Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-04, 14:08   #1681
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Mogą się zrobić nawet dopiero po porodzie. Kumpela tak miała, w ciąży nic. Za to po porodzie... Mi zostaly po pierwszej ciąży na piersiach i 2 na udzie. Nowych narazie nie mam.

czyli jest mozliwosc ze te z brzucha zniknal po ciazy??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:14   #1682
sygine
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie
Wczoraj wieczorem wkurzyłam się na mojego P., ale na szczęście szybko mi przeszło jak sobie popłakałam Ale jakoś nie miałam weny do pisania...
A dzisiaj już mi całkiem dobrze, tylko straaaasznie gorąco Siedzę sobie w cieniu na ogrodzie i nadrabiam
W ogóle to Marina i Beata i Brunetka gratuluję zakończonych sesji Mam nadzieję, że pozostałe też szybko i bezboleśnie wszystko zaliczą
Zmalowana mi się też wydaje że ten brzuś trochę ci opadł, ale to jeszcze w końcu nic nie znaczy Zresztą sama mam wrażenie że mój ciut też opadł. Jak się zmobilizuję to dzisiaj zrobię fotkę i wkleję, bo w końcu jutro zaczynamy 35 tc
Stary 2011-06-04, 14:25   #1683
Lilkaa82
Rozeznanie

Czesc Kochane

Ja ciagle nadaje ze szpitalnego lozka ale juz chyba blizej niz dalej heh dzis zaczelysmy z Karolinką 36 tydzien czyli 9 miesiac za tydzien jak to powiedzieli " wyciagna cegły" czyli wreszcie obniza to lozko heh poza tym jeden dzien mialam temp i robili mi badania krwi moczu i CRP, anemia jak byla tak jest CRP troche podwyzszone ale nic nie powiedzieli mocz ladny leze i zdycham z goraca jeszcze jakies 2 tyg i odstawia leki zobaczymy co sie bedzie dzialo

Pozdrawiam Was wszystkie dziekuje za kciuki a prosze o jeszcze

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-06-04 o 14:27
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:27   #1684
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Nie ma takiej możliwości. Może będą bledsze ale będą. Ją nie miałam na brzuchu. Tylko mam piersi poorane i 2 małe rozstepy na jednym udzie. Nadal mam nadzieję że więcej mi się nie pojawi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:28   #1685
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
z tego co mi wiadomo to w ostatnich dwoch miesiacach najbardziej sie robia
Cytat:
Mogą się zrobić nawet dopiero po porodzie. Kumpela tak miała, w ciąży nic. Za to po porodzie... Mi zostaly po pierwszej ciąży na piersiach i 2 na udzie. Nowych narazie nie mam.
ja nie chce..................

tak sie cieszylam ze cala ciaze nic a tu ku**a terazn a sam koniec taki zonk...................

ale jest goraco.............uffff. ......................... .
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:35   #1686
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Telik ja mogę się co do butelek wypowiedzieć jedynie. Ja dostałam dwie dr browna antykolkowe i dokupiłam jedną Tommy Tippie bo miała ładny kształt też antykolkową. Podobno na początek nie warto kupować kolorowych w kwiatuszki czy samochodziki tylko właśnie antykolki, a te są takie zwykłe.
A smoczki kupiłam dwa w razie 'w', ale chciałabym żeby zostały w szafce Takie trochę w kształcie prącia Pani w sklepie mi doradzała i mówiła, że nie warto na początek inwestować w jakieś firmowe.
dziękuje bardzo
własnie wydałam majątek w aptece internetowej, a kupiłam tylko część zapotrzebowania

Cytat:
Ja się powoli zbieram na obiad do babci Chłodnik z młodymi ziemniaczkami będzie
mmmmmmniami
Cytat:
z tego co obserwuje u innych mam to znikac nie znikają, jedyne co bledną, nieco sie spłycają i tyle

wiecie co kochane od tygodnia przestaje juz sobie radzić z opuchlizną, mało w które buty sie wbijam i zaczynam sie marwic czy to nie zatrucie ciązowe, tym bardziej ze w ciągu 4-5 dni przytyłam 2 kg.
W poniedzialek mam wizyte zobaczymy co doktor powie
Stary 2011-06-04, 14:38   #1687
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Marina gratuluję zakończonej sesji Ja dopiero zaczynam. Zazdroszczę Wam, że macie już za sobą. Też bardzo bym chciała zdążyć przed rozwiązaniem!
Dziękuję kochana, fakt, przypłaciłam to nerwami, ale warto bylo, bo teraz lżej na sercu.
A za Twoje egz. będę mocno trzymała kciuki!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ja tu z rana wpadam żeby zaległości nadrobić zanim ruszy nowa produkcja postów a Wy wszytskie śpicie jeszcze, ja od 6 nie śpię bo tż pojechał na giełde do Sandomierza pooglądać auta bo chcą coś teściowej upatrzeć, chociaż ciekawa jestem za co ona chce je kupić jak za tamto co rozbiła zostało jej jeszcze do płacenia ponad 4 lata kredytu bo bank jej rozłożył to aż na 5 lat z powodu niskich dochodów na poziomie najniższej krajowej i raty ma małe bo coś około 160zł no ale jakby nie patrzeć prawie 4,5 roku jeszcze płacenia chociaż auto już skasowane...

no ale mnie to nie interesuje akurat za co kupi nowe, przypuszczam że jej córeczka kupi.. a ta ostatnio tak mi działa na nerwy jak nie wiem, nie dość że w ogóle traktuje mnie tak jak obcą osobę a nie bratową bo nawet jak dzwoni prawie codziennie z Madrytu to tylko umie powiedziec - "Daj mame" i tyle - jak jej mówię że n. jej nie ma to rozłącza się bez słowa, przez całą ciąże nawet raz nie zapytała jak tam się czuję, co słychać - nic! nie mówiąć nawet o tym że mogłaby zapytać grzecznościwo czy czegoś nam nie potrzeba... nie chcę nic od niej ale samo to że przez grzeczność pasowałoby zapytać tak po prostu.. Obcy ludzie pytają mnie jak się czuje, jak dziecko, itp a tu osoba z rodziny traktuje mnie jak kogoś obcego. ech..

po prostu mi przykro czasami że ze strony siostry tż spotyka mnie taka totalna ignorancja... czasem czuje sie jak jakiś intruz tu.. Kiedyś nawet myślałam że ona się może tak zachowywać przez to że moja teściowa naciska na nią coraz częściej o to kiedy zjeżdżają na stałe, kiedy dzieci się u nich doczeka - bo wiadomo jak my z tz-tem bedziemy mieć dzieciątko to automatycznie się jej taki temat nasuwa tym bardziej że to jedyna i ukochana córeczka mamusi która ma już 32 lata i poraz żeby z mężem zaczęli myśleć o dziecku..

w ogóle wczoraj jakiegoś doła miałam.. nie wiem czemu chciało mi się płakać bez powodu, bałam się że nie zdążymy z czymś do porodu, że znowu coś wypadnie że się nie przeprowadzimy, że mi duszno w pokoju, że gorąco, że mi ciężko, że mnie boli pod żebrami, że ciężko mi się oddycha, że brzuch twardy i w ogóle jakiś humor do d*py miałam wczoraj wieczorem... dobrze że tż spał to sobie mogłam pochlipać cichutko i mi trochę ulzyło.

Ma mi kupić młoda kapustkę to zrobię na jutro do obiadu
Beatko pamietaj, już bliżej niz dalej do Twojej wyprowadzki, zostawisz to wszystko za sobą. Oddychając w końcu pełną piersią w spokoju na swoim.
A bratowa faktycznie jakaś dziwna, może po prostu taka oschła, zimna osoba z niej, skoro Twojego męża traktuje podobnie.
Ale musi Ci byc przykro, doskonale Cię rozumiem.
Ale nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Kajool, Zmalowana, wiecie że został nam planowo równy miesiąc???
Ja nie wiem kiedy to zleciało...

Wstałam już jakiś czas temu, a dobudzić się nie mogę... w nocy myślałam że płuca wypluję przez ten kaszel...
każda z nas już coraz coraz bliżej tp...
Miesiąc, ojj zleciiii...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zmykam zaraz do lekarza. Wszystko mnie boli, nadal ta kość w pipce co to jest?tak mnie na dół napiera przed chwilą miałam pierwszego skurczybyka przepowiadającego chyba...tak przez 3 sekundy mnie złapał taki ból w podbrzuszu..
Ręcę mnie kręcą jakbym miała reumatyzm. I kręgosłup boli.
patik, jak Beatka pisala to oslawione spojenie...
Mnie boli tak samo cały czas już od ok 2 m-cy...
Ale się juz przyzwyczaiłam do tego bolu, ale czasem jak się przekręcam z boku na bok, czy idę, to aż krzyknę z bólu, taki jest kłujacy, przenikliwy.
Jest cały czas.

nerolka nic Cię nie przestało po porodzie boleć spojenie, czy może bardziej boli?

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

I ja mam doła-schudłąm 11 kg.Idę poryczeć przy kawce
Kochana ty się dołujesz, a my Ci wszystkie tak zazdrościmy tego spadku 11 kg

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
Wczoraj wieczorem wkurzyłam się na mojego P., ale na szczęście szybko mi przeszło jak sobie popłakałam Ale jakoś nie miałam weny do pisania...
A dzisiaj już mi całkiem dobrze, tylko straaaasznie gorąco Siedzę sobie w cieniu na ogrodzie i nadrabiam
W ogóle to Marina i Beata i Brunetka gratuluję zakończonych sesji Mam nadzieję, że pozostałe też szybko i bezboleśnie wszystko zaliczą
Zmalowana mi się też wydaje że ten brzuś trochę ci opadł, ale to jeszcze w końcu nic nie znaczy Zresztą sama mam wrażenie że mój ciut też opadł. Jak się zmobilizuję to dzisiaj zrobię fotkę i wkleję, bo w końcu jutro zaczynamy 35 tc
dziekuję
35 tydzień
Mi też lepiej jak sobie popłaczę czasem. W ciąży to nawet nie czasem.
Teraz leciała reklama w tv, o tym, by szanować dziadków itp. i siedzę właśnie zalana łzami

A tak w ogóle WITAM !

Byłam dziś na zakupach z mężulem ( ale mnie wkurza właśnie teraz, siedzi na fotelu i marudzi) i kupiliśmy :
- mleko bebilon1, żeby było, w razie W...nie wiem, jakoś coraz bardziej przeraża mnie karmienie cyckiem, wydaje mi się takie...straszne...
- butelkę tommy tipee 150 ml
- pieluszki jednorazowe z Biedry, Dada premium, chyba 3-6 kg, ok 70 sztuk chyba.
- chusteczki nawilżane pampers w promocji za 4 paki 19 zł
-o i tego Hipp od 1 dnia życia żel do mycia...
- linomag zielony w aptece. Po każdym przebieraniu smarujecie nim pupkę? ( wiem, że juz to był 100 razy poruszany temat, no ale...)

Potem mamy jechać do tzta na grilla, i nocować... Tak się uparł, mi się w ogóle nie chce, ale się poświęcę, żeby mu nie było przykro.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 14:39   #1688
moniczka2123
Zadomowienie

Wlasnie dzwonił męzulek mój kochany w pracy jest kalafior sortuje bo na tym jego praca polega jedni tna on sortuje. no i dzwoni ja sobie mysle ze cos sie stało... a on mój KOCHANY MĘŻUS zadzwonił bo mu sie steskniło i pytał czy sie dobrze czujemy czy barus mi dokucza i ze musimy przetrwac jakos te 3 tygodnie i ze mu zle tam bez nas i ze nas bardzo kocha bardzo mi poprawił humor tym telefonem mój kochany mąż chyba to już kiedys pisałam ale KOCHAM GO PONAD WSZYSTKO I JEST DLA MNIE CAŁYM ŚWIATEM!!!

Przepraszam ale chcialam sie do kogos ucieszyc

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:09   #1689
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mnie dopada ten osławiony ból kości łonowej zobrazowałabym to jak taki ból po całym dniu jeżdżenia na rowerze na twardym siodełku po mega dołach.. albo po całej nocy ostrego bara bara
Witam w klubie - mnie też to dopada, szczególnie jak za długo połażę po mieście No i zaczynam się męczyć przy zmianie boku w łóżku

Aha Beatko doczytałam, że przed tobą jeszcze egzaminy, a nie koniec sesji Na pewno będzie dobrze

Moniczka to jednak mama też ma czasem jakieś ludzkie odruchy Jakiś medal jej przygotuj
Stary 2011-06-04, 15:14   #1690
brunetka2000
Zakorzenienie

Już wróciłam, padłam na łóżko i nie mam siły. Wydałam trochę kasy, ale za to jestem szczęśliwa bo już wszystko mam dla małej.
Na dodatek nie mogłam się oprzeć i kupiłam wentylator bo normalnie nie mogę wytrzymać w tym domu.
Nerolka jak odpocznę to porobię jakieś fotki, teraz nie mam siły.

A wy się nie pomyliłyście ? Dzisiaj sobota i musiałam nadrobić aż 5 stron
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:30   #1691
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
zniknać raczej nie znikną, raczej moga się spłycić i zblednąć

Cytat:
przede mną jeszcze dwa egz więc jeszcze nie mam sesji za sobą - a szkoda

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Beatko pamietaj, już bliżej niz dalej do Twojej wyprowadzki, zostawisz to wszystko za sobą. Oddychając w końcu pełną piersią w spokoju na swoim.
A bratowa faktycznie jakaś dziwna, może po prostu taka oschła, zimna osoba z niej, skoro Twojego męża traktuje podobnie.
Ale musi Ci byc przykro, doskonale Cię rozumiem.
Ale nie przejmuj się

Byłam dziś na zakupach z mężulem ( ale mnie wkurza właśnie teraz, siedzi na fotelu i marudzi) i kupiliśmy :
- mleko bebilon1, żeby było, w razie W...nie wiem, jakoś coraz bardziej przeraża mnie karmienie cyckiem, wydaje mi się takie...straszne...
- pieluszki jednorazowe z Biedry, Dada premium, chyba 3-6 kg, ok 70 sztuk chyba.
- linomag zielony w aptece. Po każdym przebieraniu smarujecie nim pupkę? ( wiem, że juz to był 100 razy poruszany temat, no ale...)

Potem mamy jechać do tzta na grilla, i nocować... Tak się uparł, mi się w ogóle nie chce, ale się poświęcę, żeby mu nie było przykro.
w sumie powiem Ci że teraz to mi już wisi jak ona się zachowuje, na początku myślałam podobnie jak dziewczyny podsuwały myśl że może mają problem z zajściem i dlatego ale teraz to już raczej nie sądze żeby tak było - gdyby im naprawdę zależało na dziecku i mieliby problem to by zlechali do kraju, wzieli się za leczenie bo za granicą wiadomo że to nie takie proste - a oni tylko w kółko że kasa potrzebna a tu nie będą na d*pie siedzieć bez pieniędzy, bo twierdzi że w Polsce pracy nie znajda.

Przykro było mi na początku jak wszyscy się dopytywali co i jak - rozumiecie a jak ona przed ponad pół roku z hakiem się nie zapytała o nic to już mam to gdzieś - nie potrzebuje wymuszonej uwagi z jej strony i tyle.

Super że zakupki udane a butelkę TT gdzie kupiłas? w tesco widziałam ale chyba jakoś za 28zł była TT 125ml.

Ja kupiłam avent - 2x125ml plus 260ml bo mam laktator avent więc jedna mała i tak do laktatora byłaby mi potrzebna bo kupiłam go na all bez butelki.

Cytat:
Wlasnie dzwonił męzulek mój kochany w pracy jest kalafior sortuje bo na tym jego praca polega jedni tna on sortuje. no i dzwoni ja sobie mysle ze cos sie stało... a on mój KOCHANY MĘŻUS zadzwonił bo mu sie steskniło i pytał czy sie dobrze czujemy czy barus mi dokucza i ze musimy przetrwac jakos te 3 tygodnie i ze mu zle tam bez nas i ze nas bardzo kocha bardzo mi poprawił humor tym telefonem mój kochany mąż chyba to już kiedys pisałam ale KOCHAM GO PONAD WSZYSTKO I JEST DLA MNIE CAŁYM ŚWIATEM!!!

Przepraszam ale chcialam sie do kogos ucieszyc
super mężulek

Cytat:

Aha Beatko doczytałam, że przed tobą jeszcze egzaminy, a nie koniec sesji Na pewno będzie dobrze
no właśnie

Cytat:

ja jeszcze trzy tygodnie musze wytrzymać
wiec wiem kochana co czujesz a ostatni tydzien zawsze sie najgorzej wlecze
no ostatni tydzień każdemu się wlecze, mnie ostatni tydzień do wyprowadzki tez się cholernie dłuży....

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
To ja bym więcej niż dyskretnie sama zaczęła rzeczy przewozić. W końcu na jego pytanie, kochanie gdzie są moje.... np spodnie, odpowiadasz, jak to gdzie? W naszym nowym lokum i po sprawie.
super pomysł - musze spróbować

Cytat:
Ja jej podrazu powiedzialam ze dziecko juz ma i wydam ta kase na siebie
sprytne wyjście - jak coś to nie bedzie mogła wypomnieć że na wnuka dała kasę

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:

Beatko siedzę i czekam przy kabelkach. Obiecałaś, obiecałaś
oj to poczekasz jeszcze chwile bo idę właśnie piec biszkopta i ugotować galaretkę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

własnie przymierzam sie do zakupów w aptece interentowej i zastanawiam sie nad smoczkiem, butlelką i nakładka na piersi
jakie polecacie?
ja mam butelki avet i nakładki tez avent a smoczków nie mam, może kupię jeden w razie W

Cytat:
Ja się powoli zbieram na obiad do babci Chłodnik z młodymi ziemniaczkami będzie
mniam

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-04 o 15:34
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:32   #1692
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Już wróciłam, padłam na łóżko i nie mam siły. Wydałam trochę kasy, ale za to jestem szczęśliwa bo już wszystko mam dla małej.
Na dodatek nie mogłam się oprzeć i kupiłam wentylator bo normalnie nie mogę wytrzymać w tym domu.

klask i: fajnie, wyobrażam sobie jak Ci lżej na sercu. jak odpoczniesz to chwal się, i napisz w którym sklepie
A macie wkońcu wózek? teściówka dorzuciła się?

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Czesc Kochane

Ja ciagle nadaje ze szpitalnego lozka ale juz chyba blizej niz dalej heh dzis zaczelysmy z Karolinką 36 tydzien czyli 9 miesiac za tydzien jak to powiedzieli " wyciagna cegły" czyli wreszcie obniza to lozko heh poza tym jeden dzien mialam temp i robili mi badania krwi moczu i CRP, anemia jak byla tak jest CRP troche podwyzszone ale nic nie powiedzieli mocz ladny leze i zdycham z goraca jeszcze jakies 2 tyg i odstawia leki zobaczymy co sie bedzie dzialo

Myślałam o Tobie. lilkaa to z dupką w górze leżysz..jejku, pewnie się męczysz w tym szpitalu. Trzymamy kciuki jeszcze tydzień a potem niech się rodzi, co?

Zaraz się zamknę w lodówce.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:38   #1693
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jako kosmetyczka ( ) wypowiem się, że nie ma takiej możliwości żeby rozstępy znikły. Są to już linijne ubytki w skórze, które jedynie z czerwonych zrobią się z czasem perłowe.

Moniczko, a tak poza tym masz super męża!

Ja mam ten plus, że mogę z moim Tż-tem codziennie wieczorem pogadać na skype, bo ma tam neta

A tak poza tym to zmobilizowałam się i poszłam po zakupy i na spacer z psem

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:39   #1694
brumek
Zakorzenienie

Kajool, youyou, nerolko, kuzynko Natki (żartuję - Natko oczywiście ), Moniczko, Justynko - dziękuję za kołderkowe porady Zawsze można na Was liczyć!
Czyli potwierdziło się to co przypuszczałam, że kołderka jest w zasadzie... zbędna Na razie nie kupię - juz postanowiono. Może jesienią-zimą.
Swoją drogą to zastanawiające, ilu rzeczy, które niby trzeba mieć, tak naprawdę NIE TRZEBA. Kupujemy tak hurtowo, troszkę bezmyślnie, a potem się okazuje że niepotrzebnie... Ciąża i poród, tak jak śluby, to wielki biznes. Trzeba te wszystkie rzeczy dzielić prze 8, żeby nie zwariować

Cytat:
A i jeszcze o ile mogę takie pytanie zadać, to Nerola jak Twoja skóra na brzuchu, wchłonęła się? Zastanawiam się ile trzeba czasu, żeby jakoś normalnie wyglądać.
Crazy, a Ty nie widziałaś tego zdjęcia brzucha, które nerolka wstawiła tuż po powrocie ze szpitala? Ona nie ma ani milimetra wiszącej skóry!!! Dziwiłyśmy się tu wszystkie, że tak może wyglądać brzuch po porodzie!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Nigdy nie leżałam w szpitalu (oprócz porodu mamy) i po prostu obawiam się tego wszystkiego: białe kitle, porodówka, narzędzia lekarskie...brrrr, aż ciarki przechodzą. Musze sobie chyba zafundować wizytę na porodówce, żeby się z tym wszystkim oswoić wcześniej.
Kochana, to się nie bój, bo u nas w większości szpitali kitle są zielone

Cytat:
Ja też mam kilka zbędnych kilogramów, podaj adres podeślę priorytetem. Na swój koszt, jak chcesz to mogę dopłacić.
Taa, jasne Widziałam na zdjęciach w Klubie te Twoje kilogramy zbędne Wolne żarty

Cytat:
Brumku nie strasz Zmalowanej
Ale ja nie chciałam jej straszyć! Przecież to super, że to już tuż tuż! Ja się nie mogę doczekać

Cytat:
Hej brzuszki
Wszelki duch... Ciebie to tu nie było milion lat! Teraz musisz WSZYSTKO nadrobić!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
trzeba sie wziac w garsc a nie marudzic zostalo mi 79 do TP po przesunieciu 74 wiec nie ma czasu na rozczulanie........
Ale i tak powinnaś, z tego co wszyscy lekarze i położne podkreślają, dalej kierować się terminem wg OM.

Cytat:
Lileczko, trzymajcie się dzielnie!!!

Uff... umyłam właśnie dwa samochody Prawie w stroju toples, żeby trochę kolorku na dekolt i plecy złapać
A teraz chwilka relaksu z gazetką (oczywiście typu "Dobra mama", "Mam dziecko, "Moje dziecko", bo nic innego teraz nie czytam ) mi się chyba należy

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-06-04 o 15:41
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 15:55   #1695
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie chce..................

tak sie cieszylam ze cala ciaze nic a tu ku**a terazn a sam koniec taki zonk...................

ale jest goraco.............uffff. ......................... .
Złe emocje odczuwaja nasze Maluszki, dziekco juz jest z nami silnie związane i odczuwa kazde emocje .
Cieszmy sie, ze dotrwalysmy juz tak daleko i ze np. nie lezymy w szpitalu, jak cześc z nas.
A ku****nie nam niewiele pomoże
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 16:06   #1696
marzena_S
Zadomowienie

Brzuchatki, może macie jakieś sprawdzone miejsce wczasowe nad morzem z przystępnymi cenami?
Chcielibyśmy z tż wyjechać gdzieś na tydzień gdzie można byłoby mieć ze sobą psa i dojście do morza było by dosyć blisko żebym się z moją piłką nie musiała kulać za daleko.
Będę bardzo wdzięczna za jakieś namiary.
Stary 2011-06-04, 16:15   #1697
patik87
Zakorzenienie

marzena nie pomogę w tej sprawie

Nakładki na cycki to od razu warto używać czy jak będą brodawki poranione?
Tantum rosa lepiej rozrobić w butelce z dziubkiem czy w spryskiwaczu?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 16:20   #1698
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochana, to się nie bój, bo u nas w większości szpitali kitle są zielone
Haha widzisz jakie mam pojęcie o polskich szpitalach.
Kołderki też nie kupuję, mam śpiworek na szelkach.

Wypad z koleżankami się udał, miło mi było, że chciały się ze mną pożegnać.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 16:32   #1699
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
I ja mam doła-schudłąm 11 kg.Idę poryczeć przy kawce
wszystkie Ci zazdroszczą, a ja Ci powiem przeciwnie - nie zazdroszczę bo wiem że czasem przytycie jest strasznie trudne. I nie jest tak jak Beatka pisze, wcale przytyć nie jest łatwiej niż schudnąć, czasem to jest o wieeeele trudniejsze a komentarze ludzi są okropne. Osobie tęgiej nikt nie powie żeby mniej jadła "bo to nie wypada", ale jak ktoś jest bardzo szczupły, to komentarze w stylu "ty chyba nic nie jesz, sama skóra i kości" są na porządku dziennym
Życzę żebyś doszła do takiej wagi z jaką TY się będziesz najlepiej czuć...

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to ja bym się zamieniła z jakimś kotem, bo u nich ciąża trwa chyba z 5-6 tygodni tylko. Albo z kurą, która wysiaduje jajka. Lżej chyba, prawda?
Byle sobie przy zamianie nie pomylić i ze słonicą nie zamienić, bo one dwa lata noszą
Cytat:
Napisane przez beata_1988
za tydzień o tej porze będę w trakcie przewożenia pewnie ze dwa kursy będzie trzeba naszym autkiem zrobić, w sumie sporo rzeczy nie mamy ale na raz się na pewno nie zabierzemy naszym kombi
Super!
Cytat:
No chyba się obrażę! Ostatnio na SR usłyszałam, że ufoludek
A tak w ogóle to co Ci na SR mówią? Bo my to już przywykłyśmy że taki "wyjątek" się nam trafił (bez urazy )

Cytat:
Kajool a z nami jeszcze ania więc poczekam cierpliwie na Was
Czekaj czekaj, w kupie będzie raźniej

Cytat:
A smoczki kupiłam dwa w razie 'w', ale chciałabym żeby zostały w szafce Takie trochę w kształcie prącia
To wcześnie zaczniesz dziecko edukować

Cytat:
powiedzcie mi czy od 30 tc moga sie robic rozstepy czy juz nie?
Zrobić się zawsze mogą...
więc ja też się nie cieszę na razie że w 36tc żadnego dziada nie ma (tfu tfu.. )

Cytat:

Cytat:
Swoją drogą to zastanawiające, ilu rzeczy, które niby trzeba mieć, tak naprawdę NIE TRZEBA. Kupujemy tak hurtowo, troszkę bezmyślnie, a potem się okazuje że niepotrzebnie... Ciąża i poród, tak jak śluby, to wielki biznes. Trzeba te wszystkie rzeczy dzielić prze 8, żeby nie zwariować
Dokładnie! Użycie w nazwie tylko określenia "ciążowe" albo że dla dzieci, od razu ceny winduje okropnie...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-06-04 o 16:33
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 16:36   #1700
JustPi
Rozeznanie

witam popołudniowo
miało być tak pięknie na zwolnieniu, a dalej mam zaległości ostatnio ledwo żyję, dopadło mnie jakieś paskudne przeziębienie, albo klima w pracy, albo od młodej się zaraziłam. I jeszcze te upały. Chorowanie w lecie jest paskudne i do tego w ciąży Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej to i humor się polepszy
Majka na szczęście lepiej.
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka dla niej

Oczywiście dalej nadrabiam i ciągle jestem w tyle.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 16:47   #1701
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Kochane

Lilko za 9 m-c to już końcówka, tyle wytrzymałaś leżąc Trzymam dalej za Was

Byłam w 5-10-15, duże promocje są. Dla zainteresowanych kupiłam kocyk 100% bawełna za 9,99 zł Przeceniony był z 29,99.

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Dokładnie tak! Każda pierworówka myśli, że wszytsko jest potrzebne na już, a tak nie jest. Moja pierwsza lista miała 3 kartki A4, ale kiedy przejrzałam ją raz jeszcze, poczytałam, podowiadywałam się to połowę wykreśliłam, bo po co kupować coś co mi się odrazu nie przyda? Czasami zachowujemy się tak jakbyśmy rodząc zamykały możliwość dokupiennia czegoś, a przecież sklepy będą dalej istnieć
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:06   #1702
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

telik wpada i wypada

ja całe szczęście jeszcze nie puchne, ale jestem na to gotowa w kazdej chwili

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:14   #1703
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Crazy, a Ty nie widziałaś tego zdjęcia brzucha, które nerolka wstawiła tuż po powrocie ze szpitala? Ona nie ma ani milimetra wiszącej skóry!!! Dziwiłyśmy się tu wszystkie, że tak może wyglądać brzuch po porodzie!
No właśnie nie widziałam. Albo to było w klubie - ja nie mam dostępu, albo mi umknęło. Ja nadal pracuje i mam czas na wizaż tylko wieczorami, czasem tyle napiszecie, że nie mam tyle czasu żeby cały dzień nadrobić, więc czytam tylko kilka ostatnich stron.
W każdym razie dzięki wam wszystkim za odpowiedzi w tej nurtującej mnie sprawie. Monia - właśnie z tego co ja słyszałam od moich znajomych to też im rok około zajął powrót do stanu sprzed ciąży. Widać Nerola dostała od rodziców niesamowity prezent w postaci genów. Ciekawe jak to u reszty z nas będzie, bo u Brumka wiadomo, u niej to nie będzie z czego chudnąć
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:17   #1704
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nakładki na cycki to od razu warto używać czy jak będą brodawki poranione?
Tantum rosa lepiej rozrobić w butelce z dziubkiem czy w spryskiwaczu?
tantum rosa o ile pamiętam Zanka pisała że lepiej w butelce z dziubkiem - ona tak miała i przy każdej wizycie w toalecie polewała krocze.

A własnie - co się dzieje z Zanką???

coś długo jej nie ma u nas...

edut:
już znalazłam że pisała wczoraj bo mi umknęło i myślałam że nie dawała znaku życia kilka dni

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-04 o 17:21
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:18   #1705
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Byłam w 5-10-15, duże promocje są. Dla zainteresowanych kupiłam kocyk 100% bawełna za 9,99 zł Przeceniony był z 29,99.
Wow to super okazja. Zauważyłam, że tam na bieżąco wystawiają coś na przeceny, tylko trzeba trafić na interesujący asortyment. Ja też tam kiedyś coś upolowałam.

A i jeszcze raz ponawiam pytanie, jak to jest z tymi kosmetykami Nivea, czy naprawdę nie można ich stosować od pierwszego dnia? Nie widziałam nic na etykiecie... skąd macie takie info?

Edytowane przez CrazyMachine
Czas edycji: 2011-06-04 o 17:20
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:24   #1706
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
powiedzcie mi czy od 30 tc moga sie robic rozstepy czy juz nie?
czy jesli nei mialam ich od poczatku to teraz moga mi sie zorbic do porodu takie wielkie i na calym brzuchu?????
Niestety obserwuję, że jak jest skóra złośliwa, to pęka czasem nawet tylko kilka dni przed porodem wcale nie równomiernie że się rozstępy robią i powiększają, tylko nagle trzask i już

Cytat:
Ja też w szpitalu i mają mi leki odstawić jak skończę 36 tc (za 2 tygodnie), ale biorę z tych rozkurczowych tylko nospę i nurtuje mnie, czy odstawienie coś w ogóle da? Wiem, że niektóre dziewczyny biorą fenoterol i inne silniejsze leki i wtedy odstawienie działa niemal natychmiastowo. A Ty co bierzesz?

Cytat:
wiecie co kochane od tygodnia przestaje juz sobie radzić z opuchlizną, mało w które buty sie wbijam i zaczynam sie marwic czy to nie zatrucie ciązowe, tym bardziej ze w ciągu 4-5 dni przytyłam 2 kg.
Mi też zdarza się tak skokowo tyć; czasem nic, a czasem + 2 kg albo waga mniejsza. To raczej nie zatrucie, bo ono ma też inne podłe objawy, to tylko ten tropikalny czerwiec :/
Stary 2011-06-04, 17:32   #1707
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

no to ladne zakupki

ja tez bede grillowac delikatnie

na dzialeczce...... jutro do domu i znow blokowisko ..............

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość

hoho no to

u mnie jeszcze konca nie widac

ale spokojnie mam nadzieje ze i ja skoncze wyprawisko

Cytat:
Ale i tak powinnaś, z tego co wszyscy lekarze i położne podkreślają, dalej kierować się terminem wg OM.
wiem wiem ale ja strasznie chcialabym wczesniej urodzic 37-38 tc

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Złe emocje odczuwaja nasze Maluszki, dziekco juz jest z nami silnie związane i odczuwa kazde emocje .
Cieszmy sie, ze dotrwalysmy juz tak daleko i ze np. nie lezymy w szpitalu, jak cześc z nas.
A ku****nie nam niewiele pomoże

ale to nie sa zle emocje ja poprostu lubie sobie tak czasem... po k*i po h*

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Zrobić się zawsze mogą...
więc ja też się nie cieszę na razie że w 36tc żadnego dziada nie ma (tfu tfu.. )
eh to tylko moge pozazdroscic......

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

eh... troche sobie pokimalismy
niby 2 godzinki ale....zawsze cos......

czekam na Tż pojechal na rowerze po loda dla mnie ........

ide porozgladac sie po allegro cos moze kupie Igorkowi
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:50   #1708
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Kochane

Kochana oczywiście wieeelkie kciuki Dzielna jesteś bardzo bardzo! już niedługo

HEJ BRZUSZKI

Ten dzień jest koszmarny..... nie dość, że 35,5 st! to byłam na zakupach z mamą i babcią - wesele za 2 tyg a one nie mają się w co ubrać..... i jedno jest pewne.... NIGDY WIĘCEJ! nie znam bardziej niezdecydowanych osób niż one dwie.... jestem po prostu wykończona.........
Z lepszych wiadomości... kupiliśmy sobie dywanik do salonu szaro-czarny do tego 2kg truskawek - ale trochę je sparzyło w samochodzie trochę musialam wyrzucić ale i tak się opycham mam nadzieję że owoce nie są tuczące..... bo cukier to akurat muszę jeść - mam niedobór, a wole taki niż np batona

Zmalowana faktycznie jest niżej ten Twój brzusio zaczyna opadać

Brumek widzę, ze z kołderką już postanowione - ja też bym nie kupiła gdybym nie miała, dopiero na jesień bo nie mam zamiaru dziecka przegrzewać - to chyba gorsze od przeziębienia.... dziecko się męczy, potówki itd..... a że dostałam od siostry nowy komplet no to siedzi zapakowany i będzie czekał na zimne noce

Humory
co się dziwić..... końcówka ciąży, zmęczenie, ciągłe zmiany w wyglądzie i samopoczuciu, do tego takie upały... jakoś to musi z nas zejść..... ja wczoraj też miałam jakiś dziwny humor... na szczęscie nie kłóciłam się z tż ale miałam chandrę....

Dzisiaj bym się nie obraziła na kilka kropel deszczu bo naprawdę nie ma czym oddychać....

Mam się zabrać za malowanie drzewa w salonie.... ale nie mam siły ręką ruszyć nawet......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 17:58   #1709
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A i jeszcze raz ponawiam pytanie, jak to jest z tymi kosmetykami Nivea, czy naprawdę nie można ich stosować od pierwszego dnia? Nie widziałam nic na etykiecie... skąd macie takie info?

Z tyły na opakowaniu jest informacja ze o 1 miesiaca zycia.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-04, 18:04   #1710
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku ja co prawda pierworódka, ale problem z kołderką miałam podobny, przewertowałam mnóstwo opinii, sama się zastanawiałam i wymyśliłam, ze nie kupuje kołderki. W lato będzie ciepło, więc kocyk albo nawet i pieluszka wystarczy, w chłodniejsze dni grubszy kocyk. Mam też dwa śpiworki i wolałabym, zeby w chłodne dni mała w nich spała, chyba że nie polubi to wtedy kupie jej kołderkę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości