki co nie chcę bo widzę jak i on się męczy,ze robota nie idzie wcale. Właśnie-dostałyście moze zwrot ze skarbówki?U mnie sobie z nas jajca robia-PIT złożyłam 15 marca. Ale Izka mi sie zesr**a na śpiąco teraz ![]() I u mnie cały czas śpi-czy Ona czuje,ze mnie nie ma w domu?To już 3 sytuacja taka jak z T. ryczy. Mi jeszcze ani razu ![]() A ten jełop znów pije piwsko-zakamuflował sobie w samochodzie. To i ja idę coś kupić bo tylko to na niego działa-kasa,nic więcej,żadne gadanie. Trzymam kciuki za Wasze egzaminy,rozmowy,wizyty!! ! No i powoli kolejka może się ruszać ![]() Albo tak za tydzień-dwa i rodzcie po kolei zaczynając od Marinki,Dziubka,Zmalowane j,Shirki........ Agulaaa ale ja nie potrafie oglądać TV i siedzieć w brudzie ![]() Zmalowana lepiej samej z Filipkiem niż z z nieodpowiednim i nieodpowiedzialnym facetem i kłębkiem nerwów. Ja jestem do usług-oczywiście nie wszystkich ale polecam sie hahah Beatko tak,sposobem. Mój o wielu rzeczach nie wie bo i po co? Choćby dziś zaszalałam i kupiłam sitko do przesianie maki za 3,50 i 2 łyżeczki(nie wiem gdzie się podziały wszystkie komplety???) po 1 zł.I do teray mam to w torebce. Choć z drugiej str. facet powinien wiedzieć co trzeba do domu kupić i ile kosztuje. Ale my kobiety wolimy odpuścić sobie ich gadanie i nerwy. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-02 o 19:01 |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolko żabko nie smutaj się
tak jak już dziewczyny pisały jest tu nas sporo doświadczonych mamusiek ale mi się zawsze wydaje że co ja tam wiem... skoro "tylko" jedno dopiero odchowuję (a chyba mam najmłodszego szkraba na forum ) to co ja Ci mogę radzić skoro Ty już czwarte masz![]() No ale w sumie to mam najświeższe wspomnienia jak to było na początku ![]() Apropos tż to trzeba krótko i na temat co prawda on może czuć się teraz mniej potrzebny niż wcześniej bo widzi że doskonale sobie dajesz rade i odreagowuje czas kiedy byłaś w szpitalu... no ale nie tłumaczy to takich odzywek![]() Jesteście tyle lat ze sobą to na pewno przejściowe, wiec trzymam kciuki abyście szybko opanowali tę burzę i dziękuję za życzenia rówieśnico oj tego nie powiedziałam, każdy post coś wnosi do wątku tylko większość odpisuje zbiorczo przy nadrabianiu ![]() dziękuję i trzymam kciuki za pozytywny wynik rozmowy!!
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-06-02 o 18:59 |
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wam powiem ze mi mezulek kazal samej wszystko wybierac kupowac bo on dobrze wie i ja tez ze jego takie zakupy stresuja i sam mowi ze da mi pieniadze a zebym sama kupowala bo on sie na to nie daje i jak sam mowi nie zna sie wiec nic nie pomoze .
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatno jak jechałam busem do szkoły to stali tacy opaleni robotnicy, bez koszulek, testosteron w czystej postaci ![]() Nerolka mam nadzieje, że jakoś się dogadacie z T. Chłopy to taie głupie są czasami, nie myślą. Nie wiem jak mogłabym Ci pomóc. Poprostu mocno przytulam.
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem faktycznie lepiej być samej i zakończyć związek który nie ma szans na przyszłość, nie można non stop ustępować i się "podkładać" dla spokoju i uniknięcia awantury. Zawsze jest ciężko podjąc taką decyzję ale jak nie ma szans na dogadanie się to do widzenia, niestety. Na pocieszenie powiem, że w większości przypadków kolejny partner to nagroda za wcześniejsze męki a Ty kochana taka młoda to tym bardziej znajdziesz kogoś kogo wato pokochać |
|
|
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
ano tak to jest z facetami mój mąż też nie wie o wielu rzeczach mam też swoja kasę tzw. zaskórniaki o których mąż nie wie a jak cos chcę kupić to mówi po co Ci to więc najczęściej nie mówię że coś kupiłam ale ostatnio weszłam mu na ambicję bo dużo palił szło mu cała paczka i trochę na szczęście nie w domu ale jak obliczyłam ile w ciągu miesiąca przepala i pomnożyłam to rzez 12 miesięcy to wyszła niezla sumka i powiedziałam mu że co roku wypuszcza w powietrze telewizor kamere i wymieniłam jeszcze kilka telewizora nie musimy wymieniać bo 2 lata temu kupiliśmy ale mąż nie pali już i za to mamy nowy płaski monitor
|
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
moja kicia zlapała kilka much i padła
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kolejki to mi nawet nie przypominaj a mały buszuje i coraz częściej brzuch jak kamień ale na razie bezboleśnie... zobaczymy jak to się potoczy choć tak jak pisałam podświadomie czuję że urodzę dopiero w połowie lipca choć bym nie chciała tak późno |
|
|
|
|
#1136 |
|
BAN stały
|
Naedytowałam sie w poprzednim poście a Wy już tyle naskrobałyście
![]() Youyou i znów święta racja a ja mam 2 latka,to chyba 2 najmłodszy bo jeszcze Zanka i Bartessa,Blondynka mają maluszki w podobnym wieku. Z mlekiem to T. przesadził i do końca życia będę pamiętać. Scio muszę dać radę bo kto jak nie ja? Najwyżej będziecie pełnić dyżury godzinowe pomocy dla mnie
|
|
|
|
#1137 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na szczęście dużo się zmieniło ale trwało to 7 lat ale są i tacy mężowie którzy jak przyjdą z pracy to wychodzą z kolegami na piwko a ty siedź w domu z dzieckiem przeciesz Ty nie pracujesz czym sie zmęczyłaś a mi się należy bo ja pracuję tylko w domu i przy dziecku czy dzieciach jest duuuużo pracy i to jest nie jeden etat a 2 lub 3 bo nieraz trzeba w nocy do dziecka wstać ale jak pisze u mnie kiedys tak było ale juz jest ok i jak trzeba to zajmie się dzieckiem i posprzata i zakupy zrobi ale swoje musiałam przejść
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie.
Ja tez ostatnio nie bardzo się dogaduje z M. kłócimy się itd. więc następnym razem jak mnie wk** to nakupuje słodkiego i jade do Ciebie. Będziemy sobie razem na tych chłopów narzekać
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na mojego meza narzekac nie moge poki co to i upierze i ugotuje i sprzatnie i wszystko zrobi wiec nie moge narzekac. bardzo mi pomagal jak zaszlam w ciaze i ogolnie zawsze myje okna jak trzeba wiesza firanki
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już od dawna wybieram się do porządnego sklepu żeby mnie zmierzyli i dobrali właściwy rozmiar. A napisz gdzie kupowałaś te biustonosze?? online? i czy masz jakieś godne polecenia do karmienia?? (muszę sobie zakupić w ramach prezentu urodzinowego od tż więc moge zaszaleś )Cytat:
Cytat:
![]() lepiej darować sobie związek bez perspektyw żeby dac sobie szansę na naprawde wartościowego faceta który na Ciebie zasługuje. Znam wieeeeele takich historii gdy kobiety kończyły takie toksyczne związki i tylko na lepsze na tym wychodziły. Na pewno jeszcze spotkasz tego właściwego!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

ale jednego dnia sterczy że przez bluzkę widać, a drugiego dnia wklęsly... zależy czy Lilka go z łokcia potraktuje

I Tą Twoją nieproszoną deprechę zaraz wykurzymy, bo na ta imprezę jej nikt nie zapraszał 

Zakończone: 2

Z cukrem tak, ale z solą nie
przykro mi...
że co ?!

ale miałam podobny zestaw - ziemniaczki młode, brokuł, filet z kurczaka (jedyne mięsko dla mnie jadalne 

mam nadzieje, że jakoś się dogadacie z T. Chłopy to taie głupie są czasami, nie myślą. Nie wiem jak mogłabym Ci pomóc. Poprostu mocno przytulam.