Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-03, 14:52   #1441
ela_84
Raczkowanie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ja ostatnio śpię w biustonoszu ale takim maksymalnie sportowym - bardziej top niż biustonosz, ale to nie ze względu na wielkość, chociaż należę do tych wielkobiuściastych ale ze względu na siarę... Wczoraj to już w ogóle było przegięcie. Nie dość że cały dzień się sączyła, to jeszcze dała takiego czadu, że w ciągu sekundy przeciekła przez stanik i bluzkę Więc w dzień wkładam sobie płatki kosmetyczne, a w nocy mam ten top pod koszulką
Może wielorazowe wkładki laktacyjne by pomogły? Widziałam takie z flanelką od środka i z nieprzemakalnym pulem na zewnątrz. Na pewno lepsze i milsze niż jakieś waciane jednorazówki.
Stary 2011-06-03, 14:54   #1442
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Sweet u mnie na patologii była dziewczyna i też miała taki wynik glukozy 151 dokładnie i zanim insulina i te sprawy to miała w szpitalu robiony profil, czyli jadła to co jej dali i robiła pomiary cukru. Czasem wystarczy tylko zmienić diete i wcale insuliny nie trzeba brać będzie dobrze.

Dzięki dziewczyny, trzeba podjąć poważne kroku, bo od jakiś 3 miesięcy pensja męża spada o jakieś 250 zł. Normalnie jak spotkam tego faceta na ulicy to go walne w łeb. Ale nic jakoś damy rade.

W każdym razie jestem 50 zł do przodu, bo poszłam do rodzinnego i wyprosiłam skierowanie na transaminazy, fosfotaze, morfo i mocz

Byłam też w aptece. Kupiłam sól fizjologiczną (20 ampułek u nas sprzedają na sztuki), bephanten i linomag.na tę sól dostałam jakiś rabat, bo zapłaciłam niecałe 6 zł

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:57   #1443
Bartessa
BAN stały

Brumek w tej sukience to jak ktos nie wie to nie pozna ze ty juz w zaawansowanej ciazy. Ciekawe kiedy Cie wysadzi tak konkretnie no ale co jak co - brzuszek zaczyna byc coraz bardziej wypukly
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:59   #1444
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
noi.................

Wasze kciuki
nie pomogly tym razem
mam cukrzyce ciazowa

jestem zalamana

glukoza przed 88
po 1 godzinie 142
po 2 godzinach 150

do tego na wizycie lekarz stwierdzil ze maica nie rosnie
i dziecko sie nie rozwija
i wyslal mnei natychmiast na oddzial na USG
ja oczywiscie wpadlam w panike
bo bylam sama maz w pracy i sie bałam
i................. zaslablam...............
jak doszlam do siebie zrobili USG
i powiedzial mi lekarz ze wszystko oki
ze maly rosnie w normie z wiekiem ciazy
termin przesunal mi sie znowu
tym razem na 17 sierpnia
tylko wazy malo bo 1310g w 29 tc

noi dostalam skierownanie na oddzial
zeby niby zobaczyc co i jak i czy musze insulina brac......

czemu mnei spotykaja same zle rzeczy.........
najwazniejsze ze z dzidzia oki
tak sie przestraszylam

noi moj porod w wybrany szpitalu stoi pod znakiem zapytania........... lakarz stwierdzila ze jesli mam tylozgiecie,problem z kregoslupem i jeszcze ta cukrzyca to lepiej by bylo zaplacic za polozna a najlepsza jest na staszica i rodzic tam.............:mur :

juz mnie to wszsytko wku***a
Sweet nie martw się Ja miałam wyższe wyniki od Ciebie, bo po godzinie miałam 152, a po dwóch 177. Może zlecą Ci powtórzenie badania. Mi niestety nie zlecili, bo od razu miałam 75 g glukozy. Na początku będziesz miała napewno samą dietę bez insuliny.
Insulinę dokładają wtedy, gdy dieta nie wystarcza. Jeżeli nawet miałabyś mieć insulinę to nie wiem, czy to jest dla Ciebie jakieś pocieszenie, ale to naprawdę nic strasznego! Jestem tego żywym przykładem! Mam insulinę do śniadania, do obiadu i przed snem.
Wszystko jakoś się ułoży - zobaczysz!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 14:59   #1445
brunetka2000
Zakorzenienie

Sweet bez paniki, jakby było naprawdę źle to od razu położyłby cię na oddział. Ja jak miałam podejrzenie cholestazy i wymioty to od razu kładł mnie do szpitala. Może idź do niego w poniedziałek na spokojnie i porozmawiaj o tych wynikach. I bez nerwów dziewczyno, bo popadniesz w jakąś paranoję
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:00   #1446
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

O i jeszcze jedna miła wiadomość Znalzłam się dziś po apteka w poszukiwaniu gatek poporodowych, ale nie z flizeliny, tylko siatkowych, w żadnej aptece nie było, ale weszłam do sklepu medyznego i tam były takie po 3,70 z tena lady, fajne miłe w dotyku, no nic jak by zamawiała na all to musiałabym za przesyłke płacić, więc wzięłam i wchodze na all patrze http://allegro.pl/majtki-tena-siatko...620566799.html

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:00   #1447
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Zaraz zaraz...
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)

Twoje dziecko jest prawie d0kładnie na 50 centylu! Kto powiedział, że to za mało I o tej insulinie? Wynik masz taki, że powstrzymywanie się od słodyczy i dobra dieta powinny zaradzić... Poprzedniego dnia przypadkiem nie jadłaś do późnego wieczora słodyczy albo owoców? Przejdź się spokojnie do innego lekarza.. Tyłozgięcie też nie jest jakimś problemem przy porodzie (ja mam), a nawet lepiej - kiedy macica rośnie, tyłozgięcie zanika, bo się macica powiększa i prostuje. Kto Ci narobił takiego stracha?
wszystko sie zgadza tez patrzylam na ta siatke centylowa!
nie jadlam nic slodkiego wlasnie caly dzien "przed"
ale mysle ze powinni mi powtorzyc badanie a nie odrazu dawac glukometr itp! a bylam na Jaczewskiego Usg robil mi dr. Grzechnik a moim prowadzacym jest dr. Górczyński
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:01   #1448
dziubek79
Zakorzenienie

Sweet
ale mam kilka ale do tej Twojej wizyty:
po pierwsze co to za lekarz, który za nim sprawdzi na usg czy faktycznie coś jest nie tak już straszy pacjentkę????
po drugie te wyniki to faktycznie niezbyt przekroczone, może wystarczy powtórzyć??
po trzecie o co chodzi z tą wagą dziecka, które mieści się w normach choć wielkoludem nie jest ???
no i nie kumam tej sugestii o opłaceniu położnej???
coś mi się ten lekarz nie podoba

a Ty idz na ten oddział i spokojnie poczekaj , na pewno się wszystko wyjaśni

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-06-03 o 15:05
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:02   #1449
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brumek ty grubasie
Wypraszam sobie!

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Zaraz zaraz...
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)

Twoje dziecko jest prawie d0kładnie na 50 centylu! Kto powiedział, że to za mało I o tej insulinie? Wynik masz taki, że powstrzymywanie się od słodyczy i dobra dieta powinny zaradzić... Poprzedniego dnia przypadkiem nie jadłaś do późnego wieczora słodyczy albo owoców?
Elu, napisałaś dokładnie to samo co ja!!! Dziecko z taką wagą w tym okresie ciąży jest KSIĄZKOWE! Glukoza ledwo podwyższona i trzebaby powtórzyć badanie. Nie rozumiem tego lekarza w ogóle i jeśli było tak jak piszesz, to to jakiś niekompetentny i niedouczony konował!

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Brumek w tej sukience to jak ktos nie wie to nie pozna ze ty juz w zaawansowanej ciazy. Ciekawe kiedy Cie wysadzi tak konkretnie no ale co jak co - brzuszek zaczyna byc coraz bardziej wypukly
Pewnie brzucha-gigsnta to już mieć nie będę, bo za dużo czasu nie zostało
Stary 2011-06-03, 15:07   #1450
SweetAngel1984
Zadomowienie

moze mial zly dzien bo dizewczyna ktora poszla na wizyte po mnei tez przyczlapala na oddzial bo tez mu sie cos tma nei podobalo u niej!

badania wiem ze mi nie powtorza bo mam juz umowiona "edukacje " i glukometr w torbce wiec nei ma oco walczyc.............

h*j z ta cukrzyca wazne ze z Igorem okej!

Bo to byl byl ostatni gwoźdź do trumny jakby bylo inaczej!

ide do apteki bo mam jakies masci przypisane na infekcje i globulki i szare mydlo..............

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-06-03 o 15:08
Stary 2011-06-03, 15:16   #1451
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

No to koniec odwyku
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
T

No to zaszalejesz.
Koniec odwyku ale ciuszków nie będę kupować napewno
Stary 2011-06-03, 15:26   #1452
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

dziewczyny napiszcie prosze jak sie rejestruje dziecko w urzedzie po porodzie, bo juz sie w tym pogubilam...
*nadanie imienia i wtedy jest wystawiany akt urodzenia (czy juz to w szpitalu daja)
*naddanie numeru PESEL
*zameldowanie dziecka

i jak to wszystko zrobic kiedy nie jestemy małżeństwem i ja jestem zameldowana u siebie w domu w innym mieście???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:27   #1453
marzena_S
Zadomowienie

Sweet, jeśli chodzi o wartości dopuszczalne to po godzinie jest 180, a po dwóch 140, więc twoje wyniki faktycznie nie odbiegają dużo od normy.
Być może już po powtórzeniu ich cukrzyca zostanie wykluczona, a jeśli nie to pewnie sama dieta wystarczy, więc spokojnie .
Z Igorem wszystko jest ok i rośnie wręcz książkowo.
Jako ciekawostkę zamieszczam od innych mamuś siatkę centylową z wagą dziecka w ciąży.
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=110
Gdyby mnie mój ginekolog tak nastraszył i jeszcze sugerował płatną położną to poważnie rozważyłabym poszukanie lepszego lekarza.

Blondynko, nasze spotkanie w szpitalu jest bardzo możliwe bo mi termin dokładnie na 15 sierpnia przypada, czyli kilka dni po tobie.
Stary 2011-06-03, 15:32   #1454
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Dobrze dobrane przez wyspecjalizowan brafitterkę już od dwna się na to czaiłam ale teraz trzeba zadbać o piersi, drugie dziecko do wykarmienia będzie w tak krótkim czasie to wyzwnie dla biustu
poczytaj sobie np:
http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...ymagajacy.html

'

Dziękuje, zaraz poczytam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A ja się melduję po wizycie Ogólnie wszystko jest w porządku, morfologia wzorowo, wg lekarki "rodzić to jeszcze nie będę", zwolnienie dostałam do 24go bo stwierdziła że raczej na pewno się zdążymy wtedy zobaczyć Dzidziol główką do dołu już cały czas,ale jeszcze wysoko, szyjka też bez zmian, więc się nie pcha na świat
a mój mąż przez telefon "a ja się już psychicznie na przyszły tydzień nastawiłem"
We wtorek idę na usg, pewnie ostatnie,to podglądniemy maluszka

Fajnie, że wszystko jest w porządku

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jakiś czas temu chwaliłam się Wam, że dostałam wózek od bratowej po jej dziecku ( córeczce ). Wrzucam Wam fotki - powiedzcie co sądzicie. Gondola używana ok. 5 miesięcy, spacerówkę dostaniemy koło Bożego Ciała, a fotelik musimy dokupić.
Ona ten wózek miała dla dziewczynki i teraz się zastanawiam, czy pasuje on dla chłopca, bo ma z 3 kwiatuszki ?

Przepraszam za jakość zdjęcia - fotka robiona telefonem.
Mnie się podoba,bo lubię takie proste Na kwiatki możesz dać jakąś chłopiecą łatę, Ja na mój wózek na którym mam napis Tako Jumper dam kokardeczkę

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

U nas lepiej-pogadaliśmy...i chyba nieco zrozumiał bo sam sie wziął za robotę.
A nawet odebrał od kuriera mopa i sam z siebie mi go złożył

.
A mówią że kobieta ma humorki
cieszę się że mu się odwidziało i Ci w jakiś sposób pomaga!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Załamałam się
Właśnie mąż dostał wypłate, strasznie niską, za to nie da się wyżyć. Kuźwa szef mam 3 domy, leksusem jeździ, a chłopaki mają wyżyć z rodzinami za 1300 zł. Jeszcze w połowie miesiąca ma dostać pare groszy (pod stołem) ale to nic pewnego Z miesiąca na miesiąc coraz gorzej płaci Chyba czas zeby M. poszukał czego innego, bo jak tak dalej będzie (najgorsze jest to, ze wczesnej dostawał więcej, a teraz od dwóch miesięcy im tak obcina )
Mam ochote isc do tego dziada i wykrzyczeć mu co myśle o takim ch** jak on

(sorki, ale musiałam się wygadać)
Ojej Może niech maż już interweniuje i szuka nowej pposady, bo jak tak dalej pójdzie to któregoś miesiąca zostaniecie bez pieniędzy

Cytat:
Baylam dziś u lekarza, odebrałam wyniki i moj mocz mnie przerazil
wyszla mi obfita flora bakteryjna muszę przez 2 tygodnie brac codziennie urosept, no i zawiozlam do labolatorium probke na posiew bakteri z pochwy, zobaczymy co to bedzie. Ogolnie nic mi sie nie pogorszylo szyjka trzyma, rozwarcie caly czas w miejscu, no ale gin mnie trochę pocieszyl ze sądzi ze urodzę przed terminem. no i koniec zakazów tż w siódmym
Mi też wyszła flora bakteryjna i brałam urospet 3 razy dziennie i mi przeszło do tego jakieś globulki dopochwowe przez 6 dni.Nie zamartwiaj się!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie spania w biustonoszu...

Skoro już tu jestem, to może mi doradzicie, czy mogę iść jutro w takiej sukience na chrzest. To jedyna, która wygląda w miarę. Co prawda nieciążowa, ale brzuszek się mieści. Jakość zdjęcia taka sobie, bo z komórki...
Jak się w niej dobrze czujesz nie widzę przeszkód

Cytat:
no ja tez jestem chętna na rodzenie

wczoraj tesciowa mi dziecko na balkonie zamknęla w bialy dzien
biedaczek walil w okno, ledwie bylo slychac go, a mysmy dziecka szukali. no normalnie myslalam ze zejde jak go znalazlam takiego uplakanego...
malo tego, idę się wieczorem kąpac, i chce ogolic sobie nogi, biore moja maszynke, i normalnie mnie drapie. ja tak patrze, co jest grane, a na maszynce siwe kłaki z brody tescia, no myslalam ze mnie krew zaleje... on specjalnie na zlosc mi to chyba robi! ostatnio slyszalam jak narzekal na mnie, ze się obijam, i wogole pretensje o wszystko do mnie, nawet w sprawach ktore mnie nie dotyczą... normalnie on mnie nienawidzi, a ja nawet się do niego nie odzywam. ale jak on chla przez 7 dni, i smierdzi w calej chalupie, do tego chalasuje po nocach to jest dobrze.
wrrr

O Boże! to nawet komentarza nie wymaga takie tragiczne!!
Cytat:
noi.................

Wasze kciuki
nie pomogly tym razem
mam cukrzyce ciazowa

jestem zalamana

glukoza przed 88
po 1 godzinie 142
po 2 godzinach 150

tym razem na 17 sierpnia

tak sie przestraszylam

noi moj porod w wybrany szpitalu stoi pod znakiem zapytania........... lakarz stwierdzila ze jesli mam tylozgiecie,problem z kregoslupem i jeszcze ta cukrzyca to lepiej by bylo zaplacic za polozna a najlepsza jest na staszica i rodzic tam.............:mur :

Oj myszko! Nie zamartwiaj się,wiesz że to nic nie daję dobrego Najważniejsze że z Igorkiem jest wszystko w porządku
Jak się urodzi 17 sierpnia to jest idealna data!! Mysmy brali ślub 17 sierpnia będziecie mieć co miesiąc imprezę, bo wy 17 lipca mieliście ślub, nie?

Cytat:
A to my Jutro zaczynamy 30 tydzień
A my jutro 33 tyd Ty masz ten brzuszek niesamowity. A nie masz tak, że czasem chciałabyś mieć go bardziej większy?

DZIĘKUJE
Mąż dostał pracę !!
To jest niesamowite, nie wysyłał żadnego Cv do tej firmy u której będzie pracował, po prostu ktoś go polecił - do dziś nie wie kto
Co prawda praca jest za granicą, ale będzie robił to co chce i Ja tam do Niego dojadę po porodzie i wiecie co będzie też praca dla mnie
Cały czas w to nie wierze! będzie zjeżdżał co jakiś czas do domu, bo jest blisko.
JESTEM OGROMNIE SZCZĘŚLIWA!!

Dziękuje, dziękuje za kciuki !!

Dostałam list od JELP że niby mam mieć w nim próbkę, a próbki brak

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:36   #1455
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dziewczyny napiszcie prosze jak sie rejestruje dziecko w urzedzie po porodzie, bo juz sie w tym pogubilam...
*nadanie imienia i wtedy jest wystawiany akt urodzenia (czy juz to w szpitalu daja)
*naddanie numeru PESEL
*zameldowanie dziecka

i jak to wszystko zrobic kiedy nie jestemy małżeństwem i ja jestem zameldowana u siebie w domu w innym mieście???
tu masz link, któraś z dziewczyn chyba wrzucała i sobie zapisałam:
http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html

a co do rejestracji to jeszcze wiem bo koleżanka miała problem,że jeśli nie jesteście małżeństwem a chcesz żeby dziecko miało nazwisko męża to dowiedz się czy nie musisz zgłosić tego przed porodem w USC żeby oni wydali jakieś zaświadczenie. Kumpela tego nie zrobila i w szpitalu z automatu w takiej sytuacji dziecku wpisali jej nazwisko i musieli potem biegać , załatwiać w USC zmianę nazwiska.
Ale nie wiem czy to lokalnie jakieś wymysły czy standardowa procedura.

o takiej opcji jak u Was związanej z meldunkiem się nie wypowiem bo nie wiem niestety.
Stary 2011-06-03, 15:51   #1456
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
noi.................

Wasze kciuki
nie pomogly tym razem
mam cukrzyce ciazowa

jestem zalamana

glukoza przed 88
po 1 godzinie 142
po 2 godzinach 150

tym razem na 17 sierpnia

tak sie przestraszylam

Sweet kochana dobrze, ze sie okazalo, ze z Igorkiem wszystko dobrze. Ehh dziwny ten lekarz, ze najpierw straszy, a potem sprawdza... Cukrzyca sie nie martw, to nie koniec swiata, dieta na pewno pomoze, Zanka na pewno Ci jakis rad udzieli.

Cytat:
Brumku swietny brzuszek! W sukience nadal go nie widac.

Cytat:
Zapomniałam powiedzieć, że od ostatniej wizyty przytyłam 0,5 kg - przez miesiąc więc nie jest źle, spodziewałam się że więcej będzie. A tu mam +3,5 od wagi startowej, a od najniższej w ciąży +5,5....
Piekny wynik! Pozazdroscic!

Cytat:
widziałyście takie coś? http://www.domzdrowia.pl/94154,whycr...u-dziecka.html

Ciekawa jestem czy to działa czy zwykły gadżet dla cierpiących na nadmiar gotówki...
Czego to ludzie nie wymysla

Cytat:
a co do poloznej chodzi o to ze zaczyna sie okres urlopowy i poprostu bedzie lipa z opieka w szpitalu!
a ze ja troche tych problemow mam to poradzil mi zebym zaplacila za polozna ktora sie mna zaopiekuje bo jak sam przyznal na oddziale w tym okresie moze byc cienko z dobra opieka (chociaz szczery)
a najlepsza pooznaowsze mjest i nawet mi ja polecal on i nie tylko ale ona jest w innym szpitalu................ i nie wiem juz co robic
A ta polozna to cyborg? Ona urlopu nie planuje?

Cytat:
Byłam też w aptece. Kupiłam sól fizjologiczną (20 ampułek u nas sprzedają na sztuki), bephanten i linomag.na tę sól dostałam jakiś rabat, bo zapłaciłam niecałe 6 zł
Ale sol generalnie droga nie jest...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
'

DZIĘKUJE
Mąż dostał pracę !!
To jest niesamowite, nie wysyłał żadnego Cv do tej firmy u której będzie pracował, po prostu ktoś go polecił - do dziś nie wie kto
Co prawda praca jest za granicą, ale będzie robił to co chce i Ja tam do Niego dojadę po porodzie i wiecie co będzie też praca dla mnie
Cały czas w to nie wierze! będzie zjeżdżał co jakiś czas do domu, bo jest blisko.

Super wiadomosc! Gratulacje! Taka wiadomosc dodaje skrzydel, prawda?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 15:51   #1457
brunetka2000
Zakorzenienie

To ja już zgłupiałam z tymi kosmetykami, co ja w takim razie mam jutro kupić, jeśli Nivea jest od 1 miesiąca
Poproszę o poradę w sprawie kosmetyków typu krem i coś do kąpieli
Stary 2011-06-03, 15:54   #1458
youyou
Zakorzenienie

oj Sweet dziewczyny już wiele napisały ale co jak co ale j bym poszła do innego lekarza
to jakiś burak nie lekarz który w ten sposób mówi do swojej pacjentki, nawet jakby z dzieckiem było coś nie tak to nie straszy się tak ciężarnej

Ja miałam do 20tc takiego prostaka i chama i też zmieniłam bo zero szacunku i mnie tylko straszył że nie donoszę dalej niż do 26/28tc

Cytat:
pokaźny już

Cytat:
O i jeszcze jedna miła wiadomość Znalzłam się dziś po apteka w poszukiwaniu gatek poporodowych, ale nie z flizeliny, tylko siatkowych, w żadnej aptece nie było, ale weszłam do sklepu medyznego i tam były takie po 3,70 z tena lady, fajne miłe w dotyku, no nic jak by zamawiała na all to musiałabym za przesyłke płacić, więc wzięłam i wchodze na all patrze http://allegro.pl/majtki-tena-siatko...620566799.html
Mi dziś przyszły gatki poporodowe z Hartmana i jestem bardzo mile zaskoczona. Sa milutkie, mięciutkie i wyglądaj jak koronka

Cytat:
'!
Mąż dostał pracę !!

gratulacje a do jakiego kraju wyjedziecie?

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-03 o 15:55
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:01   #1459
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
DZIĘKUJE
Mąż dostał pracę !!
świetne wieści!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
tu masz link, któraś z dziewczyn chyba wrzucała i sobie zapisałam:
http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html

a co do rejestracji to jeszcze wiem bo koleżanka miała problem,że jeśli nie jesteście małżeństwem a chcesz żeby dziecko miało nazwisko męża to dowiedz się czy nie musisz zgłosić tego przed porodem w USC żeby oni wydali jakieś zaświadczenie. Kumpela tego nie zrobila i w szpitalu z automatu w takiej sytuacji dziecku wpisali jej nazwisko i musieli potem biegać , załatwiać w USC zmianę nazwiska.
Ale nie wiem czy to lokalnie jakieś wymysły czy standardowa procedura.
dzieki za wskazówki, pojade moze w nastepny piątek do USC i dowiem się jak tu na miejscu to wyglada bo moze faktycznie co kraj to obyczaj

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To ja już zgłupiałam z tymi kosmetykami, co ja w takim razie mam jutro kupić, jeśli Nivea jest od 1 miesiąca
ja kupie podstawowe z Hippa.

Stary 2011-06-03, 16:01   #1460
Vaniliova11
Zadomowienie

Sweetangel jaki nieprzyjemny lekarz takie rzeczy gadać ciężarnej ja zareagowała bym tak jak Ty no albo bym zaczęła ryczeć moje wyniki glukozy 50g też nie były ciekawe ale potem wizyta w poradni dla cukrzyków i 75 g było już ok myśle że u Ciebie dieta wystarczy mój tata miał cukrzyce i teść ma ostatnio zmierzyłam u niego cukier glukometrem 2 godz po obiedzie i było 124 a u teścia dwa razy tyle oczywiście Tż musiał mnie kłuć a ja wrzeszczałam że chyba w Gliwicach słyszeli
A z ta waga Igorka to Krystianek w 29 tc miał 1250 g i lekarz nic mi nie mówił a może ten Twój lekarz myślał ze Ty jesteś nie w 29 tylko w 39 tc
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:02   #1461
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Super wiadomosc! Gratulacje! Taka wiadomosc dodaje skrzydel, prawda?

Oj i to jakich!
Kiedy widziałam go zdołowanego, że nie ma pracy, a nawet jak ją znalazł to chodził bo musiał...i nie motywowała go w ogóle, tak teraz potrafię płakać ze szczęścia bo on się cieszy
Najważniejsze dla mnie że będzie robił to co chce i będzie na jakiś czas fakt kilkaset km od Nas, ale na weekendy będzie mógł zjeżdżać - co mnie bardzo cieszy, po porodzie jak wszystko się unormuję wyjedziemy do Niego i będę pracowała w domu będąc z dzieckiem razem i nie będę musiała dawać małej do żłobka i to wszystko Nam zaoferowała firma o której nie mieliśmy zielonego pojęcia..
Jestem strasznie szczęśliwa!

Cytat:
o
Do Niemiec, nienawidzę niemieckiego, ale wiem że się go szybciej nauczę niż miałby to być np język holenderski choć niemiecki coś kminię

Dzisiaj idziemy zaszaleć do fryzjera
w sumie tylko chciałabym aby mnie podcięła,
ale zawsze coś

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:03   #1462
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Obstawiam że do Niemiec, zgadłam

Stary 2011-06-03, 16:04   #1463
SweetAngel1984
Zadomowienie

youyou- hmm.ja juz raz zmienilama lekarza w 20 tc wiec teraz w praiwe 30 tc mi sie juz nei oplaca chyba.............

zanetka
- tak 17 lipca............

zrobilo mi sie 3 rozstepy po prawej stronie brzucha i 4 polewej narazie male ale sa!!!!!!!!!!!!!!!!!! swieze czerwone moze znacie jakies sposoby na nie?
Stary 2011-06-03, 16:05   #1464
youyou
Zakorzenienie

W ogóle przyszła mi dziś paczka z pościelą, rożkiem itd (Carmela od tego sprzedawcy co o ty zamawiałaś).

i powiem tak .. porażka
jestem totalnie niezadowolona i już napisałam do nich że chcę im to odesłać...

Sam wzór jest dużo bledszy niż na zdjęciach i już mi się nie podoba, ale ok to jeszcze bym zniosła.... ale ten materiał to nie miękka bawełna tylko jakieś płótno żeglarskie sztywne jak cholera, ja bym się sama na takim prześcieradle nie położyła a co dopiero małe dziecko...

Do tego kołderka jest taka mega puchowa i poduszka też taka wieelka.
Filipa kołderka w porównaniu z ta jest taka cieniutka i mięciutka (Drewex) a poduszkę to ma taką mikro cienką. Wiadomo że teraz Lilka ni będzie jej używać a za jakiś rok ale nawet Filipowi bym tej nie dała.

Ech wkurzyłam się... mój pierwszy nieudany zakup, czekam n ich odpowiedź i kupię w sklepie stacjonarnym coś ładnego i porządnego.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:09   #1465
Vaniliova11
Zadomowienie

Ela przepraszam zapomniałam za rekord
Zaneta za prace męża no i Twoją
Carmela moja koleżnka też nie ma ślubu z Tż i wiem że on musiał uznać dziecko ale dokładnie jak jest to nie wiem
Stary 2011-06-03, 16:12   #1466
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
mydełko - bambino lub białhy jeleń. nic wiecej, kremu bym nie kupowala. do tylka przeciez najbardziej sie przydaje a nie na cale cialo. goraco bedzie, zatkasz jeszcze pory i potowki sie zrobia. ew kup ciekla parafine/oliwke. i tyle

zaneta - fajnie ze z praca sie udalo

sweet - oby bylo wszystko ok ale kolesia to bym za jaja powiesila za takie straszenie. i polozna wcale sie nie martw na zapas. bedzie ci na oddziale 24h na dobre przy lozku siedziec? wątpie! wiec nie bedzie az tak potrzebna. z reszta z tego co poamietam przydaje sie tylko do podlaczenia ktg, potem naciagania skóry krocza i podania dziecka... wiec za duzo roboty nie ma.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:13   #1467
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Mam krem bambino i płyn do kąpieli hipp i obydwa są od pierwszych dni życia
Stary 2011-06-03, 16:15   #1468
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
youyou- hmm.ja juz raz zmienilama lekarza w 20 tc wiec teraz w praiwe 30 tc mi sie juz nei oplaca chyba.............

zanetka
- tak 17 lipca............

zrobilo mi sie 3 rozstepy po prawej stronie brzucha i 4 polewej narazie male ale sa!!!!!!!!!!!!!!!!!! swieze czerwone moze znacie jakies sposoby na nie?
nie patrzec na nie, same zbledna

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:20   #1469
nerola
BAN stały

Youyou to będziesz sexi mamą(jak ja w tych galotach) na oddziale
A może przepierzesz pościel w kwasku cytrynowym?No chyba,ze nie chcesz ze względu na poduche i kołderkę.

Brunetko ja Cię uduszę!!!!
Nieważne czy cieżarna czy nie ale uduszę!
(znów wpiszę nazwy)

Ja kupiłam z Hippa wszystko i jeszcze mam Mustellę.
Możesz też Babydream.A do pupci mam dodatkowo linomag-i fajnie mi się sprawdza(tzn. u Izy) pod paszkami.Tam są fałdki i zapach niefajny mimo porzadnej kąpieli.

Proszę pochwalić mój podpis
Czy moje dziecko dziś wstanie?Bo mnie dwa cyce juz bolą jak nie wiem!!!

Mężuś zrobił pyszny obiadek
I umył podłogę nowym mopem

Ajć ci faceci!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 16:23   #1470
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Proszę pochwalić mój podpis
Czy moje dziecko dziś wstanie?Bo mnie dwa cyce juz bolą jak nie wiem!!!

Mężuś zrobił pyszny obiadek
I umył podłogę nowym mopem

Ajć ci faceci!!
chwalę
no i widzę że mężuś się stara i niech tak będzie już zawsze !!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości