|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Zmalowana coś czuję, że Ty będziesz następna
![]() Dziewczyny mam do Was pytanie - co byście zrobiły na moim miejscu. 10 albo 11 czerwca wraca mój mąż z Anglii. Chciałabym bardzo jechać po niego na lotnisko oczywiście jako pasażer, a nie kierowca Kierowcą będzie mój tata. Do Gdańska mam 180 km, będę wtedy w 33 tc... Samochód bez klimy. Tatko powiedział mi, że pojedzie sam, bo jeszcze mu w samochodzie urodzę, ale ja nie mogę odpuścić. Już to widzę jak rzucam się dla męża na szyję na lotnisku Tylko, czy to jest z mojej strony rozsądne? W obie strony to jakieś 360 km.
|
#1532 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a ta zolza znowu spi |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana brzunio coraz niżeszej spotkanie z Filipem coraz bliżej
![]() zazdroszczę![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- zanetko Gratuluje pracy
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa
![]() zmalowana, brzuś wg mnie niżej ![]() zaneta, gratulacje dla męża ![]() madziulek, trudno powiedzieć- chyba sama najlepiej wiesz czy się czujesz na siłach? Ja bym na pewno pojechała, choć mam koniec 36 tygodnia, ale jeździć uwielbiam i codziennie sporo przejeżdżam, więc tym się nie sugeruj ![]()
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie Madziulka, a czy po takiej jeździe będziesz jeszcze w stanie mu się rzucic na szyję? wiem , że to fajnie wygląda na filmach, ale laski wówczas nie są w 33 tygodniu ciąży i po prawie 200 km jeździe.
ja bym sobie odpuściła. zawsze się może jakiś korek zrobic, a i nie ma co kierowcy stresowac, bo tata będzie się denerwował, że wiezie kobietę w tak zaawansowanej ciąży. może przygotuj jakiś super obiadek dla męża i spędźcie miło wieczorek.
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szykuj się Cytat:
Rzucisz się meżusiowi nan szyje w domku ![]() nerola super podpis ![]() Ja uprałam dzisiaj wszystkie zdejmowane materiałowe elementy z wózka i fotelika i juz spowrotem załozyłam bo wyschły migusiem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana brzuś masz niżej
ale nie martw się, mój w pierwszej ciąży w ogóle nie opadł a urodziłam w 36.t.c. więc to nie tak że już będziesz rodzić
|
#1538 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się razem z Tobą. Pokaż wózek z kokardą, ciekawa jestem![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i pewnie w głowie pomyślał ze dobry pomysł z zakupem mopa, od razu lepiej robota idzie ![]() Cytat:
hmm? objawy zbliżającego się porodu? hola hola spotkanie jeszcze miało być po 10. Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeszcze tydzień nóżki ściskaj, leż i odpoczywaj, dotrwasz kciuki trzymam.Cytat:
Cytat:
![]() sweet ( nie zacytowało mi posta twojego) co to za lekarz? taie teksty jakbyś conajmniej w 39 tc była a nie 29..moze on na serio się przesłyszał? waga prawidłowa, z tą cukrzycą to wyolbrzymiają, od razu glukometr zamiast powtórzenie wyniku ( bo robiłaś 50g -tak).. Idź do innego lekarza z tą niby cukrzycą, która byc może wcale nią nie jest. mam ładowarkę. Ale pokłóciłam się z bratem, pojechałam do niego i mamy, od razu z mordą skoczyłam, kupił badziewie za 110 zł uniwersalne, a ja chciałam oryginalną, takie gówno jak on kupił to na all za 40 zł bym miała... ale się po prostu nie dogadaliśmy przez tel, źle zrozumielismy. Teraz mam wyrzuty sumienia, mama się do mnie nie odzywała ( odzywała ale prawie wcale) i pojechałam do domu.,, między czasie z tzt spięcie, ehh nosi mnie strasznie. Spotkałam koleżankę, stwierdziła ze mi chyba brzuch opadł?? |
||||||||||
|
|
|
#1539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, jak kogoś pominęłam przepraszam! Dziękuję za WASZE KCIUKI- jak zwykle są n i e z a w o d n e ! Obwieszczam wszam i wobec, że sesja letnia zakończona! Dziś zdałam ostatnie 2 egzaminy ( co prawda na 3 i 3,5 hehe) Tak się cieszę, kamień spadł mi z serca. Teraz już mogę rodzić w spokoju Oczywiście padam, to nawet mało powiedziane, od 7 rano do 19 na uczelni... Myślałam, że eksploduje w pewnej chwili w tym autobusie ( 2h drogi )Ale bardzo, bardzo się cieszę, że już mam to za sobą. Teraz idę Was nadrobić, wczoraj późnym wieczorem jeszcze zdążyłam wrzucić fotkę na szybko i znów pozaznaczałam posty i znów burza mnie ubiegła.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1541 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, wyraźnie widac że opadł.
co ja bym dała żeby i mi opadł. mam wrażenie że poza dzieckiem to jeszcze piersi mi ugniatają płuca i tak ciężko oddychac.Brunetka gratulacje z powodu zdanych egzaminów. no i kieszonkowego od ZUS-u![]() czekamy jeszcze na wieści z zaliczeń beatki ![]() ![]() Nerola, no jak masz urodzone i częściowo odchowane 4 dzieciaki, to wychowanie męża to pestka. Sposobem go, sposobem. Dakaro miałam robiony test na cukrzycę (przyjemny zresztą, bo u nas piło się napój energetyczny - Lucozade, a nie glukozę jak dziewczyny w Polsce). nie mam problemów, ale miałam babcię diabetyczkę. ty pewnie nie masz nikogo w rodzinie z tym problemem więc dlatego nie miałaś robionego. ![]() Brumek, no coś się tam wybrzusza.ale fakt faktem potężnego brzuszka to ty nie będziesz miec. Szczęściara Zaneta88, gratulacje za pracę męża. Super, że Wam się tak ułożyło ![]() ![]() co do biustonoszy to chyba też zainwestuję w coś lepszego i dobrze dobranego, ale to juz po porodzie. A kto powiedział, że jej cyce wiszą jak u starej baby? u mnie to samo. noszę teraz same bawełniane biustonosze bez żadnego wsparcia, bo bym chyba zdziczała. i tak mi opadają na brzuch. ja nazywam to leżakowaniem![]() ps. zaczęła mi się pojawiac ta śmieszna kreska na brzuchu. a już myślałam, że mi tego oszczędzi natura. ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Marina, za zaliczoną sesję. no to teraz relax![]() A ty Beatko jak? |
|
|
|
#1542 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana cudny ten Twój brzuś ale chyba troszke niżej
![]() Ja codziennie obserwuje mój bebolek ale dopóki cycki na nim leżą to jest dobrze ![]() Madziulka ja osobiście nie dała bym rady |
|
|
|
#1543 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziekuje czuje sie duzo lepiej po wyjsciu ze szpitala. Maly grzeczny sluchal mamusi, bo wciaz nie mam przeciez wozka. No i musze isc do okulisty jeszcze raz bo te zaswiadczenie co mam to o kant d.... rozbic, mam opisane, ze zmiany na siatkowce a w szpitalu nie daja wiary, ze to wskazanie do cc
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to możemy teraz razem świętować bo ja też dzisiaj sesje skończyłam
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana na Polsacie twój meno śpiewa
|
|
|
|
#1547 |
|
BAN stały
|
No to dziś pijemy
Gratulacje Marinko(Brunetka juz je dostała ode mnie). Beatka na bank sobie poradziła,na 100% Kajool ja nie odradzam tego na O na pępuszki a tylko przedstawiam opinie dziewczyn.Dla mnie szkoda kasy na coś takiego.Mam wypróbowaną 4 krotnie gencjanę.Tania i skuteczna. Tyle,że to brudzi. Agni mówisz,ze takiego starego 38 letniego chłopa idzie jeszcze wychować? |
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Was podczytuje ale jakieś nerwy mnie biorą.... myslałam że pójdziemy na spacer bo jest fajne powietrze.... no ale na tvn jackie chan leci więc nie ma takiej opcji.........eh
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
No co tu dużo mówić....Czesław jest boski
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() zgagę mam Jutro mam wizytę u endo, ale pewnie szybko bo musze nowe badania zrobić, da mi tylko skierowanie, więc nic nowego się nie dowiem. Marina brunetka i zazdroszczę zakońzenia sesji. ALe Wam fajnie, u mnie jeszcze jeden egz za tydzień...kiedy ja się zabiorę za naukę?Zmalowana az zaraz zobaczę na kiedy Ty masz termin, jakoś z tydzien przede mną? |
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
U nas dzis pierwszy dzien goraczki , a ja caly dzien leze plackiem , nic mi sie nie chce.bylam w sklepie rano to przyszlam spocona I zmaczona jak bym maraton przebiegla. Teraz wszystkie okna pootwierane I nie ma chlodu. Zgaga mnie pali , I tak w kolko , wiecznie cos. Patrze na siebie w lustrze to jestem wsciekla ze tak wygladam , gruba , jakas zmeczona, nie wiem co mi jest, nie chce mi sie nawet wlosow ukladac.na dodatek dzis maz pracuje caly dzien I jeszcze go nie ma a ja sama I jest mi z tym zle.
|
|
|
|
#1553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1554 |
|
Rozeznanie
|
Zmalowana- moim skromnym zdaniem to brzusiu nizej , no ale moge sie mylic
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
patik mam na 4go termin za miesiąc
Ja się też sraczkuję jak nie wiem co :// No ale tak ja zanka i nerolka pisały to tak 2-3 tyg przed porodem opada. Tak mi gin nawet mówił ostatnio. No, ale sama świadomość, że zostało TYLKO tyle jest straszna ![]() Nerolka, ale ja nie pisałam tego złośliwie tylko naprawdę sama się zastanawiałam Brunetka...w wydaniu nago jest lepszy
|
#1556 |
|
Rozeznanie
|
Jak patrze na te tygodnie36 37 to mnie przeraza ja mam 32 I jua zaczynam pomalu panikowac. Na dodatek te dni mi plyna tak szybko, ale tak zawsze jest jak jest jakis egzamin I czegos sie obawiasz to czas plynie...
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Ja sie obawiam ze Tz nie zdazy na porodowke, Bo on zawsze taki wolny jak sie gdzies szykujemy,a teraz bedzie musial migiem, nie wiem jak on to zrobi.mam tylko nadzieje ze sie tam pojawi |
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka, ale pół Polski już go widziało nago :P Więc wiesz
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, gratulacje
Cytat:
Naprodukowałyście BARDZO duzo i nie jestem w stanie nadrobic-jak dłuzej posiedzę, to mnie oczy bolą. Na tym zwolnieniu mam mniej czasu, niz jak do pracy chodziłam..., ale cholera jak ja później sobie z mężem poradzę, jak go teraz tak rozpieszczam?? Idę z psem i lulu. Aha! Zapomniałam Wam napisac, że kupiłam sporo rzeczy brakujących do mojej wyprawki i ja wiem, ze ta lista to się DŁUGO jeszcze nie skonczy, ale w zasadzie mam juz PRAWIE wszystko. W następnym tygodniu zostaną tylko rzeczy dla mnie-czyli do torby i możemy witac Julcię
|
|
|
|
|
#1560 |
|
BAN stały
|
Zmalowana przecież wiem
A gdzie tego Twojego Pana można nago zobaczyć ![]() ![]() Kajool dokładnie tak.Już dziewczynkom wczoraj pisałąm,że tym O mogą sobie pipki psikać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

zazdroszczę
ja bym sobie odpuściła. zawsze się może jakiś korek zrobic, a i nie ma co kierowcy stresowac, bo tata będzie się denerwował, że wiezie kobietę w tak zaawansowanej ciąży. może przygotuj jakiś super obiadek dla męża i spędźcie miło wieczorek.

Może niech maż już interweniuje i szuka nowej pposady, bo jak tak dalej pójdzie to któregoś miesiąca zostaniecie bez pieniędzy 
O Boże! to nawet komentarza nie wymaga takie tragiczne!!

)

Zakończone: 2